Blåskrabbor

Patrik Engellau

För tre år sedan skrev jag en krönika om contorta-tallen och multikulturalismen. Min poäng var att politiskt korrekta människor avskyr främmande inslag i vår natur, typ denna invasiva tall, men välkomnar främmande inslag i vår kultur, typ migranter som ibland har svårigheter att passa in i vårt etablerade mänskliga och sociala habitat. Jag fick en hel del skäll för den artikeln eftersom den ansågs rasistfascistisk.

På förekommen anledning läste jag artikeln igen. Den förekomna anledning är ett annat anfall mot vår svenska ursprungsnatur som politiskt korrekta människor oroar sig över, nämligen blåskrabbornas ankomst.

Blåskrabban – eller som den egentligen heter Hemigrapsus sanguineus – är en variant av den inhemska tångkrabban, men den har en mer fyrkantig ryggsköld. Men blåskrabban är jättefarlig eftersom den är invasiv, vilket betyder just jättefarlig. Den är, enligt PK-isterna, en oönskad invandrare från Asien. Den har rest med omedvetet flyktingsmugglande fartyg utanför ”inseglingsrännan till Göteborgs hamn, där många fartyg tömmer sina barlasttankar och larver kan ha följt med”.

Blåskrabbans farlighet för den snälla och lite bortkomna svenska tångkrabban beror på blåskrabbans reproduktionskraft. Blåskrabban ”är inte särskilt stor”, säger en insatt forskare, ”men den blir könsmogen tidigt och kan leva i 5 – 7 år. Vid stabil temperatur och salthalt reproducerar den sig 3 – 5 gånger per säsong, till skillnad från våra inhemska arter som reproducerar sig bara en gång per säsong. I Frankrike har man på vissa platser räknat till över 100 krabbor per kvadratmeter”. ”Den höga reproduktionstakten i kombination med dess aptit gör att den effektivt konkurrerar ut andra arter genom att äta upp all mat.”

Två saker fyller mig med förvåning. Den första är att de politiskt korrektas invändningar mot blåskrabban (och contortata-tallen) är nästan exakt desamma som vissa invandringskritikers argument mot invandring från muslimska länder. De främmande förökar sig så mycket snabbare än vi och kommer därför att ta över.

Den andra saken som förvånar mig är hur politiskt korrekta människor kan bli så upprörda över invasioner av främmande väsen i naturen men inte i kulturen. Personligen stör det mig inte ifall svenska tångkrabbor blir utkonkurrerade av mer livskraftiga blåskrabbor. Jag står högre i näringskedjan och ska äta krabborna och vill därför gärna att de ska föröka sig så mycket som möjligt. (Sanning med modifikation. De japanska ostronen som kommit på senare år verkar slå ut de svenska blåmusslorna vilket jag inte gillar. De svenska blåmusslorna är mycket godare än de japanska ostronen.)

För tre år sedan, i artikeln om contortan, framförde jag att en förklaring till de politiskt korrektas ambivalens kunde vara att de politiskt korrekta ”i varje fråga [ansluter sig till] den ståndpunkt som leder till största möjliga statsingrepp”. Jag har inte förstått bättre på tre år. Blåskrabbans härjningar hade inte noterats om det inte varit för statliga miljöforskare som har all anledning att uppmärksamma behovet av mer statsfinansierad forskning om blåskrabban och alla andra hot mot vår natur. På motsvarande sätt är migrationen ett jättelikt statligt engagemang om vilket det välfärdsindustriella komplexet har egna anledningar att värna.

39 reaktioner på ”Blåskrabbor

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Samma förhållande har slagit mig också. En allmän vilja att värna habitat och miljöer för befintliga biologiska och zologiska ”spelare”, något som dock helt bortses från när det gäller högre upp i näringskedjan, dvs ”skapelsens krona”. I det senare fallet ses det väl snarast som en plikt att sudda ut alla gränser med hänsyn till ALLAS LIKA VÄRDE.

  Gillad av 5 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Logik är inte alltid vänsterns (PK) o miljömupparnas starka sida!

   Invasiv är väl alltid invasiv,
   i samtliga fall hotas VÅR (livs)MILJÖ…

   Inte lätt att debattera med Patrik)

   Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Patrik drar paralleller med vår barndoms Kristendomsundervisning…

    Använder likt Jesus liknelser, som ALLA borde kunna förstå,
    nästan i samma Mästarklass!

    Gillad av 1 person

 2. Björn G skriver:

  ”Den andra saken som förvånar mig är hur politiskt korrekta människor kan bli så upprörda över invasioner av främmande väsen i naturen men inte i kulturen.”

  Förklaringen kanske finns här, hatet mot urbefolkningen. Vi kan se det i dessa olika beskrivningar av svenskar.

  Detta stycke skrev Vilhelm Moberg. Det talar för sig själv.

  Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.
  (Resten av Mobergs text finns att läsa här:
  http://eutext.blogspot.com/2009/10/far-svenskarna-tycka-om-och-vara-stolta.html)

  Dessa stycken skrev Sveriges politiska elit. De talar för sig själva.

  Maud Olofsson (C):
  Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige

  Mona Sahlin (S):
  Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi?
  Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

  Fredrik Reinfeldt (M):
  Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.

  och

  Fredrik Reinfeldt (M) började sitt tal på moderatstämman 2009 på följande sätt:
  Jag är en typisk svensk, sa Fredrik Reinfeldt
  och fortsatte:
  Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde.

  Allt detta talar sitt tydliga språk!

  Gillad av 10 personer

  • Petrus skriver:

   BJÖRN G:

   ”’Den andra saken som förvånar mig är hur politiskt korrekta människor kan bli så upprörda över invasioner av främmande väsen i naturen men inte i kulturen.’

   Förklaringen kanske finns här, hatet mot urbefolkningen.”

   Kommentar:

   Alltför få inser vad klockan är slagen. Nästan ingen reflekterar över varför det är viktigt att judar skall ha ett eget land, att palestinier skall ha ett eget land och att kurder skall ha ett eget land men inte Sveriges ursprungsbefolkning. Att sparka ut palestinier från Palestina är antingen helt okej eller möjligen litet problematiskt. Även vänsteraktivister och miljöpartister som håller på palestinierna tycker att en Livets Ordare eller pingstvän som säger ”heja Israel, ned med palestinierna”, typ, intar en mer legitim hållning än en svensk invandringsmotståndare som säger ”stäng gränserna för arabinvandring som t ex palestinier”. Det här visar den ungefärliga hackordningen i vår moderna efterkrigsvärld. Den är i hög grad en produkt av hur 2:a världskriget slutade och vem som där var skurken. Eftersom nazisterna var skurkarna och deras ideologi ansåg befolkningen i Sydskandinavien, Nederländerna och nordligaste Tyskland vara bäst så blir det naturligt att tycka tvärtom idag. Ser man till att den här folkgruppen försvinner så försvinner också befolkningsbasen för nazismen. Det är litet som antisemitism modell grövre, fast i velourförpackning, men tvärtom. Framlidne Bechir Rabani varnade för mer framtida rasism mot svennar.

   Gilla

 3. Östrahult skriver:

  Jo detta är en intressant iakttagelse. Förklaringarna till att det är som det är kan vara flera.

  En aspekt är att frågorna drivs av personer som är ganska skrupelfria och de har inget problem med det som andra skulle kalla dubbelmoral. Miljöpartiet innehåller en del sådana, ett språkrör som skambelagde oss för att vi har fel bilar men som själv har en riktig miljöbovsbil. Ett annat språkrör som ylar om flygets hemskhet men som inte har problem med att själv flyga till Kap Verde och Portugal på semester.

  I ovan nämnda kategori ingår maktmänniskor som är skickliga på att driva sin sak, t ex när det passar agera för det nationella perspektivet, vårt land ka bli bäst på låga utsläpp, ekologiskt jordbruk etc. I andra sammanhang så driver samma krafter överstatligheten, vi har ingen rätt att agera som nationalstat, vi ska följa FN, EU etc.

  En annan aspekt är att väljarbasen innehåller ett stort antal välmenande, godtrogna, naiva och lättmanipulerade väljare och dessa rycks med och blir sentimentala om det blir förändringar i vår fauna och flora. Godheten riktas till de som hotas av de invasiva krafterna. Märkligt nog kan dessa krafter manipuleras att rikta sin godhet till förmån för de invavsiva om det gäller människor.

  Gillad av 4 personer

  • Björn G skriver:

   Det kan också vara offerindustrins behov av offer som befrämjar migrantimporten.

   Så här beskriver offerindustrin en man som sannolikt mördat (i detta fall Kai Foley i Göteborg).

   27-åringen, som misstänks ha mördat Kai Foley, beskrivs enligt följande:

   – har tidigare tvångsvårdats av psykiatrin
   – han lider av psykisk ohälsa
   – har själv uttryckt en stark oro för sitt mående
   – har självmedicinerat med bensodiazepiner och sömntabletter
   – har mått dåligt under flera år av sitt missbruk
   – har inte fått den hjälpen av vården som han behöver
   och
   – Allt har kanske kunnat undvikas om han hade fått hjälp tidigare!

   Detta sätt att beskriva misstänkta (även dömda) våldsverkare görs uteslutande av personer som är mycket skrupelfria och som inte har problem med det som andra skulle kalla dubbelmoral.

   Gillad av 3 personer

 4. Den biologiska relativiteten skriver:

  Om en exovarelse anlände till Jorden från yttre rymden, skulle den varken ta parti för blåskrabban eller människan. Den skulle söka likhet – att identifiera sig med. Som skulle kunna falla ut lite hur som helst.

  Evolutionen själv är neutral. En process har inga känslor eller viljeinriktning. Det har däremot individer, tillhörig en viss art.

  Rent biologiskt ger Patrik röst åt något som går under beteckningen artegoism. Att varje art betraktar värden ur sina specifika behov.

  Människan är dock en intellektuellt varelse, som kan se bortom mer näraliggande behov. Åtminstone för en stund – att betrakta sig utifrån. Och då hitta värden långt bortom sig själv.

  Men det tar inte bort vår artegoismen. Vi kommer fortsatt att hantera naturen efter egna behov. Liksom övriga arter gör.

  Men det som utmärker människan är hennes behov av ett slags holistiskt tänkande, som driver fram både religion och vetenskap. Och i detta tänkande finns det flera av oss som ser ett värde i att bevara ekologisk mångfald.

  Delvis i respekt för övrigt liv på jorden, med en lika lång livsresa bakom sig som vi själva. På runt 3,5 miljarder år. Det föder hos vissa av oss en repekt för andra arter. Inte väsensskilt från den respekt vi känner för oss själva.

  Vi har som människor lätt för att identifiera oss med egen likhet. Men framför allt berörs vi av egen utsatthet. Som när små pojkar blir instängda i en grotta i Thailand.

  På motsvarande sätt känner vi mer för människorna i vår egen kultursfär, där likheten blir som allra störst.

  Men för en exovarelse kvittar det lika. Där kanske fästingen flyttar in som mer jämställd – om exovarelsen nu råkar likna den mest …

  Gillad av 1 person

 5. Aha skriver:

  I PK-ismens floskelsamling med anspelning till krönikan återfinns ”vi vill ha ett öppet samhälle” – till skillnad från då nationalisterna. Det låter onekligen fint och sätter nationalisten i retoriskt underläge. Till detta kan nationalisten dock kontra och säga; det skulle vi också vilja ha, men tyvärr har det visat sig att öppna, mångkulturella länder alltid får problem i form av spänningar mellan grupper och segregering uppstår. Mångkulturella samhällen t.o.m. imploderar vilket många som migrerat till Sverige bär syn för sägen.
  Därför förordar vi strävan mot homogena samhällen, att assimilation är rätta vägen för ett disparat samhälle.

  Mångkultur är en farlig brygd.

  Gillad av 8 personer

  • Willy Lindqvist skriver:

   Det är bara att notera att de muslimer som isolerar sig i Rosengård, Tensta och no go-zoner inte vill ha något öppet samhälle. Inte heller vill de ha ett mångkulturellt samhälle. Till skillnad mot de politiker och partier som lockat hit dem. Orsaken till denna differens borde en del politiker fundera över.

   Gillad av 8 personer

 6. uppstigersolen skriver:

  Varje gång jag på TV eller i MSM läser om invasiva arter som förstör Sverige och som ska utrotas genom drakoniska åtgärder slår mig samma tanke som du beskriver här Patrik. Jag kommer osökt att tänka på MENA-folk när invasiva arter kommer på tal. Kanske är dessa inslag om vissa växter och djur en försiktig trevare från PK-folket? Kan vi ta upp något anat än växter och djur när vi talar om invasiva arter? Vi ska bara vänja oss vid ordet. Invasiv.

  Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Hämtat direkt från EU-kommissionen; ”EU-förordning om främmande arter i Sverige och EU” Invasiva främmande arter på Unionsförteckningen(49 arter) får inte avsiktligt föras in, hållas eller födas upp i EU! Är det inte dags att utöka listen med ”invasiver”…..

   Gilla

 7. oppti skriver:

  I en annan del av Sverige diskuteras om en utvidgad del av ett utvalt folk skall få del av nedärvda privilegier.
  Det gäller samer (och Kungahuset)

  Gillad av 1 person

 8. MartinA skriver:

  Problemet är inte Blåskrabbans kultur. Problemet är att Blåskrabban skiljer sig från Tångkrabban genetiskt. Blåskrabbor och Tångkrabbor utvecklar snabbt nya kulturer. Men det tar dem mycket lång tid att förändras genetiskt. Så förlusten av genetisk variation är mycket större än någon smärre kulturell förändring.

  Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Jag tror dock inte att det är kulturellt betingat. Jag tror blåskrabban agerar efter instinkt och nedärvt beteende. Jag tyckte det var en liten brist i hur jämförelsen gjordes i artikeln. Jag ville bara påpeka att för mig framstod det som litet äpplen och päron där 🙂

    Gillad av 1 person

 9. Linden skriver:

  Lövin fortsätter att propagera för Hybrit.
  Wetterstrand borde ha informerat Lövin om att förutom Hybrit och SSAB så pågår liknande projekt med framgång hos Höganäs och Cortus.

  Hybrit är spännande men något som vi först kan utvärdera och jubla över om ”10-15 år när vi vet om det fungerar”.

  Det är enklare att knipa politiska poänger på Hybrit än Probiostål. Hybrit skulle förvandla en smutsig industri till en ren i ett nafs om det fungerade.

  Metoden kräver skitmycket energi som ska framställas genom vindkraft, enorma lagringsutrymmen för vätgas och är väldigt dyr. Ingen vet om det går att få ekonomiskt lönsamt utan statliga stöd till skillnad från Cortus energi.
  Elektrolys är dock enklare att beskriva för väljarna än pyrolys.

  Dessa korkade sjuklöverpolitiker, inte ens MP som utger sig för att vara specialister och vurmande för miljön till det orimliga är pålästa och har koll på fakta.
  Allt verkar gå ut på att sätta sprätt på så många skattekronor som möjligt.

  Lövin stoltserade ju med det i sitt Almedalstal att MP var det parti som satsade mest.
  Miljarden till elcyklarna är en god del i det. Pengar kastade i sjön, eller bättre uttryckt till befolkningen i Stockholms innerstad.
  Landsbygdsbefolkningen får finansiera deras galenskaper med höjda skatter.
  Korkskallar är bara förnamnet.

  Gillad av 1 person

 10. Jvk skriver:

  Mötte bekanta igår där åtminstone en tidigare varit militant anti-SD, men nu är hon rädd och släpper inte in städarna på hennes kontor när hon jobbar ensam och kommer att rösta SD.

  Gillad av 7 personer

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag kan dessvärre inte skryta med samma exklusiva stamtavla som landets tidigare statsminister. Som jag nu förstår efter en Ancestry DNA-undersökning är jag dessvärre bara en stackars syd- och mellan-skandinav med lite extra gener ( så där 5%) från Nordvästeuropa.
  Mina förfäder i >7 generationer var bara stackars bönder och arbetare som ändå bidrog att bygga detta land på sitt sätt så gott de förmådde. Att se ned på dessa strävsamma och självuppoffrande människor från dagens arroganta politiker betraktar jag som en första ordningen förolämpning.

  Gillad av 11 personer

  • Svenne skriver:

   Lennart Bengtsson

   ”Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde”.

   Om detta är definitionen av en typisk svensk individ så lär det bara vara Fredrik Reinfeldt och hans avkommor som platsar i denna kategori, och inga andra. Så vi kan sluta diskussionen om ”vem som är svensk eller inte” eftersom vi sannolikt inte kommer att hitta någon som uppfyller Reinfeldts kriterier. Slutsats: Det finns inga andra svenskar förutom Reinfeldtarna.

   Gillad av 1 person

 12. Sven Lindeberg skriver:

  En annan aggressiv art har tagit över livet i Sollefteå ! Den ursprungliga Sollefteå-arten vågar snart inte gå ut. Men i Sollefteå röstades det ju Sossar 53,68 % år 2014. Då välkomnades de invasiva …
  sven lindeberg

  Gillad av 2 personer

 13. Steven Jörsäter skriver:

  Det som kännetecknar PK-ister är total avsaknad av logik. Det är därför det inte går att debattera med dem. Ty deras argumentation bygger på känslor och de följer inga regler. Just därför är PK-Ismen så farlig. Meningsmotståndare kan ändå förhandla om faktiska förhållanden. Men om känslor är det oftast omöjligt. Därför undviker också PK-ister saklig debatt till varje pris utan ägnar sig istället åt att känslomässigt smutskasta sina motståndare. En läskig sekt!

  Det du berättar om förhållandet till invasiva arter är ett bra exempel. Hur kan man ha invasiva arter när alla ska ha lika rättigheter? Gäller inte det djur? Särskilt lustigt är det att de så kallade invasiva arterna typiskt är mycket framgångsrika. Vilket tyvärr inte kan sägas om asylinvandrarna.

  Men hur kan man heja på Sveriges fotbollslag som Jan Björklund när han samtidigt är livrädd för nationalister? Det är obegripligt, vilket också Jimmie Åkesson tog upp i lördags.

  De flesta PK-ister är väldigt måna om att bara äta svensk mat (i Sverige). Särskilt gäller det om de till äventyrs skulle äta kött. Vi har en enorm debatt om ursprungsmärkning av mat med underförstådd möjlighet att kunna välja bort otäck utländsk mat. Här är redan dansken starkt misstänkliggjord. Samma personer anser antagligen att det är onödigt att kartlägga brottslingars ursprung. Oavsett vad man tycker i frågan om svensk mats eventuella överlägsenhet så blir hållningen omöjlig om man inte klart erkänner landets särart.

  Gillad av 7 personer

  • Björn skriver:

   Mycket kloka ord här! PK-isterna kör hela tiden med dessa ”motsatser”, som effektivt dödar alla vettiga meningsutbyten! Typ att om du t.ex inte gillar höjda drivmedelsskatter, så är du per automatik FÖR att isbjörnarna ska svältas ihjäl och utrotasl Eller om du ogillar invandringspolitiken, så är du ”nazist”! Det finns hur många såna där exempel som helst! Det där du skrev om ”ursprungsmärkning” av mat vs brottslingar, var också j-t träffande!

   Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   ” … de så kallade invasiva arterna typiskt är mycket framgångsrika.”

   Om så inte vore, så skulle de inte kunna vara invasiva. De har hittat en ekologisk nisch som inte är försvarad och i avsaknad av naturliga fiender kommer de naturligtvis att tränga undan allt ”gammalsvenskt”.

   Själv trampar jag ihjäl varje mördarsnigel som kommer i min väg, men jag ser mängder med svenskar som inte bryr sig och/eller snarare gör allt för att undvika dem.

   Gillad av 1 person

   • Hovs_hällar skriver:

    Själv är jag så blöthjärtad av mig så jag slänger bara ut mördarkrypen i trafiken på gatan. Så får bilarna platta till dem.

    Gilla

  • Jvk skriver:

   Jag skrev ett inlägg på detta tema som försvann, vi debatterar ofta postmodernismen här utan att verka ta in a folk verkligen tänker postmodernistiskt, dvs man ställer inte fakta mot varandra som ovan utan väljer de fakta som passar ens hycklande bäst, man intar för sig själv alltid den moraliskt högstående positionen utan attt någonsin erkänna målkonflikter eller eget hyckleri, som videon om Löfvins bil som någon delade illustrerade.

   Gillad av 2 personer

 14. På Serengetis gräsmarker skriver:

  Det brukar heta att vi alla bör uppskatta mångfald.
  Men egentligen söker vi mest likhet. I den finner vi trygghet. Som tillägg till den behöver vi även en viss grad av stimulering. Som sticker ut som lite annorlunda och kittlande.

  Men med för mycket av överdriven stimulering hinner vi inte bearbeta den. Den kan rentav upplevas som direkt hotande.

  Multikultur handlar i hög grad om påtvingad stimulering. Som innehåller många direkt osynliga och svårförståeliga variabler. Som det blir svårt att värja sig emot det. Framförallt när den inkräktar på den mer basala tryggheten.

  De mer rättroget tänkande människorna kallar ofta denna tveksamhet till påtvingad stimulans för rasism. Ty de vill inte förstå. När det egentligen handlar om naturliga biologiska processer. Giltiga även över artgränser.

  Pröva gärna själva genom att ensam en natt gå ut på Serengetis gräsmarker. Och möt där i mörkret naturens olika toppredatorer.

  I den gömmer sig mer än ekologisk mångfald. Faktiskt en tämligen hög grad av osäkerhet. Trots frånvaro av mångkulturell variation.

  Gilla

 15. Tina skriver:

  Evolutionen har format allt levande på denna vackra planet. Biodiversiteten är det synliga uttrycket för det DNA som skapar allt liv. Människan blir förhoppningsvis bara en kort parentes. Men vi är den otvivelaktigt mest destruktiva arten. Allt har vi lagt under oss och ryckt undan livsförutsättningarna för. Vad vi gör mot alla de miljontals arter vi delar planeten med är oåterkalleligt. Nu går vi mot en utarmad generell sörja. Kvar kommer bara att finnas starka generalister som kråkor, kackerlackor och för all del dessa nya blåskrabbor. Och människa.

  Det är sorgligt att det inte införs lag på att alla politiker, journalister och fristående skribenter har grundläggande utbildning i biologi och vad som driver klimat. Om man inte kan grunden för liv, kan man inte säga något vettigt alls. Det blir helt enkelt fel metaforer. En stark stat behövs nu, för att skydda de få arter vi har kvar på planeten, inte exploatera dem. Läget är värre än någonsin, trots att folkförförare som Rosling och anhang manipulerar bort förstörelsen i desinformationssyfte med tvättad statistik.

  Sverige är förresten sämst i världen på en sak. Vi har minst naturskog i hela världen, nationen är förvandlad till plockepinn, mer än någon annan nation i världen. Detta är synligt, men skribenter ser inte detta. Urskog behövs, om inte annat för den dagen vi måste gömma oss i den.

  Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Alla med minsta förstånd, vet att mänskligheten är i utförsbacke! Vi kan antingen åka fort och njuta av farten, eller så kan vi lägga in chikaner och gupp för att fördröja och göra färden mer obekväm, men slutet närmar sig oavsett….

   Gilla

  • Drdr skriver:

   Mycket bra kommentar. Börja prata om barnbegränsning igen som man gjorde på 60 talet, och plocka bort flerbarnstilläggen. Detta på kort sikt. Sen kan man glädja sig med att vara misantrop, och hoppas att arten människa försvinner inte med en explosion men med en snyftning.

   Gilla

 16. Magnus Rosensparr skriver:

  Eftersom forskningskollektivet är mycket anslagsbenäget, kanske vi skulle kräva av politikerna att forskarna får i uppdrag att utreda vem som är mest reproduktiv – muslimer eller blåskrabbor.

  Gilla

 17. Björn G skriver:

  ”En stark stat behövs nu, för att skydda de få arter vi har kvar på planeten, inte exploatera dem.”

  Håller helt med dig i att läget är värre än någonsin.
  Arten ‘Ursvenskar’ håller helt på att försvinna från planetens yta. Tror inte att vi hinner utbilda politiker, journalister eller fristående skribenter innan de helt raserat grunden för arten.

  Lösningen är nog snarare att bespruta dem med SD-pulver, för då kommer de självmant att tyna bort.

  Gilla

 18. Åse skriver:

  Asylsökande ser inte ut som de utmattade flyktingskarorna i andra världskriget. De kommer inte dragande på kärror med så mycket husgeråd som de orkar, med trasiga, smutsiga kläder och infallna kinder och barn med ben som pinnar. Nej, de kommer med mobiler i handen, nya, hela rena kläder, ofta dyra, de och deras barn ser välmående ut. De kräver saker.
  Resultatet är att svenskar börjar tvivla på att de har något skyddsbehov. De har ofta fått pengar skickade till sin mobil under resan. Skulle de då inte kunna få pengar skickade till sig om de behöver tandvård?
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Gillad av 6 personer

 19. Margareta skriver:

  Människan (i allmänhet) ser sig inte som det däggdjur hon är utan som en särskild art, över djuren och naturen och utvald och skapad av en Gud. Med det synsättet inser hon inte att också hon kan vara en invasiv art och störa det ekologiska systemet. Varken genom sitt beteende eller på grund av hennes existens. Det är bara att lyssna på alla diskussioner om miljön, nedskräpningen, klimatet osv. Inte ett ord hörs om att antalet människor på klotet är en bidragande orsak till problemen utan det talas bara om att vi skall kunna föda allt flera. För 30, 40 år sedan talades det om barnbegränsning men den diskussionen verkar vara helt tyst (eller tystad) nuförtiden. Beror det på inflytelserika religiösa krafter såsom katolska kyrkan och islam där barnafödande utan konsekvens tycks vara det enda rätta?

  Gillad av 2 personer

 20. olle reimers skriver:

  Det vor intressant att göra en studie av alla de ledande politikerna och deras bakgrund. Jag har svårt att tro att majoriteten av dem som förespråkar multikulturen skiljer sig avsevärt från det som Fredrik Reinfeldt berättar om.

  Driften att avskaffa det svenska synes i första hand emanera ur hat och revanschlusta. Är det sådan personer vi vill ska företräda oss?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.