Folkvald fick sparken efter tweet om Palestina

I New York har en folkvald i fullmäktige i Brooklyn blivit avskedad efter att ha twittrat att staten Palestina inte existerar, skriver The Federalist.

Kalman Yeger fick genast ett ultimatum från stadens borgmästare Bill de Blasio att be om ursäkt. Yeger vägrade, och sparkades från fullmäktige med motiveringen att han hade ”avhumaniserat” palestinierna.
Enligt folkrätten är de kriterier som utskiljer en stat ett eget territorium, en befolkning och en regering som utövar kontroll över befolkningen. Inom EU finns sedan 1990-talet också kravet att staten följer mänskliga rättigheter.

Palestina har erkänts som stat av 135 länder, de flesta utanför Västeuropa. Bland de länder som erkänt Palestina finns Somalia, Förenade Arabemiraten, Nicaragua, Brunei och Sverige. Palestina har inte erkänts som stat av USA.

11 reaktioner på ”Folkvald fick sparken efter tweet om Palestina

 1. Kjell Rehnström skriver:

  I muslimska länder är det inte ovanligt med dödsstraff för påståenden att det har funnits en historia före islam! I andra länder får man inte tala om det turkiska folkmordet på armenier, i ytterligare andra får man fängelse om man säger att det inte har ägt rum, oå det gäller att ha tungan rätt i mun med tanke på var man befinner sig!

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Men det går utmärkt att påstå att det inte finns någon specifik svensk kultur. Förmodligen såg ursvensken ut som en nordafrikan. Och vikingarna var bundis med muselmanerna. Sverige har alltid varit ett mångkulturellt invandringsland, alldeles oavsett Erlanders vithetspatriarkala navelskåderi angående homogeniteten fram till 60-talet. Nationalism är fint, bara den inte är svensk, eftersom den senare är en rasistisk, exkluderande, dödsknarkarfascistisk myt. Detta kan man bygga många myndigheter på och få politik att bli praktik.

   Gillad av 5 personer

   • Harry skriver:

    Palestina är också själva ansvariga för sina mänskliga rättigheter och politiskt-moraliskt-etiska förhållanden!
    Vill man ha dn korrupt, rasistisk, sexistisk, homofob censurerande stat som förtrycker all opposition så äg väl det inte vår angelägenhet att förändra?

    Gillad av 1 person

 2. Thomas Ek skriver:

  Joe Biden – mannen som gjort sig känd för att allt han säger blir fel

  Den forne vice presidenten Joe Biden, nu 78 år, vill bli Demokraternas presidentkandidat, men det vill inte den radikala vänstern, som har blivit betydande stor i det Demokratiska partiet. De tycker Biden är för gammal, för vit och för kapitalistisk.

  (Den Demokratiska radikala vänsterns presidentkandidater som är ganska stark, är; Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Kamala Harris, Beto O’Rourke, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar, Cory Booker. och slutligen Alexandria Ocasio-Cortez som jag tror även hon är med i racet.)

  Det här är ett problem för Demokraterna. Alla opinionsundersökningar idag säger att Biden, som i och för sig ännu inte officiellt sagt att han ska ställa upp, skulle vinna över Donald Trump i 2020-valet.

  Flera kvinnor har nu gått ut och sagt att Biden för flera år sedan, agerat ”olämpligt” mot dem, – han ska bland annat, ha pussat en kvinna uppå huvudet, på håret alltså. Så nu anklagas Joe för ”misconduct” (#meeto).

  Elizabeth Warren och Kamala Harris som sa att de trodde att Kavanaugh var skyldig, har nu återigen, blixtsnabbt gått ut i var sin video och sagt; ”att de tror att kvinnorna talar sanning”.

  Om Biden kliver in i tävlingen, vilket jag tror han ändå kommer göra, då kan Trump säga till Biden, ”meeto”, Joe.

  Krisen som vid södra gränsen ”inte existerar”
  Presidentkandidaten Beto O’Rourke som själv bor vid gränsen till México, säger att det inte finns några ”problem” vid gränsen mot México. Trots att det bara under mars månad, förra månaden alltså, strömmade in ca 150 000 (ett-hundra-femtio-tusen) illegala invandrare. Finns det någon, någon i hela Sverige, som tror att vårt Public Service meddelar den siffran?

  Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Nej, det står ”sparkades från fullmäktige”. Det är dålig journalistik, uselt språkbruk, utebliven research, tendentiellt lösnummertrams. Så kan man inte bygga upp ett alternativt massmedium.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Ja, men vilken var nyheten? Har han enligt en lagregel förlorat sitt mandat och därmed förorsakat ett fyllnadsval? Har han med rent sociala medel övertalats att frivilligt avstå från sitt mandat? Har han tagits ifrån ett internt förtroendeuppdrag inom regeringen? Har han uteslututs ur sitt parti? Vilken är nyheten? Var är journalistiken och det exakta språkbruket?

    Gilla

  • Samuel af Ugglas skriver:

   I Sverige kan inte väljarna sparka politiker som missbrukar vårt förtroende.
   Vi har heller ingen rätt till LIV eller EGENDOM.
   Hur blir vi av med ”Löfvenisterna”?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.