För vänstern är kristna mindre värda än muslimer, eller?

Mohamed Omar

En fruktansvärd jihadistattack mot kristna på Sri Lanka har skördat omkring 300 dödsoffer och dubbelt så många har skadats. Jihadisterna använde sig av självmordsbombare för att slå till mot flera kyrkor på påskdagen. Dagen var sannolikt vald eftersom kyrkorna då skulle vara fulla av kristna som gladda sig över Jesus uppståndelse.

En imam, Zahran Hashim, har pekats ut som en av jihadistbombarna. Han ska vara ledare för den fanatiska islamistgruppen National Tawheed Jamaath (NTJ) på Sri Lanka. Det är egentligen inte så viktigt vad den ena eller den andra gruppen kallar sig. Oavsett namn och oavsett i vilket land de olika jihadistgrupperna verkar, så drivs de av en gemensam ideologi.

Attacker mot kristna är vanliga i islamvärlden. I stort sett alla islamiska stater diskriminerar kristna och ger dem sämre rättigheter än muslimer. Det är därför vi behöver fundera över vad som kommer hända med vårt land när den muslimska befolkningen växer. Kommer vi att få samma problem som vi ser i islamvärlden? Kommer vi att få fler attacker mot kristna? Vi bör ställa dessa frågor och börja tänka på hur vi hindra att Sverige utvecklas åt fel håll på grund av massinvandringen och islamiseringen.

Reaktionerna inom etablissemanget efter jihadistmassakern på Sri Lanka har varit väldigt olik de som kom efter attacken mot moskéer på Nya Zeeland. Vår statsminister Stefan Löfven kallade till presskonferens efter attacken på Nya Zeeland, men den här gången twittrade han bara ett fördömande. Det skulle kunna tolkas som att kristnas liv är mindre värda än muslimers. Sex gånger fler människor dödades på Sri Lanka än på Nya Zeeland.

När justitieministern Morgon Johansson twittrade om terrorn på Nya Zeeland nämner han ”högerextremism”, men när han twittrar om terrorn på Sri Lanka skriver han bara ”terrorism”. Man nämner inte gärna den islamistiska terrorismen vid namn.

Men förmodligen handlar det om att vänstern inte kan använda den här attacken på samma sätt. Den på Nya Zeeland kunde de använda för att underblåsa hetsen mot alla de stämplar som ”högerextremister” och ”nazister” och så vidare. De kunde använda den för att säga att nu behöver vi ta tag i den farliga ”islamofobin” och ”rasismen”. Man kunde försöka koppla terroristen till sina politiska motståndare på högerkanten. Den här gången finns det dock inget för vänstern att vinna.

Efter den muslimska fredagsbönen vid Stockholms moské den 22 mars bildade fler än 1500 vänsteraktivister en ring kring moskén. Manifestationen hölls med anledning av terrordådet på Nya Zeeland veckan innan. Initiativtagaren Mattias Schain förklarade för SVT att:

”Vi gör det här för att visa moskébesökarna att de inte är ensamma i sin sorg och oro. Och att deras säkerhet inte är deras ensak, utan ett ansvar vi måste bära tillsammans som samhälle.”

Kulturminister Amanda Lind (MP) var också med och för Aftonbladet förklarade hon sitt deltagande:

”Jag tycker att det är viktigt att vara här och visa min solidaritet med muslimer som blev direkt drabbade av det fasansfulla terrordådet, men också visa att hot, hat och våld aldrig är okej.”

Enligt vänsterns värdegrund så är alla människor lika mycket värda. Men i praktiken verkar det som om muslimer är mer värda för vänstern än kristna. För efter det jihadistiska blodbadet på Sri Lanka har inte vänstern haft någon manifestation alls. Ingen ring runt en kyrka. Vänstern verkar inte bry sig ett dugg om den allvarliga ”kristofobin” som härjar i islamvärlden, och som alltså inte bara tar sig uttryck i våld och förföljelse från fanatiker utan också i statlig diskriminering. Faktum är att kristna är världens mest förföljda, religiösa grupp. Enligt World Christian Database är kristna den mest förföljda gruppen i världen med 105 000 människor som dödas årligen – 287 personer varje dag – 12 människoliv i timmen. Ändå fortsätter vänstern att tjata om ”islamofobin”.

Det verkar inte vara våld och terror som får vänstern att agera och anordna manifestationer. Det är snarare så att vänstern har en politisk agenda och att när något händer i världen som kan passa den agendan, då agerar man.

Till exempel blir shiitiska moskéer ständigt attackerade av sunnitiska extremister. Massor av shiamuslimer slaktas, torteras och sprängs i bitar. Det har till och med skett en attack mot en shiitisk moské i Malmö. Gärningsmannen var en sunnitisk extremist från Syrien.

Den 11 oktober 2016 brandbombades en shiitisk bönelokal, en moské alltså, på Norra Grängesbergsgatan. Lokalen, som kallas Al-Montader-moskén, används för religiösa ceremonier, som till exempel ashura, den stora sorgedagen då shiiter sörjer martyren Hussein som stupade i slaget vid Karbala år 680 e. Kr.

Ashura-dagen inträffade just den 11 oktober 2016. I länder där det finns både sunniter och shiiter är det vanligt förekommande med bombattacker mot ashura-ceremonier, framför allt mot de processioner man brukar ha.

Samma dag som moskén i Malmö attackerades, dödades till exempel 14 shiamuslimer i ett bombdåd mot en shiitisk moské i Balkh i norra Afghanistan. Vi ser här hur invandrare tar med sig konflikterna från islamvärlden.

I mars 2012 attackerades en shiitisk moské i Belgien av en sunnitisk fanatiker som var upphetsad av inbördeskriget i Syrien. Imamen dödades. Vänstern var tyst.

Vänstern har aldrig bildat någon ring kring en shiitisk moské för att skydda den mot dessa våldsamma uttryck för sunnitisk ”islamofobi”.

Varför? Jag gissar att en sådan manifestation inte skulle lämpa sig för god propaganda. Man ska helst inte låtsas om att det värsta våldet som drabbar muslimer är sekteristiskt, det vill säga muslimer som förföljer och dödar andra muslimer. Betydligt fler muslimer dör i detta våld än som dödades av Brandon Tarrant på Nya Zeeland.

Men vänstern vill att berättelsen ska vara enkel: rasifierade och muslimer är offer och den vite mannen är förövare. Det är så man kan mobilisera de egna i kampen mot islamofobi och rasism och piska upp hat mot nationalister och ”högerpopulister”.

Faktum är att shiamuslimer och andra muslimska minoriteter har det bättre i det så kallat islamofobiska väst än i den sunnitiska världen.

Från Stockholms moské som vänstern alltså ville ”skydda” med sin ring har det uppmanats till självmordsattacker mot Israel. Predikanten var Yusuf al-Qaradawi, Muslimska Brödraskapets chefsideolog.

Visste de som bildade ringen om detta? Hade de någon aning om vad som predikas i moskén? Jag tror faktiskt inte att de bryr sig. För dem var nog manifestationen i första hand en uppvisning av den egna godheten och toleransen. Muslimer med invandrarbakgrund röstar ofta vänster, så man kan också tänka sig att de inte vill stöta sig med denna väljargrupp. Det var länge sedan vänstern representerade svenska arbetare, i stället har man utvecklats till invandrings- och bidragspartier.

Att moskén står för en intolerans av ett betydligt värre slag än det förhatliga Sverigedemokraterna besvärade dem inte. Inte heller att offren för denna intolerans först och främst är muslimer. För Al-Qaradawi, som välkomnades i Stockholmsmoskén, stödde också den sunni-extremistiska sidan i det syriska inbördeskriget eftersom alawiterna, den shiitiska sekt som president Assad kommer från, är ”värre än judar och kristna”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

36 reaktioner på ”För vänstern är kristna mindre värda än muslimer, eller?

  • BjörnS skriver:

   Gjorde samma reflektion som dig. Kollade på Svenska kyrkans hemsida. Intet. Men det finns länkar till Facebook, Twitter mm (har dock inte själv). Påfallande tyst på Facebook men det fanns lite om Sri Lanka på Twitter, dock ganska tamt.

   Alltså, i det stora hela bekräftar Svenska Kyrkan sin roll som vänsterfäste och påfallande likgiltig inför förföljelsen av kristna i världen. Märkligt, och skrämmande.

   Gillad av 1 person

  • Sibylla Zarka skriver:

   Nej, du har inte missat nagot….aven Paven ar mycket tyst,ja visst han ar valdigt upptagen med att tvatta fotter pa lidande muslimer. Aven mycket tystnad nar det galler alla Kristna, tusentals, som blir forfoljda och mordade lite overallt i Afrika. Jag kan inte forsta.

   Gillad av 1 person

 1. Eva Danielsson skriver:

  Någonstans skrev någon att ca tio terrordåd har begåtts av ”vita galningar” runt om i världen sedan nine-eleven 2001, medan över trettiosjutusen muslimska terrordåd har begåtts under samma tidsperiod.
  Jag vet tyvärr inte var jag såg dessa siffror. Om det stämmer så borde det verkligen vara ”bad will” för islam även för dem som inte känner till något om islam utan tror att det bara är en religion bland andra religioner. Inte undra på att vår vänsterliberala fempartiregering och regimmedia måste förvränga och censurera så hårt för att skydda islam från kritik. Dåden på Sri Lanka beskrivs som utförda av ”militanta” grupper och Notre Dame-branden handlar nog om en ”kortslutning”. Eh..??? Inget får väl störa planerna på att Sverige (och Europa) ska bli en totalitär socialistisk region med övervägande muslimsk befolkning inom ett par decennier. Med islamistkompisarnas hjälp.
  Terrordåd och dödsoffer verkar inte bekymra våra makthavare alls så länge det är kristna eller judar som dör. Eller fel sorts muslimer. Det stör ju inte marschen mot mera makt.
  Och svenska folket tror fortfarande att politikerna gör så gott de kan för allas bästa. Håhåjaja.

  Gillad av 12 personer

 2. Thomas Ek skriver:

  Ja, vår statsminister som understöds av vårt Public Service, driver tesen ”att kristnas liv är mindre värda än muslimers.”

  Vi svenskar måste förstå naturen av hotet som vi i Väst står inför. Det är islamistisk extremism och dess ideologi. Det är avgörande att Väst snarast inför en övergripande strategi för att besegra den.

  Gillad av 5 personer

 3. Göran Holmström skriver:

  Än en gång politik, Mattias Schain, grundare av Tolkvox, sponsor Vinnova.
  Röda siffror på det företaget, vilka betalar? Jo Vi i vanlig ordning, en snabbkoll av det så ingår i ett nätverk av folk som tjänar pengar på Asylindustrin, vilka betalar Vi.
  Inget nytt i ankdammen direkt.
  Aktivism, är lönsamt, man blir varken smutsig eller trött av det.
  Ni bråkar, Vi betalar. Ni tjänar på det, Vi Förlorar på det.

  Gillad av 5 personer

 4. Jari Norvanto skriver:

  Socialdemokratiska araberpartiet och Miljötalibanerna… Tillsammans med de övriga, mer impotenta medlemmarna i Sjuklövern. Till vilkas skara, och på nåder, kanske även SD kan sällas. Det ser mörkt ut för det vita, kristna västerlandet. Förr eller senare kommer den kastade handsken att plockas upp.

  Gillad av 1 person

 5. Tomas skriver:

  Man måste sluta se på vänstern och islam ur ett intellektuellt perspektiv. Båda är maktrörelser som inte tvekar att gå över lik för att nå sitt mål.

  Gillad av 7 personer

  • W skriver:

   Har ni märkt hur svårt msm och sjuklöver har att ta ordet kristen i sin mun. Det är verkar vara omöjligt att beskriva kristna som offer.
   Motsatsen, en brinnande frityrkokare i en moské och statsminister rusar till närmaste mikrofon.
   Och häver ur sig invektiv mot ”högerpopulister”.

   300 döda i Siri Lanka, brutalt slaktade av islamska terrorister. Har Löfven och co överhuvudtaget kommenterat illdådet?

   Gillad av 4 personer

 6. Vax skriver:

  https://thoralfsblogg.com/2019/04/22/besvikelse-och-forakt/#more-951
  Har Sverige bett Saudiarabien om ursäkt?

  – Nej. Vi har förklarat att vi beklagar om det är någonting som har uppfattats som att vi kritiserat islam, vilket vi aldrig har gjort. Vi har den största respekt för religionen islam, och likaså om det är någonting som uppfattats som en förolämpning mot Saudiarabien. Det har självfallet inte varit åsikten.

  Kan du se att det har förekommit sådana missförstånd?

  – Det har ju varit inte minst skriverier och sociala medier om att vi skulle ha kritiserat islam, vilket vi aldrig någonsin har gjort, och vi tänker inte göra det heller. Vi har den största respekt för den religionen. Men den typen av spekulationer har förekommit.”

  ”Vi tänker inte göra det heller” säger statsministern.

  Vilken statsminister vi har. Vilken slavmentalitet. Sjuklövern måste bort om vi ska överleva.

  Gillad av 1 person

 7. Dnam eksnad skriver:

  Att det krävs så många ord för att beskriva dessa fenomen är för att vi vägrar att se vad våra ögon visar oss, det är inte dolt. Det är ju alltid samma. Vad är det vi ser? Förstörelse. Vi ser terrordåd hit och terrordåd dit, men alla dessa terrordåd, alla våldtäkter, allt våld, alla bilbränder, alla skolor där man spottar på läraren och stör och slåss istället för att lära sig något, alla stenar som kastas på polis och ambulans, vad är det? Förstörelse. Vem är det som tafsar och kastar sten, det ör ju inte Hassan och Muhammed, utan det är Morgan och Löfven och Lööf, det är också dessa som håller i maskingeväret i Bataclan, eller Christchurch om man tror på det, utan Macron och Reinfeldt och Lööf och May och Merkel så hade inget av detta skett, inga muslimska terrodåd i väst, och inga högerextrema dåd heller, den gemensamma faktorn är den förstörelse och de mord som är ett självklart resultat av förd politik, ändå fortsätter de. År efter år efter år. Slutsatsen att kaos och förstörelse och till slut inbördeskrig är oundvikligt är självklar, ett barn kan se det, ändå så fortsätter det. Så slutsatsen är att de VILL förstöra, de vill krossa och korrumpera allt som byggt väst, detta är deras raison de etre. De bryr sig endast om en grupp proportionellt mot hur mycket denna grupp förstör. De gillar muslimer men de gillar nazister och vita rasister också, eftersom de också förstör, det är själva förstörelsen som är målet, hur kan man tvivla på detta? Vad skulle en högerextrem nazistrasist göra utan våra politiker, utan massinvandring, och massinvandring av muslimer. De där 20 judarna i Malmö och 50 zigenarna, ja någon folkrörelse baserat på dem är ju svårt att skapa och dessa människor förde tidigare en nördtillvaro likt någon som samlar Starwars figurer, men nu! Nu är de i händelsernas centrum igen. De värsta muslimerna och de värsta högerextrema har nu taktpinnen, folkblandingen är bränslet.

  Detta är ingen naturkraft som uppstått ur tomma intet, utan terrordåden är helt förutsägbara, folk och kulturblandning av en modern västlig kultur och ett missionerande islam säkrar detta resultat, samexistens är omöjlig utan kaos och våld, men kaos och våld säkrar makten, ingen har tid att ifrågasätta deras existens, vad de egentligen är bra för.

  Så återigen, de vill ha det så här, de vill ha terrorn, de vill ha våldet, de vill ha konflikten. Det hade varit så lätt att få slut på detta, man behöver bara sluta göra vad man gör och reversera utvecklingen, det är ingen naturkraft, utan naturkraften försöker separera dessa kulturer, den islamska och den västliga, därav våldet. De vill ha våldet, de vill ha det så här.

  Gillad av 9 personer

  • Mikael Steinvall skriver:

   Etablissemangets gullande med IS-bödlarna och dess avkomma stärker din tes. Där passerades en gräns.
   Helt logiskt att medierna vrider sig som maskar på kroken efter massmordet i Sri Lanka. Det KAN ju ha varit Hinduerna, eller Buddhisterna, eller…..?

   Gilla

 8. Lennart Bengtsson skriver:

  Man kan se detta på flera sätt. Vänsterns huvudfiende har alltid varit det fria samhället. Det var en av orsakerna att sovjetkommunismen gick samman med nazismen under första delen av andra världskriget. Först när de stod inför ett hotande nederlag inför Hitlerstatens anstormning dög den fria världen igen. Sedan när kriget var över använde man alla medel till att manipulera väst och förslava Östeuropa. Idag när vänsterkommunismen är tillbaka ( krupit upp ur sina hålor skulle man kunna säga) går den samman med islamismen för att återigen försöka förgöra den fria världen.
  Det finns bara ett att göra för det fria samhället och det är att bekämpa hotet. Kommunismens mål har alltid varit att förslava människan. Visa gärna på en kommuniststat där detta inte har inträffat.

  Gillad av 9 personer

  • historiker skriver:

   Sovjetledarna, främst Stalin och Molotov, försökte hela första halvåret 1939 att bilda den s.k. ”Trippelalliansen” tillsammans med Storbritannien och Frankrike – en militärallians som skulle bekämpa NaziTyskland. De båda västmakterna var dock kallsinniga och när Sovjet efter ett sista försök sensommaren 1939 misslyckats att få med sig de brittiska och franska regeringarna, slöt man en non-aggressionspakt med Tyskland. Som skäl till detta angavs senare att man vid denna tid inte var så starka militärt att man ensamma kunde besegra tyskarna utan pakten behövdes som ett andrum för att kunna genomföra en militär upprustning.

   Vad gäller dagens läge – har alltså den enda kommunistiska stormakten som är Folkrepubliken Kina gått samman med islamismen ?? Motsatsen gäller ju!

   Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    HISTORIKER: Säkert är att kommunismen och Islam kommer att stödja varandra (om det ställs på sin spets) och gör det säkert redan nu mycket mer än vad som är känt för allmänheten.

    Ex förordar köp av kinesiska varor framför ex amerikanska och västerländska dito – så långt det alternativet finns. Det är också ett sätt att välja sida och mobilisera kraft och resurser.

    Min erfarenhet är att muslimer (när valmöjlighet finns) ogärna handlar av andra än muslimer+i andra hand rekommenderar produkter från dem länder som de tror ska stödja Islam.

    Gillad av 1 person

 9. Leif Nilsson skriver:

  Den mycket läsvärda Snaphanen.dk, har igår den koncisa rubriken ”Sri Lanka: Terror er i islams DNA” och han illustrerar rubriken med att citerar Koranen 8:12:
  “I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and every fingertip they have”

  Hans klarsynta slutsats är värd att begrunda och jag tar mig friheten att översätta från danskan:
  ”Det finns bara tio procent islam i Sri Lanka, men det säkerställer att Sri Lankans aldrig lever i fred.
  Sådana attacker kommer också att uppstå i Danmark, Norge och Sverige
  Samma sak kan sägas om Västeuropa. Freden är över, och en liten elit bär ansvaret för det. Våra barn kommer aldrig att leva i fred längre. Massmord som detta kommer också att ske i Danmark, Norge och Sverige. I München var det ingen dödsfall i går, men man kan enkelt terrorisera de otroende utan att döda dem.”

  http://snaphanen.dk/2019/04/21/hogerextremt-parti-kan-ta-plats-i-danska-folketinget/

  Gillad av 6 personer

 10. Niklas R skriver:

  Socialister är, per definition, idioter.
  Socialister ser också islam som en allierad i kampen mot det kristna väst.
  Muslimerna ser socialister som nyttiga idioter.

  Gillad av 5 personer

  • Dnam skriver:

   Aha, men vem bestämmer, inte är det du och jag? Har det slagit dig att de skiter i konsekvenserna för oss och vill ha det så här? Det är inte idiotiskt, det är ju rationellt om man är omoralisk.

   Gillad av 3 personer

 11. kolosserbrevetkap3 skriver:

  TACK Mohamed Omar för att du KLART OCH UTAN BORTFÖRKLARINGAR sriver det som hela Regeringen, Riksdagen, Sjuklövern, ALL MEDIA, Svenska Kyrkan, Sveriges Kristna Råd, de kristna samundens ledare och pastorer, diverse svenska myndigheter redan vet.

  MEN DE ÄR FÖRLJUGNA OCH FÖRBLINDADE – SOM ALLTID I DYLIKA FALL I VÄRLDSHISTORIEN.

  DEN FÖRLJUGENHETEN OCH FÖRBLINDELSEN ÄR DET STORSTA HOTET MOT OSS ALLA – MUSLIMER, KRISTNA, ATEISTER, OSV.

  BARA SANNINGEN FÖRMÅR LEDA TILL NÅGOT VARAKTIGT GOTT FÖR ALLA.

  Gillad av 3 personer

 12. Thomas skriver:

  När jag såg den där rosafärgade kvinnliga prällen läsa påskevangeliet inlindad i en muslimsk sjal samma dag som islamister orsakar död och förtvivlan bland kristna i Sri Lanka så vill man bara spy. Hur sjukt är det inte?
  Svenska kyrkan är en pride-islam-flykting-klimat-hädande sekt.

  Gilla

 13. li br skriver:

  någon som aldrig nämns när det gäller kolonialism är att militanta islamister koloniserar än idag i länder.

  Hela osmanskariket var ett enda stort utrotande av folkslag – grupper -andra religioner för att tvångsinföra islam via land övertag.

  Gilla

 14. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Hur skulle det se ut i världen om det för varje terrorattack, jihadattack som utförs av bekännande muslimer som utför terrordåden som en del i det heliga kriget – om dessa attacker åtföljdes av motattacker, hämndattacker från personer och grupper tillhörande den religion eller etniska, kulturella grupp som just blivit attackerad?

  Gilla

 15. Bjarne Däcker skriver:

  Det förefaller som en socialdemokratisk strategi för fortsatt regeringsinnehav att importera muslimsk valboskap fast de har nog inte tänkt igenom alla konsekvenserna.

  Gilla

 16. rombens skriver:

  Tack Omar,
  tilläggas kan att även om vi inte kommer att få se en mänsklig ring av 1500 vänsteraktivister runt Katarina Kyrka på Södermalm i Stockholm, så är det helt uteslutet att vi kommer att få se 1500 muslimer runt Katarina kyrka för att hedra de kristna som dog i Sri Lanka.

  Gilla

 17. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

  1. Christchurch var med största sannolikhet en falskflagg-operation. Inget blod sprutade och inga hylsor slog i gatan. Sannolikt ingen dog i Christchurch. I vart fall inte i videon som lades ut. Även Stockholmsövningen tycks ha varit en falskflagga. (Övning samtidigt.)

  2. För lite fokus på den krigiska bankmaffia och de medier som skapat ISIS och hetsar till krig i land efter land.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.