Mohamed Omar: Låt inte Sverige bli ett stort Rinkeby

Mohamed Omar

Alla kulturer bör inte ha samma status i Sverige. En kultur bör vara privilegierad, den kultur som definierar landet och ger det dess identitet. I Sverige bör det vara den svenska kulturen, på samma sätt som det svenska språket har en särställning som huvudspråk här och alltså är överordnat minoritetsspråk och invandrarspråk. Arabiskan har i Sverige inte samma status som jiddisch – ett av minoritetsspråken. Är det diskriminering? Ja, det är det.

Den svenska staten bör inte ta något ansvar alls för invandrarnas kulturer. Julen är en röd dag, men inte den islamiska högtiden eid. Skattepengar ska bara gå till att främja svensk kultur, inte invandrarkulturer. Målet för våra gemensamma ansträngningar bör vara assimilation, att invandrare ska lämna sina kulturer bakom sig och uppgå i den svenska nationen. Den som vill odla sin kulturella särart får göra det som individ med sina egna pengar.

Jag läste på Nyheter Idag om en pappa som fått sina barn tvångsomhändertagna av socialen. De placerades hos en muslimsk familj. Pappan var kristen och kom ursprungligen från Ryssland. Han blev så desperat att han hämtade sina tre döttrar från fosterfamiljen och flydde till Polen där han sökte asyl från de svenska myndigheterna.

Den av riksdagen år 1975 antagna lagen om att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle bör upphäves omedelbart.

Om inte, så kommer vi att få se fler fall som detta där kristna barn placerades hos en muslimsk fosterfamilj. Varför inte? Enligt den mångkulturalistiska idén så finns det ingen kultur som är mer normativ än någon annan i Sverige. Det betyder att om du dör i en bilolycka, så kan dina barn bli omhändertagna av en somalisk eller irakisk familj där de får lära sig prata somaliska eller arabiska och följa med till moskén på fredagarna.

Detta är förstås absurt, men en naturlig följd av mångkulturalismen.

Kristendomen kan inte ha samma status som islam i Sverige. Vårt land grundades inte igår. Vi har en historia. Jag är själv ateist, men varje svensk är i någon mån kulturkristen. Inte så att vi behöver tro på den kristna läran, men att vår kultur har kristna inslag. De svenska kyrkorna är svenska historiska minnesmärken. Psalmboken är svensk poesi.

Vi har ett kors på flaggan. Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag. Den kallas också svenska flaggans dag. Flaggan är symbolen för nationen. En nation kan bara ha en flagga. På flaggornas område finns ingen mångkultur. Att vi bara har en flagga är en form av diskriminering. De andra flaggorna är inte Sveriges, de har inte samma status. Vi har ingen dag då vi firar Iraks flagga – det får man göra i Irak.

Sveriges flagga säger något om Sverige. Det gyllene korset visar att vi är en nation med en kristen tradition. Inte islamisk, utan kristen. Islam har aldrig haft någonting med Sverige att göra. Enligt en legend såg Sankt Erik det gyllene korset på den blå himlen när han landsteg i Finland under det första svenska korståget år 1157. Han såg detta som ett tecken och gjorde det till sin flagga.

Den svenska flaggan är världens näst äldsta nationsflagga, den danska är äldst. Och den danska flaggan, dannebrogen, tillkom enligt legenden på samma sätt som den svenska. Den danske kungen Valdemar Segersäll var på korståg mot de hedniska esterna. Inför slaget vid Lyndanise år 1219 ska den röda flaggan med vita korset ha synts som ett tecken på himlen. Valdemar segrade.

Detta är legender, inte historia. Men de säger något om vilken slags symbol flaggan är. Och detta erkänner jag som ateist och som vän av vår gamla hedniska tradition.

Ett land som Sverige som tillhör den västerländska kulturkretsen, kan inte placera barn i muslimska fosterfamiljer, oavsett hur bra dessa familjer är i övrigt. Det kan låta okänsligt, och vissa muslimer kanske blir sårade, men vi måste dra gränsen någonstans. Vi har inte hämtat hit muslimer till Sverige. De har kommit hit frivilligt, väl medvetna om detta inte är ett islamiskt land.

I en gästkrönika i Göteborgs-Posten nyligen skrev Thomas Gür:

Om några år har vi förmodligen till och med skrotat de förvirrande begreppen ”integration” och ”integrationspolitik”. Kanske kommer den politiska retoriken istället att bli ”rätten till assimilation”, men sannolikt återtar vi 1960-talets klassiska begrepp som ”anpassning” och ”inpassning”.

Och det är just vad politiken visavi nyanlända och de utlandsföddas barn måste handla om. Anpassning för att lättare och bättre passa in för att vidmakthålla det Sverige som har varit så generöst mot så många av oss som fötts utomlands och välkomnats här.

När man säger att integration betyder att svenskar ska anpassa sig till invandrarnas kulturer i lika hög grad som de ska anpassa sig till den svenska kulturen, vilken kultur menar man då? Den somaliska? Den kurdiska? Den irakiska? Det går förstås inte. Det enda som fungerar är att alla erkänner den gemensamma svenska kulturen som norm.

Risken finns att vår nuvarande mångkulturella stat med svensk majoritetsbefolkning utvecklas till flera nationer som konkurrerar på ett territorium när den delen av befolkningen som identifierar sig som svensk krymper. Man bör vidta åtgärder redan nu för att hindra ett sådant scenario. Till dessa åtgärder hör asylstopp, en ny assimilationspolitik och stimulerad återvandring.

Det finns inga, och det har aldrig funnits, helt neutrala stater. En stat måste ha ett adjektiv som beskriver den och skiljer den från andra stater, antingen svensk eller någonting annat. Jag tycker att Sverige ska fortsätta vara svenskt. Mångkulturalismen kommer aldrig att fungera, utan i stället leda till allt allvarligare konflikter. Vi vet redan sett vad ansvarslös invandringspolitik och mångkulturalism har lett till: Rinkeby. Vill du att Sverige ska bli ett stort Rinkeby? Inte jag.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

78 reaktioner på ”Mohamed Omar: Låt inte Sverige bli ett stort Rinkeby

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Det Omar säger är för en vettigt tänkande människa självklart. Görs inget kommer Sverige som stat och även samhälle att falla sönder. Frågan är snarare inte om och hur utan när. Vänstern får förvisso sitt efterlängtade gröna samhälle med den skillnaden att de som kan hålla den teknologiska kunskapen vid liv samt betala skatter har lämnat den läckande skutan och sökt sig till andra fungerande samhällen. De kvarvarande får livnära sig på ideologin.

  Gillad av 19 personer

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   På ett sätt förstår jag inte rädslan för islam i Sverige. Jag gillar inte heller islam eller koranen, men den har ju absolut inget att erbjuda ett jämlikt, sekulariserat, högteknologiskt och demokratiskt samhälle. Koranen och islam är ett recept för stagnation och efterblivenhet. Någon risk att islam liksom skulle kunna ta över Sverige borde inte finnas, annat än Sverige ger bort väsentliga funktioner till islams självutnämnda företrädare. Sedan tror jag PEs tal om den nettobetalande medelklassen är förfelat. Den har aldrig mått bättre ekonomiskt än nu. Ingen fastighetsskatt, förmögenhetsskatt eller arvsskatt. Jag tror det ligger en medveten återhållsamhet här från S sida. Dels har S insett att förmögenhetsskatten tex var skadlig, dels tror jag S är livrädda för ett nytt 4 oktober. Jag var med i demonstrationståget då och det är ingen tvekan om hur rädda och chockade S var då. På något sätt känns det som om S har velat desarmera medelklassen med lägre skatter. Den må kvirra över brottslighet som försämrar livskvaliteten men det löser den med ett extra larm. Så den stora frågan är vilken av de två ytterligheter om drivit på invandringen kommer att vinna, den ena kan illustreras av Johan Norberg-falangen och den andra av S. Den ena ser invandringen som ett sätt att öka konkurrensen om jobben och kvadda solidarisk lönepolitik och välfärdsstaten rent allmänt. Den andra ser invandringen som en garanti för för fortsatt höga skatter (skola, vård och omsorg) och som ett sätt att fylla på med nya väljare. S-modellen – mera bidrag till flera – kräver antagligen så mycket höjda skatter att Sverige utarmas, vi har helt enkelt inte råd. Det betyder att Norberg-falangen vinner i den meningen att enda sättet att få in 2000-talets lågutbildade arbetskraft på arbetsmarknaden så att de kan försörja sig själva och betala hyran blir lågbetalda jobb. Och gissa vilket parti de kommer att rösta på. Det är min spaning.

   Gilla

   • Aurora skriver:

    Men vakna. För en västerländskt tänkande är det solklart att islam inget har att erbjuda. Men islam är em ideologi som kräver underkastelse och som sprids med svärdet. På världskartan ser du också att där islam drar fram lämnar den öken efter sig.

    Gillad av 9 personer

   • Dnam 🐪🐪🐪 skriver:

    Du har missat att vi har demokrati och muslimer rösträtt? Att de är den snabbast växande gruppen? Du har dessutom missat allt våldet? Terrordåden och allt det andra? Du får ursäkta men ditt långa inlägg är oinformerat och ogenomtänkt. Socialdemokraterna återhållsamma?? Det är ju bara så att vissa insett att tar de mycket mer så dör värddjuret och parasiten med det.

    Gillad av 6 personer

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Till Aurora: Det är för att vi själva ger efter, inte för att islam i sig är framgångsrikt. Och a propos svärdet, den militära organisation som var överlägsen och som lade grunden för islams framgångar på medeltiden finns inte. De har inget att komma med och inga resurser (Googles market cap är tex större än Saudis BNP). Efter det Ottomanska rikets sammanbrott är det muslimsk-arabiska ländernas utveckling bara en serie nederlag och katastrofer. Det ä därför deras befolkning söker sig till Europa, konstigt nog till sina forna kolonialherrar. – Det är bara oss själva det hänger på.

    Gilla

   • Weasel skriver:

    @ lars olof

    ”Det är för att vi själva ger efter, inte för att islam i sig är framgångsrikt. ”

    Islam är framgångsrikt.
    Att det sedan beror på att ”vi” ger efter ändrar inte det faktumet att islam är framgångsrikt.
    Resonemenget blir lite grand som ”huset brann inte ner på grund av elden utan på grund av att jag inte hade någon brandsläckare”

    Gillad av 3 personer

   • Lev Barkland skriver:

    @L-O Svensson. ”Våra” politiker är rädda för islam. Ett exempel. Svenska politiker höjer aldrig rösten i försvar för förföljda kristna, som i Nigeria eller Egypten. Eller betydligt närmare för den delen. Och MSM vägrar belysa detta. Däremot försvaras ständigt och väcks sympati för Royingas, Uigurer och andra invasiva muslimska grupper. Varför tror du? De är rädda. Och de är framför allt fega. Hela samhället, det politiska skiktet, den djupa staten, media, valfardsindustfin. Alla är fega för att stöta sig med islam. Var tror du detta kommer sluta? Just därför bör du vara rädd. Om inte rädd så allvarligt oroad.

    Det du beskriver är en attityd hos ett folk med självkänsla, mod och stolthet. Inte Sverige. Vem fienden är har kanske mindre betydelse, men nu råkar det vara just Islam som blir slutet för Sverige som vi känner det. Du borde vara orolig.

    Gillad av 5 personer

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Till Aurora: vem hänger det på då? Om inte oss själva. Vi behöver inte utse en massa professorer som tjatar om islamofobi (trots att vi har tagit emot minst en miljon muslimer och betalar för deras uppehälle) , vi behöver inte myndigheter som STT som skänker miljontals kr till självutnämnda muslimska företrädare som Ali Khan, vi måste inte tillåta att tex Turkiet eller Saudi finansierar moskéer här.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Och hur vill du ändra på det faktum att vi just nu, och detta oavbrutet sedan ett halvt eller rent av helt århundrade, håller på med just precis det du menar att vi inte måste och inte borde? Varför nu? Varför inte 1932, 1945, 1968, 1985?

    Gilla

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Till Barkland och Aurora. Jag delar uppfattningen att våra politiker vari för fega och eftergivna, det är ju just det som är felet. Det har vikt ner sig för msm och professorer som Masoud Kamali, Mattias Gardell, Irena Molina och Paulina de los Reyes. Hade vi haft lika mycket guts som danskarna hade problemen varit så mycket mindre.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Rädslan för islam är helt logisk men inte helt adekvat. Det som är kärnan i islam är det totalitära draget; att vi alla ska underkasta oss. Detta är ju exakt vad globalfascisterna i Bryssel, Strasbourg, Berlin,Paris, London, Washington, New York, Chicago och Los Angeles vill. Det är dessa vi ska vara rädda för. Islam är deras spjutspets för Agenda 2030. Vi ser tecknen varje dag. Det borde du också göra.

    Gillad av 1 person

 2. Tomas skriver:

  Utmärkt och självklart skrivet men hade jag som etniskt svensk vit man i min bästa ålder skrivit detta hade jag haft EXPO, trolljägare, dömda djurmisshandlare alias näthatsgranskare mfl efter mig. Vid mina utlandsboenden tar jag det som självklart att bli utskrattad om jag krävde att landets invånare skulle anpassa sig till mina svenska egenheter. Tänk tanken att min multikulturella telning skulle komma hem från koranskolan i Mellanöstern och meddela att skolan på hens initiativ skulle göra studiebesök i en kyrka och jag skulle få skriva en artikel i tidningen vilka rasister de var som inte gick dit. Det vore nog huvudlöst av mig.

  Gillad av 14 personer

 3. afugglas skriver:

  Vilket blir värst för svenska folket, socialister som explodera med snaskiga invektiv eller den mångkulturella omfamningen av invasionens offer?

  Gillad av 1 person

 4. Aurora skriver:

  Sverige är absurt. Mångkulturlagen kommer inte att avskaffas med politiska medel. Vi har bara att invänta inbördeskrig. Och det finns ingen garanti för att svensk kultur vinner..

  Gillad av 15 personer

  • Det får vara nog nu skriver:

   Vad gör du själv då? Inte ett skit förstås. Sitter bara framför skärmen och klagar. Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör.

   Gilla

   • Dnam skriver:

    Aha du har den nya iPhonen så du inte behöver skriva, dina tankar dyker upp direkt på DGS? Eller berätta om dina eskapader?

    Gilla

 5. Bjarne Däcker skriver:

  Tack för denna text. Den uttrycker vad jag själva tänker. Den borde publiceras i de stora dagstidningarna men dessa förespråkar i stället ett nationellt självmord.

  Gillad av 16 personer

 6. elfyma+ skriver:

  Håller absolut med Omar.
  Är själv första generationens invandrare och kommer att fira påsken på traditionellt svenskt sätt. Har dock återupptagit den urgamla ”påskriten” att äta äcklig Memma från mitt forna hemland. Men kommer aldrig att kräva att pursvenskar anammar, eller subventionerar, mina kulturella avvikelser. Det är skillnaden mellan dåtidens närande invandring och dagens parasiterande.
  Det är på tiden att svenskan upphöjs till officiellt språk i Sverige.
  https://varjager.wordpress.com/2010/03/03/avskaffa-minoritetsspraken/

  Gillad av 14 personer

  • Britt skriver:

   Bra artikel Omar och mycket bra länk i kommentaren av Elfyma. Bort med hemspråksundervisningen! Har någon skrivare här på DGS lust att ta reda på fakta om kostnaden för hemspråksundervisningen? Politikerna ger miljoner hit och dit men aldrig redovisar de några neddragningar.

   Gillad av 3 personer

   • elina skriver:

    Ungefär grovt räknat 15 6000 – 160 000 elever gånger 8000/12000.kr år beroende på kommun.
    Den största gruppen är arabiska och dari.
    Hemspråk är väl något man pratar hemma så undervisning är onödigt? Eller man kan göra som flera kineser i Stockholm, de har skola på lördagar för de vill inte missa skolundervisningen men ändå lära sig skriva hemspråket
    Man kan också ha undervisning efter skoltid och då i grupp typ Studieförbund men det kräver ju att eleven aktiverar sig extra.

    Gillad av 1 person

   • Kronblom skriver:

    Det var förbjudet att prata finska hemma inom familjen. Gäster undantaget då vi fick prata deras språk om vi kunde. Mamma sa att det är bättre att barnen lär sig sitt modelsmål bra än att de blir halvdåliga på flera.

    Gilla

   • elfyma+ skriver:

    När mina egna barn gick i grundskolan tvingades skolan dra ner på bl.a skolmaten för att bekosta hemspråksundervisning för ”nyanlända”.
    Såg med egna ögon hur dessa ”guldklimpar” hämtades med limousin för att köras till sin hemspråksundervisning någonstans i Stockholm.
    Dessa nyanlända fick till råga på allt förtur de nya svindyra lägenheter som byggdes i området. Något som vi arma skattebetalande småbarnsföräldrar bara kunde drömma om.

    Det var då (i slutet på 80-talet) jag började inse att våra politiker inte ville vårt bästa.
    De höll på att skatta ihjäl oss på solidaritetens altare. Men va fan fick vi för pengarna ?
    Det är inte bättre idag. Det är om möjligt värre.

    Gilla

 7. Aha skriver:

  Bra rutet – sannolikt skulle en stor folkmajoritet bejaka det Muhamed skriver. Icke-bejakarna skulle i stort sett bara återfinnas på vänstersidan. Det pågår alltså en långt gången omgörning av Sverige som saknar folklig förankring, en omgörning som dessutom sker mot finansiärernas vilja som är den nettoskattebetalande medelklassen och som mest återfinns på borgarsidan.

  Det som sker i Sverige är oförlåtligt och det inkluderar i högsta grad alla de som drivit fram Sveriges omgörning till mångkulturellt problemsamhälle. De bör fördömas och bli persona non grata. Reinfeldt, Westerberg, Sahlin bör t.ex. nonchaleras samt bojkottas.

  De bör mötas av frågan; vem är du att prata?

  Gillad av 9 personer

 8. lenam skriver:

  Precis samma artikel skulle säkert komma in i någon av våra dagstidningar om det t ex var någon från KD som skrev artikeln. Så sätt igång KD och bryt tystnaden. Det här är ju självklarheter. Eller är ni för lata?

  Gillad av 2 personer

 9. Dnam eksnad skriver:

  Jag tål inte orden integration och assimilering. Applicera dem på dig själv, om de inte skall vara helt meningslösa så betyder de att staten skall tvinga dig att ändra på exakt de saker som betyder något för dig. Jag bodde flera år i Japan, hur skulle jag assimileras i Japan? Antingen ändrar jag mig frivilligt, vilket jag gjorde, jag lärde mig japanska tog av mig skorna, tog inte i hand och så vidare, men inte satt jag och grät i karaokebaren då gamla journalfilmer från japanernas härjningar i Kina visades. Jag blev inte japan, och skulle jag tvingas till det så reser man ragg. Assimilering som man talar om det i Sverige idag är omöjligt, se på Mellanöstern, är inte det en region där man ständigt försöker assimilera folk? Vad betyder det i praktiken, jo att man mördar och fördriver folk, och av de två så är att fördriva de man inte anser sig kunna leva med att föredra. Så har olika inkompatibla kulturområden, som det kristna och det muslimska uppstått, med en gräns emellan, och så har länder uppstått.

  Att drömma om att staten skall kunna tvinga de av väsensskild kultur att assimilera sig är en tramsig och farlig dröm, en stat kan ha lagar som man kräver att alla skall följa, man kan förbjuda slöja, hijab och burka, men vad skall man förbjuda hos männen? Skägg? Att vara arg? Att tro? Att bli med i IS? Inte ens det sista förmår vi, för vårt samhälle HAR REDAN genomgått den period där man genom krig och kompromiss till sist nådde ett tillstånd där de religiösa skillnaderna oss emellan var små nog så att vi kunde existera i fred, och så snart religionen började försvinna så dök nya kvasireligiösa politiska konflikter upp med nazism och kommunism som så mördade folk på industriell skala, och idag så ser vi hur pk-ismen sliter i sina bojor, den vill också döda folk.

  Så de idealiserade principer vi lever efter i väst, med religionsfrihet och så vidare, de fungerar ju endast för att vi inte längre är så olika, assimilationsfasen är ÖVER. Att då tro att man kan introducera en kultur som inte genomgått denna fas, och mera väsentligt inte genomgått denna fas i Europa, är ju historielöst. Den matematiska principen här är att den ena sidan kompromissar, det är inbyggt i vår kultur, och den andra gör det inte, det är ju infantilt att inte se vad resultatet blir av det.

  Glöm assimilering, vi måste få folk att återvandra dit de hör hemma, vi har utarmat arabvärlden på unga dynamiska människor som kunnat agera med full kraft i sin egen kultur, istället för att vara en motkraft i vår som skall ”assimileras”. Människor fungerar ju också som så att om man hotar det som de verkligen bryr sig om så vänder de taggarna utåt, så folk blir MER militanta och extrema.

  Assimilering betyder översatt att man tror på hjärnkontroll, att få folk att tror på saker de inte tror på, låt oss glömma denna väg, allt måste syfta till återvandring.

  Gillad av 10 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Mycket bra, Dnam! Bara massiva satsningar på återvandring (och medverkan i konkreta skol- och byggprojekt i hemländerna för att underlätta återvandringen) kan vända utvecklingen mot anarki och civilisatoriskt sönderfall. De naturliga skyddsåtgärder som olika grupper kommer att tillämpa – separation, enklaver, segregering – är ingen långsiktig lösning, utan har bara fördröjande effekt.

   För att greppa hur vansinnet har kunnat utvecklas kan vi tänka oss en psykosocial dimension i psyket. Den är kopplad till social erfarenhet och verklighetstestning och producerar i bästa fall sunt förnuft och moralisk praktik, men skadas t ex av makt och personlighetsstörningar. Denna dimension har omärkligt blivit allt mer skadad under senaste halvseklet, särskilt hos etablissemangets toppskikt. Vi som har dimensionen intakt ser att t ex Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf är spritt språngande galna. Men tusentals andra inflytelserika har samma skada eller brist i psyket och ser inte galenskapen. Grupptrycken har sedan gjort att miljoner andra byggt in samma psykosociala skada i sin verklighetsoptik och kollektivt tolkar vansinnet som normalt.

   Det är omöjligt att i ett politiskt och medialt underläge på några få år förbättra denna svåra psykosocialt psykotiska och regressiva sjukdomssituation. Därför behövs en samling kring ett stort gemensamt samhällsprojekt, som innebär att migrationspilarna vänds utåt mot hemländerna, inom ramen för en hoppingivande och human utvecklings- och framtidsberättelse.

   Gillad av 3 personer

  • Christer L skriver:

   Det som du säger här och så ofta repeterar är egentligen eller borde vara självklarheter. Jag tror att mycket av problemet är själva genomförandet av återvändande-politiken. Det folk ryggar inför är de starka reaktioner som självklart kommer att följa hos de tilltänkta återvändarna. Där många är här som ”ankare” för att dra hit anhöriga, och många har någon sorts ”islamistisk” uppfattning. De har kommit med sharia och profeten Muhammed som förebilder, inte för att bli dominerade av svensk terapi och nedlåtenhet. De har kommit för att kräva, inte för att be om, även om krävandet ofta tar formen av falsk underdånighet. De har i hjärtat jihad och den krigiska viljan att segra. Det kritiska är den punkt i tid och rum där återvändarpolitiken skulle stöta på motstånd från dem det gäller, hur det då tar gestalt, alltsammans. Vad tror du om detta, vad kan du säga till ”den nettoskattebetalande medelklassen” om hur polisen ska bemöta att leden tätnar, ett organiserat våldsamt motstånd tar vid och även en brant ökande kriminalitet, vilket kommer att ske då bidragen dras in och det enda som erbjuds är ett betalt återvändande? Det minsta som kommer att hända är att priserbjudandet måste höjas avsevärt. Kanske kan politikerna klara denna bedrift: världens rikaste återvändare. Men går du in för detta måste du ange ditt ställningstagande. Islam har genom århundradena agerat mycket konsekvent på varje motstånd mot dess spridning. Vi kan dra slutsatser varför Europa i dagens läge inte vill gå den vägen utan att de ledande politikerna vill genomdriva varianten att med legala (skatte)pengar köpa islam (röster). De har ju sett en framtid där enligt Merkel islam hör till Europa. Det är vad EU ville genomföra, köpa makten. I bolag samman med islam (oljepengar). Så oppositionen måste ha en plan att enas om. Och då måste många först gå med på det jag här säger. Dock ett fåtal som gör.

   Gillad av 2 personer

  • Klas Göran skriver:

   Innebörden i orden ”integration” och ”assimilation” beror helt på vilken enhet de skall appliceras på: individen eller gruppen.

   Om en individuell svensk flyttar till Japan, anser vi det vara ett övergrepp att kräva av denna svensk att inte bara ta seden dit man kommer i umgänge med japanerna utan att även ändra sitt sätt att leva i privatlivet. Men om denna svensk bestämmer sig för att stanna i Japan så finns det visst möjligheter att passa in sig mer eller mindre i samhället.

   Det minsta man kan göra är att inte aktivt uppfostra sina barn *mot* det omgivande samhället. Man måste inte själv tycka om sashimi, men man kan välja att inte förbjuda sina barn att äta det och att inte lära sina barn att folk som äter sashimi är dåliga människor. Man kan också välja att låta sina barn själva välja partner. Man kan t o m ge sina barn namn som passar in i Japan, i a f ett, t ex Mariko Karin.

   Allt detta kan man göra även om man själv inte håller med om allt i japansk kultur – om man väljer att slå sig ned för gott i Japan. Man själv kommer alltid att vara invandrare, men ens barn kan bli en del av det nya landet. En individ kan integreras och dess barn eller barnbarn kan assimileras in i ett nytt samhälle.

   Om man däremot skall applicera detta på grupper kommer det att bli fel: För hur integrerar man en hel folkgrupp i ett nytt samhälle? Genom grupprättigheter? Hur skulle man kunna assimilera en hel folkgrupp – med inbördes hård social kontroll – i ett nytt samhälle?
   Som någon klok person sade: Integration är en individuell prestation.

   Det är möjligt att integrera och assimilera nykomlingar, men bara på individuell nivå och bara över 2-3 generationer.

   Gilla

 10. Dan Davidsson skriver:

  Väldig bra och viktig text. När Sveriges riksdag 1975 beslutade att Sverige skall var ett mångkulturellt land var det ingen av våra riksdagspolitiker som begrep vad man egentligen beslutade. Idag pratas det om att integrationen inte fungerar. Integration i vad? Man kan väl inte integreras i ett mångkulturellt samhälle? Skall Sverige vara ett mångkulturellt land, dit alla är välkomna med sina respektive kulturer, kommer det att sluta med ett samhälle där människor med lika kultur bygger upp sina samhällen i samhället. Vad det i sin tur kommer att innebära förstår säkert var och en.

  Gillad av 4 personer

 11. Elisabeth skriver:

  Tack, Mohamed, för en alldeles utmärkt text. Håller helt med.
  Det gyllene korset i vår flagga, hur länge till ? Det stör nog de alltmer musliminfiltrerade partierna, i synnerhet socialdemokraterna. Muslimerna börjar bli farligt organiserade. Men kanske det dröjer. Våra grannländer, Danmark, Norge och Finland kommer säkert aldrig någonsin ändra i flaggorna. Detta kan möjligen påverka Nordens Sjuke Man, Sverige, att inte göra det heller. .

  Gillad av 8 personer

 12. Jan Andersson skriver:

  Nog är ”utvisning” det ord vi skall använda mycket oftare i framtiden.

  För våldtäktsmän, stenkastare, rånare, pistol- och knivbärare, bilbrännare finns bara detta ord, och var de kommer från och vart de hamnar skiter jag fullständigt i. Hela familjen skall forslas iväg inom två dygn.

  Ut, dra dit pepparn växer.!

  Gillad av 2 personer

 13. Isabella skriver:

  Inspirerande text!
  Den får mig att tänka på att vi ska ge upp tanken om integrering och assimilering. Vi har försökt.
  Både civilsamhället, frivilligorganisationer, jag som före detta god man till nyanlända och många många fler.
  Vad jag och många med mig noterat, är att ett inte oansenligt antal muslimska män och kvinnor motsätter sig att integreras eller assimileras. Några kanske vill anpassa sig till värdlandets seder, men majoriteten vi frivilligarbetare mött vill fortsätta leva som hemma med religiösa traditioner och oförståelse för den svenska lagen och kraven som ställs. Till exempel att man måste ha tillstånd, körkort, för att få köra bil. Något som kolliderar med den erfarenhet man har från sitt hemland där man kört bil i flera år utan körkort.

  Alla människor är inte och tänker inte som svenskar. De vill heller inte bli som vi. Det vet vi. Frågan är om våra politiker vet det.

  Min uppfattning är att med ordnad återvandring skulle de som vantrivs i vår kultur och vi som vantrivs med de som vantrivs hos oss, få det bättre än idag.

  Vid ett besök i Uppsala i veckan, slås jag av att gatubilden domineras av unga afghanska män i klungor som inte verkar upptagna av varken arbete eller studier. Eller så har de många håltimmar som gör att jag stöter på dem vid flera olika tillfällen under en och samma dag.
  Det ser inte ut som de jobbar på att bli Sveriges pensionsräddare. Något Fredrik Reinfeldt upprepar. Om hans mantra skulle stämma med verkligheten skulle vi inte se en enda afghan eller annan utomeuropeisk ung man med tillstånd för studier som drev runt i centrala delar av en stad. De skulle sitta i skolbänken och lära sig svenska och andra nyttiga ämnen för att kunna skaffa arbete.

  Gillad av 6 personer

 14. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Mohamed Omar: Halleluja!

  ”Ta in­te del i mörkrets ofrukt­ba­ra gärning­ar. Mer än så, av­slöja dem – vad sådant folk har för sig i skymun­dan är en skam till och med att ta­la om. Men när allt­sam­mans av­slöjas av lju­set blir det syn­ligt”.

  Sanningen ska göra oss fria. Därför förtigs och förbjuds det som är sant, rätt och riktigt.

  Gillad av 2 personer

 15. Jari Norvanto skriver:

  Om Sverige inte blir ett stort Rinkeby så kan Sverjestan alltid bli ett Afrikas horn i sidan på de ursvenska barbarerna med högerpopulistiska, exkluderande böjelser. Dock sade SVT i kvasivetenskapliga dokun härförleden att ursvenskarna såg ut som nordafrikaner, så cirkeln vore sluten. Nya svensken är född, året är noll! Törs en utropa halleluja…

  Gillad av 4 personer

 16. li br skriver:

  Det finns ett JO beslut om placerade barn och deras rätt till sitt ”egna språk och kultur”. Dnr
  3664-2015

  Kritik mot Barn- och utbildningsnämnden i Bjuvs kommun för att den
  inte gav barn som vårdades enligt LVU tillräckligt stöd för att behålla
  kontakten med sitt kulturella ursprung.

  Beslutet i korthet: Fyra romska barn som var omhändertagna enligt LVU hade efter
  att de varit placerade två år i familjehem tappat sitt språk och sin romska kultur.
  Nämnden har ett ansvar för att på olika sätt arbeta för att barn ska få behålla kontakten
  med sitt kulturella ursprung. Barn- och utbildningsnämnden får kritik för att den inte vidtog
  tillräckliga åtgärder i den delen.

  JO uttalande:

  ”I första hand bör man sträva efter att placera barnet i ett hem med samma kulturella, etniska och språkliga krets som barnet. Om det inte går att finna ett hem inom den språkliga och kulturella krets som barnet tillhör, måste man försöka finna ett hem som tillåter barnet att vara
  den det är.”

  ””Ett annat sätt för nämnden att främja barnets utveckling av en kulturell identitet skulle
  kunna vara att ge familjehemmet ökad kunskap om kulturen i fråga och dess historia.
  Nämnden har även möjlighet att bevilja barnet en insats i form av en stöd- eller
  kontaktperson med särskild kompetens på området.””

  http://www.jo.se/PageFiles/8605/3664-2015.pdf

  Gillad av 1 person

 17. Ola Byfält skriver:

  På Areopagen i Athén möter St. Paulus grekiska epikureer, vilka var deister, samt stoiker, närmast panteister, som med förnuftets hjälp skulle bevara själslugnet (apatheia). Inför dessa vilka i sin historieuppfattning inte höll sig till Olympens gudomliga nycker eller stoikernas ödestro eller epikureernas Fru Fortuna eller slumpen, talar han om att den judiskt-kristne Skaparen ”fastställt bestämda tider och utstakat de gränser, inom vilka de skall bo, för att de skall söka Gud, om de möjligen skulle kunna treva sig fram till honom”… Vill vi bevara det judiskt-kristna religiösa arvet från Jerusalem, tänkandet från Athén och den romerska rätten från Rom bör vi fasthålla vid en nationell kulturell hegemoni: utan nation, ingen demokrati. Motsatsen är närmast barbarisk (”inte har grekiska som modersmål”) fatalism och Sharia som inte är förenlig med FN:s ”mänskliga rättigheter”.

  Gillad av 2 personer

 18. Eva Danielsson skriver:

  Instämmer i allt i Omars krönika. Krav på assimilation är ett krav på att acceptera svensk kultur och svenska värderingar, att leva så svenskt som möjligt, och framför allt vara lojal med det svenska samhället och våra lagar. Ingen kan ju bli ”svensk” i första generationen, men man kan bli en välanpassad invandrare och ge sina barn uppmuntran att känna sig som svenskar samtidigt som de kan välja det bästa ur sitt ursprung att vårda i privata sammanhang. Äkta assimilation kan ju bara ske av fri vilja, så de som inte vill anpassa sig och överge delar av sin ursprungskultur, bör fås att flytta till något land som passar dem bättre. De som har begått något grövre brott bör självklart tvångsutvisas oavsett urprungsländers krångel eller om man passat på att skaffa barn med en svensk medborgare. En sådan sund politik innebär att man också avvecklar alla bidrag till icke-medborgare och höjer kraven/värdet på svenskt medborgarskap. Vilket i sin tur förutsätter att man har varit klok nog att följa Omars uppmaning att klart och tydligt välja och inrätta allt efter att Sverige är en västerländsk kristen monarki där svensk kultur råder och svenska är enda förstaspråket. Och där yttrandefrihet och demokrati skall värnas om oavsett vad som händer.

  Gillad av 7 personer

  • Dnam skriver:

   Eva, många verkar tro att assimilation är något man kan ”vilja”, men om det verkligen betyder något så KAN man inte integreras eller assimileras, jag hade hellre huggt av mig ena armen än att bli muslim men inte ens detta fångar problemet, jag KAN inte bli muslim. Det omvända är också sant.

   Gillad av 1 person

   • Hovs_klipphällar skriver:

    DNAM Åtminstone denna artikels författare säger att han förr varit muslim, men lämnat den perioden bakom sig. Det får förstås stå för honom.

    Gillad av 1 person

   • Dnam skriver:

    Omar var ju inte född muslim, han heter väl inte ens Omar så han är ju inte representativ på något sätt. Han är inte uppvuxen i en muslimsk kontext så är väl undantaget som bekräftar regeln och inte ens det, jag tvivlar på att någonsin trodde på Allah, han sökte nog gemenskap. Jag är mera relevant, jag KAN inte bli muslim, jag antar att det är omöjligt för dig också. Är det omöjligt ena vägen, så är det omöjligt andra också för alla praktiska föremål. Vi kan inte generalisera baserat på undantagen.

    Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Den springande punkten är vad det är man skall assimileras in i och varför.

    En svensk som tycker att wahhabitisk islam är fantastisk skulle inte ha något emot att leva i Saudiarabien enligt saudiska sedvänjor. En svensk ingenjör som lever som expat i Saudi i 3 år för pengarnas skull kommer att vilja bo i en compound utan onödig kontakt med lokalbefolkningen och sedan flytta tillbaka till Sverige.

    En muslim som bor i Sverige kan visst anamma svensk kultur, men det fungerar bara om den vill det själv. En muslim som hellre skulle hugga av sig armen – som skrevs ovan – än att bli svenne kommer aldrig att bli lycklig i Sverige, inte ens i en etnisk enklav.

    Men det handlar om individer och om deras preferenser. Varför skulle någon välja att bo i ett land man hatar, i ett samhälle vars lagar och kultur man förkastar, omgiven av människor man föraktar?

    Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    DNAM
    Jag tror inte att särskilt många muslimer vill eller förmår assimileras, men det finns undantag. Kanske mest kvinnor. Vi har ju bl a några kända skribenter som Sakine Madon, Sofie Löwenmark, Hanna Gadban, Sara Mohammed och ett antal bosniska muslimer t ex. (Ayan Hirsi Ali är väl ett annat icke-svenskt exempel). Du verkar mena att assimilation handlar om identitet och att s a s bli svensk, medan jag tolkar assimilation på ett mer ytligt sätt, som att vilja och kunna ”smälta in”. För övrigt tror jag att det är omöjligt för en normal svensk att konvertera till islam om det inte är ett övergående led i en tonårsfrigörelse och dessutom utifrån en blandad kulturell bakgrund, så som för Eddie Råbock.
    Det är svårt att se någon annan lösning än invandringsstopp plus omfattande återvandring. Men Eddies påpekande om att man officiellt behöver hävda Sverige som svenskt i alla avseenden, är viktigt. Och alltihop kräver förstås en politisk helomvändning.

    Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    DNAM: DU har fel. Men för den oandlige är det en blind fläck, hur många exempel man än radar upp som bekräftar felet. Den oandlige djupast sett kan inte se, ty blindhet råder. Det är en värld som är fördold, vilket gör det lätt att vara ”tvärsäker” och ”klok”. Ditt sätt att resonera kring andliga ting avslöjar din blindhet, som är orsaken till din arrogans och förmätenhet.

    Kanske ska världen vara mest rädd för sådana som Dig? Ap-evangelium parad med gudlös vetenskap, det blir det värsta gisslet människan någonsin ställts inför. Och enligt Bibeln är det som kommer. Antikrist utan skenet av gudlighet.

    Gilla

   • Dnam skriver:

    Islam och kristendomen varit i krig i 1400 år, varför? För att det finns något att kriga om, något fundamentalt, därför har man krigat. Betyder det något så är assimilation en farlig önskedröm, vissa kulturella skillnader kan accepteras, kristendomen gjordes likformig nog via kompromiss så att européerna slutade kriga om denna, men andra trosriktningar som folk var villiga att döda för, som nazism och kommunism dök upp nästan omedelbart. Är skillnaden väsentlig så är samexistens helt enkelt omöjlig. Vi kan inte bygga en regel baserat på undantagen och 1400 år borde vara nog för att förstå vad regeln är? Det har ju gått galet nästan omedelbart i Sverige, judarna, ja de märkte vi inte ens, men efter att muslimerna kom så är detta det enda vi hör om, efter bara något årtionde.

    Det skrämmande är att pk-ismen börjar uppvisa samma totalitära drag som islam, nazism och kommunism.

    Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    DNAM: Passande nog omnämnes det antikristliga samhället utan Gud stå under inflytande av Vilddjuret, som det som regerar genom sin andemakt, eller med dagens språkbruk ideologi, eller -ism.
    Vilddjuret ger sin andemakt till Antikrist, dvs Motkristus. Dvs mot ljuset som kom till världen. Jag är världens ljus sade Jesus om sig.

    Alltså är ap-evangelium och vetenskap utan Gudsfruktan, tvärtom något att vara rädd för.
    Se på Israel som har världens skarpaste hjärnor, men som balanseras av sin Gudsfruktan. De vet att de har En Gud inför vilken de som folk, får göra räkenskap.

    Gilla

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    DNAM: Praktiserandet att tvinga människor att avsäga sig sin tro och bekänna sig till Islam eller för icke-troende att tvingas bekänna Islam, i båda fallen vid vite om livet, flykt eller straff genom hög beskattning ÄR ÄR ÄR att det finns en andlig komponent involverad.

    Det är därför som många verkligt Jesustroende väljer döden hellre än att förneka sin Frälsare och Gud. De vet att det finns en andlig konsekvens bakom. Det vet också dessa länder och grupper som förföljer eller tillåter förföljelse av andra trosinriktningar. Om de får människor att förneka sin Tro, avsäga sig den, så har du andligt, själsligt och som en följd därav också beteendemässigt samt ideologiskt besegrat dem.

    Samma mekanism i Sverige när vi ska tvingas acceptera de trossatser PK-ismen stipulerar och tvingar på oss vid vite om förlorat arbete, förföljelse, uthängning, utfrysning, smutskastning och tom laga bestraffning. Metoderna mindre öppet våldsamma här men samma ”andliga” press och resultat.

    ”Om man faller till föga” Då snart nog börjar vi anamma detta tänkesätt, blir vår (andliga/ideologiska tankebyggnad).

    Varför tror Du Svenska Kyrkan är, gör och tror som den gör idag, och med övriga samfundsledare och ”frikyrkor” hack i häl. De har kuvats och så småningom blivit förvandlade i sin grund, i sin Tro och vandel.

    Nya lärosatser har ersatt de gamla. Ett annat evangelium, en annan Jesus. Något Paulus adresserar med skärpa och varnar för.

    Gilla

 19. Christer E skriver:

  Integration är med nödvändighet ett enkelriktat begrepp. Man integreras ”i” något, inte till, från, mot eller av något (utom i matematiken där man integrerar från a till b). Den/de som inte integreras blir med samma nödvändighet isolerade öar i ett främmande hav.
  Jag är själv ”integrerad” i Frankrike sedan 30+ år, så jag vet vad det handlar om. Jag måste inte anamma allt franskt, men jag måste (bör) säga ”pardon” när jag ofrivilligt stöter ihop med någon på trottoaren, helt väsensskilt från agerandet på Stockholms trottoarer.
  Det finns inget entydigt begrepp eller definition på svensk kultur (eller annan kultur heller, för den delen), den kultur som invandrare förväntas integreras i. Antagligen bättre att hålla sig till ett vidare europeiskt eller västerländskt kulturbegrepp. Det allt överskuggande problemet blir, som alltid numera, den rådande postmodernismen med mantrat ”min sanning är lika mycket värd som din sanning”. Alla kulturyttringar kan inte ha samma värde (eller alternativt, nihilistiskt, sakna värde). Att ursäkta sig vid en ofrivillig krock på trottoaren är värdefullare än attityden ”flytta på dig, här kommer jag”, etc. etc.

  Gillad av 3 personer

 20. Thomas skriver:

  Vad finns att säga? Bra text. Låt inte Sverige bli ett stort Malmö kan man oxå skriva.
  Då finns det inget ljus i tunneln.
  Jag vill tro och hoppas att en hel del invandrare är okej, och har en vilja och intresserade av att integreras. Att komma till ett nytt land borde självklart innebära att ta till sig det landets traditioner och sedvanor och att lära sig språket.

  Ett problem som tyvärr förstör allt vettigt och sunt förnuft i detta land är den pk sjuka hjärntvättade feminismvänstern bland beslutsfattarna inom myndigheter, politiker, skolväsendet, journalister, svenska kyrkan etc beter sig som lallande godhets-får.
  De ställer inga krav, de lägger sig platt och lägger huvudet på sned och tindrar med ögonen och gör handhjärtan och all invändning avfärdas som högerextremism och islamofobi
  Ett land bebott av hjärntvättade människor är en farlig väg framåt.
  Beslut ska inte fattas av godhet och medmänsklighet eftersom i förlängningen kommer det förinta hela samhällen som det svenska.
  Vad vore Sverige utan sin historia och traditioner? Intet.

  Jag ska avsluta med att berätta om en kusin, han bor i Norge sedan drygt 25 år, jobbar och är gift med en norska. Är han norsk ? Nej. I Norge anses han aldrig vara en riktig norrman, han blir aldrig lika norsk som Petter Northug hur mycket skidor han än må åka..
  Han kallas för svensken lite så där kärvänligt. Men det är ingen diskriminering eller ”främlingsfientlighet ” i detta. Norge och Sverige är 2 länder med mycket gemensamt. Grannländer och goda grannar. Det går att prata med en normann och förstå och vice versa.
  Varför svenska sossepolitiker tycker att en somalier ska kallas för svensk övergår mitt förstånd.

  Gillad av 2 personer

  • Klas Göran skriver:

   Att din kusin kallas för svensken till sin död är helt normalt och inget att hetsa upp sig över. Den avgörande frågan är i stället om hans barn accepteras som norrmän av norrmännen och om han uppfostrar sina barn till att förakta norrmän och allt norskt…

   Gilla

 21. Gjju skriver:

  Kvid icke, Mohamed Omar/Eddie Råbock!
  Lämna Sverige om det inte passar. Glöm bara inte att ta med dig flaggan och släcka lyset.

  Gilla

 22. Tritonen skriver:

  Dalai Lhama har samma uppfattning: Tyskar i Tyskland, fransmån i frankrike, araber i sina länder osv. Dessa hans åsikter lyste dock med sin frånvaro i MSM vid hans besök i Europa härom året.

  Gilla

  • Kaldera skriver:

   Att Dalai Lama har den uppfattningen är att han är beskyddare av den Tibetanska Vajrayana buddhismen och att kineser flyttats in i Tibet, en strategisk Kinapolitik för att man kinesifiera Tibet. Kommunsim och religon har aldrig gått att förena.

   Det är en klassisk konflikt som funnits väldigt länge även i vår historia. Påve och kejsarstrider, alltså vem ska bestämma. Är det kejsaren som har den högsta makten eller är det påven. Båda hävdade att de stod direkt under gud.

   Den konflikten finns även inom islamism, Iran är ett exempel på det. Trots det är iranier väl assimilerade muslimer i Sverige?

   Gilla

 23. Johan skriver:

  Kloka ord Eddie. Men det är som sagt meningslöst att tala om integration så länge den som ska integreras inte får reda på i vad man ska integreras. För att integration ska ha en chans att lyckas måste den kultur man ska integreras i ha en tydlig identitet.
  ”Risken finns att vår nuvarande mångkulturella stat med svensk majoritetsbefolkning utvecklas till flera nationer som konkurrerar på ett territorium när den delen av befolkningen som identifierar sig som svensk krymper”
  Ja det är nog tyvärr dit allt pekar.

  Gilla

  • Christer E skriver:

   Kan det som käckt kallas svensk kultur ha en tydlig identitet? Knapast!
   På 1700-talet gällde det att blanda bark i brôdet och att lyda församlingens präst i allt. Numera äts både pizza och kebab som om de vore hämtade ut Kajsa Vargs kokbok.
   Det enda som har tydlig identitet är det som kallas mänskliga rättigheter, likhet inför lagen, individens rättigheter och skyldigheter, etc. De som anländer till Sverige (eller annat europeiskt land) som flyktingar eller lycksökare måste anamma dessa grundläggande värderingar. Här duger det t.ex. inte att hävda att en kvinnas röst väger hälften mot en mans röst eller att kvinnan måste ha tillstånd av en man (make, far eller bror) för att överhuvudtaget röra sig i samhället.
   Häri ligger baskraven för integration, inte något luddigt, obestämt och tidsrelaterat som ”svensk kultur”.

   Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Man kan ju vända på det: Om man kommer till Sverige bör man utgå ifrån att infödingarna har någon slags kultur som de värdesätter på samma sätt man själv har en kultur man värdesätter. Även om de själva – som ovan – påstår sig inte ha någon kultur.

    Då blir nästa steg att inte aktivt söka konfrontationer med infödingarnas sätt att leva på. M a o: ingen tvingar dig att äta bruna bönor med stekt fläsk, men du bör försöka undvika att betrakta infödingarna som orena för att de äter denna maträtt och du borde avstå ifrån att försöka få dem att sluta äta den – ifall du vill leva i någorlunda sämja med dina nya grannar.

    Svårare än så är det inte.

    Gilla

   • csaba43 skriver:

    Jag som har nu bott Sverige i 50+ år håller med dig , men vill tillägga att ordet/begreppet integration leder till allt det elände vi ser idag! Vill hävda att i princip alla som kom efter 1975 och kallas för flyktingar tror- och det med all rätt – att i det nya landet har man bara rättigheter. Ty det är vad den officiella Sverige förmedlar till dem. Dvs de säger inte att detta land är Sverige, du har själv valt att komma hit så varsågod och anpassa dig eller återvänd dit du kommer ifrån.

    Gilla

   • Johan skriver:

    Exakt! Så där har du svaret. Men ett regelverk ska vara allmängiltigt och inte godtyckligt utifrån någon postmodernistisk identitetspolitisk hitte-på-agenda. Med allas lika värde ska lika rättigheter OCH skyldigheter följa.

    Gilla

 24. gmiksche skriver:

  Sverige är på väg till att bli ett stort Rinkeby om ingenting görs.

  Vad står namnet Rinkeby för? Wikipedia säger att namnet Rinkeby kommer från det äldre svenska ordet rinker, som betyder ”krigare”. Namnet är omtalat från 1347 som Rynkaby då Olof in Rynkaby uppträder på Sollentuna häradsting. I mitten av 1500-talet bestod byn av två gårdar, ett skattehemman och ett kyrkolandbohemman som ägdes av Spånga kyrka. Det är mycket som hänt sedan dess.

  Rinker är besläktat med tyska Recke, som både betyder erfaren krigare och hjälte, men även vandrande krigare, flykting, förföljd, förvisad; främling (saxiska wrekkio); flykting, förvisad (anglosaxiska wrecca), varifrån möjligen engelska wretch är härledd.

  Olycksbådande ord. Inte för alla dock. Flertalet tänker nog på att det kan ha funnits en hockeyrink vid Rinkeby. Och fortsätter att kolla på slutspelet i allsvenskan. Slutspelet var ordet.

  Gilla

 25. kommentator skriver:

  Meddelades idag att den ortodoxkristne man, ursprungligen från Ryssland och som MO berättade om i inledningen av denna artikel och som förde bort sina tre minderåriga döttrar från det muslimska fosterhemmet, nu har häktats i sin frånvaro av Örebro tingsrätt. Hans brott bedöms som grovt.
  Så nu sätter svenska staten in alla resurser på att få honom utlämnad och straffad; dock tveksamt om polska myndigheter går med på detta.
  Vore intressant att veta hur KD och Ebba B-T ställer sig till detta då hon ju nyligen sagt (i samband med diskussion om anhöriginvandring) att man ”inte skall splittra familjer”, vilket ju blir fallet om mannen skiljs från sina döttrar – men hennes uttalande gällde kanske inte kristna familjer…

  Gillad av 1 person

 26. Kaldera skriver:

  Är tveksam till oron att Sverige någonsin kan bli ett Rinkeby. Sverige är världens mest extrema land enligt World Values Survey. Att muslimska flyktingar bär med sig konflikter och värderingar från sina hemländer påverkar inte svenska värderingar på det sätt som befaras i artikeln. Bara att läsa inläggen här, visar att svenska värderingar är priviligierade och har högre status än mellanösterns eller Afrikas horns syn på samhället.

  En enskild Rinkebybo i en svensk omgivning kommer blixtsnabbt visa svensken som tolkningsföreträdare. En enskild svensk i en Rinkebyomgivning kommer fortfarande ha tolkningsföreträde av samhället i stort och ha status som svensk.

  Handikappet i språk, förståelse av sociala, subtila icke uttalade sätt att samspela avslöjar den icke initierade som är inte är uppväxt med svenska koder brutalt.

  Unga som saknar stöd i att utbilda sig, som saknar förmåga intellektuellt, som saknar konstruktiva förebilder, som saknar konstruktiva strategier bildar allianser med likasinnade men att dessa skulle påverka det svenska samhällets värderingar ser jag som näst intill omöjligt.

  För övrigt så har inte den svenska flaggan ens den status som tillskrivs i artikeln bland vanligt folk. Vi är så pass extrema att inte ens den svenska flaggan är helig. Omar verkar tycka att den ska bli det! Vilket inte kommer att hända!

  Svenska värderingar överlever, var så säker!

  https://www.iffs.se/nyheter/sverige-varldens-mest-extrema-land/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.