Vad kan vi lära oss från den svenska befolkningsstatistiken

Lennart Bengtsson

Sverige tillhör de länder som har en tillförlitlig befolkningsstatistikstatistik, inte minst sedan mitten av 1800-talet, se SCB om in- och utvandring.

Före 1930 var utvandringen större än invandringen med ett maximum under 1880-talet då det under vissa år var mer än 50 000 människor som utvandrade, huvudsakligen till USA. Efter 1930 har invandringen dominerat i stigande grad med ett maximum under 2016 på 163 000 personer.

Det intressanta är dock att utvandringen samtidigt ökar och överträffar till och med de höga utvandringstalen från 1880-talet. 2015 utvandrade till exempel 55 830 individer.

Vilka är de som utvandrar? En artikel i SVT Nyheter ger viss information. En del utvandrar till andra länder inom EU som Sydeuropa där de finner klimatet varmare och mer angenämt. Andra tidigare invandrare, numera med svenskt medborgarskap återvänder till sina ursprungsländer, främst inom EU. Andra flyttar som en följd av internationell anställning eller liknande.

I en öppen och globaliserad värld är det sannolikt att allt fler människor kommer att flytta och bosätta sig i andra länder än sitt födelseland antingen permanent eller för ett antal år. Problem när det gäller språk och kultur är i dag ett mindre hinder än tidigare som en följd av bättre utbildning, Internet, tillgång till media från hemlandet samt en förbättrad språkkännedom numera kraftigt underlättad genom Googles ständigt förbättrade översättningar. Sannolikt är det bara en fråga på några decennier innan system av artificiell intelligens kan klara språkutbytet i realtid utan allt för stora begränsningar.

Om nu till exempel vissa länder genom sin lagstiftning och andra åtgärder kraftigt underlättar migration så kommer detta på sikt att påverka och ändra befolkningsstrukturen. Många invandrare från MENA-länderna känner sig välkomna och hemmastadda i Sverige (se klippet nedan) medan exempelvis svenska pensionärer föredrar att flytta till Portugal där skatten för pensionärer är lägre. Det portugisiska klimatet är också mer behagligt eftersom de flesta finner en lång, kall och mörk vinter i Sverige mindre tilltalande än behaglig värme och solsken. Här är ett hotande växthusklimat, all medial skräckinformation till trots, ännu inte särskilt avskräckande.

Några hävdar vidare att det tilltagande våldet, kriminalitet och det växande tiggeriet har gjort Sverige mindre attraktivt, andra menar också att ett multikulturellt Sverige är mindre tilltalande. Trots allt föredrar de flesta svenskar kyrkklockor framför offentliga arabiska böneutrop. Men böneutropen kan komma att överrösta klockklangen den dag då kanske de muslimska invandrarna är fler än de svenska urinnevånarna. Något sådant kan inte uteslutas inom en 100-års period om Sverige fortsätter att vara ett prioriterat invandringsland för dessa kategorier.

Kanske är det helt enkelt tidens och historiens obevekliga gång vi bevittnar. Sverige och Europa kommer aldrig att bli som förr. Jorden har om cirka 25 år en befolkning på 10 miljarder människor med allt högre krav på en bättre tillvaro. Om inte länder i främst Afrika och Asien kan skapa fungerande samhällen så kommer människorna där att ge sig i väg till andra fungerande länder. Så har det alltid varit. Och är förändringen alltför snabb så är det högst troligt att det mottagande landet kommer att fungera lika illa efter en tid som de länder som migranterna lämnar. Det är precis av denna anledning som migranterna måste prioritera problemen i sina hemländer eftersom det är där de, i egenskap av företagsamma medborgare, behövs. De skall därför på intet sätt lockas iväg med allmänna löften. Vidare måste migrationen på alla sätt begränsas till vad som rimligt kan klaras av. Här har svenska politiker under påverkan av media och huvudlösa aktivister gravt misslyckats.

62 reaktioner på ”Vad kan vi lära oss från den svenska befolkningsstatistiken

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Varken EU eller Sverige har klarat av att hantera den nya folkvandringstiden. ”De flyr för sina liv med sina barn i famnen”, ”Huset brinner, och Du vill skicka dem tillbaka in branden”, ” Det är högutbildade, som kommer, ett kompetensregn” …etc, etc.

  Gillad av 11 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Fri rörlighet helt enligt de liberala drömmarna kan man få utan problem, om den villkoras med krav på ekonomisk garant. – Bevis på sådan garant skulle alltså fungera som globalt visum.

  Invandring skulle då aldrig orsaka värdlandet några extrakostnader och vad migranterna förorsakade i förluster och bedrövelse genom brott, skulle kompenseras vilket förutsätter att man hittar rimliga mått på människoliv och rimliga pris på grova övergrepp.

  Vilsna resenärer utan garant, förpassas till enklav intill flygplats varifrån de är fria att ta sig hemåt igen, om de får ihop pengar till biljetten.

  Vad gäller dem som flyttar söderut för värmens skull, platsar min rekommendation om att den andel av bruttolönen som betalas in som ”arbetsgivaravgift” istället placeras på individuella trygghetskonton. – Då har man kvar pengarna även i exil.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Ekonomisk garant…

   Bara trams?
   Vem skulle vara så dum, eller vilja ta risken?

   Skulle det ställas en oreversibel bankgaranti,
   under hur lång tid i så fall?

   FEM år?
   TIO år?
   Livstid…

   Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Så fungerade det ju förr att vilsna resenärer fick vända sig till sin ambassad – sin ekonomiske garant – om den råkade i svårigheter utrikes.

    Principen tillämpas ju allmänt för trafiken och arbetslivet och är någon oförsäkringsbar, är det dennes eget problem.

    Gilla

 3. 5ven55on skriver:

  ”Om inte länder i främst Afrika och Asien kan skapa fungerande samhällen så kommer människorna där att ge sig i väg till andra fungerande länder.”

  Ja, och då till länder de får komma in i. Därför är det så viktigt att stänga gränserna så att de vet att det är lönlöst att komma hit.

  Gillad av 12 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Prognosen är en miljard fler afrikaner 2050 och om det stämmer, är 86000 gånger 365 gånger 32 ungefär en miljard.

    Så rätta antalet fler afrikaner per dag är alltså 86000. – Slarvade lite där.

    Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Och ingenting pekar på att det blir bättre! När skall man inse att befolkningstillväxt (och knappast några ppm CO2 mer eller mindre) är pudelns kärna?

   ————————
   130 SVT Text Måndag 02 apr 2018
   UTRIKES PUBLICERAD 2 APRIL

   Ny rapport: Marken vittrar sönder

   Ett ohållbart jordbruk i världen,
   skogsskövling och klimatutsläpp gör
   att marken vittrar sönder. Den pågå-
   ende jordförstörningen har försämrat
   över tre miljarder människors liv.

   Det framgår i en rapport som presen-
   eras av IPBES, en kunskapsplattform
   för biologisk mångfald, skriver
   Sveriges Radio Ekot.

   Enligt experterna kommer maten att bli
   sämre, dricksvattnet smutsigare och
   miljontals människor kommer lämna sina
   hem på grund av att marken förstörs
   Rapporten är den mest omfattande hit-
   tills när det gäller landerosion.
   Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700

   Gilla

  • Anders Svensson skriver:

   Utan att veta om detta är sant, men det ligger något i det du skriver: Lennart Bengtsson har röstat på politiker i många år som har skapat denna katastrof för Sverige.

   Gillad av 1 person

   • Alcazar skriver:

    Jag gissar att ni har rätt men hur vet ni vad Lennart har röstat på. Ni har dock nog rätt och det är häpnadsväckande hur även intelligenta människor duperats.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Röstat och röstat. Men jag har läst hans artiklar. Den han skrev här var bara en axelryckning. Jaha, så tokigt det kan bli! Jadu Lennars, SÅ JÄVLA TOKIGT DET KAN BLI DÅ.
    Och han vidhåller den antirasistiska linjen, att vi svenskar ej har rätt att ha lojalitet till varandra som folk. Jag har i vart fall aldrig hört ett knyst om något annat från Lennart Svensson. Och eftersom ”rasister”, alltså de som har lojalitet till svenskar, straffas maximalt av media och de andra folkförstörarna, så är det faktiskt nödvändigt att påpeka sådant som jag påpekade i min kommentar. Summan av Lennarts generations gärning är skamlig. Skamligare än någon generation före dem. De är de allra allra allra sämsta. På femtusen år. Men visst, fortsätt undvik att vara rasist, fortsätt svassa för folkförstörarna. Fortsätt säga så ”tokigt det kan bli”, ”ojdå”, ”ops”, ”tänka sig”, ”ja, det gör nog inte så mycket”. Och bada i mitt förakt.

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    De som är något äldre har ju haft svårt att undvika det. Själv skäms jag över att ha givit KDS min röst 2006, trodde på det där med vårdnadsbidrag (blev såklart lurad) och såg inte att det fanns något annat alternativ. Men nu är vi många som vet bättre!

    Gilla

   • Alcazar skriver:

    Är böjd att hålla med, mina föräldrars generation var nog den första som tog livet för givet. Det är socialdemokraternas arv, att skapa den första helt livsodugliga generationen. Vi får nu leva med uppvaknandet från den villfarelsen.

    Gilla

 4. Östrahult skriver:

  Jo att det blir mera rörlighet är en naturlig konsekvens av de faktorer Du beskriver. Samtidigt så finns det i Sverige en i mina ögon en stötande brist på symmetri i statens agerande.

  Å ena sidan är staten väldigt ogin mot dem som vill skriva sig utomlands, de ses som skattesmitare, men är i verkligheten oftast vanligt folk som jobbat och gjort rätt för sig. Kanske med ett inslag av personer som är lite mera företagsamma även om de inte varit företagare.

  Å andra sidan välkomnar staten utifrån kommandes som aldrig lyft ett finger å landets vägnar att leva på svenska skattemedel, ha flera identiteter eller ingen alls, slippa betala tandvård och annat som andra måste betala osv.

  Vad som ligger bakom detta är främst faktorer som:

  • Den socialdemokratiska propagandan där man duperat dem som främst drabbas av det som händer men som ändå röstar på sossarna
  • VIK-komplexet som tjänar pengar på den gigantiska invandringsapparaten
  • Globalisterna som vill knäcka nationalstaten

  Gillad av 11 personer

 5. Jan Ivarson skriver:

  De flesta som kommer är välfärdsmigranter som söker sitt bättre liv. Det är förståeligt. De som säkrat sitt uppehälle i Sverige söker sig inte sällan tillbaka till sitt födelseland för semester, för kontakt med bekanta och för att göra affärer. Under tiden de är utomlands har de svenskt försörjningsstöd och kan hyra ut sina bostad i andra hand. För att barnen inte skall försvenskas och få västerländsk värdegrund, sänds en del för att gå i koranskola eller bli bortgifta. Jag har inget statistiskt underlag för mina påståenden. Den uppfattningen jag fått genom att ta del av det som förmedlas av media.

  Många som sökt sig till ett västland vill inte bli del av det på annat sätt än få del av det nya landets bidrag, vård och andra välfärdssystem. Skolan upplevs av många som ett otyg som förstör invandrade barns värderingar. Därför lyckas Sverige inte med integration hur många miljoner som än satsas. Invandring medför successiv övergång till medeltida värderingar. Över tid gör det Sverige mer likt länder folk flyr från. Vissa områden har redan omvandlats och blivit obeboeliga för svenskar. Vi kan avläsa det genom brottsstatistik, bostadsbrist, ökade köer och sjunkande BNP per capita. Kommunerna står inför stora besparingar för att klara regeringens påtvingade försörjning av invandrare.

  Varför röstar så många svenskar för denna politik?

  Gillad av 13 personer

  • kaj jakobsson skriver:

   Stämmer bra. Jag bor i Västerort.2 av grannarna
   Är på semester i hemlandet ca 3 månader
   Under tiden bor ett stort antal okända i
   Deras lägenheter. Grannarna talar knappt
   Någon svenska. Har svårt att tro,att någonsin
   Haft ett arbete

   Gillad av 1 person

  • Anders Svensson skriver:

   Kommunerna kommer inte att spara. Prognosen är i stället att de kommer att få höja kommunalskatten med 5-20 kr inom 10 år.

   Varför röstar så många svenskar för denna politik? Ja, de flesta svenskar är mer intresserade av totalt meningslösa program på TV än att bry sig om vad som händer i Sverige. När det blir val och de ska rösta, vet de inte ett skvatt vad partierna står för. Ingen läser partiernas program. Ingen funderar det minsta på om politikerna verkligen gör någon nytta. Arbetarna röstar på arbetarpartier. Tjänstemän på vad de tror är borgerliga partier. De som kallar sig miljövänner röstar på Miljöpartiet för att det står miljö i namnet. Feminister röstar på Feministiskt Initiativ för att det står feminism i namnet. De som är lite mer kristnea och religiösa röstar på Kristdemokraterna för att det står krist i namnet. En grupp röstar på SD för att de har insett att invandringen måste stoppas. Resten röstar på politiker som inte har en skrynklig kostym.

   Gillad av 2 personer

   • Östrahult skriver:

    Även 5 kr kommunalskattehöjning kommer att svida i vanliga plånböcker samtidigt som räntan går upp och andra avgifter höjs. Kommunalskatten drabbar dessutom alla. Skulle det bli höjning på 20 kr så hamnar skattetrycket på runt 60 % och då blir det ekonomisk kollaps, och skattebasen brakar ihop. Det kanske är enda sättet att bryta trenden.

    Ännu mer kommer det att svida i plånboken när alla i Stockholm med etanolbilar, dieselbilar äldre än 1 – 2 år måste byta bil och göra en dålig affär på den gamla bilen.

    Gillad av 1 person

   • Klimathotet skriver:

    ”Ännu mer kommer det att svida i plånboken när alla i Stockholm med etanolbilar, dieselbilar äldre än 1 – 2 år måste byta bil och göra en dålig affär på den gamla bilen.”

    Va bra då. Vi som bor långt från fjollträsk och aldrig ska åt det hållet kan byta upp oss till nyare bilar för en spottstyver. En annan sak är att bilar av 1988 årsmodell eller äldre inte omfattas av reglerna. Om alla istället kör gamla bilar ökar halten av oförbrända kolväten ca 10 gånger jämfört med de bilar som ska förbjudas.

    Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Du skulle kanske ha skrivit ”som flytt påståtts för sina liv”…

   Åker hem på av socialen betald semester när det passar,
   skickar hem barnen till Koranskola eller för mindre ingrepp…

   Då är nog FARAN ÖVERDRIVIT STOR!

   Gilla

 6. Jeff skriver:

  De senaste fem åren har andelen svenska kvinnor som utsatts för sexualbrott ökat kraftigt. År 2016 uppgav 4,1 procent av kvinnorna att de blivit utsatta för sexualbrott, medan samma siffra 2011 var 1,1 procent, enligt en mätning från Brottsförebyggande rådet.

  Vilken vit kvinna vågar idag ta en promenad utan att se sig om över axeln?

  Gillad av 12 personer

 7. Linden skriver:

  Svenskar flyttar ut – muslimer flyttar in
  Den absolut största gruppen av utflyttare är infödda svenskar, som enligt siffror från Statistiska centralbyrån utgör närmare 37 procent av alla som lämnade Sverige förra året. Det vanligaste är att flytta till något annat nordiskt land och majoriteten flyttar inom Europa.

  Personer från Somalia, Afrika och Mellanöstern trivs desto bättre i Sverige. Inte bara är nästan all invandring därifrån, personer födda där utvandrar även betydligt mindre från Sverige, och utvandringen bland dessa minskar dessutom. Exempelvis utvandrade bara runt 400 somalier från Sverige förra året, vilket är en minskning med runt 30 procent.

  https://www.nyatider.nu/nu-lamnar-svenskarna-sverige/

  Varför svenskar flyr till grannländer och européer, indier, kineser och amerikaner flyttar hem, har inte utretts. Men den gemensamma nämnaren för de människor som tycks trivas bättre i Sverige är att de har ursprung i muslimska områden medan utflyttade är från kristna eller asiatiska länder.

  Gillad av 8 personer

 8. Hovs_hällar skriver:

  Försiktigt skrivet inlägg. Verkligheten är långt värre än så. Svenska makthavare gör i själva verket allt för att STIMULERA ett våldsamt inflöde av folk från MENA-området (Middle East North Africa) till vårt land!

  Det handlar då inte om 100 år, utan några få decennier, innan hela Sverige blir ungefär som Malmö, alltså ett nytt arabland.

  Lennart verkar tro att omvandlingen av Sverige till ännu ett arabland kunde gå bra, bara den inte går alltför snabbt. Detta påminner om liknelsen med grodan i kastrullen — bara vattnet värms upp långsamt, så förstår inte grodan vad som håller på att hända…

  Lennart kunde ta en titt på hur det ser ut i andra muslimdominerade länder. Undra sedan på att många etniska svenskar helt enkelt flyr från Sverige, på motsvarande sätt som judarna flydde ur Nazityskland medan de kunde. Innan de mördades av nazisterna.

  Gillad av 12 personer

 9. Alibaba och de 40 rövarna skriver:

  https://morklaggning.wordpress.com/

  På mörkläggning så beskrivs återigen demografin. I dessa tal så finns Sveriges kollaps, det måste vara mycket lätt, för exempelvis Tino S, att extrapolera vad det betyder för Sverige att befolkningen byts ut mot de minst ekonomiskt produktiva, jag nöjer mig med att konstatera att det betyder uppenbar kollaps, vi når antagligen en tipping point om en tip år eller så när svenskar lämnar i stor skala. Det viktigaste man kan lära sina barn är att de måste ha portabla kunskaper så att de inte blir fast i Sverige. Till sist så är bara svenskar advokater, socialsekreterare och politiker kvar tillsammans med invandrarna. Låt se om de kan få det att gå runt.

  Hade gärna sett Tino skriva här, vad sysslar han med på sistone?

  Gillad av 8 personer

 10. sostymne skriver:

  2016 anges att 163.000 personer invandrade till Sverige. Idag kan man sannolikt ange den rätta siffran angående hur mångga av dem fick stanna kvar i Sverige.

  Gilla

 11. Sverige har ingen framtid skriver:

  Jag måste säga att jag mår illa av alla dessa kommentarer och vidriga länkar om fortsatt massinvandring och svenskar som lämnar. 2010-talet kommer att gå till historien som det i särklass smutsigaste årtiondet någonsin inom svensk politik.
  SD borde aldrig ha kommit in riksdagen inser vi nu. Dom borde istället lägga ner partiet eftersom de inte har nånting att kämpa för längre.
  Om några år finns förhoppningsvis inte Sverige längre med tanke på många vill se Norrland självständigt.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-vill-se-sjalvstandigt-norrland
  Jag skäms över att vara svensk och hade mycket hellre önskat att vi också hade blivit ockuperade under andra världskriget precis som våra grannländer. Jag förutsätter också att alla som brukar kommentera på den här sidan lämnar Sverige inom kort eftersom ni inte heller har nånting att kämpa för verkar det som.

  Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   SVERIGE HAR INGEN FRAMTID – Försöker du vara sarkastisk? Det kan fortfarande finnas tid att rädda vårt land från att övertas av islam, om vi omgående följer Danmarks exempel.
   Själv tänker jag stanna i Sverige, men du får gärna flytta med din attityd.

   Gilla

   • Sverige har ingen framtid skriver:

    HOVS_HÄLLAR Jag säger bara. Stick härifrån Sverigehatare! Du verkar vurma mer för Danmark än Sverige.

    Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Borde väl då ha kommit in tidigare,
   med din logik)

   Men störst är ingen utopi redan i höst!

   Men hjälper 25-30 %???
   När Kristersson leder Moderaterna???

   Han tittar väl hellre på,
   Justin Trudeau, Liberalmarxisten i Canada är hans idol???

   Hur kan en Moderat ha en Marxist som förebild?
   En ULV i fåraförklädnad…

   Gilla

 12. Willy Lindqvist skriver:

  Önskar svenska politiker att Sverige koloniseras av islamister och araber som anser sig vida överlägsna européer?

  Gilla

 13. Lars Thylen skriver:

  Demokrati kräver den upplysta medborgaren och väljaren. När det gäller det storskaliga, kanske irreversibla, fullskalesystemexperimentet som benämnes migration, med påverkan på alla i landet, fick vi från MSM aldirg relevanta data ( jag bad upprepade gånger utan framgång P1 om upplysande reportage), ingen konsekvensanalys, inget som kunde ge en solid bas för en genomtänkt åsikt. Däreomt spelades det ymnigt på vår medkänsla och humanism mha vad jag kallar snyftare , utan någon balans, utan att ge ett helhetssperspektiv. Därtill var det under en period förbjudet att diskutera migrationens ”volymer”,vet inte om dett begrepp också utgick ur läroböcker i geometri .
  Vissst är detta oacceptabelt, men ännu mera oacceptabelt är att ingen ställs till svars, inget ansvar utkrävs. Inget ovaligt dock, jfr transportstyrelsen, NKS etc. Och riksrätt finns inte kvar.
  Så vad göra? Kanske det skulle vara möjligt att skapa en sanningskommision eller liknande så at vi åtminstone kunde få reda på vad som hände , inte bara sedan 2015 utan tidigare, att t ex utreda om det var M och MP som efter valet 2010, i uppsåt att blockera de nyligen invalda SD, genomförde en ”generös” migrationspolitik? Men att vädra ut vore väldigt önskvärt. Kanske några modiga riksdagsmän kunde ta initiativ till detta?
  Fullskalesystemexperimentet pågår för fullt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.