Tuffe Uffe är inte tuff

Mohamed Omar

Ärkeskurken i berättelserna om Harry Potter heter Voldemort. Men få vågar uttala hans namn. I stället omnämns han som ”Ni-vet-vem” eller ”Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn”.

Något av samma fenomen hittar vi i vår egen debatt om islamism. Man går som katten runt het och gröt och är helt tyst eller så använder man generella termer som ”religiös fundamentalism” för att gardera sig mot anklagelser om så kallad ”islamofobi”.

När Ulf Kristersson strax före valet publicerade en stor debattartikel om integration i Svenska Dagbladet nämnde han inte islam eller islamism med ett enda ord, trots att islamisk fundamentalism sannolikt är det största hindret för att skapa en god sammanhållning i vårt land och fanatiska islamister utgör det största terrorhotet.

Han kallas Tuffe Uffe just för att han saknar tuffhet. Så här skriver han om ”klanvälden” och ”moralpoliser”:

”Vi får aldrig låta klanvälden eller självutnämnda moralpoliser diktera hur flickor och unga kvinnor ska göra sina livsval. Här måste vi sätta hårt mot hårt. I den diffusa debatten om ‘svenska värderingar’ så är detta i allra högsta grad konkret. Den som tror att det är i sin ordning med kulturella eller andra förevändningar för att inte låta kvinnor och flickor bestämma i sina egna liv, den kommer att missta sig.”

Men vilka är dessa moralpoliser? Vilken moral är det de vill tvinga på andra? Det vågar inte Tuffe Uffe nämna. Islam är religionen som inte får nämnas vid namn. Han vill heller inte prata om hur det här problemet uppstod, nämligen genom årtionden av ansvarslös invandringspolitik. Man borde ha varit hård och tuff vid gränserna.

När Varken hora eller kuvad (VHEK), en förening som arbetar mot hedersförtryck, höll möte i Folkets hus i Rinkeby den 20 september 2016, hände följande:

På mötet berättade Zeliha Dagli om ökad islamisk fundamentalism i förorterna och hur kvinnorna trängs undan. Hur hon flytt från hedersförtrycket i Turkiet bara för att se det breda ut sig i det nya landet.

”Enligt vår senaste undersökning har 82 procent av unga tjejer i Järvaområdet svarat att de har ett begränsat privatliv. Det är alarmerande”, sa föreningens ordförande Amineh Kakabaveh.
Men det mötet blev stört av fundamentalister. Män som inte gillar att man pratar om hedersförtryck.

Vänsterpartisten Jonas Lundgren är engagerad i föreningen och var med på mötet. Så här skrev han på Twitter samma dag: ”På förekommen anledning: när religiösa fundamentalister hotar och trakasserar oss feministiska aktivister visar de att vår kamp spelar roll.”

Senare blev han tydligare i en statusuppdatering på Facebook:

”Idag hade ‘Varken Hora eller Kuvad’ ett väldigt lyckat möte i Rinkeby Folkets Hus med våra vänner i Kvinnoväxt. Tyvärr förstördes den goda stämningen av ett gäng upprörda kvinnor som ägnade sig åt att sprida konkreta lögner och förtal mot oss under seminariet. Efteråt blev stämningen hätsk och hotfull utanför möteslokalen. Många systrar kände sig rädda och oroliga när en större grupp män kom in i entrén. För mig berättade dessa män att de vet vem jag är. Ni fega jävlar som går på feministiska aktivister på det här sättet: ert agerande kommer aldrig få oss att backa.”

Lundgren blev alltså hotad av dessa fundamentalistiska män som meddelade att de minsann ”vet vem han är”. Stämningen var hätsk och hotfull. Läsarna på Twitter och Facebook undrade förstås vilka dessa hotfulla, fundamentalistiska män var. Vilken religion hade de?

På detta ville inte Lundgren svara. På Twitter skrev han: ”Det har strömmat in frågor om vilken religion de som idag ställde till bråk på VHEK:s möte i Rinkeby hade. Svar: Vet inte, bryr mig inte.”

Han överlåter åt oss att spekulera alltså. Hm… låt mig gissa, kan de ha varit pingstvänner? Buddhister? Nej, jag tror att vi alla vet vilken religion det rör sig. Jag talar förstås om ”fredens religion”. Hade det varit någon annan religion än islam hade Lundgren inte tvekat att tala ur skägget. Man ska ju inte underblåsa den så kallade ”islamofobin”.

Ärkeskurken i Harry Potter-böckerna nämns inte gärna vid namn. Men alla vet vem man menar ändå. Låt oss säga att islam verkligen var fredens religion, då hade det ju de mest fundamentalistiska varit de mest fredliga, eller hur? Men så är det inte.

Att vi har växande problem med ”klanvälden” och ”moralpoliser” beror till stor del på den ansvarslösa invandringspolitik som fördes av Tuffe Uffes parti. Med mindre av ”fredens religion” hade vårt samhälle varit fredligare och med en tuff invandringspolitik hade vårt samhälle varit mycket snällare.

Tuffe Uffe skriver att integrationen är en ”ödesfråga” för Sverige. Ja, men före integrationen kom massinvandringen. Ta saker i rätt ordning, så att de blir begripliga. Massinvandringen är den stora frågan.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock).

58 reaktioner på ”Tuffe Uffe är inte tuff

 1. Jari Norvanto skriver:

  ”islamism” är den ”frispråkiges” fikonlöv, när det i själva verket är islam som avses. Graden av ism och aktivism spelar inte den överordnade rollen, när demografin kickar in.

  Gillad av 10 personer

  • Sven Lindeberg skriver:

   Undertecknad läser just nu Robert Spencer nyutkomna bok:
   The History of JIHAD from Muhammad to ISIS.
   Ingen bok av Robert Spencers 18 nu skrivna om ISLAM finnes att
   låna från Svenska Bibliotek.
   Köpes på Amazon.
   Påstås komma på Bokus.
   Läsningen är FASANSFULL.
   Och borde vara OBLIGATORISK för alla med inflytande i vårt svenska samhällsklimat.
   Mene Mene Tekel på ALLA dörrar….
   Sven Lindeberg

   Gilla

 2. Jan Andersson skriver:

  ”Vi får aldrig”. Det har inte direkt varit ett svenskt problem med klankultur. Gäster som inte kan uppföra sig brukar avvisas (snällt eller bryskt efter behov). Det är det enda vi ska göra i detta fallet, så slipper vi komma med sådana här uttalanden om situationer som vi ändå inte kan göra ett enda litet dugg för att hindra.

  Gillad av 6 personer

  • patriotzz skriver:

   Jan Andersson om våra låtsaspolitiker inser ätt det går totalt fel om de inte växer upp och tar det ansvar som ingår i riksdagslönen, kan det bli riktigt otrevligt.
   Vi har alla lagliga medel att avvisa eller internera hot mot nationen.

   Gillad av 2 personer

  • Gunnar Löfvenberg skriver:

   Jan Andersson om våra låtsaspolitiker inser ätt det går totalt fel om de inte växer upp och tar det ansvar som ingår i riksdagslönen, kan det bli riktigt otrevligt.
   Vi har alla lagliga medel att avvisa eller internera hot mot nationen.

   Gillad av 2 personer

 3. Hosianna skriver:

  Tack, envetne Eddie, för att du orkar fortsätta sprida dagsljus och frisk luft i det ”svenska” etablissemangets unkna åsiktskorridor.

  Visst är väl den godhjärtade, kloke och tappre Jimmie Åkesson påfallande lik Harry Potter, som också har en duktig, rödhårig flickvän?

  Gillad av 12 personer

  • patriotzz skriver:

   Inte alls! FN:s lagar för invandring kan alltid tillämpas. Dessutom slår EU:s lagar över.
   Räcker inte det kan Sverige vid behov tillämpa undantagslagar.
   Samhället kan inrätta interneringsläger och möjligheterna till ingripande blir plötsligt obegränsade.

   Gillad av 9 personer

  • Gunnar Löfvenberg skriver:

   Vi måste följa FN:s konventioner om invandring och EU:s bestämmelser.
   VI HAR DESSUTOM ALLTID MÖJLIGHET ATT INFÖRA UNDANTAGSLAGAR SOM TEX TILLÅTER INTERNERING!

   Gillad av 2 personer

  • pllay skriver:

   Du har så rätt.
   Den politiska klassen har grundlagfäst mångkulturen vilket är en lag som påbjuder undanträngningen av den svenska kulturen och i praktiken det svenska folket.
   För att ändra grundlagen krävs 2 på varandra följande politiska beslut med riksdagsval emellan besluten.
   Beslut som alltså skall fattas av samma politiska klass som införde mångkulturen i grundlagen.
   Sannolikheten för att den politiska klassen skall erkänna beslutet om införande av mångkultur felaktigt får nog anses obefintlig, nu och så länge det mediala/politiska etablissemanget har makten.
   Realistiskt finns endast 2 alternativ för det svenska folket, underkastelse och utplåning eller revolt och återtagande av landet samt införande av demokrati.
   För närvarande anser 82% av den röstande väljarkåren att underkastelse är den rätta vägen att gå, en radikal minskning från föregående val då 87% ansåg samma sak.

   Gillad av 4 personer

  • phnordin skriver:

   Klansamhället betyder alltså enligt dig att det är grönt ljus för minoriteter att skapa egen stat och egna lagar inom landets gränser? Det står f.ö inget i grundlagen om klansamhällen. Din slutsats är både missvisande och ohederlig.

   Gilla

 4. V for Vendetta skriver:

  Integrationen skulle också kunna beskrivas så här. Sveriges armé är tydligen ca 50 000 man stark varav 20 000 är hemvärnsmän. Enligt SÄPO skall det kunna finnas ca 200 000 extrema islamister i landet, jag förutsätter att de använt försiktighetsprincipen vid bedömmandet. Dessa 200 000 är mindre än 10% av den invandrade befolkningen. De är ofta krigsvana och man får kanske förutsätta att en stor del också är stridsvana. Den mobilisering man såg i senaste valet där områden med synnerligen lågt valdeltagande plötsligt exploderade i viljan att rösta och dessutom röstade 80-90% på S är något som landet aldrig tidigare skådat. Viljan att rösta styrdes alltså på central nivå då jag har svårt att tro att en flock människor vaknar upp med samma tanke i huvudet samma dag och på samma tid. Vad skulle hända om de 200 000 radikala muslimerna fick en central order?

  Gillad av 7 personer

   • V for Vendetta skriver:

    Tja, tittar man lite löst på röstetalen i de sk socioekonomiskt utsatta områdena så borde de som värna sin religion till den spets att de söker samhällsförändring för den vara betydligt fler än 3000 personer. Jag tror heller inte att ett krig skulle stå i skogen. Det skulle stå i städer och bedrivas likt gerilla och terroristverksamhet och mot den hjälper inte så många stridsvagnar.

    Gilla

   • Linden skriver:

    Vendetta@
    Helt rätt, muslimer är rädda för skogen.
    Deras erövringskrig har alltid stoppats av skogrika länder.
    Så kniper det kan vi göra som snapphanarna.
    För vem tror att dagens sillmjölkar som röstar och betalar för att bli invaderade kommer att ha stake att ta strid.

    Gilla

   • observatör skriver:

    De skogrika länderna i svenskt närområde är Finland och Ryssland.
    Om det verkligen kniper är väl samarbete möjligt och då bör vi inte nu göra oss till ovänner med det största av dessa två.

    Gilla

  • patriotzz skriver:

   En kraftig under och överdrift.
   De svenska stridskrafterna är stridsövade, välbeväpnade och tränade att strida i Svensk terräng.
   De är försedda med stridsvagnar, stridsfordon och artilleri. Utöver dem kan man tänka sig att i en situation som du antyder, vendetta kan man förfoga över ett stort antal icke organiserade men militärt erfarna män som har erfarenhet från utlandsuppdrag.
   Vi har därutöver ca 500000 jägare med jaktvapen i. hemmet.
   Du uppskattar att det kommit hit ca 200000 invandrare som är i lämplig ålder för aktiv kamp enligt Säpo. De siffror jag sett är ca 3000 islamister. Till stor del obeväpnade, utan organiserad ledning eller träning. De saknar dessutom vana vid strid i svensk terräng.
   Troligen är dessutom merparten av de 200000 inte villiga att utöva beväpnad kamp.
   En majoritet av invandrarna har troligen kommit hit för att integreras eller för att njuta frukterna av den svenska generositeten.
   Om vi har en regering eller en politisk majoritet som inser allvaret då fientligheter utbryter kan sannolikt utrikes hjälp erhållas .

   Gillad av 6 personer

   • Jan Molin skriver:

    De flesta av invandrarna har inte kommit för att integreras, det måste du väl märka? Och vad gäller all jägare, militärt tränade män, poliser och övriga med tillgång till vapen så har en överväldigande majoritet av dessa röstat för mångkulturen i Sverige. Vi är ett folk som lyder och som tänker och tycker som överheten. Det har väl tjänat oss väl så länge som överheten genomförde samhällsomgörningar som i mångt och mycket tjänade folket. Vi blev ett framgångsrikt välfärdssamhälle.
    Men, så fick sossarna Palme och ett antal till internationalister som ville skapa något stort och helt annorlunda som ingen skpdat i västvärden: ett mångkulturellt samhälle, och det mångkulturella skulle vara folk från hela världen. För att inte invandrarna som kom hit skulle känna sig undervärderade svenskarna, så fick de lagligt samma rättigheter som svenskarna men ej lika skyldigheter: de behövde inte försörja sig själva, det skulle svenska folket stå för. Arbeten fanns ju inte för de flesta. Allt detta och mer finns skrivet i det jag kallar mångkulturspropositionen från 1975, dvs SOU 1975:26 vilken alla dåvarande partier röstade för i riksdagen. Jag kallar den även landsförrädar-propositionen, detta är ju vad den är! Man anbefaller en invasion!

    Gilla

  • Göran Holmström skriver:

   Hej läst flera tankar om det scenariot. Tror dock 200000 är lite överskattat.
   Även att dom skulle börja med väpnat motstånd så länge bidragen kommer flytande finner jag inte sannolikt.
   Men om detta hemska scenario skulle bli verklighet. Så får svensken vara tacksam att det finns över 700000 legala vapenägare som i snitt har tre jaktvapen till hands. Så vi är tämligen säkra om denna osannolika teoretiska framtid skulle ske, till det cirka 20000 poliser och en liten arme på 50000 dessa skulle i det läget vara tvungna att samarbeta med resten.
   Mvh Göran.

   Gillad av 2 personer

   • Jan Molin skriver:

    Jag fortsätter här under ditt inlägg min skrivning ovan! Detta är också ju ett svar till dig.
    Jag föstår nu att den undan för undan allt mera nedbantningen av vårt försvar med till slut hel nedläggningen kanske inte bara gjordes av ekonomiska skäl som jag trott tidigare. Militären i länder har i vissa fall tagit över sina länder när politikerna missköter dessa alltför mycket. Detta kanske också var en viktig orsak att värja sig från genom nedläggningen.
    Ett intressant exempel är ju Chile, där jag bodde i nästan två år under Allende-tiden. Allende var socialist av socialdemokratiskt slag, men regeringspartierna bestod också av kommunistpartiet och något till vad jag minns. Kommunistpartiet var ett strikt Moskvaparti. Ju mer tiden gick med allsköns socialistiska och kommunistiska reformer och mothåll från opposition, främst kristdemokrater av tysk modell, så förföll landet alltmer i kaos. Till slut ingrep krigsmakten med Agosto Pinochet som diktator, regimen var grym och dödade omkring 3000 och fängslade väldigt många. Pinochet satt från kuppen 11 sepember 1973 tom 1989 då han avsattes och Chile vandrade mot demokrati igen.

    Gillad av 1 person

  • To have and have not skriver:

   Jag undviker att se och höra dem men såg en bild där han gick bredvid Lööf och Thor, till o med Björklund såg reslig ut. Kan han inte få skor med tjock sula?

   Gillad av 2 personer

   • cmmk10 skriver:

    Det är ju känt att korta män blir diskriminerade, bl a brukar de ha lägre lön och svårare att göra karriär. Antagligen är det svårt att få andra mäns (och kvinnors) respekt om du inte är lång.

    Man brukar säga, ”när små män kastar långa skuggor, då är skymningen nära”. Nu skall man nog inte tolka det som att det har med längden på personen att göra.

    Jag kan nog anse, att både Björklund och Kristensson är ”små män”, men jag tycker vi skall hålla oss för goda att förlöjliga Uffe för hans höjd över havet. Mitt största problem med honom, är att han var en av alla dessa ”landsförrädare” i kretsen runt Reinfeldt, dessutom en varm förespråkare av massinvandring och folkutbyte.

    Gillad av 6 personer

   • historiker skriver:

    Churchill och Stalin var båda korta/under medellängd (165 cm), men lyckades ändå vinna 2:a världskriget. Så underskatta inte korta män (icke heller president Putin – 169 cm).

    Gillad av 1 person

 5. Lars Bernhoff skriver:

  Det är bra att Omar lyfter fram flatheten som fortfarande råder mot islamister. De saboterar på många sätt och påverkar allt för mycket vår bild av muslimer generellt. Det är troligen som med gängkriminalitet dvs ganska få och kända personer står för en stor del av problemen.
  Tuffe Uffe är en av många som inte i tid förstod konsekvenserna av Sveriges kravlösa invandringspolitik med i praktiken reklam till tex afghanska familjer att ge ett av sina barn pengar för att via smugglare komma till det förlovade landet. Det blev massinvandring eftersom Stefans Löfvens regering inte vågade dra i bromsen trots att deras myndigheter visste vad som höll på att hända.
  Vi kan tyvärr konstatera att det var brist på ledarskap som har kostat oss mycket pengar och många sår i den starka lojalitet som funnits i Sverige med de som haft det svårt. Regeringens och politikernas auktoritet blev försvagad.
  Nu gäller ändå hur vi hanterar integrationen av de som kom till vårt land och
  som har fått korrekta beslu att stanna? tKravlöshet med bidrag är förstås fel väg. Hur kan islamister livnära sig i Sverige? Det är också dags att skriva mer om de som lyckas med sin integration trots eller tack vare de åtgärder som görs via myndigheter eller civilsamhälket

  Gillad av 3 personer

  • To have and have not skriver:

   Peka på ett muslimskt land du vill bo i. Läs gärna:

   http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/08/09/muslims-and-islam-key-findings-in-the-u-s-and-around-the-world/

   De länder vi tar emot muslimer ifrån så ligger nästan alla på över 70% som vill ha sharia, Afghanistan 99% vad är din distinktion mellan islamister och muslimer värd? Vad är skillnaden, kan du inte förklara det så borde du rannsaka dig själv och inse att du skriver rent trams.

   Att tror på att det finns ett trevligt litet sätt islam som vi kan dela vårt land med är som att tro på att det finns en trevlig välfungerande kommunism som inte slutar i massmord.

   Det är faktiskt ganska få muslimer som står för problemen i Algeriet, Libyen, Egypten, Somalia, Sudan, Jemen, Saudiarabien, Syrien, Libanon, Jordanien, Palestina, Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkiet, Quatar och Oman, hade det inte varit för dessa få människor så hade dessa länder varit jättemysiga. Åk dit och kolla.

   Gillad av 7 personer

  • brrr skriver:

   ”…en av många som inte i tid förstod konsekvenserna…”
   Du förutsätter att de inte visste vad de gjorde.
   Det finns inte på kartan att de inte visste vad islam är, att de inte kände till hur det gick i t.ex. Libanon.

   Gabrielle igen:

   Gillad av 10 personer

   • phnordin skriver:

    I huvudsak har hon rätt. Muslimska stater, huvudsakligen Syrien, var avundsjuka på Libanons fenomenala uppsving, rikedom och oberoende. Inget muslimskt land kunde med bibehållen själslig jämvikt se ett sådant välstånd utan att reagera-de kristna fick betala priset.

    Gilla

  • Elisabeth skriver:

   Håller med, Lars B, stor flathet råder.
   Göran Persson har förutspått Kristersson som statsminister. Han vet kanske något vi inte vet. DI driver sedan ett tag linjen att M ska börja lyssna på SD. Idag läste jag om en enkät som gått ut till moderata kommunpolitiker som visade att en majoritet önskade samarbete med SD. Ulf Ahdelson sa att i i svensk politik är det OK att samtala med kommunister men inte med politiker på högerkanten, han fann förstås det absurt. Jag har dock svårt att se Kristersson som statsminister. Han är definitivt ingen ledartyp, snarare en person som vajar som ett rö för vinden efter rådande politiska vind. Han har ingen ryggrad, han känns inte äkta, han känns…… feg. Men förstås, kunde en nolla som Obama fungera som president ( galjonsfigur ) i US med hjälp av TelePrompters så kan väl Kristersson fungera med lite hjälp. Önskar dock att han avpolletteras snabbt och ersätts med, ja, varför inte, Lars-Ingvar Ljungman, tidigare kommunalråd i Vellinge, nu inflytelserik moderat på riksnivå. Ljungman vill f ö ha samarbete med SD. Han är förnuftig, pragmatisk och, givetvis, skåning.

   Gillad av 5 personer

  • Jan Molin skriver:

   Jag blir så trött på okunnigheten om mångkulturen och den beror inte på något misstag från politikerna! Ursäkta tonen, men historisk kunskap är otroligt viktig!
   Nu har jag ju beskrivit denna nutidshistoria ovan så jag behöver inte upprepa den här, men dock: det är inget misstag av Kristersson, det är fullt allvar, de står hårt fast vid att vidmakthålla det mångkulturella samhället ända sedan 1975, då partierna, alla, genomförde det genom propositionen SOU 1975:26! Läs på!

   Gilla

 6. To have and have not skriver:

  Det är bara att konstatera att de flesta människor saknar analysförmåga nog för att överleva, de hade ätit flugsvamp, dess motsvarighet idag, att rösta på sjuklövern. Skall man förakta eller hata dem, de 82%en, jag gör så här, varannan dag föraktar jag dem för att de är såna fega korkade hycklare, varannan dag så hatar jag dem helt enkelt.

  En som symboliserade vår tid var mannen som trodde att björnar var våra vänner, fluffiga och gulliga, på samma sätt massimporterar vi nu hedersmördare, terrorister och våldtäktsmän, lika hemska som ljuden i denna video, lika hemska ljud utstöter nu tusentals människor om året i Sverige pga förd politik, och ännu värre över hela Europa, en samhälle som inte skyddar sina kvinnor är inte värt att överleva, men hur göra i en demokrati där kvinnorna envisas med att förinta sig själva, de vill ju inte bli skyddade och envisas med att gulla med björnar. Jag tvivlar på kvinnlig rösträtt, hittills går det inte så bra.

  Gillad av 10 personer

 7. brrr skriver:

  Jag vill påminna om att det fortfarande är 82% av röstberättigade till sveriges riksdag som vill att Sverige blir ett islamiskt kalifat med våld och kaos överallt varje dag.
  82% som VILL döma sina barn och barnbarn till ett liv i misär och våld, så länge deras liv nu varar; många kommer att få strupen avskuren eller sprängas i småbitar.
  ”The religion of piece. A piece of me here and a piece of me there.” (John Cleese)

  Gillad av 9 personer

 8. Per Eriksson skriver:

  Kristersson & de vänsterliberala Moderaterna är inte trovärdiga i migrationsfrågan, Kristersson själv har alltid varit för öppna gränser och stödde helhjärtat Reinfeldts invandringspolitik.

  Konsekvensen är social & ekonomisk nedgång, ett fattigare Sverige där allt fler ska dela på vad en krympande industri producerar och den enda kurva som pekar uppåt, hela tiden, är social oro och kriminalitet.

  Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   Varför tror så många att M, C, L och KD är ”vänster”, ”vänsterliberala”, ”kommunister”, ”socialister” o.s.v.?
   De dansar bara -precis som de rödgröna- efter oligarkernas och deras lobbyisters pipor. Oligarker som inte bryr sig det minsta om -ismer eller ideologier.
   Befarar att även SD -och i synnerhet Oskar Sjöstedt- numera är rejält insyltade med dessa lobbyister som absolut inte lobbar för sveriges och svenskarnas bästa, utan snarare utgör ett av våra största demokratihot.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    För att den politik de för — bidrag till utlänningar, tankeförbud för oppositionella, moralisk enögdhet, extrema skattenivåer, statligt förmynderi och detaljstyrning — baseras på socialism och den löjligaste formen av liberalism?

    Kan det vara därför?!

    Gilla

 9. Agneta Berglöw skriver:

  Ett skrämmande bidrag från västkusten i diskussionen.I dagens GP står att läsa ”Ali Elmis kryssrace har väckt debatt”.Inte minst av Ivar Arpi journalist på SVD o uttalade sig kring detta i gårdagens Studio ett.
  Leila Ali Elmis engagerade sig i politiken förra valet för MP o har suttit som ersättare i Angereds stadsdelsnämnd.
  I detta valet fick hon 1476 personkryss och igår infann hon sig i Rosenbad för att bekanta sig med sin riksdagsplats.
  Ivar Arpi ställer frågan om hon skall driva frågor som gynnar den somaliska gruppen eller den muslimska gruppen.Svaret blir ”jag kommer att driva Miljöpartiets politik.
  Man tar sig för pannan-MP detta vansinniga-gränslösa parti som klamrar sig fast i maktens korridorer med 4,3%.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.