Tim Pool: Den västerländska civilisationen står på randen till inbördeskrig

I en ny video kommenterar den amerikanska journalisten Tim Pool terrorattacken i Christchurch på Nya Zeeland. Attacken markerar en ”dramatisk eskalering” i vad han kallar ”kulturkriget”. Snöbollen är satt i rullning och går inte att stoppa, säger Pool.

Pool menar att konflikten redan har varit ett faktum under en lång tid med jihadistiska terrorattacker som avlöst varandra. Terroristen Brandon Tarrant såg sig som en soldat i detta krig på samma sätt som jiahdisterna gör.

Den västerländska civilisationen står nu på randen till ett inbördeskrig, säger Pool. Fientligheten mellan högern och vänstern ökar och vänsterextremisterna har genom sina våldsamma metoder radikaliserat delar av högern.

Pool är i Sverige mest känd för den reportageresa han gjorde i landet i februari och mars 2017 efter Donald Trumps ”Last Night in Sweden”-tal där presidenten pekade på problem relaterade till massinvandringen.

Se videon med Tim Pools kommentar här: