”Återvändarna” – en ny lukrativ gren av välfärdsbranschen?

Bitte Assarmo

I söndags handlade SVT:s Agenda bland annat om de svenska IS-terrorister som fängslats på plats i det sönderslagna kalifatet och som nu vill hem. Om sanningen ska fram tvekade jag i det längsta innan jag såg programmet, eftersom jag var orolig för att programmets vinkling skulle vara ohälsosam för den mentala hälsan, men när kommentarerna började dyka upp på sociala medier insåg jag att jag var tvungen att se det hela med egna ögon.

Jodå, det var synnerligen stort fokus på gråtande IS-kvinnor och IS-män med sorgsen blick. En bedrövad morfar fick också komma till tals, liksom en representant för Rädda barnen. Sverige har ett ansvar för terroristerna och deras barn, var budskapet från både morfar och Rädda barnen, och eftersom vi har ett ansvar för barnen har vi förstås också ett ansvar för deras föräldrar, fattas bara annat.

IS-terroristernas utsatta situation förstärktes av filmklipp på trasklädda barn i smutsiga miljöer, ackompanjerade av mollstämd musik. Och den bedrövade morfadern fick, föga förvånande, slutrepliken:

–    Det finns en familj! Det finns en helt annan historia!

Underförstått ”glöm det där med halshuggningarna och korsfästningarna, tortyren och misshandeln, glöm folkmordet, det är historia nu och det finns faktiskt två sidor av det här myntet!”

Men en morfar är trots allt en morfar och kan i viss mån ursäktas för att han sätter sina barn och barnbarn före folkmordets offer. Men att en TV-kanal som finansieras av skattebetalarna låter denne morfar, vars privata agenda går stick i stäv med allmänhetens väl och ve, få sista ordet är svårare att ursäkta.

Ändå var det kanske Karolina Wieslander, åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som gjorde det mest skrämmande framträdandet. Med den min som numera tycks vara obligatorisk när medborgarna ska undervisas på bästa sändningstid i public service – en panna i allvarsamma veck, uppspärrade ögon och huvudet lite på sned – gjorde hon klart att det finns ytterst få risker med att låta terroristerna återvända hem. Det svenska samhället har minsann goda möjligheter att rannsaka de misstänkta och ställa dem inför rätta, om bevisen är tillräckligt starka. Se bara hur effektivt vi nu ställt människor inför rätta efter folkmordet i Rwanda som ägde rum för tjugofem år sedan! Dessutom ska huvudfokus inte ligga på straff utan på att ”individerna” ges en möjlighet att komma tillbaka till det svenska samhället, förklarade hon utan att darra på rösten.

Och plötsligt ser jag en ny, lukrativ marknad födas. En marknad för integrering av IS-terrorister. Förutom att de naturligtvis inte bör kallas terrorister utan något annat, mindre stigmatiserande. Ingen kan ju bevisa vad varje enskild individ gjort, och eftersom de flesta av de här personerna inledde sina terrorresor före 2016 begick de inget fel rent juridiskt. Dessutom är det fortfarande lagligt att ansluta sig till en terrororganisation – inte förrän i augusti i år förväntas den lag träda i kraft som gör medlemskap i en terrororganisation olagligt.

Det finns med andra ord goda möjligheter för driftiga jurister, och andra aktivister, att skapa sig en utkomst med hjälp av ”återvändarna”. Terapi, ekonomiskt bistånd, nya skyddade identiteter ifall något långsint offer får för sig att hämnas, bostad, körkort – you name it. Det finns ändlösa möjligheter för denna nya gren av välfärdsbranschen för den som är villig att kompromissa med sin moral.  Åklagare idag – IS-jurist i morgon? Tja, vem vet.

Även klåfingriga politiker kan förstås dra nytta av terroristernas ”hemkomst”, förutsatt att de struntar i folkopinionen och i medborgarnas säkerhet. Och det gör de säkert utan större ansträngning, att döma av hur motvilligt och långsamt de förändrat terrorlagstiftningen, och hur villigt de hittills har öppnat gränsen för terrorister. Tänk bara vilka möjligheter som infinner sig! Man kan starta en rad nya utredningar på skattebetalarnas bekostnad, och kanske rentav inrätta en ny myndighet på kuppen. Myndigheten för medborgarnas anpassning till IS-resenärernas återkomst skulle kunna vara ett passande namn, för det är väl ingen som på fullt allvar tror att myndigheterna kommer att kräva att terroristerna som ska anpassa sig till oss? Den politiker som kan motstå en sådan frestelse är sannolikt inte född ännu, framför allt inte i regeringspartierna.

Jag anar därför anar att den humanitära stormakten inom kort kommer att gå i bräschen för en ny förlåtande syn på terror och terrorister, för att visa att Sverige är ett godmodigt och kärleksfullt land som inte gör skillnad på människor. Med jurister, politiker och statliga public service, som redan tagit första steget till opinionsbildning för denna nya syn på terror och terrorism, kan ingenting gå fel.

88 reaktioner på ””Återvändarna” – en ny lukrativ gren av välfärdsbranschen?

 1. gmiksche skriver:

  Katarina Wislander: ”Se bara hur effektivt vi nu ställt människor inför rätta efter folkmordet i Rwanda som ägde rum för tjugofem år sedan!”

  Vilken lögn! Wislander borde istället tagit sig an en skock franska politiker och militärer:
  https://www.lemonde.fr/afrique/article/2018/11/23/rwanda-le-role-des-chercheurs-n-est-pas-de-servir-de-porte-voix-au-revisionnisme-d-etat_5387865_3212.html?xtmc=france_rwanda&xtcr=21

  Gillad av 1 person

   • August Flink skriver:

    Dessa IS individer har kränkt Svenskarnas heder.Sverige har anfallit främmande stater när dessa mördare har avrättat oskyldiga medborgare i andra länder.Skadeståndskraven kommer bli enorma.

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  För inte länge sedan blev väl någon 95-åring dömd för att ja lagat mat åt koncentrationslägerpersonal på 40-talet. – För att haft en funktion i mordapparaten.

  När det handlar om vissa brott, har man inga bekymmer med om brottet begåtts i ett annat land eller med att döma efter lagar som tillkommit efter brottet.

  Gillad av 10 personer

 3. Aurora skriver:

  Jag väntar mig numera vilket vansinne som helst i Sverige. Verkligen överträffar fantasin så jag kan inte göra gissningar. Dessa nu gråtande vämjeliga månniskor som nu påstår sig bara kört ambulanser och levt familjeliv och inte sett varken avrättningar, huvud på stolpar eller yezidiska sexslavar. Om de var där redan innnan det blev brottsligt att ansluta sig har de med all säkerhet sett de tillfångatagna yezidiaka kvinnorma och männen och har deltagit i ’omskolningsläger’ av yezidiska tillfångatagna barn. Som en skribent skrev; de har alla blod på händerna. Vad gäller deras barn nu så kommer de att gå en mycket svår framtid till mötes var de än hamnar och vara hatade i hela världen i hela sina liv. Och det är ju inte deras fel utan deras föräldrars.

  Gillad av 2 personer

 4. Jari Norvanto skriver:

  Den stat vars ledning är valhänt gentemot terrorister och tvekar inför det nödvändiga, har inte förnuft nog för statens fortbestånd och nationens säkerhet.

  Gillad av 16 personer

 5. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Ett troligt scenario är nog, såsom man idag skriver på bloggen Ledarsidorna, att först kommer barnen hem via någon typ av humanitär – ofta FN bestämd- regel och därefter kommer man via någon annan klausul bestämma, att barnen har rätt att återförenas med sina föräldrar. Så till sist har vi nog fått hem alla de ambulansförare och blodgivare, dom anslöt sig till IS. En rolig iakttagelse, som jag också lagt märke till, är det snedställda huvudet med pannan i veck och uppspärrade ögon, som nu allt oftare syns på personer i TV, som vill uppfostra oss….

  Gillad av 17 personer

 6. Jitterbug skriver:

  Ännu en intetsägande krönika, Bitte – allt du gjort är att återigen konstatera det uppenbara. Om det du befarar stämmer, vad gör vi då åt saken? Vad bör bli vårt nästa steg?

  Gillad av 1 person

   • Jitterbug skriver:

    Bitte Assarmo är (var?) ledarskribent och bör som sådan också leda opinionen – inte ligga 10-20 år efter sina läsare.

    Gilla

   • Jitterbug skriver:

    Nu var det Bitte Assarmos texter vi pratar om, och precis som Arpi, Gür, Teodoresco och allt vad de nu heter så verkar kontentan vara att Assarmo vilja ha mer av samma. Men så är hon ju också medlem i Socialdemokraterna, som jag har förstått det. Vilket parti röstade du på i höstens riksdagsval, Bitte?

    Gilla

  • Taklamakan skriver:

   Ja, jag har frestats att kritisera Bitte på samma vis men vi drar på samma håll, och exempelvis min egen nuvarande vinkel på problem stöter säker bort fler än det övertygar.
   Det är ett Sisyfosjobb men vansinnet måste beskrivas som Bitte gör.

   Lösningar är inte lätta. Rösta SD, skriv, tala, gula västar, aktivism.., abide, en del är att bara lära sig leva med att livet inte var bättre, svenskarna var inte bättre än så här.

   Gillad av 5 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Kolla hur många Facebook-delningar Bitte nästan alltid får jämfört med många andra! Spridningen är viktigast nu och den sker i flera steg. Särskilt där vi uppfattar att många läser måste vi försöka dämpa utbrotten för att inte stöta bort folk.

    Hopplösheten bör vi heller inte övergöda, men allt i historien manar ändå till acceptans av verkligheten och motvillig försoning med det som sker: I alla tider och i alla länder har folk lidit, ojämnt fördelat och oftast mer orättvist än rättvist – varför skulle just svenskarna, eller västeuropéerna, förskonas från ett lidande som de själva har dragit över sig? Livet är inte ett evigt gungeligung och tuttsugande framför en gigant-TV.

    Gillad av 2 personer

   • Jitterbug skriver:

    Visst är både min och säkert din vinkel frånstötande för dem som fortfarande befinner sig i förnekelse- och förhandlingsfaserna, men jag är övertygad om att det är där allt och alla kommer att landa i slutändan, på ett eller annat sätt, och precis som Greta Thunberg säger så #HarViInteTid för alla sömntutors långdragna uppvaknanden.

    Gillad av 1 person

   • Taklamakan skriver:

    @sixten,

    Jo, fast idag hängav jag mig till att råka titta på gamla youtubeklipp som började med Jake and Ellwood, Blues Bothers, och sen hamnade jag på all bra musik från 70-80 tidigt 90-tal och herregud var världen var bättre då, jag tycker, som personligen har drabbats av en del hemskt på ena och andra sättet, att de är så outsägligt sorgligt att svenskarna har dragit denna ondska över sig själva som andra kommer att få betala i generationer. Det förtjänar en tår.

    Gillad av 4 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Taklamakan 15:38, ja, jag sörjer för alla de vuxenlösa barnens skull och för de äldstas skull, och jag har rentav medlidande med de menlösa som är yngre än 30. Och jag konstaterar dagligen att fast allt nog är tjugo gånger värre i Sverige är det redan illa nog även i Finland, trots hundra år av hårdhänt historia, vars lärdomar jag trodde satt djupt och varaktigt. Det handlar inte bara om massinvandringens följder, utan om mycket annat också.

    Jag kan heller inte låta bli att titta på alla möjliga youtubeklipp särskilt från de decennier jag har missat när jag jobbade som en galning. Och tårarna kommer när jag ser hur fantastiska skapelser människor tillsammans har åstadkommit – och hur de i sina ofattbara blandningar av infantilism och grymhet kan alstra så mycket lidande, meningslöshet och förstörelse. Tänk att man ska behöva förhärda sitt hjärta, förlika sig med att bättre än så här kan människor inte förvalta livets och andens och medlevandets gåva. Ännu?

    Gillad av 2 personer

 7. Lennart Bengtsson de skriver:

  Ibland är det oundvikligt att leka med tanken. Tänk om det i dag varit 1945 och vi hade konfronterats av en gråtande och ångerköpt Heinrich Himmler i kvällens Aktuellt. Han hade ju oväntat lyckats ta sig över till Sverige sittande i ett hörn i någon av de vita bussarna. I ett senare Agenda program förklarar några av våra stora tänkare för svenska folket att alla måste visa förståelse och alla hade rätt till en ny start . Alla kan göra fel en gång i livet och ingen skall dömas för evigt. För övrigt var ju Heinrich innerst inne bara en vanlig plikttrogen människa som månade om sin familj och innerst inne tyckte han det där med koncentrationsläger inte var särskilt trevligt .

  När nu det svenska PK-samhället vill ge IS-krigarna en ny chance måste man samtidigt tänka på de avhuggna kvinnohuvudena av de jazidiska sexslavarna som avlivades på detta sätt då de inte dög längre. En del av dessa flickor var så unga som 10 år. De blev särskilt hårt bestraffade om de råkade vara blåögda. Även en svensk PK feminist måste ju kunna ändå kunna ta till sig detta. Men säker är jag förstås inte. Är tron stark nog kan den ju försätta berg.
  .

  Gillad av 22 personer

 8. Christer L skriver:

  B A: ”Jag anar därför anar att den humanitära stormakten inom kort kommer att gå i bräschen för en ny förlåtande syn på terror och terrorister, för att visa att Sverige är ett godmodigt och kärleksfullt land som inte gör skillnad på människor.”

  Den förnedring det egentligen skulle vara för blodbesudlade jihadister att böja sig inför svensk tantpolitik, att ”integrera sig” och på allvar nappa på det humanitära betet, måste inses. Men om ”hemkomna IS-resenärer” försöker göra motsvarande taktiskt, för att skapa en ny front, nya möjligheter, ger detta anseende i deras egna kretsar. Att ställa svensk välfärdspraktik som alternativ mot islams jihad är som rysk roulette.

  Gillad av 2 personer

 9. Dandersan skriver:

  Krama dem när de kommer hem.
  Håll dem nära. Släpp dem inte!
  Alternativt så bör de få sitta i läger i MÖ.
  Läger där förövare och offer får komma nära och ansvar kan utkrävas.

  Gillad av 1 person

 10. Dansk nu paddlar fram, som i långskepp minsann, mot kjolmäns land, det går långsamt fram, två jakar han ju på släp har i band, vid gott mod han ändock sig fann, en vikingamand så Grand, långt från taklamakans blodiga sand skriver:

  Jag har länge hävdat att ont blivit gott i Sverige, som det till sist alltid blir när man applicerar absoluta ideologier på världen, Miljöpartiet var det första partiet som renodlade socialismen och socialdemokratin till dess psykologiska kärna, ”man är för allt som känns bra och mot allt som känns dåligt” med stödsatsen att man inte får testa sina åtgärder mot verkligt utfall och rationell analys. Detta koncept var så framgångsrikt hos ett infantiliserat folk att stora delar av Europa fallit för det men värst i Sverige, så det blev marknadsförings och affärsstrategi för alla partier, utom så kallade populister. Så föddes 7-klövern. Så vi har sett en rörelse där de som kan formulera vad som är gott (framför en hög av våldtagna, avhuggna huvuden och ruttnande kroppsdelar) alltid kan jaga de andra framför sig. Ondskan de har bakom sig, och förnekar, är så oerhörd att inga vanliga svenskar kan ta in det, ord räcker inte, därför kan de ignorera det, ledarskribenter blir ”tvungna” att skriva artiklar om barn och endast detta kan svenskar ta in, detta är min slutsats, så kan ideologier som kommunism, nazism och islam få folk att stödja och senare begå massmord, plötsligt är den ondska man deltagit i så stor, i Sverige, 7800 anmälda våldtäkter osv, att man helt enkelt inte kan ta in det, det KAN inte vara ens fel, att man röstat på 7-klövern, KAN HELT ENKELT INTE betyda att man varit delaktig i att så många våldtagits i Sverige expempelvis. När man nått detta stadie av indoktrinering så är det följdriktigt att vi till sist kommer att försvara den största ondskan på jorden idag, i debattprogram på TV. Så de som styr Sverige idag, eller de man styr mot, det är radikala muslimer, logiken är obönhörlig, och den kontrollerar Sverige som kan göra sig till talesman för detta på ”svenskt vis”, jag gissar Ulf Bjereld styr Sverige men det kan vara nån annan, ett tag trodde jag det var Eliasson, det är väl en liten inre cirkel av socialdemokrater.

  För mig har det varit absolut självklart från början att vi kommer att ta emot ALLA ”svenska” IS-terrorister, och vem är ”svensk”, ingen vet, sedan kommer en kort debatt om vi kan ta emot icke-svenska IS-terrorister och det kommer vi också att göra med alla ledarskribenter, SVT och SR och 7-klöverns hjälp.

  Gillad av 16 personer

  • Christer L skriver:

   Du skriver att det är för hemskt för svenskar att ta in vad som händer och refererar till de tusentals anmälda våldtäkterna (där en bråkdel utreds till lagföring). Hur ska man kunna ta in det? Jag kan inte, jag förstår inte om du kan. Att referera till personliga känslor av skuld eller skam håller inte, det är alltför tungt. Vi har ingen skamkultur, istället en rättskultur, som förvisso dock håller på att lösas upp. För mig är dessa frågor abstrakta och handlar om rättsliga principer, som har sin objektiva funktion. Och då är det enkelt. Det behövs inget om att ta in, det är bara att konstatera det hela statistiskt: Svenska staten under nuvarande regering klarar inte av sina basala uppgifter. Därför måste regeringen avlägsnas, nyval och en ny ordning inrättas, där alla dessa uppkomna bister rättas till så snart det går. Gå inte med i teves känslolmys.

   Gillad av 2 personer

   • Taklamakan skriver:

    Statistiskt ja, om man röstat SD så är man en kraft för att färre våldtäkter sker, så snart SD får makt, så länge man inte röstar SD så är man en kraft för fler våldtäkter statistiskt sett. Så om vi röstat SD som i Danmark man gjorde på DF så hade tusentals och åter tusentals, kanske 100,000 kvinnor givet anmälningsbenägenheten sluppit bli våldtagna i Sverige. Detta kors måste man bära om man röstat 7-klövern. Detta orkar inte det flesta och därför har man inte heller kraften och den moraliska säkerheten att argumentera mot hemvändande IS-terrorister, har man sett bort ifrån det ena så blir det lättast att se bort ifrån det andra.

    Jag har röstat mot detta, dvs för SD, ända sedan jag insåg att det är detta som står på spel, ända sedan jag återvände till ett Sverige jag förlorat kontakten med. Självklart tar jag in det, och om jag inte röstat SD så hade jag accepterat att våldtäkter är resultatet men att jag prioriterar annat. Jag tar in att om jag fått råda ett antal flyktingar fått bli i läger och några kanske dött, men att det uppvägs mångfalt av kvinnors säkerhet, västerlandets bevarande och därutöver att man kan hjälpa så många fler på plats än detta fåtal som dör eller kommer i kläm.

    Du verkar ibland tro (jag kan komma ihåg fel om att det var du) att jag försöker upprätta en slags moralisk renhetshierarki, detta är inte alls mitt syfte, utan endast att få ner antalet våldtäkter genom att se verkligheten i ögonen. Jag har själv varit lurad i min ungdom och ficks (en gång, men en kritisk gång) att tro att det bästa var att rösta Bengt Westerberg för ”alla” är ju inte sådana i bred bemärkelse. Så jag är på inget vis utan skuld i detta. Jag skäms.

    Gillad av 2 personer

   • Taklamakan skriver:

    Jag är trots att jag är fysiker nästan till 100% styrd av min intuition och dessa tre tycker jag verkar sakna ondskans djup, de behöver en överstepräst som berättar vad som är rätt, det är min känsla. Kan ta fel.

    Gillad av 1 person

 11. Aha skriver:

  Media har lågt förtroende i Sverige. I skenet av det är det svårt att förstå medias intresse och viss sympati för IS-mördarna. Var helst de skriver om dem översvämmas kommentarerna av hat mot IS-mördarna. Endast vänsterjökar och vilsna Miljöpartister kan väl tänkas sympatisera med de inslag av förståelse som kan skönjas i reportagen. Dessa allmänt förekommande reportage om IS-mördarnas vilja att komma hem är alltså inte ägnade till att öka förtroendet för media.
  Frågan blir då varför media visar sådant intresse för frågan. Är det för att visa upp att den moraliska stormakten Sverige minsann inte backar för att korrekt hantera värsta avskummet?
  Men även det är svårförståeligt för i hanteringen av värsta interna avskummet, SD-folk, har man ju inte på något sätt visat moralisk resning.

  Det verkar som media ibland flyger i flock och blint följer varandra.

  Gillad av 2 personer

  • Palle9 skriver:

   AHA: Man bör betänka att public service-media alls inte behöver bry sig om sitt förtroende hos allmänheten, finansieringen är säkrad oavsett tittar- eller lyssnar-siffror. För tidningar kompenseras en nedgång i antalet prenumeranter av ökat presstöd.
   Man kan i detta avseende jämföra med våra politiker, oavsett hur högt eller lågt valdeltagandet blir, blir ändå antalet riksdagsmän/-kvinnor oförändrat. En minskning i antalet medlemmar i politiska partier kompenseras av ökat stöd via skattemedel till dessa partier. En minskning i valdeltagande har vi (ännu) inte bevittnat i vårt land, men jag erinrar mig en TV-intervju med Jan Björklund efter det franska valet där liberalen Macron valdes till president. När reportern påpekade hur liten andel av den totala väljarkåren, som faktiskt röstat fram honom såg majoren ut som ett levande frågetecken. Det enda intressanta för honom var att Macron fått makten, allt annat var irrelevant.
   I samtliga ovannämnda fall kan man dock ofta bevittna företrädare, som fäller bekymrade kommentarer om den oroväckande utvecklingen, en läpparnas bekännelse.

   Gillad av 3 personer

 12. Taklamakans blodiga sand skriver:

  Så vi kommer att ta emot alla IS-terrorister som vill komma hit, det är självklart, och det verkar som trots den ofantliga inkompetensen hos SÄPO och att de säkerligen medvetet letar efter nycklarna under fel gatlykta och den enorma koncentrationen av terrorister i Sverige från mellanöstern så sker nästan inga terrodåd. Jag bodde London när muslimer sprängde ihjäl folk på min tunnelbanelinje och på bussar, och vi har sett liknande storskaliga terrodåd igen och igen, konserter i England och Paris, Madrids tunnelbana, Lastbilar i Nice, marknader i Tyskland, präster och soldater ihjälhuggna, Charlie Hebdo, osv osv, det är så många att man glömmer, det är vardag, men Sverige är en anomali, hög andel terrorister och icke-muskulär underättelsetjänst och militär och ändå, nästan inga terrordåd. Det betyder för mig att Sverige används som hembas för terrorister, och att det kommer att bli utländska säkerhetstjänster och andra länders ledningar som till sist kommer att lägga sig i hur Sverige styrs. Det är ju inte ens landsförräderi, utan kan man säga, EU-förräderi. Varför ha med ett land som har vidöppna dörrar för terrorister? Danmark blev nästan en tidningsredaktion mindre på kuppen och svenskar ”deltar” allt oftare ute i Europa. Jag tänker så här, hade jag varit terroristledare, vilket annat land än Sverige hade jag velat bo i och man kackar inte i eget bo.

  Gillad av 9 personer

  • Christer L skriver:

   Sverige backar så långt nödvändigt inför islamiseringen. Anledningen tycks vara att socialdemokraterna har en dold strategi gemensam med muslimsk-politiska grupper. Denna punkt borde svenska media och statsvetare såväl som jurister för länge sedan tagit på sitt ansvar att tackla.

   Gillad av 2 personer

 13. uppstigersolen skriver:

  Brott ska beivras i det land där de begåtts. Denna princip gäller i ett rättssamhälle. Har en svensk begått ett brott utomlands och denne befinner sig i Sverige så brukar landet begära att han utlämnas. Brott begångna i Syrien eller Irak ska beivras där. Nu befinner sig brottslingarna i Syrien eller Irak och sitter tydligen häktade. Varför diskuteras detta överhuvudtaget här?

  Gillad av 7 personer

 14. Frans Läppén skriver:

  Journalisten från UG när den svenske IS-terroristen kommer in;
  – Tar du i hand?
  – Nä, helst inte…
  – det gööör inget! Vi gör så hääär istället (varefter hon lägger sin hand på sitt vänstra bröst)

  Jag kräks.

  Gillad av 7 personer

 15. T Rex skriver:

  Man kan alltid tänka tvärt om. Resonera kontrafaktiskt. Tänk om ett oroligt afrikanskt land bytte plats med Sverige. Att det var i Sverige våldet och otryggheten återfanns. Och inte i något afrikanskt land. Och att det var svennar som flydde från Sverige – till detta trygga afrikanska land. Och att man där mottogs välvilligt från myndigheternas sida. Att Svennarna fick gå i skola. Fick egen bostad och all nödvändig ekonomisk hjälp. Ett uppehälle som var klart bättre än i det otrygga Sverige, fast man saknade arbete. Och blev beroende av att andra inom lokalbefolkningen delade med sig av sina inkomster. Men lite småtrist kunde nog tillvaron ändå bli för unga svennegrabbar. Det blev genast roligare, och mycket mera macho, om man började bränna bilar och kasta sten på blåljuspersonal, från detta nya hemland. Och bättre blev det ekonomiskt när svennarna också började sälja narkotika och begå brott. Men inget är så bra att det inte kan bli bättre, tänkte vissa av de unga Svensson. Varför inte resa till ett annat land och skära halsen av den typ av människor som hjälpt mig in i min nya trygga tillvaro. Sagt och gjort så blev det. En del Svensson reste iväg. Och mycket blod kom att flyta, i dessa andra landområden. Det mesta skedde under radarn. För inga vakande ögon kunde se på. Dessutom var svennar, och övrigt likasinnade från andra länder, alltid kamouflerade. Men så en dag tog det roliga slut för de unga Svensson. De ville resa hem igen. Inte till sitt gamla hemland, utan till det land de tidigare flytt till. Som tagit emot dem så väl. Man ville tillbaks till den typ av människor man nyligen skurit halsarna av. Till de som hjälpt Svensson till en trygg tillvaro i ett afrikanskt land. Nu är detta en kontrafaktisk berättelse. Därför är den inte sann. Men kontrafaktiska berättelser berättas inte för att de är sanna – utan för att rubba på ens tänkande. Få oss att tänka utanför boxen.

  Gillad av 1 person

  • Gustav Hjelm skriver:

   Ditt inlägg framstår endast som ett i raden av pekoralt relativiserande ”argument”, byggt på ett socioekonomisk humbug-resonemang.

   Läs istället ”Helig vrede – Bland kriminella muslimer” av Nicolai Sennels. Då inser du möjligen vilket kvalificerat nonsens ditt inlägg egentligen är.

   Och låt bli att kalla oss för ”svennar” det är nedsättande mot oss och avslöjar dessutom vilken ”intellektuell falang” du möjligen tillhör. Det senare är iofs alltid tacksamt att känna till.

   https://www.adlibris.com/se/e-bok/helig-vrede-9789188667113

   Gillad av 1 person

 16. styggestig skriver:

  Visst, den svenska advokatkåren har fördubblats under de senaste 10 åren, enligt uppgifter från Sveriges Advokatförbund – denna den sista resten av skråsamhället som leds av Anne Renberg. Tänk vilken marknad! Tänk att kunna representera någon som döms efter 25 år av utredning med förhör då och då. Tänk så mycket ”inläsning” som måste kunna debiteras. Planen att ta hem alla som anslutit till IS, deras ”honor” och deras barn till Sverige, den är ju som Vanheden brukade säga ”lysande Stickan”!

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Advokatsamfundet är inte så mycket ett hantverksskrå som det är en fascistisk yrkeskorporation. Det är utformat exakt som de korporationer som användes i Italien och Tyskland för att i detalj styra alla yrkesgrupper. Führer-principen.

   Gilla

   • olle reimers skriver:

    Nja, samfundet fungerade relativt bra på den tiden jag var medlem. förutsättningen som man jobbade med var att ledamöterna skulle var så fristående från obehörig påverkan som möjligt.

    Nu har man övergett den principen och advokatyrket är ett geschäft som alla andra. Då kan de inte längre ha den skyddade ställning som Rättegångsbalken ger dem- Däri har du rätt, Fredrik!

    Gillad av 1 person

 17. Palle9 skriver:

  Bitte: Tack, en befriande klarsynt betraktelse!
  Några pluspoäng bör ändå gå till den kvinnliga reportern på plats, som trots allt ställde några relevanta frågor till IS-terroristen.
  Med den snedvridna logik, som präglar en stor del av det offentliga samtalet i vårt land, skulle man kunna visa en bild på en IS-bödel tillsammans med ett av sina offer och betona att vi ändå måste beakta ”alla människors lika värde”. Slutsats: IS-mannen borde snarast få återvända hem (skicka gärna regeringsplanet!) och få ta en tur i Stockholms tunnelbana, och se vips är han en fullvärdig svensk medborgare!
  Men ett troligare scenario (med samma slutresultat) är nog det som Anna-Karin Hjelm beskrivit ovan (med hänvisning till Ledarsidorna) dvs barnen – ofta indoktrinerade med IS-propaganda; de blir säkert ytterligare en ”utmaning” för svenska skolor – släpps in, och därefter kommer anhöriginvandring av föräldrarna att ske.

  Gillad av 1 person

 18. Linda B skriver:

  ”släpp fångarna loss det är vår” var en film som Tage Danielsson gjorde 1975. Fången som blev frisläppt begick ett brott redan första natten….. Titeln blev även en välkänd melodi som spelats på radion.

  Arabförbundet består av 25 medlemsländer och många av dem är oljemiljardärer. Arabförbundet har ca 350 miljoner människor och flera länder har oljerikedomar. Arabförbundet: Algeriet, Bahrain, Comorerna, Djibouti, Egypten, Förenade arabemiraten, Irak, Jemen, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Marocko, Mauretanien, Oman, Palestinska självstyret, Qatar, Tunisien, Saudiarabien, Somalia, Sudan.

  Jag har inte hört att Arabförbundet uttalat sig om kriget i syrien och Jag har inte hört att arabförbundet eller moskeer i sverige offentligt tagit avstånd från kriget och tortyren. Jag tycker att Arabförbundet kan bygga upp syrien och ha en egen krigs tribunal och ta ansvar för muslimer och dess åverkan. 11 miljoner har fått fly från Syrien, 2015 konstaterade FN att IS hade begått folkmord dvs etnisk utrensning av folkgrupp, 500.000 har mördats i kriget. Varför ska Europa ha ansvar över att döma krigsbrott och ha ansvar över folk som lämnar europa för att kriga, mörda, lemlästa och våldta och ha ansvar över alla som flyr från arabländerna?

  Varför vill inte Arabförbundet ta eget ansvar själva?

  Våran statsminister och EU träffade nyligen Arabförbundet och tydligen togs inte frågan upp med syrien kriget och vad man ska göra med alla terrorister. Det fanns liksom inte med på dagordningen. Man hade liksom glömt bort detta. Fanns så mycket annat spännande att prata om som handelsavtal och skattelättnader.

  ””Frågan är inte på dagordningen på mötet mellan EU:s och Arabförbundets ledare, men om den tas upp har Stefan Löfven sin ståndpunkt klar, enligt TT”” https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/lofven-ingen-hjalp-at-is-anhangare

  Svensk media lallar med i sången…..”släpp fångarna loss det är vår”…..Nu vänder vi sida och börjar på ett nytt kapitel där det är fint….grönt…..vårigt…..

  Gillad av 3 personer

 19. Isabella skriver:

  Jag valde att avstå från att se Agenda och tema återvändande terrorister. Jag värnar det egna lugnet framför mördares ynkedom när verkligheten drabbar dem själva. Däremot går det mycket bättre att läsa text. Som din text här idag. Den blir inte lika drabbande som när Statstelevisionen sänder.

  Helt säkert ser advokater, hjälpare av olika slag, stora möjligheter till meningsfull och lukrativ tillvaro tillsammans med ”återvändare”. Socialtjänsten har en utmaning, som vi numera kallar alla problem som drabbar skattebetalarna.
  Håller med om att det är extra bekymmersamt när en åklagare visar klart aktivistisk hållning i en livsviktig fråga. Är kvinnliga åklagare numera inkvoterade?

  Det skulle inte förvåna om regeringen Löfven slutligen viker ner sig och ser till barnens bästa, om de skulle anlända hit ensamma och att de har rätt till familjeåterförening i Sverige,

  Här finns Räädda baarnen, vistårinteut och jagärhär och alla andra som säkert med iver skulle ta sig an att få terroristerna på den rätta vägen.

  Se hur det gick med gymnasielagen. Först nej är ett nej. Sedan ett kanske. Sedan ett ja i vissa fall, men bara denna gång. Det står vi fast vid, som Löfven sade.

  Med det förhållningssätt som vänstervridningen uppvisar går vi mot vår egen avgrund.

  Gillad av 3 personer

   • Hosianna skriver:

    Det borde inte ankomma på svenska folket, att ansvara för avkomman, eller några andra anhöriga, till avskyvärt avskum som IS-monstren.

    De är absurt ivriga anhängare av en abnormt våldsbejakande, tokislamistisk avgrundsstat. Asen är inte, vill inte alls vara och kan heller aldrig bli svenskar. De bör absolut avhändas sina alldeles oförtjänta svenska medborgarskap.

    Gilla

 20. Niklas R skriver:

  Det är inte Sveriges jobb att ställa dessa kriminella personer inför rätta. Det är Syriens och Iraks ansvar. Det är där som brotten begicks.
  Deras myndigheter ska avgöra om åtal ska väckas mot dessa personer. Om åtal inte väcks kan det komma på tal om att Sverige ska utreda om brott begåtts av dessa personer.
  Men eftersom Sverige ska föreställa vara en rättsstat ska myndigheterna här samla in uppgifter på de personer som återvänt och skicka dessa till Irak och Syrien och fråga om dessa personer är av intresse för utredning.
  Är så fallet ska personerna återbördas till dessa myndigheter för utredning.

  Gillad av 2 personer

 21. Lars Bernhoff skriver:

  Visst är vårt agerande en skandal, dvs kommunerna håller inte rätt på vilka som är återvändare. Ingen är åtalad. Att åberopa Rwanda som önskedröm är patetiskt eftersom det är ett land där man försökte med internationell hjälp komma till rätta med det rättsliga och straffa uppenbara brott mot mänskligheten.
  Mikael Damberg har börjat inse problemen och försöker genom lite karska uttalanden få oss att få så få återvändare som möjligt. I kombination med en extremt senfärdig förstärkning av våra skyddslagar i små steg.
  idag visar det sig att kvinnor i den sista byn i gamla kalifatet i Syrien får lov att lämna staden innan den faller. Många av dessa kvinnor säger ändå att de gillar IS. Att ändra på en sådana för oss totalt främmande åsikter är en svår och mycket dyr uppgift.
  Åtminstone Danmark och Norge har gjort det olagligt att ha varit del av IS. Dvs de blir lagförda vid gränsen. Sverige är åter yrvaket och har ännu inte hittat fram till lagregler som går att tillämpa för dessa återvändare. Det tvingar oss att fokusera på stöd för återanpassning.
  Allt löst prat om att de ska lagföras i krigsregionen om möjligt som Damberg säger är uppenbart en önskedröm. Det går inte att lagföra någon i ett land som inte fungerar. Tribunal för hela Europa är inte heller verklighet.
  Lite inblick i svårigheterna får man från denna TV4 intervju https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11968260

  Gillad av 2 personer

 22. Kristina von Heland skriver:

  Talat med syriska kvinnor i Sverige.
  1. ISIS fruarna är de som uppfostrar sina söner. de är mycket pålästa på koranen. Söner och döttrar fostras till att bli dugliga isisterrorister av sina mödrar medan männen är ute och våldtar skändar torterarr dödar. Kvinnorna låter barnen spela fotboll med avhuggna babyhuvuden. Babies som dödats då yaziiska kvinnor i 10 års åldern sprätttas upp då de ska föda avkomman efter alla våldtäkter som exempel.
  2. Barnen måste skiljas från sina föräldrar, för många är det för sent. Socialtjänstlagen, de bryter mot den då de inte ger barnen medicin och uppfostrar dem med hugg och slag. Inget svårt.
  3. Internera alla män och kvinnor som varit där. Alla har blod på sina händer.
  4. En syriska berättar för mig, när de kom stod de i dörren när jag gick ut. de gick från hus till hus och antecknade vilka kvinnor de skulle ta, jag stod på listan sa han och flinade. En kamrat blev tagen, de kontaktade familjen och skulle ha bra betalt för att släppa henne. Familjen skrek vi betalar allt ni vill ha. I bakgrunden skriker flickan neeej. Jag är död jag vill inte släppas, döda mig! Allt är slut för mig i denna världen.
  5. Sverige ska låta dem gå lösa på svenska gator? Min vän säger ge mig en pistol så jag kan skjuta mig om jag ser dem, jag vill dö innan de tar mig. Ska jag fly till England nu? Vart ska jag ta vägen?
  Jag tycker att Sveriges ledning och medier är ena j-vla puckon helt enkelt Lär de sig aldrig?
  Södertälje för runt 45 år sedan. Man tar syrianer och assyrier och sätter dem i samma stadsdel, de verkar komma från samma plats typ. Öppna historieboken någon gång och läs på! Varför slåss de här undrar de sedan? Vi är ju svenskar och världens humanitära stormakt, ni ser hur snälla vi är och då blir ni impade och blir snälla ni med. Bollibompa for dummies

  Gillad av 7 personer

 23. Errol skriver:

  Att IS framfart i mycket liknar Nazitysklands Einsatzgruppen på Östfronten är ett faktum som överhuvudtaget inte tycks beröra alla moraliskt deformerade värdegrundsapologeter.
  Hade IS gärningar utförts av vita västerländska män är det inte svårt att föreställa sig den moraliska indignation som vänstern då helt plötsligt hade varit förmögen att spela upp – självaste twitterminister Strandhäll hade kanske rentav gjort ett utfall.
  Den dubbla moraliska måttstocken är hårresande.

  Nobels Fredspris tilldelades 2018 Nadia Murad, kidnappad sexslav under IS, för hennes oförvitliga kamp för upprättelse och för yazidiernas sak. Svenska kyrkan tvingades rent av erkänna hennes kamp officiellt, samma patetiska kyrka som icke förmådde härbärgera ”Mitt kors” uppropet inom församlingen – de som uppmärksammade den etniska utrensningen av yasidierna fördömdes programmatiskt av Svenska Kyrkan för ”polarisering”.

  När bödlarna är islamister som med en generalisering kan betecknas som muslimer och i en provinsiell svensk kontext utgörs av invandrare, immigranter som naturligtvis inte tillskrivs någon som helst egen agens av omhändertagandeindustrin, speciellt som det är fråga om rasifierade grupper som i själva verket lever under s.k. ”postkolonialt förtryck”, så kan inte slutresultatet bli någonting annat än total nihilism inför folkrättsbrott – folkmordet på yasidierna berodde antagligen på ”socioekonomiska faktorer”.

  Gillad av 7 personer

 24. Åsa Sundh skriver:

  ”Vad gäller deras barn nu så kommer de att gå en mycket svår framtid till mötes var de än hamnar och vara hatade i hela världen i hela sina liv.”
  Inte minst i den humanitära och moraliska stormakten är ju detta med fel rötter ett stort problem, åtminstone när det gäller SD, som inte begått bestialiska handlingar i likhet med jihadistbarnens föräldrar.

  Gillad av 1 person

 25. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Vi måste återigen konstatera att det moderna Sverige inte är organiserat, inte är lämpat för verkligheten. En feministisk utrikespolitik, en humanitär stormakt, värdegrundade f.d. ungdomspolitiker, en vänstermediekår, en via lagstiftning o praxis tandlös domarkår och ett överförsiktigt åklageri samt ett kapten-klänning utbildat chefsgarnityr inom polisen bereder vägen för undfallenhet som metod när mördare o terrorister skall hanteras.
  Andra får ta hand om svårigheterna medan våra pol. repr. skriver resolutioner, håller skarpa anföranden om solidaritet samt deklamerar hur alla terrorister o samhällsomstörtare trots allt och framförallt är barn de också oavsett petitesser som ålder mm.

  Gillad av 4 personer

 26. Bo Svensson skriver:

  Hellre förr än senare kommer principen att etableras att någon alltid skall letas upp som måste betala bot för alla våldsoffer. – Att man i USA tvekade inför att Saudiarabien skulle tvingas betala för WTC-attentatet, var för att de själva inte är beredda att betala för allt de ställt till med globalt, men det kommer. – Man kan omöjligt få till en global rättsordning utan att börja där.

  Därför min rekommendation om krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet m m.

  Gilla

 27. Björn skriver:

  Här har ”EU” en möjlighet att visa att de INTE BARA är till för att på olika sätt jävlas med medlemsländernas infödda medborgare! Inrätta nån slags ”tribunal” och ställ samtliga länders samtliga ”IS-återvändare” inför rätta ”på ett bräde”! Ingen ska tillåtas återvända till landet de lämnade(något de faktiskt gjorde pga hat mot oss här västvärlden!), och de som redan hunnit komma tillbaka, ska återföras till stället där rättegångarna ska hållas! Inrätta sen ett inhägnat och ytterst välbevakat ”kalifat” nånstans i Sahara eller annat ökenområde, där terroristerna OCH deras familjer får avsluta sina dagar!

  Gillad av 3 personer

 28. Margareta skriver:

  Naturligtvis kommer de som nu är i Syrien och har haft kontakt med IS att ”hämtas hem” till Sverige! Kanske inte nu, men så småningom, när upprördheten hos den vanlige svensken lagt sig och man tror sig säker. Säker i den meningen att man kan lita på politikerna(läs Morgan Johansson, Mikael Damberg och Stefan Löfvén). Det kan man inte.
  Jag ser framför mig två olika scenarier. Det ena: man kommer att plocka hem barnen först, sedan mammorna och till sist papporna. Ingen kommer att lagföras för begångna brott på grund av att bevis saknas. Möjligen kommer det till en eller annan skenrättegång. Familjerna kommer att utrustas med lägenheter och få tillgång till ”hjälp” till återanpassning i det svenska samhället med hjälp av resurser som en infödd inte ens kan drömma om. Om familjerna placeras i förorten kan man i lugn och ro fortsätta att leva ett ISIS-liv(dock utan mord och halshuggningar än så länge, man vill ju inte helt skära av den hand som föder en), sponsrat av svenska skattebetalare.
  Det andra: svenska staten avvaktar lämpligt tillfälle och skickar regeringsplanet för att hämta hem i första hand barnen och kvinnorna. Männen kommer efter en och en eller i mindre grupper. Staten köper en större anläggning, gärna avskilt i någon bergslagsskog, med avsiktsförklaringen att det är lättare att avprogrammera alla på ett och samma ställe och placerar samtliga där för familjeåterförening – för barnens skull! Barn behöver sina föräldrar. Anläggningen uppe Bergslagen utvecklas dels till en kläckningsanstalt för nya små ISIS-anhängare, dels till ett terrorcenter som plågar den omgivande landsbygden.
  Den svenska statsmakten skyller på FN och det som Sverige såsom medlem åtagit sig. Den kommande grötmyndiga upplagan av politiker på hög nivå (Löfvén har då gått i pension(?) eller sitter han en femte, sjätte regeringsperiod(?), förklarar att vi måste vara solidariska och dessutom tänka på barnen.
  Och slutet? Hoppsan, det här tänkte vi inte på, vi som ville så väl.

  Gillad av 3 personer

 29. S Eriksson skriver:

  Flera vettiga och normala länder ruskar undrade på huvudet åt Sverige och situationen här.
  Jag tror inte att de ruskar mindre när de får höra den här nyheten.

  Gilla

 30. P I Persson skriver:

  Jag har läst mycket tokerier på den här sidan men det här slår nog alla rekord. Både artikeln och nästan alla kommentarer. Ni lever i en alternativ verklighet där grundpelaren är att alla vanliga media och i synnerhet SVT har en agenda som går ut på att till varje pris skall vidriga mördare ursäktas så att de kan tas till Sverige och där uppmuntras att fortsätta sitt kriminella våld. Och denna grundpelare får ej ifrågasättas, om så vitt måste göras till svart för att få konspirationsteorin att gå ihop. Ni gör om verkligheten när den inte ser ut som er egen hemsnickrade karta.

  Men detta är ju lögn rätt igenom ! Jag har givetvis sett programmet. Och i likhet med alla andra tänkande varelser finner jag inget alls som ens avlägset påminner om den ”tolkning” ni gör. Om möjligt befästes jag än mer i min avsky för terror och dessa terrorister. Att någon är morfar och att andra gråter och vill komma tillbaks, vad har det med saken att göra ? Det är ju självklart att DE vill det men ingen som ser programmet faller till föga för det, det är lika självklart. Och att påstå att det var programmets syfte, det är ju så häpnadsväckande bortitok att man knappast tror sina ögons vittnesbörd.

  Sedan så finns det juridiska problem med allt och det kan inte heller fördöljas. Men det är en helt annan sak.

  Gilla

  • Arne skriver:

   Jaha. Vi får väl se, kommer de hit eller inte tror du? Jag tycker du skall de dig ut på youtube och se på videos där folk halshuggs, återkom efter ett par timmar eller dagar. Innan dess ignorerar jag din åsikt, du är inte medveten om ditt eget spindelnät eller om vem som drar i trådarna.

   Min bror var på en fest nyligen med alla våra gamla kompisar, han sade, de var alla precis samma som för 30år sedan och jag höll med, men det stämmer inte insåg jag i morse, för jag har också varit på dessa fester, de är tråkigare, och ve och fasa, pk. Det fanns inget vi inte kunde skoja om, nu 30 år senare så är de alla pk, jag lämnade Sverige och undgick indoktrineringen och kunde leva ett fritt liv, men de flesta svenskar är inte vakna.

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Jag tror nog att det är du Per Ingemar Persson, som lever i en annan värld. Vi har haft så många meningsutbyten på Facebook, så jag vet det.

   Jag vet att du inte vill någon illa, men din naivitet i de här sammanhangen är häpnadsväckande.

   Du utgår från att våra styrande talar sanning för oss och att SvT gör sammalunda.

   Men det är ju bara att titta på resultatet. Politiken har medfört att Sveriges befolkning på 20 år har vuxit med 25 procent och att det till den helt övervägande delen handlar om människor som svenska folket ska försörja. Härutöver gäller att det handlar om personer som i mycket stor utsräckning inte förstår någonting av vad Sverige och svenska värderingar och att många av dem till och med har rakt motsatta uppfattningar.

   Följden är en ekonomisk och politisk katastrof för de svenska medborgarna.

   Sveriges Television berättatr enbart lögner om detta och kritiker får inte komma till tals.

   Du vill inte förstå att detta handlar om en plan att foga in Sverige i en global världsordning där vi som vill bevara nationalstaten Sverige motas undan bit för bit.

   Nej Per Ingemar Persson; det är dags för dig att vakna upp och att ge din församling i Torpshammar en riktig bild av världen!

   Gilla

   • P I Persson skriver:

    Jag har aldrig talat om ”resultatet”. Jag har talat om etik och moral. När folk i nöd knackar på, då öppnar man. De som har en dold agenda ska skickas bort.

    Gilla

   • P I Persson skriver:

    Jag säger inte att det är lätt. Men det är inte lätt annars heller. Hur många norrmän kunde på förhand se att Breivik hade den agenda han hade ?

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Om det står 40 svartmuskiga rövare utanför din dörr med vapnen fullt synliga utanför din dörr och säger att de befinner sig i nöd?

   Alla vet att om det kommer 1000 personer till Sverige varav 85 är män i åldrarna 20-30 VET man att de inte är flyktingar enligt den definition Bibeln talar om (liksom vår asyllagstiftning).

   Man har helt enkelt bestämt sig för att alla som kommer från vissa delar av världen ska få koma hit.

   Är det ansvarsfull politik? Mot Dem? Mot svenska folket? Och varför måste de ljuga?

   Gilla

   • P I Persson skriver:

    Det är ganska lätt att avgöra att 40 svartmuskiga och beväpnade män inte ska släppas in.

    Gilla

  • Arne skriver:

   Tommy Tommy Tommy Tommy Robinsoooooon!,!Ja och så snabbt också, skall de avlyssna en terrorist så dras det säkert i långbänk, när man klipper dissidenter så verkar det finnas en röd telefon, beslutet tas och genomförs på ett par minuter.

   Gilla

 31. Hans Henriksson skriver:

  Den Humanitära Stormakten Sverige, Bror Duktig, fortsätter att försörja mördare och terrorister!
  Vi världen högst beskattade befolkning ska bockande och bugande ta emot och försörja analfebeter från länder med Medeltida kulturer!
  Annie Lööv vill och tyckej att vi ska ta emot 30 mililonjer analfebetej som ska rädda vårväifärd! Det tyckte också Reinfeldt, som nu sitter med miljoninkomster!
  Han råkade flyga upp till norra Sverige för några år sedan och utbrast utan att skämmas ”men kolla vad mycket obebyggt land vi har i Sverige”
  Vi kan ju importera minst 30 miljoner outbildade från Afrika o Mellanöstern!
  Är det SJUKT eller…..?????

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.