Fick sparken för att han kritiserat mediebevakningen av Greta Thunberg

Den som ifrågasätter mediernas okritiska förhållningssätt till Greta Thunberg och hennes klimatskolk riskerar att få sparken. Det fick frilansjournalisten Bill Wirtz erfara efter att han skrivit ett ironiskt inlägg på Facebook, där han drog en hypotetisk jämförelse mellan mediebevakningen av Thunberg och en tonårig pojke som skulle skolka för någon annan fråga, som exempelvis minskad invandring.
Bill Wirtz, som kommenterar europeisk politik för bland annat Newsweek, Washington Examiner, Le Monde och Die Welt, blev efter Facebookinlägget av med ett av sina uppdrag. I en artikel i The American Conservative drar han slutsatsen att europeisk press lider av politiska fördomar som går åt ett håll.

– Inte att undra på, med alla journalister som tar examen från universitet där Che Guevara-tröjor den vanliga klädseln, avslutar Bill Wirtz.