Anders Leion: Ett outhärdligt hyckleri

Anders Leion

Vad sker i Europa? Lite mindre anspråksfullt: Hur kommer det att gå i valet till EU? Ett svar kan man få genom att jämföra utvecklingen för partierna i de två länder, vilkas regeringar kommit att föra en mot varandra fientlig politik. Slagfältet är invandringspolitiken.

I början på februari skrev Luigi di Maio, vice premiärminister i den italienska regeringen och ledare för 5-stjärnerörelsen på Twitter: ”I dag har vi gjort en utflykt till Frankrike och träffat Cristophe Chalençon, ledare för de gula västarna, och kandidater på Ingrid Levavasseurs lista, Samling för medborgarinitiativet (RIC). Förändringens vind har tagit sig över alperna.”

Som vi vet har de gula västarna bara ett gemensamt mål: att få bort Macron, Frankrikes president.

I början på december 2018 sade Matteo Salvini, ledare för Lega och premiärminister i den italienska regeringen, att ”den som sår fattigdom skördar protester, den som sår falska löften skördar motstånd från utkanterna och landsbygden.” Och vidare: ”De gula västarna visar att fransmännen har förstått att deras president Emmanuel Macron är en laboratorieprodukt, gjord för att vidmakthålla den rådande ordningen”.

Macron och hans regering försökte länge hålla sig oberörda med kallade sedan hem Frankrikes ambassadör i Rom, för konsultationer som det heter.

Under hösten 2018 sade Macron att det sprider sig en pest över Europa: den pånyttfödda nationalismen och de stängda gränserna. Det kan inte Frankrike tillåta. I den franska grundlagen fastslås att asylrätten är okränkbar.

Men i slutet på oktober lade Salvini ut den här videon. Av denna framgår att Frankrike inte tillåter några immigranter att ta sig in i landet från Italien. Man har också stängt sina hamnar för dem.

Hyckleriet är monumentalt. Det kanske lönar sig?

LREM – La république en Marche, Macrons parti – får i upprepade mätningar 23 – 24 procent. (RN, Rassemblement National, Le Pens parti – får mellan 20 och 22 procent). Stödet för Lega, Salvinis parti, har på ett år fördubblats från 17 till 34 procent. 5-stjärnerörelsen har under samma tid minskat från 33 till 21 procent.

Hyckleriet verkar inte löna sig. Ändå fortsätter det. Varför det?

Båda parter behöver det. De behöver varandra. Salvini är säkert glad över att Macron vidhåller sin position. Det ger honom en mycket tydlig måltavla. Macron får förkroppsliga den politik som i oberörd högfärd vägrar att se till folkets behov och understryker därmed Salvinis argument.

Macron får allt svårare att försvara sin idealistiska position, den som en gång förde fram honom till seger. Han tvingas till faktiska reträtter – stänga gränserna – samtidigt om han vidhåller sin hållning i sina tal.

Det verkar lite snurrigt – och är det. Ändå är det i sådana motsägelser etablerade partier hamnar när de båda skall förklara sin principiella, idealistiska hållning och söka rädda sig undan dess följder. Socialdemokratins dubbelsaltomortaler här i Sverige är ju ännu lite vassare.

Men hyckleriet blir allt lättare att avslöja, allt outhärdligare. Det lär inte dröja förrän Mattias Karlssons far, en uppenbart troende gråsosse (se dokumentären på SVT!), och hans meningsfränder ger upp hoppet, de också.

Allt fler kommer att välja den enkla, förnuftiga lösningen: Sluta med hyckleriet, avskaffa asylrätten och hjälp flyktingar genom att göra deras vistelser i flyktinglägren uthärdliga! Därigenom försvinner smugglarnas marknad och dödsresorna genom öknar och över hav upphör.

En sådan förnuftig lösning borde vara särskilt lätt att åstadkomma nu, när ungdomar och andra berusar sig med ett annat ämne: klimathysterin.

50 reaktioner på ”Anders Leion: Ett outhärdligt hyckleri

 1. Bo Svensson skriver:

  5 miljoner skattebetalare här har en kostnad på runt 300 miljarder/år för tycka synd om -migrationen och bland de två miljonerna migranterna är flyktingarna kanske 5%.

  Genomsnittsskattebetalaren ger alltså 60-tusen/år för att hjälpa en femtiondels flykting.

  Är ni missnöjda med siffrorna, sätt dit sådana ni bedömer mera realistiska, – hur man räknar, blir det ändå ett perverst slöseri med begränsade resurser.

  Gillad av 19 personer

  • Jaxel skriver:

   @Bo
   Siffrorna är som sagt osäkra. Det man måste göra är dock precis det du gör, d v s översätta till per skattebetalare. Alternativt till per hushåll, vilket blir ungefär samma sak

   Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Ekvationen är: totala årliga kostnaderna dividerat med den nettobidragande befolkningen dividerat med antalet flyktingar som är ett par eller några procent av antalet migranter.

    Jag kan själv hitta invändningar som ingen annan kommer på: Produktionen är inte de inom produktionen verksammas förtjänst utan kan ses som i huvudsak en avkastning på ett världsarv som är naturen och kunnandet som samlats under sekler.

    Svar på invändningen är, att då får man väl flytta skattetrycket dit då, och inte lågga den på produktiv aktivitet. – Det är deras åsikter som betalar som skall väga tungt beträffande hur resurserna fördelas.

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Jag fick ungefär samma siffror, genom att gå på snittbidrag på ex antal personer, lade till sociala kostnader i form av vård och övriga kostnader
    Lånade siffror från SCB och budgetar från regeringen.
    Till det kostnader i form av rättsväsende och ökad belastning på det kommunala. Visst är det lite grovt yxat, men kom fram till runt 300 miljarder vilket ger cirka 60000 per Svensk i extra kostnader, lite mer än Schyfferts pizza och netflix. På en standard familj så 10000 mer i månaden att leva för.
    Men misstänker att skulle man mäta kostnader för Hvb hem och alla stödpersoner som man anställt så suger siffrorna rätt rejält.

    Gillad av 2 personer

   • Bo Svensson skriver:

    GH, – 300 miljarder kr delat med 60000 kr blir 5 miljoner. – Skattebetalare. – Svenskar är väl runt 7 miljoner.

    Gilla

   • Axel skriver:

    Jag läste och hörde Löfvens tal på kongressen. Han är en tydlig Maduro light kopia. Oj oj oj vad duktiga vi sossar är tycker han, vilket fantastiskt land Sverige kommer att bli med alla satsningar som vi gör. Förutsatt att högerpopulister och vit makt hålles borta. Jag saknade ett realistiskt slutanförande såsom: Jag tror även på Jultomten.

    Gilla

 2. Aurora skriver:

  Förnuftig lösning ges nog inte utrymme bara för att de unga ägnar sig åt klimathysteri. Det är ju bara en ny del av vansinnet. Inget förändras. Se bara de förväntade överreaktionerna efter att Ebba Bush dristat sig säga att hon skulle PRATA med SD; alltså inte Samarbeta. Nu vittnar Exeessenrepotage om hur IS-kvinnor spyr ut öppet hat mot oss ’otrogna’. Den ideologin dör inte för att de förlorat ett slag. Här hemma låtsas man dock som att allt funkar och inget har förändrats sedan 80-talet. Vägen mot inbördeskrig och upplopp beeddas hela tiden.

  Gillad av 16 personer

 3. Östrahult skriver:

  Den mest realistiska lösningen i Sverige är begränsningar i yttrandefriheten. Lövén är livsfarlig. Enda hoppet står till en kursändring i L

  Gillad av 1 person

 4. Flax och flax och flax, räv som kråka utan krax, märkligt land, minsann, så tänker danske mand, i tät palmdjungel tar sig fram, nej nu!? som i Kathmandu, i djungel många bakar föröver fram, bruna, stora som fan, tur skall man ha ibland skriver:

  Ja, Leion, send skall syndarn vakna, att stoppa invandringen hade ju kunnat göras för långe länge sedan, man hade aldrig ens behövt börja med detta massinvandringsprojekt, ALLA konsekvenserna var förutsägbara, insiktsfulla politiker i Europa (även om man kan tvivla vad gäller Sverige tidigare och nu styrs vi ju av obildade hysteriker) måste ha förstått att precis detta skulle bli resultatet, folkblandning med folk från primitiva, och vad gäller islam, en kultur som i 1400år varit Europas motsats, måste ju till slut leda till att folk reser sig och skapar nya partier? ÄNDÅ så genomför man detta, och när tecknen dyker upp ett efter ett, invandrarna överbelastar välfärden, segregation i ghetton, invandrarna bli hatiska och MER fundamentalistiska, våld och våldtäkter (det började inte igår), terror och till sist, trots massiv indoktrinering, ett gensvar som nu splittrar Europas folk i de som vill ha stopp på detta, och de som är lojala med makten. Detta måste Europas ledare förstått från början,matt lika åsikter, inte minst om religion, leder till konflikt och krig, det är ju en helt central del i Europas historia.

  Felet Leion verkar göra är att tro att detta hyckleri är något nytt, men detta har ju pågått mycket länge, man vill ha det så här, kosta vad kosta vill! Det som är nästan omöjligt att förstå det är VARFÖR man vill detta, varför vill man förstöra Europa, som ju inte är mer än summan av de människor som bor där, precis som Afrika är summan av de människor som bor där, och Mellanöstern är summan av de som bor där. Vad är det för sjuka som ligger bakom att man vill detta och att man tror att det kan fungera? Hur många bevis behövs? För mig är det som Sovjetkommunismen igen, man körde ända in i kaklet, men Europas ledare har ju detta exempel i färskt minne, varför genomföra ännu ett totalitärt kollektivistisk försök innan man ens hunnit glömma det förra fiaskot?

  Detta hade jag gärna sett Leion förhålla sig till, när han väl accepterar att de vill ha det så här.

  Gillad av 19 personer

  • Aha skriver:

   Tänk att det går att omnämna de italienska partierna, 5-stjärnerörelsen och Lega, utan att ge dem fula epitet som främlingsfientliga, extrema, nationalistiska etc.

   Jag ska skriva till public service och berätta det för dem.

   Gillad av 6 personer

  • A skriver:

   Ja Flax, det ENDA man tycks ha lärt sig av den gigantiska mördarkatastrofen sovjetunionen, är att planekonomi är en kass idé. Inget annat. Just då exakt planekonomi, all annan plan är naturligt vis påbjuden, då man vill ha kontoll över allt i detalj förstås. Jag ser detta upprepas i ny variant i väst, vansinne och lidande och i slutänden kanske man möjligen lär sig en enda grej, ojdå mångkultur var kanske inte nån bra idé. Men först måste alla möjligheter uttömmas, precis alla. Helt logiskt då att Macron kastar in: vi ska öppna oss mot afrika. Vad annars…?

   Mvh A

   Gillad av 3 personer

   • Flax och flax och flax skriver:

    Precis! Alla de andra delarna försöker man återanvända från vraket, och faktiskt också nu planekonomi som är det självklara målet för klimathysterin.

    Tack för inbjudan till Mälaren, den är fin, men föredrar sanden.., du fångade mig i lite frenesi rörande troll, kanske bäst att låta det vara, dock så finns väl två grupper av publik till DGS, den ena är oss DGS-nördar, vi har nog koll på troll och halvtroll, men det är den andra gruppen jag oroar mig för som kan stötas bort av trollen, ungefär som vissa som läser en klok artikel på Samhällsnytt skräms bort av vissa av kommentarerna där.

    Gillad av 5 personer

   • A skriver:

    Nja jag håller med dig om trollen, vi måste peta fram dem ibland. Annars blir det nog väl lätt att sabotera diskussioner. Jag menade mera det enstaka som var missriktat.

    Mvh A

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    FLAX OCH FLAX OCH FLAX Angående kommentarerna på Samhällsnytt. Av någon anledning ser jag inte dessa sen en tid tillbaka. Något har tydligen hänt med min dator. Så det går att bli av med dem även om jag inte vet hur. Samtidigt så kunde man ju snöa in på att läsa dem utan att man blev gladare så jag har inte efterforskat om jag kunde få dem tillbaka. På min mobiltelefon kan jag fortfarande läsa dem men jag kollar inte så mycket på den.

    Gilla

   • Claes-Göran Olsson skriver:

    Att aktivt avstå från att läsa kommentarer till Samhällsnytts artiklar befordrar det mentala välbefinnandet.

    Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Flax och A 09:16, jag tycker mig se att en sorts utopisk fönvind har blåst konstant i västländerna de senaste 70 åren och samlat upp eller släckt alla andra vindpustar. Dess myter och förutsebara effekter har aldrig avslöjats i vår tid. Jo, av enstaka klarsynta personer, men inte så att några djupare insikter har slagit rot vare sig i etablissemangen eller hos allmänheten. Därför är det fortfarande så lätt att underblåsa utopiskt barnslig allmänhumanism, hysterisk tro på ordmagi, idealkommunism, anarkoliberalism, självberusad egoism och konsumism.

   Allt detta bygger på en allmän och djup okunnighet om hur människor och samhällen i verkligheten fungerar. Därför har förljugenheten också förstärkts, så att den samlade vindens kraft har blivit så lätt och frestande att exploatera av de mest inpiskade lögnarna, fast vindriktningen är så uppenbart samhällsdestruktiv. Men klarsynen har ökat bland oss dissidenter och i dissidentländerna och det är viktigt att sprida erfarenheter och basala psykosociala insikter så brett som möjligt, så att de kan slå rot i många regioner, innan våldet sköljer bort de sista resterna av förnuft.

   Gillad av 8 personer

   • Flax och flax och flax skriver:

    Precis så, det är en rent barnslig analys som ligger bakom, svårt att förstå hur det gått så långt, men faktum är faktum.

    Gillad av 4 personer

   • A skriver:

    Jag håller med dig delvis om vissa saker. Men tänk efter nu, det du egentligen säger är att om vi bara kan förstå… så kan vi bemästra detta. Jämför med att tänka: vi kanske inte kan bemästra allt, något är större än människan. Allt ligger inte i våra händer? Att vara tillfreds med detta. Man behöver inte kalla det gud, kalla det vad som helst. Kan du känna frenesin i att tro sig kunna bemästra ALLT. Ett stirrigt vansinne. Om vi bara… så skulle… Det finns ingen ände på det. Misstagen upprepas gång på gång. Det är samma med den enstaka idividen med starkt kontrollbehov, den förstör allt den tar i. Den gör vad som helst för att det inte ska framgå att några fel skulle kunna bero på den. Den är bara nåbar när den brutit ihop fullständigt. Och om den lyckas samla ihop sig igen utan att inse att själva kontrollbehovet är den verkliga orsaken till eländet så börjar allt om på nytt igen. Det tar aldrig slut.

    Förstår du vad jag menar Sixten. Det är en enorm skillnad, ett lugn. Det handlar inte bara om kunskap. Vi behöver förstå vad vi är och vilken roll vi har.

    Mvh A

    Gillad av 3 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    A 12:47, jag förstår vad du menar. Under de här åren har jag ibland bemödat mig att skriva något positivt och hoppingivande, men min pessimism har nog lyst igenom ganska ofta. Du har rätt i att på ett djupare plan i livet kan bemästrande inte kan vara det centrala målet, lika lite som maximal njutning eller rikedom. För mig är förståelse alltså inget slutmål, bara en plikt mot mitt eget undrande medvetande. Av tacksamhet mot livet och samhällsarvet känner jag mig också lite skyldig att dela med mig av det som jag tycker mig förstå. Det är ett sätt att förvalta mitt pund, vid sidan av familjelivet.

    Förståelse och medvetenhet är väl trots allt bara en avancerad form av magiskt tänkande och förändrar inte i sig världen. Men jag är övertygad om att båda också är fullt förenliga med allt annat, vad det än må vara som man söker i livet: andlig insikt, gudstro, acceptans, visdom, galghumor, ett stilla leende eller ohämmat gapskratt över hur märkligt rikt, sorgligt och fantastiskt detta liv faktiskt är.

    Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Jag håller med dig Sixten, båda behövs. Vi kanske har talat förbi varandra ibland tidigare. Hoppas du har en trevlig kväll. 🙂

    Vänlig hälsning A

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    A, folk talar nästan alltid lite eller mycket förbi varandra. Kommunikation är ett evigt viftande med sina favoritpingisracketar utan att träffa bollarna. Men med ett stort mått av medkänsla är jag nyfiken på din bedömning, A, eftersom du har berättat om det känsliga instrumentet i din närhet: Tror du att PK-tron är medveten eller omedveten, rationellt hyckleri eller självbedrägeri? Enligt kända psykologiska mekanismer bör PK vid det här laget sitta hårt och djupt inbäddat i pk-isternas föreställningsvärld, det är inget som de lätt kan hiva ut ur psyket.

    De flesta fungerar så att de faktiskt lär sig tro på det som de har investerat i mentalt eller blockerar sig så effektivt att de utestänger även sina egna frågor. Tror du att polariseringen har gått så djupt att den har blivit permanent, omöjlig att överbrygga? Så djupt att även svenskarna har delats upp i två folk, som inte kan samexistera?

    Gilla

   • A skriver:

    Ja Sixten, jag har ju bara ett enda instrument som jag känner till så här väl. Men det är i första hand kalibrerat för att socialt passa in och undvika konflikter mycket utstuderat. ”Åsikter” är fult och föraktas. De specifika PK- idèerna står nog inte så högt i kurs alls egentligen annat än när dessa undviker konflikter och flyttar problemet åt nåt bekvämt håll. Vilket det i och för sig oftast går ut på. Jag kan samtidigt iakttaga en ganska kraftig befrielse när något specifikt återgår till en gammal hederlig moral utan flum. Så nog frestar denna anpassning på, troligen undermedvetet. Men det tror nog att ”egentligen” så finns rekorderligheten kvar i systemet som det alltid har gjort tex innom det arbetsområde som tidigare fostrat henne. Typ de som ifrågasätter och har ”åsikter” var nästan alltid stollar på nåt vis. Kunden har alltid fel när det väl gäller, inom kommuner, landsting och stat. En sån kultur är det.
    Förövrigt är jag helt säker på att en vändning kommer på stående fot när det socialt är självklart rätt. Det kommer inte att finnas några spår kvar, sekunden efter. Innan dess så tror instrumentet att det officiella är det mest rekorderliga, sansade, trotts revor. Revor kan vara tex våldet och andra saker som fungerar sämre. Men de är nog i stort sätt överdrifter och tillfälligheter. Skulle det behövas så appliceras kålsuparteorin. Sammanfattningsvis handlar det nog om trevligt och socialt, inget djupare. Innerst inne tror jag att det finns insikt att det kan gå åt helvete, men det hålls tillbaka ungefär som i ett yrke där man måste hålla en proffesionell fasad. Ungefär så Sixten. 🙂

    Mvh A

    Gillad av 1 person

   • Sixten Johansson skriver:

    Tack, A, för den finstämda och precisa beskrivningen! Om rekorderligheten finns kvar på djupet och är tillräckligt utbredd, så kan vi hämta tröst och styrka ur detta. Arbetare, affärs- och vårdanställda och liknande kategorier ur Verklighetens folk har säkert mest sunt förnuft kvar, medan de i babbelyrkena har tappat mer, särskilt de som har investerat mentalt i det godkända tänkandet.

    Det vore verkligen fint om du och andra kunde fortsätta att ge såna här rapporter om stämningsläget. Ett tips är att man ofta lyckas undvika känsloladdningar och får bättre information om attityder genom att fråga indirekt och mer allmänt i stället för personligt. Man behandlar alltså den intervjuade mer som sakkunnig och frågar vad han / hon tror att andra tycker och tänker och hur utbredda åsikterna nu verkar vara och om han / hon har märkt några förändringar.

    Gilla

  • Claes-Göran Olsson skriver:

   I vilket forum är man tillåten ställa denna fråga till ett sortiment makthavare, och kan förvänta sig få ett ärligt och uttömmande svar?

   I en demokrati hade det funnits många svar på den frågan och många andra!

   Gillad av 1 person

 5. lenam skriver:

  Allt detta har inte hänt av en slump. Det hände när man tog bort Kadaffi. Han fick betalt av EU för att vakta gränsen för migranter mot Afrika. Italien håller sig lugna tills det inte längre går att skicka migranterna vidare till resten av Europa. Folket har nu tröttnat på denna svarte pettter leken. Deras ledare måste nu börja företräda sitt folk i stället för att suga ut folket på deras tillgångar.

  Gillad av 7 personer

 6. uppstigersolen skriver:

  Apropå Italien. Häromdagen var det en busschaufför (invandrare från Afrika) som körde ett 40-tal skolbarn. Rätt vad det är säger han åt barnen att nu ska jag ta livet av er och så avviker han från den rutt han ska ta. Han samlar in några mobiltelefoner men får inte tag i alla varför barn ringer föräldrar som får kontakt med polisen. Polisen stoppar bussen, får ut alla barn innan bussen övertänds helt. Har ni läst eller hört om detta i MSM? Hustrun som läser italienska fick givetvis höra om detta från sin lärarinna.

  Gillad av 9 personer

   • cmmk10 skriver:

    (S)VT har ju inte direkt ”hårdlanserat” den nyheten. Däremot lade de några minuter på 150 förvirrade människor i Staffanstorp, som demonstrerade mot att kommunen ville polisanmäla ”ensamkommande” som hade ljugit om ålder m m.

    (S)VTs nyhetsurval är så förutsägbart att det nästan blir komiskt!

    Gilla

  • larsbernhoff skriver:

   Svängningarna i de politiska går fortare och fortare. Macron är ett utmärkt exempel.
   Våra lagar byggee på förutsättningar som vad gäller tex folkförflyttningar i stor omfattning skapar problem som vi inte kan bemästra på ett bra sätt när invandring utan krav på egenförsörjning och accept av svensk lag och kultur är ett krav.
   Leions ståndpunkt blir frestande om våra ledande poltiska partier inte kan hantera invandringen med accept av ljug och offer för smarta säljare migratkonsresor.
   Helst hade jag önskat mig politiska partier som klarar att hantera de svårigheger som våra länder utsätts för. Det är ju inte vulkanutbrott utan förvarning. Rrdan där brister det i Sverige. Misslyckandet med godtrogen politik skapar grogrund för drastiska lösningar. som blir rationella. Leion hsr just beskrivit en sådan

   Gilla

  • cmmk10 skriver:

   https://samnytt.se/knivbevapnad-senegales-tog-51-barn-som-gisslan-i-hamnd-for-italiens-migrationspolitik/

   Men har inget minne av att det fanns i SVT eller GP. Tur att Samhällsnytt finns.

   I skolorna får tydligen barn lära sig att skilja på ”riktiga” nyheter – det är t ex SVT och SR – och ”fake” som kommer från sådana källor som just Samhällsnytt. All media som har en kritisk inställning till massinvandring är per definition ”fake”,

   Arma land …

   Gillad av 5 personer

 7. Linden skriver:

  https://samtiden.nu/2019/03/totalt-kaos-nar-asyllagen-ska-bli-mer-generos/

  Den tillfälliga asyllagen ska förlängas men göras generösare.

  Rättsstaten undergrävs, Sverige går mot anarki.
  Justitieminister Morgan Johansson (S) raserar svensk lagstiftning till ett obegripligt och absurt virrvarr av lagar som inte hänger ihop, som går på tvärs emot varandra och som därmed förvandlar Sverige från ett lagstyrt land till ett där lagar inte går att efterleva ens för den som försöker. Morgan Johanssons slarvigt nedkluddade lagar bär raka vägen till anarki.
  Slutresultatet lär bli att alla som satt sin fot i Sverige får stanna.

  Slutresultatet lär bli att alla som satt sin fot i Sverige får stanna. Ett nej blir alltid ett ja, när politiker slagit juridiken i spillror.

  Vem är förvånad. Hela Jök överenskommelsen bottnar i att främja ökad invandring.
  Lite förvånande är att KD som låtsas vilja samarbeta med SD är positiva till lagändringen.
  Falskspelare hela sjuklövern.
  Förakt är bara förnamnet.

  Gillad av 11 personer

  • Klokaankan skriver:

   Håller helt med.
   Ebba är en skicklig lögnare, dubbel spel har hon blivit bra på.
   Att inte folk fattar detta är en gåta. Hon och Adaktusson är globalist anhängare betalda av Bilderbergsgruppen, Soros som har ”sina” på lönelistan. Stor skam är du Ebba med resten av ditt parti.

   Gilla

 8. Dandersan skriver:

  En klar syn på migrationen-tack.
  Skräms av dessa goda naiva politiker som tycker att vi kan ta emot de få som kommer och omfördela dem. Liberalerna och S står för denna politik som helt saknar verklighetsförankring.
  Om en båt läcker räcker det för dem att ösa!
  Jag vet att läckande båt kan bero på svagheter som bör åtgärdas annars sjunker den.

  Gilla

 9. Palle9 skriver:

  Hyckleri, ja i massiv skala och demagogi, det ska låta idealistiskt och bra men syftet är enbart att förskaffa sig själv och sitt parti makten.
  Har man som i vårt land korrupta statliga medier (propagandainstitut) blir saken så mycket enklare. Se t.ex. dissekeringen av programmet Ekdal och Ekdal på temat migration och hur upplägget inkluderar missvisande siffror för att ge ett helt felaktigt intryck. Verkliga fakta har blivit de makthavandes värsta fiende.

  Gillad av 3 personer

 10. Claudia de Longueville skriver:

  Partiet är på väg nedåt, men de inbitna partigängarna vägrar att förstå varför.
  De vill inte på några villkor erkänna, att deras parti har fört en migrationspolitik, som är fullständigt sanslös, för att inte säga närmast hjärndöd.

  Vänsterfalangerna vill nu inget hellre än att nedtona idiotin och att fokus skall hamna på något annat, än de svårartade följderna av vansinnesinvällningen.
  Det är dock en fåfäng åstundan och rent sjukligt verklighetsfrämmande.
  Så länge som S är lierat med Miljösekten, vars största passion tycks vara obegränsad inskeppning av välfärdsmigranter, så kan det bara gå utför.

  Man lär svårligen kunna bluffa väljarna ännu en gång.
  Folket kan inte rimligtvis redan ha glömt ”Gymnasieamnestin”.
  Spektaklet eller snarare dårhusspexet med de elvatusen ensamkommande analfabeterna från typ AgFaniStan.

  Nedgången lär för övrigt inte kunna stoppas om inte den gravt inkapable sluddergöken till partiledare får respass.

  Gillad av 7 personer

 11. Det får vara nog nu skriver:

  Varför måste skattebetalarna ständigt stå för försörjningen av migranter? Varför ändå inte ha fri invandring, fast med krav på egen försörjning och bostad? Varför är det ingen ifrågasätter bidragsförsörjningen? Inte ens SD har gjort det. För det är väl antagligen där skon klämmer.

  Gillad av 7 personer

 12. Bo Svensson skriver:

  För att man i ett avancerat samhälle satsar decennier av sitt liv på att utveckla sin kompetens, så att man kan bli en högproduktiv medborgare och då inte vill riskera att dräpas av någon desperado som vill åt slantarna man har i fickan eller av någon hatisk fanatiker från en global mördarsekt.

  Den fria rörligheten får reserveras för dem som kan skaffa ekonomisk garant och garantin skall handla om att resenären aldrig skall förorsaka värdlandet några extra kostnader som inte blir täckta. – En ordning som kräver mått på bedrövelse och förluster som våldsbrott förorsakar.

  Gilla

 13. Göran Holmström skriver:

  Är inte allt hyckleri outhärdligt?
  Just därför föredrar Jag kriminella eller riktigt sjuka människor, dom har just skippat maskerna och skådespelet.
  Varken ork eller tid räcker till, att ljuga eller hitta på låtsas roller.
  Ytterst få är totalt ärliga med sina innersta önskningar eller drömmar.
  Jag har varken vett eller ork att ljuga längre.
  James Bond vore ett kul jobb, inte så mycket för att förföra vackra kvinnor, som för utmaningen att jaga onda superskurkar och köra sönder flotta bilar.
  Men lönnfeta 54 åringar står inte så högt på varken underrättelsetjänstens önskelista eller platsbankens heller, oavsett hur skärpta dom än är.

  Gilla

 14. msandberg2016 skriver:

  Den 23e mars fyllde jag 50 år. Jag är drucken nu efter firande med människor jag älskar. Jag borde gå och lägga mig. Guds lugna vila önskar jag er klipska skribenter och ni kloka tyckare. Tack för att ni finns!!!!

  Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Välkommen tillbaka i morgon i ”eftertankens kranka blekhet”. Det egentliga livet börjar för dig nu – erfaren, kompetent, klok och social. Och du är det dessutom helt nykter också, vilken gåva till alla som passerat den magiska ekvatorn 50 år. Grattis i efterskott!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.