Ny podd! Det är inte lätt att vara man

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 16/12) pratar jag med författaren Einar Askestad. Han debuterade 1997 med novellsamlingen ”Det liknar ingenting” och har senast publicerat ”Så enkla är orden” (2018), som är hans elfte bok. Han är även gästskribent här på Det Goda Samhället.

I detta avsnitt pratar vi om männens situation i jämställdhetens Sverige. Män har det inte lätt även om kvinnors problem får mest uppmärksamhet. Askestad berättar även om feminiseringen av kulturlivet – ordet ”kulturman” har blivit synonymt med ”gubbslem”. I inlägget ”Det kvinnliga våldet – om den oförlösta dynamiken mellan kvinna och man i vår samtid” (4/11 2018) skrev Askestad så här:

”I detta läge skriver feministiska kulturjournalister på de feministiska kultursidorna om feministiska författare som gått på feministiska författarskolor om feministiska böcker som belönats av feministiska kulturinstitutioner och myndigheter.”

I podden berättar Askestad om sina erfarenheter av kvinnors psykiska våld mot män. Han försökte en gång ta upp ämnet i Sveriges Radio P1s program ”Tankar för dagen”, men blev refuserad. Det passade inte deras agenda.

Jag nämner även hur män i västvärlden, inte bara i Sverige, ger upp och ”går sin egen väg”. Det finns en växande rörelse som kallas Men Going Their Own Way (MGTOW).

Lyssna på podden i spelaren nedan:

16 reaktioner på ”Ny podd! Det är inte lätt att vara man

 1. V for Vendetta skriver:

  Det är i sanning inte lätt att vara man och i sanning ännu svårare att vara vit man. Är man det skall man bära den kollektiva skulden för den samlade historiens vandel med svarta människor, med judar, med indianer samt asiater. För allt som dessa råkat ut för skall den vita mannen avkrävas svar och han skall ståt rättarting för att förklara sig. Vi behöver en motrörelse.

  Gillad av 3 personer

  • Richard skriver:

   Ja, vi behöver en motrörelse. Men vi behöver också förstå hur det blivit så här och vilka aktörer som bidragit till situationen och i vilket syfte. Annars kan dessa intressen lyckas motverka motrörelsen eller attackera igen i framtiden.

   Vissa, även i dissidentkretsar, behöver söka bredare och bortom tabun för att bättre förstå problemställningen.

   Gillad av 1 person

 2. Göran Holmström skriver:

  Jodå Eddie, mycket lätt. Men att vara människa i Sverige är mycket svårt om man får tro allas vår Strindberg. I och för sig hade han nog passat in rätt bra i den verklighet vi lever i nu. Själv har jag löst problemet, genom att ge fan i att umgås med människor helt enkelt. Låt alla ha 48 kön eller identifiera sig med en katt.
  Jag bryr mig inte ärligt talat. Min personliga åsikt är att alla dessa avarter skapas av en önskan att fly verkligheten! Men vem vill inte det? Den stora skillnaden är att
  Detta stora antal gör det med andras pengar och tid. Då dom belastar samhället och skattemedel med sina villfarelser.
  Min verklighets flykt med mc antingen i skogen, på banan eller vägar skedde med skattade medel och risk för endast min nacke! Detta är en ärligare och rakare väg att hantera sitt personliga missnöje. Men det är bara min åsikt vad den nu är värd.

  Gillad av 3 personer

 3. Hosianna skriver:

  Tack, Eddie och Einar, för detta offentliga killsnack.

  Som självklart jämställd och alldeles fullvuxen kvinna, vill jag uttrycka min djupaste medkänsla med den skogstokiga feminazismens stackars offer här i vårt arma Sverige…

  … men nu måste precis alla normalt funtade, unga som gamla, svenskfödda eller framgångsrikt assimilerade invandrade män och kvinnor bilda enad front mot islamiseringen…

  … som förvisso lär göra sexuell attraktionskraft totalt oväsentlig för ”männens” del, men redan hotar att förvandla vårt hyperciviliserade västland med sin urgamla kvinnofrid…

  … till ytterligare ett permanent muslimskt, fasansfullt kvinno-, barn- och djurhelvete på jorden.

  Gillad av 2 personer

 4. Av Kashgars vann, törsten försvann, men halsen och benen danske man, fulla av bölder fann, kamelens usla sans får bann skriver:

  Det är också lite skrämmande hur väl denna trend passar med den kulturinvasion som pågår. Så mycket som jag ogillar den främmande kulturen så är det ändå värre med landsförrädarna. Det som blir gjort mot svenska folket har i alla tider lett till krig och avrättning.

  Tino är på rätt spår, varför stanna i det skatteupptagningsområdet som kallas Sverige där ens egna ledare är ens värsta fiende och ens arbete används på exakt de sätt man inte vill.

  Gillad av 4 personer

 5. Av Kashgars vann, törsten försvann, men halsen och benen danske man, fulla av bölder fann, kamelens usla sans får bann skriver:

  Som jag ser det så kan sånt här lätt utveckla sig till gnällfester. En mans första ansvar är mot sin familj och sina barn, även om frun är en av de som inte helt kan finna sig i den nya kvinnoroll som skapats och kan vara en plåga ibland.., det gäller att hålla ihop, annars så blir man bara en vit variant av de som perpetuerar rotlösa kulturer i förorten, dåliga fäder och dåliga mödrar. En mans ansvar är att bita ihop, det är det man lär sina barn och inte minst sin son.

  Gillad av 3 personer

 6. Yvonne Rosenthal skriver:

  Metoo väckte mångas misstänksamhet. Vem/ vilka låg bakom? Vem/ vilka betalade? Officiella historien är inte trovärdig . Metoo var en mycket professionellt genomförd kampanj. Betvivlar att detta var två unga kvinnors verk under två veckor. Helsidor i SvD med redaktionell text i form att korta likalydande mycket explicita våldtäktsbeskrivningar. Mingel, bubbel och tilltugg på teaterscener runt om i landet – drottningen deltog vilket förutsätter planering! Läser nu på metoos hemsida att Metoo arbetar för att stoppa machokultur (!) , jämställt uttag av föräldrarförsäkring, lika lön . Man vill påverka chefer i att bryta normer .. Låter som fackförbund , LO , TCO. Metoo stöds av: SVT, Expressen, nrk, TV4, SR, Yle, Nyheter 24,Aftonbladet, DN, Tv2 ( Danmark) .. Fy fagerlund fy. Gabriella Ohlzon ” ytterst ansvariga” intervjuades av Jörgen Huitfeldt i Kvartal pod. 28/9.

  Gillad av 3 personer

 7. Kjell Rehnström skriver:

  Hmm. Jag hörde Lena Andersson radioprogram. Jag har själv aldrig läst Bibelns texter på det sättet. Verkligen uppmuntrande!

  Gilla

 8. Brunte skriver:

  En liten tanke!! Dessa feminister,är dom gammeldags panelhönor. Inga män är attraherade av dem. Då passar det bättre att förstora egot till något gudomligt, som vi vita snälla män inte upptäcker eller är intresserade av.

  Gilla

 9. Ali Baba skriver:

  Ett av dagispolitikern och kulturtanten Björn Wimans senaste visdomsord:
  -”Jag har aldrig träffat en klimatförnekare som varit kvinna”

  Nu kan man visserligen undra vad ”klimatförnekare” betyder mera exakt för en klimatpekoralist som Wiman, utöver det vanliga fördömandet av helt igenom onda
  och förkastliga människor.

  Gillad av 1 person

 10. olle reimers skriver:

  Som en god vän (kvinnlig psykolog) uttryckte till mig tidigare idag i en privat konversation: ”Men för h-e du får stå upp för din k-k”!

  Gilla

 11. versaillessite skriver:

  Jag har själv stor erfarenhet av kvinnors mentala våld mot andra kvinnor och vet att de kan vara helt hänsynslösa. De skyr inga medel när de är avundsjuka eller svartsjuka. De värsta under mitt aktiva liv var de kvinnliga cheferna, en av dem var faktiskt (mental) sadist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.