Klimatskolk är också skolk

Mohamed Omar

Legenden om barnkorståget förtäljer att en liten pojke förkunnat att han mött Jesus och att synen sagt åt honom att leda ett korståg för att befria det heliga landet från saracenerna. Han samlade tjugo tusen barn och drog söderut mot havet. De kom dock aldrig till fram, utan barnen blev fångade och sålda som slavar.

Men legenden innehåller en sanning, nämligen att barn kan göras till profeter och att andra barn kan påverkas och följa dem mot olyckliga öden. Ett exempel från vår egen tid är Greta Thunberg, en 16-årig flicka som etablissemangsmedier och etablissemangspolitiker upphöjt till helgon och profet. Vissa dagar sitter hon utanför Riksdagshuset med en skylt i stället för att gå i skolan.

Det har nu smittat av sig så att andra barn vill börja skolka från skolan för klimatets skull i hennes efterföljd. Greta tror nämligen att jorden håller på att gå under och att ”vi måste göra något innan det är försent”.

Inspirerade av Greta tänkte tusentals gymnasielever i Lund skolstrejka för klimatet. Men när skolledningen på Spykens gymnasium hotat med indraget studiemedel tänkte de om.

”De uttrycker en vilja att vi ska engagera oss men när vi gör det blir det helt plötsligt obekvämt för dem”, säger Signe Erlandsson till Aftonbladet, elev på skolan och representant för elevrådet.

Signe får gärna engagera sig i kampen för att stoppa jordens undergång. Men hon får göra det på fritiden. Klimatskolk är också skolk, även om vänstern förstås tror att värdegrunden, det vill säga vänstergrunden, står över allting annat.

”Jag känner mig lurad. Jag kan förstå att man får ogiltig frånvaro men att hota på det här viset känns som hyckleri när man är en skola som profilerar sig på klimatfrågor”, säger Magnus Bjerg Sturm, 17, elev på skolan till Aftonbladet.

Magnus har rätt i en sak. Han har blivit lurad. De vuxna hyllar skolkaren Greta, men när Magnus och hans vänner gör samma sak, så är det inte längre ok. De vuxna borde inte ha hyllat Gretas skolk utan sagt åt henne att gå tillbaka till skolbänken.

Om det är okej att skolka för klimatets skull, borde det vara okej att skolka för att uppmärksamma massor av andra frågor. Det finns så mycket som är akut och allvarligt och viktigt att det inte skulle bli någon tid kvar till att gå på lektioner. Vem ska avgöra vilket skolk som går an och vilket som inte gör det? Eleverna själva? Deras vuxna, politiska coacher?

Varför behöver klimatalarmisterna ett barn som språkrör? Jag gissar att det beror på att det är svårare att kritisera ett barn. Man vill ju inte vara elak mot barn. Ett barn som ställs på en scen för att hålla tal får alltid applåder av de vuxna. De får applåder för att de är duktiga och håller tal, inte för att talet faktiskt är bra. Det är cyniskt av Gretas coacher att utnyttja henne på det sättet för att få igenom sin agenda.

Pojken i legenden om barnkorståget sa att han hade mött Jesus, och Greta säger att jorden kan gå under när som helst. Det har klimatalarmisterna sagt ett tag nu, och när armageddon inte inträffar, så flyttar de fram den.

I sitt tal vid World Economic Forums möte i Davos sa Greta:

”Vuxna tycker om att säga att de vill ge sina barn hopp. Jag vill inte ha ert hopp. Jag vill att ni får panik. Jag vill att ni ska känna det som att huset brinner, för det gör det.”

Det där är inte sunt. Ett barn ska inte gå runt och känna panik för att jorden ska gå under. Det är hennes coacher som är elaka mot barn.

Ni som läser mig här torde känna till att jag är ett serietidningsfan. Den här bilden av en domedagsprofet på Gothams gator ur Frank Millers Batman: The Dark Knight Returns (1986) tycker jag illustrerar klimatalarmisternas psykiska tillstånd.

54 reaktioner på ”Klimatskolk är också skolk

 1. Bo Svensson skriver:

  Bedömer dock alarmisterna som mera seriösa än klimathot-skeptikerna. – Här: http://uppsalainitiativet.blogspot.com/2009/11/om-istider-klimatforandringar-och.html är en väldigt noggrann genomgång av för och emot -argumenten.

  När jag själv är alarmist, handlar det om arternas utrotning och ekosystemens degradering. – Det måste göras lönsamt att vara rädd om de sista resterna av naturen och det är bråttom.

  Gillad av 2 personer

  • Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

   Bo Svenson
   Du borde försöka lära dig att skilja mellan riktiga profeter och charlataner! ”Uppsala iniativet” är en reaktioner av ”bimbos” mot ”Stockholms Initiativet” (”Klimatupplysningen”). Läser man vad Olof Häggström skriver så reser sig håret på huvudet! En dilittant! Hans ”vetenskaplig” arbete i matematisk statistik har jag inte läst (och har ingen som helst lust att göra det!) men jag har mina tvivler att de innehåller något av värde!

   Gilla

   • W skriver:

    Läst på Fria Tider

    Den legendariske miljökämpen och Greenpeace-grundaren Patrick Moore tar nu bladet från munnen. I en intervju slår han fast att teorin om mänskligt styrda klimatförändringar är ”historiens största bluff”.

    Enligt honom går allt ut på att skapa rädsla och dåligt samvete

    Gilla

 2. Ga Ort skriver:

  Hoppas detta blir läst även av skolelever!
  Förslag: Ni lärare som läser detta, ta det med er till era klasser och ge eleverna uppgift att debattera för och emot.

  Gilla

  • Hänger stenar skriver:

   Du har missat de senaste 20 åren? Skall de debattera i skolan det man mister jobbet över om man ifrågasätter? Värdegrunden på mitt jobb föreskriver att man tror på konsensus om klimatet. Skall skolelever diskutera det som Obama närmast uppmanade till fysiskt våld mot? Tror inte det. Det är ju just denna punkt som är det centrala, man tror inte lämgre på det fria ifrågasättandet, postmodernism och socialism, pk-ism och islam, dogmer och makt skall styra, inte fri diskussion.

   Gillad av 7 personer

  • Hänger stenar skriver:

   Man skall dock veta att detta inte är en skolk-skola, detta är en plugghäst-skola där professorerna i Lund sätter sina barn, så var det förr iallafall. Så det är värre än att de vill ha lite kul, de är ideologiskt besatta.

   Gillad av 1 person

 3. Jan Andersson skriver:

  Det finns faktiskt ganska många i Sverige med rätt utbildning och yrkeserfarenhet för att de ska veta att klimatfrågan är en höna gjord av en fjäder:

  Gillad av 1 person

 4. elfyma+ skriver:

  Hockeylegendaren Börje Salming blev så gripen av Greta Thunberg att han ville ha henne till Statsminister.
  Han tror sig nu kunna ”kompensera” för sitt miljöskadliga leverne på konstfrusna hockeyrinkar och skytteltrafik med flyg mellan rinkarna. Salmings flygande överträffar t o m Maria Wetterstrands. NHL spelas numera till råga på allt året runt ända ner till Texas.

  På min tid spelade vi bara på naturisar -när det var minusgrader.
  Och vi tog sparken eller skidorna till rinken som vi soplade och skottade själva.
  Har därför, till skillnad mot Salming, inget behov att kompensera.
  http://kbtemanell.se/vad-betyder-kompensatoriska-strategier-inom-kognitiv-terapi/

  Gillad av 3 personer

 5. Eva Danielsson skriver:

  Inga frågor ska tillåtas bli allmänpsykoser. Håll på reglerna, vardagen och vad som ska utföras och skötas om. En vuxen värld måste betona rutiner och plikter och vad som krävs för att få fritid, pengar eller belöningar. Ungdomligt rus, liksom allt sorts rus, måste hållas inom vettiga gränser. Barn ska gå i skolan och sköta sina sysslor.
  Greta är ett sorgligt exempel på ett mycket cyniskt utnyttjande av vuxna.
  Klimatfrågan är ett avgränsat tydligt exempel på ett cyniskt politiskt utnyttjande av den alltid underliggande mänskliga konflikten mellan ordning och kaos och undergång/död eller hopp. Nu när klimatalarmisterna kläs av vetenskapligt lär vi få se någon annan vinkling utnyttjas för att hålla ångesten igång och kunna utnyttja de känsligastes oro. Ungdomars och okunniga människors oro. Alla utopier och totalitära ideologier/religioner är uttryck för samma sorts spelande på existentiell ångest, fast man då målar upp lyckans land i stället för helvetet, som i klimatfrågan. Men det är samma cyniska spel.

  En rättfram och gedigen genomgång av just klimatfrågans olika aspekter får man i den nyligen utgivna boken ”Falskt alarm” som kan laddas ner eller köpas i pappersformat. Om man vill vara påläst och inte bara påverkad.
  http://falsktalarm.se/

  Gillad av 6 personer

  • Laggar skriver:

   Det finns en gammal princip att barn inte skall tas på allvar i samhällsfrågor, därför finns rösträttsåldern bland annat. En följd är att vuxna inte skall göra som barnen säger. Ej heller skall barnens åsikter basuneras ut utanför familjekretsen. Dessa principer har blivit diffusa i denna historia, ändamålet är så gott eller ändamålet helgar medlen. Otroligt att vuxna politiker gått på denna uppdiktning, det är knappast något unikt som flickan kommer med. Vore det något unikt så kanske läget vore annat, då kunde man se om det finns en sanning i påståendet. Snarare visar det hur vilsna och överkänsliga politikerna är. Journalisterna borde ha sitt ansvar.

   Gillad av 3 personer

   • Hänga sten skriver:

    De som tycker vi borde lyssna på barn borde då vara för att barn, som i Nebraska, kan få körkort vid 14-års ålder, de borde också få köpa sprit på systemet.

    Gillad av 1 person

  • Hänga stenar skriver:

   Falsktalarm.se verkar som en bra sammanställning men boken saknar den huvudsakliga förklaringen och tjänar främst syftet att avfärda konsensus, gott så. Nir Shaviv har med kollegor i Danmark funnit förklaringen, den felande länken. Solen värmer jorden i cykler, och känsligheten för CO2 kan entydigt visas vara för låg för att förklara temperaturvariationerna, men inte heller solens ökande och fallande strålning är nog i sig själv. Så vad fattas, jo det är just att kosmisk strålning, partiklar av mycket hög energi, skapar ”bubbelspår”, likt de man kan se efter flygplan som ger upphov till fler vita moln som reflekterar solljuset. Dessa partiklars frekvens styrs av solvinden och solsystemets position i vår galax, man kan se cykler som är av storleksordningen tiotals år upp till flera hundra miljoner år. 🙂

   Gillad av 3 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Eva Danielsson — utmärkt skrivet, kan bara hålla med.
   Se även intervjun med Lars Bern på http://www.swebbtv.se

   — Jag upplever honom som trovärdig. Han har helt rätt i att detta är en religion. en religiös sekt.

   Intervjun under rubriken:

   ”Fjärde statsmakten med Lars Bern om SVTs klimatbedrägeri” 01:23:46

   Gillad av 1 person

 6. Danske mand sig nu populär fann, fakirer hans trick vill kunna kan, hänger stenar i mandom fram, då ingen hand av yetimadam, finns som kan, skapa elefantisk dans från khotan, röka på och svänga mandom av och an, inte illa minsann skriver:

  Ja Greta och de andra är barnsoldater, liksom de Pol Pot och IS använde, man sätter sina ideér och ideologi främst, och utnyttjar barnen.Vem av alla dessa klimatalarmister kan själva förklara sambanden? Inte ens vår egen Lennart Bengtsson kan föra dogmen i bevis. Det signifikanta och avslöjande är att den totalitära ideologin går först, det verkar som om dessa pk-ister inte kan leva utan en tro på något, och utan religionen så blir genus, klimat, islamisering och massinvandring substitut, och inte inte någon gång så stoppar de upp och funderar på hur det kan komma sig att allt de gör stöds av etablissemanget, av sittande regering. På samma sätt så funderade väl inte PolPots barnsoldater om det de gjorde var rätt? Jag tror exakt samma mekanismer som låg bakom fälten med lik i Kambodja är i spel på Spyken, detta har bara börjat. Det är väl också så att muslimer i allmänhet inte hetsar upp sig över klimatet, deras religiösa impuls är redan uppfylld. En randanmärkning är att de nya ateisterna, Dawkins osv, inte verkar inse att denna religiösa impuls måste fyllas, och att deras rätt är smaklös, den saknar djup och den balans som uppnåddes med kristendomen, där det värdsliga och andliga hölls separat. Att hänga upp allt på rationalism och vetenskap för till sådant som klimatalarmism för vanligt folk tänker helt enkelt inte speciellt djupt, över något alls.

  Det lustiga är ju att om 20-30 år när dessa Spyken-elever har egna barn som går i skolan så kommer detta vara vad man lär sig:

  Man kommer att lära sig att solens cykler tillsammans med hur vårt solsystem rör sig i Vintergatan är det som styr klimatet, att det är hur stort flödet av kosmisk strålning från supernovor är som styr molnproduktionen och därmed temperaturen, samt att det viktigaste av allt är att säkra att vi har nog med vegetation för att kunna producera CO2 när det behövs så att livet kan upprätthållas så vi inte kommer under 150ppm CO2. Därför så är det allra skadligaste för,vårt ekosystem och odla palmolja och majs till biobränsle för flyget.

  Alternativt så lever vi alla i en kommunist-islamistisk diktatur där Spyken-eleverna sitter i duman och är de enda som har värme på vintern och inte varje dag behöver oroa sig för att få sina barn våldtagna eller mördade.

  Gillad av 5 personer

   • Hans trick vill kunna skriver:

    Hehe, jag tror jag hade missat att titta noga på den nya symbolen, i den senaste opinionsundersökningen fanns den dock med, alltså, det lämnar ju inte mycket rum för fantasin, det är ju inte bara en dildo utan är ju som en av de där naturtrogna versionerna med pung och allt. Det blir deras gravsten. En stolle.

    Gillad av 1 person

 7. uppstigersolen skriver:

  Vad gäller just Greta så skulle hon väl gå i gymnasiet om hon gick i skolan. Gymnasiet är inte obligatoriskt utan helt frivilligt. Så skolk kan inte förekomma. Icke närvaro är väl mer adekvat. Så de ungdomar i gymnasiet som vill utebli från undervisningen kan väl göra det. Självklart så ska eventuellt studiebidrag tas bort samtidigt. Vid längre frånvaro mister eleven helt sin plats i skolan och får väl kvala in igen om han/hon så önskar. Självklart ska denna frånvaro ligga eleven till last under en längre tid. Så när en potentiell arbetsgivare frågar vad som hände där i ungdomen blir svaret: När jag känner för nåt annat så kommer inte jag till skolan/jobbet. Lycka till i framtiden säger jag.

  Gillad av 3 personer

 8. Hänger stenar skriver:

  En fundering av det jag skrev är om den process vi ser med framväxande dogmer är en sorts komplex maktkamp? Vi har mångkultur och allas lika värde (utom de som inte håller med) som kanske den bärande idén i pk-ismen, denna kärna ledde till massinvandring vilket nu har lett till islamisering och våld, inte minst mot kvinnor. Dessa två läror är inte ortogonala och kan inte samexistera, så då viker mångkultur och kvinnors rätt, genus etc. undan till förmån för islam, vi ser ju detta varje dag, så då måste pk-ismen finna något nytt, en ortogonal tro som är kompatibel med islam, och då passar klimatet perfekt. Är det vi ser framväxandet av ett bikulturellt samhälle med en del människor som ”tror på klimatet”, en sorts eko-religion, och en andra del som består av muslimer? Kanske, men eftersom ingen av dessa två delar är produktiva så krävs det som har varit en hörnsten i alla totalitära samhällen, arbetande slavar, så alla som inte bekänner sig till klimatet eller islam, de blir slavarbetare utan rösträtt, deras enda rätt är att betala skatt.

  Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   Att det handlar om komplex maktkamp är min absoluta övertygelse, och att det dessutom är betydligt många fler än pk och islam inblandade i kampen. Flera av dessa kampare samarbetar delvis när de kan använda samma metoder som kan leda till olika resultat.

   Gilla

 9. Leif Stern skriver:

  Hela klimathysterin bygger på en samstämd massmediakör som ständigt sprider grov lögn.
  Sagotanten Melin orkestrerar ständigt upprepade påståenden om smältande arktiska isar.
  Detta är bevisligen lögn. Enligt kaptenen på statsisbrytaren ODEN som sedan länge använts till nordpolsforskning på somrarna. Tidigare har ODEN kunnat hålla 5 knop genom isen.
  I augusti 2018 klarades endast 3 knop och man nådde inte som tidigare ända fram.
  Sagotanten släpper fram den grövsta lögn för att lura och skrämma läsarna.
  länk till kaptenens veckobrev och Aftonbladets artikel.
  https://docs.google.com/document/d/1XyYyadwzwrE4TG8sten4iYsbc4hWncwhEk5pl_CNht4/edit?usp=sharing

  Gillad av 2 personer

 10. Jean D´Arc skriver:

  Om man skall ljuga skall man ljuga rejält.En ofattbart stor lögn sväljs ofta av de sk ”massorna” som alltid är på jakt efter något att förfäras över och något att rikta sitt latenta hat mot.Riktigt,riktigt stora lögner.Ofattbart stora är allra bäst-det vet alla propagandister.Det gäller även att med hjälp av grupptrycket skapa en vi-och-dom atmosfär som gör det enkelt för propagandisterna att skambelägga,skam-och-skulda och bålbränna dem som genomskådat Den Stora Lögnen.Även detta vet alla propagandister.I Sverige är hängivet frenetisk tro på ”Gobal Warming” obligatorisk så inte annorstädes där t ex Greenpeace grundaren kallar ”Global Warming” för en fräck,skamlös och ofattbart stor lögn.Cui Bono?Vem profiterar på denna skamlösa ofattbart stora lögn?Svar:Pan européerna som då får möjlighet att ytterligare utplundra skattebetalarna med ofattbart höga tvångsskatter.Tvångsskatter som hamnar i den redan skattebefriade ”Elitens” fickor och bankkonton.Man bör även lägga märka till att den av den Pan europeiska eliten upphaussade skolflickan själv tillhör ”dem”-Pan européerna.Thunberg?Är efternamnet bekant kanske?Den helt okända ”bondflickan” som mottagit klimatuppvärmningsvisioner och även kanske sk heliga röster från änglarna är nog faktiskt diplomatdotter med djupa försänkningar i det styrande Pan europeiska skiktet.Hon har just påbörjat en glänsande diplomatisk karriär.Har ”Pappi” hjälpt henne på spåret måhända?Svar:Ja.Inte vem som helst släpps fram-de vet man sedan länge.

  Gillad av 1 person

  • Anders skriver:

   Grova lögner är också ett utmärkt sätt att testa folks lojalitet. Ju grövre lögn desto bättre. När den 73-årige Mao tog sin beryktade simtur i Yangtse-floden påstods han ha tillryggalagt en sträcka på en sådan tid att han skulle ha simmat dubbelt så fort som världsrekordhållaren på långdistanssimning. De helt lojala bekräftade förstås det orimliga påståendet som varande sanning, medan de som visade att man tvivlade inte var att lita på. På liknande sätt fungerar det numera i Sverige. Om man instämmer i att, för att ta valfri lögn, den grova brottsligheten har minskat är man lojal, annars är man opålitlig. Samma med ”klimatförändringarna”.

   Gillad av 3 personer

 11. p kohlin skriver:

  Om eleverna skolkar i protest mot sin dåliga skola och värdegrund krävande en bra skola där förnuft, kunskap, objektivitet, bildning i klassisk mening sker skulle många vuxna uppmuntra detta. Förresten borde lärare och rektorer skolka oxå av dessa skäl. Tryck nedifrån. Gula västar utdelas till alla dessa av tex Rotary. Det finns säkert många i den vuxna kategorin som skulle vilja just detta. (Har en bekant som slutar som lärare p g a den kaotiska skolan).

  Gilla

 12. Per Welander skriver:

  Stämmer det med gymnasiet UPPSTIGERSOLEN? Greta Thunberg är född 2003 och är nu 16 år gammal. Om hon inte börjat skolan ett år för tidigt borde hon gå i 9:e klass och inte gymnasiet. I så fall är det skolk eller ogiltig frånvaro från obligatoriska skolan.

  Greta bor på Kungsholmen och går i en specialskola för de med Aspergers i Bergshamra. Skolan heter Ingridskolan. Gretas lärare som hejat på henne vid riksdagshuset samt uppmuntrat skolk heter Anita von Berens.

  Greta kan inget vetenskapligt om klimatet utan rabblar massa osanna politiska floskler. Hon är en medieprodukt skapad av sina föräldrar, media och politiker. Sen finns det flera som vill tjäna pengar på Greta. Bedrövligt av Svt och stora dagstidningarna att lyfta fram henne.

  Gillad av 2 personer

  • x skriver:

   Bedrövligt?Ja.Men även symptomatiskt.SR/SVT är ju trots allt ett propaganda-organ för EU-eliten som definierar den svenska Normaliteten.

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Du har säkert rätt. Jag såg det mer som att hon var 16 nu och blir 17 i år men OK då. Då får hon alltså inte skolka utan borde omgående tas till skolan och föräldrarna åtalas för att hon reser land och rike runt istället för att gå i skolan. Varför detta inte sker kan man fundera över.

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Fast nu läser jag att hon går på (när hon har tid) på Kringlaskolan i Södertälje. Rektorn Sirkka Persson, fullkomligt avgudar henne och tycker att det är viktigt att eleverna gör vad de känner för. Vill de inte gå i skolan så är det helt OK. Så, det blir lite förvirrande vad som är sant.

   Gilla

 13. matts ekman skriver:

  Greta menar att hennes aktion är till för att öka trycket på politiker att agera, dvs låta alarmismen få ytterligare tyngd. Det normala om man oroar sig över ett tillstånd (i detta fall världens) är att skaffa sig mer kunskap om förhållandet. Det hade varit klädsamt om Greta i stället hade ägnat något år av sitt liv att sätta sig in i den komplicerade klimatfrågan i stället för att agera megafon för alarmism. Några artiklar på Klimatupplysningen.se skulle kanske hjälpa henne att se klarare.

  Gilla

 14. Jaxel skriver:

  Det finns en annan sorts skolk i klimatfrågan.

  Jag tänker på dem som propagerar för och lagstiftar om olika åtgärder för att minska koldioxidbelastning på jordens atmosfär för att sedan själva ”skolka” när det gäller att själva medverka.

  Någorlunda aktuellt är detta vad gäller ett av våra mer aktivistiska riksdagspartier där delegaterna till en konferens flögs in. Man försvarade sig med att man hade ”klimatkompenserat”.

  Hyckleri är vad det är. Om detta är så viktigt som de säger så de väl själva bidra.

  Klimatkompensering är den moderna tidens avlatsbrev. Katolska kyrkan som ansåg sig sitta på ett överskott av goda gärningar sålde en del av dessa gärningar till dem som hade gott om pengar och som behövde kompensera för sina onda gärningar. Det förefaller rimligt att anta det fanns personer som ansåg sig kunna utföra onda handlingar emedan man i efterhand kunde köpa sig fri från ansvaret. Inget nytt under solen alltså.

  Det hela blir lite smått bisarrt när man ser annonser i TV för något hamburgerbolag som hävdar att man motverkar mänsklig klimatpåverkan genom att köpa deras hamburgare.

  Gillad av 3 personer

 15. Trikarn skriver:

  Jag föreslår en skol-lockout istället för strejk. Sådana där testuggande idealister har ändå ingen förmåga att tillgodogöra sig relevant undervisning. Bättre att hålla dem borta från hyggliga elever som tar sin utbildning på allvar.

  Gillad av 2 personer

  • Per Welander skriver:

   Jag antar att du vet att Greta heter Tintin som andra namn. Jo det är sant. Fullständigt namn Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg.

   Gilla

 16. plq017 skriver:

  Det mest fascinerande är att CO2 krisen är över. Det är faktiskt sant. Detta lyckliga datum inträffade 31 januari 2019, då Leonardo Corporation presenterade sin E-Cat SK, som genererar energi i form av varmluft, hetvatten eller ånga upp till 600 grader Celsius, helt utan CO2, radioaktiva restprodukter eller strålning.
  Och företaget hyr ut produkten, och kunden betalar för energin.
  Varför hörs inget om detta i Sverige? Det passar inte main stream media.
  Tänk efter, 52% av SVTs journalister röstar MP, vad skulle hända med MP när detta blir känt.
  Socialstyrelsen behöver snart gå ut med varningar, och be folk flyga mera, för att hålla upp CO2 halten, och hålla istiden borta.
  Däremot diskuteras produkten i Norge och Danmark, länder som fortfarande har en fri press.

  Gillad av 1 person

  • Fan vad jag hatar sossarna skriver:

   Skyll inte på Mp, sossarna vill få folk tro att staten behövs när den i själva verket alltid är,en parasit utom i vid ytterst få tillfällen.

   Gilla

  • Pravda-maskinen. skriver:

   ”52% av SVTs journalister röstar MP” och de resterande procenten sannolikt på V och S.Då kan man vara övertygad om att ingenting -inte ens en viskning-hörs om de katastrofalt ökande socioekonomiska klyftorna mellan rika och fattiga i Sverige.Enligt Eurostat är det så alarmerande att Sverige-”välfärdsparadiset”- utmärks av att de socioekonomiska klyftorna där ökar snabbare än någonannanstans i den industrialiserade världen.Sverige har alltså guldmedalj i den industrialiserade världen då det gäller sportgrenen ”skenande klassklyftor”.Detta saknar helt intresse för rothschilröda och gröna propagandister förstås vilket känns tryggt,Man kan verkligen känna trygghet då man vet att SVT också är ÖverhetsTV som alltid djärvt går i bräschen för den svenska parasitära överklassen och Rothschildbankirerna som t ex Macron.

   Gillad av 1 person

 17. lookslikeanangel skriver:

  Nobelpriset i …….
  går till ?

  Man kan ju fråga sig hur det står till med intresset för
  och nivån på kunskap, forskning och vetenskap.

  Vi är ju faktiskt ett land som härbärgerar Nobelpris!

  Nu verkar det som det är minimal kunskap
  och maximal känsloutväxling som gäller.

  Kanske är det Gudarnas ingripande att Nobelpriset
  i litteratur blev inställt förra året.

  För
  vi skulle seriöst behöva definiera, vilka vi är
  och vilken nivå vi strävar efter här i landet ö h t!

  Vad vill vi förmedla till yngre – Är kunskap viktig t.ex.?

  Gilla

 18. Margareta skriver:

  Fenomenet Greta Thunberg ger mig osökt associationer till demonstrationerna från vänsterhåll sent 1960-tal – hela 1970-talet. Föräldrar vandrar i tåg, skanderar slagord och på axlarna har de sina små telningar med flagga i handen. På flaggan står ord som FRED och liknande. Tror någon att barnet vet vad som står på flaggan, känner till något om politik och vad barnet självt vill? Naturligtvis utnyttjar de vuxna barnet för något som de själva tror på och därmed indirekt för sin egen vinning. Inte pekuniär vinning men en moralisk.
  Hela Greta-historien är i mitt tycke mycket osmaklig, just för detta cyniska utnyttjande av ett barn med ett oskuldsfullt namn – Greta – som ger associationer till sagans värld, flätorna som ger associationer till Gretchenflätor och ung, oskuldsfull kvinna/mö som ger sig ut i världen för att slåss och strida mot de stora, stygga drakarna. Klimatdrakarna som för sin egen ekonomiska eller politiska vinnings skull tär på klotets resurser. Oskuldens vandring förverkligad. Vem kan säga emot, ha invändningar – det är ju bara ett litet barn.

  Gilla

 19. Stig Palm skriver:

  Det borde vara åtalbart att utnyttja ett barn som hennes sjungande mor gör för sitt syfte.
  Ett barn som har en mental sjukdom, Aspergers. Denna unga flicka tror sig göra gott och endast fördärvar för sig själv med hjälp av modern, Ernman, samt media.

  Gilla

 20. annagustin2@gmail.com skriver:

  Men herregud…vad är det med er allihopa?

  JA…kosmiska förändringar påverkar vår planet. MEN det gör också vårt ekonomiska system som bygger på avgrundsdjup GIRIGHET. I vårt eget land har våra politiska företrädare gjort spelmarker av oss allihopa genom att lägga våra barn och våra gamla och nu också våra pensioner på börsen…vi ligger alla ute på det globala kasinot. Och det finns inget stopp på alla girigdjävlar som vill tjäna pengar på pengar.

  Är det något som håller på att gå överstyr nu med alla sinande naturresurser på planeten – så är det den grupp ekonomiskt o-bildade politiska elit som i sammansvärjning med storföretagen inte har något annat mål i sikte än att fortsätta att förmera kapitalet.

  Ingen moral, inga etiska betänkligheter, inget skönhetssinne, ingen som helst klokskap eller visdom präglar de beslut som tas på de högsta nivåerna. De har alla blivit som REA-kärringar på en amerikans stormarknad – och vi är alla inblandade vare sig vi vill det eller inte. Våra skatte- och pensionspengar backar upp vapenhandeln och allsköns skit som ingen normalfuntad människa skulle gå med på om de visste om det.

  När vuxenvärlden är så f-b blind…eller som Reinfeltd kallade oss: ”Det sovande folket” så kan de göra vad de vill med våra gemensamma resurser (våra skattepengar).

  Då får man nog vara glad att en liten unge, orädd pekar finger åt vuxenvärlden och säger: ”Det är ert FEL”
  Den religion som hela världens alla ledare efterföljer med sina egna prästerskap:ekonomerna, hjälper dessa ledare att tro att de gör rätt….men de håller på att förstöra planeten med sitt krav på ständigt ökad tillväxt – och fattar ni inte att detta påverkar klimatet så är ni lika obildade som dårarna som sitter i regering och riksdag….dem som ni annars ondgör er över.

  JAg har haft anledning att i årtionden fundera över varför vissa människor som verkar kloka, som har utbildning, som har höga positioner INTE bryr sig om nya systemidéer, inte t.ex vill veta hur ett räntefritt lån går till utan högt deklarerar: JAG TROR INTE PÅ DET DÄR!

  Idag har jag genomskådat alla dessa, jag har även i min egen familj sådana personer.
  Rädslan att falla…att mattan rycks undan under fötterna på en människa är stor…fast ingen skulle erkänna att det är det som det handlar om. Man har skapat sig sin egen världsbild…man är trygg i den…och vill inte att nån liten unge ska komma och rucka på den…eller nån som säger: VI KAN GÖRA PÅ NÅGOT ANNAT SÄTT….VI KAN BYTA SYSTEM!

  Nej,nej,nej,nej…..jag hör inte, jag ser inte, jag säger ingenting…och framför allt…jag VILL inte få min världsbild ändrad…ta inte ifrån mig min trygghet! Alltså – ATTACK är bästa försvar!

  PS. Alla borde läsa ”A Blueprint for Survival” – som den brittiska forskargruppen la fram som sin rapport 1972 inför världens första FN-toppmöte om planetens överlevnad. Finns på svenska på nätet under rubrik: ”Till dem som vill överleva”. (Nu är de alla döda….alla som varit inblandade i denna forskarrapport…men de fick rätt när de sa att om vi fortsätter med den tillväxttakt vi haft de senaste 20 åren (då 1972) så kommer vi att ha gjort slut på planetens alla naturresurser om 50 år, och nu har det gått 47 år sen de sa detta. De var inga obildade fjantar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.