Faktakoll

Patrik Engellau

När jag råkar ut för någon skrikhals som framför synpunkter som jag är tveksam till så orkar jag i allmänhet inte säga emot eftersom min erfarenhet är att skrikhalsar oftast inte vill ta reson och argumentera så att jag begriper. Men när skrikhalsen är en av nationens ledande opinionsbildare så kan jag tänka mig att göra ett undantag och säga emot eller kanske snarare anföra skäl som ifrågasätter skrikhalsens uppfattningar.

Den första december hade Dagens Nyheter en huvudledare med rubriken Nu måste dödsmarschen stoppas som gick ut på att vi måste lyssna på opinionsbildaren Greta Thunberg, 15 år, som oroar sig för klimatet. Som belägg anförde Dagens Nyheter följande:

En ny rapport från World Meteorological Organization, WMO, pekar på de hotfulla mörka molnen över fjällryggen: ett år med en av de högsta genomsnittstemperaturerna någonsin, krympande isar i Arktis, rekordmånga orkaner, katastrofala skyfall, extremtorka, apokalyptiska skogsbränder och, också detta en följd av klimatförändringarna, fläckvis iskyla.

Rapporten från WMO, som jag tror är en aktivistorganisation, har jag inte hittat vilket kan bero på att jag inte ansträngt mig över hövan. Jag har i stället besökt några mer eller mindre officiella standardsajter för att kontrollera fakta.

När det gäller temperaturen brukar jag kolla fakta hos dr Roy Spencer som mäter temperaturen i den lägre troposfären med hjälp av statliga amerikanska satelliter. Här är hans senaste rapport:

Det kanske skrämmer Greta Thunberg, 15 år, men det skrämmer inte mig sådär förskräckligt.

Nästa pilsner är isarna i Arktis. Där brukar jag fråga the National Snow and Ice Data Center (NSIDC) som verkar vara en avknoppning från amerikanska statliga myndigheter. I varje fall gör organisationen de mest lättlästa diagrammen som jag känner till:

Greta Thunberg, 15 år, kan kanske förklara för mig varför detta är så skrämmande ty jag förstår det inte på egen hand.

När det gäller orkaner litar jag på Geophysical Fluid Dynamics Laboratory som är knutet till Princeton University och hänger ihop på något vis med National Oceanic and Atmospheric Administration som hör till det amerikanska handelsdepartementet:

Läs den förklarande texten undertill. Antalet tropiska stormar, annat än kortvariga oväder som man tidigare troligen inte brydde sig om att registrera, har inte ökat.

63 reaktioner på ”Faktakoll

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Dårar och stollar kan aldrig övertygas om de fått för sig något. De har aldrig varit intresserade av sakskäl. De har blivit en del av dagens allt vanligare intelligensbefriade plågor.

  Några av mina kollegor har jämfört dagens klimathysteri med den förhärskande rasideologin i Sverige före andra världskrigets slut. När det grasserar som värst hjälpte ingenting-det är bara att vänta ut att galenskapen och hoppas den skall upphöra av sig självt.

  Även personer med en IQ <100 borde ju fråga sig varför så många länder som Kina, USA, Brasilien och Indien, för att ta några exempel, tar jordens klimat med ro trots att de enligt alla beräkningar kommer att drabbas värre än Sverige. Sverige har ju faktiskt bara fördelar av ett varmare klimat.

  Nu kan det ju förstås bero på att svenska journalister och svenska skolbarn har ett sådant överlägset förstånd och djup naturvetenskaplig kunskap att de kan se något som vi andra inte kan se trots att vi sysslat med klimatfrågorna i ett drygt halvsekel..

  Gillad av 35 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Tydligen uppnår man den högre kunskapsnivån genom att skolka och ägna sig åt asocialt beteende framför Riksdagshuset.

   (Synd att min fina kommentar inte kom med. Man får inte säga sanningen om vår tids idealiserade ungdom. Vi har sett det förut. Historien upprepar sig.)

   Gillad av 10 personer

   • Fool me once, shame on you. Fool Chuck Norris once and he will roundhouse kick you in the face. skriver:

    Hon blir väl FNs nästa generalsekreterare. Man kan fråga sig om inte pk-isterna är väldigt sluga ändå, de mattbombar oss med idiotier så nu måste man förhålla sig till vad 15 åringar tror sig tro om klimatet. Man kan ju lägga dygnets alla vakna timmar på att kommentera rena dumheter.

    Gillad av 6 personer

   • I am Malena skriver:

    @Fool me once

    Jag trodde att posten som FN:s generalsekreterare var vigd åt Malala, men hon kanske hamnat i onåd?

    Gilla

  • Karl Oskar skriver:

   Jämförelse med rasideologi före andra världskriget eller uppfattning efter kriget att kommunistiska Sovjet och Kina var mönstersamhällen, blir alltmer relevant.

   Gilla

  • Ulf skriver:

   De som kan bör protestera med tanke på den skada det kan ställa till. Det här är ju socialisternas våta dröm. För mig påminner det om början av 1970 talet då svensks politik gjorde att 10.000 av våra bästa entreprenörer flydde landet. Sverige stödde mördarregimer som Kina, Kambodja, Kuba, Nordkorea, Nordvietnam etc, etc.
   Många miljoner dog och klimathetsen har potential att offra miljoner på klimataltaret också. Jag protesterade då fast jag var ung det hjälpte inte men den som kan påverka bör försöka. Vad har du och forskarkollegor att förlora? Jag kan förstå yngre som fegar ur för de är rädda om karriären, men att säga som det är bör ni göra. Vänta till klimatmötet är över och det värsta ojandet över resultatet lagt sig. Sedan är det dags att gå ut.

   Gillad av 1 person

 2. Hasse skriver:

  Jag har tittat på intervjuer på YouTube med professor i dynamisk meteorologi Lennart Bengtsson (83), teknologie doktor Lars Bern (76) och professor i fysikalisk kemi Peter Stilbs (73) på YouTube. Dessa meriterade herrar har tillsammans en bra bit över hundra års erfarenhet av väder- och klimatfrågor. Ändå utser SVT femtonåriga Greta till klimatexpert.

  TItta förresten på hur Stilbs på en minut sågar myten om den varma sommaren: https://youtu.be/En4_WGhmIz8?t=371

  Tanken på att SVT nu under de kommande sex åren kan presentera hur undermåliga och vinklade reportage som helst gör mig bedrövad. Mest bedrövade borde Allianspolitikerna vara, som släppte igenom lagen om skattefinansiering.

  Gillad av 12 personer

 3. hypermakt skriver:

  Tack Patrik för att Du vill, kan och vågar vända upp och ner på den KUNSKAP, som den svenska modellen av skolplikt lärt, tränat och betygsatt som ENskild utvecklad och ägd mental KUNSKAP.

  Här kvalitetssäkrar i rum och tid, namn på det svenska rättssubjekt som i tid och rum producerat budskap ovan med eller utan nytta, ansvar och risk för säkerhetsbrist i producerat resultat ovan.

  Gillad av 1 person

 4. Kent Forssgren skriver:

  FÖR DEN SOM INTRESSERAD AV ATT FÖRBEREDA SIG ÄN MER PÅ DEN KOMMANDE KYLAN,
  så rekommenderar jag dessa två sajter:

  https://www.iceagenow.info/

  MEN HÅLL HÅRT I HATTEN;
  Under den förra Lilla Istiden då blåste det!

  • Four storms along the Dutch and German coasts in the 13thC killed at least 100,000 each. The worst is estimated to have killed 300,000.
  • North Sea storms in 1099, 1421 and 1446 also killed 100,000 each in England and the Netherlands.
  • By far the worst storm was the All Saints Day flood of 1570, when 400,000 people were killed throughout Western Europe.
  • The Great Storm of 1703 sank virtually all ships in the English Channel, with the loss of 8000 to 10000 lives.
  • Other storms with similar death tolls occurred in 1634, 1671, 1682, 1686, 1694 and 1717.
  • Much of the coastline of northern Europe owes its origin to this period of storms. For instance, storms reduced the size of the island of Heligoland from 60km to 1km.
  • The Great Drowning Disaster of 1362 eroded 15km landward of the Danish coast, destroying over 60 parishes.
  • The Lucia storm of 1287 carved out the Zuider Zee
  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2014/02/06/storminess-of-the-little-ice-age/

  Gillad av 3 personer

 5. Peter skriver:

  Det kan ju upplevas som lite charmigt att en 15 åring är så orolig att hon väljer att skolstrejka för en bättre miljö. Jag undrar i mitt stilla sinne om det inte vore bättre att tillbringa tiden i skolan och få mer kunskap att agera utifrån istället för att sitta utanför riksdagshuset och tro att det är på ett visst sätt. När sedan vuxna människor, till på köpet folkvalda, ”stöttar” och legitimerar denna typ av aktioner så blir det patetiskt.

  Gillad av 10 personer

 6. Östrahult skriver:

  Mycket bra, den typen av information är sällsynt i våra vanligaste medier. Jag frågar mig vad säger innehållet i två av de större tidningarna om landet Sverige? Man ägnar sig åt aktivism. I SVD har man nu gjort en hyllningsartikel om Özz Nujjen för att tvätta bort hans kopplingar till Akilov och man skriver nedlåtande om Janne Josefsson. Vad är det för onda krafter som har tagit över i Sverige? Vilka är de?

  Gillad av 16 personer

  • Mangan skriver:

   Vilka är de onda krafter som tagit över i Sverige? På din frågeställning låter det som att du föreställer dig Sauron, Satan eller Skeletor. Eller alla tre.

   Som du nämnar ägnar sig journalister numera åt aktivism och opinionsbildning i mycket högre utsträckning än tidigare. Medier är ju en stor arena för att nå ut till många så det är kanske inte så konstigt att opinionsbildare söker sig dit. Att de får utrymme visar att även redaktörerna har åtminstone en fot i PK-träsket. Yrkesrollerna har förvridits.

   På SVD är det troligen bara någon som är polare med Özz som ligger bakom artikeln.

   Gillad av 2 personer

   • cmmk10 skriver:

    ”På SVD är det troligen bara någon som är polare med Özz som ligger bakom artikeln.”

    Djävulen kommer aldrig i samma skepnad två gånger! 😉

    Gilla

   • Jan Andersson skriver:

    Det handlar bara om ren och skär dumhet, eller om vi skall vara snälla, stor erfarenhetsbrist.

    Att ha en hög akademisk utbildning idag innebär att man inte haft tid eller möjlighet som ung att träffa vanliga sunda människor som varit deras arbetsledare och de själva i en underordnad ställning och att de varit tvungna att lyssna, lyda, jobba undan och göra rätt för sig.

    Fåfäng gå lärer mycket ont.

    Gillad av 1 person

 7. Björn skriver:

  Jag tror att det är Liljeholmens eller någon annan ljustillverkare med vikande försäljningssiffror, som ligger bakom det hela…..

  Gilla

 8. Axel T skriver:

  Lösningen på miljöproblemet . Vi lagstiftar att Miljöprtister och likasinnade Vänstervurmare åläggs att missionera i världens smutsigaste länder. Tex Afrika, Arabländerna, Indien och Kina. Hallelu ja, vad Världen blir ren och fin, och vilka hjältar dom blir. Missionärerna får säkert beröm av Greta Tunberg 15 år också.
  Vi är ju det klokaste landet i världen.

  Gillad av 4 personer

  • Göran N skriver:

   God idé Axel! Vad tror du om att förbereda dom genom att ålägga dom att tillägna sig elementära kunskaper i aritmetik och kanske t.o.m. lite algebra som innebär att räkna med en obekant faktor. Beräkningen de skulle göra, med hjälp av expertis, handlar om kostnaden för att minska Sveriges växthusgasutsläpp från 0,12% (tror jag jag läst Lennart Bengtsson skriva) som är Sveriges andel till 0,10% (t.ex). ”A giant leap for Sweden a small step for mankind” för att travestera på en känd astronaut eller för att travestera på en engelsk cigarrökande premiärminister ”aldrig har så mycket pengar investerats för att få så lite tillbaka”.
   Detta jättehopp för Sverige som det då pratas in absurdum om på Rapport innebär en minskning av Jordens skadliga växthusgaser med 1/5 000-del.
   Efter denna beräkning kan de sedan få hjälp med att se hur dessa pengar istället kan investerats där de verkligen gör skillnad för klimatet.
   Nu märker jag också att det behövs en lektion i teorin om den avtagande gränsnyttan…
   Men dom hade haft mycket, mycket pengar med sig i sin missionärskista!
   Så yes Axel, jag instämmer helt!

   Som en annan slutsats av artikeln ser det som att tankefelet går igen på ett annat område också, för skattepengar satsas lika ineffektivt på invandring som på klimat i Sverige.

   Gillad av 4 personer

 9. PerH skriver:

  Kommer att tänka på Sven Melander där han gestaltar journalistkårens aktivistiska tillstånd redan 1985, Melander träffar mitt i prick.
  – Vad är det alla barn vill ha?
  Svt/Nöjesmasakern 1985

  Gillad av 9 personer

 10. Ali Baba skriver:

  I det hysteriskt moralistiska och infantila folkhemmet har naturligtvis en femtonåring
  högre moralisk auktoritet än allsköns klimatdata, speciellt data som inte konfirmerar
  moralpaniken.

  Björn Wiman kulturredaktionens överstepräst på DN är en svensk Savonarola; en beskäftigt
  moraliserande klimateskatolog och pekoralist. För Wiman är naturligtvis den av DN
  uppblåsta högerpopulistiska trenden det största hotet mot planeten. Wiman är i all sin parodiska självgodhet således övertygad om att klimatet har en egen värdegrund –
  Kolkraftsutbyggnad i Kina är på något vis mindre skadligt än Trump, eftersom Moder Jord är
  god och Wiman och DN tillhör de godas skara.

  På DN-debatt så orerar filosofiprofessor Torbjörn Tännsjö över klimathotet och föga förvånande så förordas en despoti. Kommunisten Tännsjö har tidigare under de s.k. folk-
  demokratiernas tid varit en ihärdig förespråkare för diktatur och enpartistater; då utifrån den sedvanliga villfarelsen om en klasslös utopi. Nu motiverar antidemokraten Tännsjö behovet av att strypa demokratin och rättstaten med klimathysterikernas förfelade ”omsorg” om planeten. På den moralistiska högborgens debattsida framför en svensk filosofiprofessor således behovet att avskaffa demokratin, detta tillåts passera relativt obemärkt i den infantila
  värdegrundskyrkan, då ”syftet är gott”.

  Gillad av 7 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  I detta fall så är det svårt att undvika nedsättande kraftuttryck.
  Men tänker leka vuxen. Hur en 15 åring kan få en roll som auktoritet på klimatfrågor, är bara det yttersta beviset på att PK och miljörörelsen är en sekt.
  Inte ens inavlade dumhuvuden skulle låta en ung flicka ta den rollen.
  Hennes roll är att fortfarande få leka med sina vänner och utforska tiden mellan barn och vuxen .
  Den förälder som så ivrigt bygger ett varumärke av sin avkomma, har både en eller två skruvar lösa. det hade varit helt ok att ungen vunnit sm i schack eller löst matte problem som dom flesta vuxna gått bet på. Då hade hon kunnat prata om det. Men genom att skolka och därför få massor av uppmärksamhet,
  så har vuxen Sverige gett alla ungar frikort till att skita i alla regler, bara man får med sitt nylle i media.
  Nej inget gott kommer ur detta anser jag!

  Gillad av 14 personer

 12. bjornwiklund skriver:

  OKK läste vidare About:
  ”WMO is a specialized agency of the United Nations (UN) with 191 Member States and Territories. It is the UN system’s authoritative voice on the state and behavior of the Earth’s atmosphere, its interaction with the land and oceans, the weather and climate it produces and the resulting distribution of water resources.”

  Gilla

 13. Lars Bernhoff skriver:

  Mer av faktasökande hos de som förmedlar riktiga fakta. Patrik har gjort ett bra urval av seriösa faktabaser som journalisterna inte verkar ha hittat i de flesta tidningar. Greta Thunberg är ett barn av vår tid med ofullständiga skolkunskaper och offer för en förenklad journalistik. Starka känslor som är bra om det kan kombineras med genomtänkta kunskaper.
  Fick lära mig att det är bra med 3 steg för att komma till bra åtgärder
  1 Awareness 2 Knowledge 3 Action.
  Allt spricker på att Awareness är en känsla som kan ta sig många uttryck som tex protester. Tyvärr är det svaga ledet att Kunskapen är bristande. Idag försöker politiker lösa problem på ett dyrt och mindre konstruktivt sätt eftersom de också saknar kunskap och känner sig tvingade att åtgärda utan tillräcklig insikt om vad som kan skapa förändring till det bättre med rimlig kostnad.
  Om nu vår största opinionsbildande tidning DN hetsar fram åtgärder utan tillräcklig kunskap så är det inte troligt att det blir rätt åtgärder. Kvar återstår då höga kostnader.

  Gillad av 2 personer

 14. Fool me once, shame on you. Fool Chuck Norris once and he will roundhouse kick you in the face. skriver:

  Är det vår egen Lennart som figurerar i referensen under bildtexten?

  Gilla

 15. Jari Norvanto skriver:

  Klimatalarmisterna har högtryck för närvarande, men de befinner sig på hal is, långt tunnare än den som tillväxer i Arktis… Mycket politik, prestige och sköna stålar i potten. Minns Nobels fredspris som gick till IPCC och den sedermere stenrike skojaren Al Gore.

  Gillad av 2 personer

 16. Bo Ek skriver:

  Det här att man accepterar ett barn som självutnämnd expert föder lite obehagliga tankar tillbaka till en mörk forntid. Jag tänker på häxprocesserna och de s.k. ”visgossarna”, barn som ansågs kunna avgöra vilka som var häxor.

  Gillad av 4 personer

 17. Björn skriver:

  Tydligen behöver en viss typ av vilsna människor ”nåt” att känna gemenskap i! Tidigare har det varit t.ex ”USA-ut ur Vietnam” och ”Nej till Kärnkraft”, och nu är det ”Hata Trump” och ”Rädda Klimatet” som gäller! Suck…..!

  Gillad av 1 person

 18. Arthur skriver:

  Jag tycker det är sorgligt att en ansvarslös vuxenvärld driven av oförsvarlig journalistik har skämt eller tubbat denna skolflicka till att efter bästa förstånd försöka bära världens öde på sina axlar. Ingen vuxen verkar tala förstånd med henne och få henne tillbaka till sitt klassrum. Tvärt om, hennes klasslärare uppmuntrar dumheterna, om man får tro media.

  Gjorde hon sina läxor, studerade flitigt och skaffade sig bra betyg, valde en vetenskapsinriktad gymnasieutbildning och gick vidare till någon lämplig utbildning med fyra års slit vid areniuslabratoriets dragskåp och föreläsningsalar, då skulle hon om tio år kunna börja på en bana för att till sist kunna bli en positiv medverkande i dessa frågor. Nu är hon bara en försummad dotter till en ansvarslös vänsterkändis.

  Den där lärarinnan förtjänar att klandras. När föräldrarna inte förstår bättre faller det på skolan att egga flickan till att studera flitigt. Lärare skall inte uppmuntra barnen till att skolka och lura dem att det kan vara meningsfullt.

  Gillad av 3 personer

 19. leif skriver:

  Världshistorien är full av undergångsprofetior;
  Ragnarök, apokalypsen, harmageddon, syndafloden, yttersta domen, peak oil, finanskraschen, klimatet, den stora kometen,och kärnkraften.
  Förfäras ej du lilla hop!

  Gilla

 20. Livet, Trump och allt annat skriver:

  Man måste ju konstatera att pk-sekten är utsökt skicklig på att indoktrinera. Gretas publik är ju främst de unga gissar jag, hon omnämns väl i alla skolklasser och i barnkanalen för att uppfostra nya aktivister. Hur möta en ond sekt?

  Gillad av 2 personer

  • Ga Ort skriver:

   Patrik använder en 40 års tidsserie för temperaturen. OK!
   Han använder en 140 års tidsserie för orkaner. OK!
   Han använder en 6 månaders tidsserie för utvecklingen av isen i Arktis. Inte OK!

   Varför tror du att Patrik använder en så extremt kort tidsserie för isen i Arktis. Jo, för att om han han hade använt en längre tidsserie hade han sett att isvolymen i Arktis minskat med 2/3 under de senaste 40 åren.
   Slutsats: Patrik bluffar med statistik och diagram i sin artikel.
   Eftersom Patrik är analytisk och ärlig i vanliga fall tycker jag detta är anmärkningsvärt ohederligt av honom.

   Gilla

 21. Axel T skriver:

  Vi vita duktiga män och kvinnor. Här på DGS finns många kloka kvinnor som gör sig hörda. Hav förtröstan. Länge leve Trump och Putin. Muslimimporten jagar ner feministerna till våra källare!!!

  Gilla

 22. Göran Holmström skriver:

  Faktakoll nummer 2. Denna är för mig mycket glädjande. Kanske så spelar den mindre roll för andra människor , förmodligen minst för miljöpartiet. Men min nyinstallerade braskamin i garaget som även har vattenmantel, måste erkänna att jag fuskade lite då den kopplades i serie med en radiator modell större. Visst borde monterat acktank men fel årstid för att bygga förråd för det och så vidare. Åter till kaminen, den ger förbaskat bra värme i det stora garaget, för varmt för Tig-svetsa och arbeta. Den klena pelletspannan som levererar som en usel statsminister, stängdes av och varmvattnet var klart godkänt på endast vedeldning. Duschen var kanske inte episk, men det kändes bra mycket bättre att duscha på ved eldat varm vatten, än att elda med hårdskattad pellets. Nästa projekt blir att fixa gratis el till fläktar och pumpar.
  Citat den som är satt i skuld är inte fri, Fetgöran ( inte jag utan ex-statsminister sade så).
  Min tanke är att den som är självförsörjande behöver inte ett felstyrt land!

  Gilla

 23. lookslikeanangel skriver:

  RESPEKT

  Ofta hör man artister berätta om sin ”resa” att komma någonstans.
  Bli en bra musiker, konstnär, någon inom film/teater, skriva en bra bok.
  Det har krävts både utbildning och en hel del jobb.

  Men, hur kan man då tycka att man är en nationalekonomisk expert
  (utan att ha studerat). ”Klimatexpert” utan någon som helst naturvetenskaplig
  kompetens och bakgrund what-so-ever. Sociolog/etnolog ?!

  Ha åtminstone lite respekt för verklig kompetens!

  Gillad av 3 personer

 24. Lars Mellblom skriver:

  WMO står, som nämnts ovan, för World Meteorological Organization, ett FN-organ och lika korrupt.

  Den minnesgode kommer ihåg kontroversen hösten 2015, när den franske meteorologen och väderpresentatören Philippe Verdier blev avskedad från sin tjänst på statstelevisionen, för att ha skrivit boken Climat Investigation. Verdier är inte klimathotsskeptiker, men tror heller inte på katastrofala följder av ökad CO².

  Anledningen till rabaldret var att han som medverkande i ett flertal kommitéer fått insyn i hur franska regeringen agerade i klimatfrågan. Verdier beskrev kaoset och raden av ad hoc beslut i regeringsarbetet. Dåvarande presidenten Hollande uppskattade inte att få byxorna neddragna av en enkel väderpresentatör.

  Verdier fick också insyn i hur WMO ( på franska OMM) agerar som en global klimathotspropagandist, vilket han beskriver på sidorna 67 – 74 i sin bok. Verdier blev alldeles stumm av häpnad när begäran om hjälp från WMO sändes ut till jordens nationella organisationer för väderpresentatörer, om spridandet av propaganda på YouTube om klimathotet under titeln ” Väderbulletin 2050″. I WMO:s skrivelse stod bl.a att läsa: ” … dessa katastrofscenarios är hur som helst inte oundvikliga. Avsikten med dessa videos är att stödja regeringar, företag och civilsamhället i kampen att med ambitiösa mått kämpa mot klimatförändringen.” (Sid.69)

  WMO fortsätter i sin roll som propagandist.

  Gillad av 1 person

 25. A skriver:

  Detta upplägg var mycket bra P.E. Det är lätt att göra en utskrift av, perfekt. Fortsätt gärna, då det faller sig. Tack. 🙂

  Mvh A

  Gilla

 26. Lenam skriver:

  Här krävs lite krafttag med informationen om världens undergång. T ex kan vi stänga alla skolor. Säga upp flertalet lärare. Ha lite frivillig undervisning för de som fortfarande tror på framtiden. Bra besparing att skattepengar. Kanske kan vi skänka pengarna till FN i stället. Alla arbetslösa lärare hittar säkert nya jobb där.

  Gilla

 27. Jan Andersson skriver:

  Om forskarna verkligen har registrerat en svag långsam global uppvärmning, så är det kanske inte det vi tvivlar på. Men vi tvivlar starkt på att människans små aktiviteter har något att göra med fenomenet. Om det inte finns en tydlig och ovedersäglig koppling så skall och kan vi inte göra något åt det och skall överhuvudtaget inte bry oss. Det finns mycket viktigare problem att ta tag i, t.ex hur man får Afrikas befolkning att stanna på denna rika kontinent med oändliga möjligheter.

  För tretusen år sedan hade vi medelhavsklimat i Sverige, det växte ekar på Kebnekajse.

  Gilla

 28. SödermalmsrealistenKlimat skriver:

  Förslag till forskningsprojekt:
  Undersökning av Själslifvet hos de forskare som per statliga anslag forskar om Själslifvet hos
  Klimat-forrnäckare

  Gilla

 29. Ulf skriver:

  Familjen Ernman har hittat en ny födokrok när rösten tagit slut. Förutom faktakoll kan man ställa följande frågor:
  Varför demonstrerar inte ungen på lördagar så hinner hon gå till skolan? Ansvarsfulla föräldrar hade krävt detta.
  Varför har familjen två hundar men inte äter kött och flyger? Enligt amerikanska vetenskapsmän utgör ett husdjur minst 30 procent av ägarens klimatavtryck. Enligt en nya zeeländsk rapport ger en stor hund samma utsläpp som två suvar årligen.
  Varför vill föräldrar att deras barn ska ha ångest istället för att kolla fakta?

  Gilla

 30. mark collins skriver:

  Stopp där alla fakta älskare!! Det är religionsfrihet i sett land och Klimatologi och dess profet Al Gore får säga vad de vill. De fanns faktisk inga samtida referenser till Jesus men so what?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.