Migrationskatastrof i den politiska sandlådan

Gunnar Sandelin

Med förödande resultat för Sverige pågår det politiska livet i sandlådan år ut och år in. På likartat sätt förhåller sig våra sju riksdagspartier när det gäller vår tids ödesfråga – migrationen. De fortsätter sin vuxenmobbning av Sverigedemokraterna så länge som det bara är möjligt. Att inte ta i SD med tång är viktigare än att med gemensamma ansträngningar försöka rädda landet från det migrationskaos som bara kommer att accelerera de kommande åren, om inte något radikalt inträffar. Nyligen sade Ulf Kristersson i SVT:s partiledarutfrågning att det är uteslutet att vare sig förhandla eller samregera med Åkessons parti.

Samtidigt framhöll moderaternas partiledare att årets 23 000 asylsökande är för mycket. Men inte ett ord från honom om att vi totalt sett (inklusive asyl, anhöriga, utomeuropeisk arbetskraft och en mindre grupp gäststudenter) kommer att bevilja över 130 000 uppehållstillstånd i år om nuvarande takt håller i sig. Nästan så många uppehållstillstånd har Sverige beviljat i snitt per år under 2010-talet och det är sex gånger mer än vad som skedde under 1980-talet. Ingenting tyder på att den takten kommer att minskas.

Om Ulf hade kastat sin hink och spade och om den bedrägliga journalistkåren hade läst Migrationsverkets senaste prognos från i slutet av juli i år  och inte bara återgett verkets pressmeddelande, hade de kanske förstått att läget för vårt land är mycket allvarligare än vad som framkommer i public services partiledarutfrågningar och i media i övrigt. Där, liksom hos ansvariga politiker och i Migrationsverkets ledning, vill man ge sken av att invandringen till Sverige är under kontroll. Just när jag skriver detta hör jag programledarna i SVT:s utfrågning av Jimmie Åkesson påstå att inflödet av migranter till Sverige har ”stramats åt”. Så kan man bara säga om man inte klarar av eller är ovillig att ta ett helhetsgrepp, utan istället tar saker ur sitt sammanhang och endast berör den tillfälliga minskning av asylsökande som sker just nu. Att detta inte stämmer i ett större och längre perspektiv, har jag tidigare skrivit om här

Enligt Migrationsverket antas Sverige bevilja 126 000 uppehållstillstånd från asylsökande fram till och med 2021. Nästan en halv miljon anhöriga och arbetssökande utanför EU/EES (det senare är en blandad grupp vad gäller kompetens, men där drygt en tredjedel är bärplockare och liknande) kommer också att söka sig hit under denna tidsperiod, inklusive förlängning av tillfälliga uppehållstillstånd. Två tredjedelar av inkommande ansökningar om anknytning har beviljats under första halvåret i år enligt intern statistik som verket har låtit mig ta del av.

Regeringen hävdar att vi har anpassat oss till något som de kallar för ”EU:s miniminivå”. Det stämmer i alla fall inte vad gäller utfallet. I förra veckan kom full redovisning från de övriga nordiska ländernas migrationsverk vad gäller beviljade uppehållstillstånd fram till och med sista juli. Där kan man utläsa att skillnaden i andel asylmottagande mellan Sverige och våra grannländer har ökat jämfört med 2017. Hittills i år har Sverige har beslutat att fyra gånger så många asylsökande ska få stanna som vad NorgeDanmark, och Finland har gjort tillsammans. Siffrorna för beviljade uppehållstillstånd för asyl talar sitt tydliga språk i diagrammet nedan:

Skulle vi i förhållande till vår folkmängd ligga på samma nivå i asylmottagandet som våra grannländer, så skulle vi endast ha beviljat runt en femtedel av den asyl som vi har gjort. Detta påverkar naturligtvis starkt också den påföljande anhöriginvandringen. Under sådana omständigheter vore Sverige ett helt annat land än vad vi är idag! Jag tänker på det eftersom jag snart ska delta i ett seminarium som det danska Tryckfrihetssällskapet har arrangerat där frågan lyder ”Är Sverige förlorat?”. En fråga som knappast ställs i den svenska offentliga debatten.

Ett liknande spörsmål, som jag ständigt har återkommit till under de tio år som jag har skrivit om detta, är: Varför vägrar media och de politiska partierna att ta reda på och (om de vet hur det förhåller sig) diskutera dessa extrema volymer? De berättar inte om den efterföljande anhöriginvandringens omfattning, som för den delen inte heller är fullständigt relevant redovisad av Migrationsverket. Frågan har blivit särskilt aktuell efter det dramatiska inflöde som tillkom andra halvåret 2015. Vissa år kan antalet beviljade uppehållstillstånd för asylsökande vara lika många eller till och med överstiga antalet asylansökningar. Så kan det bli eftersom många ärenden ligger i pipeline och eftersom allt fler överklaganden ska avgöras i migrationsdomstolarna och Migrationsöverdomstolen, vilket exempelvis är fallet i år. Fram till och med 2021 prognostiserar Migrationsverket att sammanlagt 120 000 ärenden ska komma att avgöras i dessa instanser.

Men etablissemanget av politiker, media och myndighetschefer fortsätter att mörklägga den invasion som bara rullar på. Fortfarande är de inte vuxna nog att kunna tala klarspråk, utan på ren reflex hemfaller de till sin SD-mobbning och sin ideologiska värdegrundsretorik, där kartan är viktigare än terrängen. Detta får pågå år efter år utan att ett ärligt offentligt samtal om vart vårt land tar vägen blir möjligt, utan att gemensamma ansträngningar sker för att försöka att lösa denna ”utmaning”. Det är ingenting annat än en skam, ett svek mot vårt land och mot kommande generationer.

91 reaktioner på ”Migrationskatastrof i den politiska sandlådan

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag tror att flera av oss har kommit fram till att landet inte har någon framtid och då kan man ju lika gärna påskynda undergången för att få ett slut på all osäkerhet. Jag kan bara hoppas att grannländerna ser om sitt hus så att inte även dras med.

  Gillad av 17 personer

   • Rune skriver:

    Sverige kommer att ligga som en stor sprängkil mellan de nordiska länderna. När Sverige har blivit någon slags muslimsk republik. Kommer de andra nordiska länderna att acceptera detta?

    Gillad av 3 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Ursäkta mitt dystra perspektiv, men om våra grannländer i Norden och på kontinenten på alla tänkbara sätt börjar göra sig mindre attraktiva för sin egen problembefolkning, så kan Sverige fungera både som en perfekt magnet och som en närliggande och godtagbar avstjälpningsplats. Samtidigt blir då våra grannländer mer attraktiva för medvetna och driftiga svenskar, inklusive dem som har rötter i övriga Norden. Våra grannländer behöver alltså bara tillämpa den kloka principen att stänga gränserna för vissa och välkomna andra.

    Gillad av 4 personer

   • brrr skriver:

    Sixten, precis vad jag också tror. Fattigpensionärer och obehövda knegare blir kvar i Sverige med våld och allt annat, medan ingenjörer, tekniker, sjukvårdspersonal med specialistkompetes o.s.v. flyttar, många av dem som hyllat och bidragit till sveriges fall.

    Gilla

 2. A skriver:

  De som bara ser på msm`s tv tror på vad de än säger. Ord fungerar inte på sådana människor. Spelar ingen roll hur ”inteligent” eller framstående personen är i övrigt, jag ser det på nära håll.. De ler överseende om man påstår nåt som inte stämmer med medias bild. Det hjälper inte ens om personen är på vår sida. Valet kommer inte att ändra något, det blir mer av samma. Det enda som kan påverka är mycket stora händelser som går att se med ögonen, och sådant har inget med val att göra. De kan ske när som helst och kan förändra per omgående. Folket har precis lagom kommit på att invandring är kass, men inte mer än så. Det är läget enligt mig. Måste bli värre, finns inget annat tyvärr.

  Mvh A

  Gillad av 10 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Nästa insikt, efter den att ”invandring är kass”, är att det är precis den politik som verkade vara så trevlig och som verkade fungera så bra, nämligen den s.k. välfärdsstaten, är precis det som orsakar att ”invandring är kass”. Denna insikt är mycket svårare att komma till.

   Därför behövs kataklysmen. Den står framför dörren. Men inget säger att man kan fortfarande lever eller har kraft nog att fortsätta efter det att kataklysmen har slagit till.

   Gillad av 3 personer

  • Elisabeth skriver:

   Mycket respekterade ekonomiprofessorn Assar Lindbeck får stort utrymme i DI .Han säger bl a att man måste samarbeta med SD, att SD var det enda parti som tidigt såg problemen med att massimportera lågutbildade människor in i välfärdssamhället. Blir glad över att fler tungviktare ger sig in i debatten. DI har faktiskt hyfsad valbevakning, man har ofta positiva SD-artiklar, speciellt PM Nilsson har ändrat tonfall. Detta beror kanske på att DI ägnar sig åt ekonomijournalistik och siffror är siffror, Sverige klarar inte massinvandringen rent ekonomiskt. Heller.https://www.di.se/nyheter/ekonominestorn-samarbeta-med-sd-efter-valet/

   Gillad av 6 personer

  • Iii. Attack by stratagem skriver:

   Ja och det blir värre, Sarnecki och GW är lika korkade vänsternissar, gängkriminalitet och grova brott drabbar inte så många säger de, jag tvivlar på att affärsidkare i Rosengård håller med, eller kvinnor som håller sig inne, men det är ju allt det som inte kanske klassificeras som brott som ger fängelse men som ändå är en slags kollaps, i bubbelpoolen så kommer fullt med ensamkommande, skrikande arabiska gäng på stränderna, barn som knuffas i från bryggor, visslingar och fula ord efter kvinnor på köpcenter, böcker som slängs och spottloskor på bibliotek, hot på skolor, trakasserier av tjejer osv osv, allt detta ligger utanför GWs snäva område men är en del av kollapsen där gästerna gradvis tar över det offentliga rummet. Kollapsen är oundviklig så nästa val så är många fler mogna för de enda tag som hjälper och ett nytt parti kommer in i riksdagen. Kanske redan detta val..

   Gillad av 2 personer

  • W skriver:

   Ebba Åkerlunds grav vandaliseras på Adolf Fredriks Kyrkogård. Ebba var ett av Akilovs offer på Drottninggatan i fjol.

   Ebbas pappa håller vakt och kunde övermanna vandalen på bar gärning. Men självklart släpptes han av polisen, även om brott inte kan uteslutas….” Vi föräldrar till Ebba har tappat tilltron till det svenska rättssamhället”, skriver Ebbas pappa i ett mejl till Mitt i.

   Skam, Löfvens regering, går nu på torra land i sällskap med Annie Lööf och Jonas Sjöstedt.

   Gillad av 3 personer

   • Åke Sundström skriver:

    … men inte heller de nya moderaterna försvarar rättsstaten. De medverkar tvärtom till dess sönderfall. Få har gjort Sverige så många otjänster som f d justitieministern Beatrice Ask, häpnadsväckande nog andra namn på valsedeln i Stockholm efter Kristersson.

    Gillad av 1 person

 3. Bo Svensson skriver:

  Ett ordnat maktövertagande innanför gällande regelverk från dem som vill oss illa blir allt mera osannolikt. – Vanvettet är grundlagsfäst och invävt i konventioner och EU-förpliktelser man undertecknat i vårt namn och räntan på våra lån är det andra som bestämmer.

  Men galenskapen måste få ett slut med de metoder som krävs och en ordnad metod att vända strömmen av obehövda i rätt riktning blir sedan 1: Krav på ekomomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför anvisade kvarter och 2: Nedtrappning av bidragsflödet till den nivå som ger önskat resultat.

  Det krävs också ekonomiska konsekvenser på rätt nivå på att underlätta illegalas boende och försörjning och tillräckligt kännbara konsekvenser på att påträffas där man inte får vara.

  Gillad av 4 personer

 4. Östrahult skriver:

  Det handlar helt enkelt om en maffia. Stockholms stad utestänger AFS för att man sagt Sverige åt svenskarna.

  Ledarsidorna avslöjar idag att sossarna var för en sovjetisk invasion av Polen, det kommer aldrig att nämnas i DN eller SVD.

  Margot Wallström agerar som en maffiaboss och kapar åt sig tiotals miljoner på uppdrag för champagnevänstern inom FN. Ändå kan hon spela indignerad över olika oförrätter som hon påstår andra partier förorsakar. Det kommer heller inte gå att läsa i DN eller SVD.

  Gillad av 7 personer

 5. Jari Norvanto skriver:

  Sjuklövern är landsförrädare och SD ett mellanmjölksparti. Sluta vädja förgäves och inse att det finns historiskt och mänskligt en rad konfliktlinjer och samlingspunkter. En sådan konfliktlinje och samlande identitet är civilisation, en annan är religion och etnicitet. När Sverige var etniskt homogent, så inrättades konflikterna på materiella klasser; nu inrättas de av Sjuklövern i offerhierarkier och identitetspolitik – där all nationalism är tillåten utom den svenska. Globalism och ”liberalism” delar värdegrund och islam gör sig hemmastadd och formar om västerlandet som en kraft höjd över all kritik – toleransen är enkelriktad. Mångkultur är multifraktur och segregering. Mer och mer resurser går åt för att hålla ihop oförenliga idéer och företeelser.

  Gillad av 5 personer

 6. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Jag undrar hur reaktionen kommer att se ut, när ” det sovand folket” inser, att de blivit helt förda bakom ljuset. Jag kan bara se våra politiker och den eftersvansande mediagruppen som landsförrädare. Det finns inte ord!

  Gillad av 14 personer

 7. Aurora skriver:

  Det är inte sandlåda; det är förakt för folket och demokratin. Man har redan bestämt, över folkets huvuden, att Sverige ska vara multikulturellt. Så in med alla andra främmande kulturer alltså. Protester och partier med annan åsikt ska närmast förbjudas. Man ville ha en lag som selekterade vilka som skulle få tillgång till offentligt material. M Johansson och kompani vill nu göra det brottligt att tala illa om Sverige i utländska media. Jämför med journalisterna som nu fängslats i Myanmar. Vänster skriker om hot mot demokratin medan de gör allt för att hindra demokratisk opposition och åsikter. Fackförbund förvägrar personer med fel åsikt medlemskap. Guillou ropar fara å färde för demokrin och om nazisttroll utan att fatta att hans vänster är de värsta demokratihotarna. Vänsterns fascism ser han inte. Han nämner det som under kriget kallades Lugenpresse i Tyskland utan att fatta att det är dagens etablerade media som nu ljuger. Som demonstranterna i Tyskland nu skriver på sina plakat ’spart uns die Luge’ om politikerna som vill hindra sanningen om mordet på en tysk man.

  Gillad av 16 personer

 8. Jan Andersson skriver:

  Även om vi börjar att göra allting rätt från måndag så kommer det att ta decennier att komma tillbaka. Det beror på att många av de många värddjur som betalar kalaset nu endera dukar under av blodförlusten, eller rymmer till ett land med färre blodsugare och större marknader.

  Vi behöver en mycket tydlig vitbok om svensk energiförsörjning och satsning på utveckling av våra största tillgångar, skog och malm, samt att rädda den tekniska utbildning som finns kvar, inte minst genom att vädra ut genustramset som nu skrämmer bort de bästa studenterna. Se till att det går att lita på kollegiet i en teknisk högskola!

  Vi behöver också få tillbaka våra företag genom en skattepolitik som inte tvingar dem från Sverige för att överleva. Att detta ens ska behöva tas upp i ett sådant här forum är skrämmande.

  Gillad av 9 personer

  • pllay skriver:

   Inse att Mona Sahlin har rätt, vi kommer inte tillbaka.
   Antag att vi med eller utan våld lyckas återföra Sverige till svenskarna, vi har då förlorat en av grunderna i vår kultur eftersom etnisk rensning kommer innebära stora förändringar av vår nationalkaraktär, bort från gästfrihet och för protektionism.
   Vi kan inte återskapa det samhälle S o M tagit ifrån oss, detta är tyvärr ett faktum.
   Vi måste inför motreaktionen mot globalism och multikultur börja fundera på vad som faktiskt är möjligt att åstadkomma med landet som det nu ser ut eller som det ser ut efter repatriering.
   Hur vill vi att Sverige skall se ut och fungera efter att dagens etablissemang är detroniserat?
   För egen del ser jag pesonvalsdemokrati med obligatoriska folkomröstningar inför varje ändring av grundlagen grundat på en ny och svårändrad, djupt konservativ, konstitution.
   Vår nuvarande representativa demokrati har visat sig vara en folkfiende, ett verktyg för totalitär utplundring av folket.

   Gillad av 2 personer

 9. Astrid skriver:

  Invandringen till Sverige av människor utan egen försörjningsmöjlighet är sedan flera år övermäktig. Med den stora strömmen yngre muslimska män följer livstidskriminella, drogberoende, handikappade, sjuka, gamlingar… Inga samhällets resurser förslår.
  Politikerna är medvetna om att belastningen blir för stor, bördan för tung. Man vet väl. Information saknas minsann inte.

  ”Allt går sönder”. Vem sa så?

  Är det försent att vända utvecklingen?
  Människors engagemang för sanning och rätt har betydelse. Goda krafter ansluter när avsikten är ärlig och utan personlig vinning eller gruppegoism. Utgångar brukar finnas från det som tycks omöjligt.

  Men kanske alltför många människor sover; förslöade av TV-skärm, dataskärm, mobiltittande. Och de höga masterna bland bostadshusen med starkare strålning än vad som behövs skadar oss.

  Risken är uppenbar att vi tvingas genomlida även globalismens helvete (”Tredje Odjuret”) efter nazismen och kommunismen. Samma makter står bakom den här tredje totalitära socialistiska ideologin (formulerad bl a i FN:s Agenda 2030) som nu hotar vår civilisation; ännu värre än de två föregående, eftersom tekniken möjliggör en mer sofistikerad manipulering och heltäckande kontroll. Greppet blir strypande.

  Den hyperrika angloamerikanska oligarkins kamp att vinna hela världen åt sig själva står mot övriga mänsklighetens intressen och frihet. Denna oligarki må vara superintelligent men saknar vishet. Den gränslösa girigheten och hänsynslösheten avslöjar.

  ”Av frukten känner man trädet”.

  Pengar och materialism – mer och mer, aldrig nog – kontrasterar mot den visdom där ljuset och värmen finns tillsammans och värnar ”vördnaden för livet”, livets helighet.

  Gillad av 13 personer

 10. Elisabeth skriver:

  Tack Gunnar Sandelin, siffrorna talar för sig själv. De är överväldigande. Ja, framtiden känns skrämmande. Hur ska det bli ute i kommunerna med denna belastning på finanserna, på skola, vård och omsorg ? Och, kanske än viktigare, vi får ett kulturellt och politiskt förändrat Sverige och det har bara ”hänt” utan att vanligt folk kunnat säga något. Invasion, just precis. Jag delar verkligen avskyn gentemot media, MSM, som i åratal varit ohederliga, Trump har fångat upp detta med sin etikett fake news. Apropå Trump, det blev rabalder i Sverige om Trumps ”last night in Sweden”-tal men det är tydligen helt OK att Macron veckan före valet i svensk TV ondgör sig över ett svensk parti och uttalar sig om partiledarens icke-svenska värderingar. Det Macron sa diskuterades inte ens efteråt i programmet. Det var alla mot en. Det var Bildt, Macron och programledaren mot Åkesson. Ja, som det brukar vara i svensk media.
  Alla politikerna viftar nu med händerna mot varandra och pratar/antyder ”blocköverskridande” samtidigt som man markerar mot SD. Är inte detta väljarförakt ? Herregud, hur ska nästa måndag bli ?

  Gillad av 11 personer

  • MartinA skriver:

   Tja, svenska kronan har ju sjunkit betydligt det senaste halvåret. Vilket beror på att resten av världen inte håller fast vid nollränta. Men att det görs här i sverige, trots redan världsrekordnivåer i privat skuldsättning. Troligen för att sossarna vill sitta stilla i båten före valet.
   Problemet är att bostadspriserna dalat mer än ett år. Om de höjer räntan kan en del börja knäckas ekonomiskt av lånen. Och det startar en process där alla de ekonomiska hjulen kärvar ihop. Förra gången gick staten in och räddade bankerna. Vilket kommer vara ett krav även denna gång. Banker skall tydligen inte finnas till enligt samma regler som andra företag.
   Men det var innnan de senaste trettio årens samhällsförstörelse.

   Gillad av 3 personer

 11. Göran Fredriksson skriver:

  Den främsta orsaken till sakernas tillstånd är feminismen och kvinnors i bristande förståelse för de funktioner som ryms inom det som brukar benämnas nattväktarstaten. Inom ytterligare en generation kommer invandringen från extrempatriarkala kulturer sannolikt ha krossat feminismen, nedmonterat välfärdsamhället och återfört kvinnor i gemen till att arbeta inom hemmet. Ett extrempatriarkalt samhälle etableras på ruinerna av experimentet med ett feministiskt.

  Detta medför att skattetrycket kommer att sänkas dramatiskt, att makten i familjen och över nattväktarstaten återbördas till männen där den fanns ända fram till 1950-talet. En fördel främst för de många män som inte tillhör dem som har någon större framgång i den nuvarande liberaldemokratiska samhällsordningen. Så varför skall denna majoritet bland män inte bara invänta det samhälle som blir en logisk konsekvens av den förda politiken? Att be några gånger om dagen synes vara en ringa insats för att återfå lägre skatter och en kraftig uppvärdering av mansrollen med god markservice?

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Ta en titt här i kommentaravdelningen. Hur många män, hur många kvinnor? Det finns många kvinnor som skriver här som hör till de insiktsfullaste av alla. Vi skall inte blanda ihop det arketypiskt eller mytologiskt kvinnliga med enskilda kvinnor eller ens med gruppen kvinnor. Arketypen motsvarar inte något slags genomsnitt, utan den lilla del av kvinnligheten som står i kontrast med manligheten, en ytterlighet, en extrem.

   Ty det allra mesta av vad det innebär att vara människa har män och kvinnor gemensamt. Detta är grunden för alla sunda jämlikhetssträvanden. Det är motsatsen till identitetspolitiken och till sådan feminsm som strävar efter att göra män av kvinnorna.

   Låt oss genast sluta upp med angreppen på och anklagelserna emot kvinnorna! Viva la petit difference! (Där nyckelordet är ”petit”!)

   Gillad av 5 personer

   • Göran Fredriksson skriver:

    Typiskt manliga resp. kvinnliga egenskaper i hela befolkningen torde fördela sig efter två normalfördelningskurvor som överlappar varandra men med skilda typvärden och måhända olika bredd. Fördelningen bland kommentatorer här är sannolikt en helt annan.

    Gilla

   • Iii. Attack by stratagem skriver:

    Jo, men det är ändå slående att inte ens självbevarelsedriften har fått kvinnor att inse vad som pågår, men jag gissar att pendeln är på väg att svinga över, när man väl är rädd så försvinner det inte så lätt, det blir den dominerande underströmmen för allt ens tänkande.

    Gillad av 1 person

   • pllay skriver:

    Jag tror du missar den förtvivlade känsla av hjälplöshet inför dumheten GF ger uttryck för, det är min tolkning av hans kommentar.
    För att balansera könens inflytande över samhällsutvecklingen kommer en fundamentalistisk patriarkalisk rörelse krossa allt vad kvinnligt inflytande heter.
    Något vi män inte behövt hjälp med om vi gemensamt med kvinnorna avstyrt den totalitära multikultirörelsen och bejakat könens skillnader och företräden.

    Gillad av 1 person

  • Jan Andersson skriver:

   Visst måste skattetrycket sänkas eftersom det inte finns speciellt många företag kvar i landet om en generation. Lokalerna står tomma, maskinerna tysta, rostiga och dammiga. Invandrarna kan och vill inte ta över. Vi kommer att få dubbelt så många pizzerior, kebabbarer och haschkaféer. En moské i varje stadsdel.

   Gillad av 1 person

 12. Christer L skriver:

  ”Men etablissemanget av politiker, media och myndighetschefer fortsätter att mörklägga den invasion som bara rullar på.”

  De lyder order, de har en djupgående internationell strategi att följa. Denna globalism-strategi har nuvarande etablissemang tagit i arv, den har följt med de höga maktpositionerna. De mäktiga är därför villiga att, de stunder sanningens ljus skiner igenom, framstå som helt inkompetenta och orimliga. Förlitande sig på att en eller annan konstellation av partier med visshet och enligt strategin ska bilda regering efter valet. Detta är den enda vägens politik för etablissemanget. Man förnekar ansvar, man skäms inte för att skämmas, man vågar vara fega, man gratulerar varandra till uthålligheten i förmågan att ljuga och hålla färgen. Valpropagandan injicerar infantilism i det svenska folket på det att det snabbare ska gå under, ej försvara sig, hylla sina illusioner.

  I den mån nationer upphör att vara politiska nationer integreras deras territiorier i globalismen. Och Sverige är Föregångslandet. Men globalismen har passerat sitt krön. Den framstår som ett katastrofalt övergrepp, ingenting den åstadkommer ger goda resultat, annat än ur en viss nationalekonomisk aspekt (BNP-värde exkluderat per capita). En ”skön ny värld”, ett ekonomiskt system av ovanifrån manipulerade ”hen” som myllrar omkring på en teknologiskt kontrollerad jordyta under sina korta liv i ett deterministiskt, själlöst, ansvarslöst, materiellt universum. Ske din vilja! Men ge mig en kokt med bröd.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Globalisering i betydelsen världshandel motiverat av att saker bär göras där de kan göras bäst och billigast, vill nog alla ha och en sådan kräver regler för handel och umgänge, så att man kan avgöra vem som är skyldig vem vad och varför: Global rättsordning alltså.

   Men rättsordning väljer man alltså för att decentralisera makten till aktörerna.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    En rättsordning uppstår ur redan befintliga lagar, som i sin tur uppstår ur redan befintliga moraliska regler, som i sin tur uppstår ur vanor, kulturer och mytologi. Det är en mycket naiv felsyn att tro att man kan konstruera en rättsordning som något slags teknisk konstruktion, enkannerligen utan att ens kunna påvisa att man behärskar den utpekade tekniken som skall komma till användning.

    Låt oss en gång för alla avfärda varje uppmaning till social ingenjörskonst! Sociala ”konstruktioner” är inga medvetet designade konstruktioner, utan spontant uppståndna strukturer!

    Gillad av 5 personer

 13. heraldikern skriver:

  Det anmärkningsvärda är väl ändå att svenska folket inte finns såsom folk eller kulturgrupp. Den svenska kulturen existerar ju inte heller. Vår religion är inte protestantisk Luteransk kristendom längre. Den är ju av den karaktären att den kan negligeras och med politiska åthutningar så ändrade präster och biskopar den till någon sorts mångreligion.

  Dock, tvingas vi konstatera att muslimerna i allra högsta grad existerar såsom folkgrupp och skall enligt straffbelagd lag respekteras samt att de har en mycket stark kultur som vi mot vite måste finna oss i, samt en religion som vi definitivt måste respektera och inte kritisera samt även följa till vissa delar!

  Gillad av 8 personer

 14. Iii. Attack by stratagem skriver:

  Gunnar, du är en hjälte. Sådana finns det inte många av.

  Jag bodde i Danmark för 25 år sedan, debatten rörde då anhöriginvandringen, detta var för 25 år sedan, Danmark började strama åt redan då, från extremt mycket lägre nivåer, varje år fylls ju totalen på, och andra generationen har ju fram tills Sverige och Tyskland satte i system att ta emot unga kriminella och islamister som inget land vill ha, varit mer brottsbenägen än första. Även tredje och fjärde generationen var fram tills helt nyligen mer brottsbenägna (brottsbenägen betyder ju att gruppen som helhet är underpresterande på alla vis). Så inte nog med att inflödet är stort, det föds också barn i allt snabbare takt. Det är ju inte så att Danmark, trots 25år av nyktrare debatt, inte har problem, man har gängskjutningar, våldtäkter, rån, ghetton och folk som lever på staten, men volymerna är mindre. Det är mycket svårt att se hur Sverige skall kunna avvärja en kollaps, omöjligt faktiskt. Vi kommer att bli ett splittrat samhälle, där en växande del av svenskarna inte vill betala, inte vill utsättas för våld, och kommer att vilja se ansvar utkrävas. Mot dessa svenskar så står en allt mera extrem pk-ism och de flesta invandrare, man tvingas välja sida, som i alla dysfunktionella samhällen. Därför ser nog framtiden mörk ut för de som representerar någon slags mitt i folks ögon, S, M och L. Man kommer att tvingas att välja sida eller försvinna, C har redan valt att inte företräda svenskarna.

  Ett rimligt scenario är om 5-10 år är:

  SD 35%
  AFS 8%
  MED + KD 7%

  Resten av sjuklövern får slåss med ett muslimskt parti om resten.

  Gillad av 5 personer

 15. MartinA skriver:

  sverige passerade redan för länge sedan den punkt där det enda positiva sverige kan bidra med är som ett varnande exempel. Därför är den här utvecklingen bra. Om vansinnet var på en hanterbar nivå så skulle vi kunna glida in i den eviga natten mjukt och utan ståhej eller anmärkning. Men här kommer det att bli ett ståhej utan dess like nästa lågkonjunktur. Och detta etablissemangs handlingar kommer stå nakna inför var och en att se, över hela världen.
  Vad mer än så kan vi önska oss? Från den plats där vi nu befinner oss.

  Jag tycker i och för sig att det är viktigt att dokumentera hur regimen i sverige angriper demokrati och folkstyre. Som till exempel finansborgarråd Karin Wanngård (S) och majoriteteten i stockholms stad upphävde det politiska partiet Alternativ För Sveriges bokning av kungsträdgården nu på fredag. Där de hade planerat att ha sin valkampanjsavslutning. Karin Wanngård (S) gjorde det här av rent politiska skäl. Mot ett parti för att det protesterar mot utvecklingen i sverige.

  För var så säkra! När det här går åt skogen på riktigt så kommer det heta ”men svenskarna röstade för det själva”. Poltiker, och de globalistiska krafterna, kommer skylla på oss. Kommer säga att det är rätt åt oss. Det finns mycket starka intressen som alls inte vill att sverige skall vara ett exempel på maktmissbruk. De ser hellre att vi blir betraktade som omogrna. Och så sätter de oss under NATO förmynderi, amerikanska soldater kommer hit och ”upprätthåller ordningen” och ser till att ingenting stör den mångkulturella köttkvarnen och tar för sig av vad de vill ha. Och vi blir stampade på igen. Och igen. Och igen. Tills ingenting finns kvar.

  Gillad av 6 personer

  • MartinA skriver:

   Karin Wanngård (S) begår otillbörlig valpåverkan (som hon är anmäld för) och kallar sitt brottsliga beteende för att ”värna demokratin”:
   http://www.friatider.se/afs-valfinal-i-kungsan-stoppas-kasselstrand-nu-r-det-krig

   Fikonlövet Karin Wanngård (S) använde är att polisen (polisen!) anmälde AFS Jeff Ahl för hets mot folkgrupp för att han citerade Per Albin Hanssons ”sverige åt svenskarna, svenskarna åt sverige”. Och märk väl, det finns bara en anmälan. Precis som det nu finns en anmälan mot Karin Wanngård (S) själv för brott mot demokratin.
   http://www.friatider.se/jeff-ahl-misst-nkt-f-r-hets-mot-folkgrupp-sade-sverige-t-svenskarna

   Och den förment ”liberala” ”oppositionen” (läs de socialliberala fascistpartierna) ger antidemokraten Wanngård (s) sitt stöd:
   http://www.friatider.se/oppositionen-hyllar-afs-f-rbudet

   En poängen med att hålla ett småparti som AFS utanför riksdagen eller partistöd är att de när det här brakar ihop så kan de säga ”men svenskarna valde ju själva! vi har varit naiva”. Det blir svårare om det finns en tydlig och högljudd opposition.

   Gillad av 9 personer

   • Anders L. skriver:

    Anmälan av någon i polisen gäller också att Jeff påstods sagt ”ut med alla muslimer” vilket är osant. Falsk tillvitelse. Mötet i Kungsträdgården på fredag kl. 12 kommer att hållas oavsett, polistillståndet kvarstår. Väl mött!

    Gillad av 1 person

   • Helena Rhodin skriver:

    Detta är nog den smutsigaste valrörelsen, oavsett vad Löven säger. Det borde vara kriminellt att återkalla konkurrerande partiets avtal för Kungsträdgården bara några dagar före valet. Afs hade redan betalat hyran. Karin Wanngård (S) är JO-anmäld och polisanmäld. Hon har missbrukat sin ställning, jävig då hon är medlem i konkurrerande parti.

    Vart har demokratin tagit vägen? Jag har lärt mig i skolan att varje röst ät lika mycket värt. Riksdagspartierna anser dock att röster för SD och AFS inte är värt någonting, pga att väljarna då inte tycker likadant som de. Jag anser att de frågor (invandring) som dessa två partier anser vara viktiga skall upp till saklig diskussion. Om de övriga partier sedan anser att man är ut och cycklar får de väl rösta ner förslagen. Dvs ta ställning till innehållet, inte vem som har väckt frågan.

    Det är för mycket prestige och maktkamp i denna sandlåda. Man agerar inte för landets bästa.

    Helena

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Hennes tilltag är också anmält till de internationella valobservatörerna i OSSE som för första gången dokumenterar ett svenskt val. Så långt tänkte inte träskmonsteren 🙂 Eller hennes och hennes, den otroligt tunna polisanmälan verkar helt klart koordinerad, Stockholms stad vred sina händer efter vänsterkampanjer i förra veckan att de omöjligen kunde ställa in, då kom den absurda anmälan om HMF (från polisen!) i söndags som ett brev på posten. Så det kan finnas fulare fiskar än Wangård i den här soppan.

    Hursomehst, mer energi och publicitet för AFS! De har polistillstånd för att använda Kungsträdgården, det enda som händer är att de inte kan använda scenen 🙂 Det är lätt att rigga upp en scen i en lastbil och det gör bara stämningen roligare och etablissemanget står med skägget i brevlådan och picken i handen och med lång näsa 🙂 Alla till kungsan!

    Dessutom fick ”övriga” 4,8% i senaste yougov. MED är stendött och piratpartiet fick 0,4 för fyra år sedan och har inte hörts av överhuvudtaget sedan dess. Så åtminstone yougov tror att AFS till och med kommer in i riksdagen redan i år! Tjoho!

    Gilla

  • Ste skriver:

   Tycker mig märka en del som utstuderat försöker brännmärka och distansera AFS från SD.

   En sann folkvän till Sverige skulle aldrig propagera mot ett sunt nationalistiskt parti som AFS. Dessa hjältar i AFS kommer bli vårt lands räddning.

   Gustav och Jeff har energin att starta en helt ny folkrörelse i Sverige. En rörelse som kommer föra oss alla samman, och ingjuta mod och stolthet i våra sinnen.

   Låt oss köra in i kaklet och bokstavligen bära in AFS i riksdagen!!
   Afs rakryggade svenskar som är Karl för sina hattar.

   Gillad av 6 personer

   • MartinA skriver:

    Jag är så totalt kritisk mot SD. Jag ser dem som en renodlat ond kraft. Så den anklagelsen kan man nog med rättvisa lägga på mig också.
    Men gudars skymning. Den mäktigaste SDare har samarbetat med Expo för att skada konservativa såsom de som skapat tankesmedjan Motpol? Blev han utesluten? Nej, såklart inte. Däremot har hundratals konservativa och nationalister uteslutits ur SD på de mest otacksamma och nedriga sätt. Och den som studerar deras ideologi och politiska förslag finner rena rama skräckkabinettet.

    Gilla

 16. Eva Danielsson skriver:

  De flesta av oss har inga möjligheter att fly och vill det inte heller. Men oron och sorgen för framtiden är bedövande. Jag hör till dem som alltid vill hitta utvägar, men jag känner mer och mer vanmakt. Och hat mot etablissemanget. Speciellt mot alliansen som visat sig vara förrädare, ointelligenta, korrupta och slöa i en blandning. Vänstersidan väntar jag mig bara idioti och fulspel och maktfullkomlighet av, så där blir det bara dagliga bekräftelser på det.
  De största landsförrädarna finns inom alliansen och etablissemangsmedia. Och inom Svenska kyrkan.

  Får man de politiker man förtjänar? Vad har vi gjort för oförlåtligt ont i så fall?

  Gillad av 12 personer

  • MartinA skriver:

   Och vi är inte bra på att hålla ihop. Den enda vägen framåt är etnocentrismen. Det är därför det svenskhatande etablissemanget utsett ”rasism” som det högsta onda. Därför att de vet att alla folk behöver etnocentrism för att finnas till. Och de vill inte att vi ska få finnas till.

   Gillad av 6 personer

  • Iii. Attack by stratagem skriver:

   MartinAs scenario kommer oundvikligen närmare. Sverige hade tidigare, som många andra välordnade länder, en naturlig etnocentrism, det var det naturliga, folk som ville leva på liknande vis bildade allt större välordnade homogena regioner, som Sverige, det fungerade just för att Sverige var kulturellt homogent, vilket oftast är praktiskt oskiljbart från etniskt homogent. I denna trygga miljö utvecklade vi en kompromissvilja som fungerar i ett samhälle med stor tillit, man kunde ge för att man litade på att man skulle få. De som nu kommer till Sverige har en motsatt kultur, istället för tillit så litar man inte på någon, istället för att vara bra på samförstånd och kompromiss så är man bra på att slåss och ta vad man kan.
   Detta är ju en omöjlig ekvation att lösa, självklart omöjlig. Det finns inget svenskarna kan göra för att få invadrarna kompromissvilliga och ärliga, för svenskarna själva så tog detta lång tid, och med hårda straff för de som förbröt sig. Det enda svenskarna nu kan göra är att regressera till det tillstånd som rådde förr, utan tillit och utan kompromiss utanför sin egen grupp, det är bättre att lära sig det direkt. Jag tror det går rätt snabbt, de flesta jag känner undviker exempelvis att köpa tjänster av invandrare om de kan, det är inget folk talar om, det bara är så. Vänstern och pk-isterna kommer att försöka upprätthålla sin falska sammanhållning med invandrarna men de vill ju inte veta av dem:

   Gillad av 6 personer

  • Borjön skriver:

   Ja, vad har vi gjort för ont? En bra fråga. Ett svar är att, tills nyligen i alla fall, har minst 90% av folket röstat på de partier som drivit fram denna utveckling. Dagens Sverige är således inget annat än en logisk konsekvens av vårt handlande.

   Jag skulle vilja tillföra ytterligare en aspekt och det är nedmonteringen av religionen i Sverige, främst orkestrerad av socialdemokraterna. Ett vakuum har således uppstått som fyllts med någon slags PK-religion som inte har sanningen som sitt ledord.

   En annan aspekt är att Sverige varit ute i världen och lekt moralisk världspolis och lagt sig i andra länders angelägenheter som i många fall destabiliserat länderna. Detta har i vissa fall lett till flyktingströmmar.

   Jag vet inte om vi (folket) gjort något direkt ont men dumheten har i alla fall överträffat visheten.

   Gillad av 3 personer

 17. observatör skriver:

  Redan nu före valet bråkar man i Alliansen om ministerposter i en kommande regering:
  stort gräl mellan Liberalerna och KD:s Ebba B-T om vem som skall ha posten som jämställdhetsminister i en ny borgerlig regering nu i höst.
  Vad gäller den andra sidan kan man fråga sig vilka nya ministrar Löfvén tar in om han kan fortsätta regera – får Mona Sahlin göra come back som invandrarminister? Andra namn (Dan E.)?

  Gilla

 18. phnordin skriver:

  Tack Gunnar Sandelin för denna betydande krönika. Det verkar som vi levde i en lögnens kultur i Sverige där de främsta dagstidningarna, TV och Radio och oppositionspartierna utanför SD befrämjar en den egna bilden av ett overkligt samhälle och undertrycker all information och statistik om de verkliga förhållandena. Den statistik du redovisar skulle i andra länder få en bred publicitet; förhoppningsvis blir så fallet med din text-låt oss alla bidra med att sprida den!

  Gillad av 2 personer

 19. Sixten Johansson skriver:

  För att inse hur djup den klyfta är som skär rakt igenom befolkningen föreslår jag att ni läser Jonas Gardells text i dag på expressen.se ”Vi är de verkliga Sverigevännerna”. Jag tror att Jonas är helt uppriktig och han saknar inte livserfarenhet. Det är bara ett hjärtskärande faktum att individer och grupper t o m med samma kulturbakgrund som vi kan resonera diametralt olika och se verkligheten svart där vi ser vitt och vitt där vi ser svart.

  Gillad av 2 personer

  • Iii. Attack by stratagem skriver:

   Planen är kanske att Sverige skall bli ett homeland i Europa, så kan resten av EUs tömmas? Paris kan tömma och riva sina banlieus, Kölns gator blir säkra och Englands småstäder kan återigen domineras av hooligans, inte våldtäktsligor. Svenskarna får flytta till Portugal, Spanien, Österrike, Polen, Ungern, Danmark, Australien, Nya Zeeland, USA och Thailand. Samt franska rivieran som nu slipper lastbilar som mejar ner folk. Kanske till och med Paris och London kan bli tänkbara flyttmål igen. Efter folkutbytet så river man Öresundsbron.

   Gillad av 1 person

 20. Folke Liden skriver:

  Jag orkar inte ens längre ställa frågan varför man låter massinvandringen pågå. En sak som är värd ett påpekande är begreppet ”beviljade asylansökningar”. Den som får avslag kan helt sonika stanna med omfattande sociala förmåner.

  Gilla

 21. Ingalill Sansoni skriver:

  Allt prat om manligt och kvinnligt är för mig bara påhitt,
  Beror på uppväxt o påverkan.
  Jag tex är uppfödd i Lappland,där fanns inget manligt eller kvinnligt,
  Arbete när det gäller att överleva så kokas allt ned till att bara vara
  Människa.Så är det fortfarande för mig.
  Spikar o målar m m bättre än min man,!,

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.