Gästskribent Rebwar Hassan: Vem påverkar svenska valet? Putin eller någon annan?

Vad säger SÄPO, eller för den delen media eller de politiska partierna, om utländsk valpåverkan? Jag avser närmast den påverkan som kommer från Turkiet och Saudiarabien.
I förra årets tyska förbundsdagsval hade mer än en miljon väljare av turkiskt ursprung rösträtt. Dessa fick rekommendationen av Erdogan att inte rösta på Merkels parti CDU/CSU. Så jag undrar förstås vad som sägs i de turkiska församlingarna och moskéerna inför det svenska valet. Det bekymrar naturligtvis inte de vänsterliberaler vars ideal är ett multikulturellt islamistiskt svenskt samhälle som ingår i något slags globalistiskt spindelnät.

Jag gillar förstås också spännande mat och exotisk musik men ”mångkultur” i Sverige är i praktiken endera turkisk sunni-islamism eller iransk shia-islamism eller salafistisk arabisk islamism. Alla dessa åsiktsriktningar anser att sharialagarna inklusive barnagifte och könssegregation är viktigare än de demokratiskt beslutade svenska lagarna. Inte ens FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna kan de acceptera. Och dessa medeltida värderingar går svenska vänsterliberaler med på!

Arabisk påverkan, ja. En viktig del i de arabiska salafisternas organisationsutveckling i Sverige har varit att finansiera moskébyggen. Detta sker snart nog över hela landet. Därifrån har massiva påverkansoperation genomförts för att radikalisera särskilt den andra och tredje generationens invandrare och tyvärr, har jag märkt, med stor framgång.  Dessa ”svenska” ungdomar får lära sig att islam är en helt överlägsen religion och att Allah vill att de ska medverka till att göra Sverige till ett islamiskt land.

Och så oerhört uselt och klumpigt som integrationsåtgärderna drivits i Sverige så är grogrunden redan lagd för dessa påverkansoperationer i ”våra” utanförskapsområden.

Resultatet av denna påverkan blir ett förstärkt avståndstagande av normala västerländska och liberala värderingar och vad som är än värre, de skapar en förståelse och beredskap för jihadism.

Dessa kommer att rösta för höjda barnbidrag och mer pengar till det muslimska civilsamhället. Samt till dem som glider på sanningen om hederskulturer och liknande.

Samtidigt finns det salafister som uppmanar de bokstavstroende till att ta avstånd från medverkan i alla slags demokratiska processer. Dessa är demokratins riktiga dödgrävare.

Förra valet fick vi i alla fall se bevis på att vissa imamer uppmanade sina församlingsmedlemmar att rösta röd-grönt. Bidrag är ju trots allt bidrag!

Jag har noterat en del shiitiskt engagemang i Centerpartiet. Ska (C) vara med och dela på dessa röster i år?

Jag har inte observerat att den ryske presidenten Putin genomfört några påverkansoperationer inför valet. Men den franske presidenten Macron fick i SVT ostörd på bästa sändningstid kritisera Sverigedemokraterna. Antagligen fick det motsatt verkan, men dock.

Nu har jag inte ens berört den av socialdemokraterna fabricerade propagandan och som sprids på arabiska. Men detta har ju uppmärksammats av många andra. Moderaterna påstås ha fuskat med valsedlar i vallokalen på Orust. Häromdagen dirigerade en vänsterpartistisk politiker en kör för att tysta ett annat partis valmöte. Sådant skapar hat. Polariseringen tilltar. Det är inhemskt valfusk och inhemsk valpåverkan men otillbörligt likafullt.

Demokrati och yttrandefrihet förenat med ekonomisk frihet har skapat förutsättningarna för det goda välfärdssamhället. Avsaknaden av demokrati och frihet har aldrig skapat något gott.

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde.