Förr evakuerade man kvinnorna och barnen

Jan-Olof Sandgren

Förr brukade man evakuera kvinnor och barn i händelse av krig. Så att de unga männen kunde stanna och slåss, även om det var farligt och många riskerade att dö. Det beror inte på att folk var modigare förr (tror jag), de hade helt enkelt inte något alternativ. I valet mellan att utplånas eller slåss väljer de flesta att slåss. Aldrig tidigare i historien har det existerat någon armé av batikhäxor, redo att ta hand om fullt stridsdugliga män och behandla dem som barn mot att de lämnar kvinnorna och de riktiga barnen bakom sig, och sina länder att förfalla.

Nu kanske det låter som att jag sätter mig på höga hästar, bara för att mitt land just nu inte befinner sig i väpnad konflikt, men det gör jag inte alls. I samma situation hade jag förmodligen handlat likadant (feghet och egennytta är mycket mänskliga egenskaper), men resultatet hade för den sakens skull inte blivit mindre förödande.

Jag har heller inget recept för hur man ska hantera till exempel talibanernas krig i Afghanistan, antagligen är situationen på många håll i landet förfärlig. Men ponera att Europa, mitt under brinnande världskrig hade skeppat iväg sina starka och friska män till en främmande kontinent, för att där leva ett gott liv på lokalbefolkningens bekostnad. Jag har svårt att tro att det skulle hjälpt oss att besegra nazisterna.

Så även om de tusentals afghaner som sökt sig till Sverige de senaste åren skulle respektera vår kultur, bli laglydiga medborgare och klara gymnasieskolan, så är det ändå en dålig idé för Afghanistan. Att migrationsvågen snarare haft motsatt effekt, och istället bidragit till ökad kriminalitet, droghandel och allt större otrygghet för kvinnor, gör det till en dålig idé också för Sverige. Slutligen: att det stora flertalet inte klarar gymnasiet och ofta hamnar i utanförskap, sysslolöshet och får sociala problem, kanske gör det till en dålig idé även för migranterna. Sammantaget är den så kallade ”gymnasieamnestin” en av de mest korkade lagar som någonsin röstats igenom i en riksdag. Och till sina konsekvenser allt annat än human.

Att det nästan bara är män som flyr gäller även flyktingströmmen från Syrien. Ska man fly med hela familjen är det svårt att ta sig längre än till närmast trygga zon, eller i bästa fall något grannland. Bara starka, oförvägna, friska män med visst kapital klarar av att via illegala smuggelvägar ta sig hela vägen till Skandinavien. Tyvärr är det också den typen av män som Syrien (efter sju år av krig) mest av allt behöver. I Sverige hamnar de däremot ofta i samma utanförskap som afghanerna.

Kvar i Syrien blir alltså kvinnorna och barnen – de grupper som i ”normala” krig brukar evakueras först. Det här reportaget har fått ganska liten uppmärksamhet i Sverige, kanske för att det befaras spela främlingsfientliga grupper i händerna och naturligtvis gynna SD. Kvinnor i Syrien vädjar till svenska myndigheter att sparka ut de syriska männen, så de kan komma hem och bygga upp landet.

Även Dalai Lama var inne på samma linje under sitt Sverigebesök för några månader sen. Den gången ursäktades hans ”främlingsfientlighet” med att han var en gammal man, som hade rest långt och inte kunde förväntas ta ställning till inrikespolitiska frågor. Hans omvittnade visdom – som i andra sammanhang gärna hyllas i PK-kretsar – får här stå tillbaka för visdomen hos Annie Lööf.

Nu är flyktingfrågan bara en liten del av problemet. De flesta migranter (och det gäller även asylsökande) söker sig till Europa av ekonomiska skäl. Ofta drar man paralleller till vår egen ekonomiska utvandring till Amerika för 150 år sen, men här finns viktiga skillnader. Dels var det en tuff verklighet som mötte utvandrarna när de kom till USA – klarade man inte att jobba fanns inte skymten av försörjningsstöd att förlita sig på. Dels emigrerade européerna för att de blivit fattigare, medan afrikanerna tenderar att emigrera för att de blivit rikare.

Att Afrika verkligen blivit rikare, samtidigt som migrationsvågen till Europa eskalerat, har visats av bland andra Hans Rosling. Den akuta fattigdomen har minskat samtidigt som tillväxten, utbildningsnivån och internetuppkopplingen ökat. Afrikaner verkar i ökad utsträckning använda sin förbättrade ekonomi till att ta sig till Europa, snarare än att investera i hemlandet. Frukterna av Afrikas tillväxt riskerar att hamna i människosmugglarnas händer, det vill säga hos maffian. Framför allt är det de driftiga unga männen som hoppar på tåget, så mansöverskottet bland Europas afrikaner torde motsvaras av ett kvinnoöverskott i hemländerna.

Etiopiens nyvalda kvinnliga president Sahle-Work Zewde är bekymrad. Att så många unga afrikaner väljer att lämna landet riskerar att bromsa hela den positiva utveckling hennes land står inför. Hon är också kritisk till att västvärlden så oreflekterat välkomnar migranter, som i många fall har en orealistisk uppfattning om vad ett liv i Europa innebär.

Även Pakistans nyvalde premiärmister Imran Khan har uttryckt förhoppningar att pakistanier i utlandet ska återvända hem, för att investera sin utbildning och sitt kapital i hemlandet.

Egyptens president Al-Sisi ägnade nyligen ett TV-tal åt att läxa upp sina landsmän och övriga migranter från tredje världen. Som han menar hellre fördärvar Europas demokratier än tar hand om sina egna hemländer.

När inte bara en femtedel av Sveriges väljare, utan även andliga ledare som Dalai Lama och regeringschefer i afrikanska och till och med muslimska länder, börjar sluta upp bakom Sverigedemokraternas migrationspolitik – då finns det kanske skäl att ta den på allvar.

Annie Lööf och hennes värdegrundsaktivister står alltmer isolerade på barrikaderna.

58 reaktioner på ”Förr evakuerade man kvinnorna och barnen

 1. gmiksche skriver:

  ”I samma situation hade jag förmodligen handlat likadant (feghet och egennytta är mycket mänskliga egenskaper)”. Jag tror knappast att Jan-Olof Sandgren hade agerat på det sättet. Inlägget får mig tänka på hur folk handlat vid tiden före andra världskriget. När hotet genom den växande nazismen fått judarna att inse att enda räddningen fanns i flykten, inte lämnade männen kvinnorna och barnen kvar för att rädda sig själva.

  Gillad av 7 personer

 2. olle reimers skriver:

  Skeendet är alltså inte normalt, som du mycket riktigt påpekar. Den enda rimliga förklaringen är att det är orkestrerat av dem som har intresse av den utvecklingen.

  Såvitt jag ser finns det två samverkande intressen; Muslimska Brödraskapet och Globalfascisterna.

  Gillad av 20 personer

  • Mangan skriver:

   Om ”inte normalt” pekar på orkestrering som enda rimliga förklaring så är vi illa ute. Konspiratörerna har till och med sina kloförsedda fingrar i min frukost som inte var normal idag.

   Sandgren presenterade fullt tillräckliga synliga förklaringar. Sedan kan privata intressen visst stödja, underlätta och driva på utvecklingen vilket vi t ex sett i form av pendelfartyg i Medelhavet och smuggling som inte sällan finansierar terrorism.

   Gillad av 3 personer

   • Linden skriver:

    Vi blir lurade att tro att invandringen och daltet med asylanterna ska skärpas. När utvecklingen istället är den motsatta.
    Det sista mest hårresande är att ge pedofiler och andra utvisade kriminella uppehållstillstånd och bidrag istället

    Om asylanterna vägrar låta sig utvisas, eftersom deras hemländer bara tar emot dem om de återvänder frivilligt, så kan de idag inte få permanent uppehållstillstånd genom att själva vägra utvisning – men det vill regeringen Löfven ändra på.
    Sverige korkskallarnas, och pedofilernas lyckorike.
    Flickebarnen bryr sig våra makthavare inte om.
    Fy f-n ett sån politiker pack.

    Gillad av 8 personer

   • J skriver:

    Göteborgs stad har bjudit in fyra storbanker till samtal om att införa undantag för invandrare i ’utsatta områden’ när det gäller tillämpningen av penningtvättslagens krav på redovisning av större kontantbelopps ursprung. Pengar med okänt ursprung ska enligt förslaget kunna bli vita genom köp av bostadsrätter.

    Ännu en gräddfil för vårt nya frälse.
    Man frågar sig varifrån dessa pengar härstammar, är det knarkinkomster, uppbär vederbörande socialbidrag? Kommer vederbörande att kunna betala hyran?
    Eller blir vederbörande hyresvärd och får hyresbidrag på så vis?
    Vi kan nog vara säkra på att vi dumsvenskar är förlorare i slutändan.

    Gillad av 5 personer

   • Klas Göran skriver:

    Och ryska marinen och flygvapnet samt ”Wagner-gruppen” är inte kriget?

    Jag måste ha missat något här: När blev det svenskt patriotiskt – dvs ”Sverige-vänligt” – att fjäska för Ryssland? När jag växte upp (för tydligen väldigt länge sedan) var själva kärnan i en svensk patriotisk hållning att misstro Ryssland. Nu är det tvärt om, är man ”Sverigevän” måste man tydligen önska sig att Sverige går samma öde till mötes som Transnistrien, Sydossetien, Abchasien, Krim och Donetsk och Luhansk. Är ni helt från vettet?

    Gillad av 1 person

 3. svenne skriver:

  ”Så även om de tusentals afghaner som sökt sig till Sverige de senaste åren skulle respektera vår kultur, bli laglydiga medborgare och klara gymnasieskolan, så är det ändå en dålig idé för Afghanistan”.

  Vi befinner oss i en situation där båda parter förlorar på det som sker. Afghanistan mister människor som borde medverka till att bygga upp landet och Sverige får en ökad kriminalitet.
  Det talades tidigt om att Sverige är så underutvecklat att vi är i behov av ett inflöde av ”resurser” utifrån för att bringa reda i ”vildmarken”. Detta trots det krävs en massiv utbildningsinsats för att att ”resurserna” skall kunna påbörja sitt ”nybyggande”.

  Aftonbladet 20 maj 2011:
  ”Vår vision är att göra Sverige till ett nybyggarland där vi ser invandrarna som en resurs som kommer hit med andra kunskaper, säger Maud Olofsson C”.

  År 2015 talades det om ett inströmmande ”kompetensregn” och detta i ordalag som om vi var i akut behov av detta.

  SVT nyheter 3 juni 2015:
  ”Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer……… ….På UHR ser man inga tecken på avmattning i det kompetensregn som just nu faller över Sverige. Vi är fortfarande inne i ett läge där det ökar, säger Lars Petersson”.

  Sverige är i alla avseenden så utvecklat att ”kompetensen” hos dem som nu invandrar från diverse dysfunktionella länder inte fyller det behov som politikerna pratar om. Det är i stället tvärt om eftersom de problem som invandringen har skapat i stället förhindrar en positiv utveckling av landet. Journalisterna borde fråga de styrande om det verkligen är försvarbart att ”en humanitär stormakt” dränerar mindre utvecklade länder på kompetens.

  Gillad av 11 personer

  • Arthur skriver:

   Men dessa som så länge haft till yrke att ljuga oss rakt upp i ansiktet, dag efter dag, år efter år, hur kan de kräva att vi någonsin skall tro på dem igen? Eller deras institutioner? Vad har de för samvete för allt de ställt till? Är de lika illvilliga privat? Vad är det för slags människor som medvetet söker sig till en sådan verksamhet? Inbillar de sig att de är goda? Hur kan de göra det?

   Gillad av 2 personer

 4. Jan Andersson skriver:

  Jo, vi befinner oss visst i en väpnad konflikt med en ockupationsmakt (islam) fast än så länge i en begränsad skala. Fråga någon av de många som personligen har fått uppleva konsekvenserna. Men en liten konflikt är ändå en fullvärdig konflikt och den kan lätt eskalera i omfattning till något mycket värre på kort tid.

  Fortfarande går det att med beslutsamhet vrida utvecklingen tillbaka, resurserna måste tas fram vad kostnaden än blir, men snart är det försent eftersom det inte är vi gammalsvenskar som håller i pengarna längre. För varje moské som byggs minskar våra möjligheter att behålla ett fungerande samhälle. Snart är ockupationen fullbordad och vi kommer att få uppleva ett radikalt till det sämre förändrat Sverige.

  Tyvärr förstår inte majoriteten av svenska folket läget, inte förrän någon stänger av strömmen på obestämd tid kommer de att reagera, men då är det alldeles försent.

  Indoktrineringen från främst SVT fungerar som det är tänkt, inget snack om den saken.

  Gillad av 21 personer

 5. Aurora skriver:

  Nej, man flyr inte genom hela Europa ända till Sverige med sin familj. Men det är känt att Sverige är synnerligen generös med återföreningsregler. En person kommer alltså som ankare för att sedan få hit sin familj (som är ’utökad’ och i princip motsvarar hela slökten). Sedsn stämmer det imte att de som kommer tillhör ett välutbildat skickt som skulle kunna göra nytta i hemlandet. Det är mestadels män som ingen framtid har i sitt hemland heller. Men som är smarta nog att inse att i Europa blir de försörjda utan motkrav medan de i sina egna länder slulle få slita hund.

  Gillad av 6 personer

 6. Henric Ankarcrona skriver:

  Tack för klok krönika.
  Ett par läsförslag:
  – Paul Collier ” Exodus” behandlar effekterna av migrationen i de länder som lämnas och de länder som är mottagare
  – Hanna Hellquists kolumn i SvD, troligen den 2 jan.
  I Afghanistan ska svenskt bistånd ändra attityder och förhållningssätt; när männen kommer hit får vi inte beröra frågan.

  Gillad av 8 personer

 7. brrr skriver:

  ”Annie Lööf och hennes värdegrundsaktivister står alltmer isolerade på barrikaderna.”

  Nä, de har somsagt över 80% av sveriges befolkning bakom sig, inklusive hela det dominerande gammelmedia, Svenskt Näringsliv, professorer, kändisar, myndighetsledningar och många andra som folket skänker auktoritet.

  Gillad av 8 personer

 8. Aha skriver:

  Det Jan-Olof Sandgren tar upp;
  – nästan bara män som kommer
  – mest ekonomiska migranter
  har varit ett faktum i åratal, nog decennier och har också kritiserats under alla år.
  Lägg därtill att de flesta säger att de inte har ID-handlingar och att fingeravtryck och DNA inte har använts för att undvika multipla identiteter resp. felaktiga släktkopplingar och fram träder en dysfunktionell invandringspolitik.

  Slutsatsen blir att Reinfeldts et consortes vill ha det så här, de vill att många som ska lockas till Sverige, de vill att man inte skulle vara så kitsliga med kontrollen så att migranterna får det bra ekonomiskt.
  Jag är ganska så övertygad att förslag till åtgärder för ovanstående hade och har fortfarande låg prioritet. Man kan tex säga att utan id-handlingar blir det att återvända hem, andra länder såsom USA lär praktisera det. Men man avstår som sagt var.

  Etablissemanget har medvetet, uppbackat av vänsterliberal godhetstörst, vilsefört svenska befolkningen. För detta bör de aldrig få amnesti.

  Gillad av 17 personer

  • olle reimers skriver:

   Anledningen är att dessa personer gör detta på uppdrag av globalfascisterna vilket gör deras brott så mycket allvarligare; såväl juridskt som moraliskt.

   Gillad av 2 personer

 9. Bengt Erik P. skriver:

  När vi blir akut sjuka behöver vi oftast hjälp. Är det illa söker vi oss till en akutmottagning. Och blir i värsta/bästa fall intagna på sjukhuset. När hjälpbehovet är avklarat åker vi hem igen.

  Samma idé ligger bakom hjälp på plats eller i närområdet för flyktingar. Att hjälpbehovet utgör något tillfälligt. Ingen vettig människa anser att en friskförklarad patient skall bosätta på ett sjukhus. Från ett sjukhus åker man alltid hem efter en friskförklaring.

  Nu är det inte enskilda människor som skall bli friskförklarade. Utan det är länder och regioner. Även oroshärdar läker ju ut.

  Men den tankefiguren gäller inte för flyktingar. Tar man sig hundratals mil hemifrån, så sitter diagnosen i. För evigt. Inget tycks bli friskförklarat. Ändå vet vi att många patienter åker hem till de sina, på tillfällig semester. Då om någonsin borde patientbegreppet kunna ifrågasättas.

  Liknelsen med sjukhusen är egentligen eländigare än så. Till akutmottagningen anländer i dag mest friska unga män. Man gör då ingen uppdelning i sjuka eller friska. På flyktingar och ekonomiska migranter. Alla släpps in på sjukhuset och behandlas som om de vore akuta patienter. Med rätt att stanna kvar – på sjukhuset. Även med hjälp av nyinstiftade lagar.

  Anledningen till detta kan synas svårbegriplig för någon från planeten Mars. Men att ta emot många hjälpsökande fyller även behov hos de hjälpande.
  Att hjälpa förlöser massvis med endorfiner. Särskilt hos kvinnor. En outsläcklig törst för frusna själar. Friskt eller sjukt spelat då en helt underordnad roll.
  En patienter är alltid en patient. Oavsett status. Därför tar patientflödet aldrig slut. Och hjälp ges även till friska flyttfåglar. I evigheternas evighet.

  Tycker någon annorledes kan de ju alltid mobbas ut som bärare av en felaktig värdegrund. Varför inte också kalla dem för rasister och populister, och gud vet vad. Då kan de också uteslutas från att påverka demokratin. Viktigast är att PK-ister får fortsätta krama sina utvalda patienter. Betalt av staten. Visst är världen en bra underlig plats.

  Gillad av 11 personer

  • olle reimers skriver:

   De har kommit hit för att ta över landet med hjälp av våra styrande. Vi var det ”sovande folket” enlgt Reinfeldt, som i sin gudomliga vishet bestämde att vi inte förtjänade bättre. Själv kunde han dock kvittera ut en ansenlig belöning.

   Må de brinna i h-et!

   Gillad av 3 personer

 10. Östrahult skriver:

  Det här är givetvis helt korrekt beskrivet och samtidigt ingen nyhet, kända fakta sedan 4 -5 år tillbaka. Det nya är att det skrivs. Även om svenska folket till 80 % består av blinda och döva så börjar hela bygget rämna ordentligt och det kan snabbt svänga 180 grader.

  Intressanta exempel idag är, hör och häpna, 2 artiklar i DN, Hanne Kjöller som säger en sanning och en artikel om den Spiegel-journalist som avslöjats som storfejkare med PK-inriktning.

  Med andra ord – det börjar finnas inslag av nyktra fakta i opinionsbildningen. Europavalet blir en vändpunkt tror jag.

  Gillad av 2 personer

  • Loke skriver:

   Häpnade också över artikeln av Hanne Kjöller vilken är en klar indikation på att en vändning är förestående. Självklarheterna i artikeln hade brännmärkts som nazism av chefredaktören för bara något år sedan.

   En annan privat indikation på vändning hände nyligen. En äldre bekant kvinna av samma religion som chefredaktören uttalade helt oväntat grov kritik mot DNs migrationsagenda då hon bla. ansåg att tryggheten försämrats kraftigt de senaste åren. Det pågår säkert ett konflikt i bakgrunden mellan olika falanger och man får hoppas att en tillnyktring sker. Sannolikt blir det rädslan som slutligen ser till att kasta vurmarnas agenda på historiens skräphög. Den dag verkligheten avskedar chefredaktören utgör en vändning och är en dag värd att fira för alla svenskar.

   Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    För många år sedan var DN mitt husorgan. Hanne Kjöller uppskattade jag mycket, hon var balanserad och rak. Tyvärr så rensades hon ut av herr Wolodarski (eller gick självmant eftersom hon inte fick skriva fritt). Att nu läsa att hon är tillbaka och skriver en tydligen bra artikel kan ju vara ett tecken i tiden. Är herr Wolodarski på väg ut?

    Gillad av 2 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  Det är förmodligen första gången i mänsklighetens historia som en ockupation sker med landets ledare i spetsen mot sin egen befolkning. Vilket får mig att anse att Pol Pot och alla andra diktatorer spelade ett tämligen ärligt spel jämfört med vad våra makthavare gör. Motsägelsen är så fullständig, man säger sig vara den första feministiska regeringen, och vad gör man öppnar dörren för män som fegt flyr och lämnar barn och fru hemma, dessa ursäkter för män borde skickas tillbaka omgående för att bygga upp dom länder där deras familjer bor och verkar.
  Att beväpna dom med bankomatkort som vapen, för att ta över vårt land är så idiotiskt att jag inte hittar orden för det beteendet.
  Finalen på denna övning kommer inte bli vacker, hoppas den sker efter mitt frånfälle, men är tyvärr tveksam på att så sker.

  Gillad av 15 personer

  • Jimmy skriver:

   Jimmy
   Och polisen tittar på….
   Antalet bilbränder i Göteborg ökade något under 2018. Sammanlagt gjordes nära 250 anmälningar om bilbränder, enligt polisstatistik som P4 Göteborg tagit del av.

   Hos polisen menar man att detta är ett ganska normalt läge. Det var inte ”ovanligt många”.
   Det som sticker ut är massbilbränderna i Västsverige i somras, då sammanlagt runt 100 bilar brann på en natt.
   – Då fick vi en väldig medial fokus på något som verkade vara ett samordnat angrepp, säger polisen Erik Nord till P4.

   Enligt Nord sker de flesta bränder på grund av personer som vill göra något slags ”statement”, som att det är de som ”äger” området. Han menar att bränderna beror på att ungdomarna är ”frustrerade”.

   Jaha då fick vi lära oss det att frustration framkallar ett behov att tända eld på bilar.

   Och känns det inte någonstans som att polisman Nord tycker att det är väl inte så farligt att elda upp grannens bil. Kaffe och kakor.

   Gillad av 4 personer

 12. Dandersan skriver:

  SVD har idag en ledare där problem med Islam tas upp.
  Eller de beskriver i alla fall hur länder med Islamsk befolkning har utvecklats.
  Det är den utvecklingen som fortsätter i invandrarområden i Sverige.
  Så om invandrarna får problem när de kommer hit och länderna får problem när de flyr sina hemländer-varför gör inge något åt det?

  Gillad av 1 person

 13. Sune Mangs skriver:

  Jan Olf Sandgren utelämnar det centrala faktum att de s.k. ”ensamkommande barnen” med afghanskt ursprung i huvudsak är sekundärflyktingar från Iran, vilket innebär att oavsett hur man tolkar säkerhetsläget i Afghanistan så saknar de flyktingstatus och asylskäl. De har i flertalet fall tillsammans med sin emigrerade familj mer eller mindre etablerat sig i Iran och utgör således överhuvudtaget ingen reservarmé i Afghanistan visavi talibanerna. Det är den afghanska diasporan i Iran som söker sig till Europa som ekonomiska migranter.

  En av de mest absurda argumenten för att låta de ensamkommande från ”Afghanistan” stanna i Sverige kolporterades av aktivister som menade att de inte kunde utvisas tillbaka till Afghanistan mot bakgrund av att de aldrig varit i Afghanistan och saknade socialt stöd i landet.
  Denna uppenbara självmotsägelse där samma aktivister kunde anföra säkerhetsläget i Afghanistan som asylskäl för att de ”ensamkommande” skulle få stanna är horribel. Fakta är att huvuddelen sedan länge tillsammans med familjer uppehållit sig i Iran och opportunistiskt shoppat asylland på falska grunder och av ekonomiska skäl.

  Gillad av 8 personer

 14. Mikael Steinwall skriver:

  Invandringen är lönsam på sikt, sa Löfven. De anhöriga kommer hit, på sikt. 40 000 förra året. Männen som flyr för sina liv, genom hela Europa, behöver inte oroa sig för ett liv i ensamhet i kalla Norden.

  Gillad av 1 person

 15. Tipp tapp på tå och hand, smyger lurad mand, fru snusar med barn vid sin barm, utan tand, ingen korkad kamel han fann, hårigare djur, med stora horn där fram, på tysta klövar i sand, så smyger nu dansk mot Kinas land skriver:

  Jag tror att du har i grunden fel i din analys, eller är det en analys alls? Jag ser istället att du, och många andra, är så djupt indoktrinerade att man då man börjar vakna, så är det första stadiet att man gnuggar sig i ögonen och åter börjar se verkligheten, som ett barn som inte förstår. Så nu är det icke-pk att bara notera att det kommer ensamma män, att Dalai Laman noterat det skadliga med kulturblandning (han känner ju väl vad kinesisk mångkultur betyder i Tibet) och så vidare. Alltsammans små indicier, men hur hänger det ihop? Hade Jan-Olof verkligen lämnat familjen bakom sig? Inte jag, hellre hade jag dött, detta är en pk-ursäkt för de som kommer för man kan ännu inte formulera vad som pågår, att gott och ont finns, att goda och onda människor finns, och att vi får hit de värsta på denna jord som lämnar kvinnor och barn bakom sig för att komma till ett slags eldorado där deras onda personligheter kan blomma ut, mest uppenbart i den sexuella brottsligheten. Svenskarna saknar redskapen för att förstå verkligheten och kan inte identifiera uppenbar ondska ens när den är ända framme vid nästippen, vi ser det som att vår ”statsminister” poserat med ett otal våldtäktsmän, vi ser det i att vi sätter vuxna män med barn i skolan och inte flyttar dem ens när de våldför sig, vi ser det i att kvinnor, barn och gamla lämnas i flyktingläger, vi ser det som att Soraya Posts dotter är åldringsrånare, dömd för tre rån, men hur många har hon rånat? Vi ser det som ett helt myndighetssverige som ursäktar all denna ondska, när oskyldiga kvinnor blir nerhuggna av män så ursäktas mördaren. Vuxna män som dumpat familj tafsar på minderåriga på badhus och på konserter och på torg. Listan är oändlig, vi har ren ondska framför oss, stödd av staten, av etablissemanget. Pk-ismen är anti-krist. Svenskarna står med nästippen och nuddar stammen på ett gigantiskt träd av ondska som växer sig högre och högre och ser bara vindlingarna i barken och någon liten skalbagge. Jan-Olof skriver idag om skalbaggar och inte om det växande trädet.

  Det som pågår i Sverige det är att Johanna Möller är Sveriges andliga statsminister, det är hon som agerar ut, med Jordan Peterson språk, pk-ismens innersta väsen, Sodom och Gomorra, mörda sin man och andra med importerade mördares hjälp och har sex med dessa mördare, hon är pk-ismens primadonna och visar vad vi är på väg emot. Feminismens manshatande kulmen, mångkulturens hat mot vita västerlänningar, och socialismens hat mot att sträva och göra sitt bästa och mer än något annat så hatas att folk tänker själva som fria individer, därav så omfamnar man allt som går mot detta, och pk-ismens giftermål med islam är nära nog perfekt. I svenska kyrkan så viger en vänsterextremistisk ärkebiskop Johanna Möller med sin mördare till man och hela 7-klövern sitter bänkade i finkläderna.

  Detta är illa, mycket illa.

  Gillad av 13 personer

 16. Den Sista Karolinen skriver:

  ”Krig är fred, fred är krig”.
  Pkismen är inte intresserade av den faktiska verkligheten. Endast tyckande och känslosås är relevant.

  Gilla

 17. styggestig skriver:

  Tack Jan-Olof för en mycket bra krönika. Den borde läsas av alla godhjärtade ”hjälpare” till havs och på land, som vurmar för öppna gränser och anser att detta ger ett”rikare samhälle”..
  Jag vet inte om den s k ”Arbogakvinnan” Johanna Möller är en ”batikhäxa”, men jag tror mig veta att hon helt skamlöst utnyttjade minst en afghansk ung man fick denne att begå det värsta brottet en människa kan begå.

  Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Dagbladet er en søppelblekke, vært det verste blant tabloidene i en årrekke. Ingen her tar noe av det som står i Dagbladet, på alvor.

   Gilla

 18. phnordin skriver:

  Tack för en utmärkt krönika, som visar många svenska politikers okunnighet i migrationsfrågor och ovilja att se verkligheten som den är. En framträdande men tyvärr inte ensam representant for denna kategori är Annie Lööf i gott sällskap med framförallt tongivande politiker, främst kvinnor, på vänsterkanten. Det är dags att tänka om.

  Gilla

 19. fabricerad skriver:

  En sak som jag har funderat på är varför man i Sverige kan erhålla asyl på premissen att man inte vill genomföra värnplikt i sitt hemland. Ett exempel är Eritrea. Med vaga beskrivningar om ”nationaltjänst” som bl.a., enligt Migrationsöverdomstolen, ska anpassa värnpliktiga efter regimen ( http://www.dagensjuridik.se/2017/07/ny-praxis-paverkar-asylsokande-fran-eritrea-ska-kunna-beviljas-flyktingstatusforklaring ). Givetvis är detta problematiskt eftersom alla länders värnplikt ämnar att anpassa och forma de värnpliktiga efter rådande styres idéer och önskemål. Så sker även i Sverige. Eftersom jag är en av alla värnpliktsvägrare i Sverige måste jag ju vara i behov av skydd enligt gällande logik. Jag vägrade att göra värnplikt av primärt två orsaker, att jag inte tror på de socialistiska idéer som Försvaret ska försvara och att jag inte anser mig vara en ”köttklump” som makten kan hantera hur den önskar.

  När jag bodde utomlands kom jag ofta i kontakt med amerikansk militär- och ambassadpersonal. En sak som jag förstod då är att många mindre bemedlade amerikaner närmast tvingas att göra militärtjänst i 4 år om de ska ha någon möjlighet att komma vidare i livet (bl.a. erbjuds reducerade och till och med betalda studieavgifter för de som fullgör sin tjänstgöring). Att många av de som var i Afghanistan och Irak (jag har träffat många amerikanska soldater som tjänstgjorde där) gjorde det för att få tillgång till utbildning, vård m.m. fick jag höra first hand så att säga. Givetvis är detta inget som svenska PK-människor känner till eller bryr sig om (USA är ju hin håle själv) men med utgångspunkt i allas lika värde och rättigheter menar jag att alla amerikaner som är tvingade att ta värvning för att ha råd med t.ex. utbildning istället ska få asyl i Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Göran Holmström skriver:

   Synd du missade en möjlighet att få reda på vad du består av!
   För mig så var det en av dom bästa upplevelserna i livet.
   Att desarmera en icke detonerad handgranat att sakta gå fram till något som borde explodera och baka sprängdeg (Försiktigt) runt den och aptera en krutstubin
   för att springa som en idiot därifrån när det smäller.
   Ja ska inte tråka ut, men levde mer under den tiden än vad jag gjort någonsin.

   Gillad av 1 person

  • barn vid sin barm skriver:

   Vi måste sluta jag vår svans, de vill ha det så här. Sluta söka logiska skäl baserade på att de drivs av god vilja, logik och respekt för regler och förordningar. Allt är ett medel för dem. De vill ha hit så många som möjligt som kan orsaka maximal skada på västlig kultur och Våra kärnvärden.

   Gillad av 2 personer

  • G.B. skriver:

   Det finns säkert likheter mellan skälen för eritreansk militärtjänst och amerikansk dito.
   Dock borde aldrig någonsin desertering utgöra asylskäl.
   De som rymde från Vietnamkriget, till Sverige, borde ha skickats tillbaka likväl som rymlingarna från kriget mellan Iran-Irak.

   Gillad av 1 person

   • fabricerad skriver:

    Ett alternativ är att vi utgår ifrån att vi inte behöver försvara Sverige om något land invaderar oss. Vi drar till Danmark istället! Skickar regeringen ut order om att alla stridbara medborgare ska infinna sig så är det bara att hänvisa till migrationsdomstolen och att de har givit desertörer asyl.

    Gilla

 20. FM12 skriver:

  En annan av ”de mest korkade lagar som någonsin röstats igenom i en riksdag. Och till sina konsekvenser allt annat än human.” är den temporära migrationslagen som är på plats t.o.m 19 juli i år. Det är att straffa europeiska familjer och minska deras möjligheter från att vara med varandra p.g.a. att vi inte hanterar flyktingfrågan. Om den lagens syfte är att minska asylsökandet och anhöriginvandring på den fronten. Varför är lagen skriven även för att stoppa EU medborgare?
  När man läser en del kommentarer här om hur okunniga politiker är i migrationsfrågor så är det uppenbart att det inte bara är politikerna som är okunniga. Speciellt de som tycker att vi bör göra den temporära lagen permanent eller förlängas. Ta och fundera över hur ni vill behandla era landsmän (istället för att fokusera på deras politiska tillhörighet). Varför ska en svensk som är gift med en tysk drabbas av någon som gäller flyktingar från Syrien eller Afghanistan? Varför ska Sverige bryta mot överenskommelser/lagar vi gjort med andra EU-länder bara för att vi inte vill/kan ta emot hur många som helst som kommer som flykting? Det är som att många inte förstår skillnaden mellan en migrant och en flykting/asylsökande. Eller är det så att svenskar med partner från Europa inte har lika behov av eller rätt att få vara med sin familj som andra svenskar?
  Tyvärr är det alldeles för många som är emot att vi tar in så många flyktingar som tycker att svenskar och deras europeiska familj ska dras in i det hela. Att ställa grupper mot varandra p.g.a deras okunnighet just när det gäller migrationsfrågor.

  Gillad av 2 personer

  • Svante Jonsson skriver:

   Kan den där lagen vara svaret på varför mitt senaste barnbarn, född på svenskt BB förra året- modern fransyska, fadern svensk, familjen boende i Sverige sedan några år- ett par veckor efter barnbarnets födelse fick ett brev från migrationsverket med lydelsen att föräldrarna måste söka uppehållstillstånd för barnbarnet? Uppehållstillstånd i vad? Från Kafkabunkern intet nytt…

   Gilla

 21. Ivar L skriver:

  ”Ofta drar man paralleller till vår egen ekonomiska utvandring till Amerika för 150 år sen, men här finns viktiga skillnader.”

  Faktum är att det inte spelar någon roll om det finns skillnader eller ej. Folket i det land som tar emot immigrationen måste i vilket fall få bestämma självt hur pass stor immigration det vill ha. Svenska folket har aldrig fått bestämma kring detta.

  Gillad av 1 person

 22. Öberg skriver:

  Här i Sverige har vi till och med journalister från Syrien som påstår att de inte kan åka hem och hjälpa till och bygga upp landet:
  ”Kriget är nästan slut – men alla vi syrier kan inte åka hem — Men de som verkligen behövde lämna Syrien gjorde det på grund av regimen – som nu är mycket starkare än 2012. De kan inte åka tillbaka.”
  https://www.svd.se/kriget-ar-nastan-slut–men-alla-kan-inte-aka-hem/av/saeed-alnahhal

  Det här är rätt intressant. Assad är förvisso en vidrig diktator men hans motståndare, till stor del jihadister (kallade ”rebeller” i MSM) är ju knappast bättre. Så vilka är egentligen alla de syrier som kommit hit och inte ”kan” åka hem på grund av Assad? De måste ju rimligen till stor del vara just jihadister, även om en och annan kanske har andra skäl.

  Känns allt annat än tilltalande med den bristfälliga kontrollen av syriska immigranter. Att ge ett helt folk carte blange till PUT på det vis som Sverige gjorde är fullständigt orimligt och samhällsförstörande. Vem Saeed Alnahal på SvD är undrar man ju också, mycket PR för att syrier skall bo i Sverige bedriver han i vart fall.

  Gilla

 23. Hans Henriksson skriver:

  Äntligen någon som vågar peka på problemen!
  Men var är Gudrun Schyman och hennes ideologiska medlöpare?
  En kommunist som insett att klasskamp inte längre bär och som därför lutar sig emot invandring som den stora möjligheten att ta sig fram till grytorna!
  NÄR ska fega svenska politiker börja tala om VERKLIGHETEN och sluta prioritera den egna karriären och de egna privilegierna?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.