Gästskribent Rebwar Hassan: Vem påverkar svenska valet? Putin eller någon annan?

Vad säger SÄPO, eller för den delen media eller de politiska partierna, om utländsk valpåverkan? Jag avser närmast den påverkan som kommer från Turkiet och Saudiarabien.
I förra årets tyska förbundsdagsval hade mer än en miljon väljare av turkiskt ursprung rösträtt. Dessa fick rekommendationen av Erdogan att inte rösta på Merkels parti CDU/CSU. Så jag undrar förstås vad som sägs i de turkiska församlingarna och moskéerna inför det svenska valet. Det bekymrar naturligtvis inte de vänsterliberaler vars ideal är ett multikulturellt islamistiskt svenskt samhälle som ingår i något slags globalistiskt spindelnät.

Jag gillar förstås också spännande mat och exotisk musik men ”mångkultur” i Sverige är i praktiken endera turkisk sunni-islamism eller iransk shia-islamism eller salafistisk arabisk islamism. Alla dessa åsiktsriktningar anser att sharialagarna inklusive barnagifte och könssegregation är viktigare än de demokratiskt beslutade svenska lagarna. Inte ens FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna kan de acceptera. Och dessa medeltida värderingar går svenska vänsterliberaler med på!

Arabisk påverkan, ja. En viktig del i de arabiska salafisternas organisationsutveckling i Sverige har varit att finansiera moskébyggen. Detta sker snart nog över hela landet. Därifrån har massiva påverkansoperation genomförts för att radikalisera särskilt den andra och tredje generationens invandrare och tyvärr, har jag märkt, med stor framgång.  Dessa ”svenska” ungdomar får lära sig att islam är en helt överlägsen religion och att Allah vill att de ska medverka till att göra Sverige till ett islamiskt land.

Och så oerhört uselt och klumpigt som integrationsåtgärderna drivits i Sverige så är grogrunden redan lagd för dessa påverkansoperationer i ”våra” utanförskapsområden.

Resultatet av denna påverkan blir ett förstärkt avståndstagande av normala västerländska och liberala värderingar och vad som är än värre, de skapar en förståelse och beredskap för jihadism.

Dessa kommer att rösta för höjda barnbidrag och mer pengar till det muslimska civilsamhället. Samt till dem som glider på sanningen om hederskulturer och liknande.

Samtidigt finns det salafister som uppmanar de bokstavstroende till att ta avstånd från medverkan i alla slags demokratiska processer. Dessa är demokratins riktiga dödgrävare.

Förra valet fick vi i alla fall se bevis på att vissa imamer uppmanade sina församlingsmedlemmar att rösta röd-grönt. Bidrag är ju trots allt bidrag!

Jag har noterat en del shiitiskt engagemang i Centerpartiet. Ska (C) vara med och dela på dessa röster i år?

Jag har inte observerat att den ryske presidenten Putin genomfört några påverkansoperationer inför valet. Men den franske presidenten Macron fick i SVT ostörd på bästa sändningstid kritisera Sverigedemokraterna. Antagligen fick det motsatt verkan, men dock.

Nu har jag inte ens berört den av socialdemokraterna fabricerade propagandan och som sprids på arabiska. Men detta har ju uppmärksammats av många andra. Moderaterna påstås ha fuskat med valsedlar i vallokalen på Orust. Häromdagen dirigerade en vänsterpartistisk politiker en kör för att tysta ett annat partis valmöte. Sådant skapar hat. Polariseringen tilltar. Det är inhemskt valfusk och inhemsk valpåverkan men otillbörligt likafullt.

Demokrati och yttrandefrihet förenat med ekonomisk frihet har skapat förutsättningarna för det goda välfärdssamhället. Avsaknaden av demokrati och frihet har aldrig skapat något gott.

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde. 

15 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Vem påverkar svenska valet? Putin eller någon annan?

 1. Aurora skriver:

  I år har grävande fristående journalister gjort ett bra jobb. Nej, ryssen blev nog inte det farligaste fejk news eller attacker med botar. Det skötte ju partiföreträdare för etablerade partier väl så bra. Gemensamt är att många med invandrarbakgrund har väldigt svårt att hantera demokrati utan faller lätt in i klankulturen från sina hemländer med mygel och fuskande hemmaverkstad. Undrar om partiledningarna lär sig något av avslöjandena. Uvell visar en hel lista på islamist/fascist-stödjande personer i MP. C har haft flera fall också. L har antisemit, M har haft en islamist i riksdagen. V och S har Palestina och Hamas-supportrar som vill radera Israel från kartan. Ledarsidorna redovisar ofta utförligt om oheliga allianser mellan sossars Tro och Solidaritet och Ship to Gaza (där både S och MP seglar med) och dess tentakler till muslimska broderskapsrörelsen. Talande är dock att partierna till vänster väljer att vara tysta om sina kopplingar. M Johansson vill nu förbjuda ’rasistiska’ partier. Märkligt nog är det ingen som uppmärksammar att i Sverige kan utländska organisationer, både islamist och fascist, som är terroriststämplade och förbjudna i andra länder operera fritt.

  Gillad av 7 personer

  • MartinA skriver:

   Ärligt talat känner jag få svenskar som har någon uppfattning om demokrati de heller. Yttrandefrihet är att ”se på svt och tro på SvD och DN”. Den vanligaste förståsigpåaråsikten är att om sossarna och moderaterna bara kunde gå ihop och styra så skulle allt bli bra.

   Gillad av 3 personer

   • fabricerad skriver:

    Det är värre än så. Svenskar tror att det är skillnad på riksdagspartierna. I slutändan handlar det om exakt samma sak; folk ska avstå merparten av det de producerar så att de fina och duktiga politikerna kan fördela det genom sina vassaler i välfärdssektorn. Tvi och blä kunde vi kalla S och M istället.

    Gillad av 3 personer

 2. X. Terrain skriver:

  Jag frågar mig istället: vem vill att vi inte skall ha fler val överhuvudtaget? Vem hade helst sett att inga nya partier kom till? Det är ju tämligen tydligt att när folk nu börjat rösta fel så har all denna ”påverkan” dykt upp.

  7-klövern kan inte samexistera med oss som röstar SD, AFS eller MED, för att de vill ”stoppa” oss. Vad betyder det? Att vår rösträtt skall tas ifrån oss? Att vi inte får tycka som vi tycker? Att vi inte skall finnas helt enkelt? Vi har sett det förr.

  Gillad av 13 personer

  • MartinA skriver:

   Ja, det är märkligt hur till exempel Socialdemokraterna och deras lydpartier i Stockholms stad, och åtminstone ”liberalerna” i Centern och troligtvis också den övriga skocken, vill förvägra AFS samma tillgång till allmän egendom som andra organisationer. Men inte vill ge AFSare skatterabatt som kompensation.

   Gillad av 2 personer

 3. Vax skriver:

  Man blev deprimerad av att titta på den avslutande partiledardebatten. En sorglig församling som vill styra landet. Det är ingen skillnad på dessa och bilhandlare som pladdrar om prestanda och imaginära rabatter.

  Media organiserar debatterna och bestämmer vad och hur man ska debattera. En gång i tiden var det partierna som organiserade debatterna och media rapporterade. Partierna skapade och drev opinioner och ideologi, nu är det media som har taktpinnen.De visade också detta, med att inte ta upp den viktigaste frågan av alla: Invandringen. Helt enkelt, för att SD inte skulle gynnas!
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Efter att ha genomlidit ungefär halva TV underhållningen (som kallas valdebatt) så stängde jag av. Sen frågade jag mig själv, är detta det bästa politikermaterial Sverige kan mobilisera? Svaret blev att ja, Sverige kan bättre men detta är vad vi får hålla tillgodo med. Arma land.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.