Politisk korrekthet orsaken till att islamismen frodas, enligt imam

Okontrollerad mångkultur och politisk korrekthet är orsaken till att radikala islamister, med sin dödliga ideologi, kan fortsätta att frodas. Det hävdar Mohammad Tawhidi, själv muslim och imam från Australien.

– När vi flyr till västvärlden och försöker varna regeringar och underrättelsetjänster om dem vi flytt ifrån så möts vi av en politiskt korrekt agenda som säger att vi är rasister och att det är extremisterna som ska tolereras och omhuldas, säger han.

Tawhidi har skrivit flera böcker om radikal islam och har tagit stark ställning mot de islamistiska förföljelserna av kristna och andra religiösa grupper.

22 reaktioner på ”Politisk korrekthet orsaken till att islamismen frodas, enligt imam

  • brrr skriver:

   I Tawhidis fall är det uppenbarligen inte fråga om lögn, utan om irrelevans. Alla (väldigt få) som någonsinn velat reformera islam på riktigt, har fått högvis med fatwor på sig, och förr eller senare blivit dödade eller drivna på flykt. Idag sker dessutom både en kraftig ökning och spridning av islam i världen, och en radikalisering inom islam, så reformering har nog aldrig varit så långt borta som nu.

   Gillad av 2 personer

 1. Jens skriver:

  https://sv.gatestoneinstitute.org/
  Islamistiska extremister har sett att Väst inte har mobiliserats för att hindra dem från att förtrycka kristna, som om det på ett undermedvetet plan fanns en märklig konvergens mellan tystnaden och Islamiska statens etniska rensningsprojekt för att utplåna kristna.

  ”Religiös frihet, kärnvärdet i den västerländska civilisationen, håller på att förstöras i stora delar av världen. Ändå vänder Väst bort blicken och förnekar detta religiösa krig (…)” – Melanie Phillips, brittisk journalist, The Times, 17 november 2014.

  Hertigen av Cambridge, prins William, besökte nyligen de muslimska överlevande i attacken mot moskéerna i Christchurch, Nya Zeeland. Varför drev inte samma medkänsla den brittiska kungafamiljen att stanna till i Sri Lanka, deras forna koloni, för att träffa de kristna överlevande, innan de åker tillbaka till England?

  Asia Bibis dotters vädjan om att hjälpa hennes mamma mötte döva öron i Väst. Storbritannien vägrade erbjuda asyl till denna förföljda pakistanska kristna familj.

  Gillad av 12 personer

  • JG skriver:

   Imam Tawhidi är inte en imam som andra, han finns på youtube så kolla någon video. Han förkastar diverse skrifter inom Islam och mer eller mindre hånat den Muhammed som framställs i dessa som omoralisk osv och inget att inspireras av, så verkligen inte en Imam som du nog kan förställa dig.

   Gilla

 2. Hortensia skriver:

  ”Okontrollerad mångkultur och politisk korrekthet är orsaken till att radikala islamister, med sin dödliga ideologi, kan fortsätta att frodas.”

  Det förefaller självklart, men varför vill man fortsätta vara muslim och imam, om man har flyttat till väst och upptäckt att grunden för islam är en dödlig ideologi?

  Gillad av 8 personer

 3. Cathrine Sundman skriver:

  Enda räddningen för Europa är att de invandrade börjar protestera men Sverige bet man inte.

  Skickat från min iPad

  Gilla

 4. Niklas R skriver:

  Sant, innan den politiska korrektheten från vänstern kunde genomsyra hela samhället fanns en sund skepticism mot islam och dess påhitt eftersom vi stod på en solid kristen värdegrund i samhället.

  Gillad av 7 personer

 5. kaphorn57 skriver:

  Hej

  Har ni läst det dom skrivs i länken?
  Jag antar att ni inte gjort det.

  Nej, jag gillar inte islams lära, än mindre islamismen.

  Men jag gillar inte syynsättet i er hållning på hans budskap heller!

  Och för er som inte vet vad CBN betyder, det står för: Christian Broadcast News.

  Gilla

 6. larsbernhoff skriver:

  Väldigt positivt att läsa om en muslim och även imam som agerar som han bör dvs reagerar på när islamister (Ordet islamist ska användas enbart om fundamentalistiska muslimer, dvs. om de radikala muslimer som anser att islam ska tillämpas som samhällsordning) förstör för andra muslimer och naturligtvis för sina tydliga fiender som kristna. den våldsbejakande islamismen i Sverige har tiodubblats från 200 till 2 000 på tio år. – Samtidigt är det viktigt att poängtera att det fortfarande är en väldigt liten minoritet av den muslimska världen i Sverige, säger Magnus Ranstorp.i rapport juni 2018 från Försvarsmakten

  De flesta kommentarer klassar alla muslimer som samhällsfarliga, vilket förstås inte är sant. Däremot verkar många ha svårt att anpassa sig till vårt sekulariserade land med otydliga värderingar, och det nu ska gälla något som kallas mångkulturell attityder, vilket förstärker det otydliga i hur vi borde agera.
  Det är omöjligt att få vårt land att fungera bra när vi inte kan berätta vad som är rätt och fel för de som är nyanlända och som ska ”skolas in”.

  Imamen i nyheten ska ha beröm som pekar på vad som har spårat ur och vi skyddar oss bäst om vi begriper vad som måste bli allmän kunskap och åtgärdas i många länder men troligen mest i Sverige

  Gillad av 2 personer

  • Dm skriver:

   Jag tycker din okunskap är tröttande. Du har fel om precis allt, du har fel om läran islam som rymmer både fred och krig, både värdsliga regler och religiösa,mpolitik och religion, under en hatt. Så visst finns det många muslimer som inte vill mörda kristna, men det finns inte ett muslimskt land, eller land med en stor muslimsk grupp där det inte är våldsamma konflikter initierade av muslimer som vill ha, just det, mer islam, mer landområden, mer rättigheter. Kristna blir mördade på löpande band, var är demonstrationerna och motståndet mot detta från andra muslimer? Var är demonstrationerna? Skall det vara så svårt att förstå? De vänliga muslimerna eller vad du vill kalla dem det är ju ALDRIG de som bestämmer, det säger sig ju självt. Det du säger det är att alla tyskar minsann inte var nazister, vilket är sant, men Hitler bestämde ändå, och fick tillräckligt många med sig för att nästan utrota Europas judar, exakt samma ser vi idag, kristna och judar fördrivs eller mördas. Det finns ingen mekanism i islam som håller tillbaks de våldsammaste, deras profet spred läran med svärdet, tvärtemot Jesus, och att just sprida läran är centralt i islam, jihad, på ett helt annat sätt en de andra religionerna. Din ovetskap om din okunskap är pinsam att ta del av.

   De flesta kommentarer klassar inte alls ALLA muslimer som samhällsfarliga, men ideologin är uppenbarligen det, och kan mycket lätt användas i detta syfte. På vilka grunder tror du att muslimer kan ”skolas in”, man tar sig för pannan. Vilket barnsligt obildat och ohistoriskt synsätt. Var har det skett? Ge ett exempel. Turkiet kanske? Det var kristet tidigare.
   Allt du gör är att rapa upp de vanligaste pk-myterna, hela inlägget igenom, har du en enda egen tanke?

   Du bor förstås inte i närheten av några muslimer, du reser aldrig till muslimska länder, och du bjuder inte hem några muslimer? Din imam är EN av 1.5 miljarder muslimer, att han är så sällsynt, ända från Nya Zeeland, är ju den enda anledningen till att han blir uppmärksammad.

   Läs exempelvis boken ”Political Islam” eller ”våld i islam” av Adonis, eller kanske koranen eller haditherna, på vilken grund uttalar du dig? Det som står i DN?

   Gillad av 4 personer

   • Tritonen skriver:

    ”Om islam inte är politisk, är den ingenting alls!” (Ahyatolla Khomeini, citerat efter M. Houllebecq)

    Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   LARS BERNHOFF: ”spårat ur”?
   Belägg det, tack, varför det skulle handla om urspårning och inte en konsekvens av vedertagna regler och rättesnören?

   Gilla

  • Niklas R skriver:

   Har du en aning om vad som står i Koranen?
   Vad Muhammed sista påbud var innan han dog?

   En muslim ska underkasta sig alla islams påbud och regler, han ska inte ifrågasätta en enda av dem. De du kallar ”muslimer” är inte muslimer, de är avfällingar om de inte lyder Muhammeds påbud.
   Det finns inget som heter ”islamism” det finns bara islam.

   Men jag ska göra det enkelt för dig: En av Muhammeds sista marschorder var:
   9:29
   ”Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud – [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.”

   ”De” i texten är kristna och judar. Denna text handlar om att vi ska bekämpas med vapen till dess vi erkänner oss besegrade. Den handlar alltså inte om att muslimerna ska försvara sig mot oss. Det handlar inte om att vi gjort något. Det handlar bara om att vi ska bekämpas för vad vi tror på. Detta påbud är inte tidsbegränsat utan ett pågående påbud.

   De ”islamister” som du pratar om, gör de detta? Bekämpar de de kristna eller judarna så som koranen föreskriver?

   Gillad av 1 person

 7. Eva Danielsson skriver:

  Imam Mohammad Tawhidi pekar ständigt på islams onda sidor och fördömer dem, t ex på Twitter. Han har valt den vänligare delen av islam som sin religion. Frågan är om man egentligen kan välja ut det man gillar ur koranen, hadhiterna och suran osv eller om han skulle behöva inse att han måste konvertera om han vill ha en fredlig och kärleksfull tro. Islams två ansikten hänger oupplösligt ihop och i alla muslimska länder tyder ingenting på att imam Tawhidis utvalda del av islam är det som får genomslag. Tyvärr. Det politiska och våldsbejakande och expansiva islam vinner alla gånger. Det finns nog ingen möjlighet för muslimer att leva enligt någon slags moderat islam, utan sharia, annat än i klart västerländska länder. Som snart inte existerar längre utan avsiktligt håller på att förstöras av de egna politikerna i namn av neomarxism och globalistfascism.

  Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   Exakt, Islam och västvärlden är lika oförenliga som olja och vatten, OAVSETT vilken ”variant” av Islam det handlar om….

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Mja, har du hört talas om emulsioner? Då kan man blanda olja och vatten. Det handlar bara om att göra det på rätt sätt. Med muslimer finns inget rätt sätt.

    Gilla

   • Björn skriver:

    Sådana emulsioner är bara tillfälliga! Förr eller senare, flyter islamoljan upp till ytan och förhindrar syret och ljuset att tränga ner…..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.