Richard Sörman: Hur är det med den svenske mannens redlighet och kraft?

Finns det goda manliga ”värden” eller ”värderingar”? Var livet i det gamla mansdominerade samhället bara en plåga under våld och förtryck eller fanns det goda sidor av männens företräde i samhället som kom alla till godo och som vi skulle tjäna på att knyta an till igen?

Den 29 december 2018 läste jag en insändare i Upsala Nya Tidning där en ung flicka skriver hur hon och hennes jämnåriga regelbundet antastas av ”ungdomsgäng” i Uppsala och hur hon en gång omringades av ett ”stort gäng killar” på Stora torget som talade aggressivt till henne på ett språk hon inte förstod.

Kan vi inte stanna upp ett ögonblick och med anledning av detta – och med anledning av hur många saker som helst som sker i vårt samhälle idag – ställa följande fråga: Hur är det möjligt att vuxna svenska män aktivt eller passivt bidrar till att förminska och förmörka den framträdande roll som män från andra länder spelar i förvandlingen av Sverige mot ett farligare och våldsammare samhälle? Jag tar det igen: Hur är det möjligt att vuxna svenska män aktivt eller passivt bidrar till att förminska och förmörka den framträdande roll som män från andra länder spelar i förvandlingen av Sverige mot ett farligare och våldsammare samhälle?

Var har en anständig människa sina lojaliteter? Älskar hon hela världen? Känner hon samhörighet med alla individer på vår jord eftersom vi alla delar samma grundläggande mänskliga levnadsvillkor? Ja, varför inte! Det är högst lovvärt att kunna se sig själv i sin nästa var än på jorden denna nästa har sitt ursprung och känner sig hemma. Jorden är allas vårt gemensamma hem och om människan händelsevis skulle ha skapats av gudomliga krafter är det rimligt att tänka att alla människor bär på samma gudomlighet. Men ändå…

Världen är faktiskt på många sätt en rövarkula och det mörknar faktiskt till natt därute (som det heter i Fanny och Alexander) och människans primära uppgift är faktiskt alltid att ta hand om sina egna, att hålla ihop i flocken, att sluta sig samman och att inte offra sina svaga för någon annans vinning. I krig lämnar man inte sina sårade kamrater bakom sig, man skyddar sin civilbefolkning, man sätter kvinnor och barn i säkerhet – i alla fall om man har ett uns av känsla för heder och ära.

Det är helt enkelt skam, det är fläck på Sveriges banér att svenska kvinnor blir överfallna på gator, i parker, i soprum av utländska män som inte ens borde vara här och som vi svenska män borde ha kastat ut för länge sedan. Att sedan många kvinnor inte kan hantera sitt omvårdnadsbehov och projicerar sin längtan efter en storfamilj att ta hand om med barn, barnbarn och unga män på väg ut i livet på unga män från Afghanistan och Mellanöstern spelar ingen roll. Männens uppgift är att nyktert och klarsynt analysera situationen sådan som den är och att i möjligaste mån undvika att utsätta sina närmaste, sina kvinnor, sina barn för risker. (Goda könsroller? JA TACK!)

Visst finns det problem och verkligheten är alltid komplex. Det finns en tradition bland män att låta ”kärringarna” hålla på med sitt och att själva lugnt och sakligt fortsätta med sitt konkreta arbete utan att bry sig om vad fruntimren styr med. Den strategin fungerade så länge kvinnornas inflytande begränsade sig till hemmet och familjen. Idag är den helt förödande. Vad som verkar vara en kvinnligt kodad oförmåga att sätta gränser genomsyrar hela samhället alltifrån de öppna gränsernas immigrationspolitik till antalet styrdokument gällande värdegrund, mångfaldsarbete och hbtq-certifiering som våra företag och myndigheter absolut måste skriva och implementera för allt ska bli så där bra som det faktiskt kan bli bara vi verkligen vill och försöker och alla gör likadant och drar åt samma håll och försöker igen och igen och igen…

Ja. Jag generaliserar. Och jag tillåter mig att påtala vissa negativa effekter av kvinnornas inträde i det offentliga samhällslivet: Det kan väl inte vara männens privilegium att få kritiseras i grupp? Även kvinnorna måste väl i jämlikhetens namn få åtnjuta denna obehagliga rättighet? Men framför allt påtalar jag de negativa effekter på vårt samhälle som männens resignation inför samhällsutvecklingen starkt bidragit till att skapa. Det fanns faktiskt en tid då svensk manlighet förknippades med enkelhet, redlighet och sunt förnuft. Tiden är nog kommen att lära av våra fäder och knyta an till detta igen.

Det är dags att fler svenska män ser den primitiva nödvändigheten av att stå upp för oss själva och vårt samhälle. Och till alla ”högerdebattörer” vill jag gärna säga följande: Dölj inte ert motstånd mot immigrationen bakom trams och jams och tjat och gnat om liberala principer och terrorhot och slöjor och klansamhällen och hedersvåld och Gud vet vad! Det där får vi ta sen! Nu gäller det att visa att vi finns, att det här är vårt land och att vi i vår anständighet och redlighet tänker ta hand om oss själva och skydda våra kvinnor och barn från kräk och avskum som inte har något här att göra. Detta kan naturligtvis göras med urskillning och omdöme: det behöver inte leda till häxjakter på oskyldiga eller till förnuftsvidriga fördömanden av individer beroende på hudfärg och ursprung. (Vi får säga som Stefan Löfvén: ”vi klarar det här”.) Men grunden måste finnas där: ansvaret och skyldigheten att freda sig själv och sitt hem.

Om vi inte ens vill eller kan göra det är det kanske inte är så konstigt att många svenska kvinnor verkar så angelägna om att män från betydligt mer primitiva kulturer än vår ska komma hit.

Richard Sörman är docent i romanska språk och arbetade i tjugo år som forskare och universitetslärare i franska. Han ser sig gärna som sprungen ur en konservativt sinnad arbetarklass där man tror på sunt förnuft och tänker själv. Han är född och uppvuxen i Östergötland men bor sedan många år i Uppsala. Det akademiska arbetet har framför allt behandlat det franska 1600-talet och vad han själv anser att han lärt sig är framför allt att hysa respekt för de värden och mekanismer som höll ihop det förmoderna samhället.

55 reaktioner på ”Richard Sörman: Hur är det med den svenske mannens redlighet och kraft?

 1. svenne skriver:

  ”Det är helt enkelt skam, det är fläck på Sveriges banér att svenska kvinnor blir överfallna på gator, i parker, i soprum av utländska män som inte ens borde vara här och som vi svenska män borde ha kastat ut för länge sedan”.

  Felet är att ”vi svenska män” inte har haft mandat att göra detta ”för länge sedan” och kommer inte heller att få det vare sig nu eller senare. Detta därför att de som borde ha stävjat inflödet av ”utländska män som inte ens borde vara här” är ju de myndigheter som själva har uppträtt som aktivister och tillåtit ett okontrollerat inflöde. Ytterst ansvariga är ju Dan Eliasson, Anders Danielsson, Mikael Ribbenvik och Fredrik Beijer som under sina karriärer på Migrationsverket har orsakat kaoset. De hade mandat att gallra bort oönskade individer men detta gjordes inte.

  Nu har ju inte myndigheterna ens kraft att ”kasta ut” de som inte har asylskäl, och om delar av den ”pursvenska” manliga befolkningen skulle börja agera så finns det lagar som t.ex. ”hets mot folkgrupp” som kommer att kväsa ett sådant initiativ. Nationella transportenheten har mandat att se till att de som befinner sig här olagligt förpassas ur landet men detta sker inte i någon nämnbar omfattning.

  Migrationsverkets, politikernas och polismyndighetens totala hjälplöshet inför problemet skapar ju inte någon stimulans hos svenska män att göra deras jobb. Dessutom är våldskapitalet hos delar av den oönskade kategorin av sådan kaliber att både politiker, myndigheter och privatpersoner räds en konfrontation gentemot dessa.

  Gillad av 12 personer

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Personligen anser jag att det inte är urvalsförfarande eller kriterier vid utgallring o.d. av asylanter som är problemet utan den grundläggande premissen om mångkulturalism för Sverige och den vansinniga och omhuldade asylrätten som har ställt till eländet.

   Gillad av 9 personer

  • Kalle skriver:

   Det duger inte att bara gnälla på vår politker elit. Gnället har dom med i sin trygga kalkyl räknat med, när dom skolade in sig som politiker. Hälsa, välstånd och trygghet ingår i politiker rollen. Vad märker dom av detta otrygga samhälle. Varje gång dom vistas ute har dom ju Säpo beskydd. Man röstar på dessa (7klöver) fega flummiga , svamlande, humanitära stormaktsdrömmare. Skyll er själva gnällspikar Jad röstade rätt!!!

   Gillad av 3 personer

  • Anna Pierre skriver:

   Den svenska mannen var väl ofta förlöjligad fram tills 2013. Lasse Åberg ”typ”. Den enda man vi hade stack ju,,,Dolph Lundgren ”typ”.

   finns det en svensk man?
   Jag undrar mer vad Sverige alltid stått för, vilken moral vi haft, värderingar osv. Hur vi för det vidare som förälder till våra barn, öppna dörren åt en kvinna, ta av mössan inne osv.
   Jag vill ha det kvar, lite svenk moral o tradition o allt vad det heter…..
   riktiga män , älskar dom men dom är sällsynta

   Gillad av 1 person

 2. Eva Danielsson skriver:

  Våra politiker har tagit hit på tok för många, på tok för fort och från alldeles för svåra och omöjliga kulturer. Vi ska vara arga på politikerna, både på de drivande på vänsterkanten och i mitten men lika arga på de lata/fega medlöparna till höger.
  Kulturkrockarna handlar inte om konstiga utseenden och obegripliga små vanor utan om attacker på våra liv och vår egendom. Från en inte alldeles liten grupp av de nyaste männen och från andragenerationsungdomar. I botten finns islam och klankultur som är oförenligt med ett modernt svenskt samhälle med individuella friheter och demokrati (nåja).
  Ju fler kvinnor och små flickor som blir våldtagna, ju fler brutala mord på svenska medborgare, ju fler dödsskjutningar, ju fler bilbränder och husbränder, ju fler bidragsbedrägerier, ju fler butiksrån och personrån desto mer kommer ilskan att också riktas mot invandrare. Inte bara mot invandringspolitiken. Och då har jag inte ens tagit upp alternativkostnaden, vad vi kunde ha gjort för våra skattepengar och resurser i stället om inte politikerna hade satsat allt på massinvandring (och vanvettiga klimatåtgärder). På pensionärer, sjuka, handikappade och på kärnverksamheterna med försvar, polis, skola och så vidare…
  Såklart att svenska män måste resa sig ur soffan och sluta vara fina i kanten. Politikerna måste bytas ut och ett totalstopp för migration kombinerat med ett tufft återvandringsprogram måste till. Man måste avveckla bidrag och faktiskt sätta polisen i arbete på riktiga uppdrag. M m
  Och vi kvinnor måste sluta blunda för den skadliga feminismen och göra gemensam sak med männen. Börja sätta vår egen familj först. Bejaka en kulturell nationalism där det är självklart med jämställdhet och lika självklart att islam inte ska ha någon plats i vårt svenska samhälle.

  Gillad av 20 personer

  • Jonathan Nimstedt skriver:

   Vad sa skribenten till ”högerdebattörer” i den text du just menade att instämma i?

   ”Och till alla ”högerdebattörer” vill jag gärna säga följande: Dölj inte ert motstånd mot immigrationen bakom trams och jams och tjat och gnat om liberala principer och terrorhot och slöjor och klansamhällen och hedersvåld och Gud vet vad!”

   Om man då motiverar att de miljontals främlingar som kommit hit inte ska vara här genom att skriva, som du gör: ”I botten finns islam och klankultur som är oförenligt med ett modernt svenskt samhälle med individuella friheter och demokrati” så kanske man bör ta sig en funderare om man egentligen har förstått författarens budskap.

   Texten utkristalliserade budskap är att det här landet är det svenska folkets hem och av tradition och hävd är det endast vi som har rätt till att bo här. Den som säger något annat är överhuvudtaget inte värd att tas på allvar annat än som en fiende som måste övervinnas. Texten handlar alltså inte överhuvudtaget om att rädda ”individuella friheter”, utan snarare precis tvärtemot.

   Gillad av 2 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Textens budskap att det här landet är det svenska folkets hem och att endast vi svenskar har en självklar rätt att bo här, håller jag helhjärtat med om. Men för mig ingår bl a individuella friheter i den svenska kulturen, den som vi måste rädda. Våra individuella friheter. Inte andras.
    Jag är väldigt upprörd över att politiker har tagit sig rätten att skänka bort vårt land av maktstrategiska skäl. Jag känner stark äganderätt till mitt liv och till min plats på jorden och instämmer med krönikörens ord att vi, både män och kvinnor, har ett ansvar och en skyldighet att freda oss själva och vårt hem.

    Gillad av 6 personer

 3. Jan Andersson skriver:

  Visst, hur skulle en kvinna som aldrig ens på vykort sett en tuff manlig arbetsplats kunna föreställa sig vad en illojal och okunnig arbetare i gruppen kan ställa till med? Av en arbetstagare förväntar sig arbetsgivaren tre saker, alla lika viktiga: rätt kunskap, rätt attityd och full närvaro. I de tuffaste och farligaste jobben får inget av detta klicka en enda minut för den kan vara avgörande för de andras liv och hälsa, förutom allt annat.

  Gillad av 6 personer

 4. Aurora skriver:

  Ja, vad hormonerna ställer till med hos många kvinnor kan lämnas därhän i detta ämne. Men jag har länge undrat varför alla fäder,, bröder, pojlvänner, makar förblir stillatigande inför den farsot av våldtäkter av landets flickor och kvinnor som pågår. En av de få som höjt rösten, J Lamotte, får istället för hedersbetygelser utstå hat och brunsmetning av asylhuldande vänsteretablissemanget. För det är ju så att våra politiker tillåter detta våldförande på vår befolkning. Måste det krävas att de själva får känna på traumat som en hel familj utsätts för när en kvinnlig medlem i familjen våldtas? M Omar skrev om den psykologiska märklighet som skildras i boken Candide, där en övertygelses blindhet inte ens släpper när personen själv blir offer för de faktorer som denne är förblindad inför.

  Gillad av 11 personer

 5. brrr skriver:

  Problemet är ju att dagens pojkar och unga män är fostrade i samma anda som flickorna och de unga kvinnorna. Och alla svenska män är utsatta för samma propaganda som kvinnorna. ”Samhällsandan” styrs av annat än ”kvinnligt” och ”manligt”. Dessa båda krafter ”kvinnligt” och ”manligt” kan styras i olika riktningar, och nu är den riktningen inställd på avgrunden vad svenskar och andra västeuropéer anbelangar. Vi ska splittras och krossas.

  En del kvinnor och män är inte så mottagliga för propaganda och socialt tryck, har en större och starkare integritet. Och nu är vi i minoritet, och har precis hela samhällsapparaten emot oss; media, politiker, näringslivets ledare, myndigheter såsom rättsväsende och mycket annat. Säger vi ”pip” så slår hela denna apparat ner på oss med hela sin kraft.

  Förfallet är nu så långt gånget och så omfattande att det är väldigt svårt att se en möjlig lösning, vi är för få helt enkelt. Många skriver och pratar om ”folkets vilja”, men den viljan är ju uppenbarligen inställd på avgrunden.

  Gillad av 10 personer

 6. pllay skriver:

  Det är idag olagligt att ens försöka definiera vad som gått fel i samhället, än mindre skapa opinion mot multikulturen, oavsett i hur den yttrar sig.
  83% är övertygade om att vi är på rätt väg och denna väg till evig lycka bär.
  Du är för tidigt ute, det måste bli mycket värre innan det kan bli bättre.

  Gillad av 9 personer

 7. Göran Fredriksson skriver:

  Sörmans krönika kan sammanfattas i två punkter:

  1. ”Det är dags att fler svenska män ser den primitiva nödvändigheten av att stå upp för oss själva och vårt samhälle.”

  2.”Om vi (män) inte ens vill eller kan göra det är det kanske inte är så konstigt att många svenska kvinnor verkar så angelägna om att män från betydligt mer primitiva (d.v.s. patriarkala)kulturer än vår ska komma hit.”

  Kvinnors mål i allmänhet har varit ett jämställt och för vissa kvinnor ett feministiskt samhälle.

  Vad är det för logik i att då som kvinna vara angelägen om, (2) att sätta allt det som uppnåtts på spel genom att öppna för stort inflöde av män från extrempatriarkala kulturer och förvänta sig, (1) att svenska män ändå skall se till att försvara både jämställdhet och feminism?

  Som man tillhörande den till samhällsbygget nettobetalande medelklassen vore det en för stor insats att försvara den svenska samhällsordningen mot den invandrade patriarkala som växer snabbt när inte ens kvinnorna själva synes vara intresserade.

  I sinom tid kommer det visas om jämställda och feministiska samhällen är hållbara eller om experimentet hamnar på historiens sophög.

  Gillad av 5 personer

  • Göran N skriver:

   Instämmer. Med följande tillägg: Tolkningen av nödvärnsprincipen är för snäv för att det skall kännas lockande att ingripa.
   Vi har ingenting i vår lagstiftning som kan jämföras med det man i USA kallar ”the right to stand your ground”.

   https://samnytt.se/inbrottstjuv-stoppade-pistol-i-7-arings-mun-pappan-som-forsvarade-barnet-anhallen-for-misshandel/

   Och om man vill ingripa, som ovan, är det lätt att få för mycket adrenalin (du styr inte detta medvetet), vilket den svenska lagstiftningen inte verkar ta hänsyn till. Du förväntas förbli rationell också i situationer där du hotas med t.ex. en hammare (exemplet nedan). Men adrenalin (tillsammans med flera andra stresshormon) är ett s.k. ”fight or flight” hormon, så med tillräckligt mycket sådant i kroppen i en av din ”reptilhjärna” bedömd hotfull situation tar denna del av hjärnan över och fokuserar endast på överlevnad. Och i det ögonblicket är det sista som kommer upp i ditt medvetande konsekvenser av ditt handlande i juridisk mening.

   http://www.dagensjuridik.se/2017/03/fem-ars-fangelse-misshandel-av-inbrottstjuv-star-fast-hd-provar-inte-fallet

   Men om du mot bättre vetande ändå ingriper så har vi ju alltid följande lilla problem…

   2) Redan på 70-talet i Malmö fick ”vi” reda på, om vi vågade blanda oss i, att ”vi vet var din brevlåda bor”.
   T.ex.
   https://www.expressen.se/kvallsposten/explosion-vid-en-villa-i-lund/

   Så i vårt samhälle är det säkrast att inte bli primitiv, dvs adrenalinstinn.

   Gillad av 6 personer

   • rosiga barn skriver:

    Precis, många fantiserar. Man måste träna detta och laglydiga människor har långt mer att förlora, staten står inte på ens sida och man kan räkna med stt bli dömd hårdare än de som bryter sig in eller rånar en. Räddar man en kvinna från våldtäkt genom att slå en person medvetslös så kan man räkan med hårt straff, inte medalj.

    Gillad av 3 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   För mig är jämställdhet och feminism olika saker. Jämställdhet innebär att individer inte ska hindras av lagar, tabun och fördomar om kön i samhället. Meriter och juridisk likabehandlig gäller. Inte sträva efter lika utfall eller likhet över huvud taget, bara mer lika möjligheter. Bejaka manligt resp kvinnligt och det unikt individuella..
   Feminism handlar om makt. Att ta makten i samhället från männen. Inte genom att prestera bättre utan genom att förtala både det manliga (och det kvinnliga) och skapa ett samhälle där jämlikhet betyder likhet och lika (dåligt) utfall. Egentligen totalitarism/socialism förstås. Kvotering, identitetspolitik, genustrams o d.

   Gillad av 12 personer

   • Göran Fredriksson skriver:

    Feminism och patriarkalism som motsatspar. Om båda handlar om vilket kön som skall ha den avgörande makten i samhället, varför är feminismen då så undfallande mot massinvandring från extrempatriarkala kulturer? Är det fråga om feministisk hybris? Eller en tro att samhällets förändring inte kan reverseras?

    Gillad av 3 personer

 8. Jari Norvanto skriver:

  ”Männens uppgift är att nyktert och klarsynt analysera situationen sådan som den är och att i möjligaste mån undvika att utsätta sina närmaste, sina kvinnor, sina barn för risker. (Goda könsroller? JA TACK!)”

  Våffå då då? Våffå göra på detta viset? Det låter ju som en uppgift för martyrer. Bättre då att huka så att man inte blir kallad rasist eller gubbslem. Nationen gick åt helvete, men man fick fortsatt veckopeng. På nåder.

  Gillad av 4 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Man mår bäst när man gör vad som är rätt enligt praxis de senaste tolvtusen åren; försvarar sin kvinna, sina barn och sin livsnödvändiga egendom. Först en vänlig men tydlig varning, sedan en skarp varning, sedan smärtsamt våld om så krävs, Det finns inget alternativ.

   Att titta på när kvinnor och barn blir antastade utan att göra något reducerar en man till en mycket liten grönsak.

   Gillad av 8 personer

 9. akelaslair skriver:

  Ha ha ha, det här kommer du att få tonvis med skit för. Inte för att jag är oenig. Det finns mycket i det du säger men jag är väl för gammal och gammaldags. Vi har för lite Humphey Bogart i Sverige just nu Några Harry Friberg skulle också sitta bra.
  Hälsningar,
  /Farmor

  Gillad av 3 personer

 10. Christer L skriver:

  Instämmer med krönikören. Enligt min uppfattning håller det så kallade Patriarkatet på att besegras av Matriarkatet. Män gör sig falskt kvinnliga för att få vara med. Möjligheterna till en godartad kompletterande relation mellan könen spelas bort. Det bästa med manlighet föraktas.

  Gillad av 6 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Det finns kärringar men också handlingskraftiga goa gubbar av båda könen. Jag vet om en tjej som stoppade en påflugen fyllgubbe i en soptunna med huvudet före. Alla borde lära sig personligt försvar, de flesta kommer förr snarare än senare att få användning för det.

   Gillad av 3 personer

   • rosiga barn skriver:

    Jaha, men dessa är 1 av 1000, så låt oss inte inbilla oss att detta är en farbar väg, man hade kunnat dela väldigt många fler vidriga videos där män slår sönder kvinnor. Visst skall kvinnor göra motstånd men den enda säkra vägen är arr undvika alla situationer där de av viss typ vistas. Dessutom, du har lagt märke till att de alltid verkar överfalla i grupp?

    Gillad av 1 person

 11. Pe skriver:

  Visst . Ett problem är att vi s k CIS män och andra anklagas av de unga tjejerna för det ena och det andra .Vi orkar inte engagera oss när otacksamhet är belöninge, Exit istället?

  Gillad av 4 personer

 12. Thomas Ek skriver:

  Skribenten Richard Sörman tänker helt rätt. Men hans meningar är alldeles för långa. Jag har lässvårigheter, och det tog mig fan i mig en halvtimma att läsa den här artikeln. Mitt tips till Richard, – försök att korta ner dina skriftligt formulerade meningar. Gör som Engellau, – slit ut kommatecknen, det funkar.

  Gilla

 13. Svante Jonsson skriver:

  Svaret på din första fråga är: Därför att de vill det. Till litanian: ”Store Gud! Hjälp detta arma och i smutsen nedtrampade gamla och värdiga rike!”. Karl Adolf Brakel, Torneå, 1809. Begreppet skymningsläge dyker allt oftare upp i mitt gamla nyktra huvud. Bra Sörman!

  Gillad av 3 personer

 14. uppstigersolen skriver:

  Jag försöker i möjligaste mån berätta för man barn och barnbarn vad man inte bör göra. Dessutom hämtar jag barnbarnen i skolan om inte föräldrarna kan. Så jag gör det som är lagligt för att skydda de som står mig närmast. Om andra inte gör det utan låter sina yngre släktingar rånas och våldtas så säger jag bara – Ni bad om det.

  Gillad av 3 personer

  • Åke Sundström skriver:

   Inte alls, Lennart. Har du inte insett att Sverige numera är en partieliternas diktatur, inte någon sann demokrati där den enskilde har möjlighet att göra skillnad? Nej, kritiken måste riktas mot den samregerande politiska nomenklaturan, alla 7 och i synnerhet moderaterna, som ju är det parti som utifrån sin deklarerade grundsyn BORDE ha reagerat, men i stället befäst enpartisystemet via den statskupp 2014 som träffande nog gick under namnet DÖ. Och som fortfarande är rättesnöret, trots falska påståenden om dess död.

   Gilla

 15. Elisabeth skriver:

  Strålande, Richard Sörman. Tyvärr är en del män idag sönderindoktrinerade och stöpta i samma form. De tror att de är ”jämställda” och toleranta men de är helt enkelt bedrövliga mesar. Och ett lätt byte för hårdföra radikalfeminister som vill erövra makten, som vill ha dessa beta-males som sina nyttiga idioter. Men utanför kulturvärlden, media, politik ( och Stockholm….) finns fortfarande många riktiga, svenska karlar, tack och lov. Karlar som står upp för oss och vårt samhälle. Något att hålla i handen när det blåser. Och föräldrar ( och mor-far-föräldrar ) har idag ett extra stort ansvar att i sin uppfostran rätta till vad den skadliga svenska skolan ställer till med.

  Gillad av 8 personer

 16. Göran Holmström skriver:

  Detta var ord och inga visor!
  Finns bara ett bekymmer, den mindre dådkraftiga polisen kommer visa all energi och vilja i att jaga och lagföra varenda man som med ord eller aktivt kommer att verka för att skicka hem dom som faktiskt inte hör hemma i ett civiliserat land.
  Till det rubrikerna i tidningarna” Så lever nazisterna ibland oss!” Jägare och rasist häktad för hets mot” . Ja det går att fylla flera sidor med hur det skulle vinklas och användas för stärka idioternas värdegrund.
  Tyvärr just nu är modeordet” Prepping” det enda alternativet, planera för att skydda sina närmaste och närområdet.
  Det behöver bli bra mycket värre, innan vi ens kan börja öppet diskutera varför Sverige ska ta emot människor vars enda mål är att bli rika på andra människor bekostnad eller härja för att straffen är för låga.

  Gillad av 7 personer

  • rosiga barn skriver:

   Jag har börjat titta på saferoom, för vad skall jag göra vid hemfridsbrott och rån med risk för våldtäkt? Man har högst några minuter, kanske sekunder. Kniv, vässad kvast eller skall hagelbössan vara laddad? Olaglig pepparspray? Ringa granne med vapen? Polisen? Om man skulle få iväg en salva i tid och vådaskjuta någon, då kommer nog polisen som ett skott, sen åker man i fängelse, vem skall sedan skydda familjen från repressalier från vänsterpress och familjen till den skjutne? Att ändra lagarna runt nödvärn är angeläget vid maktskifte.

   En framtidsbransch i Sverige, saferoom-tillverkare, kanske snart på IKEA som modul.

   Gillad av 6 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Du har helt rätt, vi är alla utsatta då staten lämnar oss i sticket. Larm med kamera är bra. vänliga och lojala grannar bättre.
    Att försvara sig? Ja om man vet vad man gör så är det bra, men inga saker kan ersätta ett människoliv.
    Vapen frågan är känslig och svår att diskutera via nätet. Men Legala jaktvapen är ju lagliga att förvara hemma än så länge ..

    Gillad av 1 person

 17. Anders F skriver:

  Richard Sörmans krönika är träffande och på kornet. Tyvärr har den radikala och världsfrånvända feminismen och den antirasistiska rörelsen ett stort ansvar när det gäller den sorgliga utvecklingen i vårt land. Vad man kan hoppas på är att dessa rörelsers tankegångar till slut anses så verklighetsfrämmande att de helt enkelt dör ut.

  Gillad av 3 personer

 18. Gus skriver:

  De svenska männen kan endast ta tillbaka sitt land med gerillakrig. Alla andra vägar är stängda, vilket belyses väl av ett antal kommentarer ovan. Detta krig skall ha som syfte att Sverige blir ett ställe som de oönskade individerna vill fly ifrån helt av egen kraft.

  Gillad av 5 personer

 19. Hovs_klipphällar skriver:

  Sörman: Även jag känner liknande raseri inför vad det blivit av ”vårt” land.
  Men det hjälper inte att bli förbannad på de fega männen. Människorna beter sig som de gör eftersom de trampats ner i skoskaften av fientliga myndigheter, makthavare som springer ondskans ärenden.

  En parallell: Under Hitlertiden i Tyskland vågade inte folk hjälpa nödställda på gatan om de misstänktes vara judar.

  En liknande situation har vi nu fått i det av ”kulturberikare” ockuperade Sverige. Om etniska svenskar trakasseras av kulturberikare, vågar inte folk ingripa, av rädsla för konsekvenserna.

  Vi etniska svenskar har blivit en kuvad folkgrupp av andra klassens människor. I ”vårt eget land”.

  Välkommen till verkligheten.

  Gillad av 8 personer

 20. lookslikeanangel skriver:

  Frågan

  är väl numera om vi är nära en brasiliansk situation;

  Längtan efter den starke mannen – (eller kvinnan),
  som rider in i byn och rensar upp i kriminaliteten.

  Gillad av 1 person

 21. Efter morgenmad på tarmaspad, ser rosiga barn i Band, get och får och fru utan tand, äger nu kamel och kona med barm och är en mongolmand, korkad kamel fann gobis sand, inte vägen till silkets land, funderar så gör danske mand skriver:

  En del av generaliseringarna är helt enkelt felaktiga, ”världen” är inte en rövarkula, utan istället så hade vi i väst skapat ett bättre samhälle än någon annan kultur, vilket bevisas av att alla vill flytta hit. Däremot så styr vidriga kulturer i flera andra delar av världen och dessa får vi nu hit. Så allt är inte lika bra.

  På samma sätt så tror jag att det idag slår delvis fel att tala om ”män” och ”kvinnor” som separata grupper, istället så är det en ny skiljelinje jag ser, som kanske först nu blivit tydlig då vårt välstånd har låtit allas egentliga personlighet blomma ut, det jag ser är att folk nu i avsaknad av god repressiv religion som kristendom delas upp i goda och onda, de onda kommer ut, och vem kan förvånas över stt onda människor vill ha hit fler av sin egen sort, är det en tillfällighet att just de värsta skall lockas till Sverige? Jag tror inte det. Så du kan kalla Fridolin och Ullenhag och Reinfeldt män, men för mig så är det mest framträdande med dem att de är onda. På samma sätt med Wallström, Kuhnke och Lööf. Onda människor. Vi har skapat malokrati, goda människor har missat att de onda, som man tidigare höll ögonen på, har tagit makten. Så de kvinnor som styr drivs inte av att hjälpa, utan de är innerst inne som sin drottning Johanna Möller, och männen tja, som Reinfeldt.

  Så istället för att fokusera på en skiljelinje mellan män och kvinnor så tror jag att vi åter måste lära oss att förstå ondskan, goda män och kvinnor måste organisera sig, mot etablissemanget, mot media, mot 7-klövern och mot totalitära kulturer importerade eller inhemska. Det är nog bra att tala om att goda män nu åter måste försvara sig och de sina, men man måste inse att det mycket fort innebär liv och död, och att ge sig in i sådant ensam utan träning slutar illa. Så man måste organisera sig, träna, och beväpna sig.

  Gillad av 9 personer

   • Åke Sundström skriver:

    Nej, Jan, det handlar inte alls om okunnighet eller psykiska diagnoser, utan om en avsiktlig ondska. Fast motiverad och ursäktad med ett politiskt syfte, som en hjärntvättad väljarkår lärt sig att uppfatta som gott och välsinnat. Det är en sådan fortsatt indoktrinering som är partistrategernas destruktiva, men kortsiktigt ganska framgångsrika, mantra.

    Skulle vara förvånad om inte de allra flesta i detta forum insett den saken. Med dig som ett av de få undantagen?

    Gilla

 22. Sixten Johansson skriver:

  Signaturen ”Utlandssvensk” (som med gedigen sakkunskap och dokumentation i åratal låtit piskan vina och strött salt i såren) vill jag här hedra genom att nämna det som han nyligen skrev på fristad.eu: att vi trots allt har det relativt lugnt och städat i Sverige, tack vare att massinvandringen kommit från muslimska länder i Mellanöstern, Nord- och Östafrika. Om den hade kommit från regioner söder om Sahara skulle situationen utifrån kända erfareheter ha varit mycket värre. Min slutsats blir då att eftersom även denna andel ökar påtagligt kommer svenska män så småningom att bli både lättade och nöjda med att sharialagar tillämpas i landet.

  För att studera detta ur ett evolutionärt perspektiv kan vi använda oss av flera mått av typ IQ. Dagsläget är att svenska män har högt IQ + EQ (emotionell nivå) + BQ (babbelkvot), vilket är liktydigt med ett patologiskt högt iik-index, som samvarierar med att de på försvars- och överlevnadsskalorna i snitt har ett patologiskt lågt QK-index.

  Prognosen blir att om 50 år kan evolutionens övergud konstatera att en lyckad regional och global utjämning har skett: Avkomlingarna bland tätpigmenterade befolkningsgrupper har nu i snitt lite högre IQ än i ursprungsregionerna, medan befolkningsgrupperna med patologiska iik- och QK-värden närmast är utplånade i födelsestatistiken, till gagn för människosläktets långsiktiga överlevnad. Och den högtstående västliga civilisationen och tekniken har överlevt i andra regioner av världen än den studerade.

  Gillad av 2 personer

 23. Anders skriver:

  Håller helt med Rickard Sörman. Läste om hur invandrare hade misshandlat svenska kvinnor i Strömsund i Jämtland. Orten har 3500 invånare, så det är nog allmänt känt vilka förövarna är (de bodde i ett ”invandrartätt” bostadsområde! Sug på den! Invandrartätt område i en ort med några tusen invånare!). Det man frågar sig är varför inte bygdens svenska yngre män gör något. Polistätheten i Strömsund lär väl inte vara särskilt hög. Hur svårt kan det vara att skipa lite lokal rättvisa? Eller är det så att sammanhållningen bland svenskarna är så låg att det inte går att göra något ens på små orter i Norrland?

  Gillad av 3 personer

 24. Anders skriver:

  En mera allmän reflektion över vad som bör göras. Jag tror man måste arbeta på tre plan: För det första, försöka förändra svenskarna inställning. Åtminstone privat säga vad man tycker om invandringen och vad som bör göras (skicka hem dem). För det andra, arbeta politiskt. Mitt förslag är att engagera sig i AfS – det är det enda parti som har storskalig avhysning av invandrarna på sitt program. SD har blivit för mjäkiga och tycks mest intresserade av att få vara vid köttgrytorna. För det tredje, öka det egna våldskapitalet. För att inte sätta blogginnehavaren i svårigheter ska jag inte bli mera specifik (liksom jag heller inte skrev ut vad jag tycker man borda göra i Strömsund), men alla här förstår säkert vad jag avser.

  Alternativet till ovanstående är att sälja av allt man har och flytta till ett bättre land

  Gillad av 5 personer

 25. Patrick Sellman skriver:

  Jag har ett manus till en skräckfilm. Storyn är lite utflippad men ändå.

  Vi tänker oss ett land där marginalerna blivit stora till allvarligare umbäranden. Kvinnorna får mer och mer makt och de använder den till att feminisera männen och efterhand även våldsmonopolets institutioner som försvar, polis och rättsväsendet i stort. När det inte längre finns något våldskapital i landet tar man in mängder av män från den mest kvinnoföraktande kulturen på planeten. Från platser där kvinnor lever under stort förtryck. Våldet ökar dramatiskt, inte minst våldtäkter och andra grova sexuella övergrepp. Om någon visar tendens till att på eget bevåg skydda och försvara sig så straffas de hårt i feministisk anda eller antimaskulin om man så vill.

  Jag vet det börjar spåra ur men jag tror ändå det skulle gå att göra en bra skräckfilm av det. Om inte skulle mänskliga tillkortakommanden visas och inte minst ett bra underlag för balansen mellan maskulinitet och feminitet.

  Vill man polarisera och tydliggöra ännu mer så kan man även slänga in scenariot där kvinnorna med näbbar och klor försvarar, rättfärdigar och skyddar denna utveckling men det är nog att ta i allt för mycket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.