Fick sparken för att han kritiserat mediebevakningen av Greta Thunberg

Den som ifrågasätter mediernas okritiska förhållningssätt till Greta Thunberg och hennes klimatskolk riskerar att få sparken. Det fick frilansjournalisten Bill Wirtz erfara efter att han skrivit ett ironiskt inlägg på Facebook, där han drog en hypotetisk jämförelse mellan mediebevakningen av Thunberg och en tonårig pojke som skulle skolka för någon annan fråga, som exempelvis minskad invandring.
Bill Wirtz, som kommenterar europeisk politik för bland annat Newsweek, Washington Examiner, Le Monde och Die Welt, blev efter Facebookinlägget av med ett av sina uppdrag. I en artikel i The American Conservative drar han slutsatsen att europeisk press lider av politiska fördomar som går åt ett håll.

– Inte att undra på, med alla journalister som tar examen från universitet där Che Guevara-tröjor den vanliga klädseln, avslutar Bill Wirtz.

25 reaktioner på ”Fick sparken för att han kritiserat mediebevakningen av Greta Thunberg

 1. Östrahult skriver:

  Greta är big business, märkligt att inte detta genomskådas, Ta bara en sådan sak som att man körde ut ett i sig fånigt men dock aprilskämt brett i media. Tror någon att en skolstrejkande bokstavstonåring roddar sådant själv?

  Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   Nu blir det drag i miljöfrågorna.(Gör miljö och lev på skatter) Lill Greta får draghjälp av Stor Greta, dvs Gudrun Schyman. Huka er miljötvivlare, för nu blir det drag under galoscherna från miljö förståsigpåarna.

   Gillad av 3 personer

 2. lenam skriver:

  ! a april var igår. Det kan inte vara sant att dumheten blivit så total. Miljöförstöringen och alla gifter vi äter har gjort att hela mänskligheten fördummats. Ett allvarligt problem. ( nej ,ett dåligt skämt)

  Gillad av 2 personer

 3. Thomas Ek skriver:

  Företeelsen är en form av “Blodiga skjortor” som Engellau idag tar upp i sin krönika. Detta har blivit en exploderande industri i USA, där oliktänkande (läs vänstergrupper) genom utpressning hotar bojkotta stora TV-bolag, som till exempel FOX News om de inte avskedar en enligt dem oliktänkande (obekväm) kritiker. Det här är en oerhört allvarlig, skrämmande och växande företeelse som redan blivit en industri i USA

  Gillad av 11 personer

 4. Bandhagen skriver:

  Greta Thunberg , and her matchmakers, surely believes in what they are doing. But the opportunistic reaction by the press and politicians scares me. Watching this spectacle I can’t avoid thinking about other expressions of mass hysteria — the students waiving Mao’s Little Red book, religious repression in Sweden during the 18th century, the Children’s crusade, call to meeting (in Uppsala) around theme “We have ten years to save the planet etc..

  Gillad av 6 personer

 5. li br skriver:

  ca 25 % av alla vuxna i väst räknas som högutbildade och gått på universitet 3 år eller längre. Flerparten av dessa människor har kunskap i vetenskapsteori, forskningar och olika synsätt och hur man särskiljer bra från dåligt. Sant från falskt på en högre nivå.

  Det betyder att den stora mobben är……inte lika utbildade och tror på Greta som känner, tycker och tror massa saker och förmedlar detta genom kändisaktivism. Den mest sålda pocketboken i Sverige 2018, 2017 : Omgiven av idioter…..

  Så vi har en outbildad mobb som känner igen sig i att vara omgiven av idioter dvs en allmän uppfattning i att alla andra än just dem har fel och är korkade idioter. När man känner sig lite bättre än alla andra idioter så verkar det finnas en inbygd känsla av rättighet att hävda sig och brösta upp sig. Sätta folk på plats, hänga ut folk, offentlig skam, skvallra till arbetsgivare exakt hur idiotisk man tycker att idioterna är, sprida rykten om idioterna.

  När jag var ung fanns det en tidning som hette en ding-ding värld. I denna tidningen kunde man läsa om massa knäppa och märkliga och konstiga saker som bevisades med grovt redigerade fantasibilder omgjorda till ”fakta” bilder. Allt från mannen som var född med 5 armar till människor födda med leopard päls till människor som besökte andra planeter i ufon. Man visste att det var fake news innan ordet ens fanns.

  I dagens en ding-ding värld (exempelvis svt ) så har dessa hitte-på-historierna blivit sanna och alla som motsätter sig detta blir utstötta och utskrattade.

  Okunskapen har blivit sanningen…..

  Gillad av 2 personer

   • Stig Palm skriver:

    Samma med dagens Studentexamen vilken devalverats till gårdagens Realexamen. Där sedan massor av studenter måste ta hjälpkurser i mattematik att klara den tekniska högskolan för Civ.ing. utbildning.

    Gillad av 2 personer

  • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

   Genom hela min skoltid kom jag enbart i kontakt med liknande kunskap en enda gång. Filosofi som kommer in på logik och olika argumentationsfel fick jag inte läsa eftersom det inte var obligatoriskt och för få som ansökte om ämnet på Teknikunviersitetet där jag gick.

   Däremot fick jag läsa ledarskapspsykologi, men enbart för att jag valde detta extra och det fanns fler sökande. På högskolan där jag läste till maskiningenjör ingick inte heller någon vetenskapsteori, så jag är tveksam till att så många som 25% kan skilja mellan lögn och sanning.

   Tittar man på mycket av den forskning som utförs är det uppenbart att många av dessa forskare inte kan skilja på lögn och sanning, eller inte har läst grundläggande moralfilosofi. Karriär och pengar styr resultaten. Det verkar som om det politiska ledarskapet väljer chefer för utbilningdsverksamheten som medvetet undanhåller viktig utbildning från eleverna. Orsaken?

   ”En av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
   / Bertrand Russell

   Således, kommunicera med människor dagligen om hur man skiljer på lögn och ”sanning”! De behöver kunskapen innan de kan vakna.

   Gillad av 1 person

 6. Yvonne Rosenthal skriver:

  Jag vet med mig att jag har kort stubin. Det går inte an och absolut inte då det gäller Greta . ”Greta” är ingen enmansteater utan en kampanj , vilseledning och manipulation. Journalister i bl.a. DN fungerar som oavlönat PR folk om man så vill.
  Att använda sig av barn som har eller har haft allvarliga psykiska symptom är oanständigt , Barnets hälsa riskeras. Som vuxen förväntas man inte kritisera och ifrågasätta ett barn på samma sätt som man skulle ge sig på en vuxen. Och man ger sig inte på ett barn med olika psykiatriska diagnoser och symptom.

  Greta har haft hjälp av bland andra miljöaktivisten Bo Thorén intervjuad i ” Skolministeriet” 15 mars om kontakterna med Greta och hur skolskolk i samband med skolskjutningar i Florida inspirerat.
  Skolk som vapen. Gick i taket då jag förstod att det fanns föräldrar, lärare , politiker och journalister som ansåg att det var helt i sin ordning att skolka eller rättare sagt ” klimatstrejka” . En del av skolkarna var ångestfyllda och skrämda från vettet. Jorden skulle gå under. Alla skulle dö om två år. Ansvarstagande vuxna, lärare och journalister borde ha talat om för snyftande skolkare att jorden går inte under. Journalister P1 tipsade om hur man skolkar , andra kallade de som protesterade mot skolk för högerradikaler, reaktionära och fascister.
  L, M, C, KD och SD har idag 2 april förordat ordningsbetyg i skolan som ett led i att tackla problem med våld och skolk. Undrar om förslaget blir antaget?

  Gillad av 2 personer

 7. S Eriksson skriver:

  Man kan tyvärr få intrycket av att det är första april varje dag, det är nog därför som media har dragit ner på att publicera aprilskämt.

  Gillad av 1 person

 8. Kalle skriver:

  Ett bra sätt att förminska miljötoken, är vid kontakt med dessa varelser, helt enkelt tala om för dem att dom är synnerigen lågbegåvade? Dom blir som frustande tjurar. En härlig syn.

  Gillad av 1 person

  • Stig Palm skriver:

   I detta fallet en slags mental våldtäkt på en 16 årig flicka. Värst är att den är orkesterad av hennes kommunistiska mor. Den senare borde lagföras.

   Gillad av 1 person

 9. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

  När man analyserar mediernas ägarförhållanden så förstår man varför han fick sparken. Nationalismen, såväl som socialismen är monopolkapitalets största fiender eftersom de står i motsats till dess strävam om totalt världsherravälde. Därför önskar sig monopolkapitalet inget annat än att dessa fenomen står i konflikt med varann, fastän det egentligen inte behöver finnas någon motsättning mellan dem.

  Gillad av 1 person

 10. Stig Palm skriver:

  Tänk om Donald J Trump varit statschef för Sverige. Han sopat banan med alla ‘fake news’ journalister samt övriga enfaldiga politiker. Heja Donald
  När jag ändå är igång; Nigel Farage, UK samt Ungerns President. Detta räcker väl att bli hängd av svensk media….hahaha!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.