Laglöshet riskerar att breda ut sig i takt med islamiseringen

Mohamed Omar

Okej, vi vet att muslimer är människor. De kan vara schyssta. De kan vara oschyssta. De allra flesta muslimer är bara muslimer för att de råkades födas av muslimska föräldrar. Inte alls säkert att man någon gång har reflekterat över sin tro och gjort ett medvetet val.

Men vi vill veta hur många som tänker si och hur många som tänker så. Det är intressant för sådan information kan hjälpa oss att förstå hur islamiseringen kan förändra västvärlden. Om tjugo procent av muslimerna tycker att det är rätt att mörda karikatyrtecknare, innebär det att karikatyrtecknarna kommer att leva allt mer farligt ju fler muslimerna blir. Det gör de redan.

En ny opinionsmätning bland muslimska skolungdomar i Niedersachsen i Tyskland visar att en dryg fjärdedel, 27,4 procent, tycker att sharia är bättre än tysk lag. Nästan en femtedel menar att det är en religiös plikt att bekämpa icke-muslimer och upprätta islam över hela världen. Omkring 30 procent kan tänka sig att offra livet för islam.

Hm… en sådan inställning till tysk lag kanske delvis kan förklara kriminellt och asocialt beteende. Värstingarna på orten må inte vara religiösa, men de kan ändå vara präglade av tänket: det är inte vår lag, det är deras lag.

Vem bryr sig om svensk polis som upprätthåller fejk-lagar? Shariapoliser däremot, de ska man lyssna på respekt. Ja, kanske har det här tänket någon betydelse för hur blåljuspersonalen blir bemött ute på orten. För vi har samma problem i Sverige som i Tyskland.

En annan opinionsundersökning bland turkiska ungdomar i Tyskland fann att nära en tredjedel av de svarande vill ha ett samhälle som efterliknar profeten Muhammeds. Behöver knappast sägas att det varken fanns demokrati, yttrandefrihet eller religionsfrihet i Muhammeds samhälle. Och en femtedel tycker att muslimer är ”förtryckta” och måste svara med våld.

Läs mer i tyska Die Welt: ”Islamistische Tendenzen im Klassenzimmer” (10/1 2018)

Är muslimer i väst förtryckta? Enligt Koranen är det förtryck att styra ett samhälle med andra lagar än Guds lagar: ”Men de, som ej döma efter vad Gud nedsänt, dessa äro de orättfärdiga.” (Zetterstéen 5:49).

Zetterstéen har översatt det arabiska ordet ”dhalimûn” med ”orättfärdiga”, men en vanlig engelsk översättning är ”oppressors”, alltså förtryckare.

Fundamentalister med denna uppfattning av förtryck kommer alltid att känna sig förtryckta i ett samhälle där andra lagar än sharia råder – och en liten grupp kommer att ta till våld för att på egen hand straffa karikatyrtecknare, avfällingar och hädare. Andra kommer ”bara” att heja på.

Enligt Pew Research Center kommer andelen muslimer i Europa att öka dramatiskt, vilket kommer att förändra vårt samhälle. I Sverige kan muslimer utgöra 30% av befolkningen år 2050. Studien publicerades den 4 december 2017 och finns att läsa här

Hur kommer det då att stå till med respekten för svensk lag?

Värstingarna som skjuter och kastar granater är inga religiösa unga män som sitter i moskéerna och läser Koranen hela dagarna. Men många av dem, kanske de flesta är kulturmuslimer. Det var åtminstone min upplevelse när jag levde i det invandrartäta Gottsunda utanför Uppsala. Jag hörde hur föraktfullt värstingarna pratade om polisen, om Sverige och ”svennarna”.

Vad jag försöker säga att det finns att risk att när gruppen muslimer växer, så minskar också respekten för svensk lag bland en allt större del av befolkningen. Och denna grupp kan också känna sig dessutom utanför i annan bemärkelse – de har en icke-svensk identitet.

En lag som är fejk, eftersom sharia är den ideala och riktiga lagen, och dessutom svensk, en kategori man inte upplever att man tillhör, kan jag tänka mig blir svår att respektera. Det finns en risk för att laglöshet kommer att breda ut sig i vissa områden i takt med islamiseringen.

En undersökning från 2016, utförd av föreningen Varken hora eller kuvad, visade att en av tio elever mellan 12 och 18 år i Göteborgs nordöstra förorter, bland annat Angered och Bergsjön, sympatiserade med Islamiska Staten och liknande jihadistgrupper. På skolgårdar i Göteborg leker pojkarna jihadistlekar och skryter om pappor som slåss för IS.

Detta är alltså en av tio elever. Räknar vi bara de muslimska eleverna så är siffran självklart mycket högre! Elva procent svarade ”ja, jag har sympati” och tretton procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier. ”Älska islamiska staten!” skrev en elev.

”Vissa ungdomar vi mött använder ord som ’kafir’ för icke-troende människor, och de säger att sådana kan ’dra åt helvete’ och att ’IS gör egentligen rätt’ och så vidare. Med en sådan inställning till kafirer, till icke-muslimer, hur kan man då förvänta sig respekt för kafirernas lagar?

Onsdagen den 13 april 2016 sände Channel 4 en dokumentär med rubriken ”What British Muslims really think” som redovisade en tidigare opinionsundersökning inom den muslimska gruppen. Det framkom bland land annat att 66 procent av de tillfrågade inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism.

Det kan tyda på att man känner större lojalitet till den egna gruppen än till det icke-muslimska samhälle man lever i. Man är engelsman, eller för all del även fransman, belgare och svensk, men bara på pappret.

Och det kan bidra till förståelsen för hur Salah Abdeslam, den belgiske jihadisten av marockanskt ursprung som medverkade vid attacken mot Paris den 13 november 2015, kunde hålla sig undan rättvisan hela fyra månader, innan han greps i den invandrartäta och islamiserade stadsdelen Molenbeek i Bryssel. Paris borgmästare Anne Hidalgo menade att hon var säker på Abdeslam skyddades av sina ”bröder” i Molenbeek.

Hela 32 procent av de tillfrågade vägrar att fördöma de som använder våld mot de som häcklar/tecknar karikatyrer av profeten Muhammed. Det kan förklara varför vi har sett hätska muslimska demonstrationer mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo, men knappt någon upprördhet alls mot jihadisterna som massakrerade redaktionen. Att häckla eller överhuvudtaget tala vanvördigt om Muhammed är förbjudet enligt traditionell sharia, islamisk lag, och 23 procent av de tillfrågade i undersökningen vill att sharia införs i Storbritannien.

Brittiska Channel 4 bad Trevor Phillips, före detta ordföranden i The Equality and Human Rights Commission, att tolka och analysera undersökningen. Phillips uttryckte oro för att muslimerna i Storbritannien riskerade att bli en ”nation inom nationen”.

”Integrationen av brittiska muslimer”, sade Phillips, ”kommer sannolikt att bli den svåraste utmaningen vi någonsin har mött. Den kommer att kräva att vi överger vattvällingsmångkulturalismen som är så omhuldad av många, och anammar en betydligt mer kraftfull hållning till integration.”

Vad Trevor Phillips säger är alltså att det behövs en mer assimilationistisk politik för att hindra sönderdelningen av samhället i enklaver, ”nationer inom nationen”, en utveckling som med stor sannolikhet kommer att leda till allt mindre respekt för lagen i stora grupper, större social oro och allt allvarligare konflikter. I Sverige har det kunna gå väldigt långt eftersom politiker och journalister avfärdat problemen som ”rasistiska” och ”islamofobiska” myter.

Den ”humana” invandringspolitiken i Sverige har lett till att inhuman, islamisk fundamentalism vinner allt större spridning i vårt land, och i förlängningen kommer göra vårt samhälle mindre humant.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

49 reaktioner på ”Laglöshet riskerar att breda ut sig i takt med islamiseringen

 1. Fredrik Östman skriver:

  Vi måste kasta ut islam ur Europa, återigen. Dålig politik som tar hit fler muslimer leder bara till att smärtan och lidandet blir värre. All politik som inte omfattar ett absolut invandringsstopp är därför en medvetet ondsint politik.

  Gillad av 17 personer

 2. Hortensia skriver:

  Tack, Eddie, jag är så glad att du avbröt ditt religiösa äventyr. Lika barn leka bäst – och nu är det dags, att europeiska politiker stiger upp ur sandlådan och ber de vanartiga, besökande ”lekkamraterna” att gå hem till sitt…

  … där de kan fortsätta plåga varandra i enlighet med sina otäcka, vedervärdigt våldsbejakande, gamla sagoboksexempel tills tillräckligt många av dem får nog – och har tillräckligt vett i skallen, att börja bete sig som folk:

  Västerländskt civiliserat; vuxet, ansvarsfullt, humant och vänligt mot både människor och djur.

  Gillad av 7 personer

 3. Bo Svensson skriver:

  Jag har slutat leta efter andra lösningar eftersom jag är väldigt nöjd med den jag hittade: Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet (utanför bevakade enklaver).

  Det är i grunden en formel för en självfinansierad rättsordning och måste därför tilltala de extremt liberala och är man inte det, finns möjligheten till generellt skattefinansierat belopp som hjälp med att skaffa garant = brottsförsäkring.

  Med skattebetalarnas direkta makt över sina pengars fördelning, kanaliserar man ju denna hjälp till dem man solidariserar sig med.

  Sedan måste man bestämma sig för ett rimligt mått på människovärdet som ger de rätta incitamenten för att begränsa det grova våldet.

  Gilla

  • Moab skriver:

   Jag tror ditt recept är ogenomtänkt. Låt oss anta att person No1 har pengar som han anskaffat antingen lagligen eller genom knarkhandel och välfärdskriminalitet. No1 blir då ekonomisk garant för No2 som rör sig utanför dina bevaka enklaver (som man också kan kräva att du get mera detaljer om hur du skall skapa).

   Nu beger sig invandrare2 som oturligt nog var en skurk ut på rövarstråt, han rånar tre personer men blir bara dömd för en, vem skall ersätta de andra två? Den tredje antar jag då får ett belopp som invandrare1 satt in på något segregerat konto, men tyvärr så blev han lam när han blev nerslagen så nu har han en miljon men sitter i rullstol tillsammans med de andra två som också blev rånade och blev lama pga kniven i ryggslutet. Så tre personer i rullstol, en av vilka har en miljon.

   No2 antar jag då skall återföras till lägret (till ett fängelse i lägret?) och får aldrig mer lämna eller kan han om han hittar en ny garant gå ut och råna igen? För du vet bytet från de tre rånen blev tre miljoner så No1 som har ett finger med i spelet har tjänat nästan två miljoner.

   Det är tyvärr inte slut här, för No2 våldtog också en kvinna under sitt rövarstråt och han blev fångad, men inte dömd, man kunde inte visa uppsåt och kvinnan hade bara blåmärken i ansiktet som man lika gärna kunde få om man gick in i lyktstolpe.

   Lite mer detaljer och lite mindre upprepning hade varit intressantare, jag har hoppat över dina inlägg i månader (eller längre).

   Gillad av 9 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Maximalt fördelaktiga incitament för att avstå från att kunna misstänkas tillhöra högriskklientelet, får man om rättsordningens och kriminal-”vårdens” totala kostnader fördelas på de dömdas garanter i proportion till straffvärdet för deras klienters brott medan all skattefinansiering ägnade ändamålet, kanaliseras som generell hjälp med folks brottsförsäkringskostnad.

   Det blir då t ex oöverkomligt att odla en kriminell identitet och en attityd som verkar hotfull och att kunna misstänkas för tillhörighet till blodtörstig mördarsekt blir historia.

   Man stämmer i bäcken istället för i ån.

   Vill man hävda revir och vinna rang, får det vara genom att vara duktig och trevlig.

   Gilla

   • Moab skriver:

    Jag antar att min huvudkritik mot dina förslag är att de inte är realistiska om du inte blir enväldig kung, utan möjligen bara en liten skärva att det du skriver blir kvar. Det enda som hjälper är att dessa människor inte befinner sig i Sverige, så om ditt system kan få folk att åka hem så kan det väl vara bra.

    Gillad av 2 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Kriminal-”vård” är ju inte det. – De ambitionerna har man väl övergett och fängelserna fungerar istället tvärtom som skolor i brott.

    Om man inte bara i praktiken utan även offentligt och medvetet retirerade till straffet som preventivt: som ett pris man måste betala, kan kostnaderna reduceras till en bråkdel.

    Bulgariska fängelser t ex lär kosta 50kr/dag per intern. – Det handlar ju inte om grymmare straff eftersom tiden man döms till avstäms till det straffvärde gärningen menas förtjäna.

    Gilla

   • Moab skriver:

    Jo Japan kan tjäna som ett annat exempel på att allt man lärt sig om sk kriminal”vård” är vänster och därmed fel, för det första det är en genetiskt och kulturellt homogen befolkning så mängden brott är försvinnande låg, de har poliser i varje kvarter så att det dag som natt finns poliser i sk ”koban” en lokal poliskur. Alla utlänningar skulle alltid ha leg med sig med bild och fingeravtryck och de kollade till och med om vi stulit cyklarna vi cyklade på, ofta. När det skedde ett inhemskt odlat terrordåd så smällde man upp plakat på alla förövarna överallt tills de var fångade. De satt i varenda buss med bild och allt. Sedan fängelserna, stenhårda men inte som man kan tro, incitamentet var arbete om man skötte sig så fick man mindre tråkiga arbetsuppgifter. Sverige är väl motsatsen till allt detta. Allt vi gör är fel och vänster.

    Gillad av 5 personer

 4. oppti skriver:

  I en Tysk stad så invaderades flygplatsen av Turkar och Kurder som flyttat till Tyskland.
  Dessa bägge grupper var upprörda över Turkiets attack på Kurder i Syrien, dvs den ena gruppen försvarade det land de övergivit och den andra det land de övergivit.
  Bägge gav problem till det land de mottagits av.
  De deltar alla i det racee to the bottom som väst bjudit in till!

  Gillad av 5 personer

 5. Moab skriver:

  Sådana som Trevor Phillips tror jag idag är de farligaste av alla. Assimilation skulle vi kunnat tala om för 20-30 år sedan och aldrig ens då om muslimer. Det finns då man talar om assimilation en underliggande tro om att det finns värden om vilka vi alla kan bli eniga men så är det inte. Assimilation betyder i denna kontext att bli västerlänning, det är en helt orimlig förväntan att ställa på muslimer. Varför skulle de vilja bli som oss, att bli som oss betyder att ge upp allt de tror på?

  Jag är fullt ut för att ställa stenhårda krav på assimilering, men endast om man gör det medveten om att det är omöjligt och därför begränsar invandringen från icke-kulturellt kompatibla regioner till noll och ständigt försöker repatriera så många man kan. Att propagera för assimilering och integration riskerar att helt enkelt bli ett omedvetet stöd till ytterligare islamisering och invandring eftersom man arbetar undar antagandet att muslimer och västerlänningar kan leva sida vid sida, ingenstans har detta gått, överallt där muslimerna blir många så följer krig och konlikt och förtryck. Alla de som tror på assimilering borde genast flytta till förorten eller för alltid hålla tyst. Jag vill inte vänja mig vid terrordåd som Hollande sade eller vid mord och våldtäkter som Ulf Kristersson sade. Detta är det enda etablissemanget har att erbjuda oss västerlänningar: VÄNJ ER! Varför? Varför skall jag utsätta mig för detta, utsätta mina barn för detta? Varför skall jag, genom mitt agerande, varje dag GE trygghet till invandrarna när de bara TAR, varför kan de gå tryggt i mina kvarter när det är livsfarligt för mig att gå i deras hela tiden expanderande kvarter? Om man ändå skall tala om assimilering så är det endast våld som är relevant, att slå ner stenhårt på alla brott, utvisning, internering, läger, allt som krävs. Utvisa hela kvarter om det kastas sten på ambulanser.

  Det sista i detta som folk ständigt missförstår det är att staten förlorat kontrollen, assimilation om det alls någonsin var möjligt är ingen knapp man kan trycka på, det finns ingen ingenjör med Patriks ord från idag som kan fixa detta. Ta exempelvis de svarta i USA, fortfarande efter över 150 år så har man problem med ”assimilation” och nu utnyttjar vänstern denna grupp för sina syften, precis som de gör med muslimerna här. Det är helt ovetenskapligt att tro att det kan lyckas, varken den politiska viljan eller operationell kunskap finns att genomföra detta, att bara tala om ”assimilering” är ett testamente till att vi är helt marinerade i vänsterns sociala konstruktivism. Folk är som de är, det var därför gränser mellan olika nationer uppstod.

  Gillad av 16 personer

  • Margareta skriver:

   Min ”Liked” fungerar inte så jag får säga/skriva så här istället: Håller med dig till 100%. Jag anser också att PK-kulturen i princip är farligare än den gamla kommunism på grund av att den är dold, det är svårt för människor att förstå den. Hela Frankfurter-skolan har ätit sig in i benet och märgen i samhällskroppen så den är mycket svår att upptäcka. Den gamla kommunism (och nazism)hade sina läger, tydliga och sina metoder: ett nackskott. Frankfurterskolansmotsvarighet till läger är att tysta, att utesluta, att ignorera också uppenbara missförhållanden. Att bli utesluten ur samhället är också en form av nackskott, om än långsamt.

   Gillad av 3 personer

 6. Lars-Olof Svensson skriver:

  Detta måste ju även politiker, public service och stora vetenskapsmän som Masoud Kamali, Stefan Jonsson och Paulina de los Reyes se och känna till. Vad säger de?

  Gilla

 7. Moab skriver:

  Det verkar som 1500 ord applicerats strikt på sistone så ursäkta upprepningen:

  Det sista i detta som folk ständigt missförstår det är att staten förlorat kontrollen, assimilation om det alls någonsin var möjligt är ingen knapp man kan trycka på, det finns ingen ingenjör med Patriks ord från idag som kan fixa detta. Ta exempelvis de svarta i USA, fortfarande efter över 150 år så har man problem med ”assimilation” och nu utnyttjar vänstern denna grupp för sina syften, precis som de gör med muslimerna här. Det är helt ovetenskapligt att tro att det kan lyckas, varken den politiska viljan eller operationell kunskap finns att genomföra detta, att bara tala om ”assimilering” är ett testamente till att vi är helt marinerade i vänsterns sociala konstruktivism. Folk är som de är, det var därför gränser mellan olika nationer uppstod.

  Gillad av 2 personer

 8. Moab skriver:

  Hoppa över om det längre inlägget kom med:

  Sådana som Trevor Phillips tror jag idag är de farligaste av alla. Assimilation skulle vi kunnat tala om för 20-30 år sedan och aldrig ens då om muslimer. Det finns då man talar om assimilation en underliggande tro om att det finns värden om vilka vi alla kan bli eniga men så är det inte. Assimilation betyder i denna kontext att bli västerlänning, det är en helt orimlig förväntan att ställa på muslimer. Varför skulle de vilja bli som oss, att bli som oss betyder att ge upp allt de tror på?

  Jag är fullt ut för att ställa stenhårda krav på assimilering, men endast om man gör det medveten om att det är omöjligt och därför begränsar invandringen från icke-kulturellt kompatibla regioner till noll och ständigt försöker repatriera så många man kan. Att propagera för assimilering och integration riskerar att helt enkelt bli ett omedvetet stöd till ytterligare islamisering och invandring eftersom man arbetar undar antagandet att muslimer och västerlänningar kan leva sida vid sida, ingenstans har detta gått, överallt där muslimerna blir många så följer krig och konlikt och förtryck. Alla de som tror på assimilering borde genast flytta till förorten eller för alltid hålla tyst. Jag vill inte vänja mig vid terrordåd som Hollande sade eller vid mord och våldtäkter som Ulf Kristersson sade. Detta är det enda etablissemanget har att erbjuda oss västerlänningar: VÄNJ ER! Varför? Varför skall jag utsätta mig för detta, utsätta mina barn för detta? Varför skall jag, genom mitt agerande, varje dag GE trygghet till invandrarna när de bara TAR, varför kan de gå tryggt i mina kvarter när det är livsfarligt för mig att gå i deras hela tiden expanderande kvarter? Om man ändå skall tala om assimilering så är det endast våld som är relevant, att slå ner stenhårt på alla brott, utvisning, internering, läger, allt som krävs. Utvisa hela kvarter om det kastas sten på ambulanser.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag har vant mig vid att det kan ta många timmar innan jag ser mina inlägg. Du verkar lite het på gröten ibland. Jag gillar verkligen dina inlägg och håller med dig i (nästan) allt så sluta inte skriva.

   Gillad av 3 personer

   • Moab skriver:

    Nej, det är för att mina inlägg verkligen försvinner ibland, antagligen för att de är för långa. 1500 tecken verkar inte appliceras helt strikt så ibland frestas jag att skriva för långt. .USX verkar också ha drabbats av detta och blivit sur, samt en del andra.

    Gillad av 1 person

 9. Erik Sandewall skriver:

  Eddies faktasammanställning visar än en gång behovet av en öppen diskussion om vilka åtgärder som behövs för att hantera problemet. Enstaka förslag i kommentarsfält i all ära men det räcker inte. En mycket viktig fråga är tydligen skolans roll; vi ska inte ta för givet att islam ska vara ärftlig. En av skolans två huvuduppgifter (vid sidan om att bibringa kunskaper) är att bibringa demokratins och rättssamhällets värderingar, men då måste den uppenbarligen jobba på ett helt annat sätt än idag, förutsatt nu att situationen är så illa som Eddie rapporterar. Man kan förstås inte tvinga folk att tänka på ett visst sätt, men man kunde åtminstone se till att alla som går ut grundskolan kan *redogöra för* vad vårt samhällssystem och våra värderingar går ut på. Man kunde också tänka sig en särskild kunskapskontroll om detta i åk 9 med resulterande diplom, varvid många jobb och roller i samhället skulle kräva att man har ett sådant diplom. Andra åtgärder kan innefatta tydliga begränsningar på vad imamer och andra religiösa ledare får säga. (Sådana begränsningar kan också behöva tillämpas på extremister i andra religioner). Min huvudpoäng är att den här frågan är komplex och att det finns många aspekter både på problemet och på de möjliga lösningarna, och det vore angeläget att detta togs upp i dagspressen och i den allmänna debatten. Metoo i all ära, men det finns faktiskt andra stora problem också.

  Gillad av 1 person

  • Moab skriver:

   Vänster är en mästare på taktik, konsten är just att finna det futtigaste problem man kan och blåsa upp det så det döljer allt annat, transrättigheter är ett sådant exempel, transexuella (som jag inte har något emot, live and let live) är extremt sällsynta men en debatt om toaletter för dessa är ett bra redskap för att dölja att vi nu nått 7200 anmälda våldtäkter per år.

   Gilla

 10. Aha skriver:

  Muhamed skriver ”Sverige har det kunna gå väldigt långt eftersom politiker och journalister avfärdat problemen som ”rasistiska” och ”islamofobiska” myter.”.
  I samklang med detta och i samband med någon negativ aspekt för en folkgrupp brukar vänstern säga att man kan inte generalisera, det gäller inte alla. En av vänsterns många floskler. Precis som om någon folkgrupp skulle ha identiska attityder. Det skulle möjligtvis vara Nordkorea. Där verkar de t.o.m. röra sig i takt. Förlåt, glömde SD:arna. Om någon SD:are förlöper sig, så antas det minsann gälla alla SD:are.

  Sossarna struntar i stort sett högaktningsfullt i att 25-50% av muslimerna har högerextrema åsikter. Det tror man sig kunna rätta till, det viktiga är att muslimerna fortsätter rösta på sossarna.

  Så är bakgrunden när statsministern i någon debatt för elfte gången anklagar Åkesson för att leda ett parti med nazistisk bakgrund. Åkesson borde då verkligen samla sig och skjuta in sig på de många högerextrema muslimer som röstar på sossarna, extremer som säkert finns bland sossefunktionärerna. Åkesson borde anklaga sossarna för att fiska i grumligt vatten. För funktionärerna borde Åkesson säga att se till att ni har nolltolerans mot Sharialagar, kvinno- och hedersförtryck samt absolut nolltolerans mot att curla återvändande IS-terrorister.

  Åkesson vill in i värmen, det bör vägas mot att borsta upp sig och prata klartext om vänsterns dubbelmoral gentemot muslimerna.

  Vänsterns hållning till muslimerna är skamlös.

  Gillad av 13 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Betydande del av S, C, och L och ej obetydlig del av M tycker tyvärr som Mp avseende invandring och islamism! Stor anledning till att invandringspolitik varit som den varit och är som den är senaste årtiondena.

   Gilla

 11. Robert Pettersson skriver:

  Du är en bra kille Mohammed Omar men så här kommer det att bli, vi kan inte navigera i livet utan fördomar. Alla har fördomar det är naturligt, så fort en svensk har något att göra med en människa som ser ut att kunna vara en muslim så kommer varningsljusen att blinka. Det här kommer att förgifta Sverige i flera hundra år om inget drastiskt händer, inbördeskrig ? Folk tvingas att återvända till MENA ?

  Gilla

 12. Per-Anders skriver:

  Vad händer med en person som går med i ett fotbollslag men vill spela med andra regler? Vad händer med den person som går med i en förening men accepterar inte stadgarna?

  Jag kan fortsätta med exempel. Poängen är bara, hur det kommer sig att vi inte behandlar nya medlemmar i föreningen Sverige på samma sätt som fotbollsspelaren?

  Gillad av 3 personer

  • Hedvig skriver:

   @ Per-Anders 26 januari, 2018 at 10:39

   Ett mycket klokt inlägg! Om alla vi svenskar inklusive politiker och media tillämpade samma logik beträffande alla migranter, skulle vi kunnat få ordning på torpet.
   Dessutom skulle ingen heller kunna anklaga oss för vare sig främlingsfientlighet eller rasism.
   Frågan är varför vi inte följt dessa till synes självklara spelregler?

   Gilla

 13. Lars Odlen skriver:

  Bodde i Bryssel när attackerna skedde i Paris o Bryssel. Många av förövarna kom från stadsdelen Molenbeek. Den ledande tidningen le Soir skickade reportrar dit och i ett tvåsidigt reportage berättade de om en enklav som vill ha egna lagar och egna skolor. Speciellt unga andragenerations invandrare ville aktivt undvika att bli belgare och ansåg att otrogna skulle bekämpas med alla medel.
  Detta rimmar väl med det brittiska reportaget och vi skulle förmodligen se samma bild i våra muslimska invandrarenklaver
  Om det finns invandrare som inte vill integreras i det svenska samhället, är då inte integrationsansträngningar futila? Bortsett från orealistiska lösningar såsom exterminering eller deportation, finns det någon realistisk lösning?

  Gilla

 14. Jeff skriver:

  Svenska medier bildar allians mot fake news
  https://samnytt.se/svenska-medier-bildar-allians-mot-fake-news/

  Äntligen! Ser fram emot att höra sanningen om varför pensionsåldern måste höjas för arbetande svenskar, att det faktiskt är omöjligt att utvisa även de flesta kriminella migranterna, att även med ‘stängd’ gräns har vi 300,000 till anhöriga att se fram emot att välkomna och vem som står bakom överfallsvåldtäkterna.

  Gilla

 15. Armageddon skriver:

  Assimilation är ‘tvångsmässigt’ inordnande, integration är ‘frivilligt’ inordnande. Inget av dem är tillämpliga på islam. Eftersom en rättrogen muslim varken kan eller får integrera sig, då alla islams företrädare predikar separatism i enlighet med dess ‘heliga och oomtvistligt sanna skrifter’, är åtgärder för integration bortkastade. Per definition fungerar därför inte heller assimilation.
  Att som i svensk politik sätta likhetstecken mellan integration och trenigheten arbete/ bostad/språk, stundom enbart arbete/bostad är förvillningens trams. Den viktigaste aspekten, den kulturella, glöms medvetet bort, eftersom den officiella svenska ideologin, förankrad i vår konstitution, är mångkultur, vilket implicerar att det inte är tillåtet att ställa kulturella krav på invandrare.
  Min egen slutsats är därför, att vi får ett fortsatt tudelat, efterhand våldsammare och ogästvänligare samhälle, där den emotionellt mer laddade klan- och shariakulturen kommer att breda ut sig och övertrumfa våra svenska värderingar, ju fler MENA-människor, som kommer hit. Nästa slutsats är därför storskalig deportation av icke-integrerbara personer, genom rensning i ghetton, insamling i läger mm. om etniska svenskar och integrerade personer från andra kulturer ska kunna överleva i ett välordnat, fritt samhälle på snar sikt.

  Gillad av 2 personer

  • Margareta skriver:

   Jag tror inte att ”den viktigaste aspekten, den kulturella, glöms medvetet bort” stämmer. Jag tror snarare att det beror på ren okunnighet hos politiker och etablissemang. Jag tror att de flesta av dem är så inne i tanken om det svenska välfärdsprojektet att man tror att arbete/bostad/språk räcker. DÅ, när detta är uppnått, har man blivit integrerad i det svenska samhället och har svenska värderingar. Man är okunnig om hur djupt värderingar och band till de människor man känner sig hemma med sitter i en människas liv. Man är okunnig om svensk kultur på ett djupare plan, tror att det bara rör sig om etnologisk rekvisita som midsommarstång, kräftor, surströmming och Lucia. Andra faktorer som skapat den kultur som format landet Sverige är man okunnig om eller förnekar helt. Man sätter i en ära i att ha skapat ett nytt modernt land med hjälp av olika politiska åtgärder och tror att man förändrat samhället i grunden.
   Och anar man att det finns något annat bakom VILL MAN INTE SE, BÄST ATT FÖRNEKA! Det pågående omvandlingsprojektet av Sverige får inte störas..

   Gillad av 2 personer

 16. Björn skriver:

  Lågt räknat är alltså 10% av muslimerna i Sverige IS-sympatisörer! Av detta följer; 100 muslimer ger 10 IS-sympatisörer, 1000 ger 100, 10000 ger 1000, 100000 ger 10000, 1000000 ger 100000!!! Siffror för ”invandringsvurmarna” att suga på!

  Gilla

 17. kvellulvblog skriver:

  Vi har också en annan faktor att ta med i beräkningen. Bland andra invandrare än muslimer, och bland den helt etniskt svenska befolkningen, finns det också potentiella våldsmän och förbrytare. När de upptäcker att vissa förbrytelser, nästan går straffria, för att polisen helt enkelt inte har tid/kraft att ta hand om det, och att domstolarna dömer ut bisarrt låga straff för ”ungdomar” som begår våldtäkt och dråp, så stimuleras de till att ”ta för sig” också. Uppsalapolisen har redan kommenterat att de etniskt heterogena gangstergängen är än värre att komma tillrätta med.

  Gilla

 18. Grus-Olle skriver:

  ” Vem bryr sig om svensk polis som upprätthåller fejk-lagar? ”

  Då borde det vara fritt fram för hembrännare och sexköpare med andra ord.😏
  Varför ska nödvändigtvis vanliga svenskar följa svensk lag när inte våra nyanlända gör det?

  Gilla

 19. Åse skriver:

  Australien är bland de mest ekonomiskt framgångsrika länderna i världen. De senaste tio åren har rikedomen i Australien ökat med 83 procent. Enligt New World Wealths undersökning är Australien också det allra säkraste landet i världen för kvinnor.

  Sverige däremot, som har över 7.000 våldtäkter och sammanlagt drygt 21.000 sexualbrott varje år, kommer inte ens med bland topp tio.

  De 10 säkraste länderna för kvinnor år 2017 var:

  1. Australien
  2. Malta
  3. Island
  4. Nya Zeeland
  5. Kanada
  6. Polen
  7. Monaco
  8. Israel
  9. USA
  10. Sydkorea

  http://www.friatider.se/unders-kning-listar-v-rldens-s-kraste-l-nder-f-r-kvinnor-sverige-inte-ett-av-dem

  Listan baseras på andelen kvinnor i varje land som har blivit utsatt för allvarliga brott under det gångna året.

  Gillad av 1 person

 20. Rolf skriver:

  MOAB skriver: ”Assimilation betyder i denna kontext att bli västerlänning, det är en helt orimlig förväntan att ställa på muslimer. Varför skulle de vilja bli som oss, att bli som oss betyder att ge upp allt de tror på?”

  Det är belagt att de första sju åren i ett barns liv för alltid präglar personen. Därför är det orimligt att tro att muslimer, eller andra icke kristna grupper, vill och kan integreras. Sett på hela grupper, enskilda personer kan och gör stora förändringar för integration.
  Det är inte personens fel, utan är en biologisk sanning.
  Ju striktare en kultur är, desto svårare är det för en person i kulturen att förändra sin egen tro och beteende.

  Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Rolf — Det varierar stort, beroende på vad man menar med ”icke-kristna”. Somliga religioner är inkluderande, så finns det speciellt EN som är antagonistiskt inställd mot alla andra…

   Gilla

 21. Gösta Svensson skriver:

  Jag är numera helt övertygad om att kriget kommer. Det är däremot inte en rysk invasion jag fruktar, utan ett inbördeskrig där vi svenskar snarare kommer att be ryssen om hjälp för att bekämpa intränglingarna.

  Gilla

 22. Emil skriver:

  Ja, yttrandefriheten är hotad på mer än ett sätt. Det Omar skriver om är det rent dödliga, våldsamma hotet…här skriver jag om andra hot mot densamma:https://ryggradenblog.wordpress.com/2018/01/27/tillsammans-mot-fortryck-och-for-det-fria-ordet/
  Det (bl.a.) som islamisterna och PK-iterna har gemensamt är att de hatar Free speach. Vi måste alla dra vårat strå till stacken för att försvara det. Börja med dig själv. Var inte rädd att säga din mening.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.