England vill införa register för hemundervisning

Englands utbildningsminister Damian Hinds föreslår att de föräldrar som vill hemskola sina barn ska registrera sig hos de lokala myndigheterna, skriver The Times. Förslaget har lagts för att myndigheterna ska kunna ingripa i de fall där hemskolningen håller för låg kvalitet, och inte motsvarar kraven.
I England får omkring 60 000 barn undervisning i hemmet, en siffra som stigit stadigt under de senaste fem åren. Utbildningsministern menar att registrering kommer att hjälpa de sårbara barn som annars lätt kan hamna under radarn, och ge myndigheterna möjlighet att hjälpa och stötta.

I Sverige är hemundervisning endast tillåten vid synnerliga skäl och under överinseende från Skolverket.

2 reaktioner på ”England vill införa register för hemundervisning

  1. evavbg skriver:

    Ja i Sverige har otäckingen Björklund i princip kriminaliserat att människor får äga sina egna barn. Ingen ska komma undan utbildningen, som det heter i det orwellianska språkbruket, men som innebär indoktrinering och fulldtändig förstlrels3 av alla oskyldiga barns sinnen, in till falska koncept. En del har flytt utomlands på grund av Björklunds kommunism, tex till Ålsnd.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.