De svenska regnbågspartierna

Lennart Bengtsson

Jag har alltid varit fascinerad av regnbågen. Dess uppkomst tillhörde en av alla de frågor som jag bombarderade föräldrar och släktingar med för att få en förklaring. Först långt senare fick jag detta i realskolans fysiklektion nämligen att det var precis samma sak som brytningen av ljus i ett prisma. När det gällde regnbågen så var skillnaden den att ljuset bröts i de fallande regndropparna. Tittar man väldigt noga en dag med klar luft så kan man också se en sekundär regnbåge. Den är svagare och där går färgerna i motsatt riktning. Förklaringen är helt enkelt att solljuset bryts en andra gång.

I den nordiska mytologin var regnbågen den bro som ledde från jorden till himlen där den slutade i Asgård. Dagligen red asarna över bron Bifrost till domsplatsen under Yggdrasil. Bifrost hade flera färger och brukade identifieras med regnbågen eller Vintergatan. Regnbågen kan vi fortfarande se medan däremot Vintergatan har blivit allt osynligare på grund av alla mänskliga ljuskällor.

Idag har politiken kidnappat regnbågen. I dagens SvD (4/8) står alla politiskt korrekta partier inklusive det lilla F! och viftar med sin regnbågsflagga. SD och några till får inte vara med eftersom de råkar ha fel värdegrund (vad detta nu är?). Det gäller även det lilla partiet Medborgerlig Samling där till och med partiledaren är öppet homosexuell och borde, tycker man, kvalificera i samlingen. Vi förstår dock att partiet råkar ha fel värdegrund och därför inte passar in i det fina gemensamma hbtq-porträttet.

Däremot var det alldeles i sin ordning att paradera med F! vars partiledning ville förvisa alla judar i Israel till USA ungefär som Hitler som ville tvångsförflytta judarna till Madagaskar. Eftersom logistiken för en sådan jättetransport var alldeles för krävande beslutade den nationalsocialistiska förvaltningen i stället för en Endlösung vilken var lättare genomförbar.
Den svenska flaggan är inte längre fin nog utan en regnbågsflagga skall det vara. Detta för att visa att partierna står bakom den förestående Pridefestivalen för alla de med en avvikande sexuell läggning och samtidigt den rätta värdegrunden. Det intryck man får i dag är att de är vida fler människor som har en avvikande sexuell läggning än en normal sådan och säkert finns det många, speciellt ungdomar, som tror att de måste ha något fel eftersom de har en normal sexuell läggning. Det gäller inte minst landets alla nykomlingar från länder med ett mindre sofistikerat sexliv. Säkert kommer det också att dröja en tid innan landets imamer vandrar med i Pridefestivalen med vinkande regnbågsflaggor eller att moskéerna dekoreras med sådana flaggor.

Hur skall man nu förhålla sig om man inte råkar vara en regnbågsmänniska och inte heller bryr sig om andra människors sexuella liv? Utan anser detta vara en privatsak som det inte finns någon anledning att diskutera ungefär som annat i den rent privata sfären.

Man tycker ju ändå att något av de mer traditionella partierna kunde säga ifrån att i sådant nonsens vill jag inte ta någon del, utan i stället ägna energin åt angelägna frågor som det knappast är brist på i Sverige. Det enda som i stället upprepas som ett tibetanskt mantra är att med SD vill vi inte ha något att göra. Det skall bli intressant om de anser detta även efter valet då vi kommer att veta i vilken utsträckning som svenska folket föredrar ett icke-regnbågsparti.

107 reaktioner på ”De svenska regnbågspartierna

 1. Göran Fredriksson skriver:

  Stefan Löfven, Ulf Kristersson och övriga med regnbågsflaggor viftande partiledare på Pride´s partledarutfrågning brukar påstå att ”det spelar ingen roll varifrån du kommer, det viktiga är vart du är på väg”.

  För de väljare som för tillfället vuxenmobbades av de sju partledarna och på Pride´s uppmaning, på scenen representerade av en uppblåsbar elefant, gäller det motsatta att det spelar ingen roll vart du är på väg, det viktiga är varifrån du kommer.

  Sju partiledare som alla använder dubbla måttstockar att bedöma människor efter dels och genast utan eftertanke anser att det är ett vuxenbeteende att mobba delar av väljarkåren.

  Att föra ett vuxet samtal och bete sig vuxet synes inte vara några påtagligt djupt förankrade egenskaper hos berörda partiledare. Inte ens hos Ulf Kristersson som gör särskilt anspråk på att bli tagen som vuxen.

  Gillad av 13 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Ulf Kristersson måste väl betraktas som en menlös fjant…
   Allt hans tal om vuxet samtal är ett grovt skämt!

   Kanske dags att Jimmie föreslår HBTQ-certifiering,
   av Allah Sveriges Moskéer)

   Då har han visat sig ha den rätta värdegrunden!
   Allahs Lika Mervärde gäller ju annars överallt i Sverige!

   Gillad av 8 personer

   • Margareta skriver:

    Att kräva HBTQ-certifiering av Allah Sveriges moskéer var ett genidrag! Men de borde naturligtvis och genus-certifieras + alla andra certifieringar som krävs(och kommer i framtiden att krävas) för att visa att man har rätt värdegrund. Ingen värdegrund, inga pengar, ”ingen tobak, inget halleluja”.

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    UPPSTIGERSOLEN
    Då lär bidragen bli lätträknade…
    Rätt Värdegrund lär MAN inte kunna påvisa!

    Man skulle kanske inte ge byggnadslov heller,
    utan att vara HBTQ-certifierad i förväg…

    Gilla

  • Cissi Blom skriver:

   Älskar din kommentar Göran Fredriksson: ”det spelar ingen roll varifrån du kommer, det viktiga är vart du är på väg”. För de väljare som för tillfället vuxenmobbades av de sju partledarna och på Pride´s uppmaning, på scenen representerade av en uppblåsbar elefant, gäller det motsatta att det spelar ingen roll vart du är på väg, det viktiga är varifrån du kommer.”
   (Fast det där om varifrån du kommer gäller naturligtvis inte socialdemokrater, skulle man kunna lägga till.)

   Gillad av 1 person

 2. Henric Ankarcrona skriver:

  En marginalanteckning: maken till nedsmutsning som den utmed lördagens parad får man leta efter.
  Burkar, flaskor, plastpåsar, glasspapper mm mm låg kvar utmed marschvägen ännu söndag morgon då stadens? städpersonal slet med uppröjningen. Jag råkar bo utmed paradvägen.
  Alla de som deltar och är åskådare och har ett öppet sinne säkert överlägset mitt eget har tappat det egna ansvaret för hur världen ser ut.
  Har de tappat bort några andra perspektiv?

  Gillad av 6 personer

 3. I-kea skriver:

  Pride är ju en uppenbar del i politisk sållning och repression, man får inte vara med på Pride, inte på Nobel. Pride betalas med skattepengar, är det inte ett lagbrott att utesluta ett parti, Nobel är en stiftelse men Pride ligger RFSL bakom, om man kan utesluta SD där, varför inte också från Almedalen, varför, egentligen, tillåta SDs valsedlar överhuvudtaget? Är inte HBTQ-rättigheter och allas lika värde viktigare än yttrandefrihet och demokrati trots allt?

  Vi kommer nog att se allt fler evenemang på företag och annorstädes där våra åsikter kan sållas, vifta med flaggan, annars kommer Helin och Lindberg och tar dina barn på natten!

  Vilket jävla land man bor i, varför bidra till skiten? Man kan visst få greencard i USA om man köper en rörelse för USD 500k och lovar att ha 10 anställda i minst 2 år.

  Gillad av 9 personer

 4. Dan Astrom skriver:

  Mobbing är en publikservice påkomst, via TV3:s program som t.ex. Big Brother och liknande, som har fått genomslag i hela samhället. Förr var det fult och oacceptabelt att mobba, nu gör både regering och riksdag det. Man kan med andra ord enkelt se och uppleva den degenererade människosyn som blivit gällande.
  Att vuxna mobbar är illa, att riksdag och regering mobbar är definitivt inte acceptabelt!

  Gillad av 12 personer

 5. Isabella skriver:

  Det talas ibland om hur det kunde vara möjligt att så många följde nazismen under 30-talet. Att det inte gjordes uppror.
  Att se partiledare stå och vifta med flaggor i något som kallas Pride är beklämmande. Som en fårskock beter de sig. Det talades om att judarna lät sig föras till gaskamrarna utan protester. Att se dessa partiledare stå och skambelägga ett riksdagsparti som inte fick vara med, utan synbar egen tanke eller reflektion. För hade någon i denna partiledarsamling haft en tanke hade de inte stått där och viftat med en regnbågsflagga.

  Vad partiledarna inte tänkte på var att, det var inte ett parti, utan deras väljare man skambelade. Det är illa när eliten anser att landet har fel medborgare.

  Hur människor sköter sin sexualitet är en privatsak. Tänk om heterosexuella personer skulle klä av sig nästintill nakna måla sig i svenska flaggan och ut och skrika om sex och liv i fest och lördag hela veckan.
  Hela denna så kallade Pridefestival är ett vänsterarrangemang och partiledarna borde som sagt, ta itu med de problem som växer och kräver omedelbar lösning i stället för att föras till ett event utan mening. Ett event som inte heller på ett djupare plan gagnar de verkligt marginaliserade.

  Gillad av 15 personer

 6. Lilla fröken P skriver:

  Domstolverket medverkade också liksom Försvarsmakten. ÖB lär ha gått i tåget sjungande ”Suspicious minds” av Elvis Presley. Polisen är väl också med sedan länge. Förhoppningsvis imploderar Pride under sin egen tyngd, när man nu har nått total acceptans påminnande om sossarnas förstamajdemonstrationer.
  Pariledarnas synkroniserade flaggviftande var beklämmande.
  Fråga från ”moderatorn”: Är SD ett homofobt parti, som vi inte vill samarbeta med?
  Svar: Alla partiledarflaggor i luften!
  Där försvann den sista lilla resten av respekt för Sjuklövern.

  Gillad av 13 personer

 7. Östrahult skriver:

  Pride är den nya julafton i Sverige där man riktigt kan rocka loss och känna att man tillhör rätt kretsar. Vi får hoppas att ÖB, Kristersson och Sveriges domstolar slängde kalsongerna och deltog i ”EuroPrides snuskigaste fest, svettigt, naket, sexigt, galet, minnesvärt (eller inte beroende på hur mycket ni dricker) och jävligt jävligt kul.”

  Man borde kanske påminna ÖB, Kristersson och Sveriges domstolar om att gå och testa sig för Gonorré och annat efteråt.

  Gillad av 5 personer

 8. Werner von Winkelbaum skriver:

  Sag inte programmet (har ingen TV),men sag ett klipp pa Youtube. Programledarna — och snallt flaggviftande partiledare — definierade sig som rena galningar. Kristensson — vagar du inte vagra vara pajas?

  Hur kan SVT och partiledare som deltog i programmet idiotforklara den fjardedel av den svenska befolkningen som sympatiserar med Sverigedemokraterna? Samma forakt for vanligt folk som i det gamla Sovjetunionen.

  Gillad av 8 personer

 9. Styggestig skriver:

  Under de knappt 20 år som ”HBTQ-frågorna” har varit på tapeten, kan jag endast erinra mig att en, säger en, av de sju ”etablerade” partiernas ledare har gjort sin röst gällande. Den f d KD-ledaren Alf Svensson dristade sig en gång att säga att han tyckte att alla barn hade rätt att ha en far och en mor. I övrigt har de svassat med i detta upptåg utan att blinka.

  Gillad av 5 personer

 10. Naiv skriver:

  Homosexuella, harmynta, puckelryggiga och människor med andra missbildningar har i alla tider utsatts för allt från gyckel och spex till våld. I djurlivet blir avvikande individer inte sällan dödade. Intellekt och utbildning hos människor har en återhållande effekt att mobba personer som avviker från det normala. Det är en av människans fördelar, som tyvärr inte omfattas av alla. Därför behöver det ständigt upprepas att vi skall vara toleranta mot de som avviker och istället hjälpa dem till ett så normalt liv som möjligt. För den skull behöver hjälpsamheten inte gå till överdrift genom att avvikelser framställs som normala eller rent av bättre. Det kommer på sikt att motverka sitt syfte.

  Gillad av 6 personer

 11. Leif Nilsson skriver:

  More Color – More Pride!
  Rasifieringen tilltar. Eftersom PK-isterna ständigt betonar vikten av rastillhörighet, så anser nu de mest korrekta, att eftersom det inte finns färgerna svart och brunt i regnbågsflaggan, så måste den vara rasistisk. Naturligtvis vill man dock inte ha en vit rand i flaggan.
  Se mer om galenskapen här:

  Gillad av 3 personer

 12. Elisabeth skriver:

  Jag anser att RFSL och Pride-uppvisningarna har skrämmande likheter med rödgardisternas framfart i Kina. Att se partiledarna på rad viftande med flaggor kändes surrealistiskt, de såg ut som en skock fångar som visades upp, speciellt Löfven. Så detta ska föreställa Sveriges politiska ledarskap ? De blev förnedrade men fattar förmodligen inte det själv. En ännu mer makaber detalj är att alla tingsrätter i Stockholmsregionen och några förvaltningsrätter medverkade i spektaklet. De deltog i tåget genom att marschera i enhetlig klädsel , tröja med ett domstolstryck, de deltog med ett tält. De deltog alltså i ett spektaket som utesluter ett parti och dess väljare. Aktivismen har med andra ord tagit sig in i rättsväsendet. Är det inte skrämmande ? Vad kan alltså en person med SD-sympatier förvänta sig för slags ”rättvisa” framöver ? Det blir också ett slags bekräftelse på aktivism inom domstolarna med tanke på en del märkliga utslag som kommit på sistone.
  Rådmannen Magnus Åhammar har skrivit mycket läsvärt om detta i länkade artikel .http://www.dagensjuridik.se/2018/05/domstolarna-deltar-i-stockholm-pride-riskerar-underminera-fortroendet-var-opartiskhet

  Gillad av 11 personer

  • Dan Astrom skriver:

   Domstolarna visar redan att åsikter spelarroll, vissa får låga straff på grund av hudfärg, nationell tillhörighet och SD:are får hårda straff i förhållande till sitt tilltag, i många fall knappt ett brott.
   Det är en grupp fega, självgoda individer som styr och ställer i Sverige. De vågar inte ha egen åsikt och följer som en fårskock PK-ledarna…

   Gillad av 3 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Hela spektaklet känns som en förberedelse för omfattande arrestering av folk som inte har rätt ”värdegrund” efter valet i september.
   På några få år, efter rektionerna på massinvandringen 2015, har min känsla gått från obehag till alarmerande skräck inför PK sektens totalitära ambitioner.

   Gillad av 6 personer

   • Pelle skriver:

    Ja, jag får också känslan av att vi kommer närmare och närmare ett lägge där makten kommer att ta till massiv repression mot stora mängder människor med beivrande av tanke brott som förevändning. Att etablissemangets partiledare ställde upp sig som fån på rad och patetiskt viftade med flaggorna på kommando är verkligen ett illavarslande tecken. För KD:s del var det spiken i kistan för riksdagsnärvaron och för Kristerssons del antagligen avskedet till en fortsatt partiledarroll efter ett val som M kommer att förlora mer än några andra.

    Gilla

   • Elisabeth skriver:

    Håller med er, Hans och Dan, och, ja, jag känner också alarmerande skräck. En totalitär ångvält rullar fram, det finns inga gränser längre. Att ens tänka tanken att ställa sig vid vallokalerna och försöka påverka och ”omvända” väljare som vissa aktivister tänkt göra. Herregud ! Och att aldrig ordningsmakten slår näven i bordet. De borde ju freda väljarna med batong och vattensprutor. Men nej, de tycks också vandrat över till andra sidan. Och dessa nya afghan-demonstrationer med fanatiska aktivister som stöd. Fanatism, hån och våld, det är det som gäller idag.

    Gillad av 1 person

   • Hovs_hällar skriver:

    Hans Högqvist — Redan idag avskedas människor från arbetet på grund av påstådda ”brott mot värdegrunden”.
    I ett fall bestod ”brottet” i att personen på FB skrev en hypotetisk fundering över ämnet ”vem man skulle rädda först” vid en olycka — och kom fram till ungefär att man skulle prioritera efter etnisk släktskap.
    Detta ansågs som en överträdelse av ett förbud, så allvarligt att personen blev avskedad. Inga anmärkningar fanns mot hur personen skötte sitt arbete.

    Gillad av 2 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Jag ser dystert på utvecklingen, men om det kan vara till någon tröst, så är väl det sannolikaste bara fortsatt politiskt bakåttrippande i balettskorna med prideflagga i analen och successivt förfall i samhällsmaskineriet under de närmaste åren plus ekonomisk kris, bostadskris och begränsade kravaller, våldsdåd, sabotage och liknande. Vad gäller den fortsätta förföljelsen av oliktänkande, låt oss styrkas i anden av att ju fler procent SD + AfS + MED nu lyckas samla, ju starkare ekonomiska och mediala motmedel kan vi sätta in.

    Vad gäller massiv repression kan vi bara gissa, men allt tyder väl på att dagens svenska politiker och tjänstemän inte ens i mycket kritiska lägen kan utveckla tillräcklig handlingskraft eller taktisk förmåga. Polisen och militären har mycket begränsade insatsstyrkor och de skulle väl i och för sig lyda order. Men det är ett stort steg från att förfölja pensionärer till att exempelvis börja göra massgripanden. T o m i mesighetens moderland skulle det snabbt bli explosivt och situationen skulle omedelbart utnyttjas av många aggressiva och kriminella grupper. Det hela skulle på kort tid urarta till anarkiska, helt ohanterbara situationer för både polis och militär, vilket allt tänkande befäl rimligen kan räkna ut, trots genuseriet.

    Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Då måste väl en anklagad SD:are ha rätt att kräva,
   att hela juryn består av SD:are)

   Alla Likas Värde!
   Att bli dömd av likar!

   Gilla

 13. Steven Jörsäter skriver:

  Spektaklet på Pride är en bedrövlig sammanfattning av den svenska sjuklövern. Att moderaterna har kunnat sjunka så djupt. Fast de två övriga partiernas räddning tycks inte vara deras egna förtjänst. Men tyvärr är det inte bara politiker. Det är illa nog med Försvarets löjeväckande reklam om att inte vara ”straight”. Att få se ÖB Micael Bydén i sammanhanget är bara förfärligt. Så dåligt omdöme! Man behöver bara fundera på hur det hade gått för Finland om Gustaf Mannerheim hade stått och larvat sig på scen med bögar och flator.

  Gillad av 5 personer

 14. MartinA skriver:

  Under trettiotalet var nazityskland den europeiska stat som gjorde mest för sionismen. Den satte upp träningsläger i Tyskland för att förbereda judar att flytta till Israel och satte upp avtal och system för egendomsöverföring till Israel, startade en passagerarlinje från Tyskland till Haifa etcetera. Upp till 10% av Tysklands judiska befolkning 1933 emigrerade till Israel under trettiotalet.

  Nazismen var naturligtvis fortfarande fientlig mot judar och hade många lagar som diskrimminerade judar i Tyskland och statens skydd av judiskt liv och egendom försvagades under trettiotalet och den nazistiska ideologin och propagandan gjorde populasen mer fientlig mot judar. Men det är störande att läsa Lennart Bengtssons ”prutthumor på historiska”. Den som vill ta upp historiska exempel bör först läsa historia.

  Gilla

  • MartinA skriver:

   När jag läser på om kristallnatten så hittar jag inget omnämnande av någon rättegång mot någon som deltog. Och Statens böter mot Tysklands judar som ”straff” för att ha blivit utsatta för pogromer där 800 judar mördades och enorma ekonomiska och kulturella värden förstördes är ett kvitto på att nazityskland 1938 var en renodlad skurkstat gentemot Tysklands judar. Särskilt som det var NSDAPs ideologi och propaganda som drivit fram pogromerna. Ville bara förtydliga det, inte säker på att det framgick av min tidigare kommentar.

   Gilla

   • Anders L. skriver:

    En vacker dikt. Så förutseende han var Överland. Tre år efter Hitlers machtübernahme, fyra år före invasionen av Norge. Ja, det finns verkligen paralleller till Sverige idag.

    Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   MartinA –
   Et krigsdikt til? Av dikteren Nordahl Grieg. Han fulgte med kong Haakon, kronprinsen og regjeringen nordover på flykt fra tyskerne – hans tanke var å komme til England og slåss videre derfra.
   17. mai 1940 raste kampene fortsatt og mye av Sør-Norge var tatt, men Tromsø i nord var fortsatt fritt. Diktet ble lest opp over Tromsø radio på 17. mai, og gjorde sterkt inntrykk.

   http://www.bokselskap.no/boker/friheten/17-mai-1940

   Jeg tenker ofte på ‘svenske tilstander’/’åsiktskorridor’ når jeg leser 3. vers.
   N. Grieg ble skutt ned på et tokt for engelskmennene over Tyskland, så han fikk ikke oppleve freden.

   (PS. ‘Eidsvolls grønnende trær’: henspiller selvsagt på at den danske arveprinsen Christian Fredrik ble utropt til norsk konge, og Grunnloven undertegnet i Eidsvollsbygningen den 17. mai 1814.
   Det var et opprør mot Kielertraktaten fra januar hvor vi ble avstått som et annet stykkgods, og faktisk en ublodig revolusjon! Grunnloven ble reddet med visse små modifikasjoner – og vi sluttet oss til unionen via Riksakten i november 1814.
   – Vårt nåværende norske flagg fikk vi først i 1821).

   Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    ”..ungefär som Hitler som ville tvångsförflytta judarna till Madagaskar. Eftersom logistiken för en sådan jättetransport var alldeles för krävande beslutade den nationalsocialistiska förvaltningen i stället för en Endlösung vilken var lättare genomförbar.”

    Det här är att använda historien som plakatpolitik. Tysklands huvudstrategi mot judarna i Tyskland under trettiotalet var att få dem att utvandra till Israel. Dels genom tyska statens samarbete med sionistiska organisationer i Tyskland, dels genom förtryck av judar i Tyskland.
    Jag har i och för sig inte läst på om Madagaskar, har bara hört att nazisterna hade det som förslag, oklart när. Men mig veterligen gjordes ingenting konkret för det här, jag har aldrig hört att tyska judar deporterades till Madagaskar. Däremot gjordes extremt mycket konkret för att hjälpa/tvinga/hota/uppmuntra judar att flytta till Israel.

    Gillad av 3 personer

  • EL skriver:

   Martina

   ”Den som vill ta upp historiska exempel bör först läsa historia.”

   Israel existerade inte på 30-talet. Hade det gjort det hade miljoner judar kunnat räddas.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    De tyska judar som emigrerade under trettiotalet till Palestina emigrerade knappast till Palestina. De emigrerade till Israel.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Svart och vitt är färger. Språket kommer från allmänspråket och anammas i viss mån av vetenskapen, men inte tvärs om. De är inte smalbandiga färger och kan därför inte förekomma i en regnbåge. Detsamma gäller brunt, beige, rosa och de flesta sorters gredelint.

   På liknande sätt är forellen en fisk, tornsvalan en fågel o.s.v.

   Gilla

 15. Erik2 skriver:

  Ja, hur ska man förhålla sig som varande en i den tysta majoriteten? Man kanske laddar ner umgängesappen och följer reglerna för hur intimt umgänge ska utföras och hoppas att man drar fram någon annan ur majoriteten för mobbning och utstötning. Av någon orsak som man ännu inte hört talas om. När blir det min tur att få livet förstört av ”de goda”? Det är väl frågan.

  Gillad av 1 person

 16. claes g l elliot skriver:

  Det hela kan väl sammanfattas i att Pride-jippot kom till för att samhället skall visa öppenhet mot hbtq-personer. Kan man då inte förvänta sig att dessa skall visa öppenhet mot samhället? Som dessutom stödjer paraden ekonomiskt.

  Gilla

 17. Magnus Rosensparr skriver:

  ”… dröja en tid innan landets imamer vandrar med i Pridefestivalen …”

  Det ska imamerna i Sverige akta sig noga för, för då kommer Mecka, Alexandria och Teheran att lägga ut ett kontrakt på var och en av dem. Islam har nämligen också en Endlösung-organisation. Den arbetar inte bara med judar utan också med homosexuella, konvertiter och hädare.

  Gillad av 1 person

 18. Hyllan skriver:

  När det offentliga via bidrag började finansiera olika lobbyorganisationer och NGO uppstod ett ömsesidigt beroende där dessa organisationer bl.a. fick sätta sitt eget folk på partikanslier. Dessa skrev avsnitt i partiprogram och författade förslag till beslut i för dem angelägna frågor. I utbyte mot röster och välvilliga uttalanden. Symbiosen har sedan millennieskiftet utvecklats i rasande takt till skada för demokrati och sunt förnuft. I (MP) t.ex. flyter det alltid omkring, av partiet tillfälligt anställda, representanter för särintressen. De gillar som bekant identitetspolitik. Numera driver särintressen finansierade av skattebetalarna viktiga och stora delar politiken. Alltså inte bara inom asylpolitiken. Särintressen som skulle dö sotdöden om pengaregnet drogs in. Perverst är väl ett passande ord i sammanhanget!

  Gillad av 3 personer

 19. Mikael Steinwall skriver:

  Men Ebba i KD tyckte efteråt att det blev lite tokigt. Hon ångrade sitt deltagande, när hon såg hur föreställningen spårade ur.
  Fast å andra sidan, varför lämnade hon inte spektaklet om hon blev illa till mods? Är Ebbas lilla pudel tänkt att locka några stödröster från SD, för att om möjligt klara Riksdagsspärren?

  Gillad av 1 person

 20. educaremm skriver:

  Tycker att det verkar som om det politiska etablissemanget, inklusive massmedier, polis, militär och övriga myndighetsrepresentation, kyrkor osv., egentligen vill försöka att skapa en slags s.k.- cognitive dissonace – inom ett ortodoxt, eller konservativt, invandringskollektiv?…

  Politiker i s.k. 7-klöver partier anser sig alla mangrant vara positiva för en ökad invandring. De menar sig då vara de s.k. – de goda – , som ställer sig på flyktingars och invandrares sida…

  Samtidigt vill detta etablissemang tydligt markera avstånd mot alla partiformationer, SD, MED, AfS, osv., som har kritiska synpunkter mot invandringspolitikens utformning.
  Kritiska synpunkter kan vara sprungna ur en oro kring en alltför överdriven, alltför hastig och därmed en potentiellt riskfylld invandringspolitik. Riskfylld för hela samhällets väl och ve, inklusive alla dess medborgares väl och ve, och även då också invandrares väl och ve….

  När då ett samhälleligt etablissemang då är för en invandringspolitik och därmed menar sig själva vara de s.k. goda, samtidigt på ett mangrant sätt vill vifta med flaggor till försvar för hbtq, så kan detta demonstrativa beteende nog hos många just ortodoxa och konservativa invandrargrupperingar, av olika slag, nog uppfattas vara ett något märkligt beteende?…

  Detta just därför att både en ortodox judendom, samt en konservativ kristendom, liksom även en ortodox islam, är ofta mycket kritiska till att olika former av sexuella abnormativa beteenden behöver motas bort, och inte alls framföras, främjas, eller stödjas, i ett offentligt samhälleligt rum. (Alla former av sexualitet tillhör just en privat sfär och inte en allmän, eller offentlig, sfär..)..

  Därmed kan alltså risker för en s.k. cognitiv dissonans utvecklas sig hos många till Sverige invandrade grupper av människor?…

  Gilla

 21. educaremm skriver:

  Korrigering av text.

  Tycker att det verkar som om det politiska etablissemanget, inklusive massmedier, polis, militär och övriga myndighetsrepresentation, kyrkor osv., egentligen vill försöka att skapa en slags s.k.- cognitive dissonace – inom ett ortodoxt, eller konservativt, invandringskollektiv?…

  Politiker i s.k. 7-klöver partier anser sig alla mangrant vara positiva för en ökad invandring. De menar sig då vara de s.k. – de goda – , som ställer sig på flyktingars och invandrares sida…

  Samtidigt vill detta etablissemang tydligt markera avstånd mot alla partiformationer, SD, MED, AfS, osv., som har kritiska synpunkter mot invandringspolitikens utformning.
  Kritiska synpunkter kan vara sprungna ur en oro kring en alltför överdriven, alltför hastig och därmed en potentiellt riskfylld invandringspolitik. Riskfylld för hela samhällets väl och ve, inklusive alla dess medborgares väl och ve, och även då också invandrares väl och ve….

  När då ett samhälleligt etablissemang då är för en invandringspolitik och därmed menar sig själva vara de s.k. goda, samtidigt på ett mangrant sätt vill vifta med flaggor till försvar för hbtq, så kan detta demonstrativa beteende nog hos många just ortodoxa och konservativa invandrargrupperingar, av olika slag, nog uppfattas vara ett något märkligt beteende?…

  Detta just därför att både en ortodox judendom, samt en konservativ kristendom, liksom även en ortodox islam, är ofta angelägna om att olika former av sexuella abnormativa, eller ovanliga, beteenden behöver motas bort, och inte alls framföras, främjas, eller stödjas, i ett offentligt samhälleligt rum. (Alla former av sexualitet tillhör en privat sfär. och inte ett offentligt samhällsrum..)

  Därmed kan alltså risker för en s.k. cognitiv dissonans utveckla sig hos många till Sverige invandrade grupper av människor?…

  Samtidigt så kan då SD, och övriga som uttryckt kritiska synpunkter mot en överdriven invandringspolitik då stämplas och utpekas som – de onda – ? Dvs., de kan fungera som några slag av s.k. syndabockar gentemot vilka ett s.k. – gott etablissemang – , av enbart s.k. goda människor, då kan ta avstamp?..

  Alltså en s.k. syndabockfunktion, handlar då om att bli användbara till att just kunna utpekas som just – de onda – enbart för att de andra, som är för invandringspolitiken, då skall kunna identifiera sig själva, och förhoppningsvis också kunna bli identifierade (av invandrargrupperingar främst?), som, enbart varande s.k. – de goda – ….(Och detta samtidigt som mangrant viftar med flaggor och stödjer någonting som då ses som någonting s.k. – ont – , eller destruktivt, just i det allmänna, eller i det samhälleliga rummet, för många invandrargrupper..)…

  (S.k. .- Cognitiv dissonas- är komplicerade saker…)

  Gilla

 22. Ulf Bergström skriver:

  Jag gillar regnbågsflaggan, d.v.s. originalet, som ägs av den internationella kooperativa alliansen. Hur hbtq-kulturen har kunnat lägga beslag på den och de fina värden som den representerar är för mig en gåta.

  Gilla

 23. Björn skriver:

  Varför har ingen kommit på den briljanta idén att resa landet runt med ett cirkustält, och låta 7-klöverns pajasar till partiledare, utföra konster i manegen?!

  Gillad av 1 person

 24. Rikard skriver:

  Hej.

  Det påstås att inkvisitionen i Spanien, under Thomas de Torquemada, krävde att gripna skulle äta fläsk för att bevisa att de inte var judar eller muslimer.

  Den som inte viftar med regnbågsflaggan är således homofob.

  Om det är smickrande för homolobbyn att använda inkvisitionens metoder får andra avgöra; jag nöjer mig med att konstatera att valet av medel och metod för att nå målet säger något om moralen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 25. lookslikeanangel skriver:

  Grundläggning och betong

  Jag undrade varför jag fick upp en annons om grundläggning och betong?
  Jag hade ju ändå inte något byggprojekt på gång!
  Jag hade bara läst en text där ordet “värdegrund” fanns med.
  “Algoritmen” försökte troligen hitta någon konkret produkt eller tjänst.

  Kanske lite för “hemkört” och inte alls internationellt kompatibelt.

  AI blir intressant….

  Gilla

 26. Linden skriver:

  Sverigedemokraterna har valt att ha valaffischer helt utan invandringskritiska budskap. Alternativ för Sverige tänker annorlunda. Idag offentliggör vi våra valaffischer!”, skriver partiet i ett uttalande.

  På AFS plakat står det bland annat ”Vi svenskar ska aldrig bli en minoritet i vårt eget land”, ”Fri tandvård för svenskar, inte för illegala invandrare”, ”Förbjuda burka och niqab”, ”Nya svenskar – Det ordnar vi själva!” samt ”Stoppa invandringen, inled återvandringen!”

  – SD har valt att köra helt budskapslösa affischer i år. AFS gör tvärtom: Konkret kommunikation, ett budskap som man kan ta ställning för eller emot. Svenska folket förtjänar politiker som vågar tala klarspråk!, säger partiledaren Gustav Kasselstrand på Twitter.

  Blir intressant att se vilket som blir det vinnande konceptet. Eller är det en tanke bakom affischeringen?,
  Tar ni de mjuka så tar vi de mer hårdföra? Vi har ju samma mål…..

  Gilla

 27. Lennart Bengtsson skriver:

  Så länge PRIDE-människorna röstar på de olika regnbågspartierna ( vilket vore logiskt) och vanliga medborgare på de övriga partierna kan vi säkert med tillförsikt se fram emot valdagen.
  Det gäller bara att vara konsekvent.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.