Bitte Assarmo: Inget förenar kändisarna lika mycket som en protest mot Israel

Bitte Assarmo

Eurovisionsschlagerfinalen närmar sig och lika säkert som amen i kyrkan kommer nu protesterna från ett stort antal mer eller mindre kända svenskar. Finalen äger nämligen rum i Israel, och vad kan väl vara värre? Israel – den enda demokratin i hela Mellanöstern och det enda landet i världen vars blotta existens ifrågasätts när utrikespolitiken inte faller omvärlden på läppen. Det räcker med att Israel försvarar sig mot raketattacker från Hamas och Hizbollah för att svenska medier, politiker och kändisar ska ställa sig på barrikaderna.

Det är också ett av få länder, om inte det enda, som beskrivs som anfallare även när de försvarar sig. När tidningarnas rubriker lyder ”Israel attackerar Gaza” så man kan ge sig den på att det längre ner i brödtexten (högst motvilligt) framgår att Israels ”anfall” kom efter två dygns ihållande raketattacker från Gaza mot civila israeliska mål.

Nu vill en drös svenska artister med flera att Sverige ska bojkotta Eurovision på grund av att finalen hålls i Israel. De ”kan inte stillatigande åse hur Israel använder sig av Eurovision Song Contest för att dölja sina brott mot det palestinska folket” nämligen.

Att Israel skulle delta i Eurovision för att de har en levande musikkultur med mängder av duktiga artister finns alltså inte på kartan. Nej, när Israel deltar i en sångtävling gör de det för att ”dölja sina brott”.

Finns det något annat land i världen som omtalas på ett så kategoriskt och oförsonligt sätt? Som döms ut så till den milda grad att man förutsätter att allt som pågår i landet, även inom underhållningsbranschen, är ett enda stort mörkande för att dölja nationens illvilja och ondska? Knappast. Men när det gäller Israel så får man göra så här. Då är det okej. Det spelar ingen roll att de omgivande arabländerna vill utplåna Israel och de judiska folket från jordens yta, eller att Hamas ständigt skjuter mot civila mål – Israel är ändå alltid storskurken.

Artikeln är inte lång, bara några rader med de vanliga formuleringarna om ”apartheidpolitik” och annat som ingår i standardmallen för hur Israelkritik ska utformas. Men listan av undertecknare är desto längre. Hela 171 personer har skrivit under det de kallar ”debattartikel”, som i själva verket är kortare än en kort insändare.

Bland dem finns förstås saxofontutande Dror Feiler, känd Ship to Gaza-aktivist och islamismförsvararen Mattias Gardell. Även Athena Farrokzhad är givetvis med på ett hörn, ni vet den kända extremisten som propagerar för våld mot den så kallade ”borgerlighet” som hon inte inser att hon själv, i egenskap av hyllad aktivist med landets största medieplattformar till sitt förfogande, är en del av. Mannen bakom hennes favoritlåt Beväpna er finns förstås också på listan, för var ska Thåström vara om inte i grytan liksom?

Själv har Athena Farrokzhad också ställt frågan när Palestina ska vara med och tävla i Eurovision. Uppenbarligen har hon inte tänkt på att detta skulle kunna ske den dag då palestinierna kickar ut terrorregimen och börjar odla demokratin.

Gamle kommunisten Sven Wollter får naturligtvis inte heller fattas i ett sådant här sammanhang. Som mångårig medlem i Kommunistiska partiet tillhör han en av de mest extrema rörelserna i Sverige. I partiets tidning kan man bland annat läsa att ”Israel måste upplösas”  och att Israel och deras försvarare stämplar ”alla och allt som antisemitism” Samtidigt kan man i samma tidningarnas läsa hyllningstexter till diktaturer som Nordkorea och Kuba.

Gamle proggaren Mikael Wiehe stämmer också in i klagosången. Det finns inte mycket som kan pigga upp de gamla kommunistgrabbarna i lika hög grad som just en protest mot Israel. Och ingenting förenar kändisarna i lika hög grad. Det enda som skulle kunna tänkas dra fler kändisunderskrifter till debattsidan är väl en protest riktad mot SD. Men det kommer kanske när Eurovision är slut för i år.

86 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Inget förenar kändisarna lika mycket som en protest mot Israel

 1. gmiksche skriver:

  Sluta med ”enda demokratin”. Den enda demokratin har för inte länge sen berövat sina arabiska medborgares språk ställningen som med hebreiskan likställt språk. Netanyahus regeringskoalition stöder sig på ett parti som fyller alla krav på nazism, fast med annat förtecken. Nyligen har Golanhöjderna annekterats, där de enbart finns druser, som givetvis protesterat.

  Gillad av 2 personer

  • PeGe skriver:

   Ännu en suverän krönika!
   Listan med offentliga personer jag numera ignorerar blir ständigt längre.

   PS:
   Ser sorgset i kommentaren här först,
   att inte ens *här* på DGS går man fri från
   antisemittrollen.

   Tragiskt & Patetiskt i lika doser.

   Gillad av 8 personer

  • Dnam skriver:

   Endast när det gäller Israel så kräver man att man skall hålla sig till principer som medför det egna folkets utplåning. I detta förenas folk över alla gränser verkar det. Märkligt. Jag har aldrig förstått det, en arketyp som Östman skriver.

   Gillad av 8 personer

   • petrakap skriver:

    Att annektera Golanhöjderna och ständigt bygga nya bosättningar i Palestinska områden är väl knappast nödvändiga aktioner för det judiska folkets överlevnad. Hur hade du själv upplevt det hela om ett annat folk byggt en stat Sverige där svenskar inte var välkomna?

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Varför inte? På ytan förefaller just försvar och bosättning vara typiska inslag i överlevnaden. Är det inte så vi alltid överlever? Du får nog lov att komma med argument också och inte bara innuendo.

    Gillad av 2 personer

   • gmiksche skriver:

    Fredrik, den här gången har jag en till din diametralt motsatt uppfattning.
    https://www.pewforum.org/2016/03/08/israels-religiously-divided-society/
    Where Jews place themselves on the political spectrum – on the left, in the right – is strongly correlated with their views on the expulsion of Arabs. Among the 8% of Jews who say they lean left, an overwhelming majority either disagree (25%) or strongly disagree (61%) that Arabs should be expelled. By contrast, roughly seven-in-ten of those on the political right agree (35%) or strongly agree (36%) that Arabs should be expelled or transferred. OBS att det gäller den arabiska befolkningen som i mannaminne levt i nuvarande Israel. Självfallet går allt att lösa med våld så länge man har våldsmonopol. Men, som historien visar, kan våldsmonopolet ta slut en vacker dag. Den dagen då USAs regering ändrar sina prioriteringar.

    Gilla

   • Dnam skriver:

    @petrakap

    Du illustrerar perfekt min poäng, endast vad gäller vad Israel gör så kommer den moraliska brevvågen fram, att den andra sidan sidan försöker mörda alla de kan, och eftersom de är militärt odugliga och saknar moral så mördar de vanligtvis oskyldiga, barn, kvinnor, obeväpnade. Men vad gäller Israel så är alla plötsligt militära strateger och vet allt om den ena höjden eller andra, vilka andra höjder kan du nämna i konflikter världen över? Hamburger Hill?

    Ett annat folk? Där bodde några få arabiska nomader, vars antal fåtts att explodera pga att man använder demografi som vapen, och du har hört talas om Bibeln, att för flera tusen år sedan så lämnade judarna Egypten? Var åkte de, till Sverige? Vilket år i historien tänker du på, för beroende på hur du väljer så har judar, kristna eller muslimer styrt.

    Någon delade en video där Australiens FN-ambassadör illustrerade det öppna judehatet i FN med att Israel är föremål för fler resolutioner än alla andra stater tillsammans, detta i en stat som givet aggressionen från kringliggande stater uppvisar en helgonlik återhållsamhet. Många stater i FN vill egentligen se judarna utrotade och medlöpare i väst agerar nyttiga idioter enligt principen att man inte får slå först, man skall vänta på lavetten, eller är helt enkelt antisemiter de också. Nå, så går det inte till i krig, hur skulle du ha det om grannen snickrade på en spikbomb ämnad att mörda dina barn? Vänta tills det smäller?

    Gillad av 6 personer

  • Christer L skriver:

   Israel måste försvara sin demokrati. Utan de försvarsåtgärder detta land vidtagit, hade det inte funnits. I vårt system, den humanitära stormaktens system, är rätten alltid på förlorarnas sida. Det är en overklig attityd. Golanhöjderna är ett strategiskt viktigt område.

   Gillad av 7 personer

  • brrr skriver:

   Israel har väl i princip två val; antingen att vara hård mot de hårda, eller att gå Libanons väg eller värre.

   Ett folk som inte kan försvara sitt geografiska område/sin nation mot inkräktare kommer att förlora sitt geografiska område/sin nation, så enkelt är det.

   Gillad av 8 personer

  • Orit skriver:

   GMIKSCHE

   Du snackar i nattmössan. Men oroa dig inte. Kanske du är tillräckligt ung för att följa hur Europa islamiseras, Sverige inkluderat.

   Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Möjligen snackar jag i nattmössan, men jag drömmer inte. Och jag har varit med om mycket. Jag har upplevt andra världskriget i krigsområdet. När har du tagit tummen ur munnen? Om den nu inte sitter fortfarande kvar. Vilket ditt inlägg tyder på.

    Gillad av 1 person

  • Yvonne Rosenthal skriver:

   Då självutnämnda experter utan känsla för nyanser också förekommer på DGS så kan jag ansluta mig temporärt till de självutnämnda i kraft av att tillhöra de utvalda. Att vara onyanserad utgör inget problem : Palestinierna är som svenska feminister. Hotar, förtalar och ljuger. Sitter på rumpan och gnäller, klagar och kräver och får miljarder i underhållsbidrag . Blir aldrig nöjda. Ständig huvudvärk varför tidigare manliga supporters som egyptier, jordanier, saudier , ja hela konkarongen av älskare har dunstat. Palestinierna passar som hand i handske ihop med svenska feminister och den svenska feministiska regering.

   Gillad av 3 personer

 2. malmobon skriver:

  Har läst en del på MEF (Middle East Forum) och några andra ställen att Hamas plan med stenkastningar och protesterna vid Gasa är ett sätt hålla hatet mot Israel levande.
  För detta behöver Hamas martyrer. Inte för många som blir skjutna utan en del. På detta sätt får dem in bistånd. Utnyttjar alltså unga till detta. Har funderat några varv på detta, och tycker det verkar rimligt.
  Samtidigt kan då Israel fortsätta sin utbyggnad. Blir en form av symbios mellan Israel och Hamas att konflikten fortsätter. Låter tokigt men??
  Nu har dock den förhatliga Donald Trump gett sig tusan på att lösa konflikten en gång för alla.
  Flyttar ambassaden till Jerusalem. Erkänner Golanhöjden som Israels och snart skall det bli något mer.
  Kan jämföras med Mikael Wiehe engagemang för de fattiga och svaga. Utan konflikter och fattigdom i världen hade han inte kunnat köpa sig 2 stora lägenheter på Rådmansgatan och ha det bra. Liksom de andra mupparna på Ship till Gasa. Eg. borde det bästa vara att tysta ner skiten.
  F.ö tog jag upp en gång med en ”stenkastare” (brukade presentera sig så själv) i Malmö att snart skall Al Aqsa Moskén stängas för palestinier. Blev ett j-a liv på honom.

  Gillad av 2 personer

  • Dnam skriver:

   Kan man hoppas på att Hycklare till Gaza möter samma öde som i Wiehes låt när vapenleveransen till Hamas sprängs:

   Det började som en skakning under däck..

   Gillad av 2 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  Det vi kanske kan se först nu när socialismen står så naken och förklarad framför oss är att en viktig orsak för att dess oresonliga hat riktas just mot Israel är att Israel är en så arketypiskt entydig och förbehållslös nationalstat. Vänstern hatar nationalstaten på grund av dess humanistiska judeo-kristna bakgrund. Därför trodde den länge att den var internationalistisk, numera globalistisk. Men den är ju inte för något utom döden, bara mot livets alla yttringar.

  Gillad av 10 personer

 4. lenam skriver:

  Sverige som nu blivit ett multisamhälle har mycket att lära av Israel. Hur gör man när man har stora grupper av människor som lever på samhället men ändå hatar det? Som vill såga av den gren de sitter på. Ungdomar som kastar sten mot poliser och liknande som är vardag i Israel.

  Gillad av 1 person

 5. Aurora skriver:

  Eftersom dessa vänsterextrema är i grunden hamas-sympatisörer föreslår jag att de flyttar dit. Det brukar bli annat ljud i skällan när de får smaka verkligheten. Lika som ett antal krokodilgråtande IS-terrorister mu gör i fångläger i norra Irak.

  Gillad av 3 personer

  • Björn skriver:

   Självklart är majoriteten pro-Israel! Även bland de ”artister”som skrivit under! Grupptrycket i den lilla ankdamm, där den svenska ”kändis-eliten” plaskar runt i panik för att hålla sig över ytan, är brutalt!

   Gillad av 1 person

 6. Benjamin Dhover skriver:

  Denna eviga offerstatus av ”Palestina”… Ok, så det måste vara en rätt hopplös tillvaro att födas in i vad som essentiellt är ett permanent flyktingläger. Men jag vid hävda att detta är 100% självförvållat, då de inte för sitt liv kunnat acceptera de fredsavtal som skulle kunnat möjliggöra någon form av utveckling. Men nu är det som det är, och efter åtskilliga årtionden står de fortfarande och stampar på exakt samma ställe och gapar exakt samma ihåliga slagord om att driva judarna ut i havet. Det enda som ändrar sig är att Israel och USA blir lite mer tekniskt överlägsna för varje år som går. Att då envist fortsätta på inslagen linje och gapa i största allmänhet medan man sitter i misär generation efter generation, är det inte lite … korkat?

  Gillad av 5 personer

  • petrakap skriver:

   Israelerna tog ju deras land. Hur kan detta vara självförvållat? Tvingade alla palestinier att västvärlden skulle bilda Israel eller? Israel är en kärnvapenmakt som destabiliserat hela mellanösternregionen och skapat hundratusentals statslösa flyktingar. Detta land bildades genom vapenmakt och om man nu tycker detta är rätt är det hyckleri att anse att ett nytt Palestina inte kan bildas på samma sätt.
   Tolka mig inte fel, jag tror och hoppas på en tvåstatslösning men denna oresonliga inställning till Palestinier är verkligen avhumaniserande och som hämtad från Israelisk propaganda.

   Gillad av 2 personer

   • Anderr skriver:

    Ryssarna fördrev alla finnar från Karelen och alla tyskar från Ostpreussen. Och finnarna och tyskarna satte de fördrivna i flyktingläger där deras ättlingar är än idag och varifrån rekryteras terrorister som mördar civila i Ryssland.

    Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Inte riktigt komplett. Polackerna fördrev alla tyskar, betydligt fler än Sovjet fördrev, samma sak gäller tjeckerna och i mindre skala Serbien, Kroatien, Slovenien, Slovakien. Rumänien och Úngern utgör snarare undantag, även om tyskättlingar även flydde därifrån i stor skala men inte fördrevs. Och nu pockar polacker på att Tyskland ska betala krigsskadestånd till dem. Det visar vad ”fredsprojektet” EU är värt.

    Gillad av 1 person

   • petrakap skriver:

    DNAM, Östman
    Bibeln är ingen historiebok och antagligen har moses aldrig existerat. Samtidigt om ni nu hävdar att might is right kan ni ju inte hävda att palestinierna gör fel när de attackerar israele då de bara använder samma metod (krig)som israeler för att bilda sitt eget land. De ni kallar terrorism måste isf med er egen logik vara rättfärdigat.

    Gillad av 1 person

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    ”Israelerna tog ju deras land”. Jag ser att Petra är en ”postmodernistiskt världsfrånvänd” kvinna som tror att civilisationen uppstår av sig själv!
    När judarna kom dit var det i huvudsak tröstlös öken! Med hårt arbete och teknisk förmåga byggde judarna bevattningsanläggningar som möjliggjorde jordbruk i stor skala! Nu har man också byggt upp en högteknologisk industri! Arabernas hat mot Israel är väl i huvudsak det socialistiska tänkandet att om andra har lyckats med att bygger upp ett välstånd medan jag själv förblir i nöd beror det på de andra förtrycker mig! Araber som kan försörja sig som ”gäst-arbetare” profiterar från judarnas förmåga!
    Se gärna detta Youtube-inslag (om Winston Churchill och judarna)

    Gilla

   • petrakap skriver:

    Jag är motsatsen till en postmodernist. Men jag kommer inte simma med strömmen bara för att ”mitt lag” tycker jag ska anse att zionism är god och fin etnonationalistisk ideologi. Israel var inte en tröstlös öken innan den Israeliska staten bildades. Är du exempelvis medveten om att Jerusalem är en helig stad för tre religioner och har varit ett religiöst centrum i flera tusen år. Det låter inte riktigt som en obebodd öken va? Det är omöjligt att legitimera Israels blodiga bildande och fortsatta förtryck av den palestinska befolkningen därav måste denna typ av historieförfalskning basuneras ut som att hela området bara var en obebyggd öken. I realitet förekom stora tvångsförflyttningar och krig för att få åtkomst till Israel landområden.

    Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Ursäkta. Det är en del israeliska politiker och judiska organisationer jorden runt som ockuperat status som eviga offer för alla judar, oavsett om de känner sig företrädda av dessa politiker och organisationer. Samtidigt som de åsatt bl a tyskarna, men även svenskarna, österrikare och en del andra status som eviga förövare. Det går inte bra i längden och leder självfallet till en reaktion. Tyvärr riskerar den reaktionen att inte enbart drabba de som marknadsför offerrollen utan alla judar. Vilket gör att en ond cirkel sluts.

   Gillad av 2 personer

   • Dnam skriver:

    Kan du exemplifiera? Det är ju omvänt, nazisternas massmord, det eviga judehatet (känner du folk från Östeuropa?), FN verkar ju nästan var skapat för att skriva resolutioner mot detta lilla land, muslimers och arabers judehat som nu kommit till Sverige, man skulle tycka att detta skulle räcka, men du fokuserar, utan exempel, på att judarna överdriver. Jag läste idag att under en peridod under Romarriket så var den judiska gruppen många miljoner, framskrivet till idag så skulle de då vara 200 miljoner, men pga av ”olika faktorer” så är de bara 13 miljoner. 13 miljoner, mot 1.6 miljarder muslimer….

    Gillad av 2 personer

   • gmiksche skriver:

    Istället för att läsa om romarriket vill jag rekommendera dig att abonnera på den engelskspråkiga versionen av den israeliska dagstidningen Haaretz, som är den bästa och trovärdigaste källan, i vart fall i relation till svenska och europeiska media, för det som pågår i och kring Israel. Haaretz kan näppeligen beskyllas för att vara antisemitisk. Vilket dock inte säger att somliga judar beskyller andra för att vara antisemiter. Fast motsvarande anklagelser förekommer lite varstans även i andra samhällen. Inget att ta allvarligt på. För min del har jag ingen svårighet att kalla sjuklöverns företrädare kollektivt för antisvenskar. Å andra sidan kan du lita på ex vis Hedi Fried som DN marknadsför i alla möjliga sammanhang som antisemitexpert under hänvisning att hon är en överlevare från Förintelsen. Hon används ex vis för att kollektivt brunsmeta Sverigedemokrater. Lite oturligt finns det faktiskt judar som medlemmar hos SD. Men vad spelar det för roll. Om det skrivs ju ändå ingenting i PK-media. Jag förmodar att Hedi Fried inte begriper vad hon utnyttjas för. Så läs på, det är det enda som hjälper. Och hjälper det inte, då kan du känna dig som en hjälte i kampen mot nazismen. Frågan är bara vilken nazism.

    Gillad av 3 personer

   • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

    GMIKSCHE 5.4 18:29
    1
    ” rekommendera dig att abonnera på den engelskspråkiga versionen av den israeliska dagstidningen Haaretz”.
    Här:
    https://www.haaretz.com
    Jag brukar själv läsa
    https://www.jpost.com

    2
    ”somliga judar beskyller andra för att vara antisemiter”
    Judar är ledande på de flesta områden, så också på jude(själv!) hat
    Karl Marx är ju ett välkänt exempel (från rabbie-familj)
    Ett annat betydelsefullt namn, Jacob Brafman
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Brafman
    Skrifter:
    ”The Local and Universal Jewish Brotherhoods (1868) ”
    ”The Book of the Kahal (1869)”
    Inspirerade till
    ”The Protocols of the Learned Elders of Zion”

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Ja, inget konstigt i det. Det är bara så att varje goj som yttrar sig utan tillbörlig vördnad om frågor som rör Israel eller judar riskerar brunmålas med automatik. Inte enbart genom en del judar, eller i synnerhet organisationer som säger sig företräda alla judar utan att fått mandat till det, utan rent generellt. Han eller hon anses ha syndat mot ett av värdegrundens viktigaste påbud. Jag har tröttnat på att lägga onödiga band på mig. Det känns befriande och än så länge har jag inte hittat min överman, eller det kanske numera heter överhen, i det avseendet. Dessutom har jag några nära vänner med judisk påbrå och står stor tacksamhetsskuld till en tysk-judisk forskare och hans familj, bortgången sen i slutet på 80-talet, som hann ta sig till Sverige och blev min akademiska läromästare. Inte alla av hans släktingar hann. Det känns oerhört befriande att kunna strunta i det nya prästerskapet som poppar upp här och där. För att komplettera min agnostiska trosbekännelse så tror jag mig kunna se rakt in i helvetet när jag läser koranen och hadditerna. Folk får gärna ansluta sig till denna förkunnelse.

    Gilla

 7. HK skriver:

  Om allt går som det ska med våra sökta visum landar vi permanent i Australien nästa år. Inget problemfritt land, men OTROLIGT befriande att höra premiärministern uttala sig om Israel.

  Gillad av 5 personer

  • Dnam skriver:

   Kan du inte skriva ett inlägg om hur det går till? Det hade varit uppskattat. Jag eftersöker ett forum för utlandssvenskar här på DGS, men det kanske motverkar syftet. Många verkar skriva från utlandet.

   Gilla

   • JL skriver:

    Vi besökte och valde mellan 6 olika länder i Europa, Asien och Oceanien som verkade lovande på förhand.

    Efter många om och men blev Australien/Queensland valet. Gran Canaria, Teneriffa och delar av Portugal kvarstår som backup om vi inte får våra visum. NZ nordön finns fortfarande kvar i tankarna också. Struligt med permanent visum där dock, likt Australien.

    Processen för visumansökan till AU är det mest omfattande pappersarbete jag någonsin gått igenom. ALLT man kan tänka sig ska styrkas med översatt dokumentation. Utöver detta är kraven höga för de visum som är en väg till permanent uppehälle. För oss med unga barn var det ointressant med de temporära visumalternativ som finns.

    Kortfattat så är huvudalternativen två.

    Ha 1.5 MAUD att binda i stadsobligationer under 4 år, eller ha en kompetens som landet långsiktigt officiellt efterfrågar. Entreprenörsvisum finns ifs, men detta är en osäker väg då det krävs avsevärt mer än “bara” att starta/köp och driva lönsamt företag.

    ….det tragikomiska i historien är att vi flyttade ”hem från utlandet” 2014 med tanken att bo permanent i välfungerande och trygga Sverige. Ni kan gissa resten. Det Sverige vi mindes fanns inte längre och tecken på ljusning saknades. Utflytten till nuvarande mellanlandning i Sydostasien skedde 2017

    Gilla

 8. Rolf Nygren skriver:

  Det är väl bra att få den här förteckningen över svenska antisemiter. Vi får hoppas att det kommer fler protestlistor så att antisemitlistan kan bli mer komplett. Hoppas nu att Israel vinner finalen.

  Gilla

 9. Östrahult skriver:

  Det finns de som ritar upp Sveriges plats på värderingsskalor och Sverige hamnar i ytterkanten. Svenskar tror att man är normala men egentligen är Sverige ett extremt land värderingsmässigt, en märklig blandning av de sämsta sidorna av amerikanisering och socialism. I detta ingår företeelsen kändishysteri där vilken person som helst som hamnat i rutan eller synts nära ledningen i vissa politiska partier benämns (och behandlas) som ”TV-profilen”, ”toppnamnet”, etc. Det rör sig inte minst om människor inom vänstern som ständigt tjatar om allas lika värde, grupp mot grupp.

  Med andra ord så bygger det svenska samhället på omfattande bruk av dubbelmoral och hyckleri, något som alla som vill göra karriär och vill synas måste lära sig, och också gör.

  Ett enkelt exempel i gårdagens DI: På ena sidan indignationsartikel om metoo-skandal som rensas upp av ny VD inom Handelsbanken. På nästa sida en hyllningsartikel om ett nytt modebolag som borde börslanseras, kollar man på bolagets hemsida så är det fullt av kvinnor i nattlinnen i utmanande positioner.

  Gillad av 3 personer

 10. Vladimir skriver:

  Kollade aftonbladets lists o er person we som undertecknat uppropet not Israel. Enbart “forfattare” Musiker, etc. Manga kanda komunister. “Manniskor som lever p vad andra gor”. Hittade Ingen riktig Svensk arbetare.

  Gillad av 3 personer

 11. Niklas R skriver:

  Socialister hatar judar, detta går tillbaka till Marx.
  Enda skillnaden mellan nationalsocialister och internationalsocialister (kommunister/ renläriga marxister) är i vilken ordning som massmorden ska genomföras.
  Kommunisterna säger att man ska börja med klassfienden och jobba sig ner för listan till judarna.
  Nationalsocialisterna vill börja med judarna och ta de andra senare.

  Gillad av 3 personer

  • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

   Niklas! Där mistar du dig på grund av otillräckliga historiska kunskap! Judar (sekulariserade!) var helt dominerande i den ryska revolutionen! Religiösa (ortodoxa) judar var visserligen inte väl sedda men i jämförelse med hatet mot den ortodoxa kristendomen och den ryska borgerligheten var de ändå på den ”rätta sidan”! Som jude var du säkrare i Sovjetunionen än som (äkta) ryss! OK, du kunde visserligen ändå hamna i Gulag men fick där i regel en bättre behandling än de andra! Stalin var visserligen anti-semit och de flesta offren för utrensningarna (Moskva-rättegångarna) var judar vilka ännu starkt dominerade det kommunistiska partiet. Men inte förrän på 30-talet var Stalin tillräckligt mäktig för att våga detta steg!
   Utan judar hade den ryska revolutionen aldrig ägt rum!

   Gillad av 2 personer

   • Niklas R skriver:

    Jag har tillräckligt på fötterna för att vidhålla mitt inlägg.
    I alla socialistiska stater har judarna förtryckts eller likviderats.
    Om du studerat Marx och hans historia vet du varför socialister har ett speciellt hat mot judarna.
    Det har aldrig slagit dig som udda varför den socialistiska regeringen i Sverige gör allt den kan för att motarbeta staten Israel? Varför alltid Israel ska klandras när övriga länder i Mellanöstern är tio resor värre när det kommer till brott mot mänskliga rättigheter?
    Varför inte muslimer i Gaza, Judéen, Samarien och Jerusalem ska behöva rätta sig efter internationella överenskommelser och fredsavtal när alla andra behöver göra det?
    Hamas och PLO ockuperar israeliskt territorium och har gjort sedan Egypten och Jordanien lämnade dessa ockupationszoner, som de etniskt rensat på judar ska nämnas utan någon finansiell ersättning till överlevande släkt och efterkommande, 1967.

    Gillad av 1 person

 12. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Jag sparade listan så att jag skall veta vilka artister som bör bojkottas/undvikas! Nåja, ytterst få som jag skulle gynna frivilligt annars heller! Bara tvångsmässigt genom SVT-skatt!

  Dessa svarta får är ju sedan länge bekannta

  Per Gahrton, författare, Hörby
  Mattias Gardell, författare, Stockholm
  Mikael Wiehe, musiker, Malmö
  Sven Wollter, skådespelare, Luleå

  Att dessa ”kulturarbetare” inte begriper att det enda de åstadkommer är att skade det egna varumärket! Då är Magnus Uggla intelligentare! Han undviker alla politiska/ideologiska uttalande eftersom han inte vill stöta sig med några av sina ”fans”.

  Gilla

 13. Anna-Lisa skriver:

  Ett intressant namn på listan är Staffan Bergström, pensionerad läkare och professor i ”U-landsmedicin”. Arbetade i många år i Afrika. Bor numera i gammalt hus i Visby innerstad, värderat till 10 miljoner. Och skulle han störas av turisterna kan han dra sig tillbaka till en fastighet med 12000 kvm stor tomt vid Gotlands nordöstra kust. Sådan är kommunismen….

  Gillad av 6 personer

 14. Dan skriver:

  Israel ligger inte i Europa. Däremot består landets befolkning, till stor del av invandrade europeiska judar som med överlägsen ekonomi, intelligens och militära resurser har trängt undan och fortsätter att tränga undan ursprungsbefolkningen.

  Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Ja, faktiskt är araberna i Israel – eller har varit – en ursprungsbefolkning. Araber har i vart fall bott där i 2000 år, närmare bestämt det s k Bar-Kochbarupproret 132-135 under kejsar Trajanus. Vid samma tid var fördelningen av olika folk i Centraleuropa – en del av dem föregångare till dagens tyskar, fransmän, polacker, tjecker m m – helt olik den vi ha idag. Hitler tyckte ex vis att han som tysk av germansk härkomst kunde ställa krav på att återföra Gdansk-området till Tyskland, för att där under en tid kring och efter Kristi födelse bodde goter (möjligen är namnen Gdansk och Gdynia besläktade med goternas namn). Goterna gav sig iväg inte långt därefter (eller blev tvungna att ge sig av) söderut och sedan västerut. En del hamnade i Italien och en del i Spanien. Tomrummen fylldes av slaver och preussare. Ur polackernas synvinkel var Hitler självfallet knäppt. Eller kan polacker och preussare inte anses som en ursprungsbefolkning när de bott i området i nära 2000 år? Så småningom koloniserades eller kristnades, vilket är samma sak, området av Tyska orden. Gdansk blev en stad i Hansan med i huvudsak tysk befolkning som fördrevs i slutet på andra världskriget. Preussarna i Ostpreussen blev så småningom germaniserade och fördrevs också. Den som tycker att rita om kartor och flytta på befolkningar är o.k. med stöd av argument som liknar nazisternas, bör noga tänka på konsekvenserna som kan drabba en själv. Det är lätt att rita om kartor när man har makten.

    Att i den diskussionen blanda in sina negativa synpunkter på i området levande muslimer och kristna araber, som i kulturella och en del religiösa sammanhang kan vara väl befogade, som argument för att dessa människor (eller Untermenschen enligt nazistisk terminologi) betett sig så illa att de förlorat sin rätt till området (vilket ett parti i Netanyahus koalition öppet pläderar för), det slutar för min del cirkeln.

    Gillad av 1 person

   • gmiksche skriver:

    Vetenskapligt intressant. Fast på ett sätt du inte vekar ha funderat på. Samtliga nobelpristagare med judiskt påbrå jag kan komma på är ashkenazi. Eller ta musikens och litteraturens område.

    Gilla

  • Orit skriver:

   DAN
   Det har alltid bott en judisk befolkning i Palestina/Israel. Araberna är ingen ”ursprungsbefolkning”. De härstammar inte från filistéerna, ett sjöfolk som försvann långt innan araberna började sina erövringar av bl a Palestina.
   Den största delen av den judiska befolkningen i Israel består inte av judar från Europa utan av judar från de arabiska länderna (plus Iran), de sk sepharaderna.

   Gillad av 1 person

   • Orit skriver:

    GMIKSCHE 7 april
    Sepharaderna har gått om Ashkenazerna och det är deras uttal av hebreiska som gäller.
    1948 fanns det över 900,000 judar i muslimska länder. 2004 fanns det ung 18,000 kvar.
    Idag är det +- 0 i arabländerna med undantag av Marocko (5000+ utav 265,000) och Iran (10,000+ utav 100,000).

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Du vill således bortse från officiell israelisk statistik? Det är upp till var och en att bilda sig sin egen uppfattning. För min egen del borde jag vara neutral i frågan om huruvida det finns fler sephararder än ashkenazi. Intressant det du säger om att det är sephararderna som sätter språkmelodin. Lätt förståeligt, för att askhenazi talade ju för det mesta och i det längsta jiddish. Men det är klart, ifall sephararderna lyckas ta fram en andra Bartok, Bondi, Einstein, Haifetz, Kafka, Mahler, Pauli, Wittgenstein, Werfel, då kan alla vara nöjda. Det finns också israeler (jag tror att samtliga är askhenazi) som det gott och väl räcker med ett ex vardera: Netanyahu, Rafi Peretz och Bezalel Smotrich.

    Gilla

 15. Göran Holmström skriver:

  Med risk att stöta mig med alla kunniga i frågan om Israel.
  Men ett litet område mest bestående av sand och sten samt en alldeles för salt sjö. Där tydligen Gud visade sig på allvar för mänskligheten, till skillnad från alla andra gånger då han förmodligen mest skojat och gycklat med mänskligheten.
  Detta lilla område av konflikter som varat i minst 3500 år och dom lär inte vara slut på länge. varför ska världen bry sig i denna del som inte vill eller kan leva i harmoni?
  Vem är dom goda och vem är dom onda i detta drama?
  Kanske är jag hård eller orättvis, men dom har ju haft rätt länge på sig att reda ut bekymren anser jag.

  Gilla

 16. olle reimers skriver:

  Att vara pro-Israel betyder inte att man kriklöst anammar allt som staten Israel tar sig före i alla lägen.

  Vad frågan gäller är om nationen Israel ska tillåtas överleva eller inte. aktivisterna ställer sig, liksom den svenska socialdemokratiska regeringen i praktiken på ”inte” sidan. Arabvärlden kommer inte under förutsebar framtid vara beredd att erkänna Israels rätt att existera. Så länge det hotet är levande är huvudfrågan den jag angav i början.

  Antingen är man för att nationen Israel ska tillåtas överleva eller inte. All annan diskussion är överflödig i det sammanhanget.

  Gillad av 5 personer

 17. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  För alla som likt undertecknad ”mår illa”(Magnus Uggla) av den enfaldiga svenska MSM, politikerna och ”kändisarna”

  Det bästa motgiftet är den super-skärpte, ytterst kunnige och rolige Mark Steyn!

  De första 30 minuterna om
  – Sverige
  – Klimatförändring
  – Landesgränssäkring
  – Michael Mann law suite
  – Judith Curry (Lysenko-ism)

  Brilliant! På kornet!

  Gilla

 18. Yvonne Rosenthal skriver:

  Inklämd mellan ” Mozarts greatest Hits” och Ofra Haza finns en LP didikerad och signerad av Love Antell. Entartete Musik eller en Entartete Zuhörer? Tänker på Love Antell och hans tolkning av Karl Gerhard i ” Allsång på Skansen”. Karl Gerhards reklamchef ” Röda Nejlikan”Jules Berman och Jules bror Nils agerade för Zarah Leanders come back. Tillsammans med ytterligare bröder var arbetade man mot nazisterna under ockupationen av Frankrike och Danmark .Morfars och hans bröder var judar och pro Israel . Har ett foto på väggen av min far 21 år gammal , officer och frivillig i Haganah 1948. Lyssna på Love? Inga problem. Han är bra. Hans protesterande ? Piss i Mississippi .

  Gilla

  • Yvonne Rosenthal skriver:

   PS Rättelse : Skall stå dedikerad. Ett överflödigt ” var ” skall tas bort. Love Antell är nummer 7 på uppropet mot Eurovision i Israel.

   Gilla

 19. Ulrika skriver:

  Bitte

  Tack för en utomordentlig artikel. Huvudet på spiken allt igenom. Det känns fint att se en stor majoritet av positiva kommentarer. De få negativa som automatiskt dyker upp när ämnet
  gäller Israel kan vi bara ignorera.

  Gillad av 1 person

 20. UlfH skriver:

  Oavsett vad man tycker om denna fråga, så lever människorna i Palestina i ett område som är ockuperat av Israel. Det kan väl inte vara rätt om man tänker moraliskt rätt?

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Tänka moraliskt rätt? Då får du först definiera moralen bakom tänkandet. Den är flexibel och därmed anpassningsbar till problematiken. Värdegrunden är som ett gungfly. Den bär dig så länge du svävar i okunnighet ovanför. Men sätter du ner fötterna på det du tror vara jorden…

   Gilla

 21. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Hatet mot Israel och Judarna igår, idag och imorgon har en andlig dimension (det vet ex Bitte).
  Det är inga noggranna överväganden som gör att människor är beredda till vad som helst mot det judiska folket, för att ytterst utplåna dem. Det behövs inte.

  Likaså när vänster, miljöpartister, centerpartister, kommunister, feminister, islamister, ledarskapet för Svenska Kyrkan, socialister, nazister, kulturarbetare mfl förenas i ett spektrum från antipati till hat mot Israel och Judarna (litet land, litet folk) – så behöver detta inte bygga på saklig, balanserad information.

  Det bygger i sin innersta kärna på det som står förklarat i Bibeln. Och det finns krafter som försöker förhindra uppfyllelsen av biblisk profetia. De kommer dock alla att ”förlyfta sig” i sina försök. Gud är ytterst garanten för detta, alltså inte ens USA.

  Men däremot, de som välsignar Jerusalem de blir själva välsignade.

  Gilla

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Tagiskt och förblindat med demoniseringen av Israel, judar. Att de är hänsynslösa och får skylla sig själva för kniv attacker på folk på gatan och bussbombare.

    Slår det aldrig dessa ”anal-ytiker” att landet och folket är och kommer att vara hotade och attackerade av ”fredsivrare” som vill deras utplåning – alldeles oavsett om Israelerna skulle gå och servera saft och kakor till dem som vill se dem utplånade.

    Att det är samma andas barn där som dem som är verksamma här i Sverige! Men diabolisk som man är i sin ande, anklagar man Israel för att destabilisera regionen pga att de ”kanske” har kärnvapen. Utan detta ”kanske” skulle de som avser Israels eg judarnas upplåning sannolikt varit aktiva på ett helt annat sätt. Men man har ”förlyft” sig ett par gånger redan, och blivit lite mindre säkra. Därför ”låggradig” terror istället.

    Ett andligt täcke är det effektivaste av allt, motstår allt, förnekar allt, tror allt. Människan har också en andlig sida, väl dold och förnekad i Sverige (ja, förutom om det gäller new age, och seanser).

    Varför ville Hitler utrota det judiska folket, varför detta fokus på ett litet folk, ett litet land; svaret finns i Bibeln.

    Gilla

 22. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Tagiskt och förblindat med demoniseringen av Israel, judar. Att de är hänsynslösa och får skylla sig själva för kniv attacker på folk på gatan och bussbombare.

  Slår det aldrig dessa ”anal-ytiker” att landet och folket är och kommer att vara hotade och attackerade av ”fredsivrare” som vill deras utplåning – alldeles oavsett om Israelerna skulle gå och servera saft och kakor till dem som vill se dem utplånade.

  Att det är samma andas barn där som dem som är verksamma här i Sverige! Men diabolisk som man är i sin ande, anklagar man Israel för att destabilisera regionen pga att de ”kanske” har kärnvapen. Utan detta ”kanske” skulle de som avser Israels eg judarnas utplåning sannolikt varit aktiva på ett helt annat sätt. Men man har ”förlyft” sig ett par gånger redan, och blivit lite mindre säkra. Därför ”låggradig” terror istället.

  Ett andligt täcke är det effektivaste av allt, motstår allt, förnekar allt, tror allt. Människan har också en andlig sida, väl dold och förnekad i Sverige (ja, förutom om det gäller new age, och seanser).

  Varför ville Hitler utrota det judiska folket, varför detta fokus på ett litet folk, ett litet land; svaret finns i Bibeln.

  Gilla

  • Orit skriver:

   ”svaret finns i Bibeln.” Du tror att Hitler var religiös och läste bibeln? Det tvivlar jag på. Varför ville han helt utrota de handikappade, zigenarna, judarna och andra sk Untermenschen?
   Han ville skapa ett renrasigt folk, helst med blonda lockar och blå ögon.

   Gilla

 23. Yvonne skriver:

  Golanhöjderna… klart Israel kan ge tillbaks det!… tänkte jag… tills jag åkte dit 2005. Med de vapen som finns idag kan man prickskjuta ALLT runt Genesarets sjö med omnejd!! Det vore kollektivt självmord att ge tillbaks. På Israelisk mark bor judar araber palestinier De finns alla representerade i Knesset. Det låter som demokrati tycker jag. Gaza gränsar inte bara mot Israel utan också mot Egypten. Varför får aldrig Egypten på skallen att de har sin gräns stängd??? Till sist så har ju faktiskt Palestinierna ett eget hemland = Jordanien. Var god och jämför Palestinska och Jordanska flaggorna!….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.