Gästskribent Christian Palme: Närmar sig klimatdiktaturen?

Statsradion, där ett flertal av journalisterna sympatiserar med miljöpartiet och vänsterpartiet, rapporterar att S, C och V vill tvinga EU-parlamentet att besluta om ett ”klimatnödläge”, eller ”klimatundantagstillstånd”.

Det finns ingen anledning att vara förvånad. Det är tydligt att de strömningar som kräver klimatdiktatur växer sig allt starkare. Filosofen Torbjörn Tännsjö som aldrig har dolt sina sympatier för kommunismen och miljöpartiets EU-kandidat Pär Holmgren hör till de öppna diktaturförespråkarna.

Anledning finns däremot att ta det här kravet som ett allvarligt hot. Under kravet finns givetvis djupa auktoritära strömningar och en dold agenda. Historien visar att när diktaturen väl är införd så kommer den snabbt att utvidgas. Steget till läger och nackskott är mycket kort, för hur ska man annars handskas med sina motståndare?

Vad diktaturanhängarna glömmer är den andra historiska lärdomen, att när det auktoritära styret väl är infört så kommer de mest radikala krafterna mycket snart att gripa makten och för att behålla den måste de göra sig av med de mer försiktiga av sina egna anhängare. Vi har sett det tidigare, när Berget marscherade Gironden till giljotinen och när Stalin utraderade sina gamla kamrater.

Fullmaktslagar och undantagstillstånd i ”nödlägen” har dessutom varit en klassisk metod för att gripa makten med lagliga medel och införa total diktatur. Här är ett bra exempel, en lag med den upplysande titeln ”Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich”, ”Lagen om avhjälpande av folkets och rikets nöd”, som beslutades av den tyska riksdagen den 23 mars 1933.

Apropå alla Dagens Nyheters varningar för att 30-talet är på väg tillbaka.

Christian Palme är tidigare utrikeskorrespondent vid Dagens Nyheter (Danmark 1984 – 91 och Balkan/Centraleuropa 1993 – 98) samt tidigare kommunikationsmedarbetare vid flera internationella organisationer bland annat Internationella Brottmålsdomstolen i Haag. Numera pensionerad.

54 reaktioner på ”Gästskribent Christian Palme: Närmar sig klimatdiktaturen?

 1. olle reimers skriver:

  Anledningen till Jordan Petersons oerhört stora popularitet, särskilt bland något yngre män men även bland människor i allmänhet, är att han ger människor en idé om hur man kan finna en mening med sitt liv.

  Om man inte kan finna någon djupare mening med sitt liv är det lätt att falla offer för diktatoriska budsakp, Det fråntar dig allt ansvar och lovar en lätt resa i livet.

  Det avgörande i ett samhälle, som vill utvecklas på ett mänskligt sätt är således att det kan bidra till att ge dess inbyggare hopp; hopp om att de med egen ansträngning kan skapa sig en bättre framtid. Exemplet på detta är givetivs Amerika, som kom att bli en förebild för hela världen.

  De krafter som hatar människor respektive inte bryr sig om några andra än sig själva har nu, av olika anledningar, fått allt för stort svängrum. Borta är minnena av Mao och Pol Pot. Endast Hitler lever men då som ett memento till dem som inte följer på den nya vägen till lycka som Alexandria Octavio-Cortez och Bernie Sanders förespråkar.

  Gillad av 10 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Jordan Petersons kunskapsdjup och intellektuella nivå är en njutning i sig. I skriande kontrast till MSM:s eviga pladder och notoriska vänstervinkling. Dumburken är en passande benämning på det skval och fördärv som strömmar därigenom.

   Gillad av 5 personer

 2. Laggar skriver:

  Klimatdiktatur införs naturligtvis för att kunna genomföra åtgärder som under normala förhållanden inte är möjliga, därför att motståndet är för stort. Man ser inte motståndet men man ser begränsningarna. Man döljer att det bakom svårigheterna finns människor som av en eller annan anledning inte vill gå med på vad som helst. Dessa människor skall alltså offras, människooffer, som det finns gott om i historien, alltifrån de offer som utfördes i de forna sydamerikanska imperierna till moderna imperier, Det är som om människan har en mörk sida som leder till människooffer. Människooffer utförs för att allt skall bli bra och för att naturen kräver detta.

  Gillad av 8 personer

 3. Eva Danielsson skriver:

  Enda hoppet i en fullständigt galen västvärld är Trump. Alla andra politiska ledare är antingen ointelligenta och lurade eller fullblodsfascister som cyniskt utnyttjar ett påhittat klimathot till att förinta frihet och demokrati i västvärlden. Om det finns någon som ärligt vill förstå klimatbluffen så är Gösta Petterssons sammanställning lätt att läsa och en gedigen genomgång av frågan.
  falskt alarm.se

  Gillad av 14 personer

  • Martin skriver:

   Klimatdiktatur och införd av de som slåss som hårdast ”för demokrati och mot de farliga populisterna på högerkanten..”
   9/10 av en grad har jordens genomsnittstemperatur stigit på ett århundrade och hälften av det beroende pä andra orsaker än fossila bränslen. Felaktiga datorprogram som ritar ut en ständigt stigande temp med ett katastrofscenario inom 5 eller 10 år. innebär att klimatångesten griper omkring sig precis som vid sekelskiftet när ångesten berodde på att datorerna skulle krascha jorden.
   Skolan lär ut kritiskt tänkanke heter det men en flock likatänkare är vad som den enhetliga skolan faktiskt fabricerar. Nu måste de ”goda” slå till innan extremhögern raserar grunden för allt liv på jorden. Inför klimatdiktatur nu..i morgon kan det vara för sent!

   Gillad av 3 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  National-socialisterna grep inte makten i Tyskland med lagliga medel. Inte heller dagens svenska regering agerar inom lagens råmärken. Vi har rent av en juridisk princip inom svensk rättsskipning som i sig inte tillåter någon rättvisa, som inte kan åstadkomma vare sig likhet inför lagen, att alla behandlas lika, eller likhet under lagen, att alla lagar måste åtföljas.

  Vi måste föra kampen på ett rent maktpolitiskt plan.

  Gillad av 14 personer

 5. Dandersan skriver:

  Passar väl in med att det 1934 var extremt väder i hela världen:

  Fast då hade de ca 280 PPM CO2 i luften medan de levde i ekonomiskt svåra tider.
  Nu har vi över 400 PPM CO2 och goda ekonomiska förhållanden, här och allt bättre i resten av världen. 17% mer soltimmar har vi också fått!

  Gillad av 9 personer

 6. A skriver:

  Det som är mest skrämmande C.P, är att trotts evigt tjatande om mörka krafter så tycks människorna inte lärt sig ett enda skvatt. Vi går sannolikt nu rakt in i ”hur kunde det ske” utan att massan har en minsta aning. Det kan bli precis vad som helst av detta.

  Mvh A

  Gillad av 10 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Ja, man kan ju tycka att varje nu generation borde ha ackumulerat en progredierande nivå i fullbordandet av sovjetmänniskan. Men ej heller det oskrivna bladet-teorin tycks hålla måttet. Obstinata människor! *hött hött*

   Gilla

 7. Elisabeth skriver:

  Jag måste delge er denna avslöjande rapport om en av dessa klimatdiktatur-förespråkare.
  Skådespelerskan och aktivisten Emma Thompson deltog i klimat-rabaldret i London. Stan nästan lamslogs. Thompson höll brandtal om att flyga mindre och äta mindre kött. Sedan äntrade hon en British Airways- flight till New York. Hon satt i första klass och sågs mumsa på biff och champagne. Hennes flygresa beräknades avge lika mycket utsläpp som en normal villa under 9 månader. Och man rapporterar att hon gör sådana flygresor regelbundet. Hon är en ultimat champagne-socialist och jag tror att dessa hycklare är många, många.
  Mycket bra att man skriver om detta i brittisk press. Det är helt enkelt pressens uppgift att obarmhärtigt avslöja dem. Här rynkar man på näsan åt en låginkomsttagare på glesbygden som kör diesel men dessa hycklare kan fortsätta att glassa runt, svepta i godhetsmantlar. Och ni minns väl hur det var med Al Gore, han som släppte anden ur flaskan. En annan hycklande pösmunk som tjänat massor på lättlurade människors ”ångest”.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6993173/Actress-Emma-Thompson-spotted-carbon-spewing-BA-plane-jetting-New-York.html

  Gillad av 15 personer

   • Dm skriver:

    Det är allvar, diktaturförespråkarna skäms inte ens, de vet att de har etablissemanget på sin sida.

    Gilla

 8. Bengt Eriksson skriver:

  Man kan hoppas att kraven på klimatdiktatur är så groteska att allt fler börjar granska argumenten för det, och som då kommer att finna hur svag argumentation är.

  Gillad av 2 personer

 9. Palle9 skriver:

  På detta tema: S och C vill arbeta för att EU utlyser ett klimatnödläge så att klimatpolitiken ska bli överordnad andra områden inom EU:
  http://www.friatider.se/s-och-c-vill-utlysa-klimatn-dl-ge-i-eu-klimatpolitiken-ska-verordnas-annan-politik
  Instämmer i skribentens farhågor: när en rörelse vuxit sig tillräckligt stark med usla massmediers benägna hjälp, kommer även många personer, som till att börja med hyst en välgrundad skepsis mot det allt mer uppskruvade tonläget i debatten, att finna det opportunt att yla med vargarna.
  Det kan gå hur illa som helst.

  Gilla

  • Göran Nilgard skriver:

   En lögn upprepad tillräckligt ofta…..Eller ett mantra upprepat tillräckligt ofta, som ”för övrigt anser jag att Kartago bör förstöras” har ofta visat sig effektivt.

   Tror vi på medskickad länk?

   https://www.svt.se/opinion/i-tider-av-klimatlarm-hall-fast-vid-vetenskapen

   Borde i så fall vara obligatorisk läsning för de i din artikel refererade organisationer + åtminstone MP.

   Igår snöade det i min nya hemstad Helsingborg och i mitt nya semesterboende på ”Sydkusten” också kallad Solkusten, bland torpeder från min gamla hemstad Malmö har det varit en skitkall vår.

   Gilla

 10. Lars-Olof Svensson skriver:

  Hejda er. Världen förbrukar mer olja än någonsin. Holmgren&Tännsjö har inte chans. Hur kommer klimathysterin att utvecklas? Två scenarier: 1 den självdör om och när det går upp för folk att solen går upp även imorgon, 2 världen kommer att få se enstaka klimatparadis som först kommer att hyllas av DN Kultur (där alla lever i träden, äter veganskt och inte skaffar barn) men som sedan kommer i vanrykte när det visar sig att de svälter ihjäl och ber om bidrag. Kanske blir det Sverige?

  Gillad av 1 person

 11. Göran Holmström skriver:

  Jag ser faktiskt fram mot klimatdiktaturen och dess följdverkningar.
  Minns en krönika från tidningen Automobil, cirka 20-25 år sedan, då författaren målande beskrev hur en Ferrari GTO jagades genom ett futuristiskt Stockholm av miljöpoliser, som till slut fick bilen och ägaren att köra ihjäl sig.
  Minns att jag fann den roande då. Nu är vi kanske där om det fortsätter på inslagen väg.
  Varför jag ser fram mot mer sjuka lagar i miljöns tecken är för att då kommer vi alla bli lagbrytare. Och vart ska man stoppa alla nya förbrytare, då alla fängelser redan är överfulla?
  Till det så kommer den styrande ”Eliten” fullständigt döda den lilla lust att producera något. Vilket kommer ge nya, ”Utmaningar”.

  Gillad av 2 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Hehehe… Ja, då kan ”de goda krafterna” sitta där med sina elbilar utan någon kärnkraft att ladda dem med, och med sina hipsterskägg i brevlådan dit ingen snigelpostbärare vågar sig.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Gengas funkade utmärkt förra gången, lösningar finns bara undvika fordon med skräp elektronik.
    Här hemma bygger vi ölburks solluftvärmare, är mycket nyfiken på hur många kilowatt det ersätter.

    Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    @Göran Holmström

    Och om inte burkarna ger så många kilowatt, så gav ju innanmätet sina kilokalorier.

    @DM

    Om panelerna tillväxer för mycket är det ju bara att ta sin Porsche Pan(t)amera till ICA. På vägen hem kan man sen köpa starkt ”panelmaterial” på Bolaget. Kretslopp non-stop.

    Gilla

 12. larsbernhoff skriver:

  Att låsa sig för en åsikt som det tex nu finns tendenser till i klimatfrågan är förstås olyckligt när vetenskapsmännens funderingar och observationer ännu inte har en entydig tolkning. Den kloke och kunnige Lennart Bengtsson ger oss dom läsare av DGS många exempel på ett mer sansat synsätt på vad som händer med klimatet.
  Om MP med tex Pär Holmgren som klimatguru ska sätta agendan så blir det många tokiga beslut som kommer att fattas. Ska de dessutom drivas igenom med medel som hör hemma i en diktatur blir det än värre. I Sverige med konsensusambitioner och bevisad fallenhet för PK kan följderna bli hur tokiga som helst.
  Om vi dessutom har ledare som ena dagen säger att I Sverige ska vi inte bygga murar och strax senare bygger murar trots att för de kunniga fanns informationen redan om vad som var på väg att hända. Det ät säkert lika nu, dvs låt de riktigt kunniga lämna förslag på sansade åtgärder så att det inte blir smalspåriga aktivister som sätter agendan utan realistisk syn på konsekvenser och kostnader för samhället.
  Sätt tuffa regler, som respekteras av så många som möjligt internationellt, för vad som ska uppnås vid ett visst antal år framåt, Stimulera innovativa företag att ge bra lösningar (många olika ska fram) så går det att hitta miljömässigt bra vägar framåt utan diktatur. Sedan klarar även nuvarande regeringskompetens att manövrera framåt utan att förfalla till någon för dagen gällande PK ståndpunkt hos någon tillfällig stjärna på aktivistscenen.

  Gillad av 1 person

 13. p kohlin skriver:

  Så småningom kommer kärnkraften tillbaka och då försvinner klimatalarmisternas argument. Det sker en enorm utveckling inom kärnteknik sedan ganska länge där t o m ersättningar för uran är på tapeten, fjärde generationen. Inom parentes: har ett barn som efter civ.ing KTH blev tillfrågad om att forska o doktorera inom kärnteknik för många år sen, det hela rann ut i sanden då inga resurser lades på området i Sverige då. Frågan är om kärn-kompetens överhuvud finns här nu. Den politiska viljan bland virrpannorna kommer säkert att ändras i den riktningen men det tar tid.

  Gillad av 3 personer

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Den springande punkten envar bör beakta är:

  Skulle du själv ha några invändningar mot en diktatur som styrde i enlighet med dina egna ideal?

  Eller skulle du förespråka ett statsskick som såg till att dina ideal aldrig kan få genomslag?

  Kan vara av vikt, för den som tror sig vara demokrat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

  • Christer E skriver:

   Låter mest som Kants moralfilosofi (att ens handlingar ska vara sådana att man skulle kunna ha dem som allmän lag).

   Det har ingenting att göra med demokrati !

   Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Nog finns det väl en gyllene medelväg, vid namn demokrati. En ”lösning”, eller snarare pragmatisk insikt, är att hålla staten liten (kärnstat), så får medborgarna odla sona ismer efter behag så länge de inte inkräktar på andras friheter.

   Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Ja, självklart skulle jag ha invändningr av det;av många skäl.

   Dels för att kloka människor som du och jag vet att tempora mutantur och vi med dem och dels för att makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

   I det verkliga livet måste vi alltså ha mekanismer som tillåter förändringar när de flesta vill ha förändringar och om detta kan man inte sia.

   Gillad av 1 person

 15. W skriver:

  http://www.energikommissionen.se/app/uploads/2016/05/promemoria-om-kostnaderna-fr-nya-elproduktionsanlggningar-i-sverige.pdf
  I dessa klimatalarmistiska tider..

  Vilken elproduktion skall man investera i? Solceller på villatak ligger i botten räknat i kronor enl. Bif.fil.
  Är de nya kärnkraftverken i Finland, morgondagens energikälla? De löser ju samtidigt våra problem med förste generationens kärnkraftverks restprodukter.

  M o SD har fegat ur i vanlig ordning om jag förstått det rätt.

  Gillad av 1 person

 16. Åke Sundström skriver:

  Men för att slippa klimatdiktaturen måste man börja med att bekämpa och underkänna den gängse hotbilden, den som förkunnar att en klimatkatastrof är oundviklig, om vi inte drastiskt begränsar utsläppen av koldioxid. Skrämselbudskapet om ett stundande Armageddon är det som föder och göder alla idiotiska propåer.

  Och det tycks inte hjälpa att klimatdebatten i realiteten redan har vunnits, av skeptikerna. Partierna och i en maktlojal press har slutat lyssna. Kriget skall vinnas, kosta vad det vill, även om konflikten inte längre existerar i den verkliga världen.

  Mest obegripligt är att anstiftarna och möjliggörarna är personer som normalt uppfattats som förnuftiga och kunniga. T ex läroboksförfattaren Klas Eklund, som på denna speciella scen har visat sig vara en mästare i konsten att vilseleda utan att någonsin nedlåta sig till att ljuga.

  Eller de professorer vid Kungliga Vetenskapsakademin som med hull och hår svalde IPCC:s politiskt vinklade rapporter. Visserligen har dessa sedermera ändrat sig, men avstått från basunera ut denna sensationella nyhet, som inte heller kommenterats i våra maktlojala medier. Så inte heller av professor Lennart Bengtsson, f d KVA-ledamot och medansvarig för IPCC-kramandet, men som numera kallar sig skeptiker och ofta kan läsas i detta forum, dock utan att han någonsin berör sitt mindre smickrande förflutna.

  Ingenting sker av en slump, allt är lätt att förklara även för okunniga gräsrötter. Förutsatt att personer som kallar sig forskare lever upp till vetenskapsetikens elementa: att berätta sanningen, hela sanningen och intet förtiga eller tillägga. Så jaga de ytterst ansvariga, men förlåt dem som likt Pär Holmgren väljer att följa sin arbetsgivares order eller salig Greta och hennes välsjungande mor som är helt ute och seglar, förledda av Eklund och hans medkonspiratörer.

  Gillad av 1 person

 17. Micke skriver:

  Vi har gått från en liten grupp jägare till en by med bönder. Sedan har bönderna gått ihop och bildat städer, för att försvara sig mot andra bönder/herdar. Därefter har städer erövrats i större områden av maktgalna ledare. Sedan en tid tillbaka har vi nationer som tvingas samarbeta med andra nationer pga att en nation är ett för litet område. Vi är på väg mot en enad värld, vilket kommer ta tid. Frågan är hur mycket frihet nationerna får behålla och vilken ledning världsherraväldet har?

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Nästan obegriplig kommentar om du menar att du tror på demokrati och yttrandefrihet.

   Världen lever med en MÖJLIGHET till kommunikation där även islamtrogna nigerieaner kan tala med mormoner i Utah. Men innnan de förstår varandra – även om båda råkar tala engelska – kommer det att kunna ta århundraden.

   Vi lever på geografiskt skilda håll och kommer att föröka oss tills majoriteten kan försörja sig där man bor. Inom dessa områden där alltså majoriteten stannar kvar kommer den lokala rådande föreställningsvärlden och härskarordningen att bli den dominerande.

   En ”enad” värld betyder bara fritt fram för de mest mest hänsynlösa fascisterna att härja fritt medan den enskildes makt över sitt liv minskar dramatskt. De sm har makt att reglera och styra kommer att göra det.

   I en globalt kommunikativ värld bör man tänka precis tvärtom: ge människor en möjlighet att organisera lokalt allt som kan organiseras lokalt med teknikens och kommuikationsmöjigheternas hjälp. Man kan ha gigantiska närverk i vilket alla jordens hörn medverkar där man kan diskutera och informera.

   Men i grunden måste vi alla ha ett hem, en plats där vi kan känna oss trygga och hemma och som vi har makt att organisera och bestämma om själva; hur universella principerna än är.

   Gillad av 1 person

 18. Göran Holmström skriver:

  Lustigt egentligen. Media ältar klimatångest, Politiker med, en ung flicka har superkrafter och ser med sina ögon co2 utsläppen öka i atmosfären.
  Men gör någon något för att verkligen gynna klimatet? Nej det enda som pratas är gränsvärden och förbud. Personligen så är det min åsikt att detta extrema fokus på klimatet, konstruerades för att dölja alla bekymmer med det misslyckade Multikulti projektet.
  Sanningen lär med all säkerhet pysa fram till slut.
  Gör jag något för klimatet? Ja faktiskt men av en annan orsak, lite äldre och kanske något klokare,
  så gillar jag/vi att återbruka saker, dels så känns det skönt att inte delta i konsumtions hysterin.
  Sedan så är det en utmaning att försöka spara energi utan att göra avkall på bekvämligheterna.
  Pelletspannan är avstängd för tillfället, ved och briketter värmer huset, briketter kostar enligt grannen 80 öre kilot, och ger 4,8 kilowatt per kilo. med andra ord billigt att elda med, Elpannan har byggts om till varmvattenberedare, mätt och kopplat ur elsteg, den landade på cirka 2 kilowatt, uppmätt besparing är hittills runt 30-35% av elförbrukningen. Till det så ska solfångare byggas av Pem-slang för att värma vatten med solvärme. Ölburks luftvärme fångaren är halvklar har fastnat på hur man får bäst turbulens i ölburkarna för att få ut mest värme ur solen. En prototyp på 2 M2 till huset som ska förses med tempmätare i alla ändar ska upp snarast.
  Måste erkänna att det är fantastiskt roligt att bygga, varje sparad krona är en som inte staten får del av bara det. Vildaste tanken just nu är en metantank och lägga om avloppet till, misstänker att dels så skulle metanet räcka till all matlagning och en hel del uppvärmning. Men det projektet får vänta tills jag pluggat på mer om anaeroba bakterier och hur man får dom att trivas bäst.
  En annan lite ide gumman och jag spånar på är solceller till kylskåpen kombinerat med min 30 kVA generator och stöddriva den på gengas, ska räkna på det en hel del.
  Målet är att inte betala el eller vatten, det skulle kännas som en stor seger över systemet.
  Miljöarbete är kul.

  Gillad av 2 personer

  • p kohlin skriver:

   Hej Göran, jag har sett hur mycket skatt man betalar för bensindriven motorsåg (ca 65%) och för en eldriven motorsåg (ca 47%). Eftersom jag har lite träd på tomten brukar jag såga ner några till ved för att dra ner på elskatten för luftvärmepump o annan el, ja visst ja behöver ved för att värma huset oxå, höll på att glömma det. Börjar nu fundera på bågsåg och yxa, gamla hederliga konservativa hjälpmedel isf nämnda metoder. Gengasdrift för dig kanske? Har dom förbjudit det oxå det går ju inte att beskatta vid drift? SÄNK ALL SKATT DU KAN !!
   Mvh
   G (din namne)

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Bra motion med såg och yxa, Svärfar hävdar att ved värmer minst tre gånger dels när man fäller den, sedan när man klyver den därefter i spisen 🙂
    Ja vi får se hur långt jag orkar ”befria oss” från beroende av överpris-satta samhällstjänster.
    Mvh Göran.
    Ps Motivationen är stor.

    Gillad av 1 person

 19. mikael gustafsson skriver:

  Värst är att dom inte vet sanningen eller
  skälet till att fluktationer i temperatur ökar
  medan medeltemperaturen ökar måttligt..
  Denna okunskap samt ihärdigt neka en debatt
  om dom eller den drivande faktorn som behövs
  för att förstå vad som händer i klimatet…
  Av detta larm hysteri har ungdomar blivit
  skrämda av larmet,,, väldigt osvenskt!
  Sen att skylla hysterin på politikerna som
  verkar blivit tagna på sängen,, har dom det?
  Jag har kunskap till viss del och tror att våra
  högsta politiker har det med..
  Fast bli av med en så stor inkomst som våran
  nya co2 kassa kossa skatt innebär,,
  Sänker viljan att ta fram dom riktiga skälen..
  Media pumpar på för att sälja!
  Resultat: en grupp klimat diktatorer i mot
  grupp som vill ha fakta debatt men kallas
  Greta hatare och bittra gubbar!
  Som har potential att splittra landet som
  invandrar frågan..
  Är inte våra media oroad över splittringen
  som dom sår?
  ”Att ungdomar blir rädda”
  Våra tidningar och media har tappat i många
  fall käll granskning samt debatt med fakta
  Motvals tanke smedja

  Gillad av 1 person

 20. Staffan Persson skriver:

  Det här är ju en skickelsediger diskussion men som vanligt i kommentarsfälten urartar det till simpelt klimathån. Det blir så bisarrt och overkligt att diskutera klimathotets realitet när man ser hur Pentagon och ryska marinen planerar för isfritt Arktis och kineserna bygger konstgjorda öar för att föregripa havsnivåhöjning, och få en militär fördel när t ex US Marshall Islands dränkts. Alla myndigheter i USA med intakt ansvarskännande ignorerar ju Trumpregimens moratorium på klimatplanering.
  Och hur ska man seriöst kunna förebygga massmigration om man ignorerar att de 65 miljoner som är på vandring idag bara utgör bråkdelen av framtidens klimatflyktingar?.
  Klimatet är en katalysator för all möjlig split och tvedräkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.