Bittes notiser: Oroväckande ökning av mässling

Antalet fall av mässling har ökat med drygt 48 procent i världen mellan 2017 och 2018 enligt uppgifter som UNICEF samlat in från Världshälsoorganisationen, WHO. Undersökningen omfattar 194 länder.

Tio av länderna, däribland Brasilien, står för närmare en tredjedel av den totala ökningen. Brasilien hade inga fall av mässling under 2017, men rapporterade 10 262 fall 2018. Därefter hade Jemen, Venezuela, Serbien, Madagaskar, Sudan, Thailand och Frankrike den största ökningen.

Undermålig hälsoinfrastruktur, låg medvetenhet, likgiltighet och i vissa fall också ett motstånd mot vaccination tros ligga bakom ökningen. UNICEF menar att siffrorna är alarmerande och visar på ett ökande hot mot världens barn.

Sådant här händer inte över en natt, säger Henriette H. Fore, direktor på UNICEF, och menar att man nu måste ta till krafttag mot för att undvika katastrofala framtida konsekvenser.

Läs mer på CNN

19 reaktioner på ”Bittes notiser: Oroväckande ökning av mässling

 1. uppstigersolen skriver:

  Så länge våra svenska barn är vaccinerade så bekymrar detta mig föga. Om obildad människors barn skulle dö av mässling, vad rör det oss?

  Gilla

  • Monica Eliasson skriver:

   Fortare än du tror kan det bli ett problem även för oss i Sverige. Dina barn eller barnbarn ej undantagna. Sverige, detta vårt godtrogna och naiva land, har ingen kontroll på vilka sjukdomar alla invällande invandrare bär på. Ingen obligatorisk hälsoundersökning genomförs. Bland alla dessa migranter av allehanda slag döljer sig många sjukdomar, bl.a. mässling.

   Gillad av 4 personer

  • Anders skriver:

   Håller i princip mee men svenska barn kqm ju bli smittade innan de fått fullt vaccinationsskydd. Första dosen vaccin ges vid 18 månaders ålder.

   Gilla

 2. SasjaL skriver:

  Oroand ökning? Knappast, snarare oroande att skrämselpropagandan ökar! Jag hade mässlingen i slutet av 1970-talet och då betraktades barnsjukdomar som något som man skulle genomgå i barndomen, för att främja immunförsvaret. Precis som mina skolkamrater, så hade jag bara som värst lätt feber. Det fanns då ingen [legitim] anledning att vaccinera sig, så vad är skillnaden nu, förutom att ‘läkemedelindustrin’* vill tjäna ännu mer pengar?

  * Idag relaterar inte ordet ‘läkemedel’ med de allra flesta preparat, som läkemedelsindustrin tillverkar, eftersom huvudmålet att hämma symptom [inkl. biverkningar], inte att läka. Det finns inga pengar att tjäna på riktiga läkemedel …

  Gillad av 2 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Kan det bero på alla de frispråkiga ”influensorna” på sociala medier, som ”går virala” stup i kvarte? Internet i karantän. Endast en klimatdiktatur kan rädda oss nu. ”Kör över folket, Löfven!”

  Gillad av 5 personer

 4. Anders L. skriver:

  Det framgår av WHO att mässlingutbrotten inte var värre 2018 än tidigare år och att det redan är överståndet. Nu är Venezuela hårt drabbat. Varför får vi notiser här med fake-news från vänstermedia?

  Gillad av 3 personer

  • patriotzz skriver:

   Orsaken till punktformade utbrott beror på anhopning av ovaccinerade invandrare..
   Knappast en effekt av vänstermedia. Möjligen att de förtiger orsaken och verkan.
   Mässling kan ge allvarliga sjukdomstillstånd för äldre utan motståndskraft.

   Det är väl bara elöverkänsliga foliehattar som har något mot vaccination.

   Gilla

 5. Göran Holmström skriver:

  Lite mässling ska en karl tåla anser jag. Rotting Christ i garaget och snart matdags hemlagad pyttipanna gräddstuvad såklart.
  Guman och jag har haft en kanondag, livet är gott trots idiotiska socialdemokrater och inavlad vänster.
  Hårdrock öl och mat, det är dom heliga tre sakerna i livet, Skulle nästan kunna bli religiös av dom.
  Åter till sjukdomarnas värld, håller på med en målning, Löven, Merkel, Macron och Junker är huvudpersonerna, en får bli svält en får bli krig en får bli död och en pest,
  Löven är given som Pest resten har jag inte gett roller än. Men motivet är klart ett Europa där dom fyra ryttarna rider på varsin Ponny typ My little Pony med horn och i regnbågsfärger,
  Macron ska givet ha sin Milf i knäet med ett icke vasst plastsvärd i handen.
  Merkel rider hårt i slöja som vajar, Drunker kommer rida damsadel med omaka skor och en pava i handen.
  Min förra tavla Seven Leaves, en ordlek med löv och lämna.
  Där såg vi dårarna i sina partifärger slänga pengar över våra nya medborgare, samtidigt som vi gamla lotsas in i Auschwitz, åldrande iförda varselväst en del med rullator andra med krycka.
  Det nya frälset i slöja eller modekläder skjutandes på varandra, filmandes en våldtäkt samtidigt med en picka i nyllet på offret,
  Ja jag gjorde den medvetet som Socialstyrelsens foldrar.
  Kan lägga upp den om ni önskar,
  Wir Schaffen das är ändå bättre anser jag, men den är stark.

  Gillad av 2 personer

 6. Bosse J skriver:

  Mässling är en barnsjukdom som drabbade i stort sett alla på 60-talet när jag fick den.
  Man blev lite sjuk, fick lite feber och sedan var man immun.
  Det finns ingen som helst anledning att vaccinera sig mot mässling.
  Samma med påssjuka, som var bra om man fick det i unga år och sedan fick en livslång immunitet mot det.

  Gillad av 2 personer

  • Rune skriver:

   Vattenkoppor, Påssjuka, Mässling, Kikhosta hade vi barn i vår familj under femtiotalet, plus de vanliga influensorna och förkylningarna. Inget särskilt märkvärdigt. Det tillhörde livets gång. Lite konstigt med ståhejet om mässlingen nu?

   Gillad av 1 person

 7. Anna Lallerstedt skriver:

  Hej
  Mässlingvaccin bör fyllas på när man är äldre då det tydligen ej varar livet ut.
  Så vilka är det som får mässling i vårt land? Ålder och bakgrund är viktigt att veta.
  Det var främst av ekonomiska skäl man började vaccinera mot barnsjukdomarna eftersom
  man var sjuk i 2-3 veckor och konvalescensen måste skötas väl. Mammor arbetar i dag utanför hemmet så därav den ekonomiska aspekten som är viktig för samhället. Med 3 barn blir det lång frånvaro.
  Mvh Anna Lallerstedt

  Gilla

 8. Margareta Lundström skriver:

  http://www.greenmedinfo.com/blog/measles-new-red-scare?utm_source=Daily+Greenmedinfo.com+Email+List&utm_campaign=7b4aaa16e0-
  Så länge vi vaccinerar mot mässling kommer vi inte att kunna utrota sjukdomen. Majoriteten av mässlingsutbrott i Sverige och USA har drabbat vaccinerade.Vaccin ger inte flockimmunitet. Mässlingsvaccin innehåller levande virus och därför är vaccinerade en smittfara för känsliga personer.
  Vaccin ger inte immunitet, det ger på sin höjd antikroppar. Man är skyddad i 3-10 år. Det innebär att i praktiken är majoriteten av oss ovaccinerade. Var är då alla mässlingsutbrotten? En genomgången vild mässlingssmitta ger livslång immunitet och ett stärkt immunförsvar för andra sjukdomar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.