Bitte Assarmo: Gråten över Skråmos barn tar fokus från IS offer

Bitte AssarmoFör en tid sedan skrev jag här på Det Goda Samhället om mina onda aningar inför IS-terroristernas återkomst. Tanken på flera hundra terrorister att sätta tänderna – eller snarare projektidéerna – i är alldeles för frestande för svenska politiker, myndigheter och massmedier för att de ska behandlas som de förbrytare de är. Tänk bara vilken våg av skattefinansierade verksamheter som kan bli verklighet just på grund av dessa terrorister! I ett sådant läge går den svenska välfärdsapparaten naturligtvis på högvarv.

I skrivande stund ser det ut som om mina farhågor kommer att besannas. Idag pratas det mycket lite om terroristerna och deras ondskefulla handlingar. Istället talar man om deras barn. Hungriga, utsatta barn i kaotiska flyktingläger, något som får självaste Margot Wallström att ta till orda. Hon ”står inte ut” med det lidande IS-barnen utsätts för och det är lätt att räkna ut att hon kommer att göra allt hon kan för att få hem barnen. Självklart ska även deras föräldrar flygas hem till den svenska tryggheten, för man kan ju inte ta barn från deras föräldrar utan orsak.

Margot Wallström har annars varit ganska förtegen om IS, i alla fall under den tid ”det begav sig”, om man får kalla det så. 2014 medgav hon visserligen att terrorgruppen var ansvarig för ”systematiska övergrepp” som ”riskerade” att bli folkmord men längre än dit har hon ännu inte sträckt sig. I oktober 2017 röstades en riksdagsmotion om detta ner, och sedan dess har inte mycket hänt.

Nu, däremot, är det fart på Wallström. Efter att den ökände terroristen Michael Skråmo, enligt uppgift, dödats har allt fokus legat på hans barn. Inslag efter inslag i de svenska massmedierna har handlat om det tårfyllda återseendet mellan morfar och hans sju barnbarn. Barnen är offer, får vi veta, barnen måste få komma hem. Och utrikesministern står inte ut.

I sak har de förstås rätt, de som nu pumpar ut snyftreportage om Michael Skråmos barn. De är offer, något annat kan man inte säga, och de ska verkligen inte behöva lida på grund av sina föräldrars brott. Men är det verkligen rimligt att lägga så mycket fokus på just dessa sju barn, när man inte lagt en bråkdel så mycket fokus på alla de barn som torterats, misshandlats och mördats av Skråmo och hans islamistiska blodsbröder? Det anser inte jag.

Jag anser inte heller att det är de svenska skattebetalarnas ansvar att ta hand om dem. Om barnens morfar vill ta hem sina barn kan han naturligtvis göra det, om han får tillstånd av de myndigheter som har dem, men det är ingenting som resten av medborgarna ska behöva befatta sig med, eller betala för. Naturligtvis ska barnen, om de kommer hem, få den vård de behöver på samma villkor som alla andra men att göra dessa barn till affischnamn på det här sättet är enbart osmakligt. Av alla de offer som man skulle kunna fokusera på väljer man barnen till mördarna.

Michael Skråmos barns tragiska öde kommer att stötas och blötas i parti och minut, och deras morfar kommer att sitta i varenda TV-soffa framöver, eftersom det är ett alldeles utmärkt tillfälle för svenska massmedier att ta fokus från IS-terroristerna själva. IS folkmord – som enligt Sveriges regering inte alls är något folkmord utan ”skulle kunna vara” det – är gammal skåpmat, nu är det barnen som vi ska ägna oss åt. Det finns ju ingenting som kan ta udden av kritiken mot IS-terroristerna, och Sveriges tafatta lagar mot terror, lika effektivt som en radda snyftreportage om deras barn. Och om vi gråter tillräckligt mycket över Michael Skråmos barn så glömmer vi barnen som mördades av IS och då kanske vi slutar kräva att terroristerna ska ställas till svars.

De andra barnen – de barn som har bränts i burar, fått törsta och svälta ihjäl, misshandlats, torterats, våldtagits, halshuggits, mördats och serverats till sina mödrar – dem ska vi glömma nu. Det är dags att gå vidare. Och innan vi hinner blinka så är terroristerna hemma igen, tillsammans med sina barn. Innan vi hinner blinka har de smugits ut i samhället som om ingenting hade hänt, försedda med nya identiteter för att inte riskera att de stigmatiseras, och sannolikt med bostad, körkort och bidrag. Och sen är det de hederliga medborgarna som får ta smällen den dag alltsammans havererar.

63 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Gråten över Skråmos barn tar fokus från IS offer

  • Kalle skriver:

   Propaganda apparaten med budskapet att SD kan ha kopplingar till Nazism sedan tidigare. Bullshit.
   Dagens verklghet med IS folkmord som är väldokumenterat, men enligt S , kan det vara så.
   Nu förstår man vem som står vid styråran inom regeringen. Detta har Ledarsidorna många gånger påtalat.

   Gillad av 2 personer

 1. V for Vendetta skriver:

  Det är mycket viktigt för de styrande att vända bort blickarna från IS och därmed också från Islams härjningar. Det får inte förekomma att ”fredens” religion visar sitt rätta tryne. OM en svensk Socialistregering ens skulle våga andas att inte ta hand om mördarnas barn skulle de tappa en stor del av sina väljare i från de så kallade utsatta områdena. De väljare som firar med tårta efter varje terrorbrott skulle hänsynslöst vända ryggen åt mittenpartierna och gå rakt till Mp eller V. Där vet de att inbäddade radikalister varit välkomna innan. Vidare vill man inte förarga Sveriges unga muslimer och förmodligen inte heller Sveriges Muslimska Råd. Dessa båda, kontrakterade dessutom, organisationer skulle då resa svärd och debatterna i Aktuellt och Agenda skulle komma som brev på posten. Något en redan hårt pressad Löfvén troligtvis inte skulle uppskatta. Dessutom vet Sveriges Muslimska Råd att när dessa, redan radikaliserade barn flera av dem, återvänder så skall de placeras hos muslimska familjer för att bibehålla sin tro, något nationell rätt stipulerar och Rådet kommer att använda sig av, samt att Rådet kommer att hålla god koll på dem för framtida frågor. Så för att hålla skutan på rätt köl och väljarna i sina fållor matas vi med humanargumenten en mass. Vi får nog aldrig höra vår Utrikesminster eller någon annan minister heller för den delen säga att IS barn är ett problem för andra än Sverige.

  Gillad av 12 personer

 2. I skriver:

  ”Jag anser inte heller att det är de svenska skattebetalarnas ansvar att ta hand om dem.”

  ”Naturligtvis ska barnen, om de kommer hem, få den vård de behöver på samma villkor som alla andra.”

  Hur ska du ha det, Bitte Assarmo, ska svenska skattebetalare bekosta den norske IS-terroristen Michael Skråmos geners fortlevnad i Sverige, eller inte?

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Här dyker ordet ”vård” upp som dissocierad abstraktion. Vad menas med ”vård”? Är de sjuka? Heter det inte behandling då? Diagnos — prognos — terapi? ”Vård” är en allmän beteckning på hela verksamheten som sådan. Det är inget en enskild kan ”få”.

   Om denna väg inte är öppen, och det är den väl inte, eftersom vi inte känner till (enligt schemat ovan, diagnos — prognos — terapi) sjukdomen som består i att ha uppfostrats till bödel och mördare, så återstår omvårdnad, uppfostran, omhändertagande i familjens hägn.

   Är det inte den här morfadern, som tydligen är den enda överlevande vuxne släktingen, som personligen har ansvar för dessa barns omvårdnad?

   Gillad av 5 personer

  • Dnam skriver:

   Precis, det är en hög konst hos dessa nyvaknade att äta den moraliska kakan och ha den kvar ändå. De tar plats som korrekt analys kunnat fylla, de är fortfarande åsiktskorridoren.

   Gillad av 4 personer

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Så länge förövaren inte är en medelålders eller äldre person av kaukasisk ras (dvs vit europé) så tycker PK-samhället alltid mer synd om förövaren än om offret. Offret tycker man inte man göra mycket åt men förövaren kan man ju göra till en god människa! Och då blir man ju själv också en ännu godare människa. Det stackars offret kan man på sin höjd tycka synd om men eftersom hon redan sannolikt är god och då blir man ju inte själv godare genom att bekymra sig om henne.

  Extra god blir om man tar hand om förövarnas barn. Vi får hoppas dock att de är riktiga barn och inte unga IS-terrorister. Huruvida definitionen av barn sker på samma sätt som tidigare genom röntgen av käke och knä är dock inte klart. När man pratar om barn i massmedia vill man givetvis förmedla intrycket att de alla är högst 5 år och inte 20-åringar och 30-åringar som utger sig för att vara 17-åringar. Jag är väl inte helt övertygad om att de har svenska pass.

  Gillad av 8 personer

  • Dnam skriver:

   Svenska pass var tidigare en handelsvara fast idag så har polisen och människosmugglare och migranter funnit för gott att bara strunta i det, precis som att man själv kan ”känna” om man är pojke eller flicka idag så kan man räcker det om man vill komma till Sverige för att få komma hit. Jag tror de verkliga procedurerna hade chockat många. Det behövs inga pass.

   Gillad av 3 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Passen behövs i transitländerna till Sverige, om vederbörande migrant inte helt sonika lyckas hålla sig gömd under passagen. Man kanske i så fall kan tycka att Dublinförordningen skulle kicka in, men det bortser nog EU-länderna mycket ifrån.

    Gillad av 2 personer

 4. elfyma+ skriver:

  Morfaderns hemland Chile vill hjälpa till att ”ta hem” IS-barnen.
  Inte till Chile utan till Sverige. Hälften av barnskocken är f ö födda i Islamiska Staten och är väl rimligen IS-medborgare i likhet med sina föräldrar.
  Pappan är dessutom norsk medborgare. Mamman och morfadern Chilenska medborgare.
  Genom att spela med sina mångdubbla medborgarskap kan dessa internationella lycksökare tillskansa sig rättigheter och förmåner som vi (som bara har ett svenskt medborgarskap) inte kan få. Missbruket med dubbla, mångdubbla, medborgarskap måste stoppas.
  Man ska inte kunna få svenskt medborgarskap och samtidigt vara medborgare i ett annat land, eller kalifat.

  Gillad av 17 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Men alla är de ”svenskar”… Tidigare räckte det att snava över gränsen till Den Humanitära Stormakten, lyfta sitt första bidrag, eller planka sig ombord Stockholms T-bana, för att ta sig en svensk identitet. Nu har Den Humanitära Stormakten befäst sitt moraliska territorium och vidgat sina anspråk, där hemflygandet av Mehdi Ghezali i regeringsflygplanet från Guantanamo för många år sen bara var en liten försmak. Alla vägar bär till Sverjestan. Alla(h) ska med.

   Gillad av 9 personer

   • Carina skriver:

    Självklart skall barnen tas till Sverige om det är möjligt att straffa barnen för att IS begått fruktansvärda brott genom att mörda andra barn och kvinnor är inte rimligt.

    Gilla

  • Nils granell skriver:

   Jag håller helt med. Det kommer att visa sig att den sk morfar ska ta hand om barnen, varför inte mormor eller farfar och farmor, normalt får inte släktingar ta hand om barnbarn. Detta kommer att kosta en stor lägenhet som vi har massor av samt försörjningsstöd till morfar som han redan har då han som musiker inte kan försörja sig. Bor redan i en ett med ett barn (12 år??) också barbarn eller eget. Vi har redan sett kommun som betalt 40.000/ mån för en lgh och visste inte att det blev sååå dyrt.
   Vem o vilka kommer att sko sig på denna hemkommande familj och framtida omhändertagande.
   Vart tog mormor vägen och tystnaden från Norge?
   Undrar bara.
   Nisse G

   Gilla

 5. Det kvinnliga - hjärtats moderliga val skriver:

  Varenda journalist vet att man gör tydliga distinktioner mellan människor i sitt nyhetsurval. Bland de första frågor som ställs vid en flygkrasch är; Fanns det några svenskar med ombord?

  Vi styrs alla av en närhetsprincip. Den mer arkaiska. Ju närmare ett emotionellt centrum något befinner sig, även i nationellt hänseende, ju mer engagerade blir vi.

  PK-ismen må förringa nationalismens betydelse, men även de mest hängivna globalisterna, spelar med efter närhetsprincipen. Den som kretsar runt egen identifikation.

  Detta ligger djupt inom människan. Förr i tiden var den egna byn viktigare än grannbyn. Och egna barn är alltid viktigare än andras ungar. Denna gamla princip följer även media i sina nyhetsurval.

  När media följer den principen blir även terroristen Michael Skråmo viktig. Även som död. Ty som uppväxt i Sverige, blir denne döde terrorist, mer hållen intill svenska hjärtan. Så fungerar närhetsprincipen inom media. Hade han vuxit upp i landet Långtborta, hade media inte lyft ett ögonbryn. Det vet vi. Det är lätt att väcka känslor efter närhetsprincipen. För den fångar vår uppmärksamhet.

  Och så har vi moderskänslorna. När media kablar ut barns sårbarhet, blöder modershjärtan extra mycket. Det får media och kvinnliga politiker att gå igång – på ett emotionellt sätt.

  Då blir även Michael Skråmos barn viktiga. En terrorists barn lyfts av media in i våra vardagsrum, och tillåts kittla svenska sinnen.

  Nationalismen kopplat till moderskänslor blir en svårslagen kombination. Den tar även fatt i en kvinnlig utrikesminister. Som annars har lätt för att be manliga psykologer att ”krypa tillbaka under sin sten”, och få jubelrop för det, från de många ljusa kvinnorösterna.

  Vi är alla gjorda för att utgå från ett centrum. Med oss själva i mitten. Det mesta av världen består dock periferi. I detta hav väljer media ut det som har svensk moderlig och nationalistisk anknytning. Med barn i centrum blir det bingo. Ty moderskänslor är svåra att betvinga.

  Särskilt för logiskt tänkande män när de försöker tänka långsiktigt i sitt skydd mot en växande terrorism. Där trumfar lätt det moderligt tänkta, det manliga. Balansen manligt och kvinnligt ser inte ut som förr.

  Mannens sätt att tänka framstår rentav som brutalt, kallt och väl analytiskt, i en feministisk värld.
  Fast det bara är ett annat sätt att försvara sina barn, kvinnor, sig själv och samhället.

  Nu blir det hjärtats kvinnliga val, som kommer att utsätta Sverige för mer av fara. Inte det långsiktigt och manligt tänkta. Det mer kvinnliga står plötsligt mot det manliga. Vi lever i en omkastad könsmaktsordning. Blir värden bättre och säkrare av det…?

  Gillad av 2 personer

 6. lenam skriver:

  Tack Bitte, du formulerar så bra den motvilja jag kände när jag såg Agenda igår. Så vinklade frågor och man jämställde denna situation med riktiga Svenskar strandsatta i tsunami . Det här är inte riktiga Svenskar. De borde ha avsagt sig sitt Svenska medborgarskap innan de åkte. De är medborgare i ett besegrat kalifat. Låt Irak ta hand om dem som de också erbjudit sig. Låt morfar ta hem sina barn till Sverige på egen bekostnad. Han kan säkert samla pengar med någon facebook grupp. Inte Svenska statens problem. Vi måste få nya lagar som gör att vi kan bli av med medborgare som hatar allt som vi står för.

  Gillad av 6 personer

  • Dnam skriver:

   Haha gjorde man!? De svenskarna sket man ju i, Reinfeldts avsmak för dessa thailandsresenärer var ju uppenbar, utrikesministern lyfte inte ens sin röv ur teatersätet. Vi gjorde mindre för dessa svenskar än något annat land gjorde för sina medborgare. De har ingen skam att nu lyfta fram det som ett exempel.

   Gillad av 3 personer

   • Bo Adolfsson skriver:

    Det var Göran Persson, som var statsminister när tsunamin hände annandag jul 2004. Hon sov efter julfirandet på Harpsund och han och Anita fick inte störas.
    Reinfeldt jobbade på sin bok Det sovande folket.

    Gillad av 2 personer

  • Dnam skriver:

   Dumheter. Det är ju just det som är diskussionen, vill vi inte ha terrorn så då måste barnen drabbas, vi behöver inte bry oss om det, många barn lider i världen som jag hellre hjälper i så fall. Det verkar svårt för många att överge utopiska lösningar.

   Det moraliska ansvaret ligger på föräldrarna och den svenska staten som släppte in dem från första början, låt inte diskussionen om förrädaren Skråmo styra hela diskussionen, det generella fallet måste styra förfarandet.

   Gillad av 3 personer

   • Min utsikt från balkongen på Reimersholme skriver:

    Jag föreslår att Olle Reimers erbjuder sig att ta hand om och sörja för barnen där han befinner sig i Thailand.

    Gilla

 7. Invandrare skriver:

  Man ska inte rycka upp sma barn ur deras invanda miljo. Bast att de stannar I Kurdistan. Kostnaden kan tackas via SIDA’s 50 miljarder budget.

  Invandrare

  Gillad av 5 personer

 8. Göran Holmström skriver:

  Om man ser igenom rökridåerna för en stund och bortser från det spelade goda.
  Istället analyserar vad som försiggår, så antingen tror Margot på det hon säger vilket är illa.
  Eller så spelar hon bara, för att få lite politiska poäng, vilket är än värre.
  När väl det sambandet uppdagats, så infinner sig nästa fråga, för vem/vilka samlar hon ”Godhets poäng? Inte är det från sitt parti, dom har redan gett henne allt hon önskar och tryggat hennes framtid. Internationellt då? Nej hon är ju impopulär där enligt dom flesta tidningar som inte är av svensk härkomst.
  Vad finns då kvar att smörja upp i brygga och varför?
  Japp deras väljare, den nya stora gruppen som, man köpt för dyra skattemedel, med andra ord dina och mina pengar. Där siktar hon in sig, och med den handlingen så bevisat hon att inte ens hon tror på kylskåpen hon försöker sälja på Grönland. Utan det handlar om att gjuta olja på vågorna för att få behålla makten.
  Logiken finns där, motivet är färdigt och utgången given!
  Ska hon komma undan med brottet, när vana halshuggande individer hugger ner några vid dispyter i bilkön? Eller förolämpar någon som bränner ner huset som straff.
  Detta är dit det kommer gå, tyvärr.

  Gillad av 4 personer

 9. Dnam eksnad skriver:

  Man måste ändå ta av hatten för massmedia och makten, man har har skapat världens första cirkus utan elefanter, lejon och hästar. Inte ens pudlar eller clowner behövs, utan istället så har man ett fantastiskt nummer med får. Fåren sitter på pallar, går på frambenen och säger bäääääh på kommando. Så nu skriver man långa artiklar om SKRÅMOS barn, 7 stycken, med svenskt utseende, svenskt namn, optimerade för att få grinden till fårens hage på glänt. Media har funnit sin Alan Kurdi igen, sitt baaarn, sin Greta, för mig veterligt, pratar vi inte om många hundra IS medlemmar? Flera hundra förresten, varför inbillar vi oss att SÄPO har koll på detta? Varför inte tusen? Varför tror vi att inte ALLA i IS kommer att söka sig till Sverige, hur skall vi hindra det, vi har ju inte kollat vem som kommer hit på 10-20 år? IS-mördarnas släktingar jobbar på migrationsverket, allt mer hos polisen, MSB, och snart väl också på SÄPO? Men alla Sveriges får talar om de 7 arketypiska baaarnen som skall tas till Svea Moders barm, istället för de kanske 1000*7=7000 som det rör sig om, och så klart, deras föräldrar som ju också då måste komma med. Till och med där så passar Skråmo in, han sägs ju vara död, men inget blodigt lik har synts till. Så den arketypiska bilden blir att föräldrarna är döda så Svea Moder behövs IGEN! Kanske äter Skråmo mezze precis nu?

  Så domptörerna, utrikesministern vad hon nu heter, Tove Lifvendahl och Ehrenkrona och liknande smäller med piskan, fåren ställer sig på bakbenen och säger bääääh och puttar upp grinden till hagen.

  Gillad av 12 personer

  • Anders L. skriver:

   Därtill kommer elva miljoner kinesiska uigurer, varav ett par tusen hör till mest hårdföra IS-krigarna i Syrien, som redan har fått flyktingstatus och garanterats uppehållstillstånd i Sverige.

   Gilla

   • Dnam skriver:

    Ja, det fattas väl bara det, i tider där Kina utbildar fler eftersökta ingenjörer än någonsin och kristendomen sprider sig via ”huskyrkor” så att det nu finns kanske 100 miljoner kristna i Kina så lyckas Sverige ändå finna den mest våldsamma … gruppen att importera. Every time.

    Gillad av 1 person

 10. Isabella skriver:

  De offer som överlevt IS-sektens terror, blir dubbelt straffade av att mötas av reportage i bl.a. DN om terroristens barn. DN fyller numera bäst funktion som start att göra en brasa i kaminen. Pinsamt låg nivå.

  Och yasidierna? Flickorna, kvinnorna och männen och pojkarna. Inga flersidiga reportage. Jo,jag har sett ett reportage om en ung yasidisk kvinna som överlevt IS-sektens slaktande av ett stort antal av kvinnans etniska grupp. https://sv.gatestoneinstitute.org/8084/yazidi-valdtakt

  Det är nu inte enbart yasidier som drabbats av IS-terrorn, alla som inte tror på deras förvrängda världsbild har hotats eller dödats. I landet upp-och-ner Sverige, är alla välkomna, företräde för mördare.
  Låt dessa arma barn stanna där de är födda (många av dem) i länder utanför Europa. Låt detta bli ett memento för människor i politiken. Föräldrar har det yttersta ansvaret för sina barn. Inte Stefan Löfven eller Margot Wallström.

  Andra länder kan stifta lagar som omöjliggör något som helst samröre med en mördarsekt som IS. Sverige kan (vill) inte. Är det så nödigt för socialdemokraterna att få väljare så man tar vad man kan skrapa ihop, även aktiva mördare?
  När föräldrarna i terrorsekten är döda för att de till slut fallit för hämnden från de drabbade, låt de som drabbats fatta besluten hur det ska ordnas för barnen.

  Till politiker: Läs, läs historia och ta lärdom!

  Gillad av 6 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Till politiker: Läs, läs historia och ta lärdom!”

   Fråga politikerna vilka böcker de läst, innan de blir valda. Efteråt har de inte tid. Och med yngre ”folkvalda” desto färre böcker lär de ha läst. Och mindre förutsättningar för erfarenhetsbaserade, mogna överväganden. I dessa tider har åsikt blivit sanning och argument ersatts av övertrumfande känslosvall.

   Gillad av 2 personer

 11. Jari Norvanto skriver:

  Kanske är ryktet om Michaels Skråmos död betydligt överdrivet? Oavsett hur det ligger till med den saken handlar svensk politik och medialt fokus nästan uteslutande om immigration och ”integration” och konsekvenserna av usla beslut på dessa områden under en lång följd av år. Dominoeffekterna av nationshatande beslutsfattande.

  Gillad av 2 personer

  • elfyma+ skriver:

   Denne terrorist kanske återuppstår i påsk, som genom ett Allahs under,
   och utropas till profet ?
   Historien är full av sådana under och uppenbarelser varpå många religioner har grundats.

   Gillad av 2 personer

   • Renate skriver:

    Skråmo är med största sannolikhet i liv (vilka bevis finns för hans död förutom hans svärmors ord?) och kommer nog att dyka upp hos Belinda inom ett eller ett par år, var så säkra.

    Gillad av 2 personer

 12. Margareta Fogelberg skriver:

  Det är ju synd om barnen Skråmos morfar som nu gråter inför öppen ridå. Men var fanns han, vad kände han och vad gjorde han medan dottern ännu levde och kriget pågick? undrar
  tanten 80+

  Gillad av 5 personer

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Medborgarskap blir allt diffusare och ett allt vidare begrepp. Med detta följer det RÄTTIGHETER som den svenska staten gör allt för att upprätthålla. Emellertid, SKYLDIGHETERNA kommer alltid i andra hand. Det står som alltid den hårt arbetande medelklassen för. Till slut förslår inte denna ”änkans skärv” att försörja större delen av jordens befolkning såvida man inte kan räkna för då finns inga problem. Då löser man nämligen allt som i ett trollslag – hokus pokus.

  Gillad av 3 personer

 14. Weasel skriver:

  Det är märkligt.
  Enligt den rödgrönblåa regeringens världsbild finns det ingenting som utmärker en ”svensk” .
  Men i nästa sekund är ett barn som är fött i Syrien och aldrig har satt sin fot i Sverige och har en norsk pappa oerhört mycket mer svensk än norsk.

  Jag säger som Åsa Romson ;
  Om barnen har åkt buss i Syrien så är dom syrianer.

  Gillad av 4 personer

 15. li br skriver:

  Arvssynd…..

  Det har skrivits att IS barnen inte kan bära sina föräldrars brott och ”synder”. Att dessa barn är oskyldiga. Att barnen är fria från all skuld. Det finns ingen arvsskuld.

  Samtidigt i Sverige/västvärlden…….

  Dagens levande män är skyldiga för alla synder andra män har begått sedan stenåldern mot kvinnor. Patriarkatet är en levande arvssynd som låter ”kvinnor” ta ut hämnd mot männen och män ska betala tillbaka och gottgöra allt som alla tidigare män genom årtusenden. Snacka om skuldbörda…..Nu ska männen stå tillbaka till förmån för kvinnor i minst 1000 år annars…..

  Dagens levande vita människor, män som kvinnor, ska bära arvsskuld för kolonialismen och slaveriet på 1600-1800 talet. Alla vita i väst är precis lika skyldiga till dessa brott idag precis nu som då. 300 års av arvsskuld plus ränta…..De som sålde slavarna är fria från skuld och skam.

  Att sedan Afrika har haft slaveri som en del av sin kultur sedan pyramidernas byggdes får ingen prata högt om. Varför köpte ”alla” slavar från just bara Afrika och inte Indien eller Portugal eller någon annanstans i världen? Tittar man på global slavery index 2018 så är Afrika den kontinent som fortfarande har mest slaveri i världen. Varför då?
  https://www.globalslaveryindex.org/2018/findings/global-findings/#figure:1

  Olika politiska partier i Sverige lever i arvssynd tänkandet fortfarande. Här rabblas det vad alla andra partier har gjort/inte gjort sedan 1900 talets början. SD är väl det partiet som har den värsta arvssynden som ska stå till svars för deras syndiga historia. I Sverige ärver du hela partiets arvssynd om du är politisk representant. – Det var ju NI som inte ville öka den lagstadgade semestern år på 40 talet !!! så då kan ni inte börja prata om semester regler nu 2019 !!!

  Alla homosexuella, transsexuella, icke sexuella, översexuella har sin historia och alla fredagsnuppande hetros bär arvssynden för olika sexuella förtryck mot alla icke hetro. Denna arvssynden diskuteras flitigt och är dagsaktuell. Att bara födas som hetro är en arvssynd som ska betalas av. Nu har vi genusteori i förskolan och alla barn ska fostras in i att bli könslösa och öppna för alla olika slags sexualiteter. Att detta sedan leder till könsförvirring hos barn och unga har lett till en explosionsartad utveckling av könskorrigering av barn och unga. Oh well…..Hetros betalar bara av på arvsskulden…..

  IS barn……barnsoldater…… kan dömas utifrån internationell rätt från 15 års ålder. Det finns ett flertal domar där 15 åringar dömts för sina ”barnsoldatbrott”

  Men i Sverige är alla barn oskyldiga……oavsett vad……

  ””En 15-årsgräns för barnsoldater finns också inom den humanitära rätten, nämligen i 1977 års tilläggsprotokoll I (artikel 77:2) och tilläggsprotokoll II (artikel 4:3:c) till 1949 års Genèvekonventioner. Även FN:s barnkonvention innehåller en sådan åldersgräns. Barnkonventionens artikel 38 förbjuder alla parter att använda barn som soldater. Men här använder man åldergränsen 15 år istället för 18 år som i övriga delar av konventionen: ”konventionsstaterna ska avstå från att rekrytera en person som inte uppnått 15 års ålder till sina väpnade styrkor.””

  https://unicef.se/fakta/barn-i-krig
  http://www.dagensjuridik.se/2014/02/vid-vilken-alder-bor-barnsoldater-borja-raknas-som-vuxna

  Gillad av 3 personer

  • Christer L skriver:

   Spara liv hade varit att inte kräva att Japan oreserverat erkände sig fullkomligt besegrat. Men krig går inte ut på att spara liv, därför atombomben. Hävdar du att krig är någon form av godhet hamnar du på den humanitära stormaktens Vasa-skepp med Stefan vid styråran och världsrekord i kordistanssegling. Men egentligen är det fråga om en språkfälla, vi har orden krig och fred och ont och gott, men så enkelt är det inte.

   Den ohållbara svenska politiken är på gång att falla samman totalt, och likaså det persongarnityr av inkompetens och korruption som dekorerar tårtan.

   Gilla

   • Dnam skriver:

    Man skulle alltså låtit alla dessa krigsförbrytare komma undan och i princip behålla makten? Det fanns inget annat sätt, utom då ytterligare brandbombningar och invasion. På samma sätt så var det att tyskarna krossades och besattes som gjorde att vi inte fått ytterligare krig från det hållet. Man måste låta bli att mäta allt i valutan godhet.

    Med din logik där så kan vi ta emot IS mördare med öppna armar. Du hade alltså inte tagit beslutet. Vissa saker måste upprotas.

    Gilla

   • Christer L skriver:

    Du svarar med en halmgubbe. Jag har inte sagt med ett ord att man borde göra annorlunda. Vad jag sa går att läsa en gång till härovan. Och ovan det står dina rader som jag svarade på. Varför inte vara hederlig, hålla diskussionslinjen och lämna halmgubbarna åt riksdagen? Låt det stå klart att min logik inte är ”att krigsförbrytare och mördare ska tas emot med öppna armar”. Du har visat att du kan argumentera. Gör så istället, det här fungerar inte.

    Gilla

   • Dnam skriver:

    Vad menar du då? Jag uppfattar det som att du tror att man kunde avslutat kriget utan antingen atombomb eller brandbombning och massiv invasion?

    Min poäng var att illustrera att i fallet med IS så finns inga goda lösningar som slutar väl för alla skyldiga och oskyldiga parter. Jag anser att barnen måste offras, tyvärr så klart.

    Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   Att det ska vara så svårt!

   Du skrev: ”Vilken svensk idag skulle kunna ta beslutet att atombomba Hiroshima för att i slutändan, försöka spara både amerikanska och japanska liv?”

   Detta att försöka spara japanska liv genom att döda japaner var inte det strategiska skälet att atombomba Hiroshima. Godhet hade inte med saken att göra.

   Gilla

   • Christer L skriver:

    Jag uppfattade att du såg godhet i att spara japanska liv genom att bomba Hiroshima. Skälet till bombningen var att få kejsaren att gå med på total oreserverad kapitulation.

    Gilla

 16. Willy Lindqvist skriver:

  De islamistiska terroristerna får väl själva ta ansvar för sina handlingar och sina barn. Det kan aldrig vara en uppgift för svenska folket. De som har dubbelt medborgarskap bör i första hand vända sig till det land där de har sitt primära medborgarskap och som står dem närmare religiöst, ideologiskt och kulturellt.

  Gillad av 2 personer

 17. Stig Palm skriver:

  Allt detta påminner om syndromet som drabbar en del när en katt klättrat upp i ett träd och inte vågar klättra ned. En hel nation kan då engagera sig. TV och tidningar skriver.
  Inte en rad jag läst om barnoffren för dessa IS illgärningar på plats och vem eller vilka ska ömma för dessa? Hela denna historia är ett stort trams och påskyndat av sk enfaldiga godhetsapostlar.

  Gillad av 2 personer

 18. Björn skriver:

  Man får intrycket att varenda människa på klotet, oavsett om de saknar AKTUELL anknytning till landet och/ eller har terrorism och massmord i cv:t, och som sen hamnat i ”nöd”, ska anses vara ”svensk” i nån bemärkelse, och har rätt till ”omhändertagande”, bekostat av de svenska skattebetalarna! Man blir spyfärdig, för att travestera en viss f.d polishövding….

  Gillad av 1 person

 19. li br skriver:

  Vi alla var chockskadade av boken ”inte utan min dotter” som kom ut i slutet av 80 talet där en västerländsk konverterad kvinna fick fly från mellanöstern från sin grymma man och islam.

  Sedan har vi läst i åratal (inte sista 5 åren så klart…..) om muslimska skilda/separerade män som kidnappar sina barn från västerländska kvinnor och tar ”hem” barnen till hemlandet. Barnen får växa upp med ”släktingar” strängt islamistiskt. Den västerländska kvinnan försöker förgäves kämpa för att få hem sina kidnappade barn men det går inte då enbart mannens medborgarskap gäller i mellanöstern och barnen har då rättigheter att vara där enligt männens hemländers regler……..och ”sverige” kan inte göra något åt saken alls…….för lagar är lagar oavsätt vad vi tycker är rätt eller inte.

  Men IS barnsoldater är en helt annan femma……..nu är allt möjligt……nu finns bara lösningar och inga problem…….

  Oh lord…… Detta samhället……

  Gilla

 20. Rattvis skriver:

  I’m denne Norske terrorist Skramo I stallet varit Anders Breivik, skulle kandissverige ocjsa sa argumenterat for att barber skulle tas till Sverige?

  Hur mycket konmer dessa barn att kosta svenska skattebetalare? Kunde samma pengar I stallet anvandaa for att hjalpa sveriges 300000 farting pensionarer?

  Rattvis

  Gilla

 21. Yvonne Rosenthal skriver:

  DN fungerar åter som lobbyist och som reklam och PR byrå för en ohederlig kampanj á la Greta eller ”Skrota Svenska Akademien” och ” Sabba Dramaten”. Lisa Magnussons ledare 19 februari ” Vi får inte förlora vår mänsklighet ..” väckte min misstänksamhet.. Det känslomässiga anslaget, ” inte ett öga torrt”, ett säkert tecken på att något är lurt . En appell , propaganda. Hanif Bali har så rätt i det han skriver i Expressen Debatt och ännu några:
  Vad ska ansvariga politiker säga till de som redan idag förgäves söker vård inom psykiatrin för sina barn och tonåringar? Det finns idag INTE adekvat psykiatrisk eller psykologisk vård att tillgå inom rimlig tid,. På flera håll finns inte det slags vård IS barn kan tänkas behöva. Det finns inte vård överhuvudtaget.. Så hur ska man prioritera ? Vilka ska behandlas och varför?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.