Bitte Assarmo: I huvudet på en PK-ist

Bitte Assarmo

Hur tänker människor som menar att ickemedborgare bör ha samma rättigheter som medborgare? Som tycker det är fel att utvisa människor som uppehåller sig illegalt i landet? Som hjälper EU-migranter att etablera tältläger utanför städerna och därmed cementerar fattigdom och ojämlikhet? Som inte ser någon koppling mellan inbetald skatt och storleken på pension? Kort sagt: Hur tänker en PK-ist?

Det Goda Samhället har intervjuat Maria, en kvinna som är stolt över att vara politiskt korrekt. Hon heter egentligen något annat, men vill inte framträda med sitt namn i Det Goda Samhället eftersom det i hennes tycke är en tidning som har en tvivelaktig agenda. Att hon ändå ställer upp på intervju beror på att hon tror att det kan finnas personer som läser Det Goda Samhället som ändå har något gott i sig, säger hon.

Hur menar du då?
– Ja men som du till exempel. Jag vet ju att du är en bra människa egentligen, men du har köpt den där bilden av att Sverige har blivit sämre liksom.

Och den bilden stämmer inte, menar du?
– Nej den stämmer inte alls. Sverige är ju ett fantastiskt land att leva i, dom som påstår något annat har antingen fått fel intryck genom att de har läst fel tidningar. Såna som den du jobbar för, till exempel. Jag tycker det är sorgligt.

Hon är utbildad socionom och arbetar just nu med ett projekt för nyanlända i en av Stockholms norra förorter. Hon är inte engagerad i något politiskt parti men berättar att hon röstade på Socialdemokraterna i senaste riksdagsvalet och på Vänsterpartiet i kommunal- och landstingsval.

Maria och jag har känt varandra i många år och räknar varandra som vänner, trots att våra åsikter skiljer sig åt i många frågor. Och jag tänker att hon, om någon, borde kunna förklara hur en pk-ist tänker. Vi träffas på ett kafé på Söders höjder, bara ett stenkast från Marias bostad. Det är nu tre år sedan hon flyttade till Södermalm och hon stortrivs, säger hon. Tidigare bodde hon i en förort söder om staden där hon var engagerad i bland annat ett kulturhus och ett tältläger för migranter. Hon säger att hon värnar det mångkulturella samhället och att hon fortfarande besöker förorten regelbundet för att delta i de olika verksamheterna.

Om du är för ett mångkulturellt samhälle, varför valde du då att flytta till ett så homogent område som Södermalm? Är det lättare att värna mångkulturen om man inte har den runt knuten, tycker du?
– Så är det givetvis inte alls! Svarar hon med eftertryck. Jag älskar förorten, den sjuder av liv och olika kulturer. Otroligt berikande! Och jag jobbar ju faktiskt i en förort.

Men Södermalm är inte alls så homogent som man kan tro, fortsätter hon:
– Det finns invandrare här också. Och så har vi ju stora moskén uppe vid Katarinaberget. Dit kommer det muslimer från hela södra Stockholm. Men sen är det ju stämningen här, framför allt. Jag tycker det förs bättre samtal. Folk här på Södermalm är inte lika benägna att tro på den högervinklade bilden av Sverige.

Du tror inte det kan bero på att de själva inte ser den delen av Sverige, just för att Södermalm är så homogent?
– Nej absolut inte. Det är ju inte så att vi som bor på söder lever i en bubbla, direkt. Jag åker ju själv ut till min gamla ort minst en gång i månaden fortfarande och hjälper till i lägret. Problemet är att många av de som bor i området inte gillar att ha lägret där.

På vilket sätt är det ett problem att folk inte gillar tältlägret?
– De kontaktar ju kommunen hela tiden så att kronofogde och polis kommer och kastar ut dom boende. Fattiga och utsatta människor ställs på bar backe. Det är inte acceptabelt. De har kommit hit för att ta sig ur fattigdomen i Rumänien och Bulgarien och det är fruktansvärt att det finns människor som vill hindra dem från att få ett bättre liv.

Men de som vill få dem avhysta, är det inte människor som också bor i området och som dessutom betalar skatt? Har de inte rätt att känna trygghet?
– Vem blir otrygg av att utsatta romer bor och lever i området? Det är ren missunnsamhet, tycker jag, jag tycker faktiskt att det finns plats för både skattebetalare och migranter. Att man betalar skatt innebär inte att man har rätt att förtrycka människor. Och det är ju inte så att romerna stör någon.

Men de skräpar ner i området där de håller till?
– Ja, men hur ska de kunna undvika det när kommunen vägrar att ställa dit toaletter och soptunnor? Om stadsdelsnämnden visade solidaritet mot tiggarna skulle vi inte ha det problemet. Vi i föreningen hjälper till att städa ibland när vi hinner, men vi är ju inte här så ofta som vi skulle vilja.

När du säger att stadsdelsnämnden borde visa solidaritet med tiggarna, vad tänker du då om solidariteten mot de skattebetalande invånarna?
– Alltså, du pratar om skattebetalare som om de hade en särställning, men den mänskliga aspekten då? Jag gillar inte att högern pratar om skattebetalare som om de vore mer värda än andra. Men om vi nu ska kalla dem det så tycker jag att de borde vara lite mer toleranta mot dem som ingenting har.

Även när de inte längre kan besöka sina friluftsområden för att det ligger tältläger där?
– Ja faktiskt. Det finns faktiskt plats för alla och förresten kan ju folk åka någon annanstans om de vill vara ute i naturen. Det finns fler platser än just det område där lägren ligger. Vi pratar om utsatta och fattiga människor här.

När jag påpekar att det finns många undersökningar som visar att antalet fattiga och hemlösa infödda ökar menar hon att det inte går att jämföra, att det inte är ”samma sak”.

På frågan om hur hon ställer sig till att flera personer har dömts för människohandel i samband med tiggeriet, och att polisen utreder flera fall både i Stockholm och andra städer, svarar hon att det rör sig om ”specialfall”:
– Det är så få människor det handlar om, de allra flesta har trots allt kommit hit av egen fri vilja. Jag tycker inte man kan diskutera sådant som människohandel för det här handlar ju i grunden om strukturell rasism som drabbar minoriteter.

Jag bor själv i Högdalen och jag ser dagligen hur ett par män i bil släpper av tiggare på morgonen och sen hämtar upp dem på kvällen. Hur vet du att det inte är så kallade bossar som styr över tiggarna?
– Jag vet det bara. Jag har ju träffat de här människorna, jag känner dem. De här personerna som skjutsar dem hjälper till att hitta bra platser att sitta. Det händer väl att de tar ut en liten avgift men det är ju till bensin och sådana omkostnader och det tycker jag inte man kan säga så mycket om. Men även om det nu skulle vara så att en del tiggare är tvingade så är det fortfarande så få som drabbas. Man kan inte döma ut ett helt folk för den sakens skull eller sprida bilder av att det handlar om människohandel när det inte gör det.

Men i de fall då det faktiskt handlar om människohandel? Är du som aktivist beredd att agera mot bossarna då?
– Jag tycker att alla människor är lika mycket värda, och alla kan göra fel. Jag kan inte döma människor bara för att de gör fel. När folk pratar om de här så kallade människohandlarna så glömmer de att de också är offer. De är utsatta för diskriminering och rasism i sina hemländer. Det är ju så det är, fattigdom och rasism driver människor in i kriminalitet. Och jag tycker det vore bättre att fokusera på hur man kan hjälpa alla EU-migranter till ett bättre liv. Även dom som pekas ut som något slags brottslingar.

Pekas ut? Du menar att de inte är brottslingar, trots att de blivit överbevisade och dömda i domstol?
– Jag menar att de aldrig haft någon riktig chans att sköta sig. Om de hade levt i ett jämlikt samhälle och sluppit rasism och diskriminering så hade de inte behövt bli kriminella.

Maria anser också att det är fel att utvisa människor som uppehåller sig illegalt i Sverige. Hon menar att det inte finns några illegala människor och att även de som inte har asylskäl ändå borde få stanna.
– Det är så lätt för oss här i Sverige, som har det så bra, att döma ut andra som vill få ett bättre liv. Men vad vet vi? Vi behöver inte oroa oss för någonting. Att då börja utvisa människor bara för att de vill ha det lika bra som vi, det är ju direkt inhumant.

De som oroar sig över det ökande våldet, skjutningar, den ökande fattigdomen bland pensionärerna och liknande saker har köpt den felaktiga Sverigebilden som samhällets högerkrafter sprider, fortsätter hon.

Så du menar att våldet inte har ökat?
– Nej, jag tror inte att det har ökat, i alla fall inte särskilt mycket. Om man tänker på att vi är många fler invånare nu än för några år sedan så är det inte så konstigt att även våldet ökar i viss utsträckning, menar hon.

Och fattigdomen bland pensionärerna då? Folk som har jobbat och betalat skatt i kanske fyrtio år men som sen inte klarar sig på sin pension? Många blir till och med hemlösa.
– Så många är det inte. Visst, det är ju inte bra men samtidigt så kan man faktiskt inte räkna med att man ska få mer än någon annan bara för att man har betalat skatt, menar Maria.

Men borde man inte kunna det? Välfärden bygger ju på ett samhällskontrakt med ömsesidiga skyldigheter och rättigheter. Betala skatt nu så kan du leva på din pension sedan.
– Ja fast det där är ju ett otroligt dumt argument. Det skulle betyda att människor som är födda här ska belönas för att de har arbetat och dragit in skatt. Det skulle då ske på bekostnad av alla lidande människor som kommer hit för att få en fristad. Men mänskliga rättigheter är större än så. Man kan inte ställa grupper mot varandra på det sättet.

Du tycker alltså inte att samhällskontraktet är något man behöver ta hänsyn till?
– Inte när det går ut över utsatta människor, nej. Då måste man sätta sådant åt sidan.

Då menar du också att en medborgare inte ska ha fler rättigheter än en icke-medborgare?
– Ja i grund och botten är det lite så jag tänker, medger hon. Sverige är ett rikt land och vi har råd att hjälpa människor i nöd. Jag tycker det läggs alldeles för stor vikt vid att vara medborgare och att betala skatt när vi måste se till det större sammanhanget.

Men det har väl alltid varit en av socialdemokraternas främsta devis att man ska betala skatt?
– Jo visserligen, men det handlar ju om att betala skatt så att de mest utsatta ska kunna klara sig. Jag kan inte se svenskfödda medborgare som särskilt utsatta, helt enkelt. Även en fattig svensk har det bättre än en fattig rom i Bulgarien eller en flykting från Afghanistan.

En hemlös svensk då?
– Ja faktiskt, säger hon bestämt, utan närmare förklaring, innan hon lämnar kaféet för att gå vidare.

Själv sitter jag kvar utan att vara särskilt mycket klokare än innan vårt samtal. Och jag tänker att jag nog kommer att få anledning att återkomma till min pk-vän Maria.

64 reaktioner på ”Bitte Assarmo: I huvudet på en PK-ist

 1. akelaslair skriver:

  Jag blir mörkrädd när jag läser det här för det finns inte hundratals som tänker som din PK-väninna. De räknas i tusental. Det förstår man om man ser på valresultatet.

  Gillad av 20 personer

 2. Aurora skriver:

  Löfven säger ju också att de som inte står på de ’anständigas’ sida står för en felaktig ’bild’. Välfärdsbarnens ’godhet’ har sin gräns när det börjas svida i det egna skinnet. Vi behöver bara vänta.

  Gillad av 3 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  OK, så vi försöker oss på dramatisering, att sänka abstraktionsnivån för att kunna tilltala bredare grupper.

  Hur skulle det vara att taga steget fullt ut och faktiskt sätta upp en pjäs? Om ni inte vill skriva en ny kan ni ju ta Ibsens En folkfiende?

  Gillad av 4 personer

  • Aurora skriver:

   Håller med. Det är bättre att vara tydlig och istället inleda med ’så här kunde ett samtal utspela sig’. Annars kan det riskera att bli som med ’brandmannen i Boden’.

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Njae, det skulle ju förtaga effekten. Jag tycker att den implicita parafrasen kan accepteras så länge man inte gör några illa underbyggda eller sensationella påståenden, vilket var fallet med brandmannen från Boden.

   Gilla

  • Dnam eksnad skriver:

   Ja det hade behövts ett klargörande, för vi som inte har denna pk-sjuka kan nästan inte tro på att folk kan resonera på detta vis, när man ser det nedskrivet i all sin fulhet. Jag tänker att Bitte inte kan vara så skamlös så att hon diktar ihop detta, och att redaktionen väl inte släppt igenom det. Är det uppdiktat så borde redaktionen klargöra detta, för visst kan man läsa det som en Boden-intervju.

   För argumentets skull så antar jag att detta är sant, vad är då den röda tråden? För mig så är det avsaknaden av kvantitifiering, man navigerar efter det som inlärts efter ens ideologi att vara gott, utan att kvantifiera och se hela utfallet av sina ståndpunkter (som leder till våldtäkter, mord, könsstympning och syrattacker och Sveriges inte alltför avlägsna kollaps). Kanske det är ett steg värre än att man inte kvantifierar, man ställer inte ens upp logiska motsatspar, och verkar helt obesvärad över det uppenbara hyckleriet i ens eget handlande. Slutsatsen måste ju vara att sådana människor, och det är sådana människor som styr Sverige idag, från Löfven till Lööf, helt enkelt inte går att nå, en människa som inte ens på basal nivå kan föra ett logiskt resonemang, utan i allt låter en ideologi och dess effekt på endorfinerna styra, likt folk som talar i tungor, är en farlig människa. Tala i tungor skall endast göras i religiösa sammanhang under kontrollerade former, ett samhälle som styrs på detta sätt är dömt till kaos.

   Därför så tjatar jag om att de vill ha det så här, det betyder att alla dessa artiklar som har en tänkte åhörare bland pk-ister är förfelade. Vi är förbi dialog, eftersom pk-isters hjärnor inte fungerar rationellt. I detta läge så är vänsterns analys korrekt, endast makt räknas, Trump har förstått detta.

   Gillad av 11 personer

   • olle reimers skriver:

    Jag kan inte se annat än att denna intervju är autentisk, möjligen med en lätt redigering från talat till skrivit. Det objektet uttalar speglar ju vad som händer, hur man hör Johansson och Strandhäll uttala sig och agera.

    Men det som Bitte borde ha reflekterat över är hur mycket detta handlar om den berömda ”kissa-i-byxan” liknelsen. Personen resonerar totalt utan konsekvens, Hon är alltså det perfekta redskapet för maktövertagendet 2030.

    Gillad av 3 personer

 4. svenne skriver:

  Det som jag tycker är mest skrämmande med intervjun av ”Maria” är att hennes tankebanor är identiska med dem som är gångbara hos politiker med makt på hög nivå. Skräckexempel är t.ex. Maria Ferm (MP) som nu har placerats i statsrådsberedningen, och som tituleras ”statssekreterare i samordningskansliet”, och kulturminister Amanda Lind (MP) som hyllade Mehmet Kaplan som hon kallade ”pionjär”. Även Annie Lööf tillhör ju dem som kan räknas till ”Marias” åsiktsfränder tillsammans med andra politiker i ledande ställning och detta är knappast till gagn för vårt land.

  Gillad av 17 personer

 5. Fredrik Östman skriver:

  Det mönster vi ser är alltså en halvhjärtad rationalisering för varje observation av verkligheten. Rationaliseringarna är sinsemellan motsägande. Deras uppgift är att skydda respondentens livslögn från konfrontationen med och anpassningen till verkligheten, till sanning och rätt. Om utfrågaren hade påpekat självmotsägelserna, så hade respondenten hamnat i kognitiv dissonans och börjat hallucinera. Detta är orsaken till att det inte görs, för detta är obehagligt och skrämmande för alla parter. Rationaliseringarna är delvis konventionella, delvis sociala, uppsnappade i media, devis ad hoc, delvis hämtade ur ideologiernas rika förråd.

  Gillad av 9 personer

 6. Elof H skriver:

  Låt henne få som hon vill då! Fri invandring och fulla rättigheter till alla, inga problem. Det hon kanske inte tänkte på är att i ett sådant samhälle finns det noll bidrag, noll gratis omsorg, skola, sjukvård osv. osv. Garanterat noll arbetsmarknad för socionomer också …

  Gillad av 9 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   I hennes världsbild samsas allt som är gott och bra och önskvärt medan allt som är ont och dåligt och oönskat antingen saknas eller införs av fienden genom illvilja. Svaren på frågorna innehåller inte denna världsbild, utan kopplingar mellan denna världsbild och de utmaningar av denna som utfrågaren presenterar. Dessa kopplingar kallar vi rationaliseringar. Eftersom frågorna ställs en och en presenteras rationaliseringarna en och en. De måste inte passa ihop med varandra, eftersom de i sig inte är del av världsbilden.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Poängen är att det är utfrågaren som indirekt presenterar den utfrågades världsbild. Det är mycket lätt att värja sig och inget behov uppstår att tänka igenom världsbilden som sådan. Den står utanför konversationen.

    Gilla

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Hur tänker människor som menar att ickemedborgare bör ha samma rättigheter som medborgare? Som tycker det är fel att utvisa människor som uppehåller sig illegalt i landet?”

  Det är subversiva krafter, revoltörer. Det sjuka är att regeringen och hela det parlamentariska fältet är för denna subversion. Demokratin är kidnappad och ett tomt skal. Ett skal som dessutom är poröst och genomsläppligt för främmande civilisationer och terrorister.

  Gillad av 6 personer

  • Lev Barkland skriver:

   ”Hur tänker människor som…”
   En ganska enkel begreppsförvirring skulle jag säga. 3 förutsättningar är uppfyllda här:

   1. Dessa människor har helt okritiskt internaliserat konceptet ”Mänskliga rättigheter”. Universella sådana. Tagit till sig detta som en kanonisk mänsklig sanning.
   (En sanning som råkar vara stadgad av allsmäktige FN men att gå så långt som att ifrågasätta detta organ, det har de inte intellektuell kapacitet till.)
   2. De råkar sedan blanda ihop ”medborgerliga rättigheter”, vilket är och måste vara en mer teknokratisk konstruktion ungefär som ett försäkringsbolags regelverk, med dessa ”mänskliga rättigheter”. Här i ligger begreppsförvirringen.
   3. De har aldrig i sina personliga erfarenheter behövt ägna sig åt konsekvensanalys.

   I punkt 3 ligger också att dessa personer förstås aldrig behövt utforma policys där de själva har konsekvensansvar (vilket inte är så konstigt). I synnerhet i politiska frågor blir därför konsekvensen, för dessa människor, något abstrakt. Policyn blir därigenom något som finns till för sin egen skull, den är framför allt ett attribut som dess förespråkare bär.

   Gillad av 3 personer

  • Det er ju et Hex! skriver:

   Sanningen är att i alla de stater och nationer vars politiska företrädare undertecknat ”The Global Pact on Immigration” är det så att icke-medborgarna i dessa stater och nationer enligt fördragstexten har en större medborglig rätt än infödda etniska medborgarna i de nationer vars företrädare har ratificerat ”The Global Pact on Immigration”. ,eftersom icke-medborgarna enligt fördragstexten skall ”favoriseras”.Det innebär bl a att icke-medborgare kan göra anspråk på bl a större belopp i t ex ”försörjningsstöd” och väl pensioner än de infödda ”etniska” kan göra.Sedan flera decennier är det ju så-om sanning skall fram-att det i praktiken finns två normer som t ex socionomer på svenska socialkontor arbetar efter:En högre norm för ”nyanlända” eller ”invandrare”(settlers) och en lägre norm avsedd för infödda etniska svenskar.Detta har i praktiken varit fallet i decennier,men är en väl icke så väl förborgad hemlighet som man ej vill tala om.

   Gillad av 1 person

 8. Göran Holmström skriver:

  Lite lustigt, genom min jätterika kompis så har jag träffat ett antal ”socionomer”,
  som erkänner att det är lönen som är drivkraften för dom i arbetet med HVB verksamheten, ”bortskämda ungar” sade en av dom om sina klienter.
  Än mer lustigt är det att min jätterika kompis blir än mer rik då han plockar in 15000 per lägenhet som HVB hemmen hyr av honom, så rik att han numer har en stor gård på neråt Sörmland, ett stort hus utomlands.
  Det mest lustiga är att vi alla vanliga betalar detta via skatten, har själv stått bredvid när han ringde SOC och förklarade med fagra ord att han ville inte kasta ut sin hyresgäst som hellre lade SOC bidraget på kläder än, på hyran, dom lovade direkt extrabetala förfallna hyrorna.
  Japp så ska en slipsten dras med lögner och fagert tal bygger man ett hundramijoners imperium av mestadels skattemedel.
  PS många av ”Socionomerna ser ut som gamla tjackisar, visst slitna på ett snyggt vis, men det nerviga och lite nojjiga går aldrig helt ur.
  Du kan ta tjacket ur tjackisen, men du kan inte ta ur nojjorna eller det ryckiga ur dom.
  Nej min oförmåga att ljuga stort är ett Jätte hinder inser det, ett helt land att plundra, men jag kan inte förmå mig till att börja ljuga så där bra.
  För i min värld så är det början till alla andra dödsynder, och dit vill jag inte gå.

  Gillad av 14 personer

  • Dnam eksnad skriver:

   Jo för mig så är knarkhandel, kanske ett metamfetaminlabb, mer moraliskt än att driva HVB-hem. Det verkar vara en guldgruva, köpa upp lite fallfärdiga hus, och in med migranter och ring kommunen och dela ut gymkort och iPhones och sätt upp en restaurang som serverar långt bättre mat än på äldreboendet.

   Gillad av 3 personer

 9. JL skriver:

  Positivt att Maria går med på att bli intervjuad.

  Läsningen är mycket skrämmande……. totalitär hjärntvätt.

  Jag förutsätter att Maria har ett statligt eller kommunalt jobb. Ingen jag träffat med denna typ av åsikter har livnärt sig på annat är skattemedel på ett eller annat sätt (bidrag eller skattefinansierade yrken)

  Yrken där kopplingen mellan skapat värde för en betalande motpart (riktigt arbete) och belöning är oftast omöjlig att se, och ofta inte existerar.

  Pengarna man får in på kontot varje månad kommer från någon outsinlig källa typ.

  Tillfällighet?

  Det som vore intressant att höra är vad människor med denna typ av åsikter tror Sveriges välstånd beror på, Vad finansierar deras försörjning? Hur har de t.ex. råd att betala dyr hyra och/eller låneamortering på snordyra Södermalm?

  Hur kommer det sig att staten haft råd att t.ex ha en armé av relativt välbetalda socionomer anställda.

  Gissar det förklaras med att Sverige strukturellt förtryckt och utnyttjat svaga och utsatta?

  Upovakanandet kommer den dag den statliga kranen slutar flöda. Med nuvarande negativa trender är uppvaknandet kanske bara ett decennium borta.

  Skattebasen urholkas ju fler som inte skapar något som efterfrågas på en konkurrensutsatta marknader. Sverige kommer fortsätta sjunka i internationella jämförelser.

  Totalt statligt sönderfall krävs kanske innan tillräckligt många förstår?

  Hårda ord, och jag kanske har gjort fel antaganden om Maria.

  Maria kanske driver eget företag som konsultar mot några av de småföretag som står för mer än hälften av de statliga intäkterna som finansierar hela PK-ideologin?

  Gillad av 13 personer

  • Palle9 skriver:

   JL: Ytterst välmotiverade frågor, som du ställer. Erinrar mig en intervju med Lars Åberg (författaren till boken ”Malmö framtidsstaden?”) där han beskriver hur chockad han blivit när han rest runt och föreläst i olika skolor. Eleverna hade ytterst dimmiga begrepp om hur välstånd skapas i ett samhälle. Exempelvis var det inte ovanligt att man inbillade sig att barnbidraget kom från … FN!
   Vi har alltså en skola (och föräldrar), som inte lyckas bibringa ungdomen ens en elementär förståelse om hur samhället fungerar. Lägg därtill mainstream media, som frossat i snyftreportage, som helt spelar på känsloregistret men utelämnar att sätta det hela i ett sammanhang – enbart hjärta och ingen hjärna.
   En tredje faktor rör retoriken från våra rikspolitiker – under 2015 års migrantvåg minns jag hur Per Bolund (finansmarknadsminister, Mp) vid inledningen till ett anförande berörde den oro, som uppstått inför invällningen. Hans lugnande ord var att ”Sverige är ett rikt land” och ”detta klarar vi” – dvs en parallell till Angela Merkels ”Das schaffen wir!”.
   Skola, press och politiker – internerna har tagit över mentalsjukhuset. Arma land!

   Gillad av 5 personer

 10. Patria Amissa skriver:

  Detta är tyvärr bara ett exempel på tankesätt som dominerar idag; liknande kortslutningar står att finna i alla svar på dagliga frågor som pumpas effektivt ut i statlig media. Allt är omvänt till det absurda. Som barn skojade man om switchade ord mellan svenska och norska, t ex orden lugn och rolig. Lustigt nog har dessa förväxlingar nu uppstått internt i det svenska språket; man skulle kunna säga att vi har fått en uppdelning i gammelsvenska (GS) och en nysvenska (NS) såsom att ”rituell halshuggning” = ”knivskador på halsen”, ”gruppvåldtäkt” = ”ungdomsfest” och ”brutalt rån” = ”incident”. Än lustigare blir det om man kikar på konsekvenserna av de normkritiska förändringarna över tid i svensk värdegrund:

  GS: Den som utsatts för brott kallas brottsoffer och samhället skall primärt erbjuda offret stöd.
  NS: Den som utfört ett brott kallas brottsoffer och samhället skall primärt erbjuda förövaren sitt stöd.

  GS: Ju äldre man är, desto mer erfarenhet har man, och kan lättare fatta kloka beslut.
  NS: Ju yngre man är, desto mindre förstörd är man, och kan lättare fatta kloka beslut.

  GS: Positioner i arbetslivet bör tillsättas via meritokrati.
  NS: Positioner i arbetslivet bör tillsättas via kvotering samt utgående från en bedömning av den sökandes värdegrund och åsikt i klimatfrågan.

  GS: För en god integration bör invandrare snarast lära sig det svenska språket.
  NS: För en god integration bör svenskar snarast lära sig det arabiska språket.

  GS: Personer räknas som vuxna vid 18 års ålder.
  NS: Flickor kan vara kvinnor och män kan vara pojkar.

  GS: Demokrati betyder folkstyre och en av dess mest fundamentala förutsättningar och konsekvenser är yttrandefrihet.
  NS: Demokrati betyder elitstyre och dess mest fundamentala komponent är att folket och tredje statsmakten skall uttrycka sitt gillande över elitens beslut.

  GS: Eftersom de ekonomiska resurserna även i en väl fungerande demokrati är begränsade, är det viktigt att göra kloka prioriteringar mellan olika behov i samhället.
  NS: Eftersom de ekonomiska resurserna i en väl fungerande demokrati är oändliga, behövs inga prioriteringar, vilka dessutom är fula och emot värdegrunden, eftersom de ställer grupp mot grupp.

  GS: I en levande, väl fungerande demokrati är, i Montesquieus anda, den dömande makten oberoende av den lagstiftande och verkställande makten.
  NS: I en väl fungerande demokrati utser den verkställande makten alla domare och politiker sitter för säkerhets skull med i de lägre rättsinstanserna och dömer (en del av de senare sover sig igenom själva rättegången, men brukar vakna till liv när det är dags att utfärda domen).

  GS: En väl fungerande demokrati måste hålla sig med ”en tredje statsmakt”, dvs en oberoende journalistkår som frimodigt granskar makten och dess värdegrund.
  NS: Den tredje statsmakten i en väl fungerande demokrati skall anamma den policy som Grönköpings Veckoblad håller sig med: ”Att alltid hålla med dem som har makten i samhället, och gärna lite till.”

  GS: Män har en penis, kvinnor har en slida.
  NS: Psykisk dagsform avgör om du över huvud taget har ett kön.

  GS: Sveriges BNP per capita har stadigt minskat och förutspås ligga på en mycket låg nivå under överskådlig tid.
  NS: Sverige sammanlagda BNP växer i samma takt som folkmängden ökar med icke anställningsbara människor från dysfunktionella länder. Låg BNP per capita är förresten endast ett fördelningsproblem.

  GS: Sexuella brott har ökat dramatiskt, och endast ett land i världen, Sydafrika, plågas av en värre situation.
  NS: Sverige är världens mest jämlika land, om man eliminerar alla vita män.

  GS: Om ca 40 år är svenskar i minoritet i det land de tidigare kallade sitt eget.
  NS: Man blir svensk så fort man kliver över nationsgränsen.

  GS: Lärarens kunskap och auktoritet är en förutsättning för en framgångsrik och givande skolgång.
  NS: Elevernas okunskap belönas med auktoritet och är en förutsättning för en framgångsrik degenerering av lärarkåren.

  Om man spolar tillbaka bandet sådär ca 70 år, kan man inte låta bli att undra över hur det dåvarande svenska folket skulle ha reagerat på tidningsrubriken: ”Tysk, kvinnlig demokratiprofil offer för incident”. I dåtidens verklighet var rubriken något i stil med ”Herman Göring, nazistisk massmördare, begick självmord i sin fängelsecell”. Det blir onekligen allt svårare för oss gammelsvenskar att läsa tidningen! Får väl försöka leta fram mina Orwellska dubbelslipade glasögon.

  Gillad av 6 personer

  • Det får vara nog nu skriver:

   GS: Sverige var ett bättre land innan medborgarna började att använda sig av sociala medier. Det räckte med att skicka in en insändare i lokaltidningen så var det bra.
   NS: Sverige har aldrig varit så bra som det är nu. Sociala medier i allmänhet och Twitter i synnerhet har lett till att medborgarna (i synnerhet vänstern) är betydligt mer allmänbildade idag, jämfört med för bara tio år sedan.

   Gillad av 1 person

 11. Rutger skriver:

  Med vilken rätt har denna priviligierade, förmodat etniskt svenska, PKMaria då egen bostad. Varför flyttar hon inte ut på gatan och låter fattiga utlänningar ta över bostaden och betalar hyran. Eller delar hon kanske redan bostaden med minst 10 romer som då slipper sova under broar ?

  Förmodligen har denna PKMaria en massa logiska förklaringar varför just hon ska ha extraordinära rättigheter. Kanske för att arbetet med att hjälpa så mentalt betungande att hon behöver en frizon för att hämta nya krafter och då är en egen bostad naturligtvis ett måste. Likaså behöver hon även en god sjukvård, utlandsresor, och understundom ett besök på någon trevlig restaurang. Annars kan omöjligtvis en skattefinansierad gråterska vara effektiv i sitt värv, vilket dessutom riktar sig mot de som minst gjort sitt förtjänt av hjälp

  Kanske har denna PKMaria även gamla föräldrar i livet. Om så är fallet, när kommer hon flytta ut dessa på gatan för att låta ett gäng burksamlare flytta in, eller är det redan gjort ?

  Gilla

 12. Elisabeth G skriver:

  Milde tid, en sådan enfald. Det här fick jag läsa i små portioner. Allt på en gång blev mig övermäktigt.

  Det borde finnas någon form av kunskapstest för att få rösta. Det borde inte vara konstigare än att man har en åldersgräns. Sedan är detta också ett övertydligt exempel på att vänstermänniskor överhuvudtaget inte begriper sig på ekonomi. Gör man det kan man helt enkelt inte vara vänster.

  Gillad av 7 personer

 13. Adrian Popescu skriver:

  Herregud, jag blir verkligen mörkrädd när jag läser detta! För information: jag kommer själv från Rumänien och jag känner mycket väl hur dessa människor tänker och beter sig. Dessa är mycket smarta människor som inte vill arbeta! De reser istället 3k km till Sverige för att tigga här, fast många är mycket rika i Rumänien. Kolla bara på Google vid ”case tiganesti romania”

  Gillad av 5 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Adrian: Jo just, och det finns även en mycket sevärd och underhållande spelfilm om detta, ”Zigenarnas tid” av Emir Kusturica.

   ”Zigenarnas tid är en brittisk/italiensk/jugoslavisk film från 1988 i regi av Emir Kusturica.

   Kusturica fick idén till filmen efter att ha läst om människohandel med romska barn.”
   Filmen fick regipriset i Cannes.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Zigenarnas_tid

   — Vidare: I flera samhällen förekommer det någon etnisk minoritet som vägrar anpassa sig till samhällets normer för samarbete, och i stället försörjer sig på olika slags öppet parasiterande liv. Det är då helt logiskt om de övriga medborgarna tycker mycket illa om parasiterna och inte vill ha med dem att göra.
   Däremot blir parasiterna omhuldade av galningarna i extremvänstern och deras medlöpare, eftersom denna vänster vill riva ner och förstöra vårt samhälle. Detta på tal om Bittes intervjuobjekt ovan, socionomen … vilket även visar hur extremvänsterns galenskap spritt sig till makthavarna, som därmed blivit våra svurna fiender.

   Gillad av 3 personer

 14. Aha skriver:

  Bra perspektiv för en artikel. Fler artiklar emotses.

  PK- isterna är ”gränslöst” goda och tycker uppenbarligen inte att den egna befolkningen ska prioriteras först. Konsekvensen av ett sådant resonemang borde bli att PK-isterna får betala extra skatt för sin generositet. De får då via sina skatter ta livslångt försörjningsansvar för de invandrare som inte kommer i arbete, plus att även via sina skatter kompensera för lågavlönade invandrare då deras konsumtion av offentliga tjänster inte motsvaras av deras skatteinbetalningar. En invandrare kostar i snitt 74 000 kr per år i 58 år enligt beräkningar av nationalekonomen Joakim Ruist. Det blir något för Assarmos väninna att bita i.

  Den frimodighet PK-isten uttrycker är nog vanligt förekommande. Det narcissistiska inslaget är märkbart då man prioriterar hjälp här i Sverige istället för hjälp på plats som för samma peng skulle hjälpa så många fler. Detta glömde Assarmo att fråga om. Assarmo glömde också fråga varför de inte åker till u-länderna och hjälper till.

  Det skulle vara skönt om de gjorde det, åkte till u-länderna. Deras skenheliga narcissism sticker i ögona.

  Gillad av 1 person

 15. Allan Stutzinsky skriver:

  En sådan tanklöshet och oförmåga att se ens tydliga samband ! Fattigdomen i världen kan inte bekämpas effektivt genom folkomflyttningar. Att tömma Afrika på befolkning och föra alla människor till Europa är ingen bra idé. Istället måste fattiga områden resa sig, vilket sker genom demokratiutveckling. Alla måste bidra till det samhälle där man finns så att människor kan bo under drägliga förhållanden överallt. Att uppmuntra omflyttning minskar möjligheterna för fattiga områden att resa sig.

  Gilla

 16. Niklas R skriver:

  Uppföljningsfrågan till henne skulle blivit. ”Varför ska vi betala skatt?
  Om staten vill ha mer pengar behöver ju den bara trycka upp mer sedlar så löser det sig. Det finns då ingen anledning för staten att ta ut en massa skatt från skattebetalarna om det ändå inte är någon skillnad mellan boende och illegala i landet enligt din mening.”

  Gillad av 2 personer

 17. Göran Holmström skriver:

  Tillägg, denna person är inte en ”Maria”,
  utan jag delade ett år med henne. Bulgariskan som ”Valde” Sverige.
  Vart uppraggad av henne på hemköp, lite småsöt sådär bra former, hade dock bestämt mig för att avstå ”Galna Kärringar”. Men Helge ville annorlunda helt klart. Efter en månads uppvaktning vart vi ett par. Historien för att göra det hela lagom långt var att hon ”Flydde” med sin sjuka morsa hit. Väl här så nosade hon reda på alla bidrag och förmåner, skaffade sig en utbildning inom IT klättrade friskt med lögner och manipulation, Bidragen sparades på hon levde på expojkvännen som mjölkades på pengar, bidragen sparade hon och köpte en villa utan lån för, pojkvännen dumpades efter cirka 2 år och han polisanmäldes efter det på godtyckligt antagande.
  Nej mitt år med henne var allt annat än bra, lärde mig mycket om lögner och falskspel där.
  Glad att jag inte sponsade en enda krona till hennes påhittade liv.
  Vill absolut inte påstå att alla som kommer hit ljuger eller fuskar lika mycket,
  men bättre koll behövs .

  Gilla

 18. Frank skriver:

  I den bästa av världar vore det här en uppdiktad historia ämnad att höja mitt blodtryck till farliga nivåer. Tyvärr misstänker jag att det är en sann historia och människor som ”pk-vännen” finns i mängder. Jag utgår från att hon försörjer sig på skattemedel som socionom och jag kan bara önska att skatteintäkterna minskar dramatiskt. Då först får vi se hur mycket solidariteten är värd.

  Gillad av 3 personer

  • W skriver:

   Genom ett avtal mellan regeringen och Dansk Folkeparti har man nu i Danmark beslutat att dra in medborgarskap för barn till IS-terrorister, uppger DR.

   Snart kommer det också bli möjligt för Danmark att dra in medborgarskap för IS-terrorister som har dubbelt medborgarskap, utan att blanda in domstolar. Detta är viktigt, förklarar Dansk Folkeparti, eftersom man ”aldrig vill ha tillbaka” terroristerna.

   Ser svamlande Morgan framför mig denne långbänkens mästare när det gäller att förhala alla former av restriktioner för IS terrorister och slikt folk.

   Gillad av 2 personer

 19. Isabella skriver:

  Så sorgligt att svenskar inte känner sig hemma i sitt eget land utan måste söka sig till allt som är främmande kultur för att känna livsglädje.
  Tidigare åkte vi på charterresor när vi ville uppleva andra kulturer. Idag inleds dysfunktionella relationer mellan behövda, de goda, och de som valt utanförskap.
  Tiggare, kriminella och individer som bedrar oss , allt sväljs med hull och hår av de som själva betraktar sig som goda människor.

  Om vi skulle börja med att stötta de människor som kommit till Sverige med verkligt skyddsbehov, personer som arbetar och vill leva i fred och frihet. Vilket utbyte vi skulle kunna få av dem, som precis som vi, vill ha en fungerande demokratisk stat där vi betalar skatt och får välfärd i utbyte.

  Då går det inte att välkomna hela världens fattiga och kriminella. Skulle vi uppfostra våra barn på det sätt som Maria beskriver i sin inställning till de svaga i samhället (alla utom bostadslösa och fattiga svenskar) blir det vad vi kallar gränslöshet. Inga normer. Allt är tillåtet. Aldrig ett nej utan vi fortsätter tills vi själva går under.

  Om vi har något förnuft kvar inser vi att det går ju inte. Se på skolan och det kaos som råder. Ingen vuxen vågar längre säga ifrån när elever beter sig olämpligt. Och säger läraren ifrån blir det bannor från skolledningen och kanske anmälan om kränkande beteende mot den ”stackars” eleven.

  Jag skulle vilja kalla det här beteendet medberoende. Medberoende i att känna sig viktig och behövd i förhållande till den som är svag och lever utanför samhället. Som medberoende tror jag att jag, just jag, kan rädda denna människa. Det brukar sluta med att den medberoende dör först.
  Skola och omgivning måste ha misslyckats kapitalt att ingjuta någon som helst kunskap om samhället och människorna och historien, eftersom godhetsivrarna är så många.

  Vårt samhälle går mot katastrof om vi låter dessa bekräftelsesjuka människor sätta agendan för samhället och världens bästa.

  Gillad av 3 personer

 20. Lasse Forss skriver:

  Tack Bitte för att du delar med dig.
  Karl-Olov Arnstberg är professor emer. Fantastiskt klarsynt och med globala kunskaper. Här kommer en intervju med honom som är helt fantastisk. Se den, lyssna på den och spara den som det uppslagsverk där vi hittar argument mot PK-maffian. Gör det. Han visar att demokratin på många punkter saknas i vårt land. Beslutsfattare, det gäller politiker och tjänstemän, följer PK-koden. Man vågar inte tänka själv även om man ser vartåt det barkar. Ett samhälle som förbjuder samhället att korrigera fel och misstag, är ett samhälle på väg mot avgrunden. Se, lyssna, förfasas och framför allt, bekämpa PK-ismen för att om möjligt rädda landet.

  Gillad av 9 personer

 21. annikanestius skriver:

  Varför har fattiga det bättre i Sverige än i Bulgarien, kanske Maria borde grunna på. Hur blev Sverige ett rikt land? Vilka ideologier och kulturer i Sverige gör att svenskar har bättre förutsättningar än afganer i sitt hemland? Och när alla jordens fattiga bilijoner kommit till Sverige, hur mycket tror hon återstår av kakan hon så givmilt vill dela ut?

  Gillad av 6 personer

 22. Det får vara nog nu skriver:

  ” Jag gillar inte att högern pratar om skattebetalare som om de vore mer värda än andra ”.

  Riktiga svenskar skäms över landsmän som ”Maria”.

  Gillad av 2 personer

 23. lenam skriver:

  Jag tycker det finns något fint över Maria. Synd bara att hon inte förstår att hon blir utnyttjad. Jag tror alla här är beredd att sträcka ut en hjälpande hand till människor i nöd. Tyvärr är världen full av bedragare. Märkligt att hon inte märkt det ännu. Mångkulturen kommer visa oss alla att vi måste vakta på bedragare. Egentligen är det ju inte Maria själv som blir utnyttjad personligen men hela hennes folk och land. Det drabbar de allra svagaste. De som sossarna påstår att dom värnar om. Det gör dom inte längre. Det får någon annan göra. Heja Bitte. Du är bra.

  Gillad av 1 person

  • Dnam skriver:

   Du missar poängen att det är min hand, mitt arbete, som Maria sträcker ut, inte sin egen. Jag betalar både hennes lön, lägret och hennes ”hjälp”. Maria är en hycklande parasit som använder sin energi för att förstöra Sverige. Maria är gängvåldtagna flickor och rånande åldringar. Om Maria nu finns. Jag ser inget fint i det, det är Maria som utnyttjar mig och alla andra som ser och har sett till att detta land fungerar för att fylla sig själv med upplevd godhet.
   Inte hjälper hon några romer heller utan låter istället deras dysfunktionella kultur perpetueras så att de uppfostrar en ny generation tiggare.

   Ymnighetens horn finns förresten inte.

   Gillad av 6 personer

 24. kvellulvblog skriver:

  Tyvärr finns hundratusentals ”Marior” i vårt land, även bland högt utbildade. Så finns, som nämndes i kommentarerna, också de opportunister som gör sig grova pengar på massinvällningen. Vi får inte heller glömma bort mer ”vanliga” individer som kan försörja sig med ett ordinärt arbete på migrationsverket eller inom olika sociala verksamheter i våra kommuner, eller advokatskrået. En rejäl del av våra skattemiljarder slussas m.a.o. också till de svenska medborgarna, tack vare migrationspolitiken. En ordentlig tillnyktring skulle ske om alla ”Marior” fick klart för sig att detta inte finansieras av ”skatt från de rika”. Liksom alla andra skattemiljarder kommer de huvudsakligen från vanliga, heltidsarbetande löntagare, i landet. En skatt, lika för alla, skulle klargöra detta. Om ”välfärdsmiljarderna” deklarerades, skulle man snart se att grupper visst ställs mot varandra, när de betalas från samma kassa. Skatter borde grundlagsmässigt endast få finansiera svenska medborgares ”välfärdsbehov”, övrigt med frivilligt insamlade pengar från ”Mariorna”.

  Gillad av 3 personer

 25. Observatör skriver:

  ”PK-ismen”:s kärna är att man är ”snäll” på andras bekostnad, en form av stöld. Tjuvar har det väl alltid funnits, men de brukar ju sällan framhålla sig som några moraliska föredömen. ”PK-isterna” gör tvärtom. De hävdar att det är de som inte vill bli bestulna är moraliskt tvivelaktiga.

  Gillad av 2 personer

 26. Sixten Johansson skriver:

  Tack, Bitte, en intressant intervju! Jag uppfattar den som normal och representativ för PK-tänkandet. Jag instämmer i Fredriks djupare analys. Förenklat går Maria alltid med skygglappar och zoomar sin optik in eller ut så att perspektivet stämmer exakt med det hon vill se och får bekräftat av sin inre krets och PK-bubblans generella tänkande. Inne i det lilla synfältet är hennes resonemang och värderingar ganska sammanhängande. Det går knappast att ifrågasätta dem under ett vanligt samtal, för motparten tvingas i så fall provocera henne att flytta blicken ut ur synfältet.

  Gränsen mellan sjukt och friskt är flytande. Alla föds vi med potential att utveckla destruktiva och självdestruktiva sidor och beteenden under trycket av allt som psyket utsätts för. Den enda terapeut de flesta har är livet. Jag tror det är fruktbart att betrakta pk-isterna som ett spektrum av psykiatriska fall. Deras beteende skadar andra och de fungerar på ett regressivt plan inför vuxenlivet och hela samhället. Realitetstestningen är skadad och de reagerar med aggressivitet och olika försvar när deras regressiva verklighets- och självbild hotas.

  Kanske ingår Maria i den lindrigare delen av pk-spektret, där en självläkning kan ske efter omilda erfarenheter och kanske lite insiktsterapi. Framtida forskare kommer att undra varför psykologer och psykiatrer inte gjorde många och långa djupintervjuer för att kartlägga hur psykets referenssystem var uppbyggt under denna nya, kritiska fas i medvetandets evolution.

  Gillad av 2 personer

 27. lookslikeanangel skriver:

  – Farfar gjorde en uppfinning.
  Det är därför som vi är så rika!

  Förklarade den lille gossen högt för mig
  – och alla andra – på bussen i Stockholm.

  Han visste i alla fall var pengarna kom ifrån!
  Det kan man ju inte säga om alla som ser Sverige
  som ett ymnighetshorn.

  Jag tror att det finns ett antal som kommer att bli
  rätt förvånade när det börjar kärva rejält i maskineriet.

  Gillad av 1 person

 28. Björn skriver:

  Själv har jag valt att se ”samhällskontraktet” som en försäkring! Med världens högsta skatter som ”premie”! Detta var tänkt att bl.a ge bra sjukvård när jag blir sjuk och en hygglig pension när jag blir gamma! Men på senare år har det kommit en helvetes massa människor från hela världen som begär, OCH FÅR, ”ersättning” från mitt/vårt ”samhällskontrakt”, utan att ha betalt en enda spänn i ”premie”! Hur jävla orättvist är inte det! Hur faan skulle det se ut om samma skulle gälla alla andra försäkringar som t.ex bil- och brandförsäkringar…….

  Gillad av 1 person

 29. Kalergi skriver:

  När man diskuterar den sk PK-ismen är det mycket viktigt att man ser den -PK-ismen – som ett sammanhållet trossystem vars centrala dogmer alla kan knytas till den heliga EU-skriften ”Praktischer idealismus” av EU-grundaren Coudenhove-Kalergi.PK-ismen är inte bara EU-ism utan även Kalergianism.Det är viktigt att förstå att denna dogmatiska troslära i grunden skiljer sig från Marxismen med vilken den egentligen ej har några anknytningspunkter alls ,eftersom den grundläggande tesen om klasskampen helt saknas i EU-ismen.EU-ismen som speglas i PK-ismen är ett ideologiskt instrument som används av den politiska och ekonomiska eliten för att implementera Kalergi-planen i Sverige och i Europa och är till sin karaktär elitistisk då den är en produkt av det elitärt präglade EU med sina kopplingar inte bara till royala kretsar t ex dynastierna Orange och Habsburg utan även till den ytterst elitära Europeiska Centralbanken och sannolikt även BIS i Basel.PK-ismens yttersta drivkraft är ökande profitmöjligheter för bank- och storindustrisektorerna i Europa,Förverkligad innebär PK-ismen ett försvagande av nationella etniska majoriteter ,men ett kraftigt förstärkande av den ekonomiska och politiska elitens makt och även dessas ekonomiska profiter.En relevant fråga är då följande:Vem eller vilka äger bank-och storindustrisektorerna i Europa?Vem eller vilka äger PK-ismens propagandaorgan-det som kan kallas MSM?Ytterligare:Är då även PK-ismen klassiskt Rothschildröd vad avser sitt ursprung?Svar:Ja,Definitivt.Den.PK-ismen-är även totaltär till sin prägel ,eftersom den strävar efter att kontrollera och intervenera i alla livsyttringar

  Gillad av 1 person

 30. 13 skriver:

  PK-ismen i Europa är ett sammanhållet trossystem vars bärande dogmer är hämtade från EU-grundaren Coudenhove-Kalergis skrifter.PK-ismen som sprids och understöds av det som kallas MSM är ett ideologiskt instrument som används i Europa för att säkerställa förverkligandet av EUs Kalergi-plan som inte bara syftar till förintandet-på sikt-av de europeiska nationalstaterna utan även-på sikt-”hybridiseringen” och ”utfasningen” av de europeiska kärnfolken.Den yttersta drivkraften bakom Kalergi-planens förverkligande är ökande och maximerade vinster i de privatägda bank- och storindustrisektorerna.PK-ismen är till sin karaktär ej egalitär utan elitistisk med sin påtagliga koppling till royala och storindustriella intressen såsom bl a Bilderberggruppen.Den är om man så vill genuint rothschildröd.Lika rothschildröd som den färg som symboliserar Faraonernas ursprungsland Lower Egypt ..Och lika royalt ”prussian blue” som de egyptiska faraonernas djupblå krigsfana.En färg som förövrigt även kan återfinnas på EU-fanan med sina tolv gula stjärnor väl symboliserande Israels tolv stammar.Är kanske då-frågar sig vissa- EU-fanan till och med de tolv stammarnas ”faraoniska” krigsfana?Är PK-ismen – frågar sig andra-en ”biblia pauperum”-en liten Katekes- för Faraonernas nutida prästerskap och ideologiska soldater?

  Gilla

 31. Bertil Skoglund skriver:

  Synd att du inte ställde frågan till henne om varför Stefan Löfven behöver 10 000 poliser ytterligare, en ökning från dagen ca 20 000. Med tanke på att hon inte anser att kriminaliteten har ökat. Vår befolkning har ju inte ökat med 50% de senaste åren.

  Gillad av 1 person

 32. Hexen. skriver:

  När bedrägeriet och lögnen blir till norm i ett ruttnande samhälle blir sanningen en fiende som jagas och förnekas av nästan alla.Skälet till att människor som utger sig för att vara journalister då hellre sitter på sin tunga bak och publicerar imaginära intervjuer som aldrig ägt rum utom i deras kreativa fantasi är inte bara lättjan och den tunga bakens tyngd utan också det faktum att den fabricerade fantasin är s a s ”mer plastisk” och ej rymmer de motsägelser som äkta upplevd verklighet alltid innehåller.Riktiga journalister bör ju egentligen aldrig ha ett påtagligt problematiskt förhållande till sanningen då ju i sådana fall journalisten blir antingen propagandist,reklamman eller i de mest utpräglade fallen mytoman.

  Gilla

 33. stigrydmark skriver:

  Man kan väl säga att denna Maria representerar alla Sveriges PK-människor. Det de har gemensamt är att de är verklighetsförnekare. Statistikfakta eller nyhetsfakta silar man bort och
  tillåter inte att hjärnan registrerar något som kan störa PK-bilden. Om dessa människor skulle konfronteras med alla tiotusentals offer vi har fått, som ett resultat av massinvandringen, vore det intressant att få deras reaktioner. Nya förnekelser av fakta? Kanske det vore möjligt att få ett erkännande av att kvinnor i Sverige faktiskt våldtas. Förra året 7480. Hur stort antal är acceptabelt för att massinvandringen får fortgå? Är 5000 eller 12000 ok? Får även deras dotter ingå som ett av offren? Våldtäkt leder ibland till död eller självmord. Var går gränsen för acceptans, eller finns det ingen gräns?

  PK-folket borde ställas in i ett hörn och där få svara för sin beredvillighet att utan betänkligheter offra så många människors liv, tragiska öden och livslånga trauman. Det finns ju så många offer från kriminalitet: misshandel, rån, bedrägerier och bilbränder, där en majoritet av förövare är invandrare.

  PK-etablissemanget skulle kunna motverka all denna brottslighet genom invandringsstopp och
  utvisning av illegala och kriminella invandrare. Istället väljer man att bygga fler fängelseplatser,
  mer kameraövervakning och massvis med fler poliser. Alltså en anpassning till ett mer kriminellt samhälle. Att vilja reducera antalet brottsoffer finns inte med på kartan. Ju mer invandring, ju fler offer, ju mer anpassning.

  Gilla

 34. lenam skriver:

  Alla människor är snälla och goda och ingen ljuger eller utnyttjar andra. Så enkelt och bra. Synd bara att det inte är sant.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.