Om jag hade varit Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson

Patrik Engellau

Några veckor före valet spekulerade jag att det skulle bli rörigt när röstsedlarna var räknade. Allt skulle kastas upp i luften och bitarna falla på nya platser. Partierna skulle så småningom organisera sig på helt annat sätt än efter den traditionella höger/vänster-skalan (eller Allians mot rödgröna, som bara är en avatar av den traditionella borgare mot socialist-skalan).

Två nya naturliga allianser skulle uppstå, påstod jag, den ena bestående av M, KD och SD, den andra av C, L, MP med stöd av V. Vad med S? Så här skrev jag:

Om nu Socialdemokraterna gör ett så dåligt val som man har anledning att förvänta sig så kommer konflikten till ytan. Det blir bråk inom partiet. Det är lätt att föreställa sig en partisplittring. Det har hänt förr.

En del av S på var sida alltså. Men nu har S inte gjort ett så dåligt val som man kunde förvänta sig och därför kräver spelet större list och eftertänksamhet. Tänk dig att Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson träffas på en hemlig plats där ingen kan se dem.

UK: Jag har en plan.

JÅ: Låt höra. Börjar du inte tröttna på Björklund och Lööf, förresten?

UK: Jo, det gör jag. Det är det som föranleder planen. Jag vill egentligen bilda regering med dig och KD. Vi har förutsättningar att förstå varandra. Vi skulle kunna ta itu med Sveriges problem.

JÅ: Så har vi den där lilla detaljen med att vi tillsammans bara skulle få 154 mandat i riksdagen mot 175 för att kunna regera med egen majoritet och utan tjafs. Det saknas 21 mandat.

UK: Jag vet. Och det skulle inte hjälpa med extraval just nu för det skulle bara bli samma sak igen.

JÅ: Jag anar vart du vill komma. Vi ska skapa en situation där vi ser ansvarstagande ut och Björklund och Lööf ser ut som de virrpannor de ju är så att väljarna i nästa val ger oss de extra 21 mandaten. Smart tänkt. Men hur ska vi hamna där?

UK: Det kommer nog att ta något år och det är ett stort spel, men jag tror det är värt chansningen för om vi ska hålla på så här som det ser ut nu så kommer Sverige att gå under på kuppen.

JÅ: Jag fattar. Snygg plan om jag förstår dig rätt. Det kan faktiskt gå med lite skickligt spel från vår sida. Vi börjar med att fälla varje förslag till S-regering och sedan röstar jag på dig som statsminister i en alliansregering.

UK: Du fattar snabbt, Jimmie. Du får ta på dig statsmannahatten och förklara att du släpper fram en alliansregering trots att allianspartierna vägrar att tala med dig. Du offrar dig för Sverige, helt enkelt.

JÅ: Ja, och du uppfyller dina löften mot allianspartierna att inte prata med mig och på samma gång ditt löfte till väljarna att bilda en alliansregering.

UK: Sedan kommer nästa fas när vi i alliansen regerar med ditt stöd. Då väntar vi på en lagom kris att utnyttja för Sveriges förnyelse. Det kommer att komma kriser, det gör det alltid. Antag till exempel att det genomförs ett större terrordåd. Folk blir upprörda och skrämda och kräver tryggt och pålitligt ledarskap. Då kan du börja kräva saker av alliansregeringen för att fortsätta att stödja oss ”i det uppkomna läget”. Och då kommer jag att säga till Björklund och Lööf att alliansen faktiskt måste prata med och till och med samarbeta med SD. För landets skull.

JÅ: Det är faktiskt jättebra. Stämningarna i landet kommer att vändas till förmån för ett samarbete mellan alliansen och mig. Då finns det två möjligheter.

UK: Vilka då, menar du?

JÅ: Ja, den ena är att Björklund och Lööf biter i det sura äpplet och ger sig. Den andra möjligheten är att ihärdigt håller fast vid sin envisa motvilja mot mig och vägrar samtala.

UK: Just det. Då utlyser jag extraval!

JÅ: Jäpp, och extravalet har vi tillsammans med KD stor chans att vinna eftersom vi är de enda som lyssnat på folkopinionen och är beredda att ta ett seriöst ansvar för Sverige. Men du, Ulf, kan jag lita på dig? Vad händer om vi sverigedemokrater tvärtemot vad vi hela tiden sagt släpper fram en alliansregering och ni fortsätter att vägra att prata med oss?

UK: Det är ju det som ger dig en chans att plocka hem en massa poäng i nationellt ansvarstagande. Det är ju det vi ska använda krisen till. Du har släppt fram oss i hopp om att vi ska ta vårt förnuft till fånga. Och när vi inte gör det – vilket vi troligen inte gör om Björklund och Lööf ska vara med och bestämma – det är då du och jag som under nationens jubel iscensätter resten av planen.

JÅ: Det finns en annan risk också. Det är att ni för sossepolitik och regerar vidare med de rödgrönas stöd.

UK: Det skulle gå sossarnas ära för nära. De tål aldrig att bli stödparti åt alliansen.

JÅ: Du har nog rätt. Om du inte håller din del av avtalet kan jag alltid dra tillbaka mitt stöd till alliansen och då blir det extraval när det passar mig. Låter bra. Vi kör, Ulf!

PS Min oro är att Ulf Kristersson inte är lika cyniskt maktlysten som jag skulle vara i hans ställe. Jimmie Åkesson skulle kanske vara det.

39 reaktioner på ”Om jag hade varit Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson

 1. boerje2 skriver:

  Sverigedemokraterna behöver sätta Alliansen på plats och visa den hur liten och obetydlig den är. Det kan ske genom att inte fälla Stefan Löfven vid statsministeromröstningen och låta sossarna sitta kvar. Därefter kan JÅ påminna Alliansen om att den kommer att bli ännu mindre och obetydligare 2022. Det här är SISTA gången som Alliansen har chansen att bilda regering. För 2022 har svenska folket lärt sig att det bara finns ett alternativ till fortsatt massinvandring av vänsterröstare och det är Sverigedemokraterna. Alliansen er tid är ute, segra tillsammans med Sverigedemokraterna eller DÖ!

  Gillad av 9 personer

  • boerje2 skriver:

   Om man vill få ett träd fällt på tomten så är inte det gratis. Det ska det inte heller vara att få en regering fälld. Ingen skulle komma på tanken att säga till trädfällarna att vi pratar inte med er och vi tänker inte betala er heller. Vi förväntar oss att ni arbetar gratis under vårt samfällda förakt!

   Gillad av 6 personer

   • Elisabeth skriver:

    Håller med Boerje2, sätt Alliansen på plats. Som signaturen ”Östra Hult” skriver nedan, man har inget att vinna på att vara hyggliga och förstående, inte ett lillfinger bör ges. Åkesson kan vända dem ryggen tills de ber om hjälp. Låt dem som ställt till med landets misär försöka reda upp det ( vilket de inte kommer att klara, förstås). De här partierna ska sammanlänkas med misären, identifieras med den, det är dessa partier, i ohelig allians med media, som orsakat Sveriges problem. Åkesson borde avsluta varje tal, varje intervju, med siffrorna från Migrationsverkets prognos. Det säger allt om vad som väntar.

    Gillad av 14 personer

  • Pelle skriver:

   Enig. Alliansen måste sättas ordentligt på plats. Det första steget är att rösta mot deras förslag till talman. Stöd sedan endast en Alliansregering om personen Annie Lööf inte ingår i den. Finns hon med som tilltänkt minister – rösta emot. Kuppar de in henne ändå – fäll budgeten. Annie Lööf är svensk politiks absolut farligaste extremist, en demagog och floskelspruta utan dess like.. Det är dags att ta av handskarna nu. Villfarelsen där Alliansen tror att de på egen hand kan bestämma något måste en gång för alla tas ur dem.

   Gillad av 19 personer

   • Elisabeth skriver:

    Helt rätt, Annie Lööf är förrädiskt farlig. Hon kan anamma trender ( me-too och identitetspolitik) och stoppa in i sin politik , på det sättet får hon en farlig svans. Hon har en kaxig image, hon har personliga makt-ambitioner.Hon är en streber. Och ingen synar henne. Synd att så många uppenbarligen missade debatten Lööf-Åkesson kort innan valet i Expressen-TV. Han fullständigt krossade henne där. Kaxiga Lööf såg vilsen och ynkllg ut, floskelmaskinen gick på tomgång. Mycket avslöjande.

    Gillad av 7 personer

 2. MartinA skriver:

  Tja, om det nu finns någon sån opinion. M och KD har konsekvent agerat svenskfientligt i 20 års tid. Varför skulle de ändra sig nu? Ms super-massinvandrings-globalist Kristersson hittade på att kampanja på en restriktiv invandringspolitik nio månader inför det här valet, efter en livstid av globalism och massinvandring. Han har ju till och med köpta sina egna barn från långtbortistan.
  Det är mycket troligare att UK har lurat väljarna än att han skulle lura hans globalistvänner i L och C.

  Gillad av 11 personer

  • Christer L skriver:

   1. PE räknar fortfarande inte på utländska intressen i svensk politik: allt sådant som kan sammanfattas ”konspirationsteorier”. I fantasin finns möjligheter till många regeringskonstellationer och dialoger. Men den verklige Kristersson agerar måhända som han gör i relation till SD därför att det är hans ställning, internationellt sett, att så göra.

   2. Sossepolitiken med början hos Palme leder till ett islamiskt maktövertagande bit för bit av (i flera olika bemärkelser) svenskt territorium. Islam är en övernationell maktordning, som ska utgöra styrsystemet för det framtida Europa. I detta styrsystem ingår att det ledande samhällsskiktet äger oerhört mycket aktier, mark, byggnader, guld, silver, olja och andra rikedomar utspridda över många länder. Detta passar ihop med globalismen. Således är den egentliga svenska politiska frontlinjen mellan globalism/islam/DÖ å ena sidan och SD å andra sidan.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Utländska intressen skulle nog i och för sig gärna se en stabilisering i sverige. De har tillräckligt med utomeuropeer här så att det räcker med att lägga ett minimum av inflytande och resurser för att starta ett inbördeskrig här.

    Jag misstror att UK gör någonting eftersom jag tror han är för lealös helt enkelt. Och jag tror han helt saknar övertygelser. För att krossa L och C krävs mod, handlingskraft och övertygelse. Vilket han saknar.

    Gillad av 2 personer

 3. Hosianna skriver:

  Underhållande, käre Patrik, men nästa val kommer att göra SD störst, oavsett när det kommer.

  Hederliga, politiskt misshandlade moderater måste göra uppror och detronisera den slemme Ulf Kristersson, vars aversion mot Jimmie Åkesson verkar – liksom hos M:s förre, landsförstörande partiledare – vara rent personlig. Han kommer inte att agera i svenska folkets intresse… alls.

  Gillad av 8 personer

 4. To have and have not skriver:

  Det talas om gränskontroller, jag upprepar mig, väldigt ofta så är Öresundsbron helt obevakad, INGEN kollar. Detta kan ses på långt avstånd. Sker kontroller så är det praoelever, och någon enstaka gång poliser, men även då kan man byta vägbana. Sedan, som noterats så kan man ju bara be att få stanna om man saknar papper. Vi måste finna ett nytt namn för hur Sverige styrs, för demokrati är det inte, kanske femokrati, för alla manliga principer om fasthet, försvar rimliga straff är borta, det är då följdriktigt att vi släpper in mördare så att Ebbas pappa nu skriver debattartiklar. Männen är reducerade till att få sina döttrar mördade med politikernas och medias stöd. Mördare allihop.

  Mitt hat mot de som styr Sverige är bottenlöst.

  Artikeln lider av ett fel, den utgår från att de inte vill ha det då här. Jag har börjat tvivla också på SDs uppsåt, misstagen är så många, man har suttit i riksdagen länge nu, trots det så tror svenska folket att massinvandringen har slutat, SD hade kunnat avsluta varje anförande med hur många som kommer, de hade kunnat lämna ämnet i varje debatt för att informera om hur många som kommer. De som vunnit mest på invandringen är ju SD självt.

  Gillad av 9 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Det finns bara ett alternativ till gränskontroller och det är tillräckligt kännbara konsekvenser på att påträffas där man inte får vara.

   Det jag menar skulle fungera som kriterium för legal resenär, är att man har skaffat bevis på ekonomisk garant och med en sådan riskerar man inte att förorsaka landet man besöker med några kostnader som inte blir täckta.

   Gillad av 1 person

  • Christer L skriver:

   ”De som vunnit mest på invandringen är ju SD självt.”

   Exakt! Och förhoppningsvis har de beräknat vad som är tillräckligt stor opinion för, och när det läget inträffar får vi se på tvärvändningar. Då blir det segra eller DÖ.

   Gilla

  • W skriver:

   En elev på en gymnasieskola i Jönköpings län misstänks för att ha våldtagit en lärare inne i skolans lokaler, det bekräftar polisen för SVT. Eleven är anhållen misstänkt för våldtäkt.
   Brottet ska ha skett i fredags inne i skolans lokaler och polisanmäldes under måndagen. Gymnasiechefen på skolan säger till SVT att all personal informerats under tisdagsmorgonen. Hur detta skett vill personen inte berätta. Läraren mår efter omständigheterna bra och är tillbaka i tjänst.

   – Jag tycker det är ett fruktansvärt brott, säger gymnasiechefen till SVT Nyheter Jönköping.

   Gilla

 5. Östrahult skriver:

  Jag tror att texten tillskriver mannen som uppträder som en elevrådsordförande egenskaper som han inte har. SD har inget att vinna på att vara hyggliga och förstående. Inte ett lillfinger ska ges.

  SD bör börja med att lägga ner sina röster i statsministeromröstningen med motiveringen att ingen av kandidaterna tagit kontakt för att sedan rösta emot den rödgröna budgeten.

  Gillad av 9 personer

 6. Fredrik Östman skriver:

  Önsketänkande hjälper inte mer än defaitism. Det där drömmer de kanske om och tror rent av att de äjjänklijjen skulle vilja, på sådana fatnasier baserar de sina uppblåsta egon, men för att handla, för att stå upp för det goda och taga risken att misslyckas, för att agera och göra sitt jobb är de för fega och giriga. Lilla lilla Lilluffe. En lus i fanans veck.

  Gillad av 2 personer

 7. brrr skriver:

  Många resonerar fortfarande som om U.K. och EBT faktiskt VILL något annat än att fortsätta på inslagen väg. Jag undrar vad som får så många att tro det.
  Dessutom är det troligen ett stort finansiellt och ekonomiskt sammanbrott att vänta inom de närmsta åren, och jag tror inte att U.K. vill sitta som statsminister då, utan ta över efter krisen när hela offentligsektorn redan har brakat ihop och någon annan -Löfven- associeras med det.

  Och apropå Sandgrens artikel om valfusk igår: Hur kommer det sig att Eliasson ganska nyligen blev GD för MSB, och nu snart ska flyttas vidare till ambassadörspost? (troligen den mycket eftertraktade posten i Ottawa)

  (En konspiration är en helt eller delvis hemlig överenskommelse mellan två eller fler pesoner, och sådant pågår naturligtvis hela tiden överallt på alla nivåer. Tittar man på skeenden och gissar vad som pågår, blir man hånad som foliehatt och konspirationsteoretiker. Det är ett ganska effektivt sätt att få folk att avstå från dylika gissningar, åtminstone från att ge luft åt gissningarna.)

  Gillad av 5 personer

 8. Lena M skriver:

  SD har gått framåt med hjälp av hyllandet och värnandet av den missbrukade asylrätten. Sluta upp med det så tappar SD fotfäste och grund. Märkligt att våra politiker inte förstår att SD är en följd av deras ansvarslösa migrationspolitik. Vill man att SD ska växa så varsågod att fortsätta ”värna” asylrätten. Det gynnar inte Svenska folket.

  Gillad av 3 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Lena M – Det handlar inte bara om missbruket av ”asylrätten” — det rör sig om att en destruktiv sekt, ”PK-sekten” har fått makt över egentligen alla riksdagspartier UTOM SD.

   Detta avspeglas på alla områden — ta ex-vis skolan: Den har förstörts av att PK-dårarna fått makt över skolpolitiken och infört en helt vansinnig pedagogik som strider mot vetenskapliga fakta. Skolans nedgång är en kombination av detta — och förstås av invandringen.

   Det är alltså inte så att man skulle ”bli av med” SD genom att bara införa en mer realistisk migrationspolitik. Varför skulle man försöka det, när de är den enda kraft som genomskådar problemens ideologiska upphov + är starka nog att åstadkomma förändring?

   Mattias Hans Karlsson talar om en ”kulturkamp” — och detta är exakt vad det rör sig om. En svårartad infektion av vänster-vanvett som började 1968 och bara har förvärrats sedan dess.

   Gillad av 6 personer

   • Hovs_hällar skriver:

    Mattias Hans Karlsson säger bland annat:

    ”…Att den svenska nationalstaten är långsamt döende är ett verifierbart, empiriskt faktum. Om man extrapolerar de senaste decenniernas utveckling ett antal decennier framåt i tiden, så går det inte att komma till någon annan slutsats….”

    ”…Det finns övertygande, empiriska, vetenskapliga belägg för att med kraft hävda att nationalstaten och den gemensamma identiteten är en grundförutsättning för att kunna skapa och upprätthålla ett gott samhälle.

    Nationalstaten är en grundförutsättning för demokratin. Ingen vet säkert ifall demokratin överhuvudtaget kan överleva utan nationalstaten, men mycket talar för att den inte kan det.

    Den gemensamma identiteten föder socialt kapital och inre solidaritet. Utan dessa faktorer är välfärdsstaten dödsdömd …”

    — Karlsson hänvisar till den amerikanske statsvetarprofessorn Robert D Putnams rapport ”E pluribus unum”.

    Gillad av 6 personer

   • jörgen skriver:

    Endast en stark stat kan garantera våra rättigheter, friheten att uttrycka sig. Men vi har fått det motsatta.
    En nation utan gränser är ett missfoster, vilket oligarkerna i EU hela tiden förstod. För det första är det inte längre representativ demokrati, för vad representerar politikerna? förutom sitt eget bankkonto, sin egen karriär och oligarkerna i Bryssel? För det andra har regeringen, som inte representerar folket, ingen territoriell jurisdiktion över ett land utan gränser. Högsta domstolen i landet är inte längre den högsta rättsliga enheten och alla domar och lagar inklusive grundlagen kan upphävas av andra domstolar utanför landet. Således är rättsstatsprincipen och konstitutionens skydd helt illusorisk.

    Utan gränser fungerar alla kontrollmekanismer och balanser i samhället inte längre. Utan nationen är självstyre inte möjligt. Läs här varför:
    http://www.spiked-online.com/newsite/article/12805#.WqASIWuWxjo
    https://openaccess.leidenuniv.nl/handle/1887/19141

    Gillad av 4 personer

   • Karl Oskar skriver:

    ”en destruktiv sekt, ”PK-sekten” har fått makt över egentligen alla riksdagspartier UTOM SD”

    Exakt så är det!

    Till exempel:
    Invandring är idag 130 000 nya migranter år efter år. Politikerna ljuger och säger man lagt sig på Europas miniminivå.

    Hur kan det vara så? Obegripligt?

    Nej, helt logiskt. PK-sekten är nämligen i klar majoritet i riksdagen. Och PK-sekten vill detta, ju.

    Gillad av 2 personer

 9. Göran Holmström skriver:

  Mycket underhållande Patrik, fast hur det hela landar för folket är redan spikat.
  Hur laguppställningen ser ut är oviss, men spelplanen är oförändrad. Makten och media mot folket. Ena laget får pucken och det fintas och dribblas, folket håller på att göra mål. Men domaren tar fram en ny liten regel klubbskatt och kortar ner klubban samt snor skridskorna. Makt och media laget jublar och sätter första målet.
  Folket skriker fusk, domaren ler och säger jag sätter reglerna och utvisar hela Folket till omklädningsrummet. Det nya laget migranterna får spela med M och M
  Alla är glada ( utom folket då, men dom räknas bara när skatten ska betalas)
  Slut på sagan.

  Gillad av 3 personer

 10. Lars-Erik Eriksson skriver:

  AKB hade ett drömläge, UK hade väl också en möjlighet, nämligen att träda ut ur Reinfeldts o Borgs skugga på riktigt.
  Att sikta på och att sätta sig med ett förvirrat C och ett schizo L i en regering talar sitt tydliga språk, man menar inte allvar med sina utfästelser.
  Både Reinfeldt o Lööf har talat löst om hur Sverige skall efterlikna USA på migrationsområdet utan att reflektera över eller ta hänsyn till att etniciteter spelar roll, att historien, det homogena, är Sverige, och att all verklig förändring är ett gigantiskt experiment som omvandlar nationen till någonting okänt annat. Om Sverige varit dysfunktionellt skulle jag ha förstått ambitionen.
  Nu handlar det, vi, om ett projekt för utopister sjösatt av denna nations hatare.

  Gillad av 6 personer

 11. Sitter vi alla i samma båt? skriver:

  I många fall är drömmar förvirrade och kaotiska. I natt drömde jag en sådan dröm. Att jag var med om en fartygsförlisning. Och att stor oreda rådde på däck. Och värre blev det när folk upptäcke att livbåtarna var för få.

  Några handlingskraftiga män började då organisera. Värdigt och bestämt. Kvinnor och barn först. Därefter männen, i mån av plats. Inget sades om i vilken ordning männen skulle radas upp. Vem som var mer värd än den andre.

  Där någonstans vaknade jag upp. Och kom genast att tänka på den stundande regeringsbildningen.
  Och hur den präglas av en bekännelse till ”allas lika värde”. Där allas lika värde kommer ur en felöversättning från FN:s Deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Vars första artikel lyder; ”All human beings are born free and equal in dignity and rights”. Som i svensk översättning blivit; ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.” ”Dignity” har i den svenska översättningen översatts till ”värde” – och inte till engelskans ”värdighet”.

  De män som tog kommandot i min dröm uppvisade stor värdighet. Man delade upp folk efter olika värde. Kvinnor och barn först. Därefter männen. I mån av plats. Dock oklart i vilken ordning.

  Den regeringsbildning som är i faggorna präglas knappast av någon större värdighet. Mer av förvirring och en bekännelse till allas lika värde. Därför måste SD uteslutas. Cirka 1 miljon människor måste hållas borta. För det är skillnad på värdighet och värde. Både vid en fartygsförlisning och vid en regeringsbildning. Några är alltid mer värda.

  Ibland kidnappas verkligheten av ett litet ord.
  Ett misstolkat ord. Som får stora konsekvenser.
  Nu avgörs Sveriges framtid av en felöversättning. Människans värdighet förvandlas till en ond dröm.

  Gillad av 2 personer

 12. H Portell skriver:

  Försöker förstå varför 7 partier anser att Sveriges Riksdag minskat från 349 mandat till 287 mandat och att 1.135.600 röstande utestängts från inflytande. Oavsett vad man tycker om de olika partierna så deltar alla i vår demokrati och företrädare för partierna måste nog rätta sig därefter. Varför anses det att ”slaget” står mellan de två blocken med 144/143 mandat av 349? Dvs inget block har majoritet såvida de inte anser att endast 287 mandat skall besluta!

  Gillad av 4 personer

 13. Jan Andersson skriver:

  (SL) Ja, välkomna då min kära ”kollegor” till detta något informella möte! Ingen får gå härifrån idag utan att vi har bestämt vem som blir statsminister. Det blir arbetslunch, jag har beställt pizza till klockan tolv.
  (IL) Vilken sort?
  (SL) Äsch, inte vet jag! Någon rödgrön röra av nåt slag? Ekologiskt!

  (Det knackar försiktigt på dörren, JÅ kikar in genom dörrspringan.)

  (JÅ) Jaså ni sitter här utan mig! Men hädanefter slipper ni inte oss, kom ihåg det!

  (JS reser sig halvvägs och stirrar på JÅ).

  (JS) Ska han va’ med så går jag!
  (SL) DU sätter dig igen! Ni är båda skitpartier med en massa knäppskallar. Du ska va’ jävligt glad att du får va’ med själv!
  (JS) Men HAN är ju nazist!
  (SL) Nazister är vi allihop, du med och jag med! Nu snackar vi inte mer om det. Till sakfrågan! Vem ska bli statsminister? Några förslag?
  (JS) Ja i så fall, sittande!
  (IL) Nog med förslag!
  (UK, EBT och AL samtidigt) Votering!
  (SL) Votering är begärd och skall genomföras! Väljer mötet SL till statsminister?
  JAAA!
  (SL) Jag finner att mötet har valt SL till statsminister för mandatperioden! (Slår klubban hårt i bordet).
  (EBT) Handuppräckning!
  (SL) Rösträkning är begärd och skall genomföras! Hur många väljer INTE SL till statsminister? (Endast AL räcker upp handen.)
  (SL) Jag finner att sju har röstat för förslaget till ny statsminister, en har röstat för!

  (Det knackar på dörren igen, pizzabudet tittar in med sju kartonger).
  (SL) Ahh, här kommer käket! Jag beställde fyra buteljer rödvin också, för att fira att vi kunde enas så här snabbt, tvärtom som hatmedia påstått. Skål på er alla! Härligt att skåda att demokratin inte är död än i Svedala! Nu kör vi så det ryker!

  Gillad av 1 person

 14. Nils Dacke skriver:

  Instämmer med @Elisabeth, Åkesson gjorde två stora misstag under valrörelsen, dels att inte vara tillräcklig påläst om sin egen budget och dels det STORA misstaget , att inte prata tillräckligt om migrationsverkets senaste prognos som släpptes en Söndag mitt under semestern på regeringskansliets order. Jag tror inte svenska folket förstod/förstår att det kommer minst 300 000 st invandrare åren 2018-2021, enligt regeringen har vi ju stramat åt migrationspolitiken. Jag tror nog nu att vi kan invänta ett extraval någon gång under 2019 och vid den valrörelsen måste 7K partierna visa korten på ett helt annat sätt.

  Gillad av 4 personer

 15. Leif Nilsson skriver:

  Valresultatet Skåne bör vara en nyttig lärdom för moderaternas partiledning.
  Östra Göinge kommun har en moderat kommunpolitiker som vågar säga sanningar, som annars bar sverigedemokrater vågar säga. Resultatet är att moderaterna blev största parti i kommunvalet med 42,7%, medan de i riksdagsvalet bara fick 18,3% av göingarnas röster.
  Sverigedemokraterna blev däremot största parti i göingarnas riksdagsval, med hela 33,5%, medan SD i kommunvalet bara fick 16,1%.

  Göingarna litar, av förståeliga skäl, inte på de moderata riksdagskandidaterna.
  I Skåne som helhet blev Sverigedemokraterna det största partiet i riksdagsvalet. Skåningarna tycks vara mindre drabbade av den politiska korrekthet, som förlamar och undergräver nationen.

  Gillad av 2 personer

 16. Björn G skriver:

  O.T. Danskarna visar vägen – äntligen.

  400 anställda får lämna Danmarks Radio
  Var femte krona i budgeten ska bort och för Danmarks Radio kostar det både i antalet kanaler och anställda.
  Hälften av tv-kanalerna försvinner, antalet radiokanaler minskar från åtta till fem. Och uppemot 400 anställda får lämna public service-bolaget.
  Totalt handlar det om årliga besparingar på omkring 420 miljoner danska kronor när sparpaketet är fullt genomfört 2021, uppger Danmarks Radio i ett glatt pressmeddelande.

  Gillad av 6 personer

 17. lookslikeanangel skriver:

  The Winner Takes It All

  Jag tror inte att Jimmie Åkesson har lust att krypa in genom kattluckan!
  – Kanske väntar man sig både öppen dörr, välkomstdrink och trerätters.

  Sverige har många problem;
  – Ekonomin, lågvärderad valuta, lågkonjunktur(?), kanske bostads-/finanskris?

  – Bristande kvalitet på utbildning. Enormt tryck på vitala samhällsfunktioner.

  – Fortsatt dålig gränskontroll.
  – Fortsatt skyhöga tal av asylsökande.

  – Ökande enklavisering och konflikter, inte minst religiöst/kulturella.
  PLUS kriminalitet av grovt slag.

  Man kan inte komma ifrån att Sverigedemokraterna de facto har lyft
  fram flera av problemområdena.

  Personligen vill jag ha ett autonomt Sverige, som är ekonomiskt starkt,
  modernt och framtidsinriktat.

  Kort sagt, en politik som verkar i den riktningen.

  Gillad av 1 person

 18. Vax skriver:

  AfD:s opponenter, som ofta stämplar partiet som ”extremhöger” eller ”extremistiskt” hävdar att partiets påstådda kopplingar till nynazistiska grupper utgör ett existentiellt hot mot Tysklands konstitutionella ordning. AfD:s supportrar svarar med att Tysklands politiskt korrekta etablissemang försöker, i rädsla för att förlora makt och inflytande, försöker bannlysa ett legitimt parti som har lovat att sätta de tyska medborgarnas intressen i första rummet.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/13006/tyskland-antiinvandringsparti

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.