Gästskribent John Gustavsson: Infokalypsen – det största hotet mot vår civilisation?

Vad är infokalypsen? Som ni vet så är det redan idag möjligt att göra väldigt realistiska fejk-bilder med hjälp av program som Photoshop, men den som har tid och energi kan ändå avslöja en äkta bild från en fejkad genom att zooma in tillräckligt mycket.

Infokalypsen är vad som händer när Photoshop, eller ett annat bildredigeringsprogram, blir så pass bra att det helt enkelt inte går att skilja en äkta bild från en fejkad bild överhuvudtaget. Problemet är såklart inte begränsat till bilder: Även motsvarande audio och video-program blir bättre och bättre på att göra realistiska fejkningar. Du kan nu höra John F Kennedy hålla tal vid Dallas Trade Mart – ett tal han aldrig höll eftersom han mördades några timmar innan han skulle ha hållit det! Den som inte visste om detta skulle sannolikt tro att det verkligen var Kennedys röst.

Nu kanske det inte finns något särskilt stort intresse av att fejka John F Kennedy-tal, men tänk om ett sådant program användes för att fejka ett tal av Barack Obama eller Donald Trump? Tänk om en inspelning skulle spridas där Barack Obama erkänner att han inte är född i USA, eller en inspelning där Donald Trump erkänner att han samarbetade med Ryssland för att vinna presidentvalet. I en värld där infokalypsen uppnåtts så skulle detta bara leda till att de som hatar Obama men gillar Trump skulle tro att den första inspelningen var äkta men inte den andra, och de som hatar Trump men gillar Obama skulle tro tvärtemot. Ingen skulle dock kunna bevisa något.

Inte minst konspirationsteoretiker och de som gör sig rika på att sprida konspirationer skulle använda sådana program för att tillverka bevis för sina idéer. De är dock långt ifrån ensamma: Även skrupellösa regeringar lär använda teknologin för att inbilla människor att saker som inte hänt har hänt, för att på så sätt få stöd för sin politiska agenda. Dessutom handlar internet idag mer än någonsin om att få så många klickningar och delningar som möjligt, och många kommer att fabricera bilder och audio inte för att de har någon politisk agenda, utan för att det är lönsamt. Vi har redan sett exempel på detta med ”fake news”-sajter om amerikansk politik som drivs av politiskt ointresserade makedoniska tonåringar som använder dem som extraknäck.

Infokalypsen riskerar att i värsta fall slita sönder samhället i inbördeskrig. Risken är stor att människor bara tror på det som bekräftar det de redan tror på, och ingen kan någonsin motbevisa dem eftersom alla bevis kan vara förfalskade. Motsättningarna och den allmänna förvirringen ökar då tills våldsamheter blir oundvikliga.

Ett annat scenario, minst lika realistiskt, är att människor drabbas av verklighetsapati. Detta är något som är vanligt i totalitära, slutna länder som den forna Sovjetunionen: Du vet att staten ofta inte säger sanningen, men du har inget sätt att verifiera vad som är sant och inte, så du slutar helt enkelt bry dig. Människor blir apatiska och rycker på axlarna när man frågar dem om politik, eller om något egentligen som inte direkt rör dem och deras familj.

Infokalypsen skulle också leda till kaos i vårt rättssystem. Vad hjälper det att du har bildbevis, om alla bilder kan förfalskas till perfektion? Vad hjälper det att du har ett inspelat erkännande från den åtalade, om varje inspelning kan vara falsk och det inte finns något sätt att avgöra om den är äkta?

Även bedrägerier kommer att bli mer avancerade i framtiden. Idag vet i princip alla som använder internet att man inte ska lita på mejl från nigerianska prinsar. Men tänk om du får ett Skypesamtal från en kompis där de säger sig hamnat i knipa och behöver ett snabbt lån? Tänk om rösten är identisk med din kompis, och dessutom verkar veta saker som bara din kompis kan veta? Program som kan scanna igenom chatt- och mejlhistorik och på så vis lära sig imitera en viss person blir bara bättre och bättre. Självklart är det ännu lättare att skapa realistiska textmeddelanden som ser ut att komma från en viss person men inte gör det.

Den mesta diskussionen om infokalypsen har kretsat kring hur Ryssland och andra fientliga aktörer skulle kunna använda teknologin. Utan att underskatta det hotet så tror jag att ett minst lika stort problem är den utbredda och av etablissemanget predikade relativismen, där alla har rätt till ”sin sanning” och inga objektiva värden finns. I ett relativistiskt samhälle är människor mer benägna att acceptera information som överensstämmer med och stärker ”deras sanning” istället för att kritiskt söka efter den objektiva sanningen. Ett sådant samhälle blir därför betydligt mer sårbart för infokalypsen.

Vad gör vi åt detta? Det finns inga uppenbara lösningar. I teorin kan vi lagstifta mot perfekta förfalskningar, men i praktiken är det svårt då nätet är globalt och man enkelt kan ladda ner ett sådant program från ett annat land. Det första steget är hursomhelst att föra upp ämnet på den politiska dagordningen. Frågan är: Vilket parti blir först att våga tala om hotet från infokalypsen?

John Gustavsson är doktorand i nationalekonomi på National University of Ireland, Maynooth och forskar inom beteendeekonomi. Han har sedan tidigare en Master’s degree i beteendeekonomi från University of Nottingham, ett av världens tre främsta universitet inom området. John är född 1991 och växte upp i Örnsköldsvik. Följ gärna John på Facebook.

36 reaktioner på ”Gästskribent John Gustavsson: Infokalypsen – det största hotet mot vår civilisation?

 1. MartinA skriver:

  Det fina är att det kommer göra det uppenbart att de enda vi kan lita på är de vi regelbundet träffar i verkligheten och de vi faktiskt känner. Så har det ju alltid varit. Och nu kanske fler kommer att förstå det?

  Gillad av 5 personer

  • Jvk skriver:

   Jo precis, och uppfostran handlar mycket om att lära sina barn att bedöma verkligheten, tidigare handlade det om vilken svamp som var farlig, idag är det andra saker man lär sina barn så att de inte råkar illa ut. Flugsvampar har aldrig varit så vanliga.

   Gillad av 4 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Ett intressant och skrämmande perspektiv.Efter att ha läst DN artikeln om våldtäkterna som egentligen inte finns så kan vi lätt föreställa hos hur det kommer att kunna se ut när de politiska partierna börjar intala sig att SD faktiskt inte finns ( som de verkar var i färd med att göra). Eller kanske de 2 miljoner+ människor som sympatiserar med SD kanske inte heller finns? Hur länge kan man egentligen fortsätta att förneka eller ignorera verkligheten om man dessutom blir allt skickligare att skapa en pseudoverklighet?

  Egentligen är det ju så som totalitära rörelser och trossamfund har fungerat i alla tider- bara det att de blivit allt skickligare att producera sina Fake news.Snart kommer kanske såväl Jesus som Mohammed att stiga ned från himlen hållande Gud Fader i vardera handen. Med dagens computer simulation och laser teknik är detta helt möjligt.

  Om alla i en nation tycker detsamma så kan det kanske till och med fungera för en tid men verkliga problem uppstår förstås när grupper med sina separata bilder av verkligheten börjar bekämpa varandra? Hur skall man kunna rymma extremfeminister och jihadister under samma tak? Vem vet de kanske finner varandra?

  Enkla själar och många inte så enkla själar kanske inte klarar att inse att deras pseudoverklighet inte finns utan bara är uppställda kulisser? Det finns ju till och ”framstående” personer som tror på spöken, flygande tefat eller en extra hemlig planet som gömmer sig bakom solen? Och dröjer klimatändringen så tvingas media skapa den ur intet.

  Gillad av 2 personer

 3. Östrahult skriver:

  Jo visst sker en teknologisk utveckling och mindre smarta blir dess offer. Men man kan inte anta en utveckling och tro att allt annat förblir oförändrat. Självklart kommer teknologin också att förse oss med skydd mot oönskad påverkan. Viktigast av allt tror jag blir att tillit mellan människor får ännu större betydelse (igen). Det betyder också att de flesta enbart kommer att bry sig om sina närmaste.

  Gillad av 2 personer

 4. Steven Jörsäter skriver:

  Ett intressant perspektiv. Frågan är dock om förfalskad information behövs för att förvilla folk. Det räcker gott med den äkta. Det jag först trodde du menade med begreppet infokalyps var det som väl snarast brukar kallas informationsinfarkt. Dvs. vi får långt mer information än vi klarar av att hantera.

  Avarter av det här har funnits mycket längre. För minst femtio år sedan (och säkert mycket längre än så) och framåt har exempelvis ett typiskt beteende av svenska medier varit att prata om några få länder och regioner åt gången och aldrig haft en ambition att ge helheten. Idag kan vi läsa om exempel om misskötta länder sida upp och sida ner tills vi storknar men ändå missa att de flesta länder är på väg uppåt. Det är detta som gett upphov till Rosling-effekten, att folk tror att läget i världen är mycket värre än det är. Journalister och andra vill att vi ska tycka synd om folk och rapporterar därför företrädesvis om sådant.

  Men detta är bara ett exempel. Genom att välja ut i och för sig sanna uppgifter kan man ljuga hur mycket som helst. Om man därtill fogar alla ounderbyggda uttalanden och glidningar på sanningen kan nästan vad som helst fås fram utan direkta lögner. Den moderna komplicerade världen kräver avancerad kvalitetsjournalistik och kloka politiker. Tyvärr har vi ingetdera.

  Gillad av 4 personer

  • Eskil skriver:

   Selektiv sanning är ett vanligt sätt att driva propaganda.

   Man väljer noggrant ut vad man berättar och ännu noggrannare vad man inte berättar. När det kommer till invandring kan man välja ut solskenshistorier eller drägghistorier. Allt kan vara sant men bilden man förmedlar blir ändå väldigt olika. Man kan välja ut en delmängd av tillgänglig statistik som man presenterar och välja bort annan delmängd som inte passar budskapet.

   Man kan leta fel och slå ner på minsta tveksam detalj oberoende hur obetydlig det än kan vara i sammanhanget om det framförs av någon som företräder en linje man ogillar. De som företräder en linje man gillar kan komma undan med vilka tokigheter som helst. Listan kan göras mycket längre.

   Den selektiva sanningen är ett större problem än rena ”fake news”.

   Gillad av 2 personer

 5. rolfholmen skriver:

  Ett närliggande exempel på frågan sant/osant är från 1:a maj i år. Närmare bestämt från Göteborg och syndikalisternas demonstration. En figur utanför tåget bar en T-shirt med en bild av den spanske diktatorn Francos bild. Han blev attackerad och misshandlad av deltagare i demonstrationen, även funktionärer. Jag såg ett klipp om detta på nätet. Vad jag vet har det inte nämnts på statstelevisionen eller någon annanstans. Har det verkligen inträffat eller är det bara hittepå?

  Gillad av 2 personer

 6. oppti skriver:

  FN kritiserar Sverige för hur vi behandlar Romer, Svarta och Islamanhängare (SVD)
  Eller är det falsk flagg.
  Är vi extra taskiga så FN tvingas rycka ut?
  Nej här är en organisation som som vill få tyngd och använder Muhammed Ali som förespråkare-typ.

  Gillad av 1 person

  • Enough skriver:

   Ja, men ”FN’s” kommitte använde under lag från ”FN Förbundet, Sverige”, en organisation som inte har ett dugg med FN att göra, även om man gör sitt bästa för att gör sken av det. FN Förbundet är en medlemsförening med ett par tusen medlemmar, som finansieras av bl.a. SIDA och Staten via ett departement.

   En rent socialist-indoktrinerings organisation, alltså!

   https://fn.se/nyheter/

   Gillad av 1 person

   • ericr45 skriver:

    ”FN Förbundet, Sverige” – ren och skär sk renommésnyltande…
    I affärvärlden olagligt – men inte inom politiken..
    Vi har även en annan organisation som med viss regelbundenhet ses som en auktoritet av massmedia: ”Föreningen Gröna Bilister” med hela 1500 medlemmar..

    Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Katerina Janouch kommenterer ang.dette! Ikke FN selv som har uttalt seg, men derimot en slags svensk NGO på venstresiden.
   (Se Katerinas Magasin).

   Gilla

 7. plq017 skriver:

  Ofta kommer jag tillbaka till Richard Feynmans redogörelse för Challengerolyckan i USAs kongress. Feynman var en framstående fysiker, och hade utrett olyckan.
  Orsaken var dålig ledning hos NASA, som resulterar i att en packning inte tätar som den skall, för raketen var för kall innan uppskjutningen, varefter raketen exploderar.
  Han ber att att få vatten med is, vilket serveras. Han visar sedan en bit av samma typ av packning, visar hur mjuk den är, och rör sedan om i glaset med isbitarna packningen, tar upp packningen och nu går den att bryta sönder.
  Han avslutar med sin redogörelse med orden: For Nature can not be fooled.
  Vi måste tillbaka till verkligheten. Vi måste bort från Löfvéns mantra: Det är inte min verklighet.
  Vi måste tillbaka till det självklara. Till barnet som säger att Kejsaren inte har några kläder.
  I detta valår tillverkas kulisser som aldrig förr. Löfven presenterar ny invandringspolitik på fredagen, och redan på måndag så har s-förbunden SSU, Tro och Solidaritet, S-kvinnor och S-sexuellt avvikande alla meddelat att de inte står bakom politiken. Dessutom has S i Stockholm meddelat att de inte kommer att genomföra regeringens politik.
  Var finns verkligheten i detta spektakel? Och var finns den trovärdighet som hör till ett demokratiskt styrelseskick?

  Gillad av 5 personer

 8. Jvk skriver:

  Detta är möjligen ett problem men det verkar vara en detalj då vi lever med en helt homogen och förljugen världsbild förmedlad av vänsterliberala politiker media och forskning. Hela alltet är lögn, förvridet eller förtigt. Så att bilder och filmer kan manipuleras är bara en liten del av detta.

  Gillad av 1 person

 9. Jan Andersson skriver:

  Fotografiska bilder (och inte minst film) har långt innan Photoshop fanns använts för att manipulera eller främja ett visst syfte. Dagens hysteriska debatt om fejkade eller ”sanna” bilder är på gränsen till löjlig och visar att många publicister och redaktörer inte har en aning om vad fotografi handlar om. Fotografer har nyligen blivit diskade från fototävlingar för att de typ retuscherat bort ett torkat löv på marken. En krigsfotograf vid fronten som bara vänt sig åt ena sidan, är det ”äkta” bilder från slagfältet som sedan presenteras. Varför är han överhuvudtaget där? Hur kom han in på krigsskådeplatsen, och i vems lejd? Är en skakig krigsbild mer realistisk än en skarp? Väljer alla i familjen ut samma bild ur en serie som representativ för den gemensamma semestern? Ur en serie porträttbilder på dig själv, kommer du och din familj att välja samma bild som ”är du”? Såg din morfars farfar verkligen ut som på det skickligt skrapretuscherade porträttet från 1880? Varför visar TV-sporten bara firarbilder efter SM-finalen i flera minuter men bara några sekunder av matchen, och utan att ens tala om vad motståndarlaget hette? En fotograf kan bemästra tekniken, inklusive Photoshop som ofta legitimt används mycket mer på en bild än att klippa in ett nytt huvud på en person. Men att sedan bli en skicklig fotograf är något helt annat och ett livslångt lärande. Kom bara i håg att varje person som hanterar en kamera har i det ögonblick bilden knäpps ett syfte med bilden. Även om det bara är att tillsamman med tio andra fota solnedgången, med mobilen i ena handen och utan att sänka promenadfarten på väg till strandbaren.

  Gillad av 1 person

 10. FF skriver:

  Nu var det ett tag sedan jag läste Machiavelli, men hans poäng på området är värd att komma ihåg. En makthavare kan vara älskad, eller han kan vara hatad. Men det som man absolut inte får vara, det som man till varje pris ska undvika, det är att vara föraktad. En härskare som är föraktad sitter på en tron gjord av sand.

  Låt folk säga vad de vill om dig; låt folk hata dig eller älska dig eller vara rädda för dig, men låt dem aldrig – aldrig! – skratta åt dig i din ämbetsroll!

  Om du är så rädd för att bli hatad att du istället låter folk hånskratta åt dina vurpor så har du hamnat i en lösning som är tusen gånger värre än problemet du började med.”

  https://juliacaesar.blog/2018/05/12/den-ofrivillige-statsministern/#more-5048

  Gillad av 1 person

 11. Erik2 skriver:

  Mycket bra text. Jag kan säga att jag är på väg mot apati. Finns inget jag kan påverka i mitt liv och det jag tycker, som jag tror baseras på det jag kan observera, är tydligen hat. Jag tycker inte själv jag hatar, tvärtom. Jag tycker själv jag försöker värna mina närmaste relationer. Men, men… Sedan, vad lätt det kommer att bli att korrigera och styra upp vildhjärnor som DGS-skribenter och andra inom kort. Med infokalyps och kontantlöshet så stryps snabbt din förmåga att ens överleva mer än något dygn om makten pekar ut dig som avvikare. Kommer aldrig hända? Makten kan ju alltid avdela någon hashtag-grupp som ordnar uppfostringen och korrigeringen om intevillsmutsa ner de egna fingrarna.

  Gillad av 2 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Expo har kontakter med alla lokaltidningar . Så här brukar det gå till ; en expokollaboratör lägger ut lappar och klisterlappar på en skola. – Kollaboratören ”slår larm ” till tidning. Tidningen pekar ut några i en invandringskritisk förening på orten. Tidningen drevar mot dessa genom att fråga arbetsgivare , hyresvärd och grannar om dom sympatiserar med rasism ?.
   Personer förlorar jobb & bostad.
   Expo erbjuder sig att hålla föredrag 50 000 :- på skolan. Ingen rektor vågar tacka nej.

   Gilla

 12. Bo Svensson skriver:

  Ett problem för lögnarna som vill prångla ut en falsk bild av hur saker förhåller sig är att hans och hans likars bild av läget samtidigt blir förvrängd och ett ändamålsenligt handlande kräver en realistisk bild av det faktiska läget.

  Jag misstänker att ljugande är en synd som väger tyngre än våldsdåd i hastigt mod. – (Om och när våra gärningar skall vägas och bedömas.) – När jag ser på tv-program om brottsutredning, kan jag utan problem identifiera mig med någon som i ilska begått dödligt våld men känner starkt obehag när den misstänkte sedan staplar lögner på varandra och satsar hårt på att övertyga.

  Gillad av 1 person

 13. Aurora skriver:

  Vi kan inte lita på olika politiska propagandamaskiner, förtäckta till nyhetsbyråer, redan idag. Vi vet fortfarande inte hur det var med det påstådda syrska regimens kemiska angrepp på civilbefolkning. Bara att man visar ett antal människor som duschas bevisar ingenting. Många gånger visas gamla bilder från andra håll gång på gång vid olika rapporteringar om dåd mot civilbefolkning. Redan för idag flera år sedan visade man en palestinsk kvinna som hurrade när någon israel dödats. Enligt uppgift har hon efteråt sagt att hon bara blev instruerad till det. Hon hade ingen aning om hur hemmes hurrande skulle användas.

  Gilla

 14. A skriver:

  Jamen är inte det troligaste att detta istället blir slutet för trovärdigheten i bilder, snarare än att vi hamnar i händerna på manipulatörer. Vi är ju i deras händer redan nu, de får ett verktyg mindre.
  Ingen större skillnad. En annan möjlighet är att jag har fel. Det är en hal värld..

  Mvh A

  Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Vi är inte i händerna på någon som lämnar information, om vi inte är så naiva så vi tror allt som sägs. Som det är idag, med mycket mer naiva mediafolk än förr så måste man ta reda på allt själv som man behöver veta.

   Gilla

 15. Lars skriver:

  Apatins gränsland är nog här redan gissar jag. ” Men vad ska man göra?” sa en politiskt intresserad som flyttat bort från Stor Stockholm jag mötte i början av seklet. Vi pratade bostäder och invandring. ”Staden behöver väl mer än IT människor? Det behövs städare, busschaufförer, vårdbiträden, affärsbiträden, sjuksköterskor, var ska de bo?”. ”Påverka politiken? Vad ska man göra?”.

  Idag har nog hela sjuklövern trovärdighetsproblem och bör ha det, ändå röstar folk på dem, pest eller kolera och brist på information. Finns det alternativ (SD) ?

  Generellt tror jag ”infokalypsen” är ett stort hot mot Sverige redan idag och har varit så i trettio år, jag tror egentligen det är samhälles och produktionens behov av korrekt och pålitlig information som kommer att vända den skutan, jag har en klockartro på att moderna industrisamhällen inte fungerar utan en upplyst befolkning med tillit till myndigheter och andra företrädare för t.ex. forskning, industri, vetenskap, skola, media,polis mm. Jag misstänker att ”infokalypsen” var ett viktigt skäl till att ekonomierna i öst europa inte fungerade,

  Man kan inte styra människor i längden utan pålitlig information och utan deras medverkan, men det kan ta olika lång tid för historien att utvecklas. Medeltiden tog tid! Sovjetunionen varade ca 80 år, kommunismen i Kina ca 50 år.

  Men de liberala västsamhäll som nu har problem med ”infokalypsen” har i allt högre grad haft agendor och snedvriden informationsspridning. Ändå litar vi mer på USA’s militäre bulletiner ärn Rysslands och Irans om t.ex. Syrien och Israel.

  Så jag undrar, kan man lura människor hur länge som helst utan konsekvenser? EN gång, två gånger, men tre? Idag är vi nog på den femte gången.

  Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Medeltiden tog slut tack vare boktryckarkonsten. Nu är den på väg tillbaka igen eftersom det bara trycks skitböcker och Svenska Akademien ser ut därefter.

   Gilla

 16. Alfredo skriver:

  Jag är tveksam till John Gustavssons medverkan på din blogg Patrik. Enligt min mening är nämnde Gustavsson med sina tjugo plus år en som borde lyssna och lära – inte skriva pompösa skittexter.

  Gilla

  • nationstatist skriver:

   Jag har studerat i snart ett årtionde, mer än jag tror du gjort. Jag har dessutom bedrivit självständig forskning och publicerat artiklar. Du kanske borde ödmjuka dig istället och våga lära dig av någon som är yngre än dig själv?

   Gillad av 2 personer

   • Jan Andersson skriver:

    Snälla, man lär sig alltmer under hela livet. Skolan inkl. universitetet ger bara en inträdesbiljett till det verkliga livet. Där står man ändå liten och tomhänt eftersom den kunskap som efterfrågas kan man bara inhämta genom att se, lyssna och praktisera. Jag har lärt mig mer mellan sextio och sjuttio än under någon annan lika lång tidsperiod i mitt liv eftersom alla fragment av kunskap jag burit på nu börjar falla på plats till ett sammanhang som jag nu förstår tillfullo. Det är bara beklämmande när tjugoåringar skall mästra gammalt erfaret folk, men ni brukar också bli klokare med åren.

    Gilla

  • Jvk skriver:

   Jag ser det istället då här, sjävklart så vet en ung person inte så mycket om livet, han kan inte veta särkilt mycket alls av egen erfarenhet för att han har inte sitt liv i perspektiv ännu. Han kan inte veta vad det är att tvingas lägga ett liv till att betala skatt i Sverige, att inse att man indoktrinerats ett helt liv, eller vad det egentligen vill säga att statsmakten riskerar ens barns framtid.

   Däremot så kan en ung person komma med intressanta reflektioner även om dagens inte var det. Det skrämmer mig dock med unga personer som har många lösningar, det är så kommunism och nazism är uppbyggt, på unga personer, konservatism är uppbyggt på att lyssna på gamla personer.

   Gilla

 17. Jari Norvanto skriver:

  ”Infokalypsen”, är det det stora framtida hotet? På sätt och vis är den redan här, med regimtrogna medier, de största månglarna av propaganda och globalismens megafoner, i nära samarbete med den kleptokratiska och mediokratiska politikerklassen. Den som i Sverige vill verka för inskränkningar i TF och YGL, på trots mot lagrådets kritik. Den som ämnar klubba igenom undantag för tusentals ”ensamkommande” på trots mot remissinstansernas kritik. Den regim vars politiserade myndigheter med generaldirektörerna i spetsen åsidosätter gällande lagar och regelverk beträffande t ex säkerheten i informationshanteringen till potentiell skada för rikets säkerhet och medborgarnas trygghet.

  Västerländska regeringar, inte minst den svenska, har kallat till sig företrädare för s k sociala medier, globala företag, för att uppmana dem, och i nödfall utdela vitesbelopp, om de inte avlägsnar misshagligt material – dvs material misshagliga för regimerna och den globalistiska saken. De gör själva samma sak som de förr kritiserade Kinas regim för.

  Här är ett avsnitt från medborgartelevisionen – friskt syre i en kvävande debattatmosfär – Swebbtv, där dr Lars Bern intervjuas angående regimernas och globalisternas försök att misskreditera oppositionella mot den rådande PK-dagordningen och tysta dem:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.