Osäkerhet kring Huawei i Tyskland

Om Tyskland bygger ut sitt 5G-nät tillsammans med kinesiska Huawei kan USA komma att begränsa underrättelseinformationen med Tyskland, enligt den amerikanske ambassadören Richard Grenell. Tysklands förbundskansler Angela Merkel svarade att Tyskland inte behöver någon vägledning från USA för att säkra sin cybersäkerhet. USA:s oro delas dock av många tyska politiker, på grund av Huaweis nära relation med den kinesiska regeringen.

Läs mer på Reuters

5 reaktioner på ”Osäkerhet kring Huawei i Tyskland

 1. gmiksche skriver:

  Jag har för mig att USA har avlyssnat Merkels mobil och andra tyska politikers i åratal. Och det finns ingenting som talar emot att man fortsätter. Detta framkom för antal år sedan genom att avlyssningscentralen på den amerikanska ambassaden i Berlin identifierades. Så, what? Och givetvis inte enbart tyska politiker. Fast brukar vara Putin som hålls fram som trollet. För jämnan. För att avleda uppmärksamheten från de som drar i många trådar, både sådana som är uppenbara och sådana som är dolda för menigheten.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   2013 avslöjade Edward Snowden USA:s stora avlyssningsapparat genom NSA. De senaste åren har det varit tyst om detta.
   I stället växer kraven från myndigheterna om ökad övervakning med hänvisning till terrorhotet. Senast hörde vi detta i riksdagsdebatten om IS-terroristerna. Det skall bli mera övervakning från polisens sida av allas kommunikationer.

   Gilla

  • Frdedrik Sjöstedt skriver:

   Fredrik Östman: Varför skriver du ”Yxskaft” ? Det som saken handlar om om är ju faktiskt bland annat cybersäkerhet. Vad är det då som du menar är ”yxskaft” i Merkels svar ? Grenell säger att USA kan begränsa sitt underrättelseutbyte, men det som saken handlar om är ju säkerhet och det som Grenell uppfattar som en säkerhetsrisk som i sin tur kan leda till att USA begränsar underrättelseutbytet.. Har du verkligen uppfattat texten och sammanhanget korrekt ?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.