Amerikansk gränspolis: Vi har nått bristningsgränsen

Den amerikanska gränspolisen rapporterar att antalet omhändertaganden av migrantfamiljer som korsat gränsen från Mexiko illegalt har skenat med 374 procent under första kvartalet av 2019 jämfört med de första sex månaderna förra året. Det har resulterat i en svår humanitär kris och gränspolisen säger att man nu är på bristningsgränsen, skriver Breitbart.

Överbeläggningen har gjort att man numera släpper alla icke kriminella migranter efter en bakgrundskoll, antingen till närliggande busstationer eller till volontärorganisationer. Fler än 11 000 migranter har släppts sedan den nya policyn trädde i kraft i mars.

3 reaktioner på ”Amerikansk gränspolis: Vi har nått bristningsgränsen

 1. Thomas Ek skriver:

  Det är tyst hos vårt Public Service nu
  Det råder panik i de Demokratiska högborgarna i USA. Detta på grund av att det ser ut som att justitieminister William Barr nu ser en rad missförhållanden bland några ”federala medarbetare”, som i sin tur är ansvariga för de oegentligheter som pågick under undersökningarna av Hillary Clinton och Trump-kampanjen.

  Det här betyder att den avskedade FBI-chefen James Comey, vice vd Andrew McCabe, FBI:s gruppchef Peter Stroczk, advokaten Lisa Page och Bruce Orr riskerar åtal. Dessutom kommer Obamas justitieminister Loretta Lynch, att granskas.

  När inspektor general Horrowitz rapport kommer ut i maj eller juni då kommer den flyta samman med kongressledamoten David Nunes stämningsansökan mot McClatchy där han anklagar 8 personer för flera allvarliga brott. Då kommer sannolikt justitiedepartementet ombesörja så att de arresteras och åtalas inom en vecka.

  Då kommer det inte bli roligt för Carina Bergfeldt, vår Statstelevision, Sveriges Radio, DN och, SVD.

  I sinom tid kan även att president Barrack Obama tvingas till förhör.

  Professionella analytiker uppger i strid mot vad jag själv tror, att hela den här skandalen kan komma att bli till så stor att den kommer skada USA som nation så allvarligt, att det alltså inte är värt, att allt detta avslöjas.

  Jag tror inte på det snacket. Jag tror helt enkelt, att då har president Trump helt klart förlängt mänsklighetens tid på vår planet.

  Gillad av 6 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Varför inte släppa dem tillbaka till Mexiko och till en mexikansk busstation?

  Men det är pull-faktorn man bör göra något åt: Det skall inte finnas något som lockar och metoden är att ordna rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas där man inte får vara och på att underlätta för illegalas försörjning och logi.

  Grundproblemet är att man inte lyckas ordna tillräckligt trevligt där man hör hemma och missnöjet med detta skall inte uttrycka sig i att flytta utan kanske att be om hjälp från dem som vet hur man gör.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.