Flera IS-terrorister studerade på Westminster university

Minst sju jihadister har utbildat sig på Westminster University i London innan de lämnat England för att strida för IS. Bland dem fanns den ökände Jihadi John, som reste till Syrien 2009 och dog i Raqqa 2015, rapporterar brittiska The Sun.

Studenten Zakkariyya Elogbani studerade business management när han tillsammans med kurskamraten Ishak Mostefaou 2014 reste för att ansluta sig till terrorgruppen. Elogbani, som fängslades av kurdiska styrkor sommaren 2018, intervjuades av BBC i början av april.

Naturligtvis kom vi hit för att strida, det är den enkla sanningen, sa han då.

Han sa också att det var andra Westminsterstudenter, som redan anslutit sig till IS, som öppnade vägen för honom.

Universitet säger att de tar det hela på största allvar.