Kardinal i Sri Lanka: ”Terroristerna är värre än djur”

Efter terrordåden i Sri Lanka uttryckte kardinal Malcolm Ranjith, ärkebiskop i Colombo, att terroristerna burit sig åt som djur och bör straffas skoningslöst. Även om Katolska kyrkan motsätter sig dödsstraffet menar kardinalen att terroristerna bör få ett straff som motsvarar deras brott.

Senare ställde tidningen Vatican Insider frågan om han ångrade sitt yttrande och tog tillbaka sina ”hårda ord”. Svaret kom utan tvekan:

– Nej. Eller snarare, jag sa att de är djur och jag vill inte svartmåla djuren. De här människorna är värre än djur, svarade kardinal Ranjith, skriver Vatican Insider.

29 reaktioner på ”Kardinal i Sri Lanka: ”Terroristerna är värre än djur”

 1. Eva Danielsson skriver:

  Måste man inte se terrordåd som krigshandlingar? Och då också med en annan syn på rättsprocesser och straff än när personliga motiv eller ekonomisk vinning ligger bakom mord. Terrorister ser sig väl själva som soldater i ett krig dessutom? Ett krig mot en annan kultur/religion/politisk åskådning där det inte spelar någon roll vilka man mördar bara man stör fiendens system och kuvar eller splittrar. Samtidigt som man enar den egna sidan genom att visa upp sin styrka. Så fungerade väl nine-eleven-attentaten liksom alla andra muslimska terrordåd sedan dess. Väst vill inte förfalla till samma barbari som islam utan försöker fördöma själva dåden och samtidigt vara toleranta mot islam. Både av västlig tradition av tolerans men också för att västledare har gått i säng med islam i ivern att skapa ett nytt väst med internationellt elitstyre. Vilket blir krångligt med olika nationer med suveränitet som har befolkningar av resursstarka och pålästa ifrågasättande européer. Försvaga europėerna och se till att muslimer som är vana att lyda blir i majoritet, verkar vara planen. Globalisternas dröm. Fast hur man kan drömma om att vilja härska över en ”kyrkogård” är ändå obegripligt.
  Terrorister måste straffas enligt krigslagar och islam måste motas i varje situation. Överallt.

  Gillad av 9 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Globalistagendan utan förskönande omskrivningar!

   Eva Danielsson skriver återigen på ett klart, tydligt och lättförståeligt sätt om motiven bakom den globalistiska agendan.

   Tänk om fler av Sveriges och övriga Europas väljare hade Evas klarsyn, mod och civilkurage!

   Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Bra förslag att rätteligen betrakta terrorismen likvärdig med en krigssituation och därmed kunna använda krigslagar såsom ståndrätt/omedelbara rättegångar.
   Om Akilov fångats vid Drottninggatan hade han då kunnat bli utsatt för en ståndrätt istället som nu bli föremål för en polisiär insats på 25 – 50 manår.

   Gilla

   • Niklas R skriver:

    Nej, terrorister är inte soldater och terrorism är inte ett krigsbrott. Det är ett civilt brott som faller under landets vanliga lagar. Det är därför som de terrorister som tillhör Islamiska Staten ska överlämnas till syriska eller irakiska myndigheter för utredning och om det behövs lagföring.
    Att upphöja dessa gängmedlemmar till status av ”soldat” så de ska omfattas av de lagar och rättigheter som skyddar soldater i krig är en sjuk idé.

    Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    Niklas R
    För mig verkar terrorism vara ett angreppskrig från en part mot civila med de vidrigast tänkbara metoder. Jag hoppas ISterroristerna lagförs och straffas där brotten har begåtts. På strängaste sätt. Jag har imga problem med dödsstraff för terrorister som har mördat oskyldiga.

    Gillad av 1 person

  • phnordin skriver:

   Extremistisk Islam för ett krig mot de flesta av sina randstater, men mest mot Väst. Problemet är att Västvärldens ledare inte vill erkänna detta till skillnad från t.ex. Ryssland och Kina. Hur länge kan det anses lämpligt att blunda för detta förhållande?-hög tid att itu med islams militaristiska inriktning.

   Gilla

 2. Benjamin Dhover skriver:

  Just så. När man träffar på ren ondska, bör det bemötas som sådant.

  ”Möter du ont, så märk det med ont. Ge ej dina fiender frid.”

  Någon mer exakt definition på ”fiende” än en blodtörstig jihadist är svår att finna.

  Gillad av 6 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Har Antje av 68-kyrkan sagt något med anledning av de islamistiska terrordåden, massmorden, mot de kristna i påskas? Självvald tystnad eller belagd med munkavle av MSM? Inga sympatier för sina ‘påskfirare’? Ingen avsky gentemot de skyldiga, ‘en lokal extremistgrupp’?

  Gillad av 6 personer

 4. Dnam eksnad skriver:

  Så ser jag det också. Djur har ingen fri vilja, de kan inte placeras på en moralisk skala. Människor som följer den värsta ideologin på jorden och som söker att sprida den med alla medel,de är i botten på vår moraliska skala, men i toppen på deras egen. Var är deras självkritik, det finns ingen, tvärtom, smileys, de firar när folk dör. De väljer detta av fri vilja. Framtiden kommer att fråga sig varför vi lät dem hålla på tills vi själva vaskat fram tillräckligt våldsamma ledare som så svarade och räddade oss. Med tillräckligt med våld så hade man kunnat få stopp på all terror på ett par veckor på hela jordklotet.

  Gillad av 12 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Människan är ett djur bland andra djur. Vi har händer som är användbara för att tillverka verktyg och hjälpmedel men är inte ensamma om att använda hjälpmedel. Även fåglar gör det. Vi är inte ensamma om att ha känslor som kärlek och hat eller att kunna vara medvetet onda eller goda. Eller tacksamma mot en annan varelse och visa det.
   Att vi utnämner oss till ”skapelsens Krona” är hybris och ren dumhet eftersom vi har utvecklat atombomber som ger oss möjligheten att förstöra allt liv på jorden och har beredskap för att använda den.
   Människor är en ondsint parasit för allt annat levande.

   Gilla

   • Dnam skriver:

    Nu får du bestämma dig, är vi ett djur som andra eller en parasit över alla. Jag brukar hålla med dig men här talar du i nattmössan, är du ansvarig för vad du gör eller inte? Människan är otroligt mycket mer intelligent än närmsta djur, på ett sätt som gör det inte jämförbart, därav Adam och Eva och kunskapens träd. En mycket stor del av dagen går åt att inte vara djur, även om jag äter just nu.

    Gillad av 3 personer

 5. Hans Högqvist skriver:

  Man kan ju fråga sig varför skattebetalarna ska bekosta fängelsevistelse för människor som alltid kommer att vara en hög risk för anda människors liv, inte minst för fångvaktarna.
  Breivik borde ha fått dödsstraff enligt min mening för att nämna en i Skandinavien.
  Det kräver naturligtvis ett otadligt rättssystem som kan visa att den som står inför domstolen med säkerhet har begått ett bestialiskt brott, vilket vi inte har i Sverige numer, här går de närmast fria även om bevisen mot dem är helt säkra. En våldtäktsman hävdade att det var hans rätt att våldta och kom undan med ett symbolstraff!
  Det är ett adelsmärke att vara snäll, men inte i kombination med ren och skär dumhet.

  Gillad av 1 person

  • Dnam skriver:

   Om att vara ”snäll”:

   Våra moraliska regler uppstod när mänskligheten var mycket mindre, man såg med egna ögon det man hade åsikter om, så att vara ”snäll” hade en konkret innebörd. När någon kom för att döda din familj med flintyxan eller spjutet så kom inte att vara snäll med i övervägandena, man försvarade sin familj med vad man hade till hands, och om man råkade slå ihjäl personen för att man inte exakt kalibrerade klubbslaget, är det då inte snällt, var det övervåld? Det är lätt att vara ”snäll” nu när vi är så många att risken att drabbas av sina egna åsikter är minimal, som att man kanske skall linda in klubban i mossa för att inte slå ihjäl den som lustar efter din fru och dotter. Sådan är diskussionen idag, istället för att konkret se vad ens moraliska position innebär, så lindar pk-personer in den i statistisk mossa, man behöver aldrig stå för sina åsikter. Jag anser att man inte ens kan prata om detta utan att kvalificera vad man menar, vi blandar VÄNSTERPRAT med den ursprungliga betydelsen. Vänstern och pk-ister kan helt enkelt inte tala om moral, orden betyder inte det som de gjorde en gång. Allt de säger är hyckleri och saknar mening om man använder orden i dess ursprungliga betydelse, där man SJÄLV var snäll eller dum och fick leva med konsekvenserna, utan en stor skattefinansierad stat och hyckleri emellan.

   Gillad av 2 personer

 6. Göran Holmström skriver:

  Eftersom dessa individer varken följer några regler eller lagar, samt väljer att inrikta sina attacker på endast civila mål. Så har dom förverkat sin rätt till existens, det kan låta hårt, men det är det inte. Vi nästan alla accepterar samhällets spelregler och även om dom ibland är idiotiska så följer vi dom så gott det går.
  Denna grupp GÖR det inte, dom bränner människor, våldtar, torterar och till det spränger människor.
  Lösningen är en internationell elitstyrka som förintar dom med alla medel som finns.
  Kan bara hålla med kardinalen i denna fråga.

  Gillad av 5 personer

 7. W skriver:

  Vi har de som beter sig värre än djur i Sverige också.
  Två romska ligor dömda för hundratal stölder mot äldre ofta handikappade personer som inte haft möjlighet att försvara sig.
  Ett avskyvärt brott som man väl kan kalla för en romsk specialitet .

  Ex. FI Soraya Post dotter dömdes för en serie stölder mot åldringar där den yngsta var 85 år.
  Och inte oväntat blir straffen milda och ingen har fortfarande blivit utvisad ur landet.

  Svenska pensionärer har hamnat i strykklass på många sätt.
  Löfven bemödade sig inte ens att träffa demonstranterna för gamla och hemlösa på Mynttorget.
  Man måste tydligen vara muslim för att få uppmärksamhet.

  Gillad av 5 personer

 8. Lennart Bengtsson skriver:

  Terrorismen är inget annat än en krigshandling där aktivister oftast i direkt sold eller indirekt understödda av en fientligt sinnad stat vill sätta skräck i befolkningen. Avsikten är ingen annan än att tvinga på befolkningen sina uppfattningar och ytterst få dem att underkasta sig fienden.

  Att möta detta med så kallade fredliga medel har ingen som helst effekt. Den svenska synen är ungefär som den till nazismen under andra världskriget nämligen att ständigt göra eftergifter och hoppas att fienden riktar sitt intresse till andra länder och lämnar Sverige i fred. En underkastelse är ändå bättre än krig och terrorism menar man. Så därför har man valt underkastelsens väg och försöker intala sig att islam och sharia ändå är fördragsamt. Kanske har landets politiker också andra bevekelsegrunder med möjliga framtida fördelar?

  Bara man sköter sig och ligger lågt slipper man ju få händerna avhuggna eller bli stenade. Att tvingas acceptera att jorden är platt och solen snurrar kring denna plätten är OK om alla andra tycker detsamma. Omvänder man sig till den rätta läran kanske man kan få det ännu bättre än idag. Säkert finns de en del som ser det som något positivt att ha flera fruar och dessutom i egenskap av man dra det längsta strået vid arvskifte. Det märkliga är bara att landets kvinnor är så positiva till islamismen? Beror det på skär okunnighet eller på att de faktiskt vill ha det på detta sätt?

  Gillad av 6 personer

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   Vi har ett språkligt arv från den katolska tiden i uttrycket ”Ett osjäligt djur”, vilket markerade inställningen till djurens värde i förhållande till människan, vilken skapats direkt av Gud och fått en många själsliga förståndsgåvor.

   Gilla

 9. Sankt Andreas skriver:

  Nar jag insag vad arkebiskop Antje stog for gick jag utan minsta tvekan ur Svenska kyrkan.

  Betraffande kyrkan, ska bli intressant att se hur dess tillgangar kommer att plundras under kommande ar.

  Sankt Andreas

  Gillad av 1 person

 10. li br skriver:

  Måste bara dela med mig. Här är ett tv program som intervjuvar IS barn och IS kvinnor i lägren från nu i April i år. Hon är brutal med sina frågor. Inget tycka synd om här inte! IS kvinnorna är lika stora brottslingar som alla andra i IS !!

  Intervju med IS barn i ett IS avprogramerings camp. Hon frågar om IS träningslägren för barnen om vapen…….mördande……sexslavar etc.

  Det är inga duvungar vi kommer ta emot utan militär tränade barn med vapenkunskaper

  Gilla

 11. Errol skriver:

  Sveriges Radio talar nu om självmordsbombande muslimers attacker på ”troende” i Sri Lanka.

  Efter vansinnesdådet på Nya Zeeland hette det knappast att attentatet riktats mot ”troende”.

  Dubbelmoral och genomskinligt hyckleri är inget som bekymrar Public service i Sverige –
  viljan att ängsligt lägga verkligheten till rätta tycks övertrumfa allt, som exempelvis trovärdighet, objektivitet och konsekvensneutralitet.

  Gillad av 1 person

 12. Björn skriver:

  De här hemska dåden, visar med mer än önskvärd tydlighet, hur farligt islam är! Vilken annan ”religion” rättfärdigar och tom uppmanar sina ”medlemmar” att begå massmord genom självsprängning…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.