Gästskribent Rolf Oward: PK-folkets Bermudatriangel

Bermudatriangeln är säkerligen bekant. Det är det triangelformade område avgränsat av Bermuda, Puerto Rico och Miami, där flygplan och fartyg påstås ha försvunnit under märkliga omständigheter. I vår svenska ankdamm har PK-folket skapat en egen mental Bermudatriangel. Den består av de tre hörnen Trump – SD/Åkesson – Koldioxid. Om de tre hemskheterna skulle försvinna, uppstår momentant paradiset på jorden. Analogt resonerat är de tre orsaken till allt ont och utgör förklaringen till världens hemskheter.

Enligt PK-folket har Trump – världens spottkopp – om och om igen visat sin ondska. Kanske som allra mest när han valde att lämna det så kallade Parisavtalet, som i huvudsak handlar om minskade koldioxidutsläpp. (Notera att det inte är ett avtal eftersom det inte är bindande!) I vart fall är världens undergång – enligt PK-folket – allt mer sannolik och ligger närmare i tiden eftersom USA inte längre är med i Parsiavtalsarbetet. Denna undergång är således Trumps fel.

Vad skulle hända om Trump sa att USA:s största stad till befolkningen är New York? Gissningsvis skulle det få PK-folket att vibrera av indignation; Trump kan ju aldrig ha rätt.

I somras försökte Miljöpartiet, främst genom klimatminister (!) Lövin, göra politik av vädret i samband med värmeböljan och skogsbränderna. Givetvis var det varma vädret och bränderna koldioxidens fel. Fungerade väderpolitiseringen? Kanske. MP klarade sig kvar i riksdagen med någon tiondels procent, så i den bemärkelsen var det ett lyckat drag. Rimligen bidrog också valda delar av media till att hålla klimaträdslan vid liv med många och långa reportage om den stundande katastrofen. Månne var den typen av reportage MP:s bästa valarbetare?

När man tittar på stats-tv och läser PK-organ som Dagens Nyheter får man känslan av att de lever i en alternativ verklighet – ett slags Bagdad-Bob-Sverige. Visst, på senare tid har det blivit något bättre, inte ens DN kan arbeta mot den verkliga verkligheten och förneka fakta längre. Men givetvis dyker Bermudatriangelns hörn standardmässigt ändå upp som förklaring på inträffade hemskheter, dvs det som hänt förklaras av Trump, SD/Åkesson och koldioxid.

Liksom många andra har jag noterat att det viktiga i Sverige inte är vad som sägs utan vem som säger det. Det innebär att den sanne PK-isten först kollar vem som kommit med exempelvis ett utspel, ett uttalande eller ett förslag. Om det kommer från SD/Åkesson är det per definition fel, säkerligen också rasistiskt. Om det kommer från någon av PK-eliten godkänd källa, är det givetvis OK. Här fungerar således avsändaren som ett slags dödskallemärkning som bekvämt sorterar ut icke-önskvärda alster. Den här filtertekniken innebär vidare att PK-isten inte ens behöver läsa det som kommer från Den onda sidan. Hur hemskt den resonerar vet man ju redan!

Det rättroende PK-folket är rejält verklighetsvaccinerat, så att komma bort från ryggmärgsreaktionen med Trump, Åkesson/SD och koldioxid är minsann ingen uppgift för en kafferast. Verkligheten har dock ett osannolikt högt förklaringsvärde och vinner alltid, men tyvärr kan det ta väldigt lång tid och de som varit långtidsmarinerade i värdegrundsarbete och liknande PK-certifierade verksamheter lär inte ge upp utan strid. Att ändra sin verklighetsbild är rimligen också en ytterst påfrestande process, i synnerhet som den invanda bilden varit så skev.

Rolf Oward är copywriter och översättare som kört egen låda i över 30 år. Arbetat en hel del i Kista, till och med startat företag där. Formellt: fil kand, fil lic, DIHR. Hyfsad i spjut (61.14). Mer och mer förvånad och irriterad över hur Sverige styrs och hur PK-tänkandet fått in sina tentakler i stort sett överallt.

36 reaktioner på ”Gästskribent Rolf Oward: PK-folkets Bermudatriangel

 1. Aurora skriver:

  Sant är nog att att den massiva anti-Sverigedemokratiska pk-mediakampanjen, där ständiga paralleller till 40-talets nazism drogs, bidrog till att i slutfasen sänka Sverigedemokraternas valresultatet ett antal procentenheter. Tillsammans med DN måste ju framhållas Aftonbladet som verkar ha som enda utgivaruppgift att på alla vis bekämpa Sverigedemokraternas opposiuon mot vänsterns pk-välde. Det mest otroliga är dock alla väljare som fortfarande röstar på dessa partier som i val efter val överger sina väljare och samhällets problem. Definitionen av en dumbom är att göra samma misstag 2 gånger med förhoppningen att resultatet ska bli annorlunda andra gången.

  Gillad av 7 personer

  • Into The wild skriver:

   Jag tar professor Sandström som skriver på DGS som en stark indikation på detta, för inte nog med att SD är nazister som inte kommit ut, de är också för diktatur eftersom man vägrar välja mellan Putin och Macron. Jag tror snarare att SD ligger 20-25% lägre än var de annars varit om de bara bedömts på deras politik, och resultatet av 7-klöverns. Folk är djupt indoktrinerade och/eller skrämda beroende på intelligensnivå.

   Gillad av 10 personer

 2. Östrahult skriver:

  Det finns två huvudproblem i Sverige, det ena är folket och det andra är makthavarna.

  För att få en bild av folket, kolla vilken humor som uppskattas, den är oftast infantil.

  För att få en bild av makthavarna slå på statstelevisionen

  Gillad av 7 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  ”Vad skulle hända om Trump sa att USA:s största stad till befolkningen är New York? Gissningsvis skulle det få PK-folket att vibrera av indignation; Trump kan ju aldrig ha rätt.”

  Trump skulle aldrig hävda något så dumt. Average Joe vet att NY är staten, medan NYC är staden. ; )

  Gilla

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   På svenska brukar man avse staden när man säger New York, och säga ”delstaten New York” när det är den man menar. Även amerikaner släpper ”City” lite titt som tätt. T.ex. Frank Sinatra.

   Gilla

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   … och säger man att New York är den största staden så framgår det ju ganska klart att det är just staden man menar. Det är inte som att man skulle säga att Kalifornien var den näst största och Illinois den tredje största staden.

   Gilla

 4. Into The wild skriver:

  Ja för mig så är indoktrineringen nu närmast ett sjukdomstillstånd, jag tittar som hastigast på tidningarnas webbsidor bakom betalvägg och kan inte för mitt förstå hur de kan tro på vad de skriver, det är en hel föreställningsvärld jag inte kan förhålla mig till, idag återigen om hur oförståelig Trump är, men Trump är som många politiker var förr, och alla bra affärsmän är, man kämpar för att få vad man vill åt de sina, och använder förhandling och taktik för att få det, att EU inte vill ha sanktioner mot Iran är ju för att EU idkar handel, till och med centrifuger har man sålt, EU tillåter sig att vara hycklaren så att någon annan måste förhålla sig till muslimska kärnvapen. Och så vidare. Trump är bara ett av en lång lista av exempel, pk-ismen, eller kulturmarxismen bygger vidare och allt fler ”sanningar” byggs in, som bevisen för klimathotet eller att kvinnor får lägre lön än män eller att alla kulturer kan leva sida vid sida eller att nationen är av ondo, dessa byggs på med med och mer galenskap, vid debatt, så blir det som när Strandhäll säger ”jag kan läsa siffror”, ja men vilka siffror då?

  Jag ser inget hopp om debatt, utan självkollaps eller krig eller båda ligger i korten, men om man ändå skulle inbilla sig att debatt är möjlig med en intelligent pk-ist, som professor Sandström på dessa sidor, så måste man hålla sig till fakta, och vid den första bit fakta som man är oenig om, så måste man ta paus, gå till källorna, avgöra denna detalj, för att sedan gå vidare. En debatt som kanske borde ta en timme kommer att ta en vecka pga pk-isternas hyckleri. Trump bara svarar med samma mynt för han vet att det inte gives en vecka.

  Gillad av 5 personer

  • Elof H skriver:

   Problemet med ”kollaps” är att den kan pågå väldigt länge. Se bara på Venezuela som trots utbredd svält (!!!) ändå inte kan se någon politisk förändring i sikte. Vi kan alltså se fram emot svält i Sverige men ändå inte få något tryck på verklig förändring. Alla problem kommer skyllas på externa faktorer. Oppositionen kommer liksom idag att begränsas till lite gnäll på nätet. Om gnäll inte hjälper är det då ok att ta till andra medel? Är man t.o.m. som medborgare och medmänniska skyldig att ta till medel som har någon utsikt till att ge resultat? Vad är man beredd att göra om någon hotar sin familj?

   Gillad av 3 personer

 5. Jan Andersson skriver:

  Om klimatet:

  Jag har jobbat utomhus med att snickra och måla på huset ett par veckor. På dagarna i kortärmad T-shirt eftersom solen är stark, luften ljummen och mitt välbehag stort. Men på morgonen är det is på bilens rutor, det har varit en molnfri natt och flera minusgrader. Inga problem för mig eftersom det redan klockan tio går att ta av sig ytterplagget igen om man befinner sig på solsidan huset.

  Min fråga: vart tog den goda värmen vägen så snabbt? Borde inte koldioxiden har hållit den kvar? Eller skulle det ha varit ytterligare ett par tiondels grader kallare utan denna växthusgas?

  I går natt var det elva plusgrader som kallast på natten. För då var det molnigt. Vattenånga är en verkligt potent växthusgas. Varför varnar inte klimatalarmisterna för vattenångan?

  Gillad av 6 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   JA:
   Att diskutera detta skulle kräva en hel bok. I korthet, så finns det en oro för att klimatet ska förändras på grund av en förhöjd koldioxidhalt i atmosfären orsakad av industrialismens utsläpp av fossilt kol. Koldioxidhalten har blivit högre, frågan gäller vilka konkreta effekter detta kan ha på jordens klimat.
   Detta är inget du påverkas av hemma på tomten, utan globala långsiktiga effekter som kan märkas på lång sikt (decennier/sekler).
   Och oavsett effekterna, så kan vi i Sverige inte nämnvärt påverka dem då det är en global fråga, och det finns därför ingen anledning till några panikartade lokala åtgärder typ ”flygskatt”.
   Frågan har blivit svårt infekterad av politiska agendor och blivit närmast en komponent i en ny pseudo-religion som drivs av i synnerhet MP.

   Gillad av 1 person

   • Kardanaxel skriver:

    Enligt IPCC AR4 uppgår koldioxidutsläppen årligen till totalt c:a 800 Gigaton. Av dessa utgör utsläppen från fossil förbränning c:a 10 Gt, dvs c:a 1,25%. Att dessa 1,25% skulle ha någon betydande inverkan på det globala klimatet torde vara totalt orimligt för varje normalt – å huvudets vägnar – funtad person.

    Gillad av 2 personer

 6. Jaxel skriver:

  Från,krönikan: ”Liksom många andra har jag noterat att det viktiga i Sverige inte är vad som sägs utan vem som säger det”

  Jag tänkte just på detta i anslutning till den avslutande valdebatten. Åkesson sade angående invandrarna att de hade svårt att få jobb för att de inte är svenskar. Detta uttalande väckte ett enastående rabalder. Men hur ofta har vi inte hört samma sak från den ”goda” sidan. Då med vinklingen att det synd om invandrarna därför att orsaken till att de inte får jobb är att de blir diskriminerade.

  Åkesson lade dock inte skulden på svenskarna och därmed blev ett tämligen objektivt konstaterande närmast kriminellt. Ett konstaterande som om det såge innehållsmässigt exakt likadant ut men utsades av någon annan mycket väl skulle kunna anses som helt acceptabelt eller rent av vällovligt.

  Vi får snart höra det igen att invandrare har svårt att få jobb, utan att det kommer att leda konvulsioner. Bara det uttalas av någon som explicit eller implicit lägger skulden på svenskarna.

  Gillad av 6 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Då jag väldigt länge misstänkt att den enda likheten jag har med Stefan Löven, är att jag förmodligen är en bortbyting. I hans fall så var han oönskad och en mun att mätta utan medel att göra det.
  I mitt fall så misstänker jag att egentligen så är min härkomst Italiensk adel. Dock så var väl inte renrasig nog för att axla familjeträdet, så vips fick mina blåögda arbetar föräldrar i generationerna tre led en brunögd liten missförstådd gosse.
  Enligt dom krafter som styr den brunögda genen så är oddsen så små att endast en mutation kan förklara en sådan sak.
  Men trots 54 år av känslan att inte höra hemma, så inser jag med tilltagande ålder att det är inte fel på mig! Utan detta land lider av en hel del symptom som lätt skulle kunna klassas enligt Dsm IV. Symptomen är så många att det lilla tjocka Sveabarnet lätt skulle göra vilken godhetsknarkande socionom alldeles våt av lycka. Och därmed få tillskriva lilla landet lagom, så många bokstavskombinationer
  Att både bältning och tyng psykofarmaka är det enda som lindrar dom akuta vanföreställningarna.
  Som normal, nåja bortbyting då, så ser jag att det största bekymret är förmodligen inte medicinskt! Utan att det helt uppenbart handlar om ett osunt grupptryck, där inte dom smartaste knivarna i lådan fått alldeles för stort spelrum, även så har dom ingått i en tävling i att tävla i vem som kommer undan med det mest imbecilla
  beteendet utan att bli bestraffad för det.
  Själv så går jag bara och väntar på att den Italienske anfadern avlider, och jag får mitt slott och min välförtjänta vingård med tillhörande sportbilar.

  Gillad av 1 person

 8. Aha skriver:

  Jag kommenterar ofta på Facebook och då på plattformar där man inte bara möter sina gelikar, på public service och på rikstidningar och då på deras ledar- och debattsidor. Den angivna Bermudatriangeln är verkligen närvarande. Värst är Trump, ytterst sällan någon som försvarar honom. Sedan kommer koldioxiden, klimatalarmisterna dominerar, men klimatskeptikerna törs säga ifrån. Åkesson klarar sig bäst, han har ganska många försvarare.
  För vänsterfolk, inkl. vänsterliberaler är verkligen dessa tre hörn i Bermudatriangeln totalt värdelösa, låter konstigt när det sägs så om koldioxiden men läsaren förstår säkert innebörden.

  När det gäller kritiken mot Åkesson är den väl inövad hos fotfolket och består av ett antal floskler och utkastade epitet som cirkulerat runt i ett decennium. Sakpolitiken lyser nästan helt med sin frånvaro, samma med Trump. Endast förbigående har t.ex. public service förklarat vad Trump anser vara obalansen i befintliga handelsavtal.

  I anknytning till detta är public service ändå mest irriterande. De har ett formellt ansvar att vara sakliga och opartiska men deras rubriker är genomgående negativa om borgerliga företeelser och partier. Negativa epitet måste helt enkelt sättas på icke-vänster. Vanliga negativa epitet är; populister, nationalister, högerextrema (och annat förglömt). Om välvilja funnits hade motsvarande epitet kunnat heta; etablissemangskritiker, globalistkritiker, borgerliga.
  Epiteten främlingsfientlig och rasist har minskat i omfattning. Verkligheten fräter ned de värsta överdrifterna.
  Nästan aldrig förekommer det negativa epitet på vänsterliberala företeelser.

  Sammantaget tycker jag att artikelförfattaren på ett träffande sätt lyfter fram viktiga hörnstenar i PK-ismen. Är man utanför Bermudatriangeln är man rökt. Omhuldade företagspersonligheter, deckarförfattare, artister och skådespelare ser noga till att ligga inom Bermudatriangeln.
  De framträder som floskelmaskiner. Det gör dem till medlöpare.

  Gillad av 4 personer

  • Erik skriver:

   Finns några mycket enkla talepunkter gällande SD.

   – rötter
   – värdegrund
   – människosyn

   Detta är den kompletta argumentationskatalogen. Orden utstötes i slumpmässig ordning och upprepas i det oändliga.

   Problem solved.

   Gillad av 2 personer

   • Into The wild skriver:

    Människosynen har du rätt i, men denna floskel har inte analyserats i så stor detalj här tycker jag. Min bild är att det som är fel med SDs människosyn enligt pk-isterna det är att människor som gör dåliga handlingar är ansvariga för det (och måste drabbas av konsekvenserna).

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Man kan fråga sig hur den människosyn som vill hindra andra röster än den egna att komma till tals är beskaffad!

    Gilla

   • Karl Oskar skriver:

    Olle R,
    Bärarna av denna människosyn är även bärare av självuppfattningen att de är godhetens och rättfärdighetens förkämpar på planeten.
    Härmed är bilden komplett.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Ni har alla läst ”Den store Gatsby”? Utbölingen som kommer till det fina området där alla vet precis hur man uppför sig. Han måste krossas.Han får inte störa självbilden. Den går före allt annat.

    Tyckareliten har lierat sig med antiGatsbyeliten. I vart fall har de på det sättet fått in foten i dörrspringan. Den tar man inte gärna ut; väl kommen så långt.

    Det enda som är viktigt för dessa grupper är att de kan bevara sin status. Allt annat är disponibelt.

    De kommer inte att ändra sig men deras makt måste inskränkas.

    Gilla

 9. latoba skriver:

  Jag håller helt med om det som Rolf Oward skriver.
  Jag tycker att det är märkligt att det inte förekommer någon öppen debatt om klimatpolitiken i svenska media. Personer som t ex Rockström får ofta uttala sig i svensk TV och intervjuarna ställer aldrig någon kritisk fråga. De nickar och bockar och håller med i allt. Det naturliga vore väl att man vid intervjubordet samtidigt hade en person som kunde bemöta det han säger. Det finns många som kunde ta den diskussionen. Men det händer aldrig. Det har man ju f ö ofta när det gäller andra frågor.
  Kunniga personer med andra är mer eller mindre portförbjudna i svenska media.

  Gillad av 2 personer

 10. Enar skriver:

  Bra uppslag med din Bermudatriangel! Mycket bra text, men frågan är vad man skall göra åt problemet. Läser fortfarande alltmer utarmade och ensidiga DN men även New York Times som går i samma riktning (kanske det snarare är NYT som tagit ut riktningen).

  Gilla

 11. Axel T skriver:

  Det som pågår via media och pk följarna, är att man på ett finurligt sätt programmerar oss inskränkta individer . Naturligtvis blir vi åpåverkade i den önskvärda riktningen. Det blir ju samma effekt om man till sin PC köper en önskvärd programvara. Det finns ju ett talessätt. Att påverks eller påverkas. Media och PK sysslar endast med påverkan. Vi mesiga Svenskar blir naturligtvis påverkade. Dock i tvivelaktig riktning

  Gilla

 12. Winner takes Nothing skriver:

  Barnarbete finns inte med i triangeln. Det är helt enkelt nog att vara mot SD, då är barnarbete, pedofili och våldtäkter ursäktat. Det man inte kan förstå det är att sådana som Sonesson inte förstår att de själva röstar för detta. 82% för pedofili.

  Gillad av 1 person

 13. GILBERT ANDERSSON skriver:

  Mycket bra skrivet.
  När det gäller amerikanska presidenter och presidentkandidater så är det förbjudet i Sverige att vara positiv till republikaner. Således är Trump automatiskt paria. Jag såg när han presenterade det nya frihandelsavtalet igår med Mexico och Kanada. Han är ju skicklig och berättade om hur han och andra beslutsfattare har frågat sig hur någon kunnat skriva under ett så dåligt avtal. Nu har han åtgärdat det till glädje för amerikanska arbetare.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.