Sverige behöver en grundlig sjukdomsutredning

Har vi någonsin talat så mycket om ”vansinne” och ”galenskap” som vi gör idag? ”Something is rotten in the state of Denmark” heter det i Shakespeares Hamlet, men nu verkar det vara den svenska statsbildningen som angripits av röta. Sverige är sjukt säger många. Och svenska politiker har blivit galna. Somliga tycker till och med att vårt land borde tvångsomhändertas eftersom vi uppenbarligen inte kan ta hand om oss själva.

Vad galenskapen i grund och botten beror på får vi nog återkomma till. Det är ett ämne som kräver tid och reflektion. Men vi kan försöka säga något om galenskapen i sig. När brukar vi anse att någon är galen? När ska en tidigare mentalt frisk person klassas som sjuk? Av vilka orsaker skulle det vara berättigat att tänka att svenska politiker – eller kanske svenskar i allmänhet – faktiskt är fullständigt vrickade i huvudet?

Låt oss först göra en kort sjukdomsbeskrivning av vår stackars patient. Några symptom kan vara bra att journalföra även om det är sjukdomskriterierna som intresserar oss och även om vi väntar med att ställa diagnos.

Vi har exempelvis den pikanta detaljen att Sverige under fem år tagit in upp till en miljon immigranter (mellan 800 000 och en miljon beroende på hur man räknar) och därmed utsatt sig självt för opåkallade påfrestningar vars långtidseffekter är omöjliga att förutsäga men som mycket väl kan komma visa sig vara högst menliga för patientens allmäntillstånd. Det tål verkligen att funderas över om detta riskbeteende är naturligt för en person vid sunda vätskor.

Därtill kommer det oroväckande faktum att de som försökt hävda orimligheten i befolkningstillväxten har utmålats som ett gäng extremister som ställt sig på fel sida av den svenska historien. Bara detta skulle kunna motivera en orosanmälan till ansvariga myndigheter: något står inte rätt till. Ett annat symptom på begynnande vansinne är att svensk public service ständigt matar oss med vänsterimpregnerad propaganda om jämställdhet, jämlikhet och mångfald samtidigt som de ljuger oss rätt upp i ansiktet och påstår sig vara opartiska och oberoende. Total inkonsekvens och trotssyndrom är knappast psykiska hälsomarkörer.

Våra dagstidningar imponerar inte heller i grenen hälsosam klarsynthet. För någon vecka sedan kunde vi läsa en indignerad artikel i Svenska Dagbladet om att konsertarrangörer faktiskt flyger in artister till Sverige! Just det! Artisterna flygs in till Sverige! Vi ska ju rädda jorden undan den annalkande klimatkrisen! Hur kan vi då unna oss lyxen att gå på konserter med artister som flugit hit? Segelbåt eller landsvägen med häst och vagn tack!

Vårt sinne för ekonomiskt ansvar verkar också angripen av någon mystisk funktionsnedsättning. BNP per capita, till exempel, vad är det? Det är väl bara att fylla på vårt land med outbildade människor som aldrig kommer få in en fot på arbetsmarknaden: vi betalar gärna för det med våra skattemedel. Vi tycker nämligen om att betala skatt i Sverige. Vi älskar att lämna ifrån oss vår inkomst. Speciellt när den går till föreningsbidrag till islamister som vill krossa vår demokrati och påtvinga oss den ende guden. Och apropå det! ”IS-svenskarna”. Ja det är ett för sorgligt kapitel, men de här människorna måste också kunna återintegreras i samhället. Alla kan hamna fel i livet. Det har vi alla gjort någon gång. Och vilka signaler skickar det ut om vi fråntar hänsynslösa mördare som förklarat krig mot Sverige deras svenska medborgarskap? Hur går det då med integrationen?

Och så vidare. Und so weiter. Et cetera. Journalsystemet kanske kraschar om allt ska tas med som med röda bostäver indikerar sjukdom och vanvård. Symptomen tar aldrig slut. (Vi kan väl nämna nedläggningen av försvaret också? Eller förresten, glöm det! Det var ju bara ett särintresse.)

Så vad är det för fel på oss? Ingen vet. Dårskapen är ett mysterium precis som infantiliteten och dumsnällheten. Men om vi ännu inte riktigt kan sätta fingret på den djupgående orsaken till besvären kanske vi i alla fall kan beskriva galenskapen i sig på ett mer abstrakt plan. Vad består det galna i? Vad är grundkriterierna för det psykiskt ohälsosamma?

Galenskap är till att börja med brist på verklighetsförankring. Den som inte ser eller kan hantera verkligheten är på något sätt psykiskt defekt. Realitetsprövningen fungerar inte. Man ser världen utifrån sina egna förvrängda föreställningar. Man kanske projicerar sina önskningar på verkligheten eller också förnekar man existensen av komponenter av verkligheten man inte vill veta av. Man lever som i en dröm, som i en fantasi. Man hallucinerar och man vägrar lyssna på dem som försöker tala en till rätta. Ibland kan fantasin delas med andra och då kan det vara fråga om masspsykos eller masshysteri. Hur som helst är galenskapen oförmåga att se omvärlden på ett sätt som de flesta andra gör och som vi skulle beskriva som korrekt och funktionellt.

Men mer intressant för oss i Sverige idag är kanske att galenskapen också kan beskrivas som en oförmåga att hantera proportioner, förhållanden och sammanhang. Det är när verklighetens ordning, dess principer, dess logik sätts ur spel som vi upplever att allt blir sjukt, absurt, barockt, vansinnigt och förryckt. När grundregler för rätt och fel, högt och lågt, mitt och ditt, viktigt och oviktigt, relevant och irrelevant inte längre gäller blir världen upp och ned, bak och fram eller kanske ut och in. Det blir ingen ordning på någonting och allt blir bara fel. Som när eleven bestämmer över läraren till exempel, eller när barnen kommenderar föräldrarna, när landets ledning inte sätter sin egen befolkning främst, när den inte tar ansvar för ekonomin eller skyddar kvinnor och barn från främmande våldsmän, när massmedia döljer istället för avslöjar signalement på rånare och våldtäktsmän, när dagstidningar för vuxna skriver infantila artiklar som hör hemma i Kamratposten, när identitet inte längre har med ursprung att göra, när vem som helst ska vara lika mycket svensk som Kalle Svensson från Valdemarsvik vars förfäder bott i Sverige i tusen år, när de andra går före de egna, när förövare blir offer, när terrorister ska få bostad och bostadsbidrag fast 10 000 svenskar över 50 år går hemlösa på våra gator.

Vad som saknas i allt detta är logik, proportioner, ordning och mening. En regering är en regering är en regering. Och en sådan har att ta hand om sitt land och bevara och utveckla landets särart och kultur. En invandrare är en invandrare är en invandrare. Och en sådan ska anpassa sig till det land han eller hon kommer till och naturligtvis inte ta med sig sedvänjor som är en del av de problem han eller hon anses ha flytt ifrån. Svenskt samhällsliv är inte längre som en pjäs där handlingen är logisk och begriplig utan som en absurd teater där allt kan hända och ingen verkar bry sig om hur allt ska sluta.

Brist på verklighetsanknytning alltså, men också brist på rimlighet, ordning och sammanhang. Och de båda hänger ihop. Det är när verklighetsanknytning ersätts med idealism och framåtanda som vi frånsäger oss vårt ekonomiska ansvar och glatt hävdar att alla problem bara är ”utmaningar”. Det är när det krassa konstaterandet av ondskans realitet får ge vika för en idealiserad människosyn där alla är värda en andra chans som vi får för oss att den som aktivt stöttat en militariserad terrororganisation med ofattbara brott på sitt samvete ska ges möjlighet att återintegreras i det svenska samhället.

Kanske handlar det om en internationell epidemi, men i så fall verkar sjukdomsförloppet ha avancerat längre hos oss än hos andra. Vi ser inte det som andra ser. Vi vill inte se det som andra ser. Vi ser inte verkligheten och gör ständigt nya felbedömningar.

Vi är helt enkelt inte riktigt kloka.

Vidare sjukdomsutredning anbefalles!

69 reaktioner på ”Sverige behöver en grundlig sjukdomsutredning

   • Fredrik Östman skriver:

    Det ingick i reglerna att man inte får säga att t. ex. sossar är korkade eller dumma i huvudet. Det tolkades ganska strikt. Här är nu en hel krönika som säger att sossar är dumma i huvudet.

    Gilla

   • Spiro skriver:

    Vi har ett regeringsparti till som inte heller besticken på rätt plats.

    Manuel Cortez Azero och Hedda Berkesand, båda språkrör Grön Ungdom i Stockholmsregionen, förklarar i en debattartikel i Expressen att fenomen som det höga antalet dödsskjutningar bland kriminella invandrare är svenskarnas fel.

    Språkrören varnar också för att det kommer bli ännu värre för svenskarna om de inte accepterar globalismen fullt ut.
    ”Världen är här. Globaliseringen kommer att fortsätta. Trots högernationalism, trots och på grund av klimatförändringar.

    Demokratin måste återerövras i den globaliserande världen; erövringsförsöken blir bara segerrika om vi lugnt och behärskat kompromissar och integrerar. Lyckas vi inte med det är de tragiska dödsskjutningarna i förorten bara en försmak av vad som kommer.”

    MP sitter i regeringen med fem ministrar

    Gillad av 2 personer

 1. Benjamin Dhover skriver:

  Väl sammanfattat. Frågan är väl hur länge den otroligt slitstarka svenska tilliten håller innan gemene man äntligen börjar ifrågasätta överhetens idioti.

  Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   Grundproblemet i Sverige är. Invandrargrupperna har en större överlevnadsinstinkt och är stridbara.
   Svenskar är konflikträdda, speciellt feminister, dom vågar bara strida mot den vite undfallande och konflikträdda svenska mannen.
   Folkutbytet kommer att fortgå till dess de flesta svennar emigrerar, då duger Trumps USA.
   Mesiga svenskar är felet.

   Gillad av 8 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    True that. KOA gjorde en intressant analys igår, med stöd av Jordan Peterson och Jungs begrepp animus och anima.

    ”Människor kan vara helt styrda av sina skuggbilder En kvinna som styrs av sin manliga skuggbild blir aggressiv. Hon kommer inte att se de män som hon möter som de individer av manligt kön de i verkligheten är, utan som representanter för män som kategori, ja mer än så – som företrädare för det manliga tyranniet. I detta kommer hon att föra fram den samlade kollektiva kvinnliga vreden mot patriarkatet. Män som utsätts för detta upplever att inget av det som de säger fungerar, inget når fram. Allt förvanskas och missförstås, därför att det som kvinnorna hör och ser är den tyranniske patriarken. Kvinnor blir offer, eller snarare gör sig själva till offer, och dömer männen för detta.”

    https://morklaggning.wordpress.com/2019/03/02/en-kvinna-under-paverkan/#more-18459

    Gilla

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  I sin bok Extraordinary Popular Delusions and the Madness of the Crowds skriver Charles Mackay följande som kanske ses som en beskrivning av den utbredda svenska psykosen:

  “Men, it has been said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, one by one.”
  Eller i fri översättning: “Människor tänker flock, det ser ut som om de blir galna I flock, men återfår endast förståndet långsamt, en efter en.”

  Gillad av 2 personer

 3. Steven Jörsäter skriver:

  Bra sammanfattning men du glömde galenskapen att inte kunna se skillnad på kvinnor och män. Det hela handlar om en oförmåga att erkänna att verkligheten är annorlunda än den (märkliga) idealbild man har. Har vi kanske tittat för mycket på film? Har cybervärlden tagit över? Någon slags störning av verklighetduppfatningen måste det i alla fall vara.

  Gillad av 7 personer

 4. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Jag minns en intervju med en rysk KGB-man för många år sedan. Han uttryckte sin beundran för hur man lyckats hjärntvätta det svenska folket så totalt, utan att vi förstod att vi var helt indoktrinerade. Detta har pågått så länge, men har helt klart accelererat de senaste 20 åren.
  I kombination med att ha levt ett skyddat liv utan krig i 200 år har detta medfört att våra normala överlevnadsinstinkter helt gått förlorade. Och nu står vi här, med en framtid som kan bli riktigt hotande, utan redskap att försvara oss. Naturligtvis vaknar vi när vi möter faran inpå livet….men då är det sent. Kanske alltför sent!

  Gillad av 16 personer

 5. Erik2 skriver:

  Jag kan inte se annat än att ett antal egentligen rätt oberoende processer nu har låst sig i varandra och bara rullar på. Det gamla DDR nätverket som har högkvarter på UD/Sida och vill ha kommunism har döpt om allt till feminism osv och jobbar vidare. Man har i filtrerat alla organisationer och grupper som historiskt varit det som stoppat framfarten. Kyrka, konservativa tidningar och läroanstalter, polis, militär osv. Man har letat sig med muslimer och bortsett från deras strävan efter världsherravälde. Den höga skattesatsen i sig ger att beslut över ekonomi ligger inte längre hos privatpersoner. Så styr man nu via moraliska beteendelagar och har en narssisistisk syn. Skyr skammen mer än annat. Kan alltså inte avslöjas med att vara inkompetent, tvärtom, alla som påstår dylikt måste bekämpas. Man använder tänkande från krig i vardagslivet för att bekämpa motståndare. Osv.

  Gillad av 7 personer

  • Erik2 skriver:

   Resultatet kommer att bli ett mycket farligt land. Med mycket farlig brottslighet, krossade drömmar och etnska svenskar minoritet innan 2030. Demografin är övertydlig. Inse också att en vanlig svensk familj kan ha ett eller två barn och de barnen har kanske en eller två kusiner. Nytillkomna lever på annat sätt och i tiobarnsfamiljer så kan de barnen ha hundra kusiner. Dessa familjer som nu är ganska många och etablerade kommer i nästa generation att vara fler än de ca 7,5 miljoner etniska svenskar som fortfarande finns kvar. Hans Jensevik har i dessa spalter indikerat att det att döma av sopmängder och annat kan finnas uppåt 12 miljoner i landet. Och begreppet etnska svenska hörde jag första gången Fredrik Reinfeldt nämna.

   Gillad av 9 personer

   • Anders L. skriver:

    Ja, demografin är övertydlig. De senaste fertilitetstalen är 2,66 för svenska kvinnor och 3,15 för de invandrade från de sämsta utomvästliga länderna (SCB).

    Gillad av 4 personer

 6. Aurora skriver:

  Den sjukdom som närmast behöver utredas är det svenska folksinnet. Vad för slags mähän är svensken? Vi har ju faktiskt möjlighet att inte rösta för dessa politiker som ständigt sviker och förråder. Idag skriver representanter för Grön ungdom att ’det är svensken som inte vill integrera sig’. Svart på vitt. Jag har faktiskt våntat på detta klargörande i 20 år för så länge har detta krav på svensken varit tydligt men inte klart direkt uttalat. Så nu vet alla vad som gäller. Men lugn. Den etniske svensken är en utdöende sort. Har ni sett gamla svenska gubbar och gummor som stapplar bakom rullatorn. Det är den äkta etniske svensken. De blir bra färre och förre så snart löser ’integrationen’ sig själv.

  Gillad av 11 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Tanken att svensken ska integrera sig med invandrarna är inte ny.
   ”Vad man än tycker om de här analyserna, stärker de tanken om att det inte bara är invandrarna som behöver integreras i ett mångfacetterat modernt svenskt samhälle. Även de svenska samhällsinstitutionerna, arbetslivet, utbildningsväsendet o s v, liksom de infödda svenskarna, måste ingå i de processer som en framgångsrik integration omfattar.
   Det är ett grundläggande och mycket olyckligt tankefel att se svenska, respektive andra kulturer som varande företeelser var för sig. Sverige i dag är de facto ett mångkulturellt samhälle bestående av medborgare med skiftande etniskt, religiöst och socialt ursprung. Det är denna vår samlade identitet, som utgör vår gemensamma folkkultur av i dag, och som integrationen måste utgå ifrån.”
   Från SvD 2002. https://www.svd.se/svenskar-behover-integreras

   Gillad av 2 personer

   • cmmk10 skriver:

    Som sagt, inget nytt!

    ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” – Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

    Jag vill inte förhäva mig, men den som inte för redan 20 år sedan såg vartåt det barkade, måste verkligen ha ansträngt sig. 😦

    Gillad av 3 personer

 7. Vakdand, dikdand, dhanadand, eller badhadand, vilket straff drabbar danske mand, i hinduers land, skall kroppsdelar huggas av i sand, är det slutet för dans alá elefantiand, vad nu, vacker ko målad så Grand, slickar glatt danske mand skriver:

  Det är väl ett faktum att många sekulära folk med hjärtat till vänster, idag ett helt etablissemang i väst, tidigare såg på Sverige som beviset, ”se det går, det går bättre!”. Man kan leva rättvist, jämställt, säkert, alla är friska och glada, så många kunde ha Sverige som ett mål att peka på, alla vänsterliberaler och liknande kunde ha Sverige som mål, och mera extrem vänster kunde ta Sverige som utgångspunkt: se socialism fungerar visst! Hög skatt fungerar! Det fungerar bättre än i USA! Om bara vi gör så och så kan vi införa socialism, igen. Så jag tror verkligen att Sverige intog en särställning i den sekulära kultur som växte fram då religionen försvann. Fast idag? Allt oftare när man hör beskrivningar utifrån av Sverige, även kritiska, så inser man att de inte förstår hur fort Sverige har ändrats, från ett av de tryggaste länderna i väst, till ett av de farligaste, från ett land nästan utan våldtäkter och religiös konflikt till ett land med mässling och löss, tusentals våldtäkter och badhus och lekland som överges av svenskar. Ett land inte av mångfald, utan där man helt enkelt låter den mest våldsamma få sin vilja fram, slutet på det är ju tämligen självklart.

  Jag lyssnar en del på Sam Harris och Dawkins och de andra ateisterna, igår lyssnade jag på en diskussion mellan Pinker och Harris och för mig så låter de allt mer desperata, de har nämligen inget att erbjuda, deras erbjudande är ett negativt erbjudande, de tar bort religionen och ersätter den med … vetenskap..rationalitet.., det är ju för dumt, det är ju ortogonala storheter. Som inlägget ovan visar, de flesta kan inte hantera verkligheten rationellt, ingen gör det, utan ens trossatser måste hängas upp på något, är det inte det ena, så blir det det andra. Så fallet Sverige med migranter och klimat visar ju nu med övertydlighet dels att folk söker en mening som politiken inte kan erbjuda, samt att politikerna är allt för villiga att ikläda sig rollen som präster, eller rättare, vi börjar få en ny prästklass, som Mattias Gardell, Ulf Bjereld, Ramberg, Ernman, Pascalidou och Nujen. Präster är lite för fint, kalla dem gatupredikanter, fast nog ser man biskopsambitioner hos vissa. Men erbjudandet är tomt och saknar transcendens.

  Så jag tror att Sverige är beviset på att vi inte kunde leva utan våra gamla myter, vår gamla klokskap, vår kultur och religion, och att sådant är likt vackra byggnader, mödosamt uppbyggt, lätt att riva ner, svåra att återskapa, men det går. Jag tror Jordan Peterson har rätt, det enda vi kan göra är att ta till oss vårt kulturarv igen, gå i kyrkan och liknande. Nu har vi sett var socialdemokratins gråa betong för oss, kan det inte vara nog nu?

  Gillad av 20 personer

 8. Anna Pierre skriver:

  Sann läsning, har länge tänkt på sagan ”kjejsaren har inga kläder”, det är så uppenbart. Jag efterlyser en tex om vad Sverige står för? våra lagar o normer, vår kultur, vad vi vill bevara och föra vidare till våra barn. En text om hur Svensken är, vår moral, vår värdegrund.
  Ett neutralt land har man ju hört men vad mer? Svensk historia, är den som bortblåst? våra traditioner ifråga sätt i och med att skolavslutningar ej får ske i kyrkor på alla ställen till föga för muslimer. En välkomst skylt till Gävle visar bilden på en muslims kvinna i hijab, vad menas med det? att Gävle välkomnar förtyck av kvinnor? Svensken är nog sjuk, klamrar sig fast vid sitt gamla parti när allt gungar, ett gäng dårar som suktar efter sin plats i brussel med hög lön och duktighetsmedalj.

  Gillad av 7 personer

 9. Eva Danielsson skriver:

  Räkna in beroende och missbruk i anamnesen. Missbruk av den känsla av överlägsenhet som att ha makt över andra kan ge. Som ett drogberoende, den snabba lyckokicken i hjärnan, som kompenserar för bräcklig självkänsla. Och som ger goda möjligheter till att hämnas för allt man anser sig snuvad på. Avund är en universell primitiv känsla som ingår i alla socialistiska ideologier och som göds medvetet. Avund är bra att spela på när man ska knyta upp många medberoende till sitt maktmissbruk. De medberoendes uppgift är att underlätta missbruket och spela med i vilka charader som helst för att dölja det som pågår, maktberoendet. Ett beroende av maktberusning som är så starkt och långvarigt att det tillåts prägla allt och resulterar i orimligheter av himmelska proportioner och som man saluför utan att skämmas. Skam ska skattebetalarna däremot fås att känna. Helst ska de skämmas för att de över huvud taget finns till och andas in syrerik luft och andas ut skambelagd koldioxid. Så att de jobbar på och betalar för missbruket och vansinnet utan knot.
  Det hade varit bra med en avvänjningskur för den svenska socialdemokratins maktberoende. Gärna följt av inbördes vänsterkannibalism i kombination med en rejäl och hälsosam fasteperiod, detoxing, från de mest hårresande lögnerna och vanstyret, för svenska skattebetalare. Nu blev det inte så.
  Det är säkert ett avsiktligt bombardemang av varierade galna uttalanden, mindre lögner blandat med bisarra absurditeter, så att folk inte ska orka sortera och reagera. Det fungerar.

  Gillad av 12 personer

 10. Erik2 skriver:

  Jag kan inte se annat än att det finns ett antal egentligen ganska oberoende procsser eller rörelser som har överlagrats i varandra och låst allt. T ex det nätverk med högkvarter hos UD/SIDA som tidogare haft täta kontakter med DDR och vänorganisationer. De har fortsatt verka för kommunismen fast allt är nu omdöpt. Det heter genus, feminsm mm. Man verkar mer aktiv sedan 2010 än någonsin tidigare. Man har också infiltrerat konservativa bastioner som i gamla öst var starkt motstånd. Kyrka, konservativa tidningar och konservativa på universitet. Även polis och militär (till sist). Man förstör allt vad motstånd heter med vilka metoder som helst. Skrika sönder demonstrationer, ljuga ner folk och fula bort dom från all debatt. Man har numera ett propagandaministerium i SR/SVT.

  Gillad av 8 personer

  • Erik2 skriver:

   Sedan har vi högskattestaten i sig. Den flyttar all makt från privatpersoner och gör det möjligt för politiska systemet och ovanstående nätverk att effektivt via regler och förordningar, och numera även via diverse moraliska uppförandelagar, styra och ställa och bestämma. Sedan har SD kommit som en skänk från ovan. Tänk att kunna ha detta parti att kunna skrämmas med. Man har också bra förtrogna i alla s k borgerliga partier, utom SD, som jag inte vet om de är borgerliga.

   Gillad av 2 personer

  • Erik2 skriver:

   Tillkommer på det t ex den väldigt oheliga alliansen mellan vissa religiösa organisationer och framförallt S. Där S tror sig styra, men hej vad blåst man håller på att bli. Sedan, värst av allt. Detta att det politiska systemet uppträder narcissistiskt. Dvs, glorifierar sig självt. Skyr skammen mer än allt annat. Till den grad att man bränner jorden bakom sig hellre än att erkänna sitt feltänkande, och det gäller nu snart inom alla områden. Vi håller på att få en havererad energiförsörjnng fast all kompetens fortfarande finns för precis det motsatta. Ekonomin havereras steg för steg. Livet görs bara svårarare och svårarare för alla medborgare. Bostäder, sjukvård, polis, socialtjänst, … allt knäar under bördorna. Och samtidigt, hjärntvätten är så effektiv att en stor majoritet fortfarande inte ser vad som sker framför sina ögon. Där någonstans kan vi börja nysta i orsakerna till verklighetsundvikandet.

   Gillad av 4 personer

  • Anders L. skriver:

   Greta, den f.d. 15-åringen är tydligt exempel. Ett barn med bokstavsdiagnos, kommer från en dysfunktionell familj med en toka till mamma. Indoktrinerad av media till att bli ett lydigt redskap för statens klimatpropaganda. Inte ens Stalin lyckades ta barnen från föräldrarna och omprogrammera dem så väl.

   Gillad av 17 personer

 11. A skriver:

  Det här får avgöra saken, du finns Fredrik! Vilket jobbigt kommentatorsfält, jag var tvungen att läsa alltihop. En slags nedmalande effekt. Men jag tycker det gick jäkligt bra.

  Mvh A

  Gillad av 1 person

 12. Elof H skriver:

  För att få slut på detta så är.det väldigt många människor som måste rensas ut från myndigheter, förvaltningar, rättssystem och utbildningssystem. Handlar det om 100.000-tusentals? Hur ska det gå till utan diktatur?

  Gillad av 8 personer

 13. Patria Amissa skriver:

  De som skriver krönikor i DGS och liknande ”alternativa” medier, liksom de flesta av oss som ibland kommenterar krönikorna, gör väl det till stor del i terapeutiskt syfte. Vi känner oro, förtvivlan och ibland ren desperation över en samhällsutveckling som vi dag för dag ser barka mot elände, samtidigt som vi upplever oss nästan förlamade av maktlöshet. Hur vi än röstar i politiska val (och många av oss ångrar väl hur vi har röstat i tidigare val) är det alltid inkompetens och destruktivitet, och ofta ren idioti, som trumfar inom den politiska sfären. Genom att skriva får vi ändå visst utlopp för vår frustration, och vi känner även lisan av stöd från likasinnade. Men dessa ”likasinnade”, visst är de alltför få för att en förändring till det bättre skulle kunna ske, eller vad tror ni fellow bloggers?

  Patrik påtalar i sin text 190302 en del sprickor inom det socialdemokratiska partiet, och kommentatorerna fyllde på med fler exempel. Förutom spänningarna och förkastningslinjerna inom den feta och glansiga glasyren över det alltjämt rätt mäktiga socialdemokratiska partiet ser vi idag andra remarkabla saker i ”det politiska landskapet”, som det så vackert heter. Ett antal partier verkar vara på väg helt och hållet ut ur spisvärmen, nämligen liberalerna, miljöpartiet och det ondskefulla Fi (när man gjorde lumpen kom Fi alltid med rätta från öster, hur är det nu?). Tendenser till glasyrkrackelering ser vi även inom moderaterna. Tuffa kommunpolitiker och moraliskt brinnande individer som Hanif Bali utmanar partiledningen. Det blodröda vänsterpartiet, däremot, tycks profitera på den allmänna vilsenheten. Nåja, strunta i det. Inom dom kretsarna finns inget hopp. Men hur är det idag inom C? Med kraftigt raserade förtroendesiffror kanske man börjar klösa ögonen ur varandra även där? En hög kommunpolitiker, Stefan Hanna i Uppsala, som haft mage att kritisera partledningen, fick avsked på grått papper. Pang, UT! Och hur en hedersman som Staffan Danielsson står ut att vara kvar i C går inte att förstå. Hur mycket av liknande saker finns det som vi inte vet?

  Vidare ser vi ett antal main-stream journalister som hoppar av sina jobb och börjar arbeta på andra ställen för att kunna uttrycka sig friare. Tycker mig t.o.m. kunna se en och annan jurist som försiktigt börjar opponera sig mot vissa av de värsta idiotierna inom svensk lagstiftning. Och då får man verkligen rita kors i taket!

  Så, vad tror ni? Anar vi en ”tipping point” i horisonten? Kan dessa ännu vaga tecken faktiskt vara skriften på väggen? Mene, mene tekel u-farsin?

  Gillad av 18 personer

  • Palle9 skriver:

   Patria Amissa: Hoppas verkligen att de tecken på sprickor i PK-fasaden, som du nämner leder till någon form av tillnyktring. Var det inte Palme, som en gång yttrade att ”verkligheten är vår största fiende”? När allt fler människor upplever hur illa verkligheten rimmar mot den bild, som målas upp av politiker och public service-journalister, borde saker hända. Tyvärr tar detta tid, och frågan är om patienten – Moder Svea – överlever så länge. Detta med tanke på det utpräglade självskadebeteende, som patienten i fråga uppvisar.
   Då tillnyktringar tycks ske i ett antal EU-länder skulle man kunna hoppas på att det allt mer udda beteendet vårt lands politiker står för skulle framstå som allt mer besynnerligt för landets befolkning – men det är osäkert mot bakgrund av det stabila grepp, som behålles över public service-media (numera skattefinansierad med benäget stöd av bl.a. M).
   En överslagsberäkning pekar på att ca 6000 invånare per månad tillkommit till SD:s väljarkår under den senaste fyraårsperioden. Ett betydande antal, men ändå otillräckligt.

   Gilla

   • Patria Amissa skriver:

    Tack för svar. Jag är tyvärr tämligen övertygad om att mitt pseudonym kommer att bli verklighet, dvs att fosterlandet är förlorat.

    Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Patria Amissa (09:10), jo, jag ser sprickor i fasaden och interna motsättningar, men pk-bubblan kan förändras på olika sätt. Min gissning är att det förmodligen ändå inte gör någon större skillnad. Mycket stora händelser ska till för att bubblan ska rämna, därför att det i så fall skulle motsvara ett psykiskt sammanbrott.

   Men sprickorna, motsättningarna och stötarna från verkligheten kan kanske skapa resonanssvängningar inne i bubblan, så att språkbruket samfällt, steg för steg, blir mer realistiskt. Kanske även förhållandevis snabbt, därför att man då har kollektivt stöd från varandra (i stället för att bli avklädda och hånade av dissidenterna).

   Men hur realistiskt språkbruket än blir, så skapar det i sig inte mer handlingskraft vare sig hos makteliten eller hos befolkningen. Alla kan fortsätta att oja sig och önsketänka, men ingen gör något. Och de som agerar mer handfast och brutalt kan knappast räkna med förståelse och acceptans på djupet, när alla har betingats att ropa: ”Humanitet! Allas lika värde!” Ryggrad får man inte genom att bara byta språk och solglasögon.

   Gillad av 2 personer

  • svar på tal skriver:

   Det finns inget att rösta på! M? Efter Alliansens år vid makten är de väl inte trovärdiga? C, Rheinfeldtare som gått dit? L, Mp splittras och på väg ut. S + V??? Celldelning? SD? har inte mycket kompetens och hörs inte mycket av, har kanske gjort sitt. Nya partier? Var ska de komma från, var får de kompetensen ifrån, hur många årtionden för att växa sig starka både i toppen och som massparti?

   EU? Håller knappt ihop.

   ”Det är något ruttet i staten Sverige”…..

   Gilla

 14. Astrid skriver:

  Det är väl känt, tycker jag, att bakom ”dårskapen” finns en agenda. Politikerna är marionetter för etablerandet av globalismens ideologi i pilotlandet Sverige. De styrande liknar psykopater i sina ambitioner att avveckla nationen genom att köra systemen i botten. En del är det säkert, men andra bara lyder av egoistiska skäl. Köttgrytan smakar gott.

  Det handlar om pengar, makt, politik och dessutom ockultism; bl a idéer om transformation i Vattumannens tidsålder.

  Håkan Arlebrand konstaterar i sin bok Det okända: ”Astronomin ger inget stöd för att vi ens befinner oss i närheten av Vattumannens tidsålder. Vid vårdagjämningspunkten den 21 mars är solen alltjämt i Fiskarnas stjärnbild och kommer så att vara under lång tid framöver. Först på 2600-talet förflyttar sig precessionen till Vattumannens stjärnbild.”
  Arlebrand citerar från Aagaard, Meldgaard 1989:33: ”New Age-folket manipulerar med symbolerna, och många människor låter sig bedragas till att tro, att kristendomen är föråldrad, och att synkretismen är den kommande världsreligionen”.
  Arlebrand igen: ”Hela idén om Vattumannens tidsålder kan avskrivas som en modern myt som inte ens har fullt stöd inom astrologin!”

  Gillad av 3 personer

 15. Aha skriver:

  Mycket bra krönika. Sveriges problem kan bara ses utifrån en bristande verklighetssyn. Här skulle jag dock vilja lägga till att förekomsten av den bristande verklighetssyn beror på att politiker och etablerade skribenter har personlig vinning av att driva ett verklighetsfrämmande perspektiv. Politikern blir positivt omnämnd i media, skribenten får flera uppdrag i media.
  En win win situation för berörda parter.

  Sverige är sjukt. Sjukaste i hela Europa. Den sjuke mannen var tidigare Turkiet när det Osmanska riket höll på att falla samman. Nu är det banne mig Sverige som är Europas sjuka man.

  Gillad av 9 personer

 16. Östrahult skriver:

  Jo detta är en bra analys. Galenskapen tilltar och finns ständigt runtomkring oss. För att ta några ur dagens hög:

  I dagens Expressen finns ett utmärkt exempel på galenskap producerad av grön ungdom, https://www.expressen.se/debatt/det-ar-svenskarna-som-inte-vill-integrera-sig/

  I DN har två gamla gubbar drömt sig tillbaka till 80-talet och det Volvo som fanns då. (Och vad sossar och liberaler då stod för). Man ondgör sig över att en del blivit rika. Det ska lösas genom att höja skatten ytterligare för medelklassen. Man verkar inte ens känna till att Volvo inte är ett svenskt företag.

  Det säger väl en del om MSM att man tar in sådant tramsmaterial som ovan nämnda.

  Gillad av 4 personer

 17. Mikael Steinwall skriver:

  Visst, vi bor i ett land där absurda nyheter når oss varje dag. En aldrig sinande ström av galenskap och tokigheter. I ett sånt land är det helt okej att Regimteve bjuder in en revolutionär jurist till ett debattprogram, där han ifrågasätter om IS ens kan räknas som en terrororganisation.
  Men 80% av de som är röstberättigade har inget att invända. I Expressen möts jag av en debattartikel med rubriken ”Det är svenskarna som måste integreras”. Författare: Grön ungdom. Helt okej, tycker 300 000 svenskar, Miljöpartiet är mitt val!

  Gillad av 3 personer

 18. Af skriver:

  http://word.harrietsblogg.se/2019/03/02/foraktet-for-arbetarklassen-fortsatter/
  Löfven har nu utnämnt nationalism som sin huvudfiende inför EU valet. Han är nu ute i Europa och saluför sina springpojkstjänster, där socialisterna gör nya försök att demonisera arbetarna och deras nya partier. Storhetsvansinnet blommar åter ut, när karln ropar ut att det är bara jag och mitt parti som kan rädda demokratin och på hemmaplan råder självförhärligande av Bilderbergarnas Annie Lööf, som visst ska rädda hela EU och föra in Europa på rätt väg.

  Liberaler hyser förakt för allt som utgör grundbulten i en demokrati, vår nationskänsla, vårt gemensamma förflutna och vägrar inse att nationalstaten är bärande balkar i en demokrati. Denna globala elit hyllar federalism med överstatslighet, älskar sina friheter och massinvandring, som är det mest effektiva medlet för söndring och upplösning av samhället. Lyssnar gör de endast på muslimers orättmätiga krav och slår direkt till dövörat, när värdlandets folk protesterar mot diskriminering och orättvisor. Då är det så skönt att bunta ihop dem till nationalister, populister och stämpla dem som rasister och allmänt dumma i huvudet.

  Gillad av 9 personer

 19. Palle9 skriver:

  Richard Sörman: Tack för en tyvärr mycket träffsäker beskrivning.
  Nedmonteringen av vårt kulturella och religiösa arv via 68-vänsterns inflytande på skolan och samtidiga gradvisa övertagande av megafonerna i radio och TV får väl ses som milstolpar på vägen. Tyvärr har väl inte politikeryrket varit det mest lockande för de bästa begåvningarna. De flesta har väl tänkt att den skada en dålig politik kan medföra inte på ett dramatiskt sätt skulle påverka ens individuella liv – en svår missbedömning …
  Just det som påpekas i krönikan, den bristande verklighetskontakten och frånvaron av sinne för proportioner är väl något av det mest frapperande. Mycket blir en kamp om ord, om oliktänkande kan betecknas som xenofoba, främlingsfientliga resp. klimatförnekare (smaka på ordet!), fascister, ha fel värdegrund osv,, då behövs ingen som helst argumentation utan då är vederbörande stämplad.
  I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling. (George Orwell).
  I forna Sovjetunionen uppstod det som kallades den inre emigrationen – många människor sökte sig till områden, som inte var så hårt drabbade av den förhärskande ideologin, t.ex. matematik, naturvetenskap, schack etc. Ännu så länge är dock våra gränser inte stängda så om vansinnet fortskrider till det galopperande stadiet, kan en mer konventionell emigration kanske bli aktuell. Innan muren byggdes i DDR var det en ökande mängd människor, som utvandrade till väst. En optiker, som lämnat Ulbrichts arbetarparadis satte upp en skylt i fönstret där han förklarade att ”Långsynta torde följa mig, övriga hänvisas till min kollega på Friedrichstrasse”.

  Gillad av 4 personer

 20. Patria Amissa skriver:

  Nyligen var det i vissa kretsar populärt att agera som en svensk politiker; man tar sig fram i livet med förbundna ögon (från filmen Bird box). Via sociala medier kablar man sedan ut resultatet av att försöka lösa mer eller mindre svåra uppgifter med denna begränsning. Efter en tid tvingades Netflix, som producerat filmen, uppmanat människor att sluta upp med detta för att undvika skador. Varningen har fungerat över förväntan, inte minst för att de flesta större tidningar har nappat på detta, och uppmaningen kablas mycket effektivt ut till allmänheten.
  Den politiska styrningen av svenska medier är, som vi vet, minst sagt uttalad, och detta medför en omsorgsfull sortering av vad som anses värt att publicera och inte. Vissa människor får inte beskyllas för något ont, medan andra till varje pris måste smutskastas. Detta ger ett snedvridet faktaurval, och ofta handlar det även om en kraftig vinkling av händelser, allt för att få politikerväldet att framstå som godheten själv.

  Mot denna bakgrund är det kanske inte så konstigt att nonsensämnen som Bird box, som i praktiken utgör ren och skär idioti, så snabbt kan spridas, medan synnerligen viktiga, rentav livsavgörande nyheter rapporteras knapphändigt eller lyser helt med sin frånvaro. Vi har ju nyligen upplevt den allvarligaste krisen i Sveriges demokratiska historia och man kunde ju rimligen förvänta sig att journalisterna skulle lägga all energi och professionalitet på att nagelfara våra politiska ledares ofullkomligheter, från dag ett ända till en regering var på plats. Visst, det finns en och annan matt artikel och ledare om detta, men en majoritet av tidningarnas innehåll består fortfarande av diverse bantningstips, träningstrender, pseudokändisars senaste skandaler, Trumps nya äventyr, horoskop, goda råd om penisförlängning osv.

  Vilka krafter är det som styr detta informationsflöde? Är det efterfrågan som bestämmer att vi t ex dagligen sedan september månad kan ta del av Pernilla Wahlgrens och Glenn Hyséns familjesituationer? Jag hoppas verkligen inte det, men tänk om det faktiskt är sant. Om det nu skulle vara sant, hur skall man i så fall tolka detta uppdämda begär efter nonsensinformation? Är det ett tecken på att det svenska folket föredrar att gå med förbundna ögon; man vill inte se/höra/veta, och att det är så bedrägligt skönt att i lugn och ro ägna sin lediga tid åt fånigheter? Eller är det ett tecken på en absurd godtrogenhet; trots ett stadigt ökande antal larmrapporter om landets tillstånd är allt som det ska, det löser sig väl? Återigen, hur ser kurvorna för detta lands intellektuella och moraliska kapital ut? Börjar de likna kurvan för svenska folkets privata skuldsättning, fastän inverterade?

  Gillad av 3 personer

 21. Arthur skriver:

  Det började med att partierna med bestämd hand drog ner rullgardinen mot folket och istället bekostade sig genom att direkt ur statskassan ta pengar som annars skulle gå till vård, skola och omsorg.

  Utan den breda kontaktyta mellan väljare och vald som vårt system var beroende av kom partier, stasmedia och statssubventionerad media efter hand att komma i händerna på ett grupptänkande kotteri som inte beundrar oss och inte vill oss väl.

  Gilla

 22. Sixten Johansson skriver:

  Det här pusslet har jag försökt lägga i snart fyra år. Bortåt hälften av det jag har skrivit på DGS har nog haft en psykologisk vinkel. De många psykiatriska symtomen är ju tydliga, men det hela är en mycket knepig historia som kräver radikala förenklingar för att kunna berättas och begripas.

  Jag listade snabbt ett antal vetenskaper eller speciella kunskapsområden, som man borde hämta perspektiv och stöd ur, om man utförligt försökte beskriva varför Sverige är som det är och blev som det blev. Jag kom fram till drygt 30, vilket innebär att man kanske behövde väva ihop ett trettiotal trådar eller tänkta snitt genom historien och verkligheten.

  Den psykiatriska sidan berör ett tiotal kunskapsfält. Men det som är socialt accepterat inom en tillräckligt stor grupp definieras inte som sjukdom, så varken symtom eller diagnoser går egentligen att tillämpa på ett för oss så uppenbart sjukt kollektiv.

  En enkel beskrivning bygger i stället på kända psykosociala lagar. Alla pk-ister lever i en socialt konstruerad mental verklighetsrymd. Den har en säregen geometri, delvis virtuella axiom, konstanter och variabler. Denna tanke- och känslovärld utestänger mycket av den materiella verklighet vi dissidenter har som referensram och ofta testar vår egen socialt konstruerade tankevärld emot. För oss är pk-kollektivet i ord och handling psykiskt sjukt. Men den sant naive pk-isten måste förkasta vår tankevärld och se den som sjuk, omöjlig att ta in, därför att hans egen annars skulle störta samman.

  Gillad av 5 personer

 23. Göran Holmström skriver:

  Detta är resultatet av att alla, precis alla kan bli stjärnor i sitt eget lilla universum
  Via sina små plattformar på nätet! Att ständigt jaga gillande eller plus av sin omgivning pajas skallen på bra många, Sverige är ett mycket bra bevis på det.
  Grupptrycket att vara lyckad, tycka rätt saker och resa till spännande resmål
  till det laga rätt mat och vara vältränad samt snygg.
  Då blir det så mycket enklare att hänga på drevet och få känna sig viktig, gråta lite över klimatet och alla utsatta migranter.
  Människan överlag klarar inte alla krav och all information, det slår slint i lilla knoppen då.
  Detta utnyttjas av globalisterna som önskar fler som köper skräp produkter och löften om ett falskt liv.
  Vägra SVT, bojkotta facebook, och låt bli Twitter.
  Älska varje dag, laga mat med passion. Lev ditt liv, inte lögnerna hela apparaten matar en med.

  Gilla

 24. Janet skriver:

  Det är väl inte så svårt att räkna ut. Sverige blev helt enkelt mer PK och sjukare än någonsin så fort SD kom in i riksdagen 2010.
  Istället för att ta reda på varför det partiet från början röstades in, så skulle svenskarna plötsligt tillrättavisas om ”alla människors lika värde”, samtidigt som fd statsminister Fredrik Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet som om han tänkte i stil med ”här ska ni få se på mass-invandring, era jävlar”.

  Gilla

 25. Lars skriver:

  ”Galenskap är till att börja med brist på verklighetsförankring. ” Jo, på många sätt oavsett diagnos, men det finns en skillnad mot vanliga psykiatriska diagnoser, de som berörs här i artikeln har inte en diagnos och de lider inte. De är inte ångestfulla, rädda, deprimerade, kaotiska, maniska mm utan de tycker allt är som det ska. Man kan inte säga att de saknar sjukdomsinsikt, för de är inte sjuka. Likväl saknar de insikt om världens gång och sin egen roll i sammanhanget eller hur utvecklingen kan tänkas bli.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.