Iran satsar på religiös propaganda före krisberedskap

Irans regering lägger minst 80 gånger mer pengar på religiös propaganda, utbildning och andra religiösa aktiviteter än på katastrofberedskap, visar en granskning av den nationella budgeten efter de svåra översvämningarna som nyligen drabbade landet.

Efter de svåra översvämningarna som nyligen drabbade landet har landets myndighet för samhällsberedskap, NDMO, haft en viktig roll i katastrofhjälpen. I den senaste budgeten har myndigheten fått motsvarande 3 miljoner dollar, varav närmare hälften, 1,4 miljoner, är öronmärkta för löner och arvoden. När det gäller religiösa aktiviteter ser siffrorna helt annorlunda ut. Bara institutet för bevarandet av Khomeinis skrifter och verk får det dubbla, drygt 6 miljoner dollar, och budgeten för underhållet av Khomeinis mausoleum ligger på 5,8 miljoner dollar. Mest pengar för de olika seminarierna för islamisk propaganda, dör ligger siffrorna på mellan 20 och 73 miljoner dollar per institution.

11 reaktioner på ”Iran satsar på religiös propaganda före krisberedskap

 1. Lasse Forss skriver:

  Då liknar Iran Sverige. Hur mycket satsas på PK-ismen? Hur mycket satsas på att bekämpa den livsviktiga koldioxiden? Hur mycket satsas på att elever ska lära sig värdegrund i stället för kunskap? Hur mycket satsas på att förlänga vårdköer? Hur mycket satsas på att frakta hit iranier och andra som av någon anledning inte vill stanna i de muslimska lyckorikena? Hur mycket…..

  Tänk vad mycket pengar det skulle bli till nödvändig verksamhet om man skalar bort 100 procent av de vansinniga satsningarna.

  Gillad av 11 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Jaså, vad är då islam om inte religion? Islam bär religionens omisskännliga prägel. Och som en riktig religion kan dess följare givetvis inte frikoppla religion och politik, annars är det ju inte på riktigt. Därmed inte sagt att det hör hemma i Sverige, eller Europa för den delen.

   Gilla

   • evavbg skriver:

    Något är inte religion bara för att folk har hållt på med vad det nu är, Islam, länge, eller har många som fötts in i det, hjärntvättats.

    Vi får ingen frid förrän man slutar låta Islam få skydd bakom ”religionsfrihet.”

    Vad har ”åskådningen” med religion att göra? Ingenting. Det räcker med en blick på de därnere som säger de är muslim, så vet man, så lätt är det. Dölja håret,
    eller hela sig, för att få mer uppmärksamhet som kvinna… eller ha skägg – sann religion har inget med yttre attribut att göra, så de är ju redan fullständigt avslöjade bara genom det.

    Det hela är en skymf mot sann andlighet. Skymfar gud, himlen, det högre är också vad de gör då tillber jorden, ansiktet mot marken, och vänder rumpan mot himlen.

    Det finns bara till för att hålla människor borta från verkligheten, och att göra det omöjligt att via ortodox religion, eller en andlig (kultiverings-)väg återvända uppåt/hem, vilket är en religions syfte.

    Om man som nu sker mördar oskyldiga människor och man säger man gör det för att skydda profeten… och de ser sig som martyrer (som de väl tror att då man kommer till sitt sitt ”paradis” ska bli belönade för sina mord, med en oändlig rad av väldigt unga jungfrur…) då inser man att man har inte längre med människor att göra – utan allt har blivit likadant som de regioner denna uschlighet härrör från, det demoniska, satanism, de gamla krafterna.

    Det finns inget sådant som ”sann Islam”.
    Utan vad det handlar om är vad jag skrivit här.

    I det spelet ovan mellan “gudar”/planeter, dess konjuktioner etc, så finns det alltid en “coming one”, en utlovad, eller budbärare för någon – det vet man, så han är profeterad.

    Man säger att vad gäller Venus så har den sin exaltation, vara “upprymd”, på topp, vara i sin glory, gloryfierad… i Fiskarna.

    Så när Venus kommit in 20-30 grader (vet inte exakt nu), vilket också kan sägas i ett visst antal år så är den i sin exaltation, “han” har kommit.

    Det var också då något om att Mars gått in i Skorpionen och stod i konjunktion med Saturnus (“Satan”) i Skorpionen – då var “födelsen”.

    Man personiferade då Venus till “muuuhammed”… – precis som man personiferat med “jesus”. Men de har naturligtvis aldrig varit fråga om person, det är löjeväckande och infantilt att tro. För några år sedan sa en tysk Iman att muuuhammed aldrig existerat.

    Det vet inre kretsarna säkert.

    Annars härrör det från från månkult, de och vände sig redan mot Mecka där deras idoler fanns – och tillbad Månguden Allah, Al-Ilah, och sprang som yra höns runt sitt Måntempel Kabah. Så det blev lätt att sprida det nya – och det som då blev det där vidriga islam har ju Månskäran och Venus i sin flagga. Normala (goda) “vägar” går alltid mot Solen, ljuset, men detta är bara relaterat till mörker, kalla det satanism.

    Gilla

 2. Niklas R skriver:

  Det är fullt logiskt om man ser det från en muslims synvinkel.
  Allah har redan bestämt allt som händer, alltså sker det en jordbävning där personer dör av effekterna så är det allahs vilja.
  Så varför spendera massa pengar på att rädda de vars öde allah redan bestämt.
  Nej, då är det bättre att hedra allah och se till att hens budskap sprids vidare till alla otrogna så de kommer till den rätta tron.

  Gilla

 3. Jari Norvanto skriver:

  Näpna belopp. Pluttificera dessa felräkningspengar med tusen och det börjar närma sig humanitära stormaktsnivåer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.