Tim Pool: Den västerländska civilisationen står på randen till inbördeskrig

I en ny video kommenterar den amerikanska journalisten Tim Pool terrorattacken i Christchurch på Nya Zeeland. Attacken markerar en ”dramatisk eskalering” i vad han kallar ”kulturkriget”. Snöbollen är satt i rullning och går inte att stoppa, säger Pool.

Pool menar att konflikten redan har varit ett faktum under en lång tid med jihadistiska terrorattacker som avlöst varandra. Terroristen Brandon Tarrant såg sig som en soldat i detta krig på samma sätt som jiahdisterna gör.

Den västerländska civilisationen står nu på randen till ett inbördeskrig, säger Pool. Fientligheten mellan högern och vänstern ökar och vänsterextremisterna har genom sina våldsamma metoder radikaliserat delar av högern.

Pool är i Sverige mest känd för den reportageresa han gjorde i landet i februari och mars 2017 efter Donald Trumps ”Last Night in Sweden”-tal där presidenten pekade på problem relaterade till massinvandringen.

Se videon med Tim Pools kommentar här:

25 reaktioner på ”Tim Pool: Den västerländska civilisationen står på randen till inbördeskrig

 1. gmiksche skriver:

  En möjlighet, ja. Men det finns andra. Det är inte hela den västerländska civilisationen som står på randen till ett inbördeskrig. Delar av den. Ryssland, Polen, Tjeckien, Ungern, Baltikum, Finland, Österrike, Schweiz, som jag räknar alla till den västerländska civilisationen, står inte på randen till ett inbördeskrig. Inte Italien heller, Kroatien, Serbien, Slovenien, Spanien, Portugal. Grekland. Och även Tyskland har chans att klara sig. I bästa eller i värsta fall, hur man nu ser på det, kommer Sverige att fungera som varnagel för dem. Tillsammans med Frankrike, Belgien och Storbritannien.

  Gillad av 18 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Ryssland brukar inte räknas till den västerländska civilisationen; det representerar den ortodoxa civilisationen tillsammans med Serbien. Men både ryssar och serber brukar ju anpassa sig väl till västerlandet, och gemensamt för samtliga länder du räknar upp, och kärnan i den västerländska civilisationen, är kristendomen.

   Men vad tror du mångkulturen som västerländsk ideologi, som pissar på etnonationalismen bland européer men hyllar den hos minoriteter som successivt växer sig starkare i takt med migrationen och skillnaderna i fertilitet? Eller det blodiga islams utbredning i västerlandet? Fullskaliga inbördeskrig är dyster men realistisk prognos utifrån trenden som pågår. Och om inte inbördeskrig – kan inte civilisationer gå under genom blotta befolkningsutbytet?

   Gillad av 8 personer

   • gmiksche skriver:

    Du kanske hört talas om eller t o m läst eller lyssnat på Pushkin, Tolstoy, Pasternak, Yevtushenko, Pushkin, Gogol, Solzjenitzyn, Nabokov, Jevtusjenko, Gorky, Dostojevsky, Turgenev, Chekhov, Tchaikovski, Rimski-Korsakov, Glazunov, Scriabin, Balakirev, Borodin, Stravinsky, Rachmaninov, Rubinstein, Glinka, Mussorgsky, Kabalevksy, Khatchaturian, Prokofiev, Shostakovich, Gubaidulina. Företrädare för den asiatiska litteraturen respektive konstmusiken, eller hur? (min stavning av deras namn är enligt hågkomst).

    Gillad av 5 personer

   • Jonathan skriver:

    Det är lite löjligt att Tim Pool skyller på identitärer både till vänster och till höger. Identitärerna till vänster drivs av ressentiment mot vita och stöds av alla samhällets institutioner, och identitärer till höger drivs av en vilja att bevara sin kultur och identitet men har ingen reell makt överhuvudtaget.

    Även om man inte är identitär så är det ju just det här invandringskritiker, särskilt de mer genuint konservativt lagda, har varnat för i fem årtionden nu. Ringer det s k ”Rivers of Blood”-talet av Enoch Powell en klocka hos någon invandringsvurmande liberal måhända?

    Det är ett faktum, som liberaler gärna blundar för och inte vill se, att människor naturligt är tribalistiska och etnocentriska, även om vita européer är det i mindre utsträckning än andra folkslag (Troligtvis beroende på gener såväl som den hårda indoktrinering som pågått sedan 60-talet som går ut på att all etno-kulturell sammanhållning mellan majoritetsbefoilkningar, med vilket avses vita européer, är dålig, medan den hos minoriteter och särskilt utomeuropéiska minoriteter är etno-kulturell sammanhållning positiv och något att bejaka – Hela idéen om det mångkulturella samhället och integration istället för assimilation går ju ut på just detta) så krävs det ingen djupare insikt än vad som var sunt förnuft för 50-60 år sedan om att om vita majoritetsbefolkningar succcessivt trängs undan i sina hemländer och därtill förnekas sin identitet och sina traditioner så kommer dessa till slut reagera aggressivt.

    Jag kan faktiskt inte komma på en bättre plan för att förstöra ett samhälle än att göra just vad eliter i hela västvärlden har gjort mot sina länder under hela efterkrigstiden.

    Att Tim Pool nu sitter och skyller på identitärer, både till höger och vänster, är ungefär som att skälla på elden när ditt hus håller på att brinna upp och tro att det ska stoppa branden.

    Eftersom vederbörande är liberal har han fortfarande inte insett att människan har en natur och är inte ett oskrivet blad, och den politik som våra eliter har fört under mycket lång tid går lika mycket emot den mänskliga naturen som kommunismen gjorde, och nu kommer den mänskliga naturen ge sig tillkänna. Lägg till kommande massiv arbetslöshet pga automatisering och robotikens och den artificiella intelligensens utveckling så har vi en mycket explsosiv situation.

    Dessutom får man säga att identitärer till höger har inte haft någon makt alls (Identitärer till höger har dessutom hela tiden sett opioninsbildning som vägen framåt och konsekvent tagit avstånd från våld), och har således inget ansvar överhuvudtaget för den uppkomna situationen – det dessa har gjort är att försöka få mannen som nu skäller på branden att i årtionden installera ett sprinklersystem – och hade de haft makten att sätta dagordningen i västvärlden så hade dagens siutation kunnat undvikas eftersom den massiva invandringen då hade stoppats för årtionden sedan och istället hade man sökt fredlig samexistens med andra folk över nationsgränserna, istället för att driva igenom det här utopiska och samhällsbygget där disparata folkgrupper med helt olika värderingar förväntas leva fridfullt sida vid sida.

    Gillad av 10 personer

  • Thor skriver:

   Schweiz är mer drabbat än vad man tror. Jag besökte en liten alpby, döm om min förvåning när ett ganska stort antal arabiska tonåringar spelar basket. Ensamkommande? Inte skymten av några arabiska vuxna på hela vistelsen. Inte några schweiziska tonåringar heller för den delen.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Ja, möjligen på sina ställen. Men det är mycket svårt att bli schweiziskt medborgare. Och det är det som är avgörande i längden.

    Gilla

   • Mogens skriver:

    Kan möjligtvis också vara så att det ligger dyr privatskola just i närheten.Araberna sitter som bekant på rätt mycket olja och det finns rätt gott om stormförmögna araber inte bara i Saudiarabien utan även i Kuwait och Emiratet och på andra håll och kanter.Svenskarna är för dem bara utblottade patetiska tiggare.Bums.Fattiglappar.Dessutom vidriga Kufrs som bör civiliseras och överge sina barbariska seder.

    Gilla

 2. Christer L skriver:

  Nu kommer situationen världen över att tillspetsas. Man kommer att söka leda över hysterin om klimatet mot ”högerextremismen”, skolbarn kommer att demonstrera för typ ”en värld i fred, fri från de högerextremas våld”. Bilder på gråtande muslimer blir vanliga under någon månad. Bra att hålla reda på att vi på vår sida inte är så ensamma längre, vi finns överallt. Därför att opposition mot politiken finns, det är demokrati, det är vi.

  Gilla

 3. O.T. skriver:

  Ja etablissemanget jobbar hårt för att tysta och hålla oss skattehjon på plats.

  En genomgång av interna mejl mellan MSBs tjänstemän visar att myndigheten bland annat använder sig av personer som kritiserats för att vara profilerade desinformatörer i sina förberedelser för något som liknats vid en antidemokratisk kupp med begränsningar av yttrande- och åsiktsfriheten samt införande av statlig kontroll över opinionsbildningen

  Via Wikileaks har det avslöjats minst en person från främmande makt som påverkar svenska val. Han sponsrar bl a Expo just i det syftet och har stora resurser. Hans namn börjar på S och slutar med S, men MSB verkar inte intresserad. Annars hade man stoppat hans NGO i Sverige på samma sätt som Ungern har gjort.

  (Läckta hackade dokument avslöjar att miljardären George Soros påverkade valet i Sverige 2014 genom att finansiera utbildningsläger för aktivister. Aktivisterna kom senare att mobilisera tusentals människor som genom demonstrationer försökte påverka EU-valet med syfte att inte rösta på Sverigedemokraterna. Utåt har det omfattande arbetet, som finansieras av en av världens rikaste miljardärer, beskrivits som en ”gräsrotsrörelse”.)

  För övrigt vore det lämpligt om MSB publicerar en lista på vad man definierar som främmande makt. Sverige har förlorat allt mer av sin självständighet till utländska intressen och jag gissar att MSB är väldigt selektiv när det gäller att bestämma vilka som är ”främmande”.

  Gillad av 2 personer

  • Nemo skriver:

   False flag-hypotesen är ju alltid intressant – inte minst eftersom den fordrar en hög grad av misstro mot de etablerade medierna och en insikt om att dessa medier ju medvetet används av eliterna som manipulationsinstrument för att som det kallas ”söndra-och-härska” och sätta igång sk ”processer”.”Processer” som kan användas i eliternas ständiga ”förändringsarbete”.I det här fallet väl en massiv massmedial och juridisk kampanj mot ”den nationella rörelsen”.Beria skulle definitivt ha gnuggat händerna i förtjusning över denna sk PSYOP.Kom ihåg:Ju större lögnen är desto bättre.

   Gillad av 1 person

  • Bakfram skriver:

   Ja, jag har tittat två gånger, från början till slut noga andra gången. Mycket märkligt. De automatvapen han använde ger fruktansvärda skador vad jag kan förstå, mynningshastigheten är 3ggr högre än en vanlig pistol. Hur kan man bli skjuten med detta vapen utan att skrika eller röra sig? Folk låg ju i två högar redan när han kom in i bönelokalen, hur har de haft tid att arrangera sig på detta vis? Varför? först trodde jag att det var andra vändan men det verkar inte så, i den 10 minuter långa videon så ser man hur han parkerar bilen, hämtar vapen i bakluckan osv. Det finns ju alltid möjligheten att videon är planterad.
   Det verkar ju nu också som han agerade ensam, så finns det video från andra moskén också?

   Hur kom han in i NZ med jag tror jag räknade 5 eller 6 automatvapen?

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Organisatörerna inom regeringen påstår nu att vapnen köpts legalt. Meningen med charaden är alltså att ändra vapenlagarna i Nya Zeeland. Det förklarar då också varför det var just i det landet som operationen genomfördes.

    Gillad av 1 person

 4. Lars-olof svensson skriver:

  Det tror inte jag. Att islamister talar om att sätta Frankrike i sitt knä är en sak men inbördeskrig, snickesnack. Islamister kan självmordsbomba men det är allt de kan och de har inget stöd blan muslimer i allmänhet, tvärtom. Och i arabländerna är i stort sett Muslimska Brödraskspet helt marginaliseserade. Det är därför dd håller till i Turkiet och troligen i Sverige te x genom Ibn Rushd, som dessvärre får svenskt statsstöd. Det är det som är det stora problemet.

  Gilla

 5. Nemo skriver:

  Möjligtvis kan man hävda att det sedan tämligen länge redan råder inbördeskrigsliknande situationer inte bara i Sverige utan även i en rad andra länder.Inte minst i Frankrike,Tyskland och Italien samt i England..Orsaken är EU-elitens våldsamma och odemokratiska implementation av EU:s Kalergi-plan (Soros-planen) med vars hjälp denna ej folkvalda elit drakoniskt vill bryta ner de europeiska nationalstaterna och även s a s ”hybridisera” de europeiska kärnfolken.Detta leder naturligtvis till en våldsam motreaktion som väl hegelianerna i Euro-kommissionen har förutsett.”Ordning ur kaos” kanske är en devis de har i åtanke.Samma tillvägagångssätt användes av den sovjetryska Moskva-eliten i Ukraina – detta sätt att arbeta kallas därför för ”Berias fragmentationspolitik” och innebär helt enkelt att ”eliten” destabiliserar ett landområde genom massimmigration kombinerad med andra åtgärder t ex artificiellt framkallad svält.Beria lyckades på detta sätt helt destabilisera Ukraina och förinta dess nationella rörelse 1932-33 under det som kallas Holodomor-genociden som krävde 7.5-8 miljoner ukrainares liv.Då som nu var elitens främsta attackmål de nationella europeiska rörelserna.För Sveriges del idag råder redan en inbördeskrigsliknande situation som emellertid så gott det nu går osynliggörs av media-apparaten i Sverige som använder vinklade och fördunklande propaganda-insatser inkl distraktioner för att nå sitt propagandistiska mål som innebär ett osynliggörande av de ökande förfallet och våldet i samhället.Kommer den svenska befolkningen då att revoltera som den gjort i t ex Italien?Sannolikt ej framförallt beroende på svenskarnas speciella docila och lydiga lynne men även på grund av att den svenska staten och dess media-apparat förfogar över en arsenal av manipulativa instrument som sannolikt kan användas mycket framgångsrikt mot den etniskt svenska befolkningsmajoriteten tämligen länge.Ett ökande förfall och en kontinuerligt ökande våldsanvändning kommer sannolikt att ske.Brustit har det redan gjort -samhällskontraktet-men hur länge dröjer det innan majoriteten av de i trans invaggade etniska svenskarna kommer att upptäcka detta?Ingen vet.

  Gillad av 1 person

 6. olle reimers skriver:

  Jag har sett den här typen av vdeos i samband med andra ”attacker”. Det är exakt samma mönster. Inte undra på att de inte vill låta oss se videon! Den visar helt enkelt vare sig blod eller kulhål eller någon rörelse från personerna.

  Antingen är detta en annan video än den som togs på platsen eller så är det en ren fejk!

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag tycker videon påminner om de spel som ungdomar håller på med. Ganska bra grafik, ser realistiskt ut, ingen blod eller allvarliga skador syns dock. Attentatet kanske har skett men videon verkar tillverkad i förväg.

   Gillad av 1 person

 7. Ingen skriver:

  Vad är egentligen på allvar beteckningarna vänster- resp högetextremism värda-annat än som försök till att fördunkla verkligheten och manipulera människors syn på världen då man med ganska goda skäl kan beskriva vänsterextremismen som en rothschildröd centralbanksvänster använd som redskap åt en insutten politisk EU-elit och högerextremismen som en i ökande utsträckning påtagligt desperat mer och mer folkligt förankrad populistisk proteströrelse.Exemplet Afa är ett speciellt tydligt exempel då man beaktar dess sedan länge mycket välintegrerade roll som redskap i bl a det svenska statliga övervakningsmaskineriet,dess roll som plantskola för etablissemangspolitiker och etablissemangspropagandister och dess-vad avser-dess aktivistarmé-stora inslag av minister- och överklassungdom?En bakgrund som Afa- och Expo-aktivist är mums mums för varje aspirant till inte bara MSB utan även till SÄPO och i vissa fall säkert till DNs politiska avdelning.Bra också om man avser att söka till den statliga journalistutbildningen.Blotta misstanken om det som den politiska ekonomiska eliten i Sverige kallar för ålderdomliga kvardröjande nationella föreställningar (vanföreställningar ?) hos någon aspirant till dessa nämnda institutioner och utbildningsinstitutioner har sannolikt omedelbart diskvalificerande och misstänkliggörande verkan.Det kan alltså hävdas att den slappa och rutinmässiga användningen av begreppen vänster resp höger är en del av en medveten strategi hos etablissemanget och mediamaskinen att fördunkla och grumla människors upplevelse av den politiska verkligheten.EU-Löfvén,Centralbanks- och Bilderberg-Löfvén som ”vänster”?Dra mig på en liten vagn.En mer rättvisande beteckning då det gäller bl a Löfvén vore nog egentligen ”genuin superstatsfascist”.Detta kunde även gälla bl a Kristofferson,Lööf och inte minst Björklund.Ord är viktiga eftersom de avser att korrekt beskriva verkligheten.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   När har du senast läst i PK-media om vänsterextremism? Det finns ingen sådan.
   På vänstra spelhalvan råder enbart ett genuint ideologiskt engagement. Som någon gång kan ta sig lite våldsamma uttryck, men enbart när man bli provocerad högerifrån.

   Gilla

 8. Fredrik Östman skriver:

  Vi ser på bilderna att statisterna fingrar på sina mobiltelefoner när de spelar döda, de har inga kulhål, deras kroppsdelar flyttar inte på sig när de träffas, ingenting går sönder, inget blod. Flera ligger på sidan med benen uppdragna. Det är en sovposition som beror på att vi sitter hela dagarna, så att musklerna och senorna är vana att intaga denna position. Så ligger inga lik.

  Gilla

   • Utlandssvensk skriver:

    Jag har en AR-15 med högkapacitetsmag och är aktiv medlem i skytteklubben i delstaten där jag bor. Kan bekräfta riktigheten i skottens verkan, i synnerhet på vätskefyllda mål på såpass kort avstånd. Det blir helt enkelt bara slask kvar, med stänk tiotals meter bort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.