Terroristen på Nya Zeeland var faktiskt ett monster

Mohamed Omar

Massakern på Nya Zeeland var fasansfull. En kallblodig mördare sköt ihjäl obeväpnade och oskyldiga människor som samlats för att be. Det är sådant som terrorgruppen Islamiska Staten (IS) gör. I åratal har jihadister från Al-Qaida, IS och liknande organisationer ställt till blodbad i moskéer och kyrkor. Dessa jihadister hatar ju shiamuslimer. Jag har sett videoklipp med hjärtskärande scener av kaoset inifrån moskéer som attackerats av självmordsbombare. Dessa attacker brukar få liten uppmärksamhet i våra medier.

Mannen som genomförde massakern den 15 mars var ett monster, en ondskefull psykopat. Han påstod sig försvara väst, men man försvarar inte väst genom att göra samma hemska handlingar som jihadisterna. Jag var muslim i många år. Jag tror inte längre på islam, men jag har fina minnen av muslimer. Trevliga, varma människor. Jag har haft flera bra stunder i moskéer. Det är inte sant att islam betyder fred, men det är sant att många muslimer är fredliga.

Jag befarar att den här terrorattacken kommer att underblåsa hatet mot väst och hjälpa jihadisterna att rekrytera fler terrorister. I flera tidigare artiklar har jag förutspått den här utvecklingen. Jihadisternas terror kommer så småningom att mötas av motterror. Bilderna från jihadisternas terror, monstret på Nya Zeeland nämnde till exempel Ebba Åkerlund , används för att hetsa upp galningar till hämndattacker, och bilderna från dessa kontrajihadisters terror, som denna masskjutning på Nya Zeeland, kommer att användas för att hetsa upp extremisterna på den andra sidan. Vem vet hur detta ska sluta?

Det är intressant notera skillnaderna på reaktionerna på jihadisternas respektive kontrajihadisternas terror. Jag minns när Anders Lindberg på Aftonbladet den 20 april 2015 skrev en ledare under rubriken ”Även terrorister är faktiskt människor”.

I ledaren, som handlade om islamistisk radikalisering i Frankrike, var budskapet att jihadisterna inte var monster utan människor. Fattigdom, sociala problem och bristande integration var faktorer som bidrag till att unga män med bakgrund i Nordafrika lockades till jihadismen. Jihadisterna beskrivs som sårbara och förvirrade män i behov av stöd från samhället. ”Även terrorister är människor och går att påverka”, skrev Lindberg.

Jag är ganska säker på att Lindberg inte kommer att skriva en ledare med budskapet att den kontrajihadistiska terroristen på Nya Zeeland faktiskt är en människa. När terrorn kommer från jihadister är vänstern noga med att inte ”avhumanisera”. I sin ledare lyfter Lindberg fram saker han ser som bra åtgärder mot jihadism: rådgivning och avprogrammering, att ge människor ett socialt sammanhang, att inte låta dem falla handlöst och att återintegrera dem när de kommer tillbaka.

När shiitiska moskéer attackeras av sunnitiska extremister är vänstern tyst. Till och med när det sker i Sverige. I oktober 2016 kastade en sunnitisk extremist kastade en brandbomb mot en shiamoské i Malmö. För sådana attacker kan inte användas för att svartmåla islamkritiker och kritiker av den ansvarslösa invandringspolitiken. När kyrkor attackeras av islamiska extremister, med många fler döda än på Nya Zeeland, är vänstern ganska tyst. Påsken 2017 attackerades två kyrkor i Egypten av självmordsbombare. 45 människor dog och 126 skadades. I juni 2015 attackerade självmordsbombare en shiitisk moské i Kuwait. 27 människor dog och 227 skadades. Listan kan göras lång. Det är sånt som vänstern inte gärna pratar om.

Men de kommer att prata om den fasansfulla massakern på Nya Zeeland, och om monstret som utförde den, dag ut och dag in, för att kunna misstänkliggöra fredliga människor som är kritiska till massinvandringen och islamiseringen. Anders Lindberg kommer som sagt inte att skriva någon ledare som försöker humanisera detta monster. Det är däremot högst sannolikt att han skriver något som försöker koppla terrorattacken till hans politiska motståndare i Sverige, typ sverigedemokrater, kristdemokrater och mörkblå moderater.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

36 reaktioner på ”Terroristen på Nya Zeeland var faktiskt ett monster

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag har också fina minnen av muslimer. Men det hjälper ju inte när ingen av dem uttalar någon avbön från de tusentals islamistiska terrordåden och egentligen då stöder kalifatet och sharia i Sverige och alla andra västländer.

  Ingen tycka begripa det. Inte heller att den muslimska befolkningen i framtiden inte kan eller vill ”ta över” näringslivet heller. Alltså ekonomiska kollaps och samma elände som i dagens Mellanöstern. Det räcker med att ett enda större europeiskt land blir muslimskt så är det slut eftersom en livsviktig exportmarknad försvinner för de andra. Företag som ser katastrofen komma flyttar också i tid, kanske till Östeuropa; framtiden, resurserna, behoven och marknaderna finns där.

  Gillad av 15 personer

 2. JL skriver:

  “Fattigdom, sociala problem och bristande integration var faktorer….”

  Varje gång jag hör dessa resonemang vill jag kräkas.

  Den 11e September kapade ett 20-tal medelålders män från övre medelklassen fyra flygplan i USA. Det är inte några socioekonomiska problem vi pratar om, det är en totalitär djävulsideologi som rätt tolkad motiverar urskiljningslöst mördande av oskyldiga.

  ——-

  För övrigt är den psykopatiska mördaren i Nya Zeeland sannolikt islams och den postmodernistiska vänsterns största propagandamaskin.

  Istället för den välbehövliga kritiska debatten om hjärntvättsidelogin islam blir det nu ”kärleksmanifestationer mot islamofobi” och ökad allmän opinion för att ”skydda islam från terrorister”.

  Ökad sympati för islam, EXAKT det sista västvärlden behöver.

  ——

  Om någon wannabe högerextremist som vill ta till vapen läser detta, ge dig för i helvete inte på oskyldiga människor som fötts in i en religion och inte jävlas med någon.

  Det är bara att googla så få du fram vilka de mest ”hjärntvättande och hjärntvättade islamisterna” är i just din del av världen. Om dessa plötsligt skulle råka försvinna, eller trilla av pinn en efter en, skulle det på riktigt kunna göra skillnad.

  Gillad av 5 personer

 3. brrr skriver:

  Hur troligt är det att muslimer nu samlas i kärleksmanifestationer mot eurofobi och kristofobi, håller tal om de fantastiska européerna och sjunger vackra sånger om kärlek och fred?

  Gillad av 8 personer

 4. danske mand, blickade uta över havets vand, såg i fjärran horisontens rand, mellan himmel och hav ett band, röka i hand skriver:

  Monster hit och monster dit. Jag såg en helt vanlig människa som man kunde mött på gatan när som helst under hela min uppväxt utan att märka något speciellt. Det man däremot inte mötte under min uppväxt det var kvinnor i slöja och utländska män i långa skägg. Jag ser inte denna terrorist som ett monster, det är för bekvämt, för monster finns inte på riktigt. Istället så ser jag honom som en naturkraft, en oundviklig följd av den politik etablissemanget för. Det är som att bygga ett hus, sparar man på materiellt i I och H balkarna eller på dimensionerna i takstolarna, ja till sist så rasar det. Han var en oundviklig och förutsägbar följd av etablissemangets politk, inget annat. På samma sätt är muslimska terrorister oundvikliga resultat av deras egen politik, som i det fallet kallas islam. Den naturkraften kan vi ju observera varhelst muslimer är, de begår terrordåd från Filippinerna till Kanada.

  Så våra politiker har precis rätt, vi måste bara vänja oss vi att bli utsatta för terrordåd, våldtäkter, tafs, och våld pga den självklara inkompatibiliteten i våra kulturer. Det man inte hör däremot, ingen kommer att skoja om brinnande granar idag, ingen kommer att säga till muslimerna att, tja, ni får bara vänja er om ni skall vara i väst, men precis så är det. Skall vi samexistera så får vi bara vänja oss vid att livet blir annorlunda. Det är naturkrafter som våra politiker släppt lösa, de har fel men de vill ju ha det så här, så: vänj er.

  Om det varit så att etablissemanget och politikerna INTE hade velat detta så hade vi ju varit i krig för länge sedan, men eftersom de ömsom struntar i och ömsom blundar för de kausala sambanden och de så uppenbarligen vill ha detta så finns det bara en sak att göra, att vänja sig. Vi får alla vänja oss.

  Gillad av 11 personer

  • Elisabeth skriver:

   Håller med, Danske mand, han var en oundviklig förutsägbar följd av etablissemangets politik, inget annat. Den förda politiken har resulterat i att vi nu befinner oss i ett slags lågfrekvent, skevt och underligt ” inbördeskrig.” Vi vet alla, eller borde veta, att utan massinvandring av människor med anti-västliga värderingar hade vi inte befunnit oss där. Många av oss känner nu en krypande känsla, jaha, när ska ”andra sidan” slå till ? Precis som i krig.

   Gillad av 8 personer

   • Kalle skriver:

    När det stora vemodet väller in tänker jag.
    Sverige,Sverige, är förlorat, vi kan inte med egen intern kraft lyfta oss ur denna nedåtgående spiral. Så,Putin, Putin, kom och ta bort denna vår regering. Skicka dem till Gulag för omskolning. Du kan etablera en bas på Gotland. Ta finlandsbåten över och turista i riksdagen. Därifrån tar du över. Lite skäll får du från den feministiska regeringen, men det klarar du lätt. Det finns inga stenar att krypa under i riksdagen. Så regeringen stenkrypar order fungerar inte.

    Gilla

   • olle holmqvist skriver:

    ”utan massinvandring av människor med anti-västliga värderingar hade vi inte befunnit oss där”

    kunde inta sagts tydligare, tack !

    Gillad av 7 personer

  • A skriver:

   Ja Danske Mand, jag formulerade ungefär samma sak (primitivare) när jag var i tjugoårsåldern, tidigt 90 tal. Insåg att oavsett fiint tal så är människan som människan är. Det är som en i onödan uppgillrad fälla som båda sidor nu befinner sig i. Det bara det att vissa(vänsten) öst makt ur denna process, och okunniga har vallats in i detta. Innan helvetet bryter löst så ska insatserna ytterligare höjas. Men jag tror inte det är nära förestående, man övertolkar denna händelse. Men man kan få en försmak av känslorna som finns inbyggda.

   Mvh A

   Gilla

 5. Lars-Erik Eriksson skriver:

  En av kusligheterna med Monstret är att han, omsorgsinvandringen på Nya Z förutan, antagligen fortsatt vara kommunist och vi hade aldrig hört talas om honom.

  Gilla

 6. Östrahult skriver:

  Nja det är mera komplicerat än så här. Man kan förstås se det som Du gör men man kan också se det som en framväxande krigssituation, Var och en får göra sin egen tolkning. Man kan jämföra med WW2, Det fanns de som varnade för krig och det fanns de som trodde på ”peace in our time” och kortsiktigt sågs dessa som de goda.

  Gillad av 3 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Jag tänker på det Katerina Janouch skrev om några dagar innan dådet.
  När kommer någon likt filmen Falling Down 1993, tröttna och få nog av allt?
  Det inte så lustiga svaret kom bara ett par dagar senare, någon hade tröttnat.
  Nu sympatiserar jag absolut inte med dådet eller tänket, jag läste hans manifest av nyfikenhet. Och som jag tolkade mellan raderna så en ytterst ensam människa som önskade 15 minuters berömmelse oavsett kostnaderna, egentligen inte helt olik Henrik Schyffert skillnaden ligger i att Henrik låter sin kulspruta till mun mejsla ner publiken, den andra tokskallen är bara mer rak i sin förvirrade kommunikation
  eller kanske inte lika verbal?
  oavsett detta dåd var vad vi alla minst behövde i ett ytterst spänt läge,
  Jag tänker såhär, bortsett från det självklara hur fel det är att använda samma fega vapen som andra terrorister. Så gav denna mördare inte som han tror början till frihet i Europa. Utan tvärtom, detta dåd spelades rakt i händerna på media och dom styrande, Om en till ytan helylle kille kan go bananas och skjuta in i en kyrka ,
  så vem kan inte göra det då?
  Ja svaret på den frågan lär bli mer inskränkningar i en redan galet kontrollerad verklighet, detta kommer användas som ett vapen för att saker blir än mer totalitärt. Men märk väl endast åt oss ”Vita” kommer drabbas , för muslimska terrordåd har redan våra styrande visat att det räcker endast med allsång och handhjärtan för att ”Besegra dom krafterna”
  Nej du förvirrade unga man, du förstörde mycket med ditt idiotiska terrordåd,
  inte gjorde du oss vanliga någon tjänst, tvärtom.
  Detta politiska frikort behövdes verkligen inte.

  Gillad av 12 personer

  • A skriver:

   Men Göran, jag tror att han ville att vi ska drabbas. Glöm inte att denna värld är inverterad. Kontraituitiv. Det är sällan man kan tänka i bara ett led i en lögnvärld tyvärr. Om man tänker att lidandet inte räknas i denna värld, utan vad som räknas är att överleva, så blir det lättare att förstå världen. Inte så kul men..

   Mvh A

   Gillad av 1 person

  • Jonathan skriver:

   Jag tror inte du har förstått terroristens syfte (Vars handlingar jag självklart inte hyser några sympatier för). Kortfattat så har han genomfört det här dådet som en del av en rationell plan för att accelerera en konflikt mellan vänster- och högerkrafter i västvärlden.

   Hans manifest anspelar på en mängd stereotyper som media håller som sanna med avsikten att media, som är vänsterliberalismens maktcentrum, ska (över)reagera och öka attackerna på vita i allmänhet och vapenägare i USA i synnerhet (Som också är vita män) som då ska leda till nationalistisk radikalisering bland vita. Terroristens vilja är dessutom att vänstern i USA, i sin egenupparbetade hysteri, ska försöka konfiskera amerikanernas vapen, vilket han tror kommer starta inbördeskrig i USA och då förhoppningsvis störta det nuvarande vänsterliberala systemet, som han, inte utan skäl, ser som ett hot mot de europeiskättades långsiktiga existens, eftersom det faktiskt pågår ett folkutbyte som kommer göra europeiskättade till minoriteter i sina hemländer över nästan hela västvärlden, inom 20-50 år.

   Eftersom jag själv är etnonationalist, då allt jag läst tyder på att etniskt och kulturellt homogena samhällen i allmänhet är de mest harmoniska, stabila och fredliga, och är väl bevandrad i den internetkultur som hans manifest genomsyras av, kan jag med rätt stor självsäkerhet säga att detta är vad han önskar åstadkomma.

   Gillad av 1 person

   • Jonathan skriver:

    För övrigt,

    att han hävdar att den svarte konservativa kvinnan Candace Owens har inspirerat honom bygger t ex på en (Relativt rimlig) föreställning om att Owens är en ganska intelligent rasbedragare (Fritt översatt från det amerikanska ”racial huckster”), som istället för konvetionella rasbedragare som tjänar pengar på att göra sig till en företrädare för svarta har förstått att amerikanska republikaner/konservativa inget hellre vill än att ha en hyfsat intelligent svart kvinna som säger rätt saker att visa upp – för då kommer de en gång för alla bevisa att Demokraterna är de riktiga rasisisterna och icke-vita kommer flöda till republikanerna – och att där finns mycket pengar att tjäna även som intellektuell medelmåtta och därför vill terroristen förstöra Owens karriär och terroristen räknade korekkt ut att media skulle komma att anfalla henne pga dådet, vilket de nu har gjort.

    För övrigt, även som etnonationalist tar man naturligtvis avstånd från besinningslöst våld och man är inte fixerad vid genetisk ”renhet” till den grad att man vill utrota andra folk. I stort sett alla etnonationalister som jag känner anser att har man minst till hälften svenskt påbrå och passerar som svensk, dvs betraktas av andra som en svensk, och ser sig själv som svensk, så tillhör man också det svenska etnos som länge utgjorde basen för nationalstaten Sverige. Någon som Eddie Råbock är därför även bland de flesta etnonationalister att betrakta som svensk, och dessutom utgör närvaron av små mängder av andra folk, om de har möjlighetenn och viljan att assimilera sig, inget problem för de flesta ens något sånär något praktiskt lagda etnonationalister.

    Etnonationalism bygger inte på att man ser ned på andra kulturer eller folk, men på insikten att det här, Sverige, är mitt land där mitt folk, som jag trivs bäst med, har sitt enda naturliga hem. Till skillnad från andra invandringskritiker som måste visa hur dåliga andra grupper av invandrare är för sitt land för att kunna motivera att dessa inte ska bosätta sig i Sverige säger etnonationalisten:
    ”Du kan mycket väl vara en underbar människa som har mycket att ge till världen, men detta är mitt hemland och du hör inte hemma här. Ägna dig istället åt att bygga upp ditt hemland och vara till gagn för ditt folk, och jag önskar dig all lycka i detta. Dessutom, människans natur är sådan att vi startar konflikter med dem som är olika oss och som lever nära inpå oss och därför är det bättre om vi bor åtskiljda åt och istället odlar goda relationer över nationsgränserna.”

    Vad är mest sympatiskt?

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Jonathan, personligen så tror jag konflikten kommer ändå.
    Då, vi mänskligheten är helt enkelt för många, planeten jorden mår inte bra av alla människor som hänsynslöst skövlar och samlar rikedomar på hög.
    Till det så krigas det lite varstans både lokalt och i större skala.
    Skälen är makt, pengar och religion.
    Vi människor har förvaltat paradiset jorden uselt och jag är helt säker på att ekosystemet jorden löser det på ett eller annat vis tyvärr. Felet ligger inte hos oss vanliga små, utan hos dom giriga som manipulerar för mer makt eller mer pengar eller för att proklamera sin egen Guds eviga makt.
    Dom flesta av oss vanliga försöker ge våra avkommor ett bättre liv bara.
    Men vad som kommer ur detta terror dåd tror inte jag kommer vara Systemkollapsen som han önskade, utan det kommer ge den ursäkten alla vänsterpersoner och därmed , myndigheterna önskat för att förslava oss än mer.
    Mvh Göran.
    Ps ja jag håller med man hjälper folk bäst i närområdet, ingen mår bra av att slängas ihop i usla miljonprogram områden. Men det skiter dom styrande i
    Röstköpen och med det det låtsas humana väger tungt i partiboken.

    Gillad av 1 person

 8. W skriver:

  Nu har diskuterats i Sverige vilket  ”stöd” återvändande IS terrorister kan få genom Socialtjänsten, om det vore inhumant att försöka dra in deras medborgarskap.

  Det har ropats på hjälp från internationell tribunal  för att slinka undan sitt ansvar att straffa Is terroristerna.
  De IS offer som grillades levande, halshöggs, våldtogs, brukar inte få många ord av vår statsminister.

  Men idag står Löfven, inte oväntat, i TV och kräker ur sig invektiv mot dagens terrorist  Brenton Tarrant från Australien.

  Vem har hört honom nämna något om Yazidernas öde i Syrien eller förföljelsen av de kristna kopterna i Egypten.

  Om detta dåd lär vi lär få höra till leda. SÄPO chefen Friberg har redan höjt beredskapen mot de sk högerextrema?
  Jag trodde det var risken för hämndaktioner från jihadister som var den stora farab….

  Gillad av 7 personer

 9. olle holmqvist skriver:

  Genialt av Krönikören att klippa in Anders Lindberg. Jag trodde faktiskt först att det var vinjettbild
  till högstdensammes kommentar till ChristChurch. l

  Liite OT
  :”Karl Popper arrived in Christchurch in 1937, having ,,,a PhD from the University of Vienna. From 1937 to 1945, he taught philosophy at Canterbury College…
  During his time …he wrote and published The Open Society and its Enemies, comparing democracies founded on rational debate with authoritarian government.

  ”He contrasted this with a more primitive but still pervasive state, “tribalism,” the belief that society and nature were one, and that neither could be altered without retribution from magical forces. Science and free enterprise pierced the walls of closed tribal societies, but paid the price of a fierce reaction by those who longed for the old order.”
  https://vulgarmorality.wordpress.com/2005/11/14/250/

  Gilla

 10. Jari Norvanto skriver:

  ”Han påstod sig försvara väst, men man försvarar inte väst genom att göra samma hemska handlingar som jihadisterna.”

  Hur försvarar man – eller ‘en’ – väst? Och från vad? Kulturmarxismen och islamiseringen? Civilisationens reträtt beror på och växelverkar med både ideologisk, psykologisk självstympning, enkelriktad tolerans och demografisk omvandling – ‘replacement migration’.

  Gillad av 1 person

 11. annikanestius skriver:

  Kommer ihåg när tre sydafrikaner blivit ihjälskjuten av vit sydafrikansk polis 1989. Det var första nyheten på Svenska Dagblandet. Begravet djupt inne i tidningen samma dag fanns en tre raders notis om att 5000 mördats i Rwanda av sina landsmän ett dygn tidigare. 5000 män, kvinnor och barn helt avfärdade, därför deras mördare hade samma hudfärg som dem. Från den dagen ansåg jag att journlisterna och utgivarna i Sverige på det hela var rasister, enbart upprörda för att de tre i sydafrika blivit mördade av vita människor.

  Gillad av 7 personer

 12. Errol skriver:

  Rashid Musa, ordförande i Sveriges Unga Muslimer som ingår i Ibn Rushd, har visat en totalt oförmåga att ta avstånd från IS terrorhandlingar och den religiöst betingade ideologi som förvägrar ”otrogna” männsikovärde överhuvudtaget.
  Rashid Musa har gått så lång som att påstå att det skulle vara islamofobi att ens fråga var ordföranden i Sveriges Unga Muslimer står i frågan.

  Omvänt föreställ dig en vit europé som får frågan om vederbörande fördömer det avskyvärda terrordådet på Nya Zeeland? Denna arketypiske europé skulle då med uppbragd stämma anklaga frågeställaren för rasism och kristofobi.

  Det är uppenbart att för företrädare för Ibn Rush finns bara bröder och ”otrogna”. Det är således ogörligt att som sekulär och liberal ta avstånd terrorhandlingar och förvriden ideologi och påräkna något principiellt avståndstagande från de själutnämnda företrädare för det muslimska civilsamhället som är helt oförmögna att övervinna sin primitiva, själlvrättfärdiga
  tribalism.

  Dådet på Nya Zeeland är avskyvärt, men försök pröva den monumentalt ynkliga, moraliskt och intellektuellt horribla position som Rashid Musa kolporterat. Om du är en vit europé ska du minsann inte behöva ta avstånd från dådet, då det vore ett virulent uttryck för kristofobi.
  Hur moraliskt förvirrad och fullständigt förtappad måste man inte vara för att argumentera i de banor som helt omöjliggör föreställningen om ett universellt människovärde. Nu kommer dådet
  på Nya Zeeland ounvikligen istrumentaliseras av de krafter som saknar all moralisk trovärdighet, Muslimska Brödraskapets epigoner vars totala oförmåga till reciprocitet över trosgränser, och identitetspolitiska floskler som ”rasifierad”, är manifest.

  Gilla

 13. Klas Göran skriver:

  Det förvånande är inte att det utövas antimuslimska terrordåd. Det förvånande är att dessa hittills har varit såpass få jämfört med de islamistiska terrordåden.

  Det av vissa oroade västerlänningar befarade alt. önskade Stora Inbördeskriget mellan Oss och Dem har lyst med sin frånvaro. Även om ”hatbrotten” i vissa länder har blivit fler ingår i denna kategori även grafitti, förolämpningar, missaktning osv, dvs handlingar som inte är våldsamma.

  Ingen har något intresse av ”troubles” av nordirländskt snitt, med bombdåd, överfall och vedergällningar mellan befolkningsgrupper som mellan 1969 och 1998 eller av ett regelrätt i inbördeskrig som i Libanon 1975-1990. Alla grupper måste engagera sig för att våldsamma extremister inte får något stöd inom grupperna.

  Tyvärr är det nog bara en tidsfråga när nästa terrordåd inträffar.

  Gilla

 14. Vaknauppnu skriver:

  Allt tas om igen; Hjärttafolket står upp för dom som skall förgöra dom.. Man kommer aldrig ner till en sansad saklig syn på vad och vem som förhärligar onda gärningar, Alla , oavsett islam vänster eller höger så är de bara värda vårt förakt. Man kan inte bygga goda fungerande samhällen med fanatiska grundämnen!

  Gilla

 15. Thomas skriver:

  Monster är en felaktig benämning anser jag här. Det symboliserar någon okänd skrämmande varelse, ett spöke, demon. Något man inte kan se, bara förnimma.
  Den benämningen passar bättre in på historien om en av Europas mest mytomspunna mordgåtor.
  Seriemördaren/-na som under 70 och 80-talet härjar bland kullarna i Toscanas undersköna omgivning sena månbelysta helgkvällar och när förälskade par stannat till med bil på en undanskymd för att älska så slår plötsligt döden till.
  Monstret i Florens är en beteckning på en osynlig, ruskig varelse som mördar och försvinner spårlöst utan minsta spår. Det är omänskligt.

  Här handlar det om en förvirrad patriot som tror han gör en tjänst för Ebba och andra offer för islamistiska illdåd. En Eco-fascist kallar han sig själv.
  Det borde kallas idiot, dåre,galning.
  Låt säga att det stämmer rykten som säger att det var en radikal is propagerade moské som attackerades.
  Det är fruktansvärt att oskyldiga och inte minst barn drabbas.
  Men islam är inte kompatibel med västvärldens demokratiska öppna jämställda samhälle.

  Gillad av 2 personer

  • Danske mand skriver:

   Wow, jag undviker som regel alla dessa videos men eftersom Olle delade så,såg jag den. Jag är perplex. Det verkar uppgjort. Alla låg redan i hörnen! Inget blod, ingen som skriker. Vad är detta? Vad pågår?

   Gilla

  • pllay skriver:

   Vilken verklighet visas i videon? Ar det videon eller verkligheten som ar fake news?
   Hur ska man kunna lita media, video, vittnen nar allt kan forutsattas vara klippt och redigerat?

   Gilla

 16. Arthur skriver:

  Vi vill i alla fall inte säga någonting så här hjärtlöst:

  – Men också för den enskilde unge killen som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga.

  Detta sade den dåvarande rikspolischefen om ett annat monster men alla monster är tydligen inte skapade lika.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.