Politikerna och den ”upplevda” otryggheten

Bitte Assarmo

Så händer det igen, och denna gång bara ett stenkast från där jag bor. Ett mord i Älvsjö, i pendelstationens biljetthall klockan 17 lördag eftermiddag, med mängder av människor närvarande.

Jag är så fruktansvärt trött på detta dödliga våld att jag knappt finner ord. Men jag är också fullkomligt rasande. Det skjuts och mördas var och varannan dag numera, samtidigt som politiker och medier i åratal försökt få medborgarna att tro att våldet inte alls ökar och att Sverige faktiskt är tryggare nu än någonsin förr. Det är ett hån mot oss alla.

Många är de som varnat för det samhälle vi nu ser växa fram. Misshandel, våldtäkter, rån och mord – brott mot män, mot kvinnor, mot barn och gamla – med en ökande otrygghet som självklar följd. Varnat och krävt en förändring. Men hur har de blivit bemötta av politikerna? Faktum är att de som varnat för det ökande våldet har blivit bemötta som om det vore de som vore en samhällsfara – inte våldet. Och för att förstärka den negativa bilden av de människor som inte längre känner igen sitt land har man valt att nedlåtande antyda att de ”upplever” att de är otrygga. Att otryggheten är inbillad.

Jag vet, jag har skrivit om detta förr. Och jag kommer med största sannolikhet att skriva om det igen, för det här behöver verkligen sägas. Vi kan inte ha ett land där politikerna bara bryr sig om medborgarna när det är dags att betala in den väl tilltagna skatten. Vi behöver politiker som förstår att medborgarna faktiskt har rätt att till en trygg vardag, där allt som kan göras för att få bukt med kriminaliteten också görs.

Hittills har vi fått dialogpolis och förortsprojekt och fler fritidsgårdar. Det sistnämnda tycks vara universallösningen på exakt allt i svenska politikers föreställningsvärld. Fritidsgården är det halmstrå vid vilket inte bara socialdemokraterna och vänstern klamrar sig fast, utan även representanter för de andra partierna.

Om dessa politiker hade acceptabla historiekunskaper skulle de veta att fritids- och ungdomsgårdar är ett relativt nytt fenomen i det svenska samhället, och att våldet knappast minskat sedan dessa inrättades. Generationerna som växte upp före fritidsgårdarnas tid har, mig veterligen, inte löpt amok på gator och torg och skjutit ihjäl varandra i parti och minut. Det skulle man kanske kunna dra en viss lärdom av som politiker, om man hade förmågan eller ambitionen att faktiskt förändra saker och ting på riktigt.

Själv minns jag fritidsgården på högstadieskolan där jag gick mellan 1975 och 1978. Dit gick alla elever, som inte hade lust att gå på lektionerna, redan innan skoldagen var slut. Sedan satt de där och vägde på stolarna och lyssnade på plattor och pratade om vem som skulle försöka köpa ut mellanöl till fredagens skoldisco.

Fritidsgården hade strategiskt nog en dörr ut mot rökrutan, som ju var obligatoriska på högstadieskolorna vid den tiden eftersom det var coolt att röka, vilket gjorde den ännu populärare. Som grädden på moset verkade fritidsledarna tycka att det var jätteballt att umgås med tonåringar på tonåringars vis, och de tipsade gärna om små närbutiker där innehavarna inte var så noga med att kolla id-kort på den som köpte några mellis till helgen.

Jag är säker på att det finns en hel del bra och nyttiga fritidsgårdar också. Men mina egna erfarenheter – och andras erfarenheter, som delats med mig genom åren – får mig att dra slutsatsen att de inte är tillnärmelsevis så många som de borde vara med tanke på alla pengar som läggs på dem. Dessutom kan aldrig en fritidsgård ersätta ett gott hem, med ansvarsfulla föräldrar.

Fritidsgården är, med andra ord, ett misslyckat projekt, både som förebyggande av våld och som bot mot redan existerande våld. Därför är det dags att börja tala om konsekvenserna av att vara kriminell. Det ska kosta att hota, misshandla, våldta och råna. Det ska kosta att mörda en medmänniska. Det ska vara dyrt att utsätta skattebetalande medborgare för våld och hot.

Idag ger politikerna alltför ofta helt fel signaler till brottslingar, när de avfärdar allmänhetens rop på handling. Den dag de börjar intressera sig för medborgarnas väl och ve, och agerar därefter, kan våldet minska. Då – men inte tidigare.

59 reaktioner på ”Politikerna och den ”upplevda” otryggheten

 1. Aurora skriver:

  Det politiska,-och media maktetablissrmangets förakt mot vanliga människor är monumentalt. Att kalla männiksors oro för ’upplevd’ är att förminska och fördumma människorna. Lindberg (Aftonbladet) kallade det för villfarelse och synvillor. Lindblad (Expressen) hänvisar till siffror som skulle visa på att dödliga våldet minskar och avslutar alla sina spalter med att spy sin galla på SD. Det i nära relationer. Men det säger han inte. Guillo kallar is-terrorister för enstaka virrpannor. Cantwell (Aftonbladet) mästrar i egenskap av sin överlägsna kunskap om hur alla andra tävlar i enkla lösningar om is-återvändarna när juridiken på området minnsann (vet han) är synnerligen komplicerad. Föraktet mot folket stänker som spottloskor rakt i ansiktet. Så, nej, allting är lugnt och tryggt. Och, Bitte, är du verkligen säker på att vad som hände verkligen hände? Och om vittnena såg vad de såg? Och, varför skulle dessa vittnen vara på Älvsjö pendeltågsstation kl 17.00. Nån ordning får det väl ändå vara i en diktatur!!

  Gillad av 13 personer

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   Det finns ingen som helst anledning att lyssna på enstaka virrpannor som Lindberg, Lindström, Cantwell och Guillou. De kommer precis som regeringen enbart med bortförklaringar, eftersom de vågar stå för att det är deras politik som har skapat allt detta.

   Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   ”Det politiska,-och media maktetablissrmangets förakt mot vanliga människor är monumentalt”

   Tyvärr är det inte blott dessa två grupper som betraktar majoritetsbefolkningen som lallande idioter som måste ledas.

   Gillad av 3 personer

 2. Askberget skriver:

  ”Politikerna” är i Sverige inte där i Riksdagen-”the Tart”-för att säkra de vanliga svenskarna intressen-de är där för att med hängiven frenesi ta emot och effektuera de beställningar de får från sina egentliga uppdragsgivare:Pan européerna med sin i EUs grundardokument inskrivna Kalergi-plan.Andra uppdragsgivare:Inte bara bankirerna i den Europeiska centralbanken utan även bland andra naturligtvis de skattebefriade styrelseledamöterna i BIS i Basel.Kom ihåg ”lilla vän” att för dessa är Du bara boskap-ett husdjur vars primära uppgifter är att vara duktig konsument,skattebetalare och förhoppningsvis ett lydigt och väldresserat husdjur.Bäää!Bäää!Så där ja!Det låter bara bra.Än är det en smula tid tills Du och de andra fåren välregisserat och lydigt på order av Fåravelsföreningen får order att trippa iväg till fåraslakteriet.Kom ihåg:Inte vem som helst har det stora privilegiet att bli fårastek.

  Gillad av 4 personer

 3. Nej skriver:

  Ja, och hur skulle det vara om alla dessa s.k. journalister och krönikörer började tala öppet om kamelen i rummet (muslimer från Afrika och Mellanöstern), började förmedla ocensurerade fakta till sina förmenta klienter (”folket”) och dessutom började ställa sina förmenta klienters agenter (”de follvalda”) mot väggen i stället för att diskutera fram och tillbaka om och kring metafrågor som, säg, ungdomsgårdar?

  Gillad av 10 personer

 4. Johan skriver:

  Våra politiker har varken avsikten eller förmågan att göra något åt detta. Jag blir alltmer övertygad att de är marionetter åt krafter som villl ha det så här.

  Gillad av 5 personer

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   Kampen mot SD har för etablissemanget blivit viktigare än ett tryggt och stabilt samhälle. Glöm inte det.
   Det var ju inte precis såna här frågor som Annie Lööf tog upp i sin valrörelse, utan enligt henne handlade valet enbart om värderingar. Nånting som ökade mitt förakt mot henne ännu mer.

   Gillad av 2 personer

 5. lenam skriver:

  När ska våra politiker ta ansvar och sätta egna medborgarna först? Idag bryr man sig mer om andra folk än sitt eget. En orsak till att Sverigedemokraterna går framåt. Således deras eget fel eller förtjänst eller hur man vill se det. Sverigedemokraterna går inte framåt för att dom är så bra utan för att andra är så dåliga. Sorgligt nog.

  Gillad av 3 personer

  • Tvi! skriver:

   ”När ska våra politiker ta ansvar och sätta egna medborgarna först?”

   Aldrig! När ska polletten trilla ner hos dig och alla andra cykloper, politikerna är INTE era företrädare och företräder INTE era intressen. Ni verkar tro att politikerna (och resten av etablissemanget) har och känner samhörighet med er på basis av att ni har samma hudfärg och modersmål (om ens det) och för att NI, trots årtionden av övergrepp från deras sida, fortfarande har förtroende för DEM, ni är trots alla sparkar och slag fortfarande kära i era hustrumisshandlande män, och inte ens när de öppet bedrar er med andra och dessutom börjar misshandla era barn säger ni att nu får det vara nog utan ni fortsätter att sminka över blåtirorna kring ögonen och fortsätter att hitta på allt mer bisarra ursäkter inför familj, vänner och kollegor.

   Snacka om Stockholmssyndrom.

   Gillad av 12 personer

   • Anders skriver:

    Helt korrekt analys. 7-klöverns politiker är våra fiender. Att tro att de skulle komma att bry sig om oss svenskar är ungefär att inbilla sig som folk gjorde under värsta terrorn i Sovjet: ”Om bara Stalin visste”.

    Gillad av 2 personer

 6. gmiksche skriver:

  Det finns en vidareutveckling i närområdet. Ursäkta att jag blir lite långrandig. Jag har skrivit om detta i ett helt kommunalt sammanhang nyligen. I Bittes närområde.

  Lokaltidningen HuddingeDirekt nummer 9, 2-8 mars. Nyheter: Protest mot nytt vattenpipeförbud. Protesten riktar sig mot den nya tobakslagen https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-20182088-om-tobak-och-liknande-produkter_sfs-2018-2088 som träder i kraft den 1 juli 2019.

  Tillsammans med artikeln avbildas restaurangägaren Karen Harutyunian i Visättra med vattenpipa som riskerar få stänga sin restaurang eller avskeda anställda. Han har startat en namninsamling för att få regeringen att riva upp beslutet. Det faktum att inte regeringen utan endast riksdagen kan upphäva ett riksdagsbeslut har uppenbarligen gått förbi honom och inte heller har intervjuaren haft kunskap om eller ork att påpeka detta. Och så tillägger Karen ”Och det sociala livet, vad händer med det?” Karen påpekar att förbudet slår mot en social tradition från Mellanöstern. ”Detta handlar om kultur och tradition”. Och så avslutar han med ”Vi har massor av samhällsproblem, med skjutningar och annat. Vi hjälper till. Här kommer de och sätter sig och röker pipa och umgås istället för att vara ute och hänga i centrum.

  Den nya fritidsgården. Kontentan är: Sätt er och rök vattenpipa istället för att syssla med skjutningar och annat. Som om det inte fanns ett tredje alternativ.

  PK-blaskan fyller på med argument i Karens anda i ett kort avsnitt ”Ur propositionen” där det sägs …”att rökning av t ex vattenpipa förbjuds i bl a serveringsmiljöer inomhus och utomhus även om rökmassan inte innehåller tobak”.

  Det är direkt fel. Vid vattenpiprökning används en speciell sorts tobaksblandning och röken är skadlig: https://www.1177.se/Jonkopings-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Vattenpipa—farligare-an-man-tror/

  Gillad av 7 personer

 7. Rikard skriver:

  Hej.

  När jag bodde i Flemingsberg runt 1990, brukade negerbarnen i höghuset roa sig med att kasta flaskor och stenar mot folk som tog trapporna upp från stationen. (Där såg mycket annorlunda ut än nu; man har byggt mycket så jag sist jag passerade med tåget.) I Fisksätra roade sig araber och zigenare med att kasta kundvagnar framför Saltsjöbanan. I Hallonbergen, Tensta och Rinkeby…

  Men den fina medelklassen ville inte lyssna. Den deltog glatt i att förfasa sig över de som kritiserade invandringen. Den röstade, och röstar fortfarande på samma politiker som skapat detta. Så vad klagas det på?

  Ni röstade för att zigenare, negrer, araber och annat sådant folk skulle få fri tillgång till Sverige. Ni röstade för att försörja dem och anpassa Sverige efter deras önskemål. Ni valde att inte se, valde att inte veta och nu klagar ni?

  Jaha, någon sköts i Älvsjö? Det var inte jag och ingen jag känner, så jag tänker bry mig lika mycket som svensk medelklass brydde sig när endast fattiga svenskar hade närkontakt med mångkulturen.

  Ingen som röstat på något annat än Sverigedemokraterna är utan skuld till dagens läge.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 15 personer

 8. Hovs_klipphällar skriver:

  Jaa Bitte… bra att du tar upp detta men de miljöer som leder till den här sortens grov kriminalitet har nog inget direkt samband med din ungdoms fritidsgårdar.

  De här banditerna är uppväxta i sammanhang där tillvaron styrs av klaner och kriminella nätverk. Miljöer där dina fritidsgårdsminnen nog framstår som rena rama Sörgården.

  Det är inte Kalle och Pelle och Emil i Lönneberga som mördar oönskade konkurrenter på öppen gata, utan våra högt uppskattade kulturimporter. De personer som bidrar med sin intressanta kultur för att göra Sverige ”mera spännande”.

  Och varför har de hamnat i Sverige? Jo det beror på att makthavarna beslutat göra Sverige ”mångkulturellt”. Det beslutet togs när Palme var statsminister, år 1975. Sedan dess har det bara rullat på, och alla protester mot den här mångkulturella politiken har slagits ner.

  Nu har den kulturella berikningen gått så långt att makthavarna håller på att helt förlora kontrollen över kriminaliteten.
  Man påminns om den klassiska sagan om Trollkarlens lärling, där lärlingen förtrollar en kvast för att få hjälp med att hämta vatten – men inte klarar av att stoppa kvasten när det börjar bli översvämning…

  Gillad av 10 personer

 9. Jan Ivarson skriver:

  Så här blir det när svenska politiker enbart ser till utländska individers problem.
  Politikerna ser inte till vad individerna gör som grupp. Det anses främlingsfientligt och rasistsikt.
  Därför kan utlänningar bete sig hur som helst och själva bli utsatta för övergrepp. Då skall vi tycka synd om dem som individer,

  Gillad av 4 personer

 10. Isabella skriver:

  Den som varnat för utvecklingen i flera år, det ökande våldet, våldtäkter och förstörelse av offentliga byggnader, har blivit beskylld för att vara fascist, främlingsfientlig eller vad nu vänstern kan hitta på när de stöter på motstånd.

  Vänsterns taktik har alltid varit att ta fram fascistkortet när de blir motsagda.
  Som om Lenin och Stalin räddade världen.

  Instämmer i vad signaturen Nej skriver, att krönikörer med flera borde tala klarspråk om vilka grupper som är i majoritet när det gäller våldet och förstörelsen i landet. Det är ofta MENA = mellanöstern- och nordafrikanska medborgare.

  Det borde gå att samtala om vilken skada de orsakar samhället. Snart har de förbrukat sitt kapital i vårt land. De har oftast dubbla medborgarskap. Varför inte vända kosan hemåt och umgås med likasinnade i religion och samhällssyn. Varför välja ett land som är så olikt ett muslimskt rättroget samhället som bygger på sharia?

  Nu har IS-bödlarna med familjer hamnat överst på den politiska agendan, då finns inte plats för ytterligare frågor, om det pågående våldet här och nu.
  Om politiker med Morgan J i spetsen fortsätter som nu, har vi snart ännu mer våld och troligtvis allvarligare skador på människor och samhällsfunktioner, när IS-terroristerna nekas de bidrag och den omsorg de begär.

  Integritet och människors-lika-värde och klimatförändringarna (med Greta i spetsen) inget ont om flickan som gör sitt bästa, men de vuxna borde träda fram och ta ansvar, visar på nivån i det offentliga samtalet och den uteblivna debatten om sakfrågorna.

  Fram för kompetenta politiker som kan ta beslut som på kort och lång sikt gynnar medborgarna.
  Se över bidragssystemen.
  Se över lagarna.

  Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl lämnar partiet och blir politisk vilde. Ännu bättre om hon också lämnar Riksdagen. Bäst för oss skattebetalare.

  Cecilia Wikström kallar L för ”Blöta fingrarnas politik”. Jag vet inte vad vi ska kalla Cecilia, men hon har visat att girigheten även kan vara kvinna, präst och feminist.

  Med drömmar om Lenin och Stalin som vänsteranhanget periodvis luftar offentligt, går vi mot vår egen undergång.

  Islam har mycket gemensamt med kommunismen och nazismen.
  Oförmåga att tolerera oliktänkande.

  Gillad av 7 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  Gäsp ännu en skjutning, vad är nytt? Svensson lär inte bry sig, så länge hans nästan nya bil blänker mer än grannens. På lördagen så poleras Weber grillen om solen skiner, det var extrapris på Willys. Kotletter 69,90:- dom ska grillas, tyvärr kommer herr Svensson förstöra dom i sin rädsla för trikiner,
  Så Well Done är bara förnamnet, men då hela familjen inte vågar säga något så äts dom i tysthet och det mumlas om vilket fint kött.
  Hur ska man då väcka herr och fru Svensson från dvalan? Vet inte, för mig är smärtgränsen nådd sedan länge, men ensam är inte stark, så preppar och väntar på Apokalypsen som verkar dröja.
  Önska är inte samma som verkligheten det är ju alla överens om, Polisen är ju tyvärr mer pk-inriktad och undviker konflikter med brottssyndikat och kriminella gäng , fast för 24000 i månaden utan möjlighet till sidoinkomster så förstår jag bekymret. Nöta byxbak ger inga pluspoäng, bötfälla svennar för pinnbrott gör det dock, Svenne klagar ju endast tyst och lite gnällande.
  Landet Utan Stake är det tyvärr bara att konstatera, om det beror på Östrogenet i vattnet, eller mental kastrering har jag ingen aning om.

  Gillad av 7 personer

  • Potemkin skriver:

   Indolensen och den liknöjda hypnotiska trancen hos genomsnittssvensken kan även förklaras med en daglig orkan av försåtlig propaganda,dagligt intag av GMO-mat och smart meter- och mobilmastfrekvensexponering.Visste Du att under det halvår som föregick det svenska valet placerades 1.500.000 smartmeters ut i det svenska bostadsbeståndet.Smartmeterfrekvensen får varje person som rör sig i dess närhet att bli ”dozed off”,groggig med dvalalikt medvetande.Till detta kommer övriga välsignelser som t ex tjockt och högfrekvent chemtrailande över alla städer och tätorter i Sverige samt den vanliga frekvens-smoggen från Iphones och datorer.Konstigt egentligen att svensken under dessa förhållanden överhuvudtaget kan tänka en enda redig tanke.

   Gillad av 3 personer

 12. Danske mand sig nu populär fann, fakirer hans trick vill kunna kan, hänger stenar i mandom fram, då ingen hand av yetimadam, finns som kan, skapa elefantisk dans från khotan, röka på och svänga mandom av och an, inte illa minsann skriver:

  Jag tror inte vi kommer vidare inna sådana som Bitte lägger ihop ett och ett och inser att detta är hennes fel, skrapar man på ytan så kommer det utopiska fortfarande fram. Det vi nu ser är effekterna av precis den ideologi, socialdemokrati och en barnslig version är liberalism, i kombination blir det att man är för ”rättvisa”. Låmg är nu kön med alla de som pekar på problem, mord och våldtäkter, som uppstått pga deras egen ideologi, men jag är ledsen, jag köper det inte. Jag köper inte alla dessa, främst kvinnliga, ledarskribenters ojande över allt som är fel, för ni verkar inte förstå att problemets källa är ni själva, fortfarande. Ni fiskar fortfarande efter samma utopi, ni är för allt bra, men andra skall få avrätta IS-terrorister eller bygga utvisningaläger.

  Det jag söker det är artiklar där man kan se att Bitte, Heberlein, Teodorescu och allt vad de heter inser var det gick fel i deras eget tänkande. Ännu lyser sådana artiklar med sin frånvaro, alla som skrivs luktar ursäkt och rökridå. Tyvärr.

  Gillad av 6 personer

   • Ingen hand av yetimadam skriver:

    Det kanske är så att det jag söker är att dessa som ALLTID basunerat ut sin åsikt, som Bitte, Marteus, Rayman, Dahlberg, Teodorescu och Heberlein med anhang någon gång borde inse att de är en del av problemet, de tar för mycket plats, de förmår inte formulera ens de tankar som krävs, kanske de bara borde vara lite tystare? Hur många gånger, och hur allvarligt kan man ta fel utan att ta en paus och tänka, fan, detta är inte för mig? Visst finns det nog kvinnor som nu kan formulera det som krävs men det är för att de lärt sig manliga principer och det är mycket ovanligt. Vi har styrts av kvinnliga principer nu i 40 år och mer av den varan verkar inte klokt att satsa på. Självklart så följer alla män i den offentliga debatten kvinnliga principer men de bara dansar sin paradisfågeldans för att imponera på kvinnorna och är därmed irrelevanta, kvinnorna styr till 100%.

    De kvinnliga principerna (som ju är basen för socialdemokrati och pk-ism) är så förhärskande att sådant jag går och tänker på i dagens samtalsklimat framstår som rent vansinne, kloka människor förväntas inte tänka på sådant vis, man kan inte ens börja och föra ett balanserat samtal om vad problemet är och vad som nu tyvärr måste till.

    Så jag känner att jag för ögonblicket kommit till vägs ände, och ämnar snart ta en paus.

    Gillad av 6 personer

   • Antisuffragetten skriver:

    Yetimadam, jag tycker att framförallt de två första meningarna i det du skriver är mycket intressanta.

    Bitte, vad har du att säga om detta? Kan du känna igen dig i det Yetimadam skriver? Hur är din syn på saken?

    Och vad tycker alla ni andra?

    Gilla

   • Maria skriver:

    Jag vet precis vad som behöver göras men skriver man det här blir man refuserad. Dock kan jag ge ett tips: ta reda på hur algerierna fick 2 miljoner européer att lämna landet hals över huvud, trots att skyddet för minoriteter garanterades i självständighetsförhandlingarna.

    Gillad av 4 personer

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    Ang A C Marteus text: Fuskpudel. Lögnanden byter skepnad. Förklär sig i insiktsfull eftertänksamhet – som ändå slår sig för bröstet i ett slags rättfärdigande av metoderna för en ”god sak”; att det inte blev mer som i Danmark.

    Gillad av 1 person

  • Inte illa minsann skriver:

   @hawwa,

   Jag skiljer på de som är våra uppenbara fiender, som de du nämner, och de som låtsas inte vara det, eller inte ens förstår att de inte förstår, som de jag listar ovan.

   Gilla

 13. Björn skriver:

  Jag skrev redan för flera år sen, och varnade för den då påbörjade massinvasionen av tio-tusentals ”afghan-barn”! ”Barn” som enligt enligt makteliten, skulle ”få gå i skola, och sen berika Sverige”! Vem som helst, med ett uns av intelligens, förstod direkt att detta istället kommer att leda till ett helvete för landet! Att massavhopp från skolorna pga språk-och inlärningssvårigheter, minimala eller inga grundkunskaper alls, brist på stöttning/övervakning från föräldrar, bostadsbrist m.m, skulle bli följden, var inte svårt att förutse! Det fanns/finns helt enkelt ingen ”användning” för den här ”gruppen” i vårt högteknologiska samhälle! I stället för att bli ett ”lyft för Sverige”, har tusentals av dessa ”barn” nu gått under jorden, bildat gäng som hatar svenskar och det svenska samhället, och som lever på knarkhandel, inbrott och väpnade personrån! T.o.m på svenska barn, som verkligen ÄR barn! Och som ROAR sig, med att begå brutala våldtäkter på försvarslösa kvinnor/flickor! Må f-n ta er politiker, som istället för att hindra dessa från att stanna i landet, gjorde allt för att jävlas och ställa till ett h-e för oss vanliga skötsamma svenskar!

  Gillad av 9 personer

  • Loke skriver:

   Politikerna gör bara som de är tillsagda att göra. Några förstår vad de håller på med. Andra är bara nyttiga men välbetalda idioter. Tror du på allvar att man kan förstöra ett land utan att några grupper tjänar på utvecklingen? Följ pengarna och se vart skattemedlen till slut hamnar. Tips. Från vilka inflytelserika grupper hör du ingen kritik över huvudtaget mot massinvandring?

   Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Om det nu är som du antyder, att ”politiker bara gör som de är tillsagda att göra” av några ”mystisk inflytelserik grupper”, så är ju det avgörande problemet i så fall, att de just GÖR som de blir tillsagda! Personligen tror jag mer på en enklare förklaringsmodell, typ en kombo av inavlat och degenererat ”sekt-tänk” inom den politiska PK-sfären tillsammans med den perversa viljan att i alla lägen vara så mycket anti-SD som möjligt!

    Gillad av 2 personer

 14. Thomas skriver:

  Politiker som Löfven, Lööf, Wallström, Ygeman, Strandhäll, Björklund för att ta några skräckexempel lever inte i verkligheten, deras vardag innebär inte att behöva stå i en kö på Ica, att vända och vrida på varje krona för att ha råd, de behöver inte bekymra sig om att bli attackerade på väg till bussen, de lever med livvakter och har en månadslön som vissa har årslön, de bor ståndsmässigt, långt från den segregerade förorten.
  De har ingen ryggrad, falska lismande ljugande påpekar de att Sverige ska vara ett öppet mångkulturellt land bara de själva slipper frotteras med den.
  Ett annat avskräckande exempel är Jan Eliasson där han sitter i sin 20 miljoners villa på Djursholm leker moralpolis och tycker att Sverige ska ha råd med högre skatter och mer invandring, till och med hans hund vill nämligen ha det så.
  Sverige är förlorat med sådana hycklare till politiker.

  .

  Gillad av 2 personer

 15. y skriver:

  Upplevd otrygghet?Jag själv har fått tänderna utslagna mitt under en lektion i ett utanförskapsområde där jag dumt nog hoppade in som lärare pga av nyfikenhet.En kvinnlig långvarig nära vän blev rammad av en invasionsoldat i Stockholm.Hon flög flera meter upp i luften och krossade bl a skuldran.Livslång invaliditet med invalidersättning kan ej kompensera hennes ständiga vansinniga värk och hennes antagligen p g a skadorna förkortade liv.För min egen del kostade ”integrationsmötet” hundratusentals kronor-egentligen miljoner om kostnaden för karriäravbräck och sammanhängande skam-och-skuldande inräknas i notan.Förövarna-ett gäng ”syrier” i åldern 18-20 blev inte ens -såvitt jag vet-åtalade.Upplevd otrygghet?Dra mig på en liten vagn.

  Gillad av 8 personer

 16. Loke skriver:

  Det pratas om att Reinfeldt och hans uppdragsgivare ville åstadkomma en fullständig och irreversibel avveckling av välfärdstaten och sossarnas inflytade. Så långt är väl ambitionen förståelig, men frågan är om han även insåg att säkerheten och i förlängningen hela det svenska samhället går samma väg som sossarna när man som metod väljer massinvandring utan begränsningar?

  Oavsett är det meningslöst att uppmärksamma det ökande våldet om man inte har ambition eller förmåga att börja reversera grunden till våldsdåden. Idag förs den diskussion inte alls varför det som väntar är mer av den ökning vi kan se nu. Spännande.

  Gillad av 3 personer

 17. Nisse i Hökarängen skriver:

  Så länge inte SD får något inflytande, så spelar det ingen roll hur många skjutningar och terrordåd som inträffar i det här landet. Därför fokuserar vi hellre på klimatfrågan. //Mvh, etablissemanget

  Gillad av 3 personer

 18. Bernau skriver:

  Den verkliga otryggheten och det verkligt grova våldet kan upplevas av envar som så har lust i vilken svensk grund- eller gymnasieskola som helst-i minst två decennier har de flesta av dessa befunnit sig i fritt fall och blivit förvandlade till sannskyldiga psykologiska träsk med dagliga exempel på psykiska och fysiska övergrepp på framförallt lärarpersonalen som dag ut dag in förväntas stå ut med glåpord,psykisk och fysisk misshandel och ibland även grov våldtäkt.Om någon lärare blir misshandlad eller våldtagen så skam-och-skuldas läraren-uthånas och skambeläggs.Sedan väntar vanligtvis långtidssjukskrivning och senare utköp med tämligen låga belopp.Det förekommer så gott som aldrig att ”elever” får några kännbara straff eller åtalas.Tillståndet i den svenska skolan är skandalöst och påminner om det som enligt uppgift finns i skolorna i dagens Sydafrika eller i Bronx i USA.Ingen gör något-framförallt inte de av kvinnliga inkompetenta politruker bestående skolledningarna.Stackars barn och ungdomar!Vilken otur att födas i Sverige av alla nationer.

  Gillad av 4 personer

 19. Snackademiens oanständiga sekreterare skriver:

  Detta fann trots allt DN värt att uppmärksamma i söndagens DN.
  Som en notis under rubriken ”I korthet” på sid 8 (i papparsupplagan) står:
  Man ihjälskjuten i Älvsjö, följt av en kort text. (DN/TT).
  I samma nummer finns en fem sidor lång artikel med det iofs intressanta ämnet om hur Danmark experimenterade med grönländska barn år 1951.
  Det råder olika värderingar om vad som är prioriterad och angelägen information för läsarna.
  DN:s värderingar spelar i en helt egen liga.

  Gillad av 8 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   SVT skulle ALDRIG intervjua någon som har en verklig lösning på de problem som avhandlas här. Ty varje verklig lösning är ett hot mot den agenda SVT med kompani med diverse maktspråk tvingar människor att acceptera. Utan det är för att lägga villospår för att ostört få fortsätta på den inslagna vägen.

   Kan vi inte lägga X antal kronor och år på det som denna frälsare till professor med sina genuina, vetenskapliga, väl underbyggda slutsatser kommit fram till – så får vi ytterligare lite andrum att sikta in oss på nya mål att rasera det som måhända ännu är kvar av det Sverige som en gång var?

   Gilla

   • Lena skriver:

    Läste du verkligen artikeln och såg Uppdrag granskning som artikeln refererar till? Det kan du inte ha gjort.

    Gilla

 20. Stig Palm skriver:

  Bitte (författare till artikeln) borde vända sig till Annie Lööf i Värnamo som har ‘fjamot’ som ledord för sin politik och be om en förklaring?

  Gillad av 2 personer

 21. Gösta Johnsson skriver:

  År 1975 i februari fattade Sveriges Riksdag under då Olof Palme var statsminister att Sverige skulle bli mångkulturellt. Det var det första misstaget. I och för sig fattade man nog inte då vilka följder detta skulle få 30-35 år senare men under den tiden fram till nu borde politiken ha insett misstaget och gjort något åt situationen. Det andra misstaget var när våra gränskontroller upphörde från det vi 1995 gick med i EU. Det borde man också ha insett ganska snabbt och stärkt upp den egna nationella gränskontrollen när EU visade sig inte kunna skydda sina yttre gränser enligt Schengenavtalet och Luciabeslutet. Ingvar Carlssons regering insåg detta och Luciabeslutet antogs i riksdagen 1989 vilket innebar stopp för alla flyktingar som inte var kvotflyktingar att komma in i Sverige. Tyvärr ändrade Carl Bild detta när han blev statsminister 1991 ( tror jag) och senare kom ju kulmen av det hela under Fredrik Reinfeldts tid år 2009 med ”öppna era hjärtan-politiken tillsammans med MP”. Totalttokigt. Och här är vi nu med fullständig handlingsförlamning i riksdag och regering där endast ett parti SD (hittills) försöker rätta till tokigheterna. Hoppas de lyckas …men ett styvt jobb ligger framför svenska folkets representanter i riksdagen som fattar vad som håller på att hända.

  Gillad av 1 person

 22. Zhengyang Wu skriver:

  Klassiska liberalismen menar att staten ska vara så liten så möjligt (nattväktarstat), och den bara har 2 funktioner: Att skydda medborgarna från utländska inkräktare och att skydda medborgarna från inhemska skurkar. Båda dessa uppgifter har svenska staten övergett. Svenska staten har av Per Gudmundsson kallades nattvandrarstat. En utmärkt benämning.

  Istället har svenska staten (egentligen makteliten bakom svenska staten) har sett till att ha alla andra funktioner. Syften är:

  1) Säkra makten genom att säkra röstboskapen.
  2) Roffar åt sig så mycket av vår gemensamma förmögenhet det går, i form av skatter.

  Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   Någon annan kan säkert hävda att vi bara behöver klassisk kommunism, att dess goda grundide’ var att alla skulle få det bättre, verklig rättvisa utan utsugning av kamraten, brodern, systern osv…
   Så nu ska vi reformera till klassisk liberalism? Varför inte klassisk kommunism, eller varför inte dito hedendom osv… Fanns säkert goda principer där också!

   Gilla

   • Zhengyang Wu skriver:

    Därför att kommunismen aldrig fungerade, medan liberalism väl är grunden till hela konceptet demokrati. Eller?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.