Konservativt block på gång

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 31/1), pratar jag med Det Goda Samhällets chefredaktör Patrik Engellau. Sverige har fått en ny vänsterliberal regering som består Socialdemokraterna och Miljöpartiet och som samarbetar med Centerpartiet och Liberalerna.

Alliansen är alltså splittrad och ett nytt konservativt block är på gång i svensk politik, ett block som kommer att hämta näring är regeringens misslyckanden. Svenska folket har opinionsundersökningar visat att man vill ha minskad invandring. Lööf och Björklund lovar i stället mer.

På detta sätt kanske man tror att man ”straffar” Sverigedemokraterna och deras väljare, men det är svenskarna som blir straffade och som förmodligen i högre grad kommer att söka sig till SD. Nu hänger mycket på Moderaterna. Kommer man att ändra sin inställning till SD? Kommer man göra det under denna mandatperiod eller vänta tills valresultatet 2022 är klart?

Den 16 januari publicerade Det Goda Samhället Patrik Engellaus artikel om januariöverenskommelsen: ”En anmärkningsvärd överenskommelse”.

Engellau tror att avtalet egentligen inte innebär så stora eftergifter för Socialdemokraterna att lova genomföra ”borgerlig” politik:

Jag spekulerar. En möjlighet är att det egentligen bara handlar om skilsmässan i Alliansen. C och L vill dra sig ur – eftersom de ledande inom de två partierna i hjärtat hör mer till PK-isterna inom S och MP än till ett troligen framväxande konservativt block – men vill samtidigt inte flagga alltför tydligt med detta för att inte tappa väljare. C och L låtsas därför att de tvingat S och MP till enorma eftergifter.

Det vänsterliberala blocket har nu formerat sig, återstår att se det konservativa blocket göra detsamma. Det är på gång. Lyssna på podden i spelaren nedan.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

 

12 reaktioner på ”Konservativt block på gång

 1. Hans Högqvist skriver:

  I nuläget har Ebba bollen och tycks ha full kontroll.
  Moderaterna är fortfarande allt för PK och ”rädda” för att ens tala med Åkesson, Kristersson måste ändra attityd fullständigt, annars bytas ut. Om det inte sker kommer KD att gå kraftigt fram i opinionen och följande val.Detta samtidigt som SD växer igen och ett helt nytt regeringsalternativ tar form.
  Lägg till detta möjligheten att AfS och kanske ett till borgerligt parti parti kommer in 2022.
  Det Islamska partiet kommer givetvis in! Spännande eller skrämmande!?

  Gillad av 2 personer

  • Kalle skriver:

   Vilken av dessa 4 vågar ni köpa en begagnad bil av. Ebbe B, Åkesson , Kristensson eller Lööf
   Jag skulle definitivt inte köpa av Kristensson eller Lööf. Ebba B och Åkesson köper jag gärna av!!
   Svammelmaskiner är Lööf och Kristensson, tycker jag.

   Gillad av 1 person

 2. Enough skriver:

  Skiljelinjen mellan ”socialliberal” och ”liberalkonservativ” blir nu tydlig. Gemensam nämnare för problemet är ”liberal”.

  Alliansen kunde enas under just ”liberal”-nämnaren, ”den nya moderaterna” bekände sig ”liberala”. Migrationsvågen satte liberalismen/globalismen i centrum, FR förlorade och avgick t.o.m. innan den stora vågen, för han förstod att spelet var förlorat, det spel som konservativa spelat tillsammans med liberalerna.

  Frågan är om det finns tillräckligt med konservativa, för att utgöra ett hot mot socialliberala. Min fundering är att SD kommer att tveka att luta åt konservativa i längden, med en egen stämpel som ”socialkonservativa”……det är rörigt, kommer väljarna att göra det tydligare nästa gång?

  Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Inte ett enda sjuklöverparti har ett uns formell eller etisk rätt att kalla sig konservativt. Ingen konservativ ägnar sig åt att förstöra sin egen nation och sitt eget folks levande grundstomme, trygghet och traditioner! Alla sjuklöverpartier är socialanarkistiska eller liberalanarkistiska och har uppsåtligen gjort sig till social- eller liberalskövlande och -skändande lands- och folkförrädare. I mina ögon är deras aktiva medlemmar och lakejer så bevisligen ryggradslösa och moraliskt föraktliga att jag här måste avhålla mig från märgfullare karakteristik av deras bevekelsegrunder och handlingar.

   Gillad av 6 personer

 3. här är det aldrig tö skriver:

  Det brukar ju hetta att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, men detta är ju löjligt. Herregud vad vi har väntat och herregud som jag hatar moderaterna. Jag såg någon M-kongress på TV och denna sa allt man behövde veta, Kristersson höll tal, på första raden Ulf, Carl och Fredrik. Jag tycker det verkar som det finns ett antal sprintar som måste ut innan M och Sverigr i stort kan gå vidare. Till att börja med så måste alla Soros lakelejer bort.

  Gillad av 5 personer

 4. Jaxel skriver:

  Hörde Lööf för ett tag sedan säga att hon från och med nu (efter accepteramdet av statsministern) skulle bedriva opposition mot regeringen. Detta är komedi. En opposition som inte har minsta intresse av att ersätta regeringens politik, d v s avsätta regeringen, är ingen opposition.

  Gillad av 1 person

  • Jaxel skriver:

   Bara ett och ett halvt år efter att L och C, tillsammans med M och Kd, lyckats få Ygeman avsatt på grund av misskötsel av ämbetet tar Löfven in honom i regeringen igen. Bara tre dagar efter att Lööf och Björklund godkänt regeringen Löfven förödmjukar Löfven dem på detta sätt. Jag har kanske missat något, men sade Lööf och Björklund ens pip?

   Ny vet Löfven att han fortsättningsvis kan ignorera Lööf och Björklund. Fast det förstod väl de flesta redan tidigare.

   Gillad av 2 personer

 5. EH skriver:

  Hans Högqvist. Tror också att ett islamparti kommer till nästa val. S kommer säkert att minska betydligt. Skrämmande eller spännande om S då väljer att samarbeta med dem, kanske i en regering?

  Gillad av 1 person

 6. lookslikeanangel skriver:

  Moderaternas hypocentrum
  (eller vad det nu heter, ni som kan sånt här)
  är nog inte Stockholm.

  Jag – utan att vara ideologisk ”geolog” – skulle nog gissa på Skåne.
  Jag, som jämt (vad skulle Freud säga?) säger Stockholm, när jag menar Sverige.

  Inte finns det så mycket dynamik här (Sorry, Hanif!).
  Kartan håller nog på att ritas om.

  Gillad av 1 person

 7. Göran Holmström skriver:

  Löftet om skoätningen, vart det inte mycket av. Men att sko sig folket det sker utan samvete eller eftertanke.
  Undrar om”Hatet” är hat eller bara hård kritik? Ser på alla löpen att det pratas hat, men ser inte vilken formulering som använts.

  Gilla

 8. Gene Ball skriver:

  Den rödgröna regeringen representerar bara sig själva har vi insett nu och har egentligen gjort det hela tiden.
  Svenska folket har inte efterfrågat om någon feministisk utrikespolitik eller en någon plats i FN:s säkerhetsråd.
  Jag är säker på att folk som har förtroende för Löfvén inte har en aning om varför, om man skulle ställa den frågan.
  De som röstade på C eller L och samtidigt hoppades på Kristersson eller tuffe Uffe drog helt enkelt en nitlott. Jag skäms varje dag över att vara svensk numera. Men vad är egentligen svenskt frågar folk.

  Gillad av 1 person

 9. Göran Holmström skriver:

  2019 började rätt ok, vi alla diskuterade hur vi kunde förbättra Sverige, vissa uttryckte sin oro i form av ilska, andra teg och funderade. Vår 2019 inget speciellt hände, utöver 19 sexualbrott per dygn, 5 skjutningar i veckan. Till det lite rån och mord. Med andra ord så flöt det på, regeringen
  beslutade att bensin och diesel skulle fasas ut, kött och starka kryddor med.
  Det hann gå över i sommar, 2019 bjöd på rekordlåga temperaturer, regn och plus 5 halva Juni,
  Juli vart lite varmare typ 17 grader. Miljöextremisterna började hitta nya förklaringsmodeller över den uteblivna värmen. En vacker dag den 8 juli min födelsedag, så dök ekonomin, inte lite utan radikalt. Det samma gällde resten av Europa, över en natt så var pengar inget värt mer.
  Ekonomer pratade Mills och Keynes effekten. Men sanningen var att pengarna tog bara slut.
  Augusti så gick landsfadern Löven ut och pratade om solidaritet och likas värde, ungefär samtidigt började plundringarna av mataffärerna, den etablerade media vi hade, skrev och bönade om tålamod och respekt för individen. kravallerna som följde under resten av 2019, där folk hängdes i närmaste stolpe. Polisen och det militära räckte inte till utan valde att skydda Stockholm och vissa delar av Göteborg. Resten fick klara sig så gott det går.
  Erkänner spelat Fallout 4 i ex antal dagar så förlåt. Det spårade ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.