Värdegrunden från helvetet

Bitte Assarmo

Kalifatet har fallit samman och nu förbereder sig de tidigare så entusiastiska mordturisterna för att återvända till de demokratiska samhällena igen. Inför utsikten att ställas till svars av myndigheterna i de länder de åsamkat förstörelse under flera år bleknar förstås hatet mot demokratin, och för de många svenskar som begått mord och andra våldshandlingar i islams namn är säkert lockelsen att återvända allra störst. Vem skulle inte vilja få terapi, ekonomiskt stöd och en gräddfil till arbete och bostad istället för ett kännbart straff efter avslutad mordorgie?

Att så sker i Sverige är allmänt känt idag. Och trots att det väcker en helig vrede hos allmänheten tycks det också vara accepterat av en stor del av de styrande politikerna. Det viktigaste för svenska politiker och myndigheter tycks nämligen vara att terroristerna och mördarna får en ny chans, och att de slipper stigmatiseras av sina upplevelser.

Under de år som gått sedan kalifatet utropades har i princip ingenting gjorts för att skärpa lagstiftningen så att dessa terrorister kan rannsakas, dömas och fängslas för sina brott här i Sverige. Vi står istället inför en framtid där de faktiskt kan få gå fria på gatorna, och åtnjuta samma medborgerliga rättigheter som vanliga skötsamma människor. Medborgarnas rätt till trygghet i sitt eget land prioriteras ner till förmån för terroristers rätt att slippa straff.

Detta sker dessutom fullt medvetet, att döma av det förändrade språkbruket i sammanhanget. Regering och riksdag och namnkunniga ledarskribenter och public service-chefer måste ha lagt pannorna i djupa veck och brainstormat om nya och mindre stigmatiserande benämningar på de mördare och terrorister som reste till kalifatet från Sverige. Kanske gick det till ungefär så här:

Valfri politiker: ”Terrorister kan vi ju inte kalla dem längre, för då kan vi inte rättfärdiga att de får återvända till en öppen famn. Vad ska vi då kalla dem så att vi kan avfärda allmänhetens protester på ett lättvindigt sätt?”

Namnkunnig ledarskribent, ivrigt och i falsett: ”Jag vet! Vi kallar dem aktivister istället! Det låter fint, en aktivist har ju civilkurage och patos!”

Underchef på public service, i ännu högre falsett: ”Vilken bra idé! Och så kan vi variera det med resenär, sympatisör och…”

Ännu en valfri politiker, uppsluppet i höga C: ”Återvändare! Det låter jättepositivt och bra, det får tyst på folk!”

Och plötsligt finns det inga IS-terrorister längre. Däremot finns det betydligt mindre farliga, nästan lite äventyrliga, IS-aktivister, IS-resenärer och IS-sympatisörer. Och återvändare.

Återvändare. Jag undrar vad min bosniske vän Samir skulle tycka om det. Han flydde till Sverige från det brinnande Mostar under kriget, och etablerade sig som en skötsam invånare i Sverige. För några år sedan återvände han till Bosnien och byggde upp en framgångsrik hotell- och turistverksamhet och blev vald till årets återvändare vid en högtidlig ceremoni.

I Sverige använder vi alltså samma term för IS-terrorister. Ingen vet i nuläget om de kommer att firas med en ceremoni när de kommer hem men det är lika illa att de belönas med skyddad identitet, ekonomiskt stöd, bostad och terapi. Det är ett hån mot hela samhället.

Nu har medierna börjat uppmärksamma de kvinnliga terroristerna. De som reste till kalifatet för att vara med och delta i mordorgierna, och som nu har barn som de hjärntvättat in i samma skeva världsbild. Ingenting blev som de hade tänkt sig, gråter de, så nu vill de hem till Sverige igen. Men i Sverige är en majoritet av medborgarna helt emot att dessa kvinnor ska få komma tillbaka, i alla fall så länge vi inte har en fungerande lagstiftningen för att ställa dem inför rätta.

En som med kraft uttryckt att de aldrig mer borde få sätta sin fot i Sverige är den moderate politikern Hanif Bali. I ett inlägg på Twitter skrev han nyligen:

”Dessa IS-honor som nu tigger om att hämtas tillbaka nu borde låtas ruttna kvar där. Fullständigt irrelevant om deras jihadiavkommor är ’oskyldiga’. Om ni vill stilla ert samvete så kan ni väl adoptera någon av de tusentals yezidiska föräldralösa krigsbarnen istället.”

Och plötsligt reagerade halva PK-Sverige med vrede och indignation. Det är en sak att kalla högerorienterade debattörer och väljare för både brunråttor och annat avhumaniserande – men att jämföra kvinnliga IS-terr… förlåt sympatisörer med djur är något helt annat!

Således tog aktivisten och advokaten Anne Ramberg till sin sedvanliga arsenal och förklarade att Hanif Bali inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Minister Annika Strandhäll gjorde klart att uttalandet var högst osmakligt. Och artisten Eva Dahlgren blev så illa berörd att hon sade sig kräkas.

Just det. Eva Dahlgren kräks. Men inte främst över misshandel, tortyr, våldtäkt och mord på män, kvinnor och barn. Utan över ett vredgat uttalande om dem som utfört alla dessa grymma handlingar.

Det är svårt att föreställa sig att det faktiskt i demokratin Sverige finns människor som förblir oberörda av rapporter om halshuggna barn, våldtagna kvinnor och män som bränns levande på bål – men som kräks över någons ordval om mördarna.

En sak torde det dock inte vara någon tvekan om: De måste sannerligen bekänna sig till värdegrunden från helvetet.

42 reaktioner på ”Värdegrunden från helvetet

 1. pllay skriver:

  Alla dessa svenska återvändare var ambulansförare och blodgivare, ingen av dem har pa något satt deltagit i aktiv krigföring, kvinnorna arbetade gratis med sjukvård och marktjänst.
  Vi maste likt vara myndigheter lita pa människors ord, framförallt flyktingars.
  Inget att se, cirkulera.

  Gillad av 4 personer

  • Aurora skriver:

   Nu säger svenska IS-deltagare att de reste till IBdl och minsann inte till IS. Till Fria syriska armen. Och för att hjälpa naturligtvis. Nu skriver Westerholm att det var i Ibdl som 1300 krista mördades. Men svenskarna IS-deltagarna vet väl inget om det eller var med. Och vilka var de så angelägna om att rädda med sina ambulanstransporter. Kanppast de mördade?

   Gillad av 5 personer

   • Kalle skriver:

    Värdegrundsivrarna får komplettera sina argument med. Visserligen är vår värdegrund från helvetet, men den är den bästa iallfall. Så det så!!

    Gillad av 1 person

 2. Tritonen skriver:

  Jag förstår inte varför de inte ”lagförs” på platsen för brottet, närmast Syrien? (Om jag som svensk medborgare ertappas som knarksmugglare i Thailand, blir jag väl dömd i Thailand?) Dessutom har ju terroristerna utsikten att dömas enligt sharia, vilket stämmer väl överens med deras tro.

  Gillad av 12 personer

  • olle reimers skriver:

   Om nu Sverige eller något annat land ska ta ansvar för att lagföring ska ske bör man väl tillämpa den lag som gäller för det område där detta enligt internationell rätt borde ha skett; d.v.s på platsen för brottet.

   Det är knappast rimligt att samma brott på samma plats ska rendera olika påföljder bara för att vissa av dessa brotslingar lyckats skaffa sig medborgarskap i ett land som inte är villigt att dela ut konsekvenserna.

   Gillad av 1 person

 3. p2185 skriver:

  Terrororganisationen har verkat sedan 2014. Svenskar (?) har anslutit sig och verkat sedan i stort sett samma tid. Vi har stått som förlamade i famlandet efter lämpliga sätt att uttala oss över mördandet (eller ”engagemanget” som väl vissa uttrycker det). Men nu, när skurkarna står i kö för att tillsammans med sina familjer (hur många hustrur per mördare och hur många barn per hustru blir anhörigåtervändare?) söka skydd i rättsstaten och gulligull-landet Sverige visar vår justitieminister krafttag! Så berättas i dagens SvD:

  ”Regeringen vill göra det straffbart att delta i eller ha samröre med terrororganisationer.
  – Vi kommer att upptäcka fler fall av de som begår de här brotten. Det blir enklare att kartlägga själva nätverken, säger justitieminister Morgan Johansson på en pressträff.
  Sverige har en omfattande kriminalisering när det gäller terrorism, enligt justitieministern. Men det är inte i sig straffbart att delta i verksamheten i en terroristorganisation som till exempel Islamiska staten – något som regeringen vill ändra på.
  Två nya brott införs: deltagande i en terroristorganisation och samröre med en terroristorganisation, enligt den lagrådsremiss som regeringen nu fattat beslut om.
  Målet är att en ny lag ska vara på plats i augusti.”

  Med största upprördhet noterar jag att trots att vi har en omfattande kriminalisering då det gäller terrorism så är det inte straffbart att delta i verksamheten!!!! Vad i h-e är då straffbart??

  Och krafttaget ska träda i kraft i augusti!!! 2019!!!

  Gillad av 8 personer

  • Aurora skriver:

   M Johansson tänker mera på sådana ’terrorister’ som Breivik och ’nazisitiska’ grupper. Vilken terrororganisation tillhörde Breivik? Och om det bara gäller att terrororganisationen ska vara klassad som sådan i Sverige och inte räkna med de som EU och FN klassat så blir det inte många sådana. För i sverige är flertalet terrororganisationer inte klassade som sådana.

   Gillad av 6 personer

 4. Kjell Rehnström skriver:

  Tänk om man hade pratat om att återanpassa koncentrationslägersvakter till ett normalt samhälle med lägenhet och terapi! Dä hade det blivit liv!

  Gillad av 3 personer

 5. Aurora skriver:

  Instämmer i varje ord. Det är synnerligen provocerande för gemene man att höra och läsa vad personer ut makt,-och medietablissrmanget säger och skriver. Det är ett ofattbart hån mot landets, synnerhet kristna, befolkning. Nu väntar väl bokkontrakt och soffbesök för de blodbesudlade mördarna och deras behjälpliga barnsoldatföderskor.

  Gillad av 4 personer

 6. Jari Norvanto skriver:

  ”och för de många svenskar som begått mord och andra våldshandlingar i islams namn är säkert lockelsen att återvända allra störst”

  De är inte svenskar i någon väsentlig mening, med eller utan svenskt medborgarskap. Det finns inte ett jota svenskhet i dessa muslimska terrorister. De har återvänt, när de emigrerade till sina blodiga härdar i MENA. Låt dem inte ”återvända” hit, och gör livet för dem som ”återvänt” miserabelt.

  Gillad av 8 personer

 7. Aha skriver:

  Översvämningen av artiklar om IS-familjernas prekära läge är svår att förstå. Någon folkvilja att vara humana mot dessa bestialiska mördare finns inte. Är medias uppmärksamhet någon form av inbördes tävlan inför öppen ridå om vem som är mest human, mest politisk korrekt i att ta en underordnad grupp i försvar, må vara att de är mördare?
  Är det identitetspolitiken eller vad det kan vara för vänsterpolitik, yttersta anspänning som vi bevittnar?

  Osmakligt är det i alla fall.

  Gillad av 5 personer

 8. Henric Ankarcrona skriver:

  Tänk så rätt han hade, Sven Stolpe. Om nu anekdoten är korrekt.
  – ”Hur tänker ni er helvetet, dr Stolpe?”
  – ”Som DNs kulturredaktion”

  Gillad av 9 personer

 9. Göran Nilgard skriver:

  Det är en del av nyspråket. Varifrån kommer den berömda ligan som härjade på Costa del Sol för ca ett halvår sedan under namnet ”Los Suecos”. Och som det refererades till i PK-pressen och på SVT som ”svenskarna på Costa del Sol…..”
  Ledtråd: det går båtar söderut från Costa del Sol till detta land.

  Gillad av 6 personer

  • Anders skriver:

   Visst, är medveten om att det är nyspråk. Men förstår inte varför skribenter på DGS ska delta i språkförvrängningen. Assarmo känns opålitlig. Förefaller vara lätt förklädd PK-människa.

   Gilla

  • brittmari42 skriver:

   Där skrev man ut att de var svenska medborgare men med nordafrikansk ursprung . Det är dessutom tre ”svenska ” ligor som den spanska polisen gripit en kallade de för dödspatrullen. Ger inte Sverige ett bra rykte . De skrevs redan 2012 om art de själva i Spanien dammsugit landet på. Terrorister och att de som kom undan nog i lugn och ro kunde byggs upp sin nätverk i norden.. Nu har dom facit på det.

   Gillad av 1 person

 10. Rotschildrött a la mode skriver:

  Tänk såhär:Inte bara det perifera utkantslandet Sverige är sedan en tämligen lång tid angreppsmål för en Elit som finns lite varstans men som har sin maktbas i framförallt Eurokommissionen i Bryssel,den Europeiska Centralbankens styrelserum och naturligtvis även i BIS i Basel.En rotschildröd Elit som ej väjer för något.Alla känner dess valspråk som fått blodet att isas i ådrorna hos generationer av utplundrade,utblottade och slutligen likviderade människomassor:Liberté!Egalité!Fraternité!För oss ,men inte för er såklart.Ni är endast till för oss!I utkantslandet Sverige finns denna penningstinna,mordiska och ständigt babblande frasmakarelit framförallt att finna i den sk ”Tårtan” i Stockholm.Det är därifrån bland annat som ständiga kampanjer planeras och genomförs mot de ständigt vilseförda och tvångsskatteutplundrade etniska svenskarna.En girigt exploaterad folkspillra som nu endast består av ca 7,5 miljoner individer.Nästan vad som ryms i en kinesisk småstad.Men det vi ser nu ifråga om aktivt vilseförande och tvångsskatteutplundring av denna redan decimerade folkspillra är ingenting, absolut ingenting mot vad som väntar nu när förrädarbyket i ”Tårtan” just signerat ”Den globala migrationsöverenskommelsen” i FN-ett avskyvärt folkmördardokument som nu reducerar alla etniska svenskar till andra och tredjeklassens ”medborgare”.”Medborgare” vars plikt det är att betala sin egen undergång genom chockhöga tvångsskatter.Den som piper emot åtalas genast för ”tankebrott” och blir en paria som mister arbete,bostad och alla mänskliga rättigheter.Sverige-en orwelliansk blodbesudlad skräckstat.Flytta medan tid ännu är.Gör det nu!

  Gillad av 7 personer

 11. Danske mand, bland rykande fötter glider fram, nu han är i hinduers land, i katmandu han med strömmen glider med jakar i dunga i band, vad nu? många bakar föröver i flodens vand, swasthani brata Katha minsann skriver:

  En bosnier och en IS-terrorist och Bellman knackar på Bitte Assarmos dörr. Knack, knack. Vilket test skall Bitte ställa upp som skiljer bosnier, IS-terrorist och Bellman? Förstås min poäng? Bitte verkar fiska efter en utopi som aldrig behöver förklaras eftersom alla inom etablissemanget använder den, man tror att man kan peka ut ondskan innan den sker, men islam är ett helt, som bekant så mördades många i forna Jugoslavien också och jugoslaverna var massivt överrepresenterade inom brottslighet redan för 30 år sedan i Sverige. Som någon skrev, Svartenbrandt var det enda svenska namnet på dörrarna i Kumla.

  Så detta inlägg köper jag inte. Islam är ett helt, och till och med muslimer kan låtsas vara något annat en tid, det är godkänt i koranen att ljuga för goda syfte som att lura otrogna. Jag tycker denna underliggande premiss, att det finns någon sorteringsmekanism som skiljer mördare från hotellägare är både dum och farlig. Jag hoppas verkligen att Bitte bemöter kritiken, för hennes sätt att tänka är hörnstenen i massinvandringen och pk rakt av, nämligen man pekar på mördaren när han väl har mördat, inna dess är vi alla lika. Detta sätt att tänka har lett till massvåldtäkter och Ebbas och många andras död, till att vi nu inte har yttrandefrihet, till islamisering och allt det andra.

  Nå jag såg jugoslaver sparka folk i huvudet för 30 år sedan i grupp och det finns flera framgångsrika jugoslaviska företagare där jag bor, de jag vet, en 3-4 stycken, började med en grundplåt från knarkhandel och brott i Malmö.

  Gillad av 5 personer

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Jag tolkar situationen som att vi i Sverige som vanlig ägnar mycket energi åt att diskutera brottslingens återanpassning istället för brottsoffrens. I detta fall har vi även tagit emot brottsoffren. Det är mycket tack vare IS krigarna som vi fått hit syriska flyktingar. Först får vi nästan olösliga problem för flyktingarna och sedan ska vi återanpassa deras familjers bödlar och som ibland på ett släpphänt sätt blivit svenska medborgare.
  Den senfärdiga handlingskraft som Damberg och Morgan J försöker utstråla är patetisk. Våra grannländer har redan lagstiftat hårdare regler mot de som anslutit sig i någon form till organisationer som IS. Vad gjorde samma regering under de senaste fyra åren?
  Vårt uppvaknande på politisk nivå är pinsamt att få uppleva.. Det existerande regelverket gör att vi sitter fast i tvingande tillämpningar. Det enda som minskar det synliga problemet är att de flesta kommunerna inte gör något åt återvandarna eftersom de blundar. Det handlar om latenta säkerhetsproblem. Hur många av återvändarna som lever på bidrag kan säkert ingen upplysa om.

  Gillad av 3 personer

 13. Göran Holmström skriver:

  Om det idag är mycket skjutningar och våldtäkter. Hur lär det bli med 1000 återvändande ”IS-äventyrare” var moraliska spärrar är helt bortfrätta av ”Äventyren” dom gjort när dom inte kört ambulans och gett blod.
  Absolut ingen kan få mig att tro, att dessa individer kommer anpassa sig till ett arbete i kassan på Coop. Utan när dammet har lagt sig så kommer deras erfarenheter och kunskaper i våldskapital ge dom ”Arbete” i den över etablerade kriminella sfären. Och inte lär dom använda silkesvantarna mot sina offer då heller. Att myndigheterna påvisar sådan faktaresistens om detta är skrämmande!

  Gillad av 5 personer

 14. Thomas Rönnberg skriver:

  Låt dem för Guds skull inte komma tillbaka! Sverige har tillräckligt med mördare och våldtäktsmän redan nu. Om inte Syrien och Irak har råd att låta dem vara kvar, så skicka ner Skanska och bygg en bunker i öknen där packet kan sitta och ruttna bort. Jag är så trött på såna som Morgan Johansson som daltar med ultrakriminella.

  Gillad av 5 personer

 15. Ivar Frisk skriver:

  De är dessvärre svenskar i betydelsen svenska medborgare. Vi ska som vänstern säger vara stolta att de valt att komma till Sverige. Vad vänstern inte förmår förstå är att då den svenska staten inte förmått införa i bästa fall proaktiv lagstiftning så har den svenska staten ett moraliskt ansvar för dess medborgares framfart. Sverige har exporterat terrorism uförd av svenskar, eller svenska medborgare, vänstern är dock helt likgiltig inför offren för dessa ”svenskars” ”värdegrundsarbete” utomlands.

  Gillad av 6 personer

 16. Sune Mangs skriver:

  Vänstern tål inte ”invandrare” som likt Hanif Bali inte faller in i mallen och kan omfattas av paternalistisk kollektivistisk omsorg. Ingenting irriterar värdegrundsapologeterna mer än självständiga medborgare som Hanif Bali eller Alice Theodoresccu som inte kan klappas på huvudet som schabloner.
  Eva Dahlgren och vänstern förmår inte att intellektuellt och moraliskt inse att personer som i en kontext är ”postkolonialt” förtryckta, marginaliserade invandrare i utanförskapsområden i en annan kontext kan fara fram som Einsatzgruppen i SS. Eva Dahlgren förmår helt enkelt inte att tilskriva ”våra stackars invandrare” egen agens och moraliskt ansvar inte ens när dessa mordturister anställer folkmord och episka kränkningar av mänskliga rättigheter.
  För stora delar av vänstern är IS-terroristerna pappfigurer i deras förvridna kulturrelativistiska och intersektionella mekaniska tänkande.

  Gillad av 2 personer

  • Gulag skriver:

   Den bisarra svenska ”vänsterns” keledegar och favoriter:Den Europeiska centralbanken,bankkartellen,ockerlånsbankirer,de royala,svenskjagare och svenskdödare,IS-terrorister,munkavel- och censur -SR/SVT,våldtäktsmän , mördare och perversa etc etc.Överhetsvänstern från Öfre Östermalm och i nödfall Södermalm.”Min pappa är generaldirektör och det är min mamma också-i jämställdhetsverket”.

   Gillad av 2 personer

  • Jakande bakar jakar bakfram i badkar skriver:

   Eva hade dömts till döden i flertalet muslimska länder. Inte minst i det ”kalifat” som våra favoritterrorister och deras fruar försökte upprätta.

   Gillad av 2 personer

 17. Lennart Bengtsson skriver:

  Låt oss för allt hoppas att de får dömas på plats då detta är det enda rimliga. De lär ju knappast gå att få fram bevis som det svenska rättssystemet accepterar så vida de inte kan följa den rättspraxis som tillämpats för Assange och i Metoo-rörelsen. Där behövdes förvisso inga vittnen utan där räckte det med vad käranden berättat för sina väninnor. I detta fall har man inte precis följt den rättspraxis som exempelvis tillämpats vid Nuernbergrättegången.
  Enligt min uppfattning skall IS-terroristernas dåd jämföras med nazisternas under andra världskriget och bör förtjäna samma slag av behandling.

  Gillad av 3 personer

  • Bakande jakar bakfram i badkar brakade skriver:

   Du har missat dagens artikel om den ”svenska” IS-terroristen som åkte till Sverige för vård för att sedan åka ner igen? Jag tror du kommer att bli besviken.

   Gillad av 1 person

 18. Pelle skriver:

  Något som har kommit att förundra mig alltmer är många uppburna svenska kvinnors totala brist på empati och mänsklighet. Vad är det som får sådana figurer som Anne Ramberg och Eva Dahlgren att konsekvent ställa sig på mördares och våldsmäns sida? Varför känner de inte avsmak och motvilja, på det sätt de flesta civiliserade människor gör, när de ställs inför de vedervärdiga brott som IS-terroristerna har begått? Istället är deras reaktion alltid att känna sympati med förövarna. Jag kan omöjligtvis tycka att jag delar nation eller ens mänsklighet med sådana som Anne Ramberg och Eva Dahlgren. Jag vill inte ha dem bland oss längre och önskar att de helt enkelt bara försvann. De är oanständigt att de går omkring fritt bland vanliga, fredliga män, kvinnor och barn.

  Gillad av 3 personer

 19. Onkel björn skriver:

  Dessa naiva och likt Eva Dahlgren kräkandes människor borde låsas in i en biosalong där de sen får sitta och titta på alla de videofilmer som IS under åren har skickat ut.

  Om de nu inte kräks igen i salongen, så har de nog garanterat bytt åsikt då filmerna är slut.
  IS terroristerna är nog mer vidriga på att ta livet av folk än nazisterna med sina gaskammare.

  Gillad av 1 person

 20. Kronblom skriver:

  Det viktigaste för svenska politiker och myndigheter tycks nämligen vara att terroristerna och mördarna får en ny chans. Dessa figurer har endast en uppgift, att rösta på sossarna. Vad de har gjort och vad de kommer att göra framledes är av underordnad betydelse.

  Gillad av 2 personer

 21. Konservativ skriver:

  ”… och för de många svenskar som begått mord och andra …”

  Bitte menar alltså att ”svensk” och ”svensk medborgare” är samma sak? Enligt Bitte har alltså staten och regeringen rätt att definiera människors identitet? Ingenting kommer underifrån, ingenting är organiskt. Den statliga byråkratins beslut är det enda som betyder någonting?

  Jag tycker helt annorlunda. Jag tycker Bittes användning av ordet ”svensk” istället för ”svensk medborgare” i det här sammanhanget tyder på en fascistoid och statsdyrkande grundsyn på samhället, staten och människorna.

  Gillad av 1 person

 22. Bengan47 skriver:

  PK media älskar att skriva att svenskar gjort olika kriminella handlingar typ terror etc. I stället borde de skriva svensk medborgare m iranskt/syriskt/somaliskt ursprung f a förklara hur det kommer sig när vissa brott begås.
  Typexempel idag när 90 svenskar slogs på en rastplats söder om Nyköping.
  Nya bottenrekord av PK media. Fattar de inte att vi vill veta vad som händer och varför?
  Vi är alla omgivna av idioter inom media, namn it SVT, SvD, DN, osv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.