Skördetid för Annie Lööf

Stefan Hedlund

Oavsett hur det till slut går för Annie Lööf, kan redan nu konstateras att hon har skrivit in sig i svensk politisk historia, och det med eftertryck. Den skada hennes extremt narcissistiska spel om makten har vållat allmänhetens tilltro till det svenska politiska systemet är av sådan kaliber att det ligger nära till hands att tala om bibliska proportioner.

Hon har egenhändigt orkestrerat den mest bisarra regeringsbildningsprocess landet någonsin har skådat – från att avsätta Stefan Löfven till att tillsätta Stefan Löfven, via allehanda falskt klingade piruetter om att ”jag vill ha en alliansregering”.

Hon har effektivt gjort slut på många år av framgångsrikt borgerligt allianssamarbete, och i denna process samtidigt lurat sin knähund, Jan Björklund, in i ett vågspel om makten vars slut kan bli att Liberalerna tvingas bort från Riksdagen, ut på en politisk ökenvandring man sannolikt aldrig skulle komma att återvända från.

Hon har krattat manegen för Jonas Sjöstedt att vitalisera och mobilisera landets av väljarna marginaliserade vänsterkrafter, där inräknat en del av socialdemokratin, till en kraftfull ideologisk kampanj emot regeringsalliansens högersväng, detta efter ett val som resulterat i en bastant borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag.

Hon har genom sin utpressning drivit en kil djupt in i Socialdemokraterna, som både kommer att leda till ett flöde av arbetarväljare till Sverigedemokraterna och till att återstoden av socialdemokratin väljer att allt mer desperat fria till allehanda islamistiska grupper, i syfte att trygga en ny väljarbas av klanröstande bidragstagare.

Sist men inte minst har hon givit Jimmie Åkesson gott hopp om att sammanbrottet för Alliansen skall leda till skapandet av ett högerkonservativt block med goda förutsättningar att styra landet under lång tid framöver.

Ensam kvar i mitten av detta skarpt polariserade landskap står Annie Lööf, som nu inte skyr några medel för att blanda bort korten kring det egna misslyckandet att tilltvinga sig posten som statsminister. Hennes försök att lägga skulden för Alliansens sammanbrott på Moderaterna, samtidigt som hon påstår sig tro att Alliansen trots allt kommer att återuppstå till nästa val är inget annat än direkt skamlöst.

Det har varit ett sorgligt skådespel att bevittna, och det finns goda skäl att överväga en ändring av grundlagen, i syfte att hindra uppkomsten av nya spektakel där den demokratiska processen tas till gisslan av politiker som inte har annat för ögonen än det egna bästa. Själva grundtanken bakom den parlamentariska demokratin är ju faktiskt att de partier som fått flest röster också skall bilda regering – inte att ledaren för ett parti som fått mindre än tio procent av rösterna självsvåldigt skall kunna diktera vilka av folket valda partier som också har moralisk rätt till representation.

Det enda positiva som till slut kom ut av processen var att Annie Lööfs envisa manövrerande för att tvinga fram en situation där hon själv skulle kunna bli statminister till slut havererade. Hon hade en värdefull tjänst att sälja. Nu är den såld och hon har inget kvar att erbjuda. Så länge Stefan Löfven inte utmanar vänstern genom att infria de löften han givit sina nyfunna allianskolleger, om marknadshyror och ändrad arbetsrätt, sitter han tryggt i sadeln.

Hot från Jonas Sjöstedt om att fälla regeringen är i högsta grad trovärdiga, främst då Ulf Kristersson tydligt har markerat att han kommer att medverka till detta oavsett fråga – även om det skulle gälla den slopade värnskatten. Annie Lööfs hotelser om att i händelse av löftesbrott fälla Löfven framstår i kontrast som direkt patetiska.

Ett nyval baserat på dagens opinionsläge skulle sannolikt leda till att både Liberalerna och Miljöpartiet tvingas lämna Riksdagen, och därmed till att det finns en kraftig majoritet för ett högerblock att ta över regeringsmakten – utan Lööf.

Mest av allt kommer Annie Lööf sannolikt att minnas för att hon gav väljarföraktet ett ansikte. Det mycket tydliga budskap hon har förmedlat till svenska väljare är att det inte spelar någon roll vad ni tycker eller hur ni röstar, det är ändå jag som bestämmer hur politiken skall utformas.

De som väljer att rösta på Sverigedemokraterna skall ha klart för sig att deras röster aldrig kommer att räknas. De som röstar på ett borgerligt parti i förhoppningen om att detta skall ge en borgerlig regering skall veta att detta är helt avhängigt vad jag tycker, och de som röstar för en reducerad invandring skall veta att min moral i denna fråga står högre än väljarnas dom.

Det är svårt att tänka sig någon annan svensk politiker som har gjort mer för att göda politikerförakt och att därmed skada själva grundvalarna för det politiska systemet.

68 reaktioner på ”Skördetid för Annie Lööf

  • Niklas R skriver:

   Läser du Regeringsformen inser du snabbt att vi lever i en statsministerdiktatur med fria val vart fjärde år.
   All makt utgår ifrån statsministern.

   Gilla

 1. Lars Bernhoff skriver:

  Hedlund har gjort en av de längsta listor på Lööfs skadegörelse för svensk politik som jag läst. Men centralt i Lööfs argumentation är att det är SDs ”rötter” som ursäktar allt detta. Eftersom Åkesson själv tar bort de representanter som inte passar in längre när de inte själva hoppar av så minskar möjligheten att brunmåla SD.
  Det finns en viss tid för hur länge arvssynder är tillräckligt skäl för att bli argument vilket V och Jonas Sjöstedt gläder sig åt. Det partiets synder och dåliga omdöme finns det många exempel på ganska nära i tiden men de verkar vara förlåtet redan och tas aldrig upp av tex Löfven eftersom det gagnar honom att ha dem som aktivt eller passivt regeringsunderlag.
  Lööfs agerande ger fler väljare till SD och är därmed kontraproduktivt för Lööfs egna mål.
  Det är hög tid att diskutera faktisk politik i nutid och sluta med hänvisning till felaktiga rötter som huvudargument. Det gör det enklare för Löfven och S att vara kvar vid makten vilket egentligen var det viktigaste vallöftet enligt mig , inte hemfalla åt billig retorik som gör det möjligt att låta S och Mp sitta kvar

  Gillad av 9 personer

  • Aha skriver:

   Lööf och Löfven är bara värda förakt för sin demonisering av SD. Deras invandringspolitik appelerar inte till väljarna. Då återstår bara, för moraliskt förkastliga politiker, att demonisera motståndaren.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Nilgard skriver:

    Drev och häxprocesser är och har alltid varit effektiva. Rädslan är vår starkaste överlevnadsmekansim. ”The brain is wired for fear” skrev Times i en artikel för mer än 20 år sedan.
    Vi är som gruppdjur helt enkelt livrädda för att göra fel och pga det bli uteslutna ur gruppen för det har i alla tider, utom de senaste ca 150 – 200 åren, betytt en säker död.
    Den mekanismen känner politikerna, och alla religioners företrädare, väl till och spelar ständigt på.
    Hur många vänner har ni som mellan 4 ögon berättat att de ”röstat rätt” men ligger väldigt lågt utåt?

    Gillad av 5 personer

   • Axel skriver:

    Det är inte klokt att en sådan här modern influencer (Lööfet) får möjlighet att smutsa ner ett så viktigt ämne som politik. Hon är ju precis likadan som bloggarna, vilka sover gott med mirakelkrämer som gör dom gudomliga. Lööfs självupplevda gudomlighet får hon genom synneligen politisk ohederlighet.
    Lööf: börja sälj mirakelkrämer för evig ungdom, i stället för politik.. Politik är för seriöst för att utsättas av sådana som dig. Dig får vi för våra skattepengar, det får vara slut med ditt ohederliga flum!!

    Gillad av 3 personer

  • Besviken centerpartist skriver:

   Gick inte Olof Johansson till minderåriga prostituerade? Vad är det för rötter? Jag har dessutom sett centerns gamla valplakat som hänger i Malmöhus museum som såg ut som om de var för nazism fast producerade av kommunister.

   Gilla

  • Kent Bengtsson skriver:

   Hej Lars. Hur stor blir skadan som den rödhåriga smålänskan har åstadkommit 2022? Finns det någonsin möjlighet att reparera följderna?
   Kommunisterna var väl också med i socialistinternationalen som socialdemokraterna och då är man väl per definition en god människa även om resultatet blir extremt ont.
   Vad som avhandlades och sades i socialistinternationalen med Olof Palme och Pierre Schorrie i sällskap med grymma men naturligtvis goda personer när de deltog i deras möten skulle vara intressant att veta.

   Gillad av 2 personer

 2. Johan Karlson skriver:

  Något säger mig att skribenten själv inte röstade på Centern. Att fokusera så hårt på partiledaren är ett tydligt tecken på just det. Vi är ett politiskt parti med en ordentlig intern förhandlingskultur. Skyll på oss som parti istället.

  Jag tycker att att januariöverenskommelsen var det bästa som kunde hända. Visst kan man sörja att alliansen och Mp inte bildade regering. Det var andra som tackade nej till det och inte C.

  Januariöverenskommelsen möjliggör väldigt mycket bra borgerlig politik och håller främlingsfientligheten borta från makten
  Det är väldigt bra!

  Gilla

  • Christer L skriver:

   Utmärkt att någon som Hedlund håller reda på vad Annie tagit sig till. Don´t let Annie get her gun, eller någon annan som hon, blir väl slutledningen av alltihopa. Annie är en söt liten rödhätta som fått alldeles för mycket att bestämma över, och då kan det gå så här.

   Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Har du tänkt igenom konceptet, upplägget?
   C och L har med januariöverenskommelsen visat att det är bloody serious att beslut i riksdagen inte ska hänga på att SD ger dem majoritet.
   Det betyder ju att C och L utöver de 73 punkterna inte kan lägga fram förslag i riksdagen om SD skulle tycka likadant och om detta skulle innebära riksdagsmajoritet.

   Nu tror jag inte att det blir så, ty C och L vet inte vad de gör men upplägget är parlamentariskt totalt förkastligt. De som likt dig tycker att upplägget är bra har alltså en grumlig parlamentarisk syn som inte hör hemma i en demokrati.

   Gillad av 14 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Johan Karlson påstår du på allvar att regeringen verkligen går folkets vägar?
   Vi hade ett försvar av världsklass till det beredskapslager. Helikoptrar att släcka skogsbränder med. Allt detta har politikerna avvecklat för att ”spara pengar” och vad brände dom pengarna på? Jo öppna gränserna utan någon kontroll. Runt 300 miljarder kostar det om man räknar alla led. det är cirka 60000 per skattebetalare. Är det rasism att anse att dom pengarna ska förvaltas för landet väl istället? Jag har ju inte sett någon politiker som dragit in på sina förmåner direkt,
   Alla politiker ÄR ANSTÄLLDA AV FOLKET, därför är det deras ansvar att värna om folket.
   Vi ska alla arbeta till 70 år för att dom styrande har varit ”Naiva” och slösat bort pensionspengarna.
   Förklara dig gärna Johan på ett trovärdigt vis.
   Mvh Göran Holmström.

   Gillad av 17 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Jag skyller på hela Centerpartiet OCH på Annie Lööf. Som har tricksat så att regeringsbildningen blev stick i stäv mot valresultatet. Förutsatt att man hade trott på att C var borgerliga, förstås. Vi som är lite äldre vet att det inte är första gången C kommer ut som smygsocialister av maktskäl.
   Det är tunnsått med folk med intelligens och hederlighet och ryggrad på politikerarenan. Som vill Sveriges nations bästa och månar om de svenska skattebetalarna, de som du Johan Karlsson alltså skulle kalla för främlingsfientliga för att de inte vill byta ut befolkningen och ge EU och FN totalitär makt över västvärlden. Däremot finns det gott om bra och kompetenta människor utanför politikerarenan. Undrar varför de inte söker sig till politiken? Hm. Begripligt, men synd eftersom vårt land skulle behöva nya och pålitliga människor för att försöka rädda demokratin, vår kultur och vår ekonomi.

   Gillad av 17 personer

  • Patria Amissa skriver:

   Vi har precis fått det svenska folket svar på just JÖKen. Den är allt annat än populär. Att du fortfarande anser att denna uppgörelsen är den rätta vägen påvisar att du har samma väljarförakt som Annie Lövfen. En politiker är per definition väljarnas representant i sakfrågor. Önskar folket att himlen skall målas med rosa elefanter är det politikernas jobb att försöka lösa detta. Annars går du emot folket och det duger inte att påskina att man har en bättre ”värdegrund”. Ett sådant förfarande kallas fascism och om demokratin överlever belönas du med färre röster i nästa val.

   Jag vill tillägga att jag har en bakgrund främst hos L men har idag inga vettiga alternativ att lägga min röst på. Jag är således ingen SD-anhängare. Vi har sju fascistiska partier och en hackkyckling. Hackkycklingen beskrivs som ensamt skyldig till allt elände som vi idag kan bevittna trots att de alltid suttit i opposition. De osar 30-talspolitik för att använda ett populärt uttryck.

   Gillad av 8 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Är detta ett skämt?
   Vilken främlingsfientlighet? Menar du att släppa in terrorister i landet så att de som verkligen har flytt ska möta dem på gatan?
   Träffade två kopter i måndags och samspråkade. Männen var genuint glada och en fällde en tår då jag visade respekt för dem och kände till om Etiopien, Eritrea och hur konflikten efter många år klingar av.
   Min fråga till dig, talar ni aldrig med de som ni tycker ni är så bra på att ta hand om? Fattar ni inte att de är svikna av er då ni lovat guld och gröna skogar?
   Jag är mycket besviken och förgrymmad på er, fatta att det inte är migranterna och främlingsfientlighet, undantaget våldsmännen som får härja fritt, som är problemet. Det är ni som lever på en lögn som ni godhetsknarkar på.
   Studera ditt partis historia! Ska du/ni bestämma från när den goda tideräkningen ska börja? Tvångssterilisering av sinnessvaga kvinnor fram till 1976? Rasren fin bondeklass utan främmande element? Skallmätning? Det är för många pålästa människor på denna sida, bäst du inte gör dig besvär här. Skriv på DN eller annorstädes, på SVT debatt där man sväljer lögnen med hull och hår. Googla min farfar hahaha
   Gökboet, både filmen och fågeln illustrerar ”överenskommelsen alldeles utmärkt.

   Gillad av 15 personer

  • ericr45 skriver:

   ”Januariöverenskommelsen möjliggör väldigt mycket bra borgerlig politik ”
   Gör den?
   Tre partier med öppna gränser som mål?
   Kan inte ”Johan Karlsson” börja med att nämna ETT problem som inte kan hänföras till massinfödet??
   Vi behöver välutbildade – vi får lågutbildade
   Och alla dessa som får sin vård för 50 spänn? Vad tror ”Johan Karlsson” att de som byggt landet tycker om det? När den minsta tandläkarräkningen kostar det 25-dubbla!
   Var finns bostäderna för alla dessa.. Jobben?
   etc
   etc
   etc
   NEJ – det är INTE bra!
   Hoppas att Rödskrikan åker på rejält med däng i nästa val och att efterträdaren till majoren i samma val blir arbetslös!!

   Gillad av 5 personer

  • olle reimers skriver:

   Johan Karlsson, är du inte lite naiv nu?

   Annie Lööf var på Bilderbergmötet tillsammans med Stefan Löfven. De visste att deras viktigaste uppgift var att se till att globalfascistexperimentet kunde fortsätta så att allt är klappat och klart till slutmålet för Agenda 2030.

   När valet inte riktigt gick som man hoppades på gällde det att hitta en hållbar plan för att någorlunda hålla skenet uppe. Man bestämmde sig för att total förvirring var den bästa taktiken.
   Alla har rätt att tro vadsomhelst. Det viktigaste är att demokratin inte fick genomslag och att man bäddade för ett evigt maktinnehav för globalfascisterna.

   Nu gäller det bra att hålla skutan hjälpligt flytande med rodret fast inställt mot 2030-grundet.

   Gillad av 1 person

 3. Jari Norvanto skriver:

  ”Hon har effektivt gjort slut på många år av framgångsrikt borgerligt allianssamarbete, och i denna process samtidigt lurat sin knähund, Jan Björklund, in i ett vågspel om makten vars slut kan bli att Liberalerna tvingas bort från Riksdagen, ut på en politisk ökenvandring man sannolikt aldrig skulle komma att återvända från.”

  Vad var effektivt med all(ah)iansen? Under deras två mandat-/hendatperioder kompetensregnade väl närmare en miljon bidragssuktande droppar över det vidsträckta landet vars lador var tomma och upplät plats åt allt och alla. MÖK och DÖ, var de bra? Nu har vi DÖ2. Och om flumliberala dildopartiet skulle lämna scenen är det ingen förlust. Globalistagendan och ”liberal” totalitarism, elit vs undersåtar, fortsätter genom de övriga konsensuspartierna.

  Gillad av 9 personer

  • Linden skriver:

   Jari
   Träffsäkert beskrivet.
   För mig är Marrakeshavtalet en vattendelare.
   De partier som är för det av M! en gång kläckta förslaget (vilket alla är utom SD)
   är nöjda med rådande utveckling i landet. Och därmed diskvalificerade.

   Gillad av 6 personer

  • Lars skriver:

   Glad för din beskrivning – jag blir så trött på alla som beskriver socialismen som orsak till invandringen, visst har de medverkat, särskilt V och Mp (som inte är socialister). Etiketter skymmer sikten. Det är som du säger, Alliansen skapade mer av allt detta och det är borgerlig politik sedan Bildt regimen upphävde Lucia beslutet.

   Visst kan man diskutera det negativa med socialdemokratins politik, självfallet, men måste man då inte försöka se lite djupare än etiketten? Och visst måste man kunna diskutera det negativa med borgerlig politik? Vi har ju sett en hel del negativt i det avseendet i detta val och dess efterföljd och vad det handlar om, oavsett olika delfrågor, är migrationspolitiken nu och sedan 30 år.

   Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Lars, det handlar inte om socialdemokratin; det handlar om socialismen. Men den är ju vägledande för socialdemokratins politik så de får bära sin del av ansvaret.

    Socialismen vill inte demokrati; den vill socialism. Den vill ha ett system som vi alla ska infogas i. Sådana system kallas totalitära.

    Om du vill påstå att jag har fel föreslår jag att du ger exempel på idéer som emanerar från den andra sidan som socialismen tagit till sig? Tror den på kapitalismen? Marknadsekonomin?

    Tror socialismen på yttrandefrihet och demokrati? Javisst; bara man inte säger emot de grundläggande socialistiska trossatserna!

    Gilla

 4. Aurora skriver:

  Det kommer inte att bli något nyval under denna mandatperiod. Hot om sådant är bara lögner till befolkningen. Både L och MP skulle ju åka ut. En röst på SD kan förefalla bortkastad för tillfället men till sist utholkar droppen stenen. Maktelitens strukturerade brott mot alla demokratska principer kommer inte att kunna stoppas enbart med väljarkraft på nationell nivå. Det måste stoppas inom ramen för EU. EU måste få upp ögonen för vad som pågår i Sverige. Så rösta rätt i EU-valet.

  Gillad av 12 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det är en konstig syn på demokrati när man tycker att en röst med minoriteten är bortslängd. Hur skall demokrati annars fungera? Hur skall den totala konsensusen uppstå a priori, utan debatt och omröstning!?

   Deltager kanske inte Sverigedemokraterna i Riksdagsarbetet? Talar de inte i kammaren? Sitter de inte i utskotten? Röstar de inte ibland med majoriteten?

   Gillad av 8 personer

 5. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Annie Löövs piruetter efter valet kan i mitt tycke endast förklaras via, att någon drog i marionett-trådarna ovanifrån. Hennes galenskaper var nog menade att mynna ut i en statsministerpost, men hon lyckades inte hela vägen fram… Precis som du säger, har tilltron till vårt politiska system helt raserats och det är hög tid, att reformera ett system, som på detta sätt kan utnyttjas av våra politiker.

  Gillad av 6 personer

 6. Dandersan skriver:

  Centern har visat upp en naiv inställning som man inte vill uppmuntra mer.
  Det började med gymnasielagen där 9000 Afghanska män fick chansen att stanna i Sverige under vissa villkor som inte innefattade boende eller försörjning.
  De är inte dumma så många fixar detta på enklaste sättet.

  Gilla

 7. Östrahult skriver:

  För mig är det obegripligt att begåvade personer kan tänka sig att arbeta i hennes närhet. Det är också obegripligt att man inte ser hennes tondövhet och robotartade beteende. Tyvärr är flertalet övriga partiledare inte heller mycket att hänga i julgran. För mig framstår dagens ledare som en förklaring till hur mänskligheten så många gånger hamnat i djup kris såsom under WW1 och 2. Fram till för några år sedan har jag levt i tron att mänskligheten lärt sig och att sådant aldrig kan hända igen. Dagens politiska ledare i Sverige känns lika opålitliga som dem som drev in mänskligheten i ovan nämnde fördärv.

  Gillad av 10 personer

  • Björn skriver:

   Det är också obegripligt att så många väljare ändå gett detta bisarra parti(det finns flera!) möjligheten att över huvud taget existera! Det har ju i flera val varit ytterst tydligt var skiljelinjen mellan undergång och en möjlig framtid gått! 7-klövern på ena sidan och SD på den andra…..

   Gillad av 2 personer

 8. Lars-Olof Svensson skriver:

  ”De som väljer att rösta på Sverigedemokraterna skall ha klart för sig att deras röster aldrig kommer att räknas.”, säger Hedlund. Kanske det. Men det hjälpte ju inte att rösta på M 2014? De gav ju bort makten?

  Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Lars-Olof Svensson: Angående citatet om att SD-anhängarnas röster inte kommer att räknas, uppfattar jag det som att detta inte är ett uttryck för Hedlunds uppfattning utan en beskrivning av hur Lööf och C resonerar.
   Åkesson fällde en bra kommentar i en riksdagsdebatt när han tog upp det som vissa andra partiledare ofta sagt: ”vi kommer inte att ge SD inflytande”. Han påpekade att detta var upp till väljarna, inga andra.
   Fast det förstås, det gäller i en demokrati inte i en demokratur.

   Gillad av 6 personer

  • Two Towers skriver:

   Klart att de räknas, de är de enda rösterna som räknas, men varje röst är som två händer till som kan svinga murbräckan som slår mot porten, innan porten är uppbruten så uppnår man inget men det enda de innanför bryr sig om det är det dunkande ljudet från bräckan. Svensk politik idag sker idag innanför murarna, som måste brytas ner, endast efteråt kan förändring åstadkommas.

   Gillad av 2 personer

   • ericr45 skriver:

    Som kamrat Stalin så träffande uttryckte det: Det är inte hur väljarna röstar som är det viktiga- det viktiga är vem som räknar rösterna…

    Gillad av 1 person

 9. Göran Holmström skriver:

  NU har jag aldrig träffat Annie Lööf, men det media visar indikerar på att hon är mycket självupptagen som person, att trilaterala komissionen ville ha henne som statsminister förvånar inte heller. I en annan tid hade hon kallats förrädare.
  Men som verkligheten ser ut nu så lär hon ”Belönas” med en Plats i EU, när den politiska karriären är slut. Cecilia Wikström sitter ju där på dubbla stolar och cashar in runt 140 tusen i månaden för att sprida oljud endast, att hon lobbar hårt för att avväpna legala vapenägare i Sverige skrivs det aldrig ett ord om i svensk press, ej heller att EU fick 2 miljoner protester mot sig och vek ner Wikströms sista dumhet. Det finns fina pengar i att förråda sitt folk och ljuga som en häst travar.
  Själv så kommer jag få runt 28000 i månaden för att bygga komplicerade maskiner
  på runt 16 ton, i arbetet ingår starkström, hydraulik, mekanik, plc, samt lite konstruktion, Det kan inte vem som helst göra, men lönen är uppenbart usel.
  Varför ska dom som dribblar bort miljarder ha en hög lön och förmåner?
  Hade dom skött jobbet och levererat så ok ni kanske är värda cashen, men det gör ni inte utan bara förstör och ljuger när det uppenbara kikar fram.
  Jag hävdar att politikerna gjort sitt, inför direktdemokrati omgående.

  Gillad av 7 personer

 10. Dansk nu paddlar fram, som i långskepp minsann, mot kjolmäns land, det går långsamt fram, två jakar han ju på släp har i band, vid gott mod han ändock sig fann, en vikingamand så Grand, långt från taklamakans blodiga sand skriver:

  Jag tycker mig ana ett mycket sent uppvaknande, för mig så är allt detta bara apspel, de vill ju ha det så här. För mig så betyder det verkligen något att – det – nu – anmäls – 7800 – våldtäkter- i – Sverige och att den största ökningen var mot barn, 13% på ett år. Denna ökning har pågått med nästan exakt proportionalitet mot invandringen i 30år, utan åtgärd, tvärtom. Det finns många datapunkter, men för mig så är detta kanariefågeln i gruvan, den är stendöd, inte en pip, den slutade sjunga får länge sedan. HELA 7-klövern och hela media har deltagit i detta, i dagsljus, så för mig betyder det: de vill ha det så här. De vill ha massinvandring, kosta vad det kosta vill, det har inte gjorts någon konsekvensanalys av hur många våldtagna barn det får kosta iallafall. Vad är gränsen?

  Så detta fokus på Lööf (och Björklund) är för mig en förnekelse, det är bara det senaste pajaseriet, gycklarna står på huvudet och räcker tunga, massinvandringen skall fortsätta, mera precis, den muslimska massinvandringen skall fortsätta, allt kretsar kring det, att de konkreta konstellationerna ter sig märkliga är bara för att man tror att svensk politik är något det inte är, att det handlar om något annat.

  Hade man inte förstått det innan valet så misströstar jag om att man förstått det nu, och Hedlunds artikel gör mig inte hoppfull. Om 20 år kanske det kan skrivas artiklar om att: ”jo, ville faktiskt ha det så här”

  Gillad av 7 personer

  • Anders skriver:

   Om utvecklingen inte vänder (och det kommer den tyvärr inte att göra) kommer, med nuvarande antal våldtäkter per år, var tionde kvinna i Sverige att drabbas. Siffrorna är fullständigt groteska.

   Gillad av 1 person

 11. Niklas R skriver:

  Annie Lööf är en äkta fascist – i ordets faktiska mening. Om hon kunde komma undan med det skulle hon införa diktatur i godhetens namn för att skydda svenskarna från SD och V.

  Gillad av 9 personer

 12. Elisabeth skriver:

  Åkesson sade vid något tillfälle att denna regeringen saknar legitimitet. Stämmer bra det. Nej, Annie Lööf nådde inte ända fram, hon lyckades inte sälja sin mest värdefulla tjänst och nu är det tillfället förbi. Över. Borta. Det är väl ändå något att vara glad över…… ja, riktigt, rejält, sunt, skadeglad, faktiskt.

  Gillad av 2 personer

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Stefan Hedlund har med detta magnifika inlägg givit politikerföraktet ett ansikte. Naturligtvis är det sorgligt då Sverige faktiskt har och har haft dugliga, ärliga och uppriktiga politiker. Låt oss hoppas att de inte helt kommer att försvinna.

  Gillad av 4 personer

 14. Sune Mangs skriver:

  Man kan respektera respektera Centerpartiets engagemang i invandringsfrågan. Vad som däremot är svårt att fördra är den programmatiska trosvishet som Johanna Jönsson och Lööf ständigt ger uttryck för. Trots att Centerpartiet anlitat Assar Lindbeck som föreläsare avseende invandringspolitikens ekonomiska konsekvenser och trots överväldigande forskningsunderlag i Sverige och Norden för dess ekonomiska konsekvenser fortsätter Jönsson och Lööf med att kolportera vandringssägner om ”fler händer i välfärden”, ”vi måste ha den immigration vi har för att säkra pensionerna” etc, etc.

  Hur kan dessa vulgära fakenews upprepas om och om igen, som vore de trosartiklar för Åsa-Nisse Marxister. Om Centerpartiet vill utvidga asylbegreppet yttterligare och utvidga immigrationen. Hur vore det då att argumentera för saken på humanitära grunder och erkänna det faktum att immigrationspolitiken utgör en ekonomisk kostnad? Tänk om Centerpartiet kunde argumentera ärligt i frågan, istället för att kolportera amsagor som vederlagts flertalet gånger. Hur kan man ha respekt för ett ”borgerligt” parti som påstår sig kunna ”liberalisera” den ekonomiska politiken i Sverige, men som samtidigt är direkt oärliga inom ett politikområde och kolporterar ekonomiska sakfel helt skamlöst.

  Tänk om Johanna Jönsson någon gång kunde redogöra för den ekonomiska forskning som hon baserar sina amsagor på. Om inte, sluta då att påstå att invandringen är en vinstaffär!
  Centerpartiet vulgariserar det politiska språket genom att ständigt kolportera falska fakta. Hur inbilsk får man vara om man tror att det övertygar med att påstå att immigrationen dessutom är en vinstaffär ekonomiskt.

  Gillad av 2 personer

  • Palle9 skriver:

   Sune Mangs: tack för en utmärkt kommentar där du pekar på någonting mycket sjukt i C-retoriken. Själv råkade jag se ett TV-inslag (SvT Forum vill jag minnas) när Assar Lindbeck höll sitt anförande inför centerledningen. Av hans anförande framgick att det alls inte var någon självklarhet att invandring skulle vara ekonomiskt lönsam för mottagarlandet – det berodde på ett antal faktorer, främst i vilken grad invandrarna kom i meningsfullt arbete. Under anförandet visade närbilder på Annie Lööf på en mycket stelt leende centerledare…

   Gillad av 1 person

 15. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Kom ihåg att hela etablissemanget är nöjda så länge svensken accepterar att inte kunna försvara sig själv. Alternativen som står medborgaren i landet till buds är två:
  Jag ringer polisen eller jag ringer mina bröder.
  Nå, pursvensken har inga bröder att kontakta, oavsett hur illa det är ställt, och polisen är det som bekant inte mycket med längre.
  Det är större risk att bröderna kan engagera polisen mot pursvensken än tvärtom.
  Chicken race, vem viker undan först?

  Gillad av 2 personer

 16. Isabella skriver:

  Är det lönt att rösta i fortsättningen?

  Annie Lööf har visat hur det går att trixa och dona så att inte ”främlingsfientliga” partier får inflytande trots relativt högt valresultat. Högre än Annie Lööfs parti. När inte väljarnas röst fått göra sig hörd, varför ska man då rösta när det verkar vara ett spel för galleriet? Annie Lööf har getts okritiskt mycket utrymme i media. Denna moralhysteriska och skrikiga kvinna borde ha ombetts hålla tyst för länge sedan.

  Det är förfärligt hur en enda person från ett mindre parti kan få ställa till det för ett helt land. Din analys, Stefan, är glasklar, anser jag.

  Gillad av 4 personer

  • Taklamakan skriver:

   Din fråga verkar tyda på att du röstat på 7-klövern? För röstar du SD så gör du vad nytta du kan, du bemannar murbräckan och det är otacksamt:

   Sen väntar segern!

   Gillad av 2 personer

 17. Thomas skriver:

  Att Annie Lööf kommit så långt som hon gjort kan vi tacka flumskolan för, 80-talister och de små liven som uppväxts och fostrats i landets läroverk är helt indoktrinerade i vänsterflummigt godhetspekoral.
  Lööf har noll känsla för takt och god ton.
  Hon ser nazister och främlingsfientlighet i allt som är svenska traditioner,
  en empatistörd kallhamrad globalist som inte är det minsta bekymrad över att slänga ut svenska sjukpensionärer från vårdboende för att istället ge plats till ensamkommande skäggbarn.
  Jag har hört att Lööf och Ebba Busch Thor inte riktigt haft nån kemi mellan sig, detta redan innan centern svek alliansen.
  Jag förstår att de 2 inte riktigt fungerar ihop.
  En kall känslolös narcissist som AL och en trovärdig förnuftig känslomänniska som EBT har inte mycket gemensamt.

  Måtte vi snart förpassa Lööf till glömskan korridorer. Vem minns Lennart Daléus idag,en annan av centerpartiets ledare. Må Lööf oxå falla i glömska,och Lööf faller till slut om inte annat på hösten.

  Gillad av 3 personer

 18. Pelle skriver:

  Jag måste erkänna att jag gång på gång häpnar över hur motbjudande jag faktiskt tycker att Annie Lööf är. Någon gång borde jag ju vänja mig vid den oförblommerade narcissismen och uppblåsta självgodheten. Men nej, tillvänjningen kommer aldrig. Få personer har tillfogat Sverige så stor skada som Annie Lööf.

  Gillad av 6 personer

 19. Vet mycket mer skriver:

  Till Sure Mangs. Asa-Nisses skapare hette Stig Cederholm. Hangiven Nazist, stred med SS I bl.a. Ukraine under andra varldskriget.

  P O Sundman, framstaende Centerpartist, var som Tomas Hubinette beskrivit aktiv Nazist under mangs ar.

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Vet inte hur det var just för Stig C., men väldigt många utlänningar inom Waffen-SS var snarare antikommunister, än nationalsocialister.

   Det blir lätt så, att min fiendes fiende är min vän.

   Gilla

 20. forsiktigheten skriver:

  En narcissistisk partiledare ifrån Värnamo
  Med emfas utbrast : ” Soken, det är jag må ni tro”
  Runt mig kretsar många planeter
  Löfvén och Kristersson två av dem heter
  I min centercentriska världsbild – jag – är libero

  En socialliberal major uppväxt i Skene
  Partikamraterna i givakt kommenderade, nota bene
  Gormade; åt helvete med SD och allianspolitiken
  Folket har röstat fel, byt ut det, jag är sviken
  Tog med sig ned i avgrunden ett parti för gemene

  Gillad av 1 person

 21. Hosianna skriver:

  Tack, Stefan, för detta utmärkta tillägg till Annie Lööfs förskräckande CV, men att…

  ”Det är svårt att tänka sig någon annan svensk politiker som har gjort mer för att göda politikerförakt och att därmed skada själva grundvalarna för det politiska systemet.”

  … håller jag inte riktigt med om: Fredrik Reinfeldt, Morgan Johansson, Cecilia Malmström, Rossana Dinamarca… listan på utstuderat väljarföraktfulla politiker kan göras lång.

  Gillad av 2 personer

 22. stigrydmarkStig Rydmark skriver:

  Astrid Lindgren har genom sina berättelser gett oss en kär och speciell känsla för Småland. Detsamma gäller Vilhelm Moberg. Hans beskrivningar av den idoge småländske bonden och hans kärlek till jorden är kanske oöverträffade. Hans slit på åkerlapparna med sten och de minnesmärken vi ser idag, som ett synligt resultat av hårt arbete, är alla stengärsgårdar, en speciell Smålandsbild.
  Hur kopplar dagens smålänning ihop sitt arv med Annie Lööf? Tror man att hon är en äkta småländska som är stolt över sin hembygd och arbetar för och bevarar seklers arbete med kärlek och respekt?
  Jag är rädd för att många smålänningar kommer att vakna upp med förskräckelse och upptäcka att de varit stolta över sin Annie, som visar sig vara en landsförrädare och som skiter i Småland.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.