Valsnack och lösa spekulationer

Patrik Engellau

När folk före valet frågade mig vad jag trodde skulle hända sa jag ärligt att jag inte visste men att det troligen inte skulle hända någonting. Det kommer att klargöras i valet, sa jag också. Nu har valet avhållits. Allt har blivit klarare. Mycket riktigt kommer det sannolikt inte att hända någonting. Det betyder att jag tror att det tills vidare kommer att fortsätta med ungefär samma politik som under den gångna mandatperioden.

Det är visserligen möjligt att Alliansen med hjälp av hittills oräknade utlandsröster kan sega sig förbi de rödgröna och därför bilda regering. Många tycker att det vore stort nog för att skåla i champagne. Det går att förstå på samma sätt som man lätt kan förstå att AIKs anhängare jublar om AIK vinner allsvenskan. Men den fotboll som AIK spelar är nästan identisk med den fotboll som Hammarby spelar så för den som inte är emotionellt bunden till något lag är det egalt vilket lag som vinner. Med det menar jag att erfarenheten från de senaste mandatperioderna visar att det inte skiljer sig så mycket åt mellan de olika partiernas ambitioner.

Valet, tycks det mig, har inte öppnat några möjligheter som inte funnits sedan förra valet 2014. Särskilt gäller detta om utlandsrösterna inte ändrar ordningen mellan de rödgröna och Alliansen utan de rödgröna får sitta kvar i regeringsställning.

Antag att Löfven står fast vid sin uppfattning att största block ska bilda regering och utlandsrösterna tippar in Alliansen i Rosenbad. Då har allianspartierna hamnat i den ställning som de ägnat den senaste mandatperioden åt att undvika, först genom en gällande decemberöverenskommelse, sedan genom en upphävd men fortfarande tillämpad decemberöverenskommelse. Om Alliansen hade velat så hade den kunnat avsätta den rödgröna regeringen, men det ville den inte, sannolikt för att den inte ville bli beroende av SD. Varför skulle den vilja hamna i detta beroende av SD nu?

Om Alliansen nu plötsligt av utlandsrösterna tvingas ta över regeringsmakten så kommer M och KD att mumlande och i skymundan smussla lite med SD – undersökningar visar att tre fjärdedelar av KDs väljare och två tredjedelar av Ms väljare vill just detta – medan C och L kommer att rysa av avsky vid tanken på sådana kontakter. Det leder troligen dels till en trumpen stämning i regeringen, dels till att M och KD slutar att vänslas med SD, i varje fall så att C och L märker något.

Men tänk om M och KD biter huvudet av skammen och i stället bildar allians med SD? Det hade inte hjälpt ty de skulle tillsammans bara ha 155 av de nödvändiga 175 mandaten i riksdagen. Men det är inte det värsta för M och KD. Det värsta är att de antagligen, genom ett sådant djärvt drag, skulle förlora ett antal röster till nästa val och därigenom göra sig till mer permanenta förlorare i svensk politik. Rimligtvis skulle C och L i en sådan situation fly över till den rödgröna sidan som därigenom skulle erhålla en solid majoritet. Enda kruxet med en sådan manöver vore att L skulle vara tvungen att stå ut med V för att den nya konstellationen skulle komma upp i majoritet. Fast L skulle nog hellre leva med ett passivt stöd från V än med passivt stöd från SD.

En allians mellan M, KD och SD vore visserligen sakmässigt en naturlig lösning men alltså rent politiskt utomordentligt svår att få till stånd eftersom initativ i den riktningen skulle bestraffas av en del av Ms och KDs väljare.

På samma sätt skulle C och L bestraffas av sina väljare om de frivilligt och på eget initiativ närmade sig de rödgröna. Det kan nog bara fungera om de lyckades framställa aktionen som att de blivit ”tvingade” därtill av ett avfall av M och KD till SD.

Min slutsats av allt detta är att det inte framöver kommer att kunna bedrivas annorlunda politik än vad som hittills bedrivits och att partier som vill bryta låsningarna och inrätta en något annorlunda politik inte kommer att göra det eftersom de skulle bestraffas av sina väljare. Ingen kan ta första steget och därför tas det inga initiativ.

Det innebär att Sverige tills vidare kommer att fortsätta med att inte ens försöka lösa sina problem. Även fortsättningsvis kommer politiken att ersättas av retoriken. Skenåtgärder såsom nya lärarmiljarder kommer beslutas under ordkaskader om att vi nu tar tag i Sverige. Migrantflödet kommer att fortsätta som vanligt medan åtstramningsmyten predikas.

Troligen blir det nyval under perioden.

PS Sverige verkar först nu efter valet ha blivit medvetet om den ambivalenta karaktären hos C och L. Jag har skrivit om detta fenomen flera gånger, till exempel så här den 29 maj:

Är det inte uppenbart att miljöpartiet, vänsterpartiet och en stark falang inom det socialdemokratiska partiet – sådana som Tro och Solidaritet och kvinnoförbundet – är benhårda PK-ister? För mig framstår som det å andra sidan finns en kärna av småborgerlig ansvarskänsla, driftighet och tro på det sunda förnuftet inom såväl kristdemokraterna, sverigedemokraterna och moderaterna för att dessa skulle kunna samverka under den sortens banér och enas om att deras gemensamma huvudfiende är PK-isterna. Det finns däremot knappast något hopp om att kunna återvinna centerpartiet och liberalerna för någon seriös politisk verksamhet.

 

98 reaktioner på ”Valsnack och lösa spekulationer

 1. Bo Svensson skriver:

  Alla starka känslor i detta sammanhang motiveras av strävandena att få makten över skattemedlens spenderande och den makten behöver vi inte längre utöva via representanter som ändå aldrig gör som vi vill. – Med individuell makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål kan de folkvalda fokusera på rättsordningens perfektion och där återstår mycket att göra.

  Gillad av 3 personer

 2. JL skriver:

  Spiken i kistan för det lilla hopp för en Svensk vändning som kvarstod?

  2022 får SD (eller något annat parti som förespråkar en restriktiv invandringspolitik plus assimilering) dryga 30% av rösterna.

  Samtidigt lär det väl då också finnas underlag för ett mer renodlat muslimsk parti också? Kanske dröjer till 2026 innan de dyker upp på riktigt, men lär bara vara en tidsfråga med fortsatta demografiska förevändningar.

  Enkelt matematik, inte rasism.

  Linjärt tilltagande polarisering är vad vi har att vänta? När blir det White flight på de nivåer som görs att det uppmärksammas i media?

  Gillad av 6 personer

  • Alexander Svensson skriver:

   Det pratades ju om att SD skulle få mot 30 % detta valet också, de fick lite mer än hälften. Så de lär knappast få 30% i nästa va heller, 22-25% blir det nog snarare. Svenska folket är nöjda med situationen helt enkelt….

   Gillad av 3 personer

   • Xiii. Variation of tactics skriver:

    Det får de inte, klanröstningen har kommit till Sverige, och valfusket, hur många SD-valförrättare fanns i Rinkeby, i Rosengård, i Gottsunda eller i något av de 87 andra no-go zonerna ? Sverige behöver ett helt nytt valförfarande där röster lämnas och lastas i bepansrade lastbilar och körs till Sjöbo för att räknas centralt, eller annan ort där man kan lita på att folk är ärliga på gammalt svenskt vis.

    Gillad av 10 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Beror väl på om åtstramning av flyktingar blir verkstad,
    eller som man lätt misstänker enbart valretorik…

    Då kommer svekdebatten igång på allvar!
    Att (M)an (S)om vanligt duperade väljarna?

    Sossarna behöver fler väljare,
    Moderaterna sätta mer press på välfärden?

    Extraval kan nog inte uteslutas?

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    ”Enkelt matematik, inte rasism.”

    ”Panglossianismen har de flesta av oss också stött på i sinnevärlden, det är den djupa, ofta inte ens medvetna, tron på att allt alltid löser sig som gör att människor tittar på oss som fågelholkar och på sin höjd svarar ”men så kommer det ju inte att gå” när vi nämner att de etniska svenskarna kommer att bli i minoritet om inget händer, och att etniska konflikter inte är alldeles ovanliga i mångetniska samhällen.”

    Gillad av 2 personer

   • Hovs_hällar skriver:

    Ja mycket egendomligt. På Sentio förklarar man detta egendomliga resultat med att deras senaste undersökning, som alltså gjordes ett par veckor före valdagen, var ”för gammal!”

    https://nyheteridag.se/matningen-var-for-gammal-darfor-bommade-sentio-totalt-pa-valresultatet/

    Vad skulle det ha hänt för dramatiska saker under de dagarna, för att få SD att plötsligt tappa så många procentenheter jämfört med Sentios prognos?

    Flera personer har noterat hur det under sammanräkningen av rösterna på valnatten uppstod ett avbrott i rapporteringen, och att när rapporteringen åter började fungera, de redovisade procentsiffrorna för SD helt plötsligt var mycket lägre.

    Före avbrottet hade trenden varit siffror på runt 25 procent för SD, alltså ungefär som Sentios prognos.

    Gillad av 2 personer

   • X skriver:

    Länsstyrelsernas webbplats stängdes av myndigheten ned av “säkerhetsskäl”. Någon närmare förklaring gavs inte och trots denna allvarliga incident kommenteras inte att denna centrala myndighets webbplats fick stängas ned varken av Länsstyrelserna själva eller av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Inte heller på krisinformationssajten från svenska myndigheter krisinformation.se informerar man om Länsstyrelsernas nedstängning.

    Utan att i detta skede göra för långtgående spekulationer finns det anledning att misstänka att en eller flera saker inte stått rätt till under det svenska valet. Utöver det fusks som valdeltagare kunnat uppleva när de gått och röstat runt om i landet skulle digital manipulation av valresultat kunna vara det mest allvarliga som inträffat.

    https://nyadagbladet.se/ledare/nagot-stammer-inte-med-sondagens-valresultat/

    Gillad av 2 personer

   • The witch of coös skriver:

    @hovs, ja också förklaringen är ju minst sagt märklig, de låg ju på denna högre nivå stabilt länge inna valet, och inde flesta andra undersökning också, de är extraordinärt märkligt med detta plötsliga fall på valnatten (då någon snubblade över sladden, man fann tobleronepapper)

    Gillad av 1 person

   • Vax skriver:

    NewsVoice server gick igår helt ner på knäna. Ett botnet i USA angrep NewsVoice från 192,000 IP-nummer, vilka nu blockerats. Samtidigt verkar Nya Dagbladet ha slagits ut på ett liknande sätt. Det råkar av en tillfällighet ske i samband med att båda tidningarna publicerar artiklar om ett omfattande valfusk i Riksdagsvalet.
    Vem tror på tillfälligheter…

    Gillad av 1 person

   • Vax skriver:

    Rekordmånga ogiltiga röster

    Antalet underkända röster är rekordmånga i år: 24 479. Dessa ska kontrolleras igen varv många väntas godkännas på fredag, vilket kan ändra det preliminära resultatet.

    2014 ogiltigförklarades 15 485 röster. Av dessa bedömdes bara 1 938 vara ogiltiga efter rösträkningen hos länsstyrelserna.

    I den preliminära rösträkningen fäller man hellre än friar. Juristerna hos länsstyrelsen är sedan mer noggranna.

    Till detta tillkommer sedan utlandsröster och försenade förtidsröster.

    Gillad av 1 person

   • Zhengyang Wu skriver:

    Efter det här valet kan jag inte säga något annat än att hålla med.

    Jag tycker att man inte längre kan påstå att majoriteten av folket är lurad, när man har fått så många chanser att öppna sina ögon.

    Nu kan vi bara konstatera att vanliga svenskar inte vill se, inte för att de inte kan se.

    Gilla

  • Elof H skriver:

   Hur skulle det gå till? Varje år tillkommer runt 100.000 nya vänsterväljare. Det tar två år att bli svensk medborgare. 2022 skulle SD behöva långt över 50 procent av de etniskt svenska rösterna för att nå 30 procent i valet. Att nå 50 procent är redan helt omöjligt. Bara acceptera att det är helt kört att få till någon reell förändring den demokratiska vägen.

   Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Jag tror att den uppenbara sanningen ännu inte har gått upp för oss: Det var en stor mängd utländska förstagångsväljare som stjälpte opinonsundersökningarna på ända och vred valresultatet till den rödgröna rörans fördel. Denna effekt kommer bara att bli ännu starkare i nästa val, då hela den enorma mängden lycksökare som hämtades in i landet 2015 kommer att givas rätt att rösta i riksdagsvalet.

   Detta enda fenomen förklarar både valresultatet och felutslagen i opinionsundersökningarna.

   Den demokratiska vägen att rädda landet har med odemokratiska medel stängts. Svenskarna reagerar för sent och har redan förlorat sitt land. Det strategiska tänkandet har fallerat i det politiska systemet.

   Gillad av 9 personer

   • Erik2 skriver:

    Jag tror tyvärr att det är en helt korrekt analys. Frågan kanske snarare blir, vad händer när första islam partiet bildas? Då blir det ny spelplan igen. Är fortfarande i chock över valresultatet.

    Gillad av 1 person

   • The witch of coös skriver:

    Jo, som jag visade i mitt lilla räkneexempel igår som jag gärna ser någon som kan raffinera, 75% av de som röstar på sossarna är utlänningar och den utomeuropeiska andelen av Sverige som får rösträtt växer än snabbare de nästa par åren, så det är kört inte bara för SD, utan också för M, L,C,KD och troligen Mp och V också.

    Gillad av 1 person

   • The witch of coös skriver:

    Såg Bridgewaters grundare uttala sig i CNBC, han menar att situationen är som 1935-1940 i världen med politisk splittring och spänning efter en finanskris som kommer att leda till stora omvälvningar när det snart kniper igen, vi får inte samma krasch som 2007 men istället kommer det politiska utfallet att bli större, för kostnaderna för 2007 bars av vanligt skattebetalande folk, inte storfinans och de rikaste. Bågen är spänd, en svensk fattigpensionär kan inte leva på mindre.

    Gillad av 1 person

  • Östrahult skriver:

   Ett oroande tecken är att UK tar in FR:s statssekreterare, jag anar oråd av två skäl:

   UF kan inte hantera situationen
   FR kommer att fjärrstyra UF

   Gilla

 3. Rolf Wasén skriver:

  Klargörande krönika av Patrik. Stämmer med min pessimistiska prognos (de brukar stämma). Vän av ordning frågar sig ängsligt: När blir det viktigt med landet och dess invånare? Jag menar ställt över det partitaktiska och i grund egoistiska intresset.

  Vi verkar onekligen vara i händerna på människor som varken har förmåga eller vilja att lösa våra problem, så gott som det nu rimligtvis går bör man väl tillägga. Ursäkta Kristersson! Du har varit klok nog att komma med en brasklapp.

  Efter att ha sett partiernas valpropaganda vågar jag mig inte heller på några förutsägelser om framtiden. Jag menar att slagorden kan bara tolkas om man vet vad de hittills åstadkommit. Jag vågar jag mig inte ens på att förutsäga styrräntan och kronkursen 11 september 2019.

  Däremot vågar jag mig på prognosen att hysterin och ställandet av grupper mot varandra kommer att nå oanade höjder. Detta med hjälp av skickligt inplanterade osanningar för att inte säga lögner. Media lämnar gärna sitt generösa bidrag och fortsätter att behandla medborgarna som om de är helt kokobello och har huvudet under armen, som de ibland klämmer på.

  Men vi förstår att om man inte klarar av problemen idag så klarar vi inte av utökade problem i morgon. Om inte ett mirakel inträffar förstås. Inga mirakel betyder att vi måste lämna vår bekväma tillvaro och kavla upp ärmarna.

  Gillad av 5 personer

  • Xiii. Variation of tactics skriver:

   Det är för sent, ingen verkar ha räknat efter hur många utlänningar som bor i Sverige, också vår sida har inbillat sig att en meningsfull andel kan rösta efter sin egen politiska preferens, men med de utomeuropeiska invandrarna är nu så många att de utgör ett eget block, och alla, alla, röstar S.

   Gillad av 5 personer

   • Elof H skriver:

    Det absurda är att de får fullt medborgarskap efter bara två år. Finns bara en anledning till att vi har denna i internationell jämförelse extremt korta tidsram. Sen är det bara att köra lite ”valskola” så är vänsterrösterna säkrade.

    Finns det någon insatt som kan göra en realistisk beräkning av hur många procent S,V och MP har fått av de etniskt svenska rösterna?

    Gilla

 4. Eva Danielsson skriver:

  Om man betraktar de åtta partierna utifrån att regeringen, S och MP, är det rödgröna blocket. Med V som stödparti. Och att Alliansen är det blå blocket med M och KD och C och L. Med SD som eventuellt stödparti.
  Nog fick det blå blocket då långt mer mandat än det rödgröna blocket? Typ 40% resp drygt 30%?
  Alliansen har gått till val som ett enat regeringsalternativ trots oilka kampanjer och åsikter.
  S har väl gått till val som ensamt parti. Inte ens ihop med MP?
  I så fall är väl det blå alternativet ännu mer solklart större. Så vad tjafsar men om?
  S vill bita sig fast, det är vad de är bäst på. Vad grundlagen eller praxis än säger eller vad de själva tidigare har sagt om största blocket.
  Nu hävdas väl i stället det största partiet, trots alliansens mångåriga allians.
  Hur väljarnas inflytande ska tillgodoses utifrån valresultatet, verkar däremot vara helt ointressant.

  Ingen vill vara en dålig förlorare. Det är lika genant som att ha förhävt sig. Men nog är det en liten aning märkligt att de sista opinionsundersökningarna visade så fel? Fram till it-kraschen på Valmyndigheten sägs siffrorna ha visat det förväntade och efter kraschen en icke förväntade uppgång för S och neråt för SD. Hmm..
  Att det småfuskats i vallokalerna och kanske även vid rösträkningen står nog klart. Vissa människor kan inte låta bli att skryta om sina bedrifter på FB. Sant eller inte.

  Det ändrar nog inte så mycket vad gäller regerandet. Eller i politiken. Innan man tagit till sig att de flesta av partierna är pk-ister och går in för globalism och därmed för att radera nationens självbestämmande med hjälp av massinvandring, befolkningsutbyte och påtvingad mångkultur, så tror man bara att de är sanslöst obegåvade. Pratar om att strama upp migrationen och att ta itu med kriminaliteten, men åstadkommer ingenting mer än ytterligare försämringar på alla områden.
  Trots att de nog inte är några snillen, så kan det inte vara annat än avsiktligt.
  Klimathotsfrågan är det andra tydliga exemplet på pk-isternas globalistkampanj. Jag tror det var M.Thatcher som redan på åttiotalet sade: Global warming is the perfect excuse for global socialism.

  Gillad av 16 personer

  • Björn G skriver:

   En del av valfusket har nu avslöjats vilket ger SD ytterligare ett mandat i riksdagsvalet. DVS de röda får 144 mandat medan de blå 142 mandat (C förlorade ett).

   Gillad av 1 person

  • Xiii. Variation of tactics skriver:

   Det är Lööf och Björklunds fel, landsförrädare av rang, antagligen så röstade kanske maximalt 10 utomeuropeiska invandrare på C, de enda röster dessa partier får är de mest extrema hycklande svenska godhetsposerarna som tidigare röstade Mp. Då Sverige nu är förlorat så måste man fundera ut nya sätt att komma åt dessa partier.

   Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    Antagligen är det Björklunds plan, att Sverige skall upphöra och permanent bli en del av Europas Förenta Stater. Något Svenskt folk saknar betydelse för honom, han har dessutom inga egna gener som skall leva vidare, vilket antagligen gör det till en ickefråga för honom.

    Major Björklund är nog värre för Sverige än vad Överste Wennerström någonsin var.

    Gillad av 2 personer

  • Johan skriver:

   Instämmer i din analys. Vi kan förvänta oss mer av den medicin som försatt oss i det här läget. Och skåpet till motgiftet har man låst och kastat nyckeln.
   Den politik som drivs är alltså medveten och kan förväntas fortsätta och jag vidhåller att 7k har ett uppdrag att driva den.

   Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Det är nog så att vare sig M, KD, L, C eller SD egentligen vill sitta i den regering som administrerar Sverige då vi går in i nästa lågkonjunktur.
   L och C sitter dessutom med trumf på hand, de kan retoriskt framstå som de moraliskt högre stående samtidigt som de blockerar nödvändiga reformer både från vänster och höger.
   Man måste bli imponerad över hur de lyckas sitta på alla stolar samtidigt.
   Alla inom den politiska klassen sitter alltså redan nöjda med de kort de har, förändring medför politisk risk kanske till och med personliga ekonomiska och karriärmässiga risker.
   Det svenska folket är uppenbarligen så rädd för förändring att det hellre stannar i ett trasigt förhållande utan kärlek än ser nyktert på sin situation och lämnar förtrycket, liknar i mycket psykologin i hustrumisshandelsfall.

   Gillad av 5 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   ”Dessa siffrorna går att plocka fram för den insatta. Ett snabbt överslag här ger mig följande siffror.
   Där finns cirka 3,000,000 invandrare i Sverige idag, (2,4 M som kom sen 1980 +600k som kom sen 1970) av dessa har 80% rösträtt till Riksdagen.
   Deras valdeltagande är dock rätt låg så här räknar jag med 50% valdeltagande.
   På de distrikten jag tittat på, då primärt invandrar-gettona som Rinkeby har de lagt sina röster 80% på Socialdemokraterna och 10% på Vänstern.

   Jag samlar datan…

   3,000,000 x 0,8 = 2,400,000 (röstberättigade) x 0,5 = 1,200,000 (valdeltagande) x 0,8 = 960,000 röster på Socialdemokraterna.
   Där finns runt 7,500,000 röstberättigade TOTALT i Svergie med ett genomsnittligt valdeltagande på runt 80% = 6,000,000 röster.
   Så invandrarnas röster på Socialdemokraterna utgör uppskattat 16% (960,000 / 6,000,000).

   Socialdemokraterna fick 28% subtrahera 16% av detta så får vi 12%. Nu kan man göra detta mycket snyggare och mer exakt men det ger en fingervisning om att det du skriver – att S egentligen bara är ett lite över 10% parti idag ifall man tar bort invandrar-rösterna – där ligger mycket sanning i detta.

   Dessvärre så är det också som Sandelin säger, den demografiska förändringen låter sig inte hejdas, den inväntar inte att Svenska folket ska vakna.
   Mina mer långsiktiga prognoser säger mig att Sverige redan är förlorat som land ifall man önskar lösa problemen på ett parlamentariskt väg.
   Den polletten kommer förhoppningsvis falla ner hos fler etniska Svenskar snart men jag håller inte andan på att så kommer ske.”

   Gillad av 8 personer

   • cmmk10 skriver:

    Kanske Reinfeldt hoppas på att hinna krossa välfärdsstaten, och att massinvandringen därigenom skulle upphöra, innan makten slutgiltigt skulle övergå till SAP?

    Ett högt spel, som han i så fall förlorade.

    Gillad av 1 person

   • The witch of coös skriver:

    Jag ger ju Sandelin fullständigt rätt i att SD har gjort ett massivt misstag, antagligen i hybris och ivern att framstå som det nya S, så har man inte kollektivt velat peka ut utlänningar som redan befinner sig i Sverige som ett problem men det var ju en helt bortkastad omsorg, utlänningarna kommer aldrig att rösta SD och i synnerhet inte de som kommit de senaste åren. Man hade kanske en chans att tala om detta för svenskarna att 2022 så har ni en vänsterregering för alltid, eller fram till det första muhammedanska partiet bildas. Nu försatt SD denna chans och har 4 års ytterligare invandrare mot sig så man kommer inte att kunna vända detta. Ett fatalt misstag.

    De som skall avvisas kommer ju heller inte att skickas ut, utan blir också S-väljare.

    Gillad av 2 personer

   • A skriver:

    Exakt The Witch, det är just detta som jag känt som mycket motbjudande med SD. De har också börjat försöka tjäna röster på detta vis. Jag har känt att något är fel med dem. Då kan man även förstå vilken oerhörd lockelse röster till varje pris har på ett parti. Och hur ohämmade de andra då är..

    Mvh A

    Gillad av 1 person

 5. Aurora skriver:

  Nej, inget kommer att förändras i grunden. Oavsett om det blir röda eller blåa blocket så kommer de att föra samma politik. Röda blocket har stora problem, som inte nämns i media, med att bilda regering eftersom man inte vill ha V i en regering (utan bara deras röststöd) då många sossar är helt emot V. Båda blocken ihärdar, med dårens envishet, att de inte ska tala med SD. I strid med en allt större andel av folkviljan och även opinion inom de egna partierna. Nej, man anser sig fortfarande veta bäst och anser sig moraliskt och i övrigt stå över omvärldens förvåning och kritik över deras obstinata uppförande i en sandlåda där man inte respekterar 20% av väljarna.

  Gillad av 9 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Vid valet 2022 finns bara ett problem kvar: islamiseringen. Och den situation som uppstått när världens äldsta demokrati (tusen år) snabbt förvandlas till ett muslimskt land där demokrati är belagt med dödsstraff, och där 50 döda per natt i kniv- och skottdraman är normalt och inget att rapportera om.

   Gillad av 2 personer

 6. Pelle skriver:

  De tidigare makthavarna i DDR måste beskåda Sverige med förundran och beundran. Här har etablissemanget uppenbarligen lyckats att få befolkningen att självmant välja ett destruktivt status quo. Slagorden och de innehållslösa flosklerna har trumfat verkligheten. Svensken vill faktiskt, tro det eller ej, ha det så här. Att i grupp tillsammans med Annie, Jonas och Jan få känna sig omåttligt god väger tyngre än framtiden för barn och barnbarn, grannar och nation. Det är lite skrämmande, måste jag tyvärr konstatera.

  Gillad av 5 personer

 7. Xiii. Variation of tactics skriver:

  Hur går egentligen rösträknandet till i praktiken, det skall jag lägga min morgon på att sätta mig in i, för idag kunde man läsa att något distrikt ”råkat” skicka in fel siffror. Hur går det till? Sitter ett rum med främst socialdemokrater och räknar röster, man skriver på lappar hur många var och en kommit fram till, sedan summeras det och man skriver alltihop på en lapp som nån får iväg och skickar?

  Att S överskattades och SD underskattades tar jag som en indikation på systematiskt valfusk. Lägg därtill att S nu är minst till 75% ett invaderarstött parti där klaner och imamer bestämmer så är det tydligt att det behövs en variation av taktiken, S måste angripas direkt och skadas vid källan, företrädarna måste avslöjas som de proto-islamister och terroristkramare och våldtäktsfrämjare de är.

  Gillad av 2 personer

 8. Xiii. Variation of tactics skriver:

  Jag är inte oenig med Patriks huvudtes, inget ändrad för ögonblicket, men under ytan är inget sig likt för han har inte tagit sig an argumentet att S nu är till 75% ett invandrarparti, balansen är rubbad en gång för alla med klanröstning, ALLA, alla, alla röstar S i förorten eller åtminstone alla utomvästliga invandrare, alla som fortfarande flödar in i Sverige och alla som föder flest barn. Detta torde stå klart som det mest politiskt inkorrekta man kan säga efter valet så vad sysslar de andra partierna med, S är det parti som har MINST intresse av att stoppa flödet, så att sätta sitt hopp till ”moderata” eller ”kloka” krafter inom S verkar med än lovligt naiv. Snälla Patrik, tala med Tino eller Gunnar eller KOA och undersök detta ordentligt, för om balansen nu slutligen tippat över då 77% i Rinkeny röstade S och 71% i Rosengård och det är denna grupp som växer snabbast då är ju Sveriges öde närmast matematiskt beseglat. Svenskarna spelar ingen roll längre, om inte S kan skadas direkt med ny taktik.

  I orten alla röstar S, alla, alla

  (Svenskt ordspråk med ursprung i Afghanistan)

  Gillad av 7 personer

  • cmmk10 skriver:

   Utanförskapsområdena är numera vad Bruksorterna en gång var, för SAP!

   Vi var många, men inte tillräckligt många, som såg tecknen tydligt. Men det måste vara en mänsklig svaghet, att man hoppas på att ha fel. Vi har sett det ske många gånger i historien -man tror helt enkelt inte att det kan gå så illa.

   Gillad av 2 personer

   • The witch of coös skriver:

    Ja för jag har inte orkat räkna efter men det måste väl vara så att S (+V) får i runda slängar 400,000 fler utländska röster av de som får rösträtt 2022? Hur skall detta rubbas? Det är ju ett tillskott på 50% av de 12%en, 864,000 svenskar, som röstar på S som Hans räknar ut ovan.

    Så vid nästa val så är det cirka 6-7% svenskar som röstar S.

    Alliansen, Kristersson, Lööf och Björklund kommer att ha mycket att svara för när det går upp för svenskarna vad detta innebär.

    Gilla

  • lan skriver:

   XIII…
   Jag tror att S misstar sig. De är inte så smarta (kortsiktigt, ja kanske) som de tror att de är genom att se till att få islamistisk valboskap till landet. En ”vacker” dag dyker de upp islamistiska partier som snor tillbaka sosserösterna och då står de där med sina tvättade halsar. Och vi svenskar får vara så goda att anpassa oss till majoritetsbesluten från muslimerna i riksdagen. (Please, tala om för mig att detta är en mardröm, att jag fortfarande inte har vaknat efter min em-lur)

   Gillad av 2 personer

   • The witch of coös skriver:

    Jo så klart, topparna flyr till fina FN-jobb, jag tror vissa förstår detta, de kör så länge det går, vrider trasan ett varv till.

    Gilla

 9. Aha skriver:

  Det finns andra skärningslinjer än PK-ister. De allmänt borgerliga väljarna är i majoritet när de borgerliga väljarna i SD räknas med. En skam om alliansen därför släpper det övertaget, än större skam blir det med tanke på att de borgerligt sinnade också innehåller majoriteten av de nettoskattebetalande individerna. Urbota dumt att låta rödgröna sidan sätta sprätt på de borgerligas pengar.
  Detta borde därför trumpetas ut;
  – borgerliga väljare är i majoritet, låt inte de rödgröna förvalta deras skattepengar.

  Med detta sagt blir det nog tyvärr som Engellau förutspår, C och L är förlorade åt PK-ismen.
  Om det gick att dela upp landet eller att dela upp skatteinbetalningarna från PK-ister resp. icke PK-ister är jag den förste att ställa upp på det. PK-isternas lott skulle då bli att bära mångkulturens kostnader i form av ett utanförskap som närmar sig miljonen etc etc.

  Den naiva och förnuftsvidriga PK-ismen måste få ett slut. Den kväver i sin stupiditet.

  Gillad av 7 personer

 10. Dandersan skriver:

  Valet är en tydlig viljeyttring från Svenska folket mot en ökad invandring.
  Det finns en klar majoritet för att skärpa invandringspolitiken.
  Sossarna kallar SD för främlingsfientliga samtidigt som de i all vänlighet inser att det behövs stora satsningar på tryggheten i utsatta invandrargrupper.
  Varför inte samlas kring denna fråga och se till att framtidssäkra Sverige.
  Sen kan regeringsbildningen ägnas åt mindre frågor som förenar oss.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Dandersan ”Stora satsningar på tryggheten i utsatta invandrargrupper…”

   Ehhh… Jag fattar inte vad som menas här?

   Snarare är det väl vi ännu överlevande etniska svenskar som är utsatta för både sexualiserat våld och annat våld. Och värre kommer det att bli om dagens politik får fortsätta.

   Gillad av 2 personer

 11. bengtakewennberg2017 skriver:

  Andra halvåret 2017 genomförde vi en studie av arbetsmarknadsläget i Degerfors. Studien motiverades av en oro för att de ”satsningar” som då gjordes för att skapa jobb för de som stod långt från arbetsmarknaden skulle resultera i ett ännu större arbetsmarknadsproblem när subventionerna upphörde. Det intressanta med studien var att den tidigt, och genom relativt enkla analyser och intervjuer, kunde visa att den strategi man valt och de satsningar som gjordes hade ytterligt små förutsättningar att lyckas. En uppföljning 2018 har också visat att detta är fallet..
  Satsningen, och de antaganden den bygger på, följer ett mönster som är genomgående för åtgärder av detta slag. Argumentationen är förvånansvärt likartad och oberoende av partitillhörighet. Liknande misslyckanden kan konstateras överallt. Detta får allvarliga konsekvenser. Åtgärderna leder inte bara till slöseri med skattebetalarnas pengar. De leder också till bristande förtroende och förakt för den demokratiska processen. Vad vi möter är alltså inte en ideologisk strid utan ren och skär inkompetens som yttrar sig i att lova sådant man inte kan hålla och lura medborgarna att engagera sig i något som inte leder någonstans.Hur länge skall vi tillåta det?

  Gillad av 7 personer

  • Elof H skriver:

   som sagt, definitionen av dumhet är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat. De flesta politiker förstår inte bättre och de som förstår vill inte göra det som krävs för att uppnå resultat. Inte ens de som föreslår rätt medicin vågar eller förstår att ordinera rätt dos. Det är som att föreslå en enda tablett penicillin mot lunginflammation när det i själva verket krävs en tvåveckorskur för att bli frisk.

   Gilla

  • Rolf Wasén skriver:

   Också ett mycket klargörande och viktigt inlägg. Såvitt jag kan se och har upplevt utan någon ideologisk slagsida. Väger alltså tungt.

   Gilla

  • Zhengyang Wu skriver:

   F Hayek, Milton Friedman, Thomas Sowell etc har belyst med empiriska fakta att sådana ”satsningar” aldrig har fungerat redan för 50, 40, 30, 20 år sedan, men i Sverige gör man fortfarande undersökningar för att ta reda på deras effekt.

   Den låga intellektuella nivån som man uppvisar i Sverige är jämförbar med världens mest efterblivna länder. Nu är jag inte längre överraskad av landets spikrakt nedåtgående utveckling.

   Gillad av 2 personer

 12. Östrahult skriver:

  Det är ingen vidare situation att landets öde ligger i händerna på ett gäng medelmåttor som tillbringat hela livet i skyddad verkstad. Mentalt ligger man kvar i DÖ men kanske blir det svårt att bibehålla kartellen. En regering måste trots allt bildas. Jag tror att den kommer att bestå av M och KD. Resan blir knagglig och kommer att avslutas när de ekonomiska problemen tornar upp sig inom ett till två år. Troligen blir det nyval och då är risken att det blir som i Italien och Grekland, det mesta vänds upp och ner.

  Gillad av 1 person

 13. Erik2 skriver:

  Instämmer i analysen utom vad gäller extravalet. Tror det ligger långt ner på alla listor som alternativ. Sedan, jag stack ut hakan i en kommentar för några dagar sedan och vågade mig på en prognos för 2018 och 2022 för SD. Så fel det var för 2018. Erkänner härmed detta. Jag har kapslat in mig i en bubbla på sista tiden. Önsketänkt. De flesta är uppenbarligen nöjda med sakernas tillstånd. Jag har dock aldrig känt sådan förtvivlan efter ett valresultat. Chock nästan. Jag vet inte var jag ska ta vägen. En mardröm som aldrig tar slut. Och du Björklund och du Lööv. Ni som aldrig ska tala med SD. Det är alltså sådana som mig som ni aldrig vill tala med. (Även om jag nog är MED människa eller M före 1985 egentligen.) Jag känner personligt påhoppad av allt detta avståndstagande. Vad menar ni? Ni kan inte ens prata med en sådan som mig? Fattar ni hur det känns i magen varje gång jag hör er prata? Ni har aldrig träffat mig men hatar ändå mig? Är inte det rasism?

  Gillad av 10 personer

  • Johanna skriver:

   Är det inte dags för folk att börja visa sitt stora missnöje på gator och torg över hela Sverige över vad så många av oss tycker om politikernas inställning till att inte ens tala med SD?
   Fackeltåg, protestlistor, talkörer….
   Vår makt är så mycket större än vad vi tror oss om. Tänk på alla folk som gjort uppror!

   Gillad av 5 personer

   • Erik2 skriver:

    Det börjar närma sig. Nya oktoberdemonstrationer enligt löntagarfondsmodellen. Men vem kan med trovärdighet samla organisera och leda? Folk som ställer upp finns det nog nu. Nu måste det räcka. Jag kräver: Tala med mig!

    Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    Bara en sådan sak, som att gå och lyssna på t ex Kasselstrand – man behöver inte sympatisera – skulle betyda mycket. Tänk om 5 000 ”vanliga” människor samlades under ordnade former, då skulle skrikvänstern nog känna sig underlägsna och förläget tystna.

    Det gjordes ju försök med Folkets Demonstration, kanske man fick några erfarenheter att bygga på?

    Gillad av 1 person

 14. Göran N skriver:

  En saga som jag hoppas skall bli en sannsaga och med en epilog som för tankarna till ”under solen intet nytt”, speciellt tillägnad C, som en gång i tiden var med och skapade uttrycket kohandel under sitt förutvarande namn Bondeförbundet (istället för nuvarande intetsägande mera eufemistiska namnet Centerpartiet som jag tolkar som: ”vi kan vara med i alla sandlådor och leka för vi är inte fel någonstans”).

  Så här ser det ut just nu tisdag 11 september (denna ominiösa dag i kalendern) kl 09.00 (en ominös tidpunkt denna dag).
  Väl insatta som ni är behöver jag knappast sätta ut partibeteckningar.
  28,4 + 4,3 + 8,6 + (7,9) = 41,3 +(7,9) mot 19,8 + 6,4 + 5,5 + (17,6) = 31,7 + (17,6). Vilket utan parenteser blir 49,2 mot 49,3.
  Dessa enkla aritmetiska övningar sysselsätter säkert partistrategerna inom speciellt Alliansen (minus C) just nu. Kan Alliansen (minus C) ta samma stöd av SD som S ”alltid” gjort med V?
  Men då måste major Björklund bli ”Abgedanked”, avtackad, vilket på svenska översatts till avdankad, en gång till. Och med lite intuition inser vi att det säkert finns dessa resonemang i L leden. Det klena valresultatet kan vara anledning nog till partiledarskifte.
  Om det börjar luta hitåt (vet att det är önsketänkande, men låt mig ändå fortsätta) kommer djungeltrumman (den i Fantomen) att gå varm och det uppfattar C’s signalspanare. Där på C’s HK bränner alla säkringar och systemet går ner, precis som Valmyndighetens. Tyst i en vecka. Sedan meddelar C’s partiledare i SVT Aktuellt: Det här är ett helt förkastligt förslag, illa genomtänkt och illa utformat, men för Sveriges skull och av medmänsklighet så har vi valt att stödja detta förslag.

  Gillad av 2 personer

 15. Fredrik Östman skriver:

  Självklart var det Döskalliansens sju partier som vann valet, var det någon som trodde något annat? Självklart fick SD och dess små kusiner inte egen majoritet! Och nu stiger Döskalliansen också offentligt fram i rampljuset enligt formeln ”över ‘blockgränsen’ men inte anständighetens gräns”.

  Jag tror inte alls att Allijangsens partier har något som helst att invända mot denna värdegrund.

  Men vi hade visst hoppats på att SD:s mandat att opponera sig skulle ha varit lite större. Den delen förutsåg inte heller du, Patrik. Jag tror att det berodde på utländska förstagångsväljare som inte beaktades i opinionsinstitutens undersökningar före valet. Valfusk har säkert också förorsakat felaktigheter i storleksordningen en procentenhet per parti.

  Valet är förstås av båda dessa orsaker illegitimt.

  Gillad av 3 personer

 16. Marcus skriver:

  Från borgerligt håll anses det numera djärvt att försöka driva igenom sin politik. Det säger en del om vilken märklig tid vi lever i. Ponera att M + KD väljer att regera med passivt stöd av SD. Om de gör ett gott jobb (dvs. genomför sin politik) tror jag inte alls att de förstnämnda nödvändigtvis straffas i nästa väl. Väljarkåren står snarare redo att belöna dem som törs visa prov på politiskt mod. De mediala protesterna skulle naturligtvis nå orkanstyrka, men so what? Jmfr. skillnaden i medias reaktioner då MP under fyra år fått igenom sin politik med stöd av V. Risken är dock överhängande att C och FP i rent ursinne väljer att, tillsammans med vänstern, stjälpa regeringen. Den är vetskapen att det s.k. Allianssamarbetet skulle vara till ända som får M + KD att agera i strid med såväl sina väljares önskemål som sina partiprogram. Detta alltså i en tid då blockpolitiken sägs ha gjort sitt. Resultatet av alltsammans blir det för borgerliga väljare fullständigt obegripliga, nämligen att man hellre överlåter makten till vänstern än tar passivt stöd av SD. Inte undra på att uppgivenheten sprider sig.

  Gillad av 5 personer

  • peter skriver:

   Föreställ dig jublet inom S om C och/eller L stödjer S och fäller en SD-stödd M, KD-regering.
   Att som L och C sitta på all makt i landet och troligen med njutning hindra en borgerlig politik till förmån för en extremt neoliberal politik utan folklig förankring är förödande för den ansvarstagande borgerligheten.
   Att härska genom att söndra är effektivt men motsatsen till ansvarstagande.
   Någon måste, till vilket pris som helst, bryta upp blockeringen i svensk politik, landets väl kräver ett sådant offer.
   Det saknas mod och ansvar men inte lögner och taktik.

   Gillad av 1 person

 17. svenne skriver:

  ”Valet, tycks det mig, har inte öppnat några möjligheter som inte funnits sedan förra valet 2014”.

  Så är det nog. Fortfarande är ett litet extremt parti (MP) en oproportionerligt stor maktfaktor eftersom det definner sig i en situation med möjligheten att bedriva utpressning för att få igenom sina verklighetsfrämmande krav. Detta gör ju att den röd-gröna sidan är en mycket motbjudande kombination.

  Det är inte ett dugg bättre på hos Alliansen eftersom de har den rabiata Annie Lööf, som helhjärtat stöder ”afgahnamnestin” och dessutom har ambitionen är att få in 30 miljoner invandrare i Sverige.

  Jag måste erkänna att jag är avundsjuk på medborgarna i våra nordiska grannländer vars politiker klarar av att prata med varandra, oavsett partikulör. Mitt intresse för diskussionen angående den kommande regeringsbildningen avtog snabbt då det visade sig att partiledarna i Sjuklövern redan från början placerade sig i sandlådan. De klarar tydligen inte av ”ett vuxet samtal” trots att de själva tidigare har basunerat ut att detta är nödvändigt.

  Gillad av 6 personer

 18. Karl Oskar skriver:

  S överraskande höga % i valet är resultat av amoral, ja av total moralupplösning vill jag mena.
  S har med metoder på absolut lägsta nivå och fullständigt lögnaktiga påståenden skrämt tillbaka ett antal % av S-väljare som varit på väg till SD.
  Till det har man skaffat ett massivt stöd (50-70%) i invandrarområdena. Detta kan vara majoriteten av S väljare.
  Vad för parti är S då? Det undrar jag.

  Kontrasten mellan vad man säger och vad man gör kunde sålunda inte vara större.
  Något annat uppdrag än att hålla sig fast vid stolarna i riksdagen existerar icke!

  Gillad av 4 personer

  • cmmk10 skriver:

   Vi har antagligen vaggats i i trygg förvissning om att invandrarna skall lämna politiken åt svenskarna och inte delta i valen.

   Men med ”demokratisatsningar” som ”demokratiombud”, ”valskolor” etc. har SAP nu börjat skörda avkastningen på massinvandringen. Vi får se om borgarna kommer att förstå vad detta innebär?

   Gilla

   • Karl Oskar skriver:

    Stort stöd för S i invandrarområdena är svårt förstå. Varför det?
    Önskar man bidrag och öppen famn i alla avseenden måste V vara bästa val.
    Önskar man hit fler släktingar och landsmän måste C och MP vara bästa val.
    Det stora stödet för S måste handla om att de är först på plan helt enkelt. Har folk på plats och har ”mutat” in områdena.

    Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    ”Önskar man bidrag och öppen famn i alla avseenden måste V vara bästa val”

    Förklaringen kanske är enkel? Ett sådan där ”demokratiombud” ute i förorten berättade, att jobbet var rätt lätt, ”det svåra var att få röstboskapen att förstå skillnaden mellan socialdemokraterna och socialbidrag”!

    Arma land …

    Gillad av 1 person

   • Karl Oskar skriver:

    ”det svåra var att få röstboskapen att förstå skillnaden mellan socialdemokraterna och socialbidrag”!
    Ännu ett ”det kan inte vara sant”-citat.
    Som är sant.

    Gilla

 19. MartinA skriver:

  Om M vill någonting överhuvudtaget måste de förklara misstroendevotum mot Löfven. Om C och L stödjer detta, gott så. Om de inte gör det, ja, då har de fråntagits oppostionsrollen. C och L överlever inte att stå jämte MP och V under en mandatperiod.

  Sanningen är att globalisterna har majoritet i riksdagen i sverige. Det kan ingen göra någonting åt. Men vad som kan göras är att tydliggjöra det här för väljarna. Svenskar är inte ett politiskt sinnat folk, de fastnar i etiketter och magiskt tänkande. Därför krävs enorm tydlighet och pedagogik för att de skall förstå någonting bortom etiketterna. Att förklara för väljarna att C och L är vänster bör vara Kristerssons främsta ambition under den här mandatperioden.

  Nyval tror jag inte på. De händelser som skulle kunna utlösa ett nyval skulle också göra så att de partier som har möjlighet att framtvinga ett nyval skulle förlora på nyval. Därför kommer de undvika det, oavsett vad som händer.

  Gillad av 2 personer

 20. Axel T skriver:

  Det är nu man ser vilka som röstar på Socialdemokraterna. I landets flesta problemkommuner har Socialdemokraterna stort stöd av nysvenskarna. Naturligtvis vill dom behålla sina bidrag och slippa att bli försvenskade. Nästa val, möjligen slutet detta år, får Socialdemokraterna sina förlorade röster från tidigare.år tillbaka. Etniska svenskar röstar annorlunda

  Gilla

 21. Andreas Glad skriver:

  Att inte rösta på SD/AFS/med är liktydligt med landsförräderi.

  De som röstar och har röstat på de ”etablerade” partierna är medskyldiga till alla brott utförda av invandrare, till varje mord, varje våldtäkt, varje misshandel, varje bedrägeri.

  De är landsförrädae och skall behandlas som sådana.

  Svensken är till 83% ett värdelöst hjärntvättat får, ett förvuxet barn som saknar den intellektuella förmågan att ta in verkligheten.

  Inget att förvånas över dock, då Svensken accepterar både ett reellt skattetryck på över 50% och lagar som förbjuder honom att äga vapen för att försvara sig mot Staten och kriminella.

  Jag och sambon börjar planera flytten från detta erbarmerliga vuxendagis, befolkat och styrt av förvuxna barn.

  Själv lämnar jag med en varm förhoppning om allt ont för fårskocken och dess ledare.

  De har visat sig livsodugliga som folk, nation och kultur.

  Gillad av 5 personer

 22. H Portell skriver:

  Resultatet efter de röstberättigades val i söndags blev att de rödgröna (S V MP ) fick 41,5 ( f å 43,6 )% av rösterna i den kommande riksdagen. Alltså 58,5 % (f å 56,4 %) röstade för andra partier och med ett ställningstagande till de rödgrönas regeringsperiod i färskt minne. Vad drar vi för slutsats av detta? Var ligger den demokratiska majoriteten? Har vi för många småpartier? Nu har de röstberättigade röstat nu tar partiledarkaderna över röstningen. Kanske vi har fått ett elektorsystem?

  Gilla

 23. The road not taken skriver:

  Jag skänker ett par tusen kronor för ändamålet att systematiskt utreda valfusk om DGS vill ta upp detta. För mycket är mystiskt, en plötslig stor feluppskattning i ny riktning, massa oegentligheter i vallokaler men framförallt att tydligen så gick både valmyndighetens och länsstyrelsens datorer ner samtidigt, och efter detta så låg SD lägre. Det faktum att som vanligt så skriver INGEN i systemmedia om det så man är utlämnad till små dissidentsidor och rykten. Varken Arpi, Gudmundsson, Teodorescu, Cwejman, Dahlberg, Gür, Westerholm, Heberlein, eller någon annan tar upp det. Som vanligt i landet Sverige. Som det heter, ingen skriver, ingen, ingen.

  Så kära etablissemang. Ni får förlåta mig men jag tror ni behagar fuska. Några få procent mer till SD hade exempelvis knuffat ut Mp och vem vet om inte Mp också fick lite extra där på natten.

  Vems fingeravtryck var det på tobleronepappret man hittade där vid datorn, det är värt ett par tusenlappar att få veta. Vi vet ju alla vad som händer när man bryter strömmen, den senaste datan sparas inte..

  Gillad av 2 personer

 24. The road not taken skriver:

  Hade faktiskt inte noterat att Fi imploderat, det måste ju vara så att inga muslimer eller afrikaner eller araber röstade på dem iallafall även om de försökte stjäla S importerade röster.
  Gudrun hade nog sin strategi klar, men den slog fel. Ett litet ljus i ett stort mörker.

  Gillad av 1 person

 25. Sixten Johansson skriver:

  Mediainnehållen före och efter valet, valresultatet och sjuklöverns infantila åthävor har visat hur djupt PK-ismen sitter både hos makteliten och i befolkningen. Vi vinner i överskådlighet om vi analyserar cementeringen på tre (samverkande) sektorer: ekonomi, psykologi, ideologi. Ekonomin är då de många formerna av parasitism + VIK. Psykologins huvudmekanismer är medias primitiva verklighetsschablonisering, tilliten till staten samt konsensus- och mobbkollektivismen.

  Ideologin i form av den besynnerliga hybriden PK-ism framträder ännu tydligare, mörkare och destruktivare. Missa inte den senaste artikeln på morklaggning.wordpress.com av Per Hagenäs: ”Den rätta värdegrundens dolda agenda”. Han pekar bl a på de allt tydligare likheterna med fascismen.

  Idéhistoriskt skulle jag preliminärt hävda att PK-ismens idégods är ett unikt hopplock på basen av tanketotalitär socialism (i sen socialdemokratisk tappning), fascism, globalism / anarkokapitalism, anarkoliberalism (och lite miljöpartistisk anarkoprimitivism). Många av elementen har tidigare betraktats som oförenliga, men PK-ismen fungerar icke-logiskt med stöd av relativisering och psykologiska försvarsmekanismer.

  I stället för eller som synonym till ”PK-ism” föreslår jag termen ”Värdegrundism” för denna lömskt destruktiva hybrid. ”Värdegrunden” används ju frekvent mot oliktänkande. Eftersom den inte ens behöver definieras blir det diffusa hotet ännu verkningsfullare. Värdegrundsdemokrati är vår egen tids totalitära ”demokrati”.

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Värdegrunden är ringen. Ringen är Gyges ring, som tillåter bäraren att bära sig åt som ett svin och som förhindrar offren att se detta. Värdegrunden är ringen. Och det är Sauron som har den.

   Ringvålnaderna är människor som har insett att de kan bete sig som svin och komma undan med det. Den som sätter på sig ringen blir synlig för ringvålnaderna. De omoraliska känner igen varandra. Detta återspeglar vår djupa evolutionära psykologi. Därför existerar det i vår mytologi.

   Gilla

 26. Moa skriver:

  Fyra dramatiska år, mandatperioden 2014-2018, går idag mot sitt slut. Fyra år då Sverige polariserats allt mer, då människor vänt sig mot varandra, då problemen växt sig allt större i kommuner och små bruksorter, i storstäder och i samhällen som förr varit stillsamma, på gränsen till trista. Fyra år av allt mer krampaktiga försök att förneka att den ansvarslösa invandringspolitiken fullkomligt slitit sönder landet. Fyra år som de senaste veckorna krönts av något som i det närmaste kan beskrivas som masspsykos i Sverige. Vanligen kloka människor ägnar sig åt hysteriska utbrott på sociala medier med tonläget att snart kan alla svarthåriga “skickas hem”.
  I Norge beskrivs den svenska valrörelsen som hämtad från något land i Mellanöstern. Det är inte så konstigt, konstaterar den norska webbtidningen, då allt fler personer som lever i Sverige har sina rötter i just länder där korruption, våld, fusk och odemokratiska metoder tillhör vardagen. Socialdemokraterna, som skakas av desperation över vikande väljarsiffror, har spridit lögner till landets arabisk- och somaliskatalande invandrare och påstått än det ena, än det andra om sina politiska motståndare i Moderaterna och i Sverigedemokraterna. Allt för att skapa rädsla, allt för att vigla upp hat. Smutskastningskampanjer av politiska motståndare har blivit allt vildare, allt mer skamlösa. Det har spottats och hotats, misshandlats och vandaliserats. Sunt förnuft har ersatts av galenskap. Public service har blivit maktens propagandamaskin.

  http://katerinamagasin.se/ett-deliriskt-sverige-som-skakar-av-valfrossa-far-snart-sin-dom/

  Gillad av 1 person

 27. Jari Norvanto skriver:

  Svenskarna fick chansen att rädda sin nation, men gav blanka fasen i det. Så var det med det.

  Alltmedan multikulti manifesterar sig genom segregation och etniskt betingad klientelism, kommer fler svenskar att bejaka sin särart som förhandenvarande men tynande majoritet i eget land; i mångfaldens konkurrens på lika villkor, en etnicitet bland flera. Ingen skyddad verkstad för någon. Parallellsamhällen på riktigt, med i bästa fall tolerans, eller terrorbalans.

  Gillad av 2 personer

 28. IW skriver:

  I valet 2014 fick de rödgröna 43,6% och Alliansen+SD 52,3%. Nu ligger siffrorna på 40,6% mot 57,9%. Ändå sitter regeringen Löfven kvar. Båda regeringspartierna S och MP förlorade väljare i det här valet. De har tillsammans 116 av 349 mandat, alltså mindre än en tredjedel. Ändå sitter regeringen Löfven kvar. Det finns förarbeten till grundlagen som började gälla 2011 som visar att en regering med oklart stöd i en ny riksdag bör avgå. Ändå sitter regeringen Löfven kvar.

  Inte ens Löfven själv kan tro på att han har stöd i riksdagen för att sitta kvar. Han sitter kvar för att jävlas”.Ivar Arpi

  Gillad av 1 person

 29. Förslag till SD skriver:

  När något är allvarligt fel så brukar min intuition väcka mig:

  1) Jag såg en bild på en lokal där man räknande röster, det stod konsumkassar på golvet, folk satt två och två vid olika bord. Detta är till stor del människor som är djupt indoktrinerade som räknar rösterna, och alla dessa har fåtts att tro att SDs och AFS valsedlar, och kanske MEDs representerar rasism och ondska. Så sammantaget med oegentligheterna vid vallokalerna så tror jag att någon procent tas från SD här och ges till de andra.

  2) Det måste gå att visa om SDs fall vid valdatorns krasch efter en hel del distrikt räknats låg väsentligt högre än efter, det måste också gå att visa om detta är statistiskt möjligt, endast en del distrikt hade räknats men ändå långt långt fler röster än de få tusen som brukar ingå i en opinionsundersökning. Vilka distrikt och hur många röster hade räknats? Var det röda distrikt eller blå, eller gula? Hur låg dessa före och efter kraschen? Detta måste gå att ta reda på.

  3) Hade jag varit SD så hade jag omendelbart, imorgon, instiftat ett visselblåsarpris til demokratins främjande där man fått följande belopp:

  500,000 för mindre avslöjande om fusk med valsedlar eller manuell rösträkning
  2.5 miljoner för systematiskt fusk vid manuell rösträkning
  10 miljoner för avslöjande vid den datoriserade räkningen som har gett utslag över 1 mandat.

  Gillad av 1 person

  • Förslag till SD skriver:

   Tydligen har ”matematikern” nu hittat ett distrikt, pomona, som ”fallit bort”, förra gången hittade han visst att man blandat landsting och riksdag.. Men en ärlig matematiker gör inget bra val.

   Jag tror vi ser den sista av den svenska naiviteten, till och med på dissidentsidor så tror man att man inte fuskar i valet, men varför skulle man inte fuska med det? Man har ju ljugit och fuskat om allt annat?

   Gillad av 2 personer

   • Björn Larsson (@bjorntor) skriver:

    Det förekommer inget valfusk i vallokaler eller rösträkning! Att 1 av 6000 valdistrikt inte kommer med i den första sammanställningen är normalt. Det har som sagt redan korrigerats, som planerat. Allting är väldokumenterat och slarvfel kan därför lätt rättas till vid en noggrannare genomgång än den man stressade igenom på valnatten.

    Gilla

 30. Björn Larsson (@bjorntor) skriver:

  Valet förändrade ingenting, det blev en icke-händelse. Samma majoriteter och pluraliteter. Alltså samma regering med samma politik. Einstein definierade idioti som att tro att man får ett annat resultat av mer av samma. Eventuellt blir Annie Lööf utrikesminister (Margot Wallström har ju städat upp på UD och är mogen för ett FN-jobb). Löfvén vill krossa alliansen, borgarna vill ha alibi för fortsatt D.Ö. och Annie tycker om internationell glamour. Dessutom är hon en kvinnlig islamist som vann valet, så regimmedia vill ha henne som minister.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.