Bedrägeri och väljarsvek i vår tids ödesfråga

Gunnar Sandelin

Två tredjedelar av valmanskåren (om detta genusbestämda uttryck tillåts) röstade på partier som sade att de ville ha en mer restriktiv invandring: s+m+sd. Men vad betyder väljarnas åsikter när vi nu får precis motsatt politik? Det vi ser nu är ett resultat av den vuxenlek som går ut på att SD inte finns, men där övriga politiska partier formerar sig efter detta osynliga spöke.

Så här löd socialdemokraternas vallöften vad gäller invandring:

Den hårdare asyllagen som infördes efter flyktingkrisen 2015 ska ligga fast tills EU enats om en gemensam politik. Det ska införas en språkplikt för nyanlända. ”Synnerligen ömmande” och ”särskilt ömmande” omständigheter ska inte vara skäl till uppehållstillstånd. Sverige ska inte ha arbetskraftsinvandring som inte rör bristyrken.” (sammanfattat av tidningen Metro)

Så fort regeringen fick möjlighet gjorde de istället tvärtom: nu öppnar Sverige upp för en ökad anhöriginvandring. Men inte nog med det. Regeringen vill också skapa nya tillägg till det som tidigare kallats för humanitära skäl/synnerligen ömmande omständigheter. Nu ska det handla om ”utsatthet, sjukdom och skörhet” och den nya kategorin ”klimatflyktingar”. Begrepp som i princip kan tillämpas på nästan alla asylsökande, om man bara vill.

Morgan Johansson hänvisar till att ”det måste finnas utrymme för medmänsklighet” och att detta nu är genomförbart eftersom asylansökningarna har minskat. Men ministern tiger om att vi beviljar fler uppehållstillstånd till asylsökande än vad själva antalet ansökningar utgör. 2018 beviljades 25 000 asylansökningar i samtliga instanser. Detta att jämföra med de 21 000 asylansökningar som inkom under samma tid. Många ärenden ligger i pipeline och Migrationsverket har skrivit att allt fler ärenden avgörs i överinstanserna (migrationsdomstolarna och Migrationsöverdomstolen).

Vi har alltså fullt med ärenden som inkommit för överklagan och prövning i dessa instanser. I sin senaste huvudprognos från november förra året kalkylerade Migrationsverket med att det kommer att röra sig om drygt 94 000 sådana fall under tidsspannet 2018-2021. Och beaktar vi att totalt 133 000 personer beviljades uppehållstillstånd i samtliga instanser under förra året, så förstår alla att det handlar om ett mycket stort inflöde som pågår och som nu kommer att öka ännu mer.

I samma prognos kalkylerar verket med att bevilja asyl till drygt 67 000 personer från och med i år och fram till och med 2021. Med nuvarande beviljandegrad för anknytning så kommer cirka 80 000 anhöriga att få uppehållstillstånd de kommande tre åren. Dessa siffror nämner jag bara som en utgångspunkt. De kommer givetvis att skjuta i höjden med den nya regeringens ansvarslösa politik. Frågan är bara hur stora volymer det kommer att handla om? Under den tiden är det meningen att polisen ska avvisa drygt 33 000 nytillkomna personer. Hur det nu ska gå till när majoriteten går under jorden? Se Tabellbilaga 1 (P15-18).

De som till stor del kommer hit sedan länge är från områden/länder som enligt BRÅ:s kartläggningar (1996 och 2005) är högt brottsbelastade, i synnerhet vad gäller våld. Det finns en stor oro i samhället över var detta kan komma att sluta. Med att ytterligare öppna gränserna (de öppnaste i hela västvärlden i förhållande till sin folkmängd) visar våra ledande politiker att de fortsätter att sätta det egna folket på undantag. De lever kvar i sina kuvöser, och har tydligen inte tagit in att varningslamporna blinkar illrött i hela samhället när det gäller våldsbrott, sjukvård, skola, utanförskapsområden etc. Självbilden som frontfigurer för Den Humanitära Stormakten tycks viktigare, eller kanske snarare handlar det om att behålla Makten till varje pris? Hur som helst så är det som nu sker i mina ögon förment godhet i destruktionens tjänst. Signalerna till flyktingsmugglarna från ett redan överbelastat land går fram direkt: ”Kom hit!”

Upprepade gånger säger Morgan Johansson att det bara rör sig om små grupper, men det kan inte vara sant. Om 20 000 personer skulle ta hit 8 000 anhöriga under tre år, som ministern förespråkat, så är det drygt en tredjedels anhörig per anknytningsperson. Det kan väl ingen tro på? En till två anhöriga i snitt är säkert inte i överkant. Det är det besked som jag för flera år sedan fick av en anhörigexpert på Migrationsverket, och det finns ingen anledning att tro att siffran skulle vara lägre idag.

Den hittills fogliga allmänheten ska tydligen inte besväras av att få en realistisk helhetsbild av den demografiska omstöpning av landet, som nu kommer att tillta. Totalt har 1,8 miljoner uppehållstillstånd beviljats sedan millennieskiftet. Sverige beviljade fyra gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som övriga Norden gjorde tillsammans 2018! Därpå fördubblas (minst) skillnaden i antal med den påföljande anhöriginvandringen.

Så har det sett ut under många år, men istället har vi fått höra att Sverige anpassar sina regelverk till EU:s miniminivå. Men alla dessa fakta rapporterar inte media om. Bara om att asylsökande har minskat i första instans. Nu kan man använda ”åtstramningsmyten”, som jag tidigare skrivit om här, till att öppna gränserna ännu mer. I vår tids ödesfråga ser vi nu den tredje regeringen i följd som anpassar sig till ”fyraprocents-extremisterna” i miljöpartiet. Plus nu också de nya mp=c.

60 reaktioner på ”Bedrägeri och väljarsvek i vår tids ödesfråga

 1. svenne skriver:

  ”Sverige beviljade fyra gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som övriga Norden gjorde tillsammans 2018!”

  Jag har väldigt länge undrat varför inte en enda journalist någonsin har frågat någon ansvarig politiker varför detta är en absolut nödvändighet. Det är för mig fullkomligt obegripligt att vår svenska ”godhet” måste överskugga de övriga nordiska ländernas med denna perverst överdrivna marginal.

  Gillad av 14 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Minns den förre GD:n på Migrationsverket, Anders Danielsson, som påstod att det är alla andra länder som är extrema. inte Sverige… Och mediernas ”Låt Anders vara Anders”. Så intimt och mysigt. Öppna hjärtan för hela slanten och ytterligare slantar. Nu är det snart helg – Fjamåt!

   Gillad av 7 personer

   • ericr45 skriver:

    Inte en enda journallst under hela valrörelsen ställde den mycket enkla och klargörande frågan?
    – ”Hur ser ditt önskesverige ut om 25 år?”

    Kan det bero på att det egentligen är medierna som är agendadrivande och inte politikerna?

    Gilla

  • Aha skriver:

   Det finns mycket journalisterna skulle kunna grotta i. I det måste ingå att man ifrågasätter absurditeter såsom att ensamkommande och andra asylsökande förenas genom att deras anhöriga tas till Sverige. Vad är logiken? Borde inte den asylsökande åka hem istället om det finns anhöriga att vara hos? Personens anhöriga lever uppenbarligen inte farligt, torftigt men inte farligt för de har ju inte sökt asyl. Det är det ena, den andra absurditeten är att de asylsökande ges permanent uppehållstillstånd. Varför det? Som asylsökande ska de väl åka hem när oroligheterna lugnat sig?

   Dessa två frågeställningar, att anhöriga får åka till Sverige och att permanent uppehållstillstånd ges, är fundamenten i decenniers invandring, men ändå har mig veterligen ingen tidning tagit upp detta till debatt. Än anmärkningsvärdare är detta med tanke på att majoriteten asylsökande är ekonomiska migranter som ljuger om sin utsatthet eller som kommer från trista flyktingläger.

   Hela massinvandringen, Sveriges omgörning, bygger på aktivism från etablissemanget och dess springpojkar såsom kändisar.

   Gillad av 8 personer

  • brrr skriver:

   ”Godhet”! Herregud, nu hyllas Jonas Sjöstedt för att han då och då hjälper till att dela ut mat åt hemlösa.
   Så om X slår in skallen på Y och sedan ringer ambulans samt försöker stoppa blödningen tills ambulansen anländer, kommer då X att hyllas som en hjälte?
   Folk är så dumma att klockorna stannar, man baxnar! Äckel är den enda känsla som infinner sig.

   Gillad av 14 personer

  • Palle9 skriver:

   Svenne: Instämmer fullständigt. När man hörde Morgan Johansson i SvT Agenda härförleden var signalen från hans sida att nu kunde vi börja öppna kranarna för invandring. Dock betonade han att vi aldrig får återgå till den kaotiska situationen 2015. Vad många ansvariga politiker således tycks tro är att problemet endast skulle utgöras av dimensioneringen av själva mottagningssystemet. De förefaller totalt oförmögna att föreställa sig konsekvenserna för samhället på litet sikt. Kan man inte se konsekvenserna av sina beslut, platsar man inte som rikspolitiker. Någon gång borde de väl ändå fundera på hur det kan komma sig att så många delar av grundläggande samhällsverksamhet krisar samtidigt och detta i en högkonjunktur: brottslighet och rättssystemet i stort, vården, skolan, socialtjänsten, gränsbevakningen, skol- och bilbränder etc etc.

   Gillad av 7 personer

  • Ninna skriver:

   Min dotter flyttade tillsammans med sin 5 åriga dotter hem till Sverige efter flera år utomlands ( Norge) Bägge svenska medborgare. Försäkringskassan har fått alla papper dom ska ha ,bostad anställning och övrigt dom har begärt. Nu har det gått 8 månader och hon är fortfarandete inte antagen som medlem i socialförsäkringen vilket innebär inga vabpengar ingen sjukförsäkring inget barnbidrag. Detta beror naturligtvis på långa köer. Försäkringskassan är av andra jo anmäld för samma sak tidigare. Det verkar inte beröra dom. Anställa fler handläggare när nu läget är som det är?? Verkar inte så. Pengar retroaktivt får man ju hoppas men det är svårt att lita på i nuläget

   Gillad av 1 person

   • O.T. skriver:

    Men bidragen till muslimerna flödar
    Efter konstaterade kopplingar till våldsbejakande och antidemokratisk islamism inom Sveriges Unga Muslimer, SUM, förlorade föreningen sitt statliga bidrag och blev även återbetalningsskyldig för tidigare år. Förvaltningsrätten beslutar dock nu att det inte finns skäl att avslå bidrag och ger därmed SUM rätt.

    Gillad av 3 personer

  • En svensk tiger skriver:

   Tror du att det är en slump att det har blivit såhär? Sverige är det enda landet i världen som inte har haft krig eller haft några konflikter under de senaste 200 åren, vilket har blivit grunden till den svenska konflikträdslan.
   Vi borde istället gå till botten med vårt dåliga samvete över att vi lät nazisterna passera Sverige. Nånting som har präglat svensken i generationer.

   Gillad av 1 person

 2. brrr skriver:

  ”…har tydligen inte tagit in att varningslamporna blinkar illrött i hela samhället när det gäller våldsbrott, sjukvård, skola, utanförskapsområden etc…”

  Det är klart att de tagit in det!!! Särskilt sådana som Morgan J och många andra som har full tillgång till all information om läget, de vet mycket väl vad de gör. Sedan finns säkert en och annan i Riksdagen som inte fattar någonting.

  Gillad av 5 personer

 3. Bo Svensson skriver:

  Mordbrännarpolitiken är extremare och destruktivare rill sina konsekvenser än nazism. – En kursändring måste till med de medel som krävs och man ser då en framtid, där varje misstanke om sympatier med den nu förhärskande extremismen ger samma sorts bemötande som mot en som luktar skit.

  Gillad av 1 person

 4. bejji skriver:

  Hörde för en stund sedan idag på SR ”Ekot” att Centerns migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson sade att om hon ”får bestämma så kommer Sverigedemokraterna i valet 2022 att vara så små som de någonsin kan bli”. Medlet för att uppnå detta skulle vara att januariöverenskommelsen mellan S,C,L och MP genomföres grundligt, alltså med en än extremare massinvandring än nu.

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Det är uppenbarligen inte bara Annie Rödtopp som saknar väsentliga funktioner i den övre delen av kroppen. Även Johanna Jönsson lider av samma åkomma. Lider Bondeförbundare av nåt man får när man går ute på åkrarna? Eller kan det vara en bristsjukdom man får för att man inte går ute på åkrarna?

   Gillad av 2 personer

 5. Tomas skriver:

  Det är bara att konstatera att vårt politiska system är dysfunktionellt.

  De gamla folkrörelsepartierna kontrolleras idag av små slutna nätverk. Valen är regisserade tillställningar där partierna, i samarbete med media, lyfter vissa upphaussade frågor för att på så sätt få fram ett önskat valresultat. Politikerna drar sig heller inte för att ljuga eller medvetet förvilla väljarna för att suggerera fram väljarstöd.

  Om väljarna ändå lägger sina röster på ett för maktapparaten felaktig sätt ingås oheliga karteller för att neutralisera väljarnas direktiv om politisk inriktning.

  Istället för en politisk kultur där de folkvalda ser sig som väljarnas uppdragstagare och där folkviljan väger tungt har vi alltså fått ett läge där politikerna som representanter för maktapparaten har hamnat i direkt konflikt med folket som pekas ut som fascister och rasister och vars åsikter är farliga. Detta leder till olika försök att minimera folkets möjlighet att påverka politiken, t.ex. genom att vägra tala med folkvalda politiker som anses ha fel värdegrund eller flytta den politiska makten till överstatliga forum med svagt demokratiskt mandat.

  Denna situation kommer inte att bestå och en förändring kommer med nödvändighet att äga rum. Frågan är om det sker under ordnade former, vilket förutsätter politiskt ledarskap, eller genom en revolt vilket är förenat med risk för t.ex. våld och kaos.

  Politikerna måste snart börja förstå att det är allvar nu.

  Gillad av 6 personer

  • Stor dam i silke med dekolletage av rang, nu stor yetiman fann, liten dansk mand, nya vänner ibland, tar farväl med potent pulver i hand, redo att åter söka Danmarks land skriver:

   Bra skrivet, jag sitter just och är konfunderar över ett föredrag med John Gray vars böcker jag läst med behållning (länge sedan skall erkännas) där han försöker förklara varför illiberal demokrati och populism är problemet, nyord för mig, han glider över invandringen som problem och blandar förföljelse av kristna och judar i Mellanöstern med det ökande invandringsmotståndet i Europa som ju har helt olika drivkrafter. Jag anar en underliggande tro på utopism och att vi alla skall kunna dela territorium och sedan kommer det, föredraget och institutionen där det hölls i Lettland var sponsrat av Soros..

   Gillad av 1 person

 6. gmiksche skriver:

  ”Den hittills fogliga allmänheten”. Jag funderar en hel del på vad som kommer att hända när allmänheten inte längre fogar sig i det som sker. Eller, för att vara exakt, den svenska allmänheten. För att vi håller på att få två allmänheter som jag tror en icke så vacker dag kommer att stå mot varandra.

  Gillad av 11 personer

 7. Stor dam i silke med dekolletage av rang, nu stor yetiman fann, liten dansk mand, nya vänner ibland, tar farväl med potent pulver i hand, redo att åter söka Danmarks land skriver:

  Låt oss för all del prata svenska som vi alltid gjort och släppa alla dessa referensen till nyspråk om genus och så vidare, det är ett förstadie till tankekontroll och crimestop att man hela tiden är medveten om vad man ”får” säga. När folk väl vant sig att man inte ”får” säga något så kan man förbjuda det i lag och gå vidare till nästa ord, så låt oss behålla språket, och återvinna de förlorade orden. Varför är det värre att säga neger än svart, ordet betyder ju samma sak? Den viktiga poängen är att makten inte skall få kontrollera språket, varför inte säga zigenare, det finns väl kanske bara en handfull människor i Sverige som kan redogöra för skillnaden mellan romer och zigenare. Låt oss intr använda alla dessa nyord från vänstern, islamofob, däremot så kan man ju notera att det finns många islamofiler.

  Låt oss också för Guds skulle våga vägra ”hen”.

  Gillad av 20 personer

 8. Stor dam i silke med dekolletage av rang, nu stor yetiman fann, liten dansk mand, nya vänner ibland, tar farväl med potent pulver i hand, redo att åter söka Danmarks land skriver:

  Sedan bra inlägg, syn att det når så få. Crimestop är ett faktum i Sverige. Jag skickar länkar till vänner och släktingar ibland, tror endast min mor ser dem, men bon söker ingen information själv utan lyssnar på radio ochnser TV som hon alltid gjort. Jag följer dataspelsvärlden en liten smula och det ör otroligt hur många det når, jag tror därför att det ör ytterst angeläget med en mera professionell youtube-kanal där folk som Gunnar och Patrik och alla andra kan bilda en kritisk massa så folk inte kan avfärda det som one-man shows. Jag inser att det behövs pengar men utan plattform så når vi inte svenskarna. Jag tycker Rubin Report är en bra förebild, kanske Mark Steyns shower.

  Sedan, ingen tänkande människa kan väl tro på att sossarna inte vill ha massinvandring? Det är ju deras enda växande väljargrupp.

  Gillad av 9 personer

 9. Dandersan skriver:

  Dessa olika benämningar av nya Svenskar är förvillande.
  Asylsökanden.
  Flyktingar.
  Anhöriga.
  Ensamkommande.
  Är det bara jag som tror att det är avsikten?

  Nollvisionen i trafiken kräver restriktiv invandring.

  Gillad av 5 personer

  • dekolletage av rang skriver:

   En ny kategori kan vara anhörig till influencer från Bali. Gambia är ju redan etablerat med anhöriginvandring till Batikhäxa.

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Apropå nollvisionen i trafiken. Nu har man kommit på att folk från Mellanöstern och Nordafrika är betydligt sämre på att köra bil än svenskar. Wow, vilket scoop. Detta fattade jag för trettio år sen. Men istället för att hindra dessa från att köra bil så är det vi andra som ska sänka farten 1 km/tim i snitt. Då sparar vi 20 liv om året. Visst, men om vi slipper MENA folket på vägarna så sparar vi 100 liv. Vilket vill vi ha?

   Gillad av 3 personer

   • Hans Högqvist skriver:

    Den som tror att högre makter ( Allah ) bestämmer om du ska skadas eller dö inser naturligtvis att det har ingen betydelse om de kör i 50 eller 120 km/h i innerstaden, vilket Statens väg och transportforskningsinstitut har siffror på sedan 2006:
    http://www.friatider.se/malmoborna-krockar-mest
    ”- Vi vet ungefär vilka invandrargrupper som har det största behovet av extra information och utbildning, sade trafikforskaren Torbjörn Falkmer till TT när siffrorna offentliggjordes under 2006.”
    Muslimer behöver bara ”informeras” om att Allah har fel så är problemet löst!

    Gillad av 4 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Det som förvånar mig är inte den socialdemokratiska extrempragmatismen som i detta fall kommer upp i samma dimension som den engelska ( vilken fransmännen mer korrekt kallar perfiditet) utan att regeringen samtidigt får allt tänkbart presstöd för sin samhällsskadliga och okontrollerade migration. Det enda hopp vi har idag är att EU sätter stopp och inför en rimlig kontroll på EU-nivå. Tyskland kommer på intet sätt att fortsätta 2015-års politik. Gör de så kommer AfD att få majoritet.
  Det visar dock på problemet med den märkliga JÖ liksom den förra DÖ där ansvarslösa småpartier driver igenom orealistiska och ogenomtänkta förslag. Varför inte hänvisa migrationen om något till en utredning.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   MSM och ”Public service” får ju allt tänkbart presstöd av regeringen, d v s våra skattepengar.
   Så är systemet riggat.
   Liksom att alla ”ideella” organisationer får stöd av regeringen, d v s våra skattepengar och sedan stödjer makten. NGOs? Släng dig i väggen!
   Senast idag är SUM Sveriges unga muslimer åter rumsrena och får våra skattepengar.

   Gillad av 2 personer

 11. Lars Bernhoff skriver:

  • Visst är det ett svek när en regering säger att de ska utvisa de som inte får tillstånd att vara kvar men sedan inte skaffar resurser för att göra det
  • Visst var det ett svek när man säger att vi behöver en stor invandring som om alla behövs när det verkar vara fakta är att endast 50% kommer i arbete oavsett åtgärder som beslutas som en sammanfattning på många års invandring.
  • Visst är det ett svek när en vald regering inte ger oss fakta på ett begripligt sätt inom det det mest känsloladdade ämnet i svensk politik
  • Visst är det ett svek att hitta på regler för invandring som görcatt det blir korrekt att ofta använda 2 år för att komma fram till en rättssäker metod för att avvisa, som sedan inte man klarar att tillämpa.
  • Visst är det ett svek att hitta på regler som gör att man kan utvisa en invandrare efter att de är självförsörjande skattebetalare, dvs en framgångsrik invandrare blir utvisad (kompetensutvisningar).
  • Visst är det svek att bjuda in så många invandrare så det undergräver många skolors förutsättningar att bedriva en bra undervisning för både de som redan bor här men även de nyanlända drabbas och hamnar lätt i utanförskap.

  Visst ska vi vara medvetna om att invandring har gjort mycket nytta för Sverige, men det gör inte att regering och myndigheter ska missbruka positiva faktorer. De har undergrävt goda förutsättningar för fortsatt positiv invandring med att inte begripa när det blir helt fel med den politik som bedrivits. Så många som tidigare var positiva har nu blivit negativa eftersom våra regeringar inte klarat sitt uppdrag som de fick av oss som röstade.
  • Visst är det ett svek och oansvarigt att låta känslor styra är när man hanterar andras pengar och förtroende. Fakta finns men att blunda eller dölja sanningar är inte vad vi ska förvänta oss av en regering oavsett sammansättning

  Gilla

 12. Kalle skriver:

  Om man gör en analys av regeringen, så verkar det som feministmen styr landet. Maria Ferm statssekreterare,
  Amanda Lind kulturminister och Annie lööf, influenser för öppna gränser. Löfvens uppdrag (order från Lööf) är att sköta hatet och utfrysningen av SD. Inte att undra på att det ser ut som det gör.

  Gillad av 3 personer

 13. styggestig skriver:

  ”Det befästa fattighuset” var rubriken på en pamflett om tillståndet i Sverige som ungsocialisten Hinke Bergegren spred för drygt hundra år sedan. Idag skulle titeln på motsvarande pamflett behöva ändras till ”Det obefästa, kommande fattighuset”.
  I övrigt kommer jag att anamma uttrycket ”fyraprocents-extremisterna”, men vill nog inkludera även Liberalerna, Centern och Vänsterpartiet i denna grupp. Min prognos är vidare att med nuvarande regler för att bli svensk medborgare, torde ”Islamistpartiet” – som kommer att registreras under innevarande valperiod – i valet 2022 att få cirka 10%.

  Gillad av 3 personer

  • Hild skriver:

   Ja precis, givet nyvarande policy immigration samt födslotal så har Sverige en 30% muslimsk population 2030-2035. Den andelen av befolkningen kommer inte att rösta på något av de etablerade partierna utan istället välja det parti som nu håller på att skapas ur det arbete som organisationer och individer som tex, Kaplan gör. Sossarna kommer att försöka byta skepnad och anpassa sig som ett maktens beläte och (S)haria Partiet kommer säkerligen uppstå under en kortare tid för att sedan gå en långsam död till mötes. Jag letar aktivt efter ett land att emigrera till, jag kommer att lämna Sverige så fort en möjlighet ges, det är inte längre ett land där jag vill att mina barn och barnbarn skall växa upp eller jag själv åldras. Jag vet att många av mina vänner tänker likadant. Flykt.

   Gillad av 4 personer

 14. Richard skriver:

  De som driver på detta skriver antagligen under på Tobias Hübinettes upprop:

  ”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

  Det är vidriga människor som sitter vid makten. De vill oss inte väl. Glöm aldrig det!

  Gillad av 13 personer

 15. K. Ulvert skriver:

  Det enda vi kan trösta oss med är att antalet klimatflyktingar lär vara lika med noll, eftersom det inte inträffat några klimatkatastrofer.
  Men det är klart, epitetet kan ju användas ändå för att förstärka klimatsagornas trovärdighet.

  Gillad av 2 personer

 16. Rolf H Carlsson skriver:

  Alla som har stort behov av att visa sin ”godhet”, men inte tar ansvar för konsekvenserna ska kallas ”pellejönsar”! Varför tävlar alla dessa ”goda” politiker i pellejönseri?

  Gilla

 17. Punka skriver:

  Utsatthet, sjukdom och skörhet har jag själv drabbats av. Det är kanske mig de tänker på mig? Nej, knappast…

  Den huvudsakligen utomeuropeiska invandringens effekter syns och hörs nu i varje nyhetssändning. Skolor med enbart 1 % svenskar. Fler övervakningskameror vid akutmottagningar. Dagliga våldtäkter. En del i grupp. Och skjutningar på öppen gata. Och en samhällsekonomi som börjar knäa.

  Om de migrerade medborgarnas inre moral vet jag föga. Den syns inte utanpå, utan endast exponerad som handlingar. Om dem kan jag läsa i media. Som feta rubriker och i brottsstatistik. Men ser även själv hur större gäng drar förbi, som enkönade grupper av unga män. Män som inte talar mitt språk.

  Det gör tillvaron mer osäker för mig själv. Och inga armband har hjälpt, hur breda de än varit. Vi har fått in nya brottstyper, klart osvenska till sin karaktär.

  Ibland tänker jag på hur de ser på mig. Alla de nya. Kanske betraktar de mig som en lallande fåne. Som tillåter det mesta. Någon man kan lura skjortan av.
  Att jag är en nyttig idiot, som jämt tyst går förbi.

  Och kanske tänker de även så om svenska politiker. Att deras toleransnivå är himmelsvid. Och att öppna gränser går att utnyttja. Med ett otal parallella identiteter. Att deras empati går att dra fördel av.

  Kanske anar de även att Sverige karaktäriseras av en fredsskadad befolkning, som jämt tror andra om gott. 200 år av fred har satt sina spår. Det går ju att hoppa bock över både svenska lagar och polisen, utan att något farligt händer. Särskilt om man är ung, och uppger sig för att vara yngre.

  Dessutom är svenskarna mer givmilda mot oss än sina egna barn. Vi får bostäder, tämligen automatiskt. Det får inte deras barn. Det offentliga i Sverige lagar mina tänder, billigt. Bara 50 kronor. Som jag ändå fått av dem. Medan deras egna gamla inte har råd att ens gå förbi en tandläkarmottagning.

  Så visst är svenskarna av ett konstigt folk. Och till dem vill de att jag skall anpassa mig. Aldrig i livet! Jag har det bättre nu, bättre än jag någonsin tidigare haft. Så jag håller med Morgan Johansson. ”Det måste finnas utrymme för medmänsklighet”. Det är mer av det jag vill ha.

  Snart kommer mina gamla föräldrar. Och mormor och farfar med. Och några klimatflyktingar jag känner. De flyr från ett dåligt samhällsklimat. Här i Sverige är klimatet riktigt gott.

  Gillad av 8 personer

 18. larsbernhoff skriver:

  Hej Jag svarade med ett inlägg på denna artikel Jag ser inte att den är publicerad. Skickades för drygt två timmar sedan Mvh Lars Bernhoff

  Gilla

 19. karl oskar skriver:

  Tack Gunnar,
  Finns noll anledning tro på vad Morgan J säger. Han säger precis det som gynnar makten. Och framförallt hans egen makt och karriär.

  Du skriver:
  ”anpassar sig till ”fyraprocents-extremisterna” i miljöpartiet. ”
  Här vill jag bara säga att de som ”anpassar” sig till MP gör det knappast mot sin vilja. De vill ha den politiken de också! Är lika minst lika ansvariga som MP. Snarare mer ansvariga.

  Gillad av 2 personer

 20. brrr skriver:

  En väldigt intressant intervju med Caolan Robertson som tillsammans med Lauren Southern har gjort dokumentären Borderless om migrantsmugglingen till Europa.
  Den brittiska parlamentarikern Janice Atkinson har ordnat så att EU-parlamentet får se hela filmen.

  Gillad av 1 person

 21. Erling skriver:

  Vallöften, ja, ska man skratta eller gråta? Hur länge ska cirkusen fortsätta?
  Vad är utfästa löften värda? De facto noll och intet!

  LÖGN och åter LÖGN ÄR ju POLITIKERS UNIVERSALINSTRUMENT!!!

  Sossarnas korrumperande maktpositioner har sen länge marinerat hela
  vårt svenska samhälle.
  Förmodligen en delförklaring till den totala galenskap som nu väller
  över oss med kraften av en tsunami!
  Länder har i alla tider försvarat sig mot invasion. Sverige bjuder in till det!

  Den politiska adeln måste leva i 
någon sorts fiktiv sagovärld.
  
Där finns inte ens en mikroskopisk insikt
 i hur tillvaron ter sig från
  väljarnas perspektiv!

  Fru Lööf lär nu förfasa sig över ”det hat hon har utsatts för” efter
  det makabra manipulerandet av demokratin iscensatt av en politikerkår
  som sannolikt anser sig förtjäna vårt förtroende!!

  Men lagen om sådd och skörd har hon aldrig hört talas om.
  Inte orsak och verkan heller.
  På tidernas bisarra lappkast förväntas vi alltså inte reagera!

  Hon har i sanning en del kvar att lära. Och högsta hönset i
  regeringsmissbildningen säger sig nu ”vilja ta ansvar för Sverige”.

  Det var nå’t nytt i så fall!

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Sådd och skörd. Ja den var bra. Hade hon fattat vad Bondeförbundet var för ena så hade hon ju fattat det här med sådd och skörd. Nu är ju Bondeförbundet omvandlat till Centern vilket tydligt anger målgruppen. De som bor i centrum. Alltså inte bönder vilka som bekant bor en bra bit utanför centrum. Plötsligt minns jag Gunnar Sträng, gamle finansministern. Han undrade varför mejeriet låg på Torsgatan nära Norra Bantorget. Han hade aldrig sett några kor där i närheten.

   Gillad av 1 person

 22. Lasse Forss skriver:

  Enligt Stefan Torssell så kom ungefär 3 procentenheter av s-rösterna från muslimer. Och nästa väl räknar man med 6 procentenheter. Lyssna på bifogade intervju. Och notera det regleringsbrev som regeringen skickats ut som stadgar att islamofobisk propaganda medför att föreningar kan mista sina bidrag. Ett exempel var Röda Korset som hade en ideellt arbetande person som var jurist. Hon menade att det var effektivare att hjälpa flyktingar i deras egna hemländer i stället för att de skulle komma hit. Detta innebar att Röda Korset miste sina bidrag varvid juristen uteslöts så att RK återigen fick sina bidrag. Den kvinnliga juristen begick självmord. Regleringsbrevet är ett effektivt medel att tysta all opposition mot den muslimska invandringen. Lyssna och förfasas hur s värnar de muslimska rösterna. 3 procentenheter är inte lite det.

  Gillad av 5 personer

 23. En svensk tiger skriver:

  Om inte S får ha makten så kommer världen att gå under enligt dom själva. Dom tror varken på frihet, demokrati eller välfärd utan dom tror på MAKTEN.
  En svensk regering utan socialdemokraterna är som en bil utan bensin.
  De flesta som röstar på sossarna (om man nu räknar bort alla röster från utanförskapsområden) är ideologiskt hjärntvättade och kommer fortsätta att rösta på det partiet, även om de så hade velat införa dödsstraff. De är så pass dumma att de själva har blivit ett hot mot demokratin.

  Gillad av 3 personer

 24. Göran Holmström skriver:

  Gunnar om din formel var medveten MP=C översatt till,
  E=mc2 så var den både roande och håller en faktisk relevans,
  Ex antal flyktingar gånger entropin i svängande atomer ger en viss oförutsägbar mängd av kaos.
  Detta resonemang skänker ju mycket logik till den verklighet vi alla måste förhålla oss till.
  Ber om ursäkt för eventuella felkalkyler i ekvationen, Glömde henkärringens aberration.

  Gilla

 25. Christer Brodén skriver:

  Valmanskåren? Man! Givetvis skall vi förbjuda sådana yttringar av misogyni (kvinnohat). Kanske valhomokåren? Men då blir det bara den minoritet som vill vara homo, som går och röstar.

  Kan vi använda han, hon och hen? Får prova med en ny vokal – kanske ö. Valhönskåren? Nä, det blev ju också genusbestämt. Dessutom föraktfullt mot väljarna.

  Prova i! Valhin? Låter jävligt! Valhingst? Knappast föraktfullt, men lika genusbestämt. Men u då? Valhunnerkåren? All offentlig makt utgår från hunnerna? Nej!

  Somliga säger valboskap. Bättre än höns. Då kan vi kanske använda ordet nöt? Valnötskåren? Nötter. Politikernas allergi mot valresultatet förklaras, men ordet nöt är ju också föraktfullt mot väljarna. De gröna blir jordnötter, och sådana är väldigt många allergiska mot.

  Mandel då? Valmandel? Oj förlåt! Värre än valman. Helt omöjligt misogynt. Och att dra till sig väljare med den delen är snuskigt.

  Det verkar vara ett olösligt problem, som Gud Fader ställde till, då han delade upp oss i han och hon. Gud(f)run (Fi) skulle kanske ha gjort ett bättre jobb.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.