Gästskribent John Gustavsson: Några observationer om skogsbränderna

Nästan så fort den första lågan slog upp i en svensk skog för några veckor sedan så började partierna göra politik av katastrofen. Man må tycka att detta är osmakligt, men det är hursomhelst förståeligt när valdagen inte ens är två månader borta. Jag tvekar personligen på att ens ett terroristattentat skulle undgå politisering om det skedde imorgon. Här följer några av mina observationer och prognoser kring torkan och skogsbränderna:

Bränderna kan mycket väl rädda Miljöpartiet kvar i Riksdagen

Jag förstår att detta låter ologiskt; MP är ju Riksdagens kanske främsta nedrustningsentusiaster och en stor anledning till att vi inte har resurserna som krävs för att släcka bränderna själva. Samtidigt så är skogsbränderna till stor del ett resultat av torkan, som enkelt kan kopplas till den globala uppvärmningen. Jag säger inte att det är rätt att göra den kopplingen, men många väljare kommer definitivt att göra den. Sommaren 2018 kan mycket väl bli för Miljöpartiet vad hösten 2015 var för Sverigedemokraterna: En katastrofperiod som får väljarna att vakna och (tro sig) förstå att partiet haft rätt hela tiden.

Miljöpartiet har ju dessutom i denna valkampanj gått ”back to basics” och kampanjade redan innan bränderna nästan uteslutande på miljötemat och hur vi måste förändra vårt samhälle nu. Detta budskap kommer vara mycket mera lättsålt efter denna sommar. För en månad sen hade jag gett Miljöpartiet 40 procents chans att hänga kvar. Nu tror jag att chansen är närmare 80 procent.

Skogsbränderna och torkan visar på ett EU-vänligt Stockholmssyndrom

Det är inte bara Miljöpartisterna som verkar känna en viss skadeglädje över skogsbränderna: Även EU-vännerna får här tillfälle att bevisa att deras råbarkade älskling minsann duger åt något! ”Ibland är EU inte så dumt att ha” har vi fått höra upprepade gånger senaste veckan sedan ett antal europeiska länder gick med på att hjälpa oss bekämpa bränderna.

Det finns ett antal problem med detta: Dels är det individuella länder som hjälper oss, inte EU som organisation. Vidare så gör de det inte gratis. EU-entusiasterna säger också mer eller mindre mellan raderna att vi inte behöver något ansenligt brand- och civilförsvar, eftersom våra europeiska bästisar ställer upp för oss. Men tänk om hela Europa haft samma problem med skogsbränder? Eller om vi varit mitt i en global lågkonjunktur? Hade vi kunnat räkna med Europas hjälp då? Sverige är visserligen berömt för att prioritera utlänningar även när vi inte har råd att ta hand om våra egna, men alla europeiska länder är inte så dumsnälla! Vi hade kort sagt rejäl tur att bränderna kom när det var högkonjunktur och att de mestadels varit isolerade till Sverige (vad det sen beror på lär vi få anledning att återkomma till).

EU-vännerna har även poängterat hur snälla EU varit som hjälpt våra stackars bönder nu när torkan håller på att ge hela vår jordbrukssektor en dödsstöt. Detta är om möjligt ännu märkligare än att berömma EU för ”arbetet” med skogsbränderna: Sveriges EU-vänliga etablissemang verkar ha drabbats av Stockholmssyndrom! För er som inte vet så innebär Stockholmssyndrom att ett kidnappningsoffer börjar sympatisera med kidnapparen: Offret säger ofta saker som ”Men han ger mig ju mat varje dag”, ”Han köpte nya kläder åt mig” och så vidare, och glömmer bort att kidnapparen är själva orsaken till att offret inte kan göra allt det själv!

EU har mycket riktigt gett med sig och efter många om och men tillåtit vissa nödåtgärder för att hjälpa svenska bönder. Men hela anledningen till att vi själva inte kunnat ge våra bönder nödhjälp är ju att vi är med i EU! Jordbrukspolitiken är ett av få områden där EU har i princip monopol och länderna saknar eget handelsutrymme. Vi har till exempel inte rätt att stoppa import av utländskt kött trots att vårt eget kött ligger på lager efter massiv nödslakt, och inte heller har vi rätt att på egen hand ge finansiell nödhjälp till bönderna (dock så har vi enligt EU:s regler rätt att ge nödhjälp åt våra banker om de skulle få problem – vilket säger en hel del om hur EU prioriterar!).

Sverige är för övrigt en nettobidragsgivare till EU, vilket innebär att vi betalar mer till EU än vi får tillbaks i bidrag. Faktum är att vi betalar mer än något annat land netto per person till EU.

Socialdemokraterna är de stora förlorare

Många har påpekat att Alliansen var de som på allvar slaktade försvaret under sin regeringstid. Regeringen Löfven har visserligen inte gjort saker och ting mycket bättre, men det är svårt att hävda att de gjort ett sämre jobb än Reinfeldt gjorde på det här området. Det var dock Socialdemokraterna, inte Reinfeldt, som satte Dan Eliasson till att styra MSB. Det är inte bara det att Eliasson är en vandrande fallstudie i katastrofalt management; det är också att han är så otroligt stolt och arrogant att han vägrar erkänna när saker och ting gått käpprätt åt skogen.

Hade Eliassons intelligens övergått hans arrogans så hade han av ren självbevarelsedrift sagt att ”Jo, vi har haft dålig beredskap, men jag började på det här jobbet för inte så länge sen och hade ingen chans att fixa det i tid” (vilket stämmer till viss del). Istället hävdar han tjurigt att Sverige minsann haft hög beredskap!

På 1970-talet så symboliserade fackpampen bilden av en Socialdemokrati som tappat greppet både om sina värderingar och folket. Idag är Dan Eliasson en av många myndighetspampar som symboliserar samma sak. Socialdemokraterna har i flera generationer levt på bilden som det regeringsdugliga partiet. När regeringen inte ens förmår skydda folket från ett problem som ju i grund och botten löses med vanligt vatten, så kommer många medborgare att dra slutsatsen att regeringen inte längre är regeringsduglig! Därför blir Socialdemokraterna förlorarna, och jag tror nu på allvar på ett valresultat på högst 24 procent för det forna arbetarpartiet. Om jag får rätt i att MP hänger sig kvar så blir det visserligen på pappret lättare att snickra ihop någon sorts mittenkoalition, men ärligt talat tror jag många sossar föredrar en mandatperiod i opposition hellre än en i regering med miljöhaveristerna!

John Gustavsson är doktorand i nationalekonomi på National University of Ireland, Maynooth och forskar inom beteendeekonomi. Han har sedan tidigare en Master’s degree i beteendeekonomi från University of Nottingham, ett av världens tre främsta universitet inom området. John är född 1991 och växte upp i Örnsköldsvik. Följ gärna John på Facebook.

36 reaktioner på ”Gästskribent John Gustavsson: Några observationer om skogsbränderna

 1. Aurora skriver:

  Politiska pajkastningen nu var ju väntad. Faktum kvarstår att svensk beredskap för kriser är urusel. Faktum är också att detta är en väntad konsekvens av 2 regeringars avsiktliga och medvetna nedrustning oå alla fronter. Alla medel skulle omdirigeras till den humanistiska stormaktens storvulna invandringsprojekt. Nu är EU poppis när vi behöver hjälp. Nu ska vi visst be Nato om hjälp också. Kanske Nato blir poppis också nu. Få hjälp går bra men att vi skulle vara medlemmar och lojalt kanske bli ombedda att ställa upp för andra i kris är en annan femma. Men värre är bristen på respekt för ordningsregler bland befolkning. Nu (efter mer än 2 veckor av extremvärme) säger sig polisen ha tröttnat på att vissa fortsätter att grilla trots förbud. I brandregionen hälsas polska brandmän av vinkande befolkning medan samtidigt svensk brandbil blir attackerad med stenar, i vanlig ordning, i förorten. Men ’civil olydnad’ uppmuntras ju i vissa kretsar. Det visar ju senast aktivisten som lyckades stoppa ett helt flygplan för att förhindra en lagligt fastställd avvisning.

  Gillad av 4 personer

  • KEA skriver:

   Ja herregud, en låtsat bölande kvinna stoppar lagens långa arm. Ett bättre bevis på,att de vill ha det så hör kan väl inte finnas. Jag hade personligen lätt kunnat stoppa denna kvinna om bara lagen backat upp mig och det hade valfri polis också kunnat.

   Gillad av 2 personer

 2. V for Vendetta skriver:

  Helt riktigt. Den svenska beredskapen har varit och är usel. Vi klarar oss inte själva längre och neutraliteten är väl i praktiken såväl som i teorin just nu bortsopad. Alliansen är väl snarare de som dragit längsta strået i denna katastrof men om de på ett reellt plan kunnat matcha sittande regering bedömer jag personligen som tveksamt. De stora vinnarna på detta är i slutet SD som med emfas kan hävda det viktiga att Nationalstaten inte släpper sitt ansvar över sig själv och sina medborgare och därmed inte behöver sitta i knäet på mer eller mindre godtyckliga regimer eller sammanslutningar för att klara landets väl och ve.

  Gillad av 2 personer

 3. Steen Raaschou skriver:

  Gennemsnitstemperaturen på jorden er præcis som sidste år, det er en metorologisk tilfældighed, at Nordeuropa har haft et stabilt højtryk så længe. Det har INTET med global warming at gøre, men jeg ser at SVT spreder den overtro og rædsel.

  Gillad av 4 personer

 4. KEA skriver:

  Det blev en liten diskussion igår om att ekonomer har tagit över från ingenjörerna i företagen och då rubbas en balans, för om ekonomer styrt världen så hade vi fortfarande levt på stenåldern. Jag vill tillfoga projektledare till ekonomerna, och HR-folk, och VD-ar, precis som vi fått en politikerklass som parasiterar på folks kreativa arbete så är nu den grupp som parasiterar på ingenjörens innovationer för stor.

  På samma sätt så har vi nu i politiken blandat ihop att man pekar på ett problem med att man på något sätt kan lösa det, så ett totalitärt kommunistiskt och islamistiskt parti som Mp kan bygga hela sin överlevnad på att plocka upp en trend och säga: -Vi är för miljön! Men om de nu är för miljön, varför har hela deras fokus legat på massinvandring? Varför har vi inga plan? Jo för att de är parasiter. De kan inget själv och orkar och kan helt enkelt inte fundera över alla de saker som faktiskt kan göra skillnad och förbättra något, det kräver samvetsgrannhet, originalitet, intelligens, analysförmåga, allt detta saknar de, de är istället parasiter som rider på folks rädsla, så man kan vara säker på att de satsar på fel häst, också vad gäller miljön, inte minst för att de på ett personlig plan styrs mest av hat, hat mot västerlandet, den hand som föder dem, de har gjort politik av hat mot Kiplings dikt:

  Tag upp den vite mannens börda –
  och skörda vad han alltid får:
  hån från dem ni bättrar,
  hat från dem ni skyddar,
  skri från skaror ni tillmötes går.
  O, långsamt! hän mot ljuset:
  ”Varför för ni oss från träldom,
  från vårt älskade egyptiska mörker

  Gillad av 8 personer

 5. Enough skriver:

  Att den hycklande PK-eliten försöker plocka billiga poäng ( bra med EU i krissituationer denna gång) är ingen nyhet.

  Eliasson har återigen levererat åt uppdragsgivaren, att stå och blåljuga i TV-rutan, så att de ansvariga slipper.

  Att det brinner mest i ett torrlagt Europa är nog tyvärr ingen slump. Nu får vi resultatet av decennier av krav- och normlöshet med nästan noll konsekvens i form av straff.

  Det vore mycket bra om MP åkte ur Riksdagen, men det viktigaste är att de rödgröna krymper. Om inte det händer nu, finns nog inget större hopp för den svenska befolkningen, som är svårt uppbundna vid flosker som ”allas lika värde” och annat som förblindar verkligheten.

  Gillad av 3 personer

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Att regeringen oduglig medger nu de flesta. En väsentlig orsak är emellertid att det minde MP- partiet har gjort allt som är möjligt för att bidraga till misslyckandet. Det gäller det mesta och inte minst energipolitiken som Sverige kommer att drabbas av senare. Det enda som krävs efter nedläggning av den fungerande kärnkraften är en vädersituation som under denna sommar men som inträffar under högvintern. Då byts nämligen rekordvärmen mot rekordkyla med svaga vindar och årstidsmässigt ringa solsken. Men säkert kommer då någon slag Isabella Lövin förklara detta inte med växthusgasernas ökning utan som en följd av en klimatändring!

  Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Ja detta är en tickande bomb som MSM inte rapporterar om. När ytterligare kärnkraftverk snart läggs ner (2019, 2020) så kommer elbrist att uppstå. När Sverige samtidigt ”ställer om” till fler eldrivna bilar så kommer folk bli varse. Vad var det som hände?

   Gillad av 1 person

  • KEA skriver:

   Någon frågade mig om man inte kan göra sötvatten och visst kan man det i vattenbristens Sverige, Israel förser många araber med vatten och våra ubåtar gör sitt eget vatten via omvänd osmos. Men för att göra sötvatten så krävs energi, så med exempelvis kärnkraft så kan man göra obegränsade mängder med vatten, eller vätgas för bränsleceller till bilar för den delen.

   Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Og så får vi sitte med tidenes strømregning etter å ha latt strømhaiene tappe ned fjellmagasinene! Dertil skal vi innbilles at det er så fint å måtte kjøpe dyr kull-og vindkraft tilbake fra EU. Selg ut den rene vannkraften – få dyr, skitten og ustabil kraft tilbake!
   Hele EUs energiopplegg er dårskap (i hvert fall for Norge), og deres løgnaktighet mot oss er til forargelse!
   På toppen av alt skal naturen ødelegges med at man bygger svære, støyende, ineffektive vindmøller som vi ikke har bruk for i det hele tatt. Skade dyrelivet gjør de også. Det er så vanvittig at jeg undres over hva disse menneskene tenker med… 😡

   Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Med høytrykk fra Sibir (er det ikke ofte der de kommer fra om vinteren?), kan man være viss på at strømprisene settes rett opp av Nordpool-‘mafiaen’, så vi virkelig kan melkes. (2011: ble sagt at det kostet 29 kr å koke potetene – da kan man tenke seg hva det koster å holde huset varmt i skikkelig kulde).

   Nå i vinter snedde det som besatt, våren ble svært varm. I stedet for å være forsiktig, ble magasinene tappet svært langt ned og strømmen (ren vannkraft) solgt til utlandet. Nå i sommer er magasinene nesten tomme, så vi må importere ‘skitten’ kraft via EU til blodpris. Det er snakk om 1 kr pr kilowatt – den koster omtrent 1 øre å produsere.
   Så meningsløst å lage blårusshow av en nødvendig artikkel som strøm – den burde ansees som infrastruktur og intet annet, slik det var før.

   Gilla

 7. Frigolit skriver:

  Jag håller med i stort sett.

  Det är ett ynkligt beteende vi kan beskåda.

  Politiskt är båda blocken lika medskyldiga, båda har bidragit till att urholka resurserna och förlita sig på ett EU som nu tar tillbaka planen.

  Ynkligt är att beskåda handlingsförlamningen i den politiska ledningen med en försvarsminister som jagar spöken i form av flygbladsutdelare hellre än att väcka upp försvarsmaktens resurser.

  Det är också ynkligt att beskåda den vandrande managementkatastrofen på MSB som skickar fram underhuggare utan beslutskapacitet och utan medievana.

  Också ynkligt att beskåda att regeringen nu får ”hjälp” av det bespottade Polen och det förhatliga NATO.

  Det är också ynkligt att beskåda att det stjäls i anslutning till bränderna, ingen vågar fråga hur det kommer sig.

  Slutligen är det också ynkligt att se att skogsägarna inte agerar, de har trots allt haft mycket stora värdestegringar på sina innehav och borde kunna medverka aktivt kollektivt.

  Gillad av 2 personer

 8. Jan Bengtsson skriver:

  Förra sommaren var ju också snustorr, som väl alla minns…

  Det finns faktiskt något som kallas KLIMATVARIATIONER…
  Allt handlar inte om Global Uppvärmning!

  OFTA beror det på vilket, VILKA, år man jämför med…
  Vilken (dold) AGENDA man har…

  En kall period, då verkar det mer alarmerande!
  En varmare då mer normalt!

  Det absolut största problemet är överbefolkningen, typ AFRIKA!
  Där säger MP inte ens yxskaft, bara kom hit till oss!

  Dags också att inse att EU, liksom MP, är ett problem, för vårt jordbruk!

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Att MP gått upp något oroar förvisso!

   Men vi får sen på valdagen,
   se det som legat gömt i svarsbortfallet…

   Där finns knappast några MUPPAR!

   Då blir det gråt och tandagnisslan i Publish Service!
   Hur kunde detta hända i Sverige, av Allah länder…

   Ja varför?

   Världen ser förundrat på,
   att tom Sverige vaknar upp!
   Högst 24 på Svetsaren, lätt att hålla med!

   Om Ni visste hur snacket går bland gräsrötterna?
   Det brinner garanterat en eld där också!

   Gillad av 1 person

 9. SasjaL skriver:

  Är inte så mycket vän med Alliansens politik numera, men påståendet om att Moderaterna havererade försvaret är intressant. Speciellt med tanke på att alla tyngre/större beslut sedan 1970-talet, om inte tidigare, fram till Reinfeldts regering är alla tagna under Socialdemokratiskt styre. När Reinfeldt tog över fanns inte mycket kvar …

  Gillad av 1 person

 10. Willy Lindqvist skriver:

  Årets sommarvärme tas av Miljöpartiet som intäkt för klimatförändringar. Då har man glömt fjolårets kalla och regniga sommar som också togs till intäkt för klimatförändringar.

  Gillad av 1 person

 11. Jari Norvanto skriver:

  ”Jag tvekar personligen på att ens ett terroristattentat skulle undgå politisering om det skedde imorgon.”

  Det får man hoppas, eftersom terroristbrott har politiska/ideologiska mål. Och det var dålig politik som faciliterade att Akhilov kom till Sverige och kunde stanna kvar här som illegal invandrare och begick sitt jihadistiska terrorbrott i fjor. Har det skett någon förändring i politik sen dess? I praxis? I MSM:s hållning? Nej, istället plockar ”civil olydnad” fortsatt godhetspoäng på demokratins och säkerhetens bekostnad, och åtnjuter etablissemangets stöd. Sjukt är det.

  Gillad av 2 personer

 12. Sune Mangs skriver:

  Miljöpartiet är i sin vetenskapsfientlighet fundamentalistiska motståndare till genmodifierad gröda, vilket påmins om i dagens ledare i Expressen. Framtida mot torka mer motståndskraftig säd är av yrmössorna inom miljörörelsen således anatema. Trots att Sverige har världsledande forskning på området råder något av ett tankeförbud på området.
  Miljöpartiets politik rymmer så många inkonsekvenser och tankeoreda att man baxnar.

  Gillad av 1 person

 13. Orsak och verkan skriver:

  Man kan ju lätt inbilla sig att MP – genom sin syn på natur och människor, skulle bejaka våra egna historiska rötter. Känna särskild gemenskap och närhet med dem som gått före. Som levt under mer enkla omständigheter. Men så tycks inte vara fallet. Man är i stället en stark förespråkare för en gränslös globalism, pådrivet av kommersialism. Ser svensk nationalism som farlig. Man bryr sig föga om graden av ökad sårbarhet. Att en större befolkning i Sverige slukar mer resurser. Och att felslagna skördar, i ett land med ett större befolkningsunderlag, slår hårdare mot landets självförsörjningsgrad. Att fler migranter på en högre levnadsstandard frestar på i miljöpåverkan. Att fler färskvattenmagasin riskerar att överutnyttjas. Att trafikinfarkter blir vanligare när befolkningstillväxten inte hinner ikapp med asfalt, betong och bredare vägar. Och att ökade arealer av jordbruksmark måste tas i anspråk för industri, bostäder och vägar i ett expanderande Sverige.
  Om alla dessa klimatparametrar väljer MP att ligga lågt. Till det skall läggas den mer mänskliga miljöpåverkan i ett multikulturellt samhälle. Där mer okända och svårprognostiserade variabler i sig ökar på riskerna. Både i direkta motsättningar, i resursuttag och i fler konfrontationer. Där även liv kommer att förloras. De vill inte se orsak och verkan i ansiktet. Utom nu under sommarhettan. Då väljer man plötsligt att peka ut klimatpåverkan. För att den kan påverka opinionen i ”rätt riktning”. MP väljer mycket selektivt sina strider och problembeskrivningar. Och blundar för många andra. Ändå säger de att världen hänger samman. Sant när exempelvis ett engelskt företag vill prospektera jordbruksmark på Österlen, i jakten på mer vanadin till batterier. De behövs till alla skattesubventionerade elcyklarna, som drivs fram med hjälp av batterier.
  MP för en inkonsekvent och ytlig miljöpolitik. Rentav populistisk i dess sämsta mening. En miljöpolitik förlagd bortom stjärnorna.

  Gillad av 5 personer

  • observatör skriver:

   ”Center for Immigration Studies” i USA visade redan 2008 att immigranter i USA orsakade 4 gånger så höga utsläpp av koldioxid som de gjorde i sina ursprungliga hemländer.
   Göteborgsprofessorerna Götmark och Cafaro klargjorde för någon månad sedan att invandringen medför högre utsläpp av växthusgaser från Sverige (ÖMSA-projektet).
   Sveriges viktigaste bidrag till minskade växthusgaser är alltså att stoppa invandringen, särskilt från varmare länder än vårt eget.

   Gilla

 14. Jimmy skriver:

  Vi har en varm sommar var 4:e år, konstigare än så är det inte. Likväl som att v20 va varm o solig på 80 och 90 talet. Verkar gå i 20 års cykler enligt mina observationer.

  Gillad av 2 personer

 15. Jan Bengtsson skriver:

  Bara att konstatera, MP är det mest populistiska partiet!

  Som alltid gäller det då att projisera det på andra…

  Den som nämner den…

  Vi har i synnerhet TVÅ brunkastande partier,
  med en praktisk historia bakom sig!

  Med ett kroniskt dåligt samvete?

  Gilla

 16. Mässkalle skriver:

  Gästskribenten J.G. gör en korrekt analys, kanske från den svenska horisonten under sommaren. Trots hettan när hela Sveige brinner kan han både tänka och skriva. De svenska lärda hukar fegt bakom sina ekonomiska anslag och är tysta med kritik, men öppnar gärna glappet när det behövs för sju(k)-klöver. Sorgligt!

  Gillad av 2 personer

 17. Gösta Johnsson skriver:

  Att tro att MP skulle få fler röster på grund av bränderna och den ovanligt varma sommaren hittills är nog ett önsketänkande.

  Svenska folket generellt är nog för kloka för att tro att elcykelbidrag, höjda bensin – och diesel skatter, höjda flygskatter på något sätt hindrar normala klimatvariationer.

  MP och Centerpartiets öppna-gränser politik är den stora och växande faran för vårt land….inte sol och värme eller vintertid snö och kyla eller årstidsväxlingar med ljus och mörker eller regn och slask .

  Bara det skandalösa lagförslaget med afhganflykting- amnestin för de som illegalt befinner sig i landet är tillräckligt för att många % i valet kommer att gå förlorade för båda dessa partier och även S-partiet. Tror och hoppas jag!

  Gillad av 1 person

  • nationstatist skriver:

   Tro mig, jag ÖNSKAR inte Miljöpartiet en enda röst! Jag kommer rösta på SD, men det är svårt att bortse ifrån att när Socialdemokraterna gör bort sig så går en del av deras väljare över till V och MP, och när dom gör bort sig inom miljöområdet så försvinner särskilt många till MP. Därför gynnas de, även om de inte förtjänar att gynnas.

   Gilla

 18. Lennart Bengtsson skriver:

  Det som oroar i dagens situation är inte miljöpartiets fullständigt obegripliga politik som verkar helt befriad från logik och tankereda utan de facto att MP förefaller få utökat stöd av de presumtiva väljarna? Minn förmodan är att dessa drabbats av värmeslag. Hur man lyckats med att förklara såväl fjolårets regniga och kyliga sommar som årets torra och varma sommar som en följd av förhöjda växthusgaser är obegripligt såvida inte väderminnet är kortare än en årstid. En annan förklaring är att partiet och deras kärnväljare helt omfamnar postmodernismen.
  Då kan man nämligen tycka vad f-n man vill beroende på hur man känner sig för tillfället. Varför inte tillämpa postmodernismen på riksdagsledamöternas löner. Då skulle man till exempel tala om för dom att den här månaden blir det bara hälften därför att så känner medborgarna för tillfället.

  Kanske är postmodernismen inte så dum i alla fall!

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.