Imamen som tänkte efter

Mohamed Omar

En ung imam i Eslöv, Samir Muric, driver en hemsida som heter ”Fråga imamen”. Han översätter svar från muslimska skriftlärde. Sidan startade 2012 och verkar inte vara så aktiv längre. Frågorna och svaren är få. Under frågan ”Är det tillåtet att ge julkort till icke-muslimer?” får man veta följande:

”Det är dock inte tillåtet för en muslim att deltaga i ett icke-muslimskt evenemang, t.ex. att ge julkort, gå på julfester och spelningar o.s.v. Anledningen till detta är att genom att delta på deras religiösa högtider och aktiviteter kommer man indirekt att godkänna deras trosuppfattningar och/eller religion.”

En muslim ska inte fira jul, inte ens delta i julfirandet på något sätt. Jag fick lära mig samma sak i Uppsalamoskén när jag var muslim. Det var förbjudet att önska någon god jul. Men muslimer är människor och gör det ändå.

Muric är sunnimuslim och försöker hålla sig till den ”ortodoxa” eller ”traditionella” ståndpunkten vilket innebär att man som muslim ska hålla sig till någon av de fyra lagskolorna: shafi, hanafi, maliki och hanbali. För en utomstående ser det ut att vara väldigt liten skillnad mellan dessa skolor. Alla tillåter till exempel fyra hustrur och ger icke-muslimer sämre rättigheter.

Men detta inlägg skulle inte handla om lagskolor utan om något annat. Den 10 januari postade Muric följande på Facebook:

”Snacka hur mycket ni vill om ’kuffar’ och dess brister, men deras områden är hundra gånger mera säkra, renare och trevligare än de områden vi muslimer är en majoritet i. Och nej, det har ingenting med rasism eller ’strukturell diskriminering’ att göra, utan att vi inte tar eget ansvar.”

 

 

För er som inte vet, så betyder ”kuffar” icke-muslimer, det vill säga ”svennar”. Muric har rätt. Men det är inte bara kuffarernas områden som är bättre, hela kuffarernas land, Sverige, är bättre. Det är därför invandrare flyttar hit och inte tvärtom. Hur många svenskar flyttar till Somalia, Afghanistan och Irak för att söka ett bättre liv?

I gammelmedia har det hetat att invandrarna från arabvärlden och Afrika är så fantastiska och att de ska berika Sverige. Men om de kan berika Sverige, varför har de inte kunnat berika sina egna länder? Skulle du köpa ett piller mot håravfall av en skallig man?

Det som har skett genom den ansvarslösa massinvandringen är inte en berikning utan en förslumning. Allt fler områden börjar bli mer lika invandrarnas hemländer och mindre lika Sverige. Mindre rena, mindre trevliga, mindre säkra. Och antalet sådana områden ökar. Hela Sverige förändras till det sämre.

Och som imamen skriver har detta ingenting med rasism att göra. Invandrarna och deras barn blir inte våldsamma och slarviga för att svennarna är så rasistiska. Nej, Sverige är ett av världens minst rasistiska länder. Det finns inget islamiskt land i världen som har tagit emot så många människor från främmande kulturer och religioner och gett dem ekonomiskt bistånd, sjukvård och samma rättigheter som den inhemska befolkningen. Inget!

Däremot har rasismen ökat i Sverige genom massinvandringen på så sätt att invandrare från mer rasistiska länder har kommit hit och tagit med sig sin rasism. Som den 9 april 2016 då det skattefinansierade Turkiska Riksförbundet höll möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade också till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet Turkiet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han.

Om han älskar Turkiet så mycket, vad gör han här? Denna fråga vill jag ställa till er alla som viftar så stolt med era flaggor. Det faktum att ni är här är beviset för att Sverige är bättre. Tag emot Sverige på samma sätt som Sverige tog emot er. Öppna era hjärtan!

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!