Man kommer hit med ett mentalt bagage

Mohamed Omar

Den 6 januari i år pratade jag med Soheila Fors på min podd Antikalifen. Hon kommer från den kurdiska delen av Iran. Hon har upplevt både hedersförtryck och islamisk fundamentalism. Men hon har överlevt båda. Idag är Soheila kristen.

Redan som barn började hon tvivla på islam. Varför ska jag prata med Gud på arabiska? Hon bad men fick inget svar. Hon ropade: ”Gud, var är du?” Hennes koranlärare tände en tändsticka och sade: ”Ser du elden, Soheila? Den bränns. Men helvetets eld är mycket värre.”

Sedan kom den islamiska revolutionen 1979. Mullorna, de islamiska skriftlärda, tog makten och började köra runt i flotta Mercedesbilar. Soheilas pappa blev gripen av mullornas milismän, slängd i en håla och torterad.

När Soheila blev tonåring gick hon med i en marxistisk gerilla. Hon lärde sig hantera vapen. Hon studerade Marx och Lenin och vände Gud ryggen.

Soheila har erfarenhet av både islam och marxism, men släppte båda. Jag frågade henne vad som är skillnaden mellan islam och kristendom. Hon svarade att i Koranen mötte hon en Gud som inte älskade alla människor. I Jesus mötte hon Gud som blev en människa och delade vårt lidande. Islam är inte heller bara en religion. Den är till skillnad från kristendomen ett samhällssystem också.

I Sverige har vi religionsfrihet i teorin, i praktiken är det dock nästan omöjligt för vissa att lämna islam. Man kan förlora sin familj, blir hotad och stötas ut ur sin grupp. Livet ödeläggs. Soheila lever i Sverige, men hon är inte fri. Ständiga hot och trakasserier från islamiska fundamentalister har gjort hon lika gärna skulle ha kunnat leva under sharia. Hon kan inte röra sig fritt och tryggt.

Enligt profeten Muhammed måste den som lämnas islam dödas. Tyvärr finns det fundamentalister som tar Muhammeds ord på stort allvar. Soheila lever under dödshot.

Jag känner en annan kvinna som lämnat islam för Jesus, Mona Walter från Somalia. När hon var på besök i det ”mångkulturella” Rinkeby blev hon kallad hora och bortjagad av ”unga män”. Hon fick höra att ”Det här är inte Sverige!”

Men denna ”kristofobi”, detta hat mot kristna, verkar inte etablissemanget bry sig om. Det öses skattepengar över islamiska organisationer som påstår sig ”bekämpa islamofobi”. Men hur många kvinnor lever instängda, rädda och förfölja i Sverige på grund av islamofobi?

Om jag skulle starta ett projekt idag för att ”bekämpa kristofobin”, detta hat som gör att Soheila och andra kvinnor lever i fruktan,  skulle jag få någonting? Tror inte det.

Någonting som provocerar Soheila är hur islamister, som föraktar frihet, utnyttjar den svenska religionsfriheten för att sprida sin intolerans och sitt hat. I sina hemländer hade de kallat kritiker som Soheila för ”kafir”, men här säger de ”islamofob” och får medhåll från den regressiva vänstern som agerar nyttiga idioter åt islamisterna.

”När man kommer hit, kommer man inte bara med sina väskor. Man kommer med ett mentalt bagage också”, sade Soheila i intervjun. Ja, för om alla som sökte asyl här verkligen flydde från förtryck, så skulle de inte själva återupprätta samma förtryckande samhällen som de hade i sina hemländer, eller hur? Varifrån kommer alla hatpredikanter, jihadister och hedersförtryckare?

En slutsats man kan dra är att många av de som kallas ”flyktingar” valde Sverige, inte på grund av vår kultur och våra värderingar utan på grund av vår välfärd.

Och det är inte bara kristofobin som är ett problem. Det finns också en rasism mot svenskar. Soheila menar att hon ser denna rasism i gruppvåldtäkterna, ett fenomen som blivit allt vanligare i det nya mångkulturella Sverige. Ja, gruppvåldtäkterna, där förövarna oftast har invandrarbakgrund och offren är svenska tjejer, kan ses som en slags krigsvåldtäkter.

Krigsvåldtäkter definieras av Förenta nationerna (FN) som ”en taktik i krig för att förödmjuka, dominera, injaga fruktan hos, sprida och/eller med tvång flytta civila medlemmar av samhället eller etnisk grupp.”

Men det svenska etablissemanget struntar i denna rasism som skapar så mycket lidande. Gruppvåldtäkterna diskuteras inte på djupet. Man försöker inte förstå vad som ligger bakom. Om man lägger inte en skattekrona på att bekämpa rasismen mot svenskar.

I Strängnäs den 23 augusti 2015 blev en svensk småbarnsmamma överfallen och våldtagen av två asylsökande män, en från Syrien och en från Algeriet.

”I’m gonna fuck you little Swedish girl”, sade en av våldtäktsmännen. När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet.

Tänk om en invandrartjej, en muslim till och med, hade blivit gruppvåldtagen av svenska killar som sade: ”I’m gonna fuck you little Arab girl”. Det hade blivit kalabalik inom etablissemanget. Manifestation efter manifestation. Nya anslag till organisationer som bekämpar rasism och islamofobi.

Man får intrycket att de etniska svenskarna är mindre värda än andra.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

43 reaktioner på ”Man kommer hit med ett mentalt bagage

  • Henning skriver:

   Problemet är att de vanliga iranierna istället underkastade sig Khomeini, t o m rojalisterna. Det fanns inte mycket att välja på helt enkelt om man med kraft ville bekämpa islamisterna. Det kusliga är att vi ser samma beteende hos svenskar idag – vilket direkt knyter an till artikeln. De etniska svenskarna är mycket riktigt mindre värda än immigranterna. Men anledningen till varför det har blivit så är svenskarnas underkastelsebeteende. Min mor som är psykiater anser klockrent att svenskarna har ett underkastelsebeteende gentemot andra immigrerade kulturer och folkgrupper. Detta är mycket farligt och kan leda rakt in i slaveriet. I någon mening är vi redan där rent ekonomiskt då arbetande svenskar tvingas till att försörja kriminella asylsökande med sina skattemedel. Hur den här utvecklingen kommer att gestalta sig på sikt bör man ha de värsta farhågorna om.

   Gilla

 1. Moab skriver:

  Om dina och Soheilas rötter är autentiska så tycker jag att ni skall försöka få bidrag för en förening mot kristofobi och om ni inte får pengar kräva förklaringar, gå till medier och skrika och gorma så mycket som möjligt, försöka få in debattartiklar osv. Det hade kunnat hjälpa till med att avslöja 7-klöverns, kyrkans, och mediernas hyckleri. Kör på, antingen får ni pengar och kan göra något för kristna, eller så har ni ett vapen mot hyckleriet. Underskatta inte era rötter, vi har en omvänd rasism så varför inte utnyttja er ”rasifiering” medan ni kan. Själv är jag svensk och måste stå i kö som alltid.

  För övrigt, man han nu uppskattat att det kriminella svinnet inom assistanshjälpen till 2 miljarder (försäkringskassan har uppskattat själv, ungefär som att låta ungdomar rätta nationella prov själva), det måste finnas en ny miljonärsklass i Sverige nu, när får vi Sveriges första välfärdsmiljardär? Jag har hört att Zoegas startades av en invandrare, är ett assistanskonglomerat vår tids invandrares bidrag? Sedan gissar jag att det i verkligheten rör sig om 20 miljarder som stjäls, man brukar ju alltid underskatta de negativa effekterna av invadringen med en faktor 10 i Sverige.

  Gillad av 8 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Kan det vara förbudet mot fördomar som är roten till det onda?

  Det innebär ju ett förbud mot att ta i anspråk sina och andras samlade erfarenheter och istället reagera tvärtom mot vad man vet eller anar.

  Man blir inlärd att göra våld på sina naturliga och spontana reaktioner.

  Repris:
  Välgrundad främlingsfientlighet är det ju lätt att föreställa sig på en planet rätt lik vår egen.

  Där har släktena utvecklats lite olika. – Somliga har utvecklat lömskhet och brutalitet som medel att skaffa sig rang och sex och finner sin tillfredsställelse i förnedring och förslavande av dem de får i sitt våld medan andra släkten vinner rang och framgång genom att vara duktiga och trevliga och finner sin lust i intellektuella utmaningar och skapande verksamhet.

  Då välståndet så klart är enormt mycket högre där det bor intelligenta och kompetenta släkten än där befolkningen är korkad och brutal och de senare, på grund av tanklöshet och ansvarslöshet ynglar av sig ohämmat, försöker de retarderade ständigt inkräkta på de avancerades territorium.

  På otaliga platser i universum måste det uppstå lägen som det beskrivna och det har säkert utprovats bra sätt att förhålla sig till problemet. – Vi skall väl inte vara sämre än att vi också skall klara det. – Det kanske räcker med att sluta upp med att göra sig dummare än man är.

  Gillad av 6 personer

 3. olle reimers skriver:

  Enligt PEW World Wide Survey från 2016, var det närmare 75 % av alla muslimer i de stora muslimska länderna som instämde i att dödsstraff var riktigt vad gäller apostasi; d.v.s. för någon som lämnar islam.

  Jag tror också att det var Adonis som nämnde att enligt en högt uppsatt person i Muslimska Brödraskapet, skulle islam utan dödsstraffet för apostasi bara vara en sekt.

  Islam vet bad som behövs för att hålla och behålla greppet över människor. Därför är givetvis också islam gefundenes fressen för alla som har diktatoriska ambitioner av något slag. Den bygger på fruktan i högre grad än vad åtminstone modern kristendom gör (även om även kristendomen haft sin beskärda del av injagandet av skräck som främsta medel).

  Gillad av 2 personer

 4. Anna Lindén skriver:

  Varför kallar du mullorna för ”islamiska präster”, Eddie. Präster, det vill säga vigda individer som förrättar altartjänst, finns inom många olika religioner, men så vitt jag vet inte inom islam.

  Gillad av 2 personer

 5. Alexander Zetterberg skriver:

  Läser nästan allt du skriver, Mohamed Omar, och uppskattar det mesta.

  Utomordentligt att du i denna artikel lyfter fram Sohelia Fors. Hennes senaste bok ”Bakom varje fönster bor ett hjärta” (pocket, 50:-), är en gripande skildring av tio personer som på olika sätt drabbats av hedersförtryck, en bok som varmt kan rekommenderas till alla som har det minsta intresse av migrations- och integrationsfrågor.

  En invändning mot dagens artikel dock, din användning av begreppet kristofobi. Jag förstår den goda intentionen – att peka på islams och många islamisters hat mot alla som inte är muslimer – men jag tror inte ett allmänt bruk av begreppet kristofobi kommer föra något gott med sig.

  Fobi är en psykiatrisk term som syftar på en patologisk rädsla för olika företeelser, spindelfobi, klaustrofobi, agorafobi, social fobi och så vidare.

  Vänstern har medvetet ägnat sig åt språkförvillelse för att tillskansa sig en form av problemformuleringsprivilegium.

  Tveksamhet inför vilka effekter det får på familjebildning och civilsamhälle när homosexuella får samma rättigheter som heterosexuella par civilrättsligt (adoption, giftermål i kyrkan, in vitro fertilisation osv) benämns homofobi. Motstånd mot eller kritik av islam och islamism, kallar man islamofobi. I bägge dessa fall handlar det om en rädsla, men det är en saklig form av rädsla och som sådan bör den tillerkännas full frihet att ventileras. Endast så kan vi ha en konstruktiv samhällsdebatt. Detta förhindras genom att den som framför avvikande åsikter sjukförklaras, stämplas som lidande av ett sjukdomstillstånd, en fobi.

  Vad gäller begreppet islamofobi har vänstern förvridit begreppet ytterligare genom att få det att framstå som att personen som ges beteckningen islamofob inte bara hyser en patologisk obefogad rädsla för islam och islamism utan även ett generellt hat mot muslimer. Man kan hata en ideologi utan att hysa hat mot människan som förslavats av den.

  Om vi börjar kalla de människor som i islams och islamismens namn hatar kristna för kristofober, har vi gett oss in på vänsterns planhalva och ägnar oss åt en språkförstörelse där vi knappast kan segra.

  Kanske har jag fel, men fundera lite på om användandet av begreppet kristofobi är rätt väg att gå.

  Gillad av 5 personer

   • Alexander Zetterberg skriver:

    Just så, då uttalar man sig om en ideologis eller persons attityder och handlingar istället för att dela ut någon diagnos. Låt oss som Mohamed Omar lyfta fram och kritisera islams och islamisters attityder och handlingar gentemot kristna, men utan nedsättande invektiv eller någon sjukdomsförklaring.

    Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Fobi är något som hindrar en i ens dagliga liv mer eller mindre. Vänstern definierar islamofobi som hat mot islam och detsamma gör muslimerna.

   Jag tycker däremot att det är relevant att vara islamofob. Jag är rädd för vad islam kommer att ställa till det i Sverige.

   Gillad av 2 personer

   • Hovs_hällar skriver:

    Ja just det — ordet ”islamofobi” har rätt nyligen uppfunnits av någon aktivist bland muslimerna som jag glömt namnet på, och eftersom vänstern krälar i stoftet av idel beundran för islam, så har de såklart anammat detta idiotiska begrepp och använder det som slagträ i sitt värv som islamisternas (= de fundamentalistiska muslimernas) stödtrupp.

    Deras gemensamma mål är att krossa vår västerländska civilisation.

    Gillad av 4 personer

   • Ossian skriver:

    SD, SD, gamle vän

    tråkigt att du lever än

    men du ser brunaktig ut

    så du borde varit slut”

    En annan pärla från samma ledarskribent. Han siktar kanske mot att få alliera sig med Lindberg på Aftonbladet.

    Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   Givetvis är det så. Står det kanske något om bilar i koranen?
   Alltså har detta inget med islam att göra!

   Inte heller står det något om eldvapen (som ex-vis automatkarbiner) i denna förträffliga bok, så attacken mot Charlie Hebdo kan inte heller … (osv).

   Gilla

 6. uppstigersolen skriver:

  Alla människors lika värde. Utom just svenskar då – i Sverige. Om åtta månader är det val. Släng inte bort er röst. Lägg den inte på något av de hycklande sjuklöverpartierna. Sjuklöver förresten. är det en sammansättning av Sjuk och Löfven?

  Gillad av 4 personer

 7. Aha skriver:

  Vänsterns vurm för Islam handlar mycket om röstmatematik. (En annan vurm är att vänstern ser muslimerna som utsatta, det finns allltså godhetspoäng att stå på muslimernas sida.)

  Röstmatematiken är ungefär enligt följande;
  Ca 500 000 röstberättigade muslimer ger ca 400 000 som röstar. 90% röstar vänster ger 360 000 vänsterröster. Troligen har 300 000 av dessa röstat på sossarna, det ger 60 000 till vänsterpartiet.
  Sossarna hade drygt 2 000 000 röster år 2014. Det ger att muslimerna utgör ca15% av sossarnas röster.

  Röstmatematiken förklarar varför Morgan Johansson et consortes lägga saker i långbänk som går emot muslimernas intressen och så kommer det också att vara framöver – så länge muslimerna inte startar eget parti. Då blir det nog annat ljud i skällan.

  Mohamed skriver;
  – Man får intrycket att de etniska svenskarna är mindre värda än andra.
  Ja så är det, de muslimska rösterna är begärliga.

  Gilla

  • olle reimers skriver:

   Se ”Tvärvändningen” på SvT Play. Tyvärr är det numera inte bara den traditionella vänstern som räknar röster. ”Rösten framför allt!”

   Gilla

 8. malmobon skriver:

  Fantastisk bra text och ger hopp om förändring i framtiden. Hoppas fler tar del av denna text och delar den vidare Framför allt förstår innebörden.

  Massvåldtäkter från islamister av vita kristna kvinnor skall räknas som terrorbrott eller krigsbrott.

  Är ett sätt att sätta skräck i samhället och framför allt kvinnorna. Har frågat unga kvinnor i Malmö om dem är rädda för alla massvåldtäkter som sker i Malmö (4 st). Alla har svarat. Ja.
  Vågar inte gå ut på kvällarna, inte åka taxi ensam hem efter varit ute på krog eller dans.

  Att nuvarande regering med S och Mp har mage kalla sig en feministisk regering är den största lögnen som någonsin yttrats i Sverige.

  Gillad av 7 personer

 9. Lars Åhlin skriver:

  Är gruppvåldtäkterna i Sverige att betrakta som krigsvåldtäkter? Inte vet jag, men för att förstå, bekämpa och till slut få bort dem är frågan oerhört viktig. Den måste tas upp av etablerade kriminologer och psykologer!

  Gillad av 3 personer

 10. ASK skriver:

  Etniska svenskar är mindre värda än invandrare. Invandrare är den nya adeln i Sverige.
  Många förmåner och få skyldigheter. En grogrund för främlingsfientlighet.

  Gillad av 2 personer

 11. olle reimers skriver:

  Jag rekommenderar alla att titta på ”Tvärvändningen” på SvT Play. En skrämmande uppvisning i hur politiker prioriterar. ” Om vi gör som vi EGENTLIGEN tycker kommer det att heta att vi är främlingsfientliga. (Hellre låter vi landet gå under. är den underförstådda meningen.)

  Mot politikersamhället kämpar den bäste förgäves. De måste helt enkelt bytas ut. Hela bunten!

  Gillad av 2 personer

 12. Albin Klara Bert Karlsson Månsson Blunder Morson Blandson U skriver:

  Man får intrycket att de etniska svenskarna är mindre värda än andra. Vi är mindre värda i deras ögon. Inte intrycket. Tala ur skägget. Sätt gränser etc. jag jobbar med att bli både tydligare och klarare i mina konversationer helt enkelt för att visa att jag vet vad jag vill. Vi kan inte tycka. Vi skall veta och vi skall säga ifrån med rätt ord och med rätt handling. 2014(startades redan 1976, ny startades 2014) startade jag ett lokalt parti, då jag inte såg något bra med den tiden, nu startar många nya partier med olika insikter. Bort med allt skräp som 7 klövern givit. Bjud in och väck Fågel Fenix!

  Gilla

 13. lookslikeanangel skriver:

  Jag har lite kunskap om Mellanöstern och andra omgivande stater.
  Jag tror det är viktigt att vi lär oss en del om t.ex. klan- och hederskultur/mentalitet.

  Men EXAKT bara så mycket att vi kan hantera den situation som har skapats i Sverige.

  Vi kan ju inte gärna bli något slags “hembygdsmuseum” för Mellanöstern & Co.
  Utvecklingen går nog framåt i länderna ifråga. Varför ska vi då grotta ner oss i Sverige.
  Vi ska nog försöka se framåt istället!

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Det förefaller som om våra styrande har en lång väg kvar till den kunskapen. Nästa steg är att de förmedlar den till oss. Det är ännu långre dit.

   In the meantime in Sweden…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.