Knivvåldet i London: ”Politikerna gör inte tillräckligt”

Det Goda Samhället har tidigare uppmärksammat vågen av knivdåd i London, något som också väckt uppmärksamhet i USA. Tidningen Breitbart rapporterar att Londons borgmästare Sadiq Khan får kritik för att ha lagt stort fokus på hatbrott, och på att förbjuda olika typer av reklam som kan uppfattas som kränkande, medan det riktiga våldet ökat.

Det bekräftas av Danny O’Brien, grundare av antivåldsorganisationen Anti Knife UK att Sadiq Khan inte har en aning om hur han ska tackla våldet:

Han säger att han ska försöka lösa problemet men i själva verket har han inte en aning om vad han ska göra. Han påbörjar något, slänger in lite pengar för att lösa problemet utan att veta vad problemet är. Politikerna gör helt enkelt inte tillräckligt, säger O’Brien.

21 reaktioner på ”Knivvåldet i London: ”Politikerna gör inte tillräckligt”

 1. Eva Danielsson skriver:

  Publicerar media i UK vilka gärningsmännen bakom knivdåd och syraattacker är? Om det finns fog för den misstanke man får, att det här är muslimska terrordåd mot icke-muslimer, så kan man ju inte räkna med att den muslimske borgmästaren Sadiq Khan alls vill minska dessa dåd. Om det i stället handlar om interna gänguppgörelser borde viljan finnas och då syr man in gängledarna och får det lugnt ett tag, innan nya ledare har tagit över. Detta vet både borgmästaren och polisledning, så det troligaste är väl att knivdåden är religiöspolitiska och handlar om islam. Då lär inget göras åt eländet. Endast ca fyrtio procent av Londons befolkning är vita britter och förutom en muslimsk borgmästare så har UK en muslimsk inrikesminister och en premiärminister med syltrygg. Say no more.

  Gillad av 11 personer

  • Dnam eksnad skriver:

   Det finns däremot pengar att sända ut dialogpoliser till folk som NÄSTAN skrivit något kränkande och ”olagligt” om islam. Något av det mest skrämmande och 1984-likt just nu är de youtube videos som finns där dessa poliser ringer på hemma hos och i princip säger att de har ögonen på personen och att han nästan begår lagbrott och bör ägna sig åt annat.

   Det är ett så självklart muslimskt maktövertagande där det underliggande rättesnöret är motsatsen till ”allas lika värde”, det står ju skrivet. Man har en borgmästare och inrikesminister som är trogna, som styr de otrogna engelsmännen och sina egna trogna bundsförvanter. Förutsägbart så vet man inte vem som hugger ner folk, vid nästa tunnelbanesprängning så har man väl ingen aning heller. Man skall veta att London är täckt av övervakningskameror, de har nog fler än någonstans i världen.

   Detta handlade Brexit om, förutom ekonomi och självbestämmande, men detta självbestämmande är på väg att rinna engelsmännen ur händerna. Engelska trupper har dock använt inrikesminister på bild som övningsmål, detta kan sluta i inbördeskrig.

   Gillad av 11 personer

   • akelaslair skriver:

    Försökte googla efter oddsen på var det första kalifatet i Europa kommer att utropas men hittade inget och nu blir jag väl totalspammad med spelreklam på varje sida jag besöker. Ack, ja. *suckar djupt*

    Gillad av 2 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Jag tror det var Sadiq Khans kommentar efter jihadisten Rahimis kopplade terrorattentat i NY och NJ 2016. Kommentaren har missförståtts, även av mig, eftersom jag hörde den felaktigt återgiven i senare sammanhang än den ursprungliga, vilket har gett Khans yttrande en felaktigt överslätande innebörd. Han manade till vaksamhet och hjälpsamhet, inte acceptans eller undfallenhet gentemot terrorn.

    Gilla

 2. Thomas Ek skriver:

  Off-Topic, men jag kan inte låta bli.

  Var är Trumps ”Tax Returns”?
  Vita Husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders är en av de ballaste brudarna i Trump administrationen. Snabbtänkt och humor är bara förnamnen.

  Under en presskonferens som Huckabee Sanders nyligen höll, ropade en reporter från MSLSD ut: ”Var gömmer president Trump sina ”Tax returns?”

  Huckabee Sanders svarade:
  ”Vi har hittat en mycket säker plats, och jag är säker på att de inte kommer att hittas.”

  ”Och var är det någonstans?” frågade reportern sarkastiskt.
  Sanders svarade;

  ”De är under Obamas skolbetyg, hans passansökan, hans invandringsstatus som student, hans högskolebetyg, hans källor för att betala för högskolan och, hans ’Selective Service-registration’.
  Nästa fråga?”

  Gillad av 6 personer

 3. li br skriver:

  Tänk när ”non smoking generation” var den största frågan i samhället……anti rök kampanjer……..

  Nu är det ”non hugga ihjäl varandra på gaten generationen” som ska motarbetas och bekämpas……

  Det går framåt…….baklänges…..

  Gillad av 3 personer

  • Dnam skriver:

   Ja när kommer det nya lexikonet? ”Man” betyder invandrare, ”män” betyder en grupp av invandrare, ”slumpmässiga offer” betyder vita europeer, och så vidare. När ord används tillräckligt länge i dagligt tal så brukar man ju göra dem officiella, vi behöver en ny ”du-reform” om vi skall fortsätta denna vänstertrend att modernisera språket.

   Gillad av 3 personer

 4. PerH skriver:

  Samma här som där, borgmästarexemplet alltså.
  Satsa på att jaga ”hatbrott” och glida runt viktigare problem.
  Kallas pinnjakt för statistikens skull.
  Såg svensk mobilvideo där låssmed och polis borrar sig in i lägenhet för att gripa kvinna som sannolikt uttryckt sig på nätet under paragrafen ”Hets mot folkgrupp”
  Tvingades till dna-toppsning under polisförhöret, med hot om kvarhållnimg tre dagar.

  Gillad av 2 personer

  • akelaslair skriver:

   Det är det här vi får för våra skattepengar. Så småningom kommer allt fler att ta lagen i egna händer eftersom samhället inte bryr sig. Det skall bli intressant att se vad som händer vidare i fallet där anhöriga som råkade vara medlemmar i Bandidos läxade upp en våldtäktsman. Ursäkta, misstänkt våldtäktsman skall det vara. 😉

   Gilla

 5. Åse skriver:

  Amnesty International slår nu larm om att Sverige och de andra nordiska länderna har ”oroväckande höga våldtäktsnivåer”, rapporterar RT.

  Det är en paradox att de nordiska länderna, som har en stark historia av jämställdhet, har chockerande höga våldtäkstsnivåer, säger Kumi Naidoo, Amnesty Internationals generalsekreterare.

  När kommer sjuklövern erkänna denna katastrofala utveckling, där man tycker sig se att våldtäkts offren blir allt yngre.

  Gillad av 5 personer

  • akelaslair skriver:

   Först kommer de inte att göra någonting. Sedan kommer de att svamla hekatomber av floskler. Slutligen, kanske, kommer de att ta i med hårdhandskarna och då kommer de att säga att de alltid velat göra så här men hindrats av SD eller vad 17 som helst.

   Gillad av 1 person

 6. Klas Göran skriver:

  Enligt The Sun – inte känd som någon vänsterliberal PK-blaska – så har såväl gärningsmännen som offren alla möjliga former och färger. Kvinnor, män, vita, svarta, ”south Asians”, européer, britter, invandrare, tonåringar, medelålders osv. Vad jag förstår finns det inget klart mönster.

  Gilla

  • Klas Göran skriver:

   Av namnen att döma även muslimer. En enkel googling på ”knife attacks britain” leder till målet.

   Jag har aldrig förstått varför vilda spekulationer och insinuationer som i notisen ovan kan accepteras utan källor, medan ifrågasättande genast krävs på dokumentation. En insinuation som i ovan artikel borde väl egentligen väcka nyfikenhet och en vilja att ta reda på hur det egentligen ligger till?

   Gilla

   • Benjamin Dhover skriver:

    ”Vilda spekulationer”? Hmm… Så om någon plötsligt börjat bränna kors i amerikanska södern så ska man alltså inte ”spekulera” i att det är grabbarna med sydstatstatueringar och vita toppluvor, bara för att de har en gedigen historik och väletablerad kultur som gör den sortens dumhet till dygd?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.