Det är Ahmed och Muhammed som bränner bilar

Mohamed Omar

Bilarna brann på Frölunda torg. Det är det samhället som vänstern – både den rödgröna vänstern och den borgerliga vänstern – har skapat. Bränderna är ett resultat av etablissemangets misslyckade invandrings- och integrationspolitik. De som bränner bilar är framför allt unga män med ”mångkulturell bakgrund”, det vill säga antingen kommer de själva eller deras föräldrar från Afrika och Mellanöstern.

Men vänstern vill inte ta ansvar för vad de gjort med sina ”goda” och ”humana” politik. De vill inte ta ansvar för att de gjort det sämre både för ursprungsbefolkningen och invandrarna. De vill inte ta ansvar för att deras invandringspolitik varit ansvarslöst genomförd och alldeles för stor. I stället tar de till bisarra konspirationsteorier.

Den vänsterextrema aktivisten och rapparen Silvana Imam menade att ”SD-sympatisörer” eller nazister låg bakom bilbränderna. Hon vet nog bättre. Jag har svårt att tro att en rappare med viss kunskap om ungdomskulturen i förorterna inte kan ha ett hum om vilken grupp eller vilken typ av människor som bränner bilar. Det är inte Kalle och Pelle. Men hon vill väl att det mångkulturella projektet, islamiseringen och massinvandringen ska fortsätta. Oklart varför då hon som lesbisk kvinna kommer att få det allt svårare ju mer likt Mellanöstern Sverige blir.

För andra kan det dock handla om en kombination av förnekelse, manipulation och bristande verklighetskontakt. En studie visade nyligen att ytterst få politiker – bara en procent (!) av alla riksdagskandidater i årets val – själva bor i de invandrartäta, så kallade särskilt utsatta områdena. Vänsterpolitikern Johan Hedin, Centerpartiets rättspolitiske talesperson, skrev på Facebook att han var övertygad om att det fanns en agenda bakom bränderna. Brännarna har velat ”påverka valutgången”. Inlägget har gillats av två andra vänsterprofiler, förra justitieministern Beatrice Ask (M) och vänsterpartisten Linda Westerlund Snecker.

Vänstertidningen Aftonbladets politiska redaktör Anders Lindberg twittrade “Väldigt märklig tidpunkt för en organiserad massattack mot bilar på detta sätt. Nästan som om syftet var att påverka valet.”

Nu vet vi att det var ”the usual suspects” som brände bilarna på Frölunda torg. För mig var det dock uppenbart hela tiden. För till skillnad från etablissemangets politiker har jag bott i ett invandrartätt och islamiserat område i tretton år – Gottsunda utanför Uppsala. Under alla år som politikerna pratat om integration har islamiseringen, utanförskapet och kriminaliteten bara ökat. Det har aldrig blivit bättre, bara sämre. Men politikernas slogans har förblivit desamma.

Jag vet vilka värstingarna är. Jag såg dem varje dag. Jag såg bilbränder, skottlossning, rån, droghandel och misshandel. Och jag har flera gånger besökt källarmoskén på min gård där man predikade islamisk fundamentalism och hat mot det svenska samhället. Moskéfolket skulle aldrig vilja sammanblandas med värstingarnas handlingar, men faktum är att imamerna och värstingarna är mer lika än de vill medge. Bägge föraktar det svenska samhället. Bägge lever i ett mentalt utanförskap. Ingen av dem erkänner svensk lag. Dessutom är värstingarna ofta kulturella muslimer som har samma tro som imamerna och moskéfolket, men de följer den inte för de vill knarka och langa, ha flickvänner och supa på fester. Jag såg värstingarna i moskéerna ibland. De kom dit med sina pappor, särskilt på högtider.

Om etablissemangspolitikerna hade bott i den mångkultur de påstår sig vurma för, så hade de vetat vilka som bränner bilar – och de hade vetat att det inte behövs ”högerextremister” för att motivera brännarna. Föraktet för det svenska samhället, som värstingarna delar med moskéfolket, är nog. Jag såg värstingarna varje dag och de bär namn som Ahmed och Muhammed, inte Kalle och Pelle.

Det är inte den svenska kulturen som stängt ute någon, tvärtom hör den förmodligen till de öppnaste och mest välkomnande kulturerna i världen. Det finns i stället ett tryck inom den egna gruppen mot att anpassa sig. Det finns ett bibliotek även i Gottsunda. Det är öppet även för Ahmed och Muhammed om de vill läsa Astrid Lindgren. Kommunen anordnar midsommarfirande på flera ställen i Uppsala. Det är gratis och alla är välkomna. Men vissa har tid att gå till moskén när det är eid, trots att det är en arbetsdag, men inte till midsommarfirande på en ledig dag.

Flera av jihadisterna som reste från Sverige till Syrien och Irak för att kämpa för kalifatet var tidigare värstingar från mångkulturella förorter, något journalisten Magnus Sandelin skrivit om i sin bok Svenska IS-krigare från Al-Qaida till Jihadi Cool (2016). Det finns som sagt ett band mellan värstingarna och jihadisterna. Det första och mest uppenbara är förstås religionen – de är muslimer. Och förutom föraktet för det svenska samhället förenas de till exempel av en likartad syn på våld och heder. En riktig man är i dessa grupper någon som kan injaga fruktan. Och om din heder kränks måste du svara genom våld. Steget verkar inte vara så långt från förortsgangster i en svensk storstad till jihadist i Mellanöstern.

”Det ser ju ut som väldigt koordinerat, det ser nästan ut som en militär operation”, kommenterade Stefan Löfven bilbränderna. Jo, det stämmer. Och ett framtidsscenario som kan bli riktigt skrämmande är att tillräckligt många av de kulturmuslimska värstingarna i förorterna radikaliseras, så att vi får ett inbördeskrigsliknande tillstånd.

På Twitter skrev Vänsterpartiets riksdagsman Daniel Riazat att han misstänker att ”extremhögern” ligger bakom attacken. Till Expressen sa han: ”Det jag har tyckt är att det ser väldigt märkligt ut när det sker något sånt här på flera orter samtidigt, på exakt samma sätt. Det är någonting som inte ser ut att stämma.”

Det är inte alls märkligt att samma fenomen förekommer i på flera orter samtidigt. Det beror på att dessa orter liknar varandra – de är alla invandrartäta och islamiserade. Och medan jag skriver detta fortsätter massinvandringen och islamiseringen. Och politikerna pratar.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock).

63 reaktioner på ”Det är Ahmed och Muhammed som bränner bilar

 1. malinkim skriver:

  Nej, tyvärr är det fortfarande många som inte vet vilka som låg bakom bilbränderna, eftersom de inte vill veta. Jag fick höra av en högutbildad och annars vettig kollega att SD ju skulle kunna ha arrangerat attackerna genom att rekrytera förortskillar på darknet, för att sedan betala dem på något sätt som omöjligen går att spåra. Kollegan avslutade med att konstatera att vi aldrig kommer få veta om det är så. I det läget gav jag upp alla försök att ha en logisk diskussion. Jag vet inte vad som krävs för att den typen av mentala skyddsmurar ska rämna.

  Gillad av 9 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Nej. Vi har sett flera exempel på föräldrar till unga offer för statens okontrollerade massinvandring som har tagit förövarens och statens sida och förrått sina egna barn. (Det finns även motexempel.) Liknande fenomen rapporteras från tidigare ondsinta skeden i människans historia, t.ex. Det stora steget framåt och angivarsamhället i DDR och Sovjetunionen. Inget bereder den socialistiska agitatorn större fysisk njutning än att kunna betrakta hur barn förräder sina föräldrar och föräldrar sina barn. Detta är hans högsta mål och syfte.

    Jag har ännu inte, trots att antalet barnvåldtäkter måste vara sexsiffrigt, sett rapporter om en enda svensk far som har dömts för att ha mördat eller kastrerat sitt barns plågoande. Varför? Var är de svenska fäderna? Skulle det inte vara värt detta pris, detta offer?

    Jag tror att socialismen drabbar ett folk i en annan ordningsföljd än man naivt skulle inbilla sig: FÖRST avskaffar staten föräldrarnas kärlek till deras barn genom att familjen krossas, SEDAN mördar och våldtager staten barnen. De rumänska koncentrationslägren för oönskade barn var inte en avart, utan ett typexempel. Det är mycket sent på jorden.

    Gillad av 7 personer

   • XIII. The use of spies skriver:

    Jo du har rätt förstås, man har läst om detta ett flertal gånger, våldtäktsoffer som vägrat tro på att en afrikan gjort det exempelvis. Men de flesta är fega, och vågar inte ens föreställa sig hur de skulle agerat om deras barn blev våldtagna. Jag vet inte vad jag gjort heller, men risken för att jag skullars hamnat i fängelse hade blivit avsevärd.

    Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Fredrik skriver att han inte sett en svenska far som dömts för att ha mördat eller kastrerat sitt barns plågoande. Kanske har ingen svensk far gjort det, alltså löst problemet själv. Eller så är svenska fäder lite smartare än de som våldtar barn och löser problemet så att han inte upptäcks. Om en buse i förorten försvinner, vem kommer att leta? Ingen buse kvar – problemet löst.

    Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   En riktig konspirationsteori således. En teori som enbart vädjar till fördomar och som inte baseras på fakta. Fakta som strider mot tesen avvisas och förklaras vara ett led i konspirationen.

   Denna typ av konspirationsteori, som jag kallar en äkta konspirationsteori, har som syfte att vara narrativet, den berättelse som gäller. På den grunden kan man sedan avvisa alla som påstår att det var ett helt annat händelseförlopp och helt andra inblandade.

   På det här sättet grundlägger man ett synsätt hos en bred massa. Verkliga bevis om motsatsen ger upphov till en kognitiv dissonans; man kan inte tro att ens älskade Anders Lindberg kan hitta på något sådant. Han är ju på vår sida och står för det goda.

   Vid den här typen av händelser är det alltså viktigt att snabbt få ut en historia som bekräftar fördomar och som har tillräckligt många element av trovärdighet. Att bränderna skulle vara organiserade av SD stämmer föstås!

   Det kan vara anledning att erinra sig Adolf Hitlers väg till den absoluta makten. Bara någon månad efter det att han fått kanslersuppdraget 1933. trots att han endast företrädde en minoritet av väljarna, iscensattes riksdagshusbranden i Berlin. Man skyllde på kommunisterna och införde undantagslagar. Kommer Anders Lindberg att föreslå liknande bestämmelser i samband med eller omedelbart efter valet?

   Gilla

  • mobelmanen skriver:

   Håller med dig. Många fattar nog, men vill inte få det bekräftat. Hella deras verklighet skulle fallera och dem skulle nog även känna sig rätt dum. Vissa avskyr verkligheten och är beredda att leva en lögn, om den passar deras politiskt korrekta synsätt. Farliga människor hursomhelst!

   Gilla

 2. Aurora skriver:

  Vänsterns förnekelse av fakta är inte bara märklig utan farlig. Här har vi fejk news och konspirationsteorier. Det verkar inte behövas utländska krafter när man är väl så duktig själv. Vad många inte förstår är att denna typ av vandalism (bilbränderna) är del i en större bild. Ett tag var värdetransportrån en farsot också. Dessa brott är inte bara vandalism eller grovt rån. De är angrepp på staten. Det finns ett lagrum för detta; samhällsomstörtande verksamhet. Dessa grupper har gemensamt med de terroristgrupper som opererar i de länder dessa kommer ifrån. De vill inte ha ett fungerande samhälle som vårt. När väst har försökt bygga upp krigshärjade länder har terroristgrupper gjort allt för att förstöra det arbetet. Deras intresse för egna makten är icke-fungerande samhällen. Ska vi låta Sverige bli det också?

  Gillad av 6 personer

 3. Christer L skriver:

  ”Det ser ju ut som väldigt koordinerat, det ser nästan ut som en militär operation”, kommenterade Stefan Löfven.

  – Det var säkert med lättnad statsministern senare fick reda på att det inte var så allvarligt. Utan snarare ”sådant här som vi får se inför en skolstart”, som en polischef i tevenyheterna analyserade en följande bränning av fyra bilar. Alltså vardagsbrottslighet, allt beror på att dessa ungdomar missunnats socioekonomiska förutsättningar i de rasistiska mansdominerade strukturer de överallt möter. Så se upp med fake news om någon sorts krigsliknande operationer, sådant kännetecknar extremhögern, och inte de här ungdomarna, som egentligen bara söker gemenskap. En kulturchef på SvD skrev häromdagen om den lättnad hon upplevt de dagar då tidningarna handlade om skogsbränder och klimathot och då vardagsbrottsligheten inte ständigt ältades i en främlingsfientlig kontext. Henne ska vi bry oss om och lita på. Och Lindberg. Håll ut, alla ni redaktionschefer och chefredaktörer som går i främsta ledet i kampen mot orättvisorna och rasismen!

  Gillad av 3 personer

 4. brrr skriver:

  Hur kan dessa politiker, journalister och andra tro att bilbrännarna bryr sig om ifall det är val i Sverige?
  Hybris?
  Känner bilbrännarna ens till att det är val i Sverige?

  Gillad av 4 personer

  • XIII. The use of spies skriver:

   Är,det bara jag som får känslan att man i tidningarna försöker låtsas att det inte är val? Den stora omvälvning som kommer att ske borde man ju vilja dissikera men på mig verkar det som de beslutat att skriva så litet som möjligt, man fokuserar på klimat och hur dåligt det får för Brexit och massa små utrikesnyheter. Nå, val är det och vi röstar SD, AFS eller MED.

   Gillad av 6 personer

   • I skriver:

    Eller när nämndes alla skolbränder ..
    På bara två år har antalet skolbränder ökat med 47 procent. Nu uppmanar Brandskyddsföreningen politikerna att agera.

    Brandskyddsföreningen har kartlagt nya siffror från MSB. 2015 skedde 292 anlagda skolbränder – 2017 hade de ökat till 429. 64 procent av fjolårets totalt 667 skolbränder var anlagda.

    – Siffrorna är oroväckande, det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Tyvärr verkar det här i allt större utsträckning betraktas som normalt. Om vi hade över 400 fall av anlagda bränder på svenska arbetsplatser skulle man genast ha tagit tag i problemet och börjat utreda vad det berodde på, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare på Brandskyddsföreningen.

    Gillad av 1 person

 5. Hosianna skriver:

  Upprörande, Eddie. Ränderna går uppenbarligen aldrig ur, men nu nalkas (den allra sista?) chansen att byta ut merparten av de pladdrande pajaspolitikerna – mot ansvarsfulla och mänskligt meriterade, fullvuxna svenskar, som kan påbörja den mödosamma repatrieringen…

  … av så många frivilligt hitresta, kroniskt dysfunktionella och gravt svenskföraktande samt rent groteskt massförökande individer och deras otaliga, likasinnade klanmedlemmar som möjligt, så att precis hela Sverige blir normalt, tryggt och alldeles, alldeles underbart lagom igen.

  Gillad av 8 personer

 6. killeri skriver:

  Daniel Riazat har nog rätt i att det är extremhögern som ligger bakom. Islamister och nazister har ju det mesta gemensamt, antisemitism, hat mot väst, kvinnors frihet, sexuella minoriteters rättigheter och parlamentarisk demokrati.
  Det stora mysteriet är varför vänstern är så välvilligt inställd till det reaktionära islam.

  Gillad av 1 person

 7. oppti skriver:

  Du behöver inte gå till källaren för att lyssna på vad koranen förespråkar.
  I P1 i morse -Tankar för dagen?-hörde jag att en blivande fader till en dotter lovade att inte stena henne ”som förekom förr”. Bryskt uppvaknande för en kristen med två kinder att vända mot den som slår.
  Måttfullhet förespråkades också. Förslösa inte naturens resurser och rubba dess balans.
  Något som kan vara intressant för de nyanlända Syrier som levt i ett land där befolkningen fyrdubblats under en 50 årsperiod.

  Gilla

 8. Rutger skriver:

  Politikern Riazats tanke om att extremhögern ligger bakom bränderna är ett exempel på vänsterns rasism. Tanken indikerar att migranter saknar förmåga till planerat rationellt tänkande och organisering. Det gäller också vänsterns övergripande syn på hela migrantgruppen. Ingen kommit till Sverige för bidragen skull. Det är bara svenskar som anses kunna fatta rationella ekonomiska beslut för sin framtid. Migranter anses vara oförmögna att lägga två strån kors i nästan alla sammanhang. Tex kan de omöjligen lära sig svenska själva, utan måste få omfattande undervisning. Att bara 35 % fullgör sin SFI beror därför på att insatserna för svenskundervisning är så bristfällig. Att någon efter 20 år i Sverige knappt kan ett ord svenska blir det yttersta beviset på hur illa vi behandlar migranter. Det slår också igenom på synen på bilbrännarna. De anses inte vara terrorister, utan offer.

  Tänk dig tanken att det skulle vara extremhögern som bränner bilar, Oj, oj, oj ! Då hade det nog blivit fart på poliserna och batongerna. Sverige är i sanning ett sjukt land.

  Gillad av 7 personer

 9. XIII. The use of spies skriver:

  Ja, väldigt många företeelser I samhället, från bilbränder till våldtäkter till rån till tafs och bidragsmottagande hade mått bra av namnlistor med Pelle, Olle, Muhammed, Bengt, Jörgen, Ali, Nils, Hassan, Börje, Mehmet osv. Ett enkelt excel-ark som alla kunde se, men denna lista är Sveriges hårdast bevakade statshemlighet just nu. Man ändrar lagar för att folk inte skall kunna ta reda på detta, ingen har någonsin sett listan utanför pk-borgen. Det behövs därför unga dissidenter som utbildar sig undercover till socialsekreterare, journalister och poliser, fängelsevakter, och socionomer på Södertörn, för endast dessa får tillgång till informationen. Vänstern och pk-isterna kontrollerar all information om det mångkulturella (läs muslimska) Sverige. En sådan ung person hade kunnat få ett hemligt stipendie för obehaget att behöva låtsas vara en hjärntvättad pk-ist.

  6. Knowledge of the enemy’s dispositions can only be obtained from other men.

  Gillad av 5 personer

 10. larswad skriver:

  Det invandringskritiska brukar vara de anklagas som anklagas för att vara konspiratoriska.

  Men när etablissemangets mediaelit och vänstern drar igång med sina vansinnesteorier finns det absolut inga som helst gränser. Inget är för spacigt, de drar till med vad som helst för att deras totalt vrickade världsbild inte skall rämna. Och de ger sig inte ens när alla fakta sedan visar att de har fel. Då blir det konspiration Deluxe och teorierna hamnar i en helt ny foliedimension där precis allting kan hända.
  Själv står man bredvid, kliar sig i skallen och undrar om de verkligen tror på det själva, eller om den doktrin de låtit sig övertygas är så stark att de aldrig någons går att rädda.

  Gillad av 1 person

  • Mjölner skriver:

   @Larswad, i foliedimension eller folieformat kan precis allt hända! När man är ute och krigar är det obligatoriskt med hjälm på skallen. Etablissemangets mediaelit och vänstersvansen krigar med foliehatt i stället för stålhjälm. Att inte vilja skydda det lilla som finns under foliet kommer att straffa sig, effektivt och smärtsamt. I en inte allt för avlägsen framtid kommer upproret.

   Gilla

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Vänsterkollektivet bland DÖ-partierna blir allt hämningslösare och börjar nu närma sig den metod som Joseph Goebbels utvecklade till perfektion i det nationalsocialistiska Tyskland med sin Greuelpropaganda. Man börjar inse att år av mobbning inte är tillräckligt eftersom det envisa folket sätter sig alltmer på tvären. Och inget vet hur de undanskuffade undersåtarna kommer att rösta om några veckor. Säkerligen sliter spinndoktorerna i sina hårtestar.

  En mer framgångsrik metod är därför att systematiskt beljuga och smutskasta motståndare inte minst om man har tillgång till kraftfulla media. Bara tanken att SD på något sätt skulle ligga bakom bilbränderna är fullständigt grundlöst och det är vad polisen hela tiden bekräftat. Att SD indirekt är skyldiga till skogsbränderna genom sin EU-politik framförde en C- politiker till mig personligen.

  Hoppet är att allt fler människor börjar inse att de har blivit, och blir, förda bakom ljuset av politiker och media. Inser då inte dessa att de förlorar all respekt när de faktiskt kastar all anständighet och moral överbord genom sitt handlande?

  Gillad av 7 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Vänsterliberalerna kämpar nu intensivt för att bevara ďen totalt falska självbilden. Som krackelerar och faller isär. Vad vi ser, menar jag, är uttryck för förnekelsens olika faser. Valet 3 veckor bort förstärker processen ytterligare och gör att vänstern gräver ner sig ännu djupare i skyttegravarna.
   De bissara uttryck detta ger upphov till och som når ut till alla via media kommer i huvudsak från de mest förhärdade fundamentalisterna. Och makthungriga politiker och MSM-figurer som utnyttjar PK-läran för egen vinning. De kommer inte/kan inte ändra sig.
   Bakom finns emellertid många som kan svänga om.
   Det är det som sker nu. Frågan är bara hur fort det går.

   Gillad av 2 personer

  • XIII. The use of spies skriver:

   Jag när inte detta hopp mer, men flyttade hem innan dig Lennart, det tar ett tag innan det sjunker in hur illa ställt det är, man tittar runt sig och tänker, snart måste de väl vakna? Några vaknar men rädslan är den starkaste känslan så man måste nog skrämma dessa människor än mer än etablissemanget och islamister gör, det blir inte lätt. I runda slängar så kommer väl 70% rösta för fler våldtäkter och att avskaffa svenskarna och västliga värderingar. Jag plågas i större sammankomster för runt mig ser jag bara idioter eller hycklare eller både och.

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Skrämma dem? Men vet du hur de reagerar på rädla? Du må vara hal som en ål, kvick som en hare, listig som en räv, men de flesta är bara Sniff, ett mycket litet djur. De stelnar först och försöker sedan rationalisera bort sin rädsla. ”Jag hoppas att ingen ser mig!” Det var rädslan som skapade liberalismen och socialismen till att börja med. Mer rädsla kan bara leda till mer liberalism och mer socialism. De gräver ner sig ännu djupare. De stoppar huvudet djupare i sanden, bara plymerna sticker upp. Med rädsla kommer vi inte vidare. Rädsla föder inte mod.

    Gillad av 4 personer

 12. Östrahult skriver:

  Massinvandringen försvaras med näbbar och klor. Senast igår avfärdades i Aktuellt föregående natts bilbränder med ”nära skolstart”.

  Det är anmärkningsvärt att en ledande moderat och fd justitieminister hävdar att bränderna har en högerextremistisk bakgrund. Det visar ju att vederbörande aldrig skulle blivit minister och visar också moderaternas brist på kompetenta företrädare. Moderaterna: De vill inte tag i problemen genom samarbete med SD. SD har fel värdegrund. Moderaterna har däremot samma värdegrund som Pride, vilket innebär att moderaterna stöder legalisering av pedofili och prostitution.

  Den verkliga orsaken till bränderna har ju skymtat fram ändå i medierapporteringen. Det handlar om en grovt kriminell klan från Libanon med säte i Angered.

  Gillad av 7 personer

  • XIII. The use of spies skriver:

   Var det skolstarten? Jag trodde det var att man måste logga in på Apple-Store igen efter uppdatering till IOS 11?

   Gilla

  • larslindblog skriver:

   När Beatrice Ask var justitieminister hade hon en ide att folk som misstänktes för sexköp skulle få kallelse till förhör i lilafärgade kuvert så brevbärare , familj , m.fl. skulle kunna veta vad det rörde sig om. ( det blev dock inte av )
   Däremot hade Beatrice inga som helst förslag hur den privata äganderätten skall skyddas mot tältläger , att vem som helst kan ordna forsränning , tillfällig camping , mm. på privat mark , inte minsta översyn av ”allemansrätten ” .

   Gillad av 1 person

  • I skriver:

   Försäkringsbedrägeri fanns också med i spelet.
   En av de anklagade satte eld på en nära anhörigs BMW värd över en halv miljon. Vi får väl hoppas att försäkringspengarna gick upp i rök.
   För en gångs skull lyckades polisen hyfsat med sitt värv.

   Gilla

 13. As skriver:

  Vi får ständigt höra att det endast är ett fåtal, som är kriminella och att majoriteten av invandrarna är skötsamma, men då vore väl det enkelt att bura in dem, så vi andra får tillbaka det offentliga rummet.
  Polisen i dessa områden har god kännedom om tillhörighet i de kriminella gängen, men lagen är inte anpassad till dessa element.

  Förortens vuxna anmäler inte, vittnar inte och säger aldrig säger ifrån. När barnen är små är det bara döttrarna som föräldrar får överdrivet pli på. Sönerna, däremot får uppfostran i överlägsenhet. Denna kulturella identitet, som strider mot vår egen jämlikhet mellan könen, är inget som intresserar vår feministiska regering.
  Klagosången är stor på polis och samhället, men inte på deras egna odågor. Offermentaliteten är så stor, att medborgare som offras skall trycka synd om dessa gossar, som får breda ut sig i media och i allehanda Tv-program och jämra sig över sin olyckliga barndom och socialförvaltningens oförståelse.

  http://word.harrietsblogg.se/

  Gillad av 5 personer

  • spoudaiosaner skriver:

   Det är klart att det är endast ett fåtal som är kriminella. Din antydan på att många invandrare är kriminella är i sig ett kriminellt och taskigt påstående. Hur kan du få i dig att kriminalitet och invandringen har mycket gemensamt? Den typen av åsikter främjar en fördomsfull uppfattning och en socialfientlig attityd hos många invandrare som inte har något att skyllas för.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    De flesta förefaller att vara kriminiella bara genom sättet de tog sig hit, t.ex. genom att korsa gränsen illegalt eller slänga bort sina pass och ljuga om sin identitet.

    Om invandrare inte vill buntas ihop med andra invandrare skall de vittna i domstol, protestera, sluta rösta på SAP m.fl. mycket enkla åtgärder.

    Kriminalitetens ökning beror helt på invandringen. Så är det med den saken.

    Gilla

 14. ludde38 skriver:

  Ja, tänk att det enkla skall vara så svårt. Bilbränder sker nästan uteslutande i kriminellt belastade förortsområden. Orsaken kan vara försäkringsbedrägerier men oftast handlar det maktdemonstrationer: Vi gör det för att vi kan eller i vi gör det för att vi vill utmana dem som också är beväpnade, nämligen polisen. I den senaste massbränningen gick man ju dessutom ut med budskapet att det just var en hämnd för att polisen stört deras kriminella verksamhet för mycket och att en del inblandade ”barn” tagits om hand av det sociala. Så enkelt är det men vänsterns foliehattar kan inte acceptera verkligheten yrar i desperation om konspiration från höger. Det är skrattretande om det inte vore så infernaliskt korkat att skrattet fastnar i halsen.

  Gillad av 4 personer

 15. Jari Norvanto skriver:

  Intressant grepp att benämna C- och M-politiker ”vänsterprofil” och ”vänsterpolitiker”. För det stämmer ju att kommunisterna och låt gå-liberalerna inom Sjuklöverns spektrum är överens om den svenska gräns- och kravlösheten. Inte helt lätt att veta vem som är vems nyttiga idiot – kanske tjänar de båda på varandra, to the bitter end – men en försiktig gissning är att liberalismen kommer att ha svårt att hävda sig i det totalitära samhälle som tonar fram, när grundförutsättningarna för ett harmoniskt samhälle motverkas både aktivt och genom underlåtenhet. Men då har kanske ‘varsomhelstarna’ redan tillförsäkrat sig en livslång biljett på flyget som tar dem mellan världens metropoler.

  Elefanten islam klampar in över Europa och växer sig större och starkare, och Sjuklövern tar inte notis. SD kan man iallafall synliggöra – om inte för annat så för att bättre kunna rikta sina spottloskor.

  Gillad av 5 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Jari N
   ”Intressant grepp att benämna C- och M-politiker ”vänsterprofil” och ”vänsterpolitiker”
   Är korrekt benämning.
   Visar att vänstertänkadet nästlat sig in överallt! Överallt!

   Gilla

 16. Christer Hanefalk skriver:

  Eddie – tack för bra artikel!
  Stig Johansson – en så kallad ‘aforistiker’ skrev bland annat så här vid ett tillfälle: ‘Genom att stoppa huvudet i sanden så löser man alla problem – man kvävs.’ Och det är nog så som vi föredrar att lösa våra problem i vårt land. Det är ju faktiskt väldigt mycket enklare att försöka hitta på en annan orsak än den verkliga när problem uppstår. Lite som att ‘kissa på sig för att det ska bli varmare i byxan’ – där problemet dock återkommer etter värre sedan kisset blivit kallt. Jag undrar dagligen hur lång tid det ska ta innan någon törs (!) sätta ned klacken. Om det nu kan ske överhuvudtaget.
  Ibland funderar jag också väldigt mycket på vad våra efterkommande ska leva av. De har ett rätt tungt arv att förvalta. Vi var världens näst (Japan bäst) mest framgångsrika land under perioden 1870-1970, vi är tillsammans med Holland (procentuellt i förhållande till den totala ekonomin) världens mest framgångsrika exportland, vi är 0,13 % av jordens befolkning men för ett trettiotal år sedan var 3,5 % av företagen på Fortune 500 svenska – och vi hade för 50-60 år sedan en utbildning som låg i topp i världen. Vi lever – och har levt – på vår skicklighet som innovatörer och företagare. Vad ska framtidens innevånare i vårt land leva av när 40- och 50-talister (och en del 60-talister) helt fasats ut ur försörjningssystemen. Var ska överskotten skapas – vi kan naturligtvis tvätta skjortor åt varandra på landstingen, men på något märkligt sätt ger det inte riktigt samma välstånd som en exportindustri. Och våra nya medborgare har ju inte direkt en innovations- och industribakgrund – stora uppfinningar och innovationer från den islamistiska världen under de senaste 1000 åren måste vara en av världens allra tunnaste böcker (…och rätta mig gärna om jag skulle ha fel på den punkten…).
  Jag håller med Ebba Busch Thor som i Almedalen sade att ‘…de värden som byggt Sverige starkt är inte förhandlingsbara…’. Men, tyvärr verkar det på många i ledande politiska poster som att det är just det de är: ‘förhandlingsbara’.
  Och när jag skriver dessa ord så ‘ekar’ orden som Patrik E skrev om oss för ett par dagar sedan – orden om att vi tycks bära på såväl ‘skuld’ som ‘skam’. Varför har vi så förtvivlat svårt att vara stolta över allt som vi – och alla tidigare generationer – faktiskt åstadkommit??

  Gillad av 8 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Varför har vi så förtvivlat svårt att vara stolta över allt som vi – och alla tidigare generationer – faktiskt åstadkommit??”

   Enligt någon vänsteraktivist 2015 (?), jag minns nu inte vem, så var det ju bara slumpen som gjorde att vi föddes i Sverige. Underförstått att alla har rätt att bosätta sig i Sverige och lämpa försörjningsbördan på svenskarna. Vi har alltså ingen del i rikets förflutna och alla har rätt att göra anspråk på de ackumulerade värdena. Och visst var det så att Fredrik ‘Ursvenskt är bara barbariet’ Reinfeldt på julaftonen 2014, i TV4, sa att enligt hans förmenande invandrare hade större rätt till Sverige än någon som levt här i flera generationer.

   Modernitetstron och anspråkslösheten var några av de utmärkande svenska dragen, enligt etnologen Åke Daun. Men det ordningssinne och samhällelig organisationsförmåga han också skrev om, hör nog till det förflutna. Att vidhålla ‘bilden av Sverige’ blir alltmer ansträngt, när verkligheten rycker ifrån.

   Gillad av 1 person

 17. V for Vendetta skriver:

  Vad är egentligen misslyckad integration?? Finns det ens egentligen? Man tror alltså på fullt allvar att människor som kommer hit skall anpassa sig efter vårt samhälle. De kommer från ett samhälle där det aldrig rått demokrati, där det sällan varit helt fred in om den administrativa ytan. Lättast är då alltså att integrera d v s låta oss inhemska anpassa oss lite också. Det är ett försök till att hålla nere våldet. Bordet det inte vara så att dessa personer som kommer hit som flytt hals över huvud från sina välbetalde jobb som kräver en utbildning som vårt egna land inte ens kan stoltsera med att tillhandahålla skulle vara tacksamma fr möjligheten att finna frid. Borde det inte vara så att de kunde kognitivt processa möjligheten att kasta av sig religionens ok som detaljstyr dem i deras vardag samt också analysera möjligheten till fredligt liv i övrigt. De borde med andra ord överhuvudtaget inte behövas integreras i det samhälle de valt för att det skall motsvara deras förväntningar. Varför är det inte så? Varför måste de erbjudas enorma gåvor ekonomiskt för att de klarat av SFI för att ens gå dit och delta? Varför skall deras barn ham hemspråksundervisning när de skall bli svenskar? I frågorna ligger svaret varför Sverige brinner!

  Gillad av 2 personer

 18. Fredrik Lundgren skriver:

  Med tanke på att det på flera videos från bränderna går att höra hur vandalerna pratar blattesvenska eller förortssvenska går tankarna onekligen till nazister från typ Falun.

  Gilla

 19. slaszlos skriver:

  Sverige är under anfall och staten har förlorat sitt viktigaste uppdraget att skydda landets och medborgarnas säkerhet mot inre och yttre fiender. Orsakerna är satens människohandeln och blandningen av politiska flyktingar enligt Genève konventionens bedömning året 1951 med lyxsökare , kriminella , agents och spionnätverkets enorma skaror av angivare i främmande makter tjänster . Målet är påverka , förändra , härska och störta den judisk-kristna civilisationen och dess frihetsideologi …Landsförräderi och flyktingspionage är bakomliggande effekterna på all terror och väld vilket riktar mot Konungariket grundpelare av religiösa och politiska extremister .

  Gillad av 1 person

 20. Eva Mattsson skriver:

  De bilbrännare som identifierats tillhör kretsen kring en viss storfamilj i Angered i Göteborg. Polisen tror att det kan vara en hämndaktion eftersom tullen beslogtog en mycket stor ”import” av om det nu var kokain, på 100 kg, för ett par veckor sedan. Nej, jag tror inte heller förövarna har en aning om eller bryr sig om det svenska valet.

  Gillad av 1 person

 21. spoudaiosaner skriver:

  Sverige måste hålla fast vid normer för godkännande av invandring. En undersökning av personens förflutna (inte av hennes ursprung) måste ligga till grund för beviljandet av dess bosättning i Sverige. Men förutfattade åsikter om invandrarna och deras länder står i strid mot den en demokratiskt, socialkonstruktiv inställning. Kriminella kan vara invandrare eller svenskar, och det är klart att kriminella brukar vara benägna att emigrera, men emigrationen beror också ofta på ett behov att söka ett liv som är mer konstruktivt och lämpad för vederbörandes personliga behov och värderingar. Man flyttar inte bara till utan först och främst ”från”. Ställ då krav på acceptans och inlärning av den svenska samhällskultur, men bedöm inte alla invandrare som främlingar och motståndare till vår kultur. Det är mycket en klok äkta invandrare kan bidra till det svenska samhället. En omfattande invandring är inte ett problem utan en resurs. Titta på hela Latinamerika, USA och Kanada. Man tjafsar inte om invandringen, man tar till vara det man kan från den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.