Easter Worshippers eller kristna?

Uttrycket som trendar mest på sociala medier just nu är ”Easter Worshippers”. Efter terrordådet mot kristna i Sri Lanka, där 290 personer (varav hälften barn) mördades och över 500 skadades twittrade bland andra Hillary Clinton och Barrack Obama om dådet, och valde då att kalla de kristna för just ”Easter Worshippers”.

Worshipper är ett vedertaget begrepp för troende, men en genomsökning av sociala medier visar att uttrycket Easter Worshippers är nytt för de flesta. Frågan som alla ställer just nu är därför: Varför kallar man inte de drabbade för kristna? 

 

 

 

35 reaktioner på ”Easter Worshippers eller kristna?

 1. Thomas Ek skriver:

  Vårt Public Service äventyrar vår överlevnad
  Västbanken ligger på Israels östsida. Att Västbanken kommit att bära namnet Västbanken som Israel anklagas för att ha tagit i besittning är därför felaktig. Benämningen Västbanken, kom till för att jordanierna ockuperade området och behöll det i 19 år. Därefter kallas området för Västbanken, som om att historien började 1949. Men historien började inte 1949.

  Området ifråga har sedan flera tusen år dessförinnan hetat ”Judeen och Samarien”, inte Palestina, eller Hamasina för den delen. Området som tillhör Israel är alltså ingen ”Västbank”. Judea Samaria tillhör judarna, det vill säga Israel, som alltså varit där sedan flera tusen år tillbaka. Den som inte tror mig kan kolla i Bibeln själv. Där står det inte Palestina, vilket är ett påhittat namn därför det fanns inget Palestina då. Israels Västbank heter alltså, Medelhavet – ”The Mediterranean Sea”.

  Israel är ett fritt land. Och Israel är en del av vår fria värld. Kännetecknande är att Israel delar våra värderingar i Väst och, kristna värderingar som är en god kraft, för mänskligheten. Och det kan islamisterna och även muslimerna, lite tillspetsat, inte alltid stoltsera med. Judarna känner sig inte längre säkra i vare sig Sverige eller i resten av Europa.

  Vi svenskar måste förstå naturen av hotet som vi i Väst står inför. Det är islamistisk extremism och dess ideologi. Det är avgörande att Väst snarast inför en övergripande strategi för att besegra den.

  Genom att vår politiskt styrda tvångsfinansierade Public Service inte informerar oss med erforderligt noggrann saklighet och objektivitet förhindrar de tragiskt nog att detta inte bara kommer till stånd. De smörjer – förmodligen av omedveten välvilja, likgiltighet och okunskap – de onda krafterna som vår regering understödjer, – som är Obamas levebröd. Detta äventyrar vår allas överlevnad.

  Gillad av 13 personer

  • Christer E skriver:

   Israels dilemma är att det inte samtidigt kan vara judiskt, demokratiskt och stor-Israel (med Västbanken). Två av begreppen går bra, men inte alla tre.

   Gillad av 1 person

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Instämmer Thomas, budskapet 1948 från Egypten, Transjordanien, Syrien, Irak, Libanon, Jemen, Heliga krigets armé och Muslimska brödraskapet till palestinierna var -Flytta på er nu, vi kör judarna i havet och sedan återvänder ni till judefritt land.
   Vi skall inte heller glömma att 1948 fanns det cirka 1 miljon judar i Mellersta Östern, i dag är det kanske 10.000 kvar.
   Etnisk rensning ingen talar om.
   Och i början av 1900-talet köpte judiska affärsmän upp mark, apelsinlundar av araber i det israeliska området.
   Det dröjde inte länge innan araber anställde massakrer på judarna.
   Obamas ambitioner är icke vad han påstår, vi måste läsa honom mellan raderna.

   Gillad av 5 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   Motståndet och hatet mot judarna är djupast sett ett andligt hat, även hos dem som i sina egna ögon är ateister. Ty ingen människa är oandlig, hur oandlig personen än må anse sig vara.

   Det finns alltid en andlig sida som vill vara med och ”vägleda”, därför går det så lätt att vara emot judarna, ofta utan någon saklig grund för ens antipati. Nästan lika lätt går det att vara emot bibeltroende kristna (konstigt epitet förresten).

   Människan är ande, själ och kropp.

   Gillad av 1 person

  • Tummetott skriver:

   Ehm… det heter väl ”västbanken” för att området utgör Jordan-flodens västra flodbank? Varken mer eller mindre…

   Gilla

 2. Dnam eksnad skriver:

  Det är sjukt, varje dag samlar jag bevis för att de vill ha det så här. Dessa förbannade Mengele-politiker, hur går det till? Finns det en lista med de värsta förrädarna som när dylikt sker får en mail om hur de skall skriva om det? Styrs allt från ett twitter-konto? En anti-väst och anti-kristen AI?

  Det ENDA man inte ruckar på det är att muslimer är offer och skall spridas i väst. Allt de säger är fel, det motsatta gäller. Det gick snabbt att ta fram nya förslag till Notre Dame, vid WTC tog det väl nåt år innan mat föreslog en moské?

  Gillad av 7 personer

 3. brrr skriver:

  Ju fler av dessa förrädare som skämmer ut sig offentligt, och ju oftare det sker, desto bättre. Varje gång är det ytterligare några som vaknar till.

  I gårdagens upplaga av Samhällsnytt berättas om filmsekvenser som visar en mökklädd person skapa gnistor på taket av Notre Dame strax innan branden börjar, samt en del andra uppgifter som t.ex. att elektriciteten till renoveringsprojektet var bruten flera timmar innan branden startade.
  Jag kan inte bedöma relevansen i uppgifterna, men stämmer de så har förrädarna skämt ut sig ännu en gång, och riktigt rejält dessutom.

  Gillad av 8 personer

  • Dnam skriver:

   Någon delade en film på DGS där en man som ser ut att bära fotsid dräkt går på balkongen vid de två tornen. Det var inte Quasimodo. Såg du den? Om det inte är en terrorist så krävs det ju en förklaring, men som alltid tystnad. Det finns INGEN chans att det blir offentliggjort att det var en muslimsk attack om så är fallet. Kanske det finns ett avtal mellan IS och Macron, antingen går IS ut med att de låg bakom, och det blir storskaliga upplopp i Frankirke mellan muslimer och kristna, eller så bygger Macron om Notre Dame om till ett multikulturcenter.

   Gillad av 3 personer

 4. Jari Norvanto skriver:

  Osynliggörande, en klassisk härskarteknik.

  Baracken, han med Nobels fredspris, är ju en av dem i raden av västerländska ledare som skrattretande bisarrt kallat islam för ”fredens religion”. Men den sortens inverterade, orwellianska språk talar ledande politiker flytande.

  Gillad av 10 personer

  • li br skriver:

   fredens religion….

   ”alla” säger att den är det men jag sitter och väntar på att någon ska berätta vad som just är så fredligt med den och vilka fredliga handlingar och skrifter de följer.

   Jag har aldrig hört moskeer öppna upp på vinternätterna så folk får värma sig där……

   Aldrig har någon iman/moske ta avstånd från allt våld, terror öppet och offentligt och enade i världen….

   Vart fanns alla moskeer och islam volontärer som kämpade för alla gymnasieungdomarna?

   Varför förstör muslimer skolor för barn och sjukhus i massa länder? Varför börjar fredens religion med att förstöra?

   Jag har så många frågor……..utan svar…….

   Gillad av 5 personer

 5. Niklas R skriver:

  Nästa gång muslimer är offer kommer Clinton och Obama då hänvisa till dessa som ”stone worshippers”?
  Det är ju mer logiskt eftersom de fem gånger per dag knäböjer och lägger sig riktade mot en svart sten i Mecka.

  Gillad av 8 personer

  • Hortensia skriver:

   Nä, Niklas, western, stoned wordshitters har ju ohemult betalt för att aldrig någonsin kalla en spade för en spade. De lär vända på varje sten, för att hitta förmildrande omskrivningar – och omständigheter – när ”eastern stone worshippers” framhärdar i sin aviga tro och dess vettlösa ambition, att försöka grusa hela vår funktionellt västerländska, kristet civiliserade livsstil… tänker jag.

   Gillad av 4 personer

 6. Aha skriver:

  Världsetablissemangets tysta överenskommelse;
  Kristna offer för terrorism = troende
  Muslimer offer för terrorism = muslimer
  Islam inblandade i terror = terrorgrupp
  Högerextremer inblandade i terror = högerextrem terrorgrupp

  Den aningslöse medelklassaren ser ingenting. Etablerad media prisar sin opartiskhet.

  Gillad av 7 personer

  • Aha skriver:

   Den tysta överenskommelsen går ut på att mörka hetsen och utrensningarna av kristna men att lyfta fram hets mot muslimer.
   Vänster- och PK-tablissemanget favoriserar Islam och muslimer före kristendom och kristna. Detta baseras på en ryggmärgsreflex som uppenbarligen finns hos vänstermänniskor att alltid ta parti för den underordnade parten. Det är minst sagt en diskutabel affärsidé; att skuffa undan den som är bäst och låta tvåan ta över. Det empiriska utfallet av detta har varit en katastrof.

   Svenska kyrkan verkar vara trogen detta; att ersätta sig själva med Islam.

   Gillad av 6 personer

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    AHA: ”uppenbarligen finns hos vänstermänniskor att alltid ta parti för den underordnade parten”

    Eller så finns det mer gemensamt än det mänskliga ögat kan se.

    Gilla

   • Niklas R skriver:

    Om det är ryggmärgsreflexen, att ta parti för den svaga, varför tar aldrig vänstern parti för de 245 miljoner kristna som förföljs, mördas och förtrycks av världens 3 miljarder muslimer och socialister?!?

    Gilla

  • li br skriver:

   Glöm inte den nya hemska gruppen nämligen aggro buddister i Asien. Enligt media så är buddisterna särskilt munkarna det nya terorfolket som mördar, trakasserar, begår våldsamma upplopp och spränger moskeer….

   Några beskrivningar från Svenska tidningar:

   Militanta buddhistiska grupper

   våldsbejakande buddism

   Buddhistiska munkar uppviglar befolkningen mot islam –

   Våldsamma munkar passar inte in i den gängse bilden av buddhismen som förespråkare av icke-våld

   Extremistiska buddister

   Buddistiskt extremistvåld mot muslimer

   buddhistiska nationalism

   buddhistiskt kodat våld

   buddhister i Thailand som spränger moskéer.

   Något som är märkligt är att just muslimer hamnar i kläm överallt runt om i världen de befinner sig och omgivningen blir arga på dem helt oprovocerat på något sätt. Undra sa flundra hur denna islamofobin kunnat sprida sig runt heeeeeela världen…….

   Har alla andra människor i världen……alla andra religioner……….en konspiration mot just muslimer?

   Gillad av 4 personer

 7. educaremm skriver:

  Ättlingar och efterlevande till – De – 10 förlorade stammarna av Israel – , alltså de 10 stammarna från – The House of Jacob – , (dvs., Israel), som fick välsignelser av stamfadern Jacob till att bebo – hela jorden -, är inte – judaiter – . De skulle både norr, söder, öster och väster, samt välsignades till att bli såsom – sandkorn och såsom himlens stjärnor – , dvs., som oräkneliga. De är inte – judar – .

  Det är endast efterlevande till – The House of Judah -, som är – judar – .

  Alla tolv stammarna var av nationen – Isrel – , men alla stammarna var inte – judaiter – , utan de tio stammarna var alltså från The House of Israel , dvs., – israeliter – .

  Många av de utsagor i GT, i olika profetior, riktar sig till just – israeliter – , alltså till – The House of Jacob. Inklusive Jesus, när Han menas säga: – Jag har inte kommit till några än till – De förlorade fåren ur Jacobs, Israels, Hus…

  Till – The House of Judah – , alltså till Juda stam, gavs – välsignelsen – att inneha kungatron i Israel.

  Till sonen Joseph (den egyptiske potentaten), och hans två förstfödda Efraim och Manasse, gav stamfaderna välsignelsen som innebar en FÖRSTFÖDSLORÄTT, i Israel.

  Många – judar – , kallas för – judar – , men är kanske i själva verket från – The House of Jacob, och därmed kanske inte alls – judaiter – , utan – israeliter – , egentligen?

  Många från – The House of Jacob(Israel), – tror sig vara – judaiter – , men är i själva verket inte alls från – The House of Judah – , utan från – The House of Jacob, och är därmed inte alls – judar – ?
  ….

  När en kristendom blev inflytelserik och mäktig, och kritiserade och attacerade en judendom, inklusive bedrev förföljelse mot judendom inom just kristnade nationer, så kan man ana att när en – islam – , kom till, så sågs den läran som – tillrättaläggande – , av en kristendoms tolkning av just – Jesus – , och vad som inom en kristendom menades ha skett vid en – Korsfästelse av en Kristus – ? Just dessa händelser och förklaringar, som orsakade så mycket anklagelser och misstro mot en judendom, ändrades nämligen inom en islam. Inom en islam ges helt andra förklaringar till vad som hände. T ex att Jesus, (Israels Konung, Messias, Gud)?, inte alls egentligen – dog – på korset, (därför att Gud, som är Evig och utan egna – barn – , menas ju omöjligen alls kunna – dö- ?), samt att det egentligen var – någon annan – (än Jesus), som – dog – , på korset, osv….

  Därmed kan man säga att en islam fungerade som en – räddande lära – , för en judendom gentemot en kristendom? Detta därför att just de passager i berättelserna, som anklagade en judendom för att ha – dödat Jesus – , blev annorlunda beskrivna inom en islam? En islam anklagade alls inte en judendom för att ha – dödat Jesus – , osv.

  Gilla

 8. Christer Brodén skriver:

  Svenskt motsvarande ord är väl påskfirare. Ofta tämligen sekulariserade sällan-besökare i kyrkorna. Medelsvenssons! Helt oskyldiga normalmänniskor. Senaste uppgift 311 döda. Blir nog några till bland 500 skadade. Misstänkte och plötsligt försvunne hatpredikanten finns på bild nu i tidningarna. Ser ut som de brukar.

  Gillad av 1 person

   • Christer Brodén skriver:

    Min engelska är inte den bästa, men jag vet att engelskan har många ord och synonymer. Easter worshippers tolkade jag därför som påskfirare. En hårt sekulariserad grupp, till vilka åtskilliga politiker hör, vill antagligen i troende kristna se ett av muslimernas rättmätiga hatobjekt. I så fall kan ordvalet ha varit avsett att påverka moderata muslimer: Dessa kristna var inte så hemska som t.ex. du! – Men du kanske tycker att jag tolkar O och C alltför snällt? Det var nog en sådan snäll tolkning jag hade i bakhuvudet och ville framföra. Sen blev det blandat med min upprördhet över dådet, nu senast 359 döda. F.ö.lade jag inte ned så mycket tankearbete på inlägget. Grubbla inte för mycket på det.

    Gilla

 9. li br skriver:

  man firar påsk…………..celebrate easter…………

  Man säger glad påsk till varandra………….happy easter………..

  Vi har påskkycklingar………..påskharar……..påskägg……….påskris……….påskbrasor……….påskkärringar……..påskgubbar………påskkort………påsk sms……..

  Påsken är lite olika för alla som grundar sig på tradition….religion…..kultur……familj……ibland mer lika….. ibland olika beroende på vilket land man firar i.

  Men påsken är en fredlig högtid i västerländska/kristna länder.

  Då det endast finns ca 10% kristna i Sri lanka så är det märkligt att benämna ”offer som dyrkar påsken”.

  Då man medvetet sprängde massa kyrkor och hotell där många turister fanns så är målet uppenbart att förstöra för folk som har påsklov…….firar påsk……..är på påsksemester……dvs alla som kommer i kontakt med påsk på något sätt…….

  Det är 3 gången kristna kyrkor blir utsatt för självmordsattentat på Palmsöndagen i världen.
  Palmsöndagen påminner om Jesu intåg i Jerusalem då folket hälsade honom med palmkvistar i händerna. Palmsöndagen är söndagen före påsk, som i kyrkoåret inleder stilla veckan. Palmsöndagen är ägnad minnet av Jesu intåg i Jerusalem, då han red på en åsna in till Jerusalem och hyllades av folket.

  9 april 2017 – Egypten
  I staden Tanta ska minst 27 människor ha mist livet och minst 78 skadats. I Alexandria dödades 17 människor, varav tre poliser, och 48 skadades. IS tar på sig skulden för dubbla explosioner i Egypten.

  27 Mars 2016
  Ett blodigt attentat har riktats mot påskfirare i den pakistanska staden Lahore. Minst 72 personer befaras ha dött i en självmordsattack i Lahore i nordöstra Pakistan och nära 300 personer tros ha skadats. 29 av de döda är barn. Extrema talibaner i Pakistan har tagit på sig söndagens blodiga attentat i Lahore.

  på något sätt blir just muslimer triggade av påsk…….kyrkor……

  förra året blev två kyrkor om dagen vandaliserade i Frankrike. Tyskland har fått massa kyrkor vandaliserade med. Det har varit ett flertal bränder i kyrkor både i tyskland och Frankrike det senaste året.

  27 januari i år sprängdes en kristen kyrka i Filippinerna 20 döda och 80 skadade av IS.

  4 September 2016 greps 3 kvinnor (islamistiska) som gjorde ett försök att förstöra Notre Dame genom ett bildåd där en bil lämnades utanför kyrkan med massa bensindunkar i.

  2016 ca 50 kristna statyer förstörda genom att hugga av huvudet på flertalet av dem. Konstaterat att det var religiösa hatmotiv bakom attacken.

  Det är så mycket som händer och det blir så mycket när man lägger samman allt……

  Gillad av 4 personer

 10. li br skriver:

  senaste uppgifterna enligt media är att det inte var slavar som byggde pyramiderna i Egypten utan fria välbehandlade män……som valde att lägga år hundrande av hårt fysiskt arbete istället för at utbilda sig eller skaffa familj……..

  Nya narrativ…….

  Gilla

 11. elina skriver:

  Att inte säga kristna utan använda omskrivningar som kan innefatta vem som helst, var som helst är bara ett sätt att förnedra och förakta de kristna offren eller i alla fall skita i det faktum att det just är kristna som är målet för terrorattackerna.

  Vissa avdankade politiker borde lära sig att hålla mun. Men, de säger kanske sin sanna åsikt? ” Easter Worshippers”, ett nyord av svenska mått.

  Gillad av 4 personer

 12. Göran Holmström skriver:

  Är talen skrivna av samma mediabolag? Texten och rytmen indikerar på det.
  Vem betalar Obama och Clinton för att inte säga kristna?
  Det finns en agenda bakom ordvalen, att bagatellisera terror mot kristna, och överdriva den defacto lilla terrorism som begås mot muslimer.
  Vem finansierar, detta underbyggande av hat och motsättningar? Någon tjänar på det, det finns inget annat alternativ, nyss brann Notre Dame, videoklipp indikerar att branden var anlagd.
  När är det nog med en religions hunger i att förstöra alla andras rätt till att existera?

  Gillad av 4 personer

 13. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Självklart en agenda bakom liksom bakom diverse svenska nya ord som ”uppfunnits senaste 5-10åren.

  Ord har makt i sig själva, därför vinnlägger man sig om att hitta och öven hitta på ord som ska ”utföra det verk de är avsedda till”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.