En kanske misskänd rikspolischef

Patrik Engellau

Jag är en av dem som brukar uttrycka sig kritiskt om rikspolischef Dan Eliasson. Min kritik går ut på att rikspolischefen strävar efter att Sveriges poliser ska lägga av sina gammaldags batongfasoner och i stället lära sig att lägga huvudet på sned och vara inkännande mot buset. Han försöker göra terapeuter av snutarna. I mer övergripande termer handlar det, enligt min teori, om att det välfärdsindustriella komplexet försöker erövra, kolonisera och sätta sin egen prägel på den svenska våldsapparaten, som hittills legat utanför komplexets kontroll.

Men det där är som sagt bara en teori. Den kan vara fel. Det kan hända att Dan Eliasson tvärtom är en byling av det rätta virket som bara har tänkt ett steg längre. I nedanstående fejkade intervju får du träffa denne Alternative Eliasson (AE).

PE: Dan, ursäkta att jag säger det, men jag och många med mig är djupt bekymrade över att polisen inte griper in mot brottsligheten.

AE: Vad skulle du vilja att vi gjorde?

PE: Sätta stopp på buset och återta makten i första hand över no go-zonerna så att vanliga människor inte behöver oroa sig för rån, stöld, skadegörelse och våldtäkt.

AE: Har du funderat på vad det skulle innebära?

PE: Inte så särskilt. Vad skulle det innebära?

AE: Våra motståndare är inte några snälla, gammaldags tjuvar som lyder polisen och låter sig handbojas utan motstånd. Polisens motståndare idag drar sig inte för att slåss. De gör våldsamt motstånd och de är beväpnade, ofta ordentligt beväpnade.

PE: Och?

AE: Jag försöker förklara att det här är en helt annan situation än Sverige vant sig vid och svenska folket, inklusive politikerna, föreställer sig. Vi tror att det handlar om att jaga bovar, till exempel att förfölja och fånga bankrånare som flyr i en Volvo Amazon. Grundföreställningen är att polisen har makten och att jakten avslutas med att bovarna tas till fånga. Buset ger sig helt enkelt när det konfronteras med den samlade polismakten. Hela den svenska erfarenheten är att våldsnivån varit låg eftersom alla vetat att polisens övertag varit så massivt. Därför har bara trettio poliser behövt dö i tjänst på hundra år, de flesta mördade av sinnessjuka personer, se Wikipedia ”Polismord i Sverige”

Men nu handlar det inte längre bara om jakt på flyende kriminella. Nu börjar det mer likna krig. Vår tids kriminella fungerar mer som gerillakrigare än som gammaldags tjuvar.

PE: Vad blir den stora skillnaden?

AE: Är inte det självklart? I krig handlar det om att döda varandra. Att folk dör i krig är inget olycksfall, utan själva syftet. Om polisen kommer ut i en vad du kallar no go-zon så stöter vi på kriminella ligor som dels är normala kriminella i bemärkelsen att de exempelvis säljer knark och fuskar med assistansersättningen men dels också en sorts armé som vill försvara sitt territorium från inkräktare, alltså polisen.

PE: Men har ni inte tillräckligt med övermakt för att klara det?

AE: Ursäkta, men nu är du naiv. Frågan är inte vilken sida som är bäst beväpnad. Tänk efter vad det handlar om, nämligen ett krig med teve och andra media närvarande dygnet runt. Det skulle dö folk. Tänk dig tevebilderna av en femtonåring som blir dödsskjuten av polisen. Det skulle bli ramaskrin och jag skulle få sparken inom ett dygn. Tänk på hur det gick med REVA-projektet som inte ens kom i närheten av aktivt av avsiktligt polisvåld. Det handlade bara om ID-kontroller och det stoppades av politiker och aktivister.

PE: Tror du?

AE: Men tänk efter! Vet du hur många människor som dödas av polis i Sverige per år? Under de senast trettio åren har ungefär en person dött om året, kanske har det gått upp en del på senare år (se polisens hemsida, ”Polisens rätt att använda skjutvapen”) Men det är ju ingenting mot hur det skulle bli med den sorts insatser som du efterfrågar.

I Brasilien kan vi se hur det blir. Där har polisen i flera år fört sådana där krig för att återta makten över no go-zoner. Se på siffrorna för delstaten Rio de Janeiro till exempel. Rio har 16 miljoner invånare. Där dödade polisen under perioden januari till november förra året 1 035 personer. Korrigerat för folkmängd skulle det motsvara att svensk polis dödade över 700 personer på ett år. Det kan vi jämföra med dagens svenska siffra på en person om året. Tänk dig när media upptäcker liksäckarna och demonstrationerna drar igång mot polisens våld.

PE: Hm. Jag fattar att det nog skulle bli jobbigt. Har du förklarat det där för politikerna?

AE: Självklart. Det är därför de säger åt mig att ligga lågt och jobba hårdare med korvgrillningen med buset i utanförskapsområdena. Svenska folket är inte redo för konsekvenserna av att Sverige försvarar sitt territorium.

Fundera på det där, du. Konsekvensen blir att polisen kommer att lämna de där områdena för sig själva så småningom. Folk där får leva med sin kriminalitet. Polisen får koncentrera sig på att försvara medelklassområdena för när mer inflytelserika människor drabbas så ökar nog toleransen för polisvåld.

PE: En sista fråga bara. Hur lyckas de brasilianska myndigheterna?

AE: Det är väl tveksamt om deras polis lyckas nedbringa kriminaliteten så mycket. Men polisen får göra sitt jobb utan protester, det är sant. Det beror på att det till skillnad från här saknas statsunderstödda aktivistorganisationer som sätter käppar i hjulen för polisen. Dessutom står medborgarna på polisens sida. Det finns inga starka röster som argumenterar att de kriminella egentligen är offer som man inte ska skicka polisen på utan i stället socialförvaltningen. Och brasiliansk teve visar visserligen striderna, men inte liksäckarna.

66 reaktioner på ”En kanske misskänd rikspolischef

  • Vato Loco skriver:

   Förvisso….Men ytterligare en anledning och mer sannolikt än bara det ”välfärdsindustriella komplexet” till att vara passiv är att om polisen börjar röra om i träsket så kommer det minst sagt märkas. Det blir svårare för myndigheter och politiker att påskina hur bra alltting är. Potemkinkulissen raseras. Även om den så gör nu med, men i långsammare takt. De kan nämligen inte dölja, trots att de försöker med alla tillbud stående medel, fördämningen har brustit på flera ställen. Ouppklarade brott har ju egentligen inte skett heller och gärningsmannen skulle kunna vara svensk i det bästa av deras världar. ”Svensken” får offras för den god saken Eliter ”i alla tider har trampat och förrått folk, så inget nytt under solen. Polisen ogillar facebookgrupper som har gransamverkan som agenda. Man vill äga ”historien” På sikt vill man väl inte få konkurrens av våldsmonopolet heller. De försöker övertala dem som startar grupper att släcka ner dem och går ut i media att de gynnar brottsligheten. -Bullshit.

   Gillad av 4 personer

   • Vato Loco skriver:

    Kan också nämna att i Spånga C har man haft ett flertal bilrån på senare tid. Handeln och allmänheten vill nu få upp kameror men politikerna är inte intresserade. Varför?! Det gick ju bra ett stenkast därifrån, i Rinkeby. I det ena området bor många ”etniskt svenska” i det andra knappt någon av ”svensk etnicitet”. -Do the math! Kan inte dra andra slutsatser än att politikerna vill dölja, ha infoflödet, äga ”historien” och givetvis inte behöva ge signalement på förövare….. -Vi kanske tom har mer komplexa problem nu i Sverige än Brassarna, de har åtminstone någorlunda samma kultur och referensramar där.

    Gillad av 1 person

 1. Bo Svensson skriver:

  Brasiliens problem är mera svårlösta. – Här finns ju ju fortfarande oprövade alternativ som att stänga av bidragsflödet, el, vatten och sophämtning och att ordna elstängsel runt områden dit vi inte tillåts gå. – Passersedlar för dem med godkända ärenden utanför.

  Gillad av 5 personer

 2. Hortensia skriver:

  Tack, Patrik, tänk om det verkligen fanns ett eliassonskt alter ego med ryggrad och intellekt i din klass.

  Skötsamma svenskar står, vågar jag påstå, helt och fullt bakom vanliga, hederliga, svenska poliser – och notoriskt misskötsamma, vanekriminella utlänningar och deras stinkande PK-svans borde inte ha någon talan i, den snart allt överskuggande, brottsbekämpningsfrågan.

  Massutvisningar, inklusive genomtänkta anhörigutvisningar av hela, på grund av total kulturell inkompatibilitet, livsstilsskriminella klaner, är skonsammare (mot svenska folkets liv, hälsa och plånböcker) och långsiktigt hållbarare än att i stor skala ”omhänderta” små gangsteryngel.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6862547

  Gillad av 7 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  ”polisen kommer att lämna de där områdena för sig själva så småningom. Folk där får leva med sin kriminalitet. Polisen får koncentrera sig på att försvara medelklassområdena för när mer inflytelserika människor drabbas så ökar nog toleransen för polisvåld.” — Borde inte slutsatsen som en byling-DE (inte AE) drar av sitt resonemang vara den motsatta, att kämpa så gott det går i no go-zonerna men lämna den auktona medelklassens bostadsområden utan skydd?

  Gilla

 4. uppstigersolen skriver:

  Då verkar det ju bättre att dra in bidragen för de som bor i dessa områden. Inga pengar, vad gör de då? Ger sig på svenskar i medelklassområden? Kanske vi då får förståelse för att ta till hårda tag.

  Gillad av 5 personer

 5. Hovs_hällar skriver:

  Där har du en klar poäng, Patrik!
  De värsta förstörarna av vårt land utgörs av den maffia vi kan kalla ”PK-sekten”.
  Dessa personer samverkar för att på alla sätt sabotera alla åtgärder som skulle kunna sätta stopp för deras aktiva förstörelsearbete.

  Bland annat hatar de polisen, eftersom polisen är det enda skydd vi har mot totalt kaos i samhället. (Militären kan vi knappast alls räkna med numera.)

  Kärnan i dessa politrukers ideologi sammanfattas ovanligt öppenhjärtligt här:

  ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

  Denne Hübinette sitter på en akademisk tjänst, där han fritt kan sprida sina sinnesrubbade idéer bland naiva studenter. Han är dessutom avlönad av skattemedel — VÅRA pengar alltså!

  Så länge denna maffia tillåts verka ostört här i landet, och dessutom sno åt sig av våra inbetalda skatter för sin destruktiva verksamhet, finns det inte mycket hopp om att åstadkomma någon verklig förändring.

  Oavsett om SD skulle få egen majoritet i valet, så kommer denna PK-maffia allt göra allt i sin makt för att sabotera alla åtgärder som kan störa dem.

  Gillad av 6 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   PS: Och här är länken till citatet av Tobias Hübinettes åsikter:

   https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

   Och:

   ”Tobias Hübinette beskriver sig som en antirasistisk forskare och aktivist, det vill säga han kombinerar rollen som forskare med den som politisk aktivist.”

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

   — Det finns åtskilliga sådana extrema och farliga aktivister numera inom den akademiska världen, som DU bidrar till att försörja via våra skattepengar!

   Själv råkar jag för övrigt ha en före detta ingift släkting av den sorten, numera avliden. Han doktorerade på en avhandling om ”revisionismen” inom marxismen! — ett något bisarrt ämne för en akademisk avhandling kan man tycka, och blev snart därefter professor.

   Men detta var ju bara början. Efter denna tungt vägande skrift följde en veritabel flodvåg av vänsterextrema stridsskrifter, kamouflerade som ”avhandlingar”.

   Universitetsvärlden har kort sagt deklasserats till ett råttbo av ideologiska tokerier, som gör sitt för att indoktrinera och förvirra unga naiva personer.

   Gillad av 2 personer

  • Grus-Olle skriver:

   Den du kallar för PK-sektens främsta syfte är att Sverige medborgare ska straffas för vi varken har haft krig eller diktatur på över 200 år. Det är därför dom gläfser och biter oss i svansen som små taxar.
   Så alltifrån importerad kriminalitet som skottlossningar till åsiktsregisteringar är en del av utvecklingen. Nånting annat kan jag inte komma på.

   Gilla

 6. Gert B. skriver:

  Intressant, men jag tror inte att medvetenheten hos regimen är på den nivån. Snarare lutar det åt ”feministisk kriminalpolitik”.
  I går såg jag bilder från tenniskravallerna i Båstad den 3/5-1968 och även minnesbilderna livades upp. Mediebevakningen var total vilket säkerligen bidrog till att polismakten inte tog fram de ordentliga hårdhandskarna. Polismännen försökte bära bort demonstranterna en och en. Fåfängt och slitsamt. Massiva mängder kallvatten hade löst upp demonstrationen elegant!

  Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   Tänk på Afgahnistanutvisningsfrågan under hösten? Beslutet blev att de får stanna ändå. Trots att detta är en stor trovärdighetsförlust för sossarna. Den troligaste orsaken är att staten inte klarar av att utvisa 10 000 afgahner under nuvarande samhällsparadigm.
   Är det någonting politiker har koll på så är det det mediepolitiska landskapet.

   Gillad av 4 personer

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är just detta som är huvudproblemet med Sverige

  Å den ena sidan strävar man efter ett helt multikulturellt samhälle där enligt erfarenhet en ökad social otrygghet är ett faktum ( detta förnekas dock av politiker och migrationsaktivister som enbart kan föreställa sig positiva aspekter av en ökad och helt okontrollerad migration)

  Å den andra sida strävar man efter att vara ett perfekt jämlikt trygghetssamhälle ( när detta inte infinner sig förnekar man dess existens och gör allt för att förhindra att negativ information kommer till allmänhetens kännedom)

  Problemet är att man är besatt av idén att den enda förklaringen till social otrygghet beror på socio-ekonomiska faktorer. Alla andra förklaringar ignoreras, tystas ned och rasistmarkeras.

  Resultatet blir precis vad vi observerar dvs ett mer eller mindre lågintensivt ”krig” mellan det svenska samhället och kriminella ligor som gradvis flyttar fram fronten.

  Enligt min uppfattning är den enda fungerande lösningen att följa exemplet från 80-talets New York. Sverige behöver handfasta poliser som inte räds att ta till verkans eld om nödvändigt och sluta vara konstapel Mjäking. Om nödvändigt får man ta till militär personal.

  Gillad av 3 personer

  • Ulf Persson skriver:

   Det finns inga multikulturella samhällen. Kulturen är samhället. Vi kommer att få (har redan?) parallella samhällen på samma geografiska yta. Som när jag besöker min vän i England, på den gatan bor pakistanierna, på den gatan bor karibierna etc. etc.

   Gillad av 7 personer

   • Erik H skriver:

    När segregationen är ett faktum har bidragssystemen i stort upphört. De olika grupperingarna får klara sig själva. Se bara hur det är i Libanon.Inbördeskriget 1975-91 satte stopp för ett solidariskt samhälle. De statliga skolorna är så dåliga att 70% av eleverna går i privata skolor. Intressant att notera är att Hizbollahs privata skolor håller en hög akademisk nivå, trots att en del av tiden ägnas åt religiösa studier. Eleverna klarar sig bra i de centrala proven. Mycket sannolikt är det en annan ordning i klassen än i många svenska skolor. Vilket svek den svenska skolan
    är.

    Gilla

  • Ner med SVT! skriver:

   Så klart så att det fanns mycket att stå i på nästa karriärpinne. Kanske Eliasson lämnar snart och öppnar privata fängelser för våra pengar. En fin man.

   Gillad av 1 person

 8. Lars Hellman skriver:

  Tankeväckande.

  När kranarna står vidöppna och huset står i ljusan låga behöver vi inte fler poliser utan fler brandsoldater och rörmokare. Elden kvävs genom invandringsstopp och vattenskadorna minskar om man stänger av vattnet, dvs ett välfärdsstopp.

  Poliser, brandalarm och kameror hjälper inte mot bränder eller översvämningar. Stoppa invandringen till 90%, alla anhöriga får försörjas av ”ankarbarnet”. Krävs varken, batonger, kulor, krut eller poliser. Bara gränskontroll och stopp i bankomaten. När välfärden försvinner för de nyanlända drar de vidare till andra länder.

  Gillad av 2 personer

 9. magnusrosensparr skriver:

  När det gäller den politiska sidan, alltså politikernas del i det hela, ligger nog framställningen väldigt nära sanningen. När det gäller Dan Eliasson har han ju inte utsetts till rikspolischef för att han tänker och agerar som en polis, eftersom han inte är eller någonsin varit polis. Att han inte har ordentlig koll på polisens verklighet ute i landet – som exempelvis Peter Springare – beror nog både på att han är en utpräglad byråkrat, och att han omger sig med enbart jasägare och nickedockor. Däremot är han otroligt slug, listig, strategisk och administrativt innovativ. Till detta kommer också hans unika managementstuk som befordrar flit och disciplin bland högre befattningshavare. I modern tid har ingen annan svensk verkschef kunnat sätta sig på en underlydande så att det knappast ens blir en våt fläck kvar.

  Gillad av 2 personer

 10. Lilla fröken PK skriver:

  Det är lättare att stämma i bäcken än i ån, säger man. Genom en helt verklighetsfrämmande migrationspolitik med ett kravlöst, naivt mottagande har vi kommit en bra bit ut i ån. Då kan vi välja mellan att låtsas som att det nog löser sig av sig själv, eller så rustar vi upp Leviatan och hans våldsmonopol och sätter hårt mot hårt i hela rättskedjan. Om det behövs, så med hjälp av militären.

  Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Fast Leviathan kontrolleras av samma gäng som har orsakat den här katastrofen och som uppenbarligen hatar oss. Vad som helst är bättre än att ge dem ännu mer makt och ännu merbefogenheter.

   Gillad av 2 personer

 11. O.T. skriver:

  Enligt utredare Stig Svensson fungerar assistansbranschen på många sätt väl men samtidigt hamnar stora summor pengar i fel händer – mellan tre och sex procent årligen, vilket motsvarar mellan 900 miljoner respektive två miljarder.
  Ett sätt som organiserade brottslingar utnyttjar systemet på är att ta brukare med stora vårdbehov till Sverige och ansöka om assistansersättning tillsammans med personer som ska fungera som dennes assistenter.
  När brukaren sedan beviljas assistans får denna ingen vård eller åtminstone mycket mindre än vad försäkringskassan sagt ja till.

  För att komma till rätta med problemen föreslår utredaren lagändringar, och att Försäkringskassan får fler kontrollverktyg.”
  Samnytt.se

  Återigen en idiotisk slutsats i det apatiska idiotlandet Sverige, där alla gett upp. Ingen ställer sig frågan varför det behövs lagändringar och kontrollverktyg just nu.

  Varför behövdes inga ”kontrollverktyg” 1988? Svar: Därför att 1988 så hade svenskarna sunt förnuft och en hjärna att tänka med. Om någon försökt smuggla in handikappade asylanter för att dessa skulle få assistans av andra asylanter, allt betalt med svenska skattemedel, så hade tjänstemän reagerat.

  Man hade använt befintlig lagstiftning och dödat detta vansinne i sin linda. Som i alla normala länder hade man hittat en metod.

  Den som tror att det verkligen behövs ”fler kontrollverktyg” och ”lagändringar” för att få bukt med detta är en idiot.
  Vad som behövs är tjänstemän som fungerar normalt. Tyvärr är det en bristvara i Pk Sverige.

  Gillad av 2 personer

 12. Lena skriver:

  Det var verkligen en alternativ AE!
  Du är för snäll att projektera intelligenta reflektioner och resonemang i ovanstående dialog.
  Men den är ju fejkad…. Tyvärr!
  Såg Agenda intervjun med den riktiga D.E. och han lovade att vi kan emotse en ljus framtid inom brottsbekämpning. Förunderligt hur han kan lova det med, som han själv säger, underlägsen poliskraft i förhållande till den växande kriminaliteten.

  Gillad av 1 person

 13. johan utan land skriver:

  Intressant tankeexperiment av PE. Inte ens om polisen fick mandatet skulle det vara lätt att komma tillrätta med dagens situation. I dagsläget är det välfärdsindustriella komplexet, till vilket polischefen hör, helt inriktat på motsatsen. Nämligen mer av samma politik som fört oss hit. Man frågar sig vad som driver en som polischefen t.ex. Han har nått en topposition i landet och borde vara intresserad av att den materiella basens för hans eget goda liv förblev intakt. Nämligen ett fungerande Sverige som fortsätter att leverera ekonomiska överskott som kan bekosta välbetalda byråkratiska tjänster som hans egen. Det är klart att om landet sjunker ner i ett tredje världsträsk kanske det passar polischefen ännu bättre. Visserligen blir den totala kakan mindre men ingen kan hindra polischefen att ta det han vill ha. Med en socialistisk touch a la Venezuela kan polischefen dessutom räkna med ryggdunkningar från rödvinsvänster i resten av världen.

  Gillad av 1 person

 14. kvellulvblog skriver:

  Det är tyvärr sant att den svenska åsiktskorridoren inte accepterar att hårt sätts mot hårt. Någon lösning på detta problem kan inte ses innan gemene man, de som röstar på våra politiker, själva skadas i tillräcklig omfattning, Det måste med andra ord gå mycket längre än det redan gjort. Men den dagen kan man kanske göra något radikalt. Gör en noggrann planering om vad man skulle vilja göra, om inte om hade funnits. Hyr sedan en tillräcklig polisstyrka av Putin, och låt dem göra jobbet och få skulden.

  Gillad av 1 person

 15. Aha skriver:

  Sverige behöver ett skithålslands kriminalpolitik i termer av hårda tag, gubevars inte korruption.
  Dock skulle detta haverera det som återstår av Sverigebilden som ett föregångsland så det kommer fortsatt vara silkesvantar mot järnnävar.

  Media kommer fortsätta att berätta om hemskheter, folk kommer att gå i kärleksdemonstrationer, ropen om mer fritidsgårdar kommer att skalla.

  Så låst är PK-ismen, nu förmår den bara att administrera sin egna undergång.

  Gillad av 1 person

 16. Björn skriver:

  Problemet är att sjukvården, skolan, äldreomsorgen m.m OCH polisen, av inkompetenta politiker, har tillåtits leva kvar på ”Sörgårdenidyll”-nivå, både mentalt och kapacitetsmässigt, allt medan samma politiker aktivt har medverkat till att horder av förhärdade krigsförbrytare, samvetslösa bidragsfuskare, analfabeter, religiöst dysfunktionella, respektkrävande ”ungtuppar” och annat löst folk bara väller in, och tar för sig! Lite oklart hur de styrande tänkt sig ”hållbarheten i systemen” där…..

  Gilla

 17. Jan Ivarson skriver:

  En tydlig beskrivning av vad öppna gränser lett till.
  I dag kan vi se (TextTV) och höra på TV hur handikappade importeras för att skapa jobb åt invandrade vårdare. Skrämmande exempel på entreprenörsskap. I vissa fall finns importerat vårdbehov, andra är de påhittade. Bengt Westerbergs (L) påhitt kostar ca 2 miljarder kronor per år. Stäng ner verksamheten och bygg vårdanläggningar.

  När detta skrivs fick jag samtal från en bekant som flög från Landvetter för några dagar sedan. När han satt i vänthallen kom personal och körde en mörkhyad man i rullstol och ställde den i väntsalen. När personalen gått reste sig mannen och gick obehindrat till toaletten, återkom gående själv och satte sig i rullstolen.

  Svensk byråkrati är betalda uppehållsplatser för personal med fina schalar om halsen som för länge sedan har tappat kontakt med verkligheten.

  Gilla

  • AP skriver:

   Assistansen har blivit en väg in i Sverige genom vilken man kan hjälpa landsmän och/eller tjäna stora pengar. Från år 2009 till och med oktober i år har 1 760 tillstånd beviljats för att invandra till Sverige på denna grund. Flest personliga assistenter kommer från Irak. Därefter följer Syrien och Iran. Skälet till att så många personliga assistenter rekryteras just från dessa länder är knappast kompetens. Det handlar i stället om en förtäckt form av asylinvandring.”
   Hur plockar man in dem? Via asylsystemet? Anhörigsystemet? Hög tid att börja DNA-testa ”anhöriga”, precis som man ämnar göra i Norge.

   Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Jag såg faktiskt någonting liknande när jag skulle flyga Landvetter-Istanbul. Personal körde fram två rullstolar, en med huckleförsedd kvinna och en med yngre pojke. Väl framme vid boardingen reste de sig ur stolarna och gick ombord. Flygplatspersonalen gick därifrån med rullstolarna.

   Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad det var jag, och många andra svenskar, fick se?

   Gilla

 18. Hedvig skriver:

  Tillsätt en rikspolischef av samma kaliber som Lise Tamm!
  Efter årsskiftet tillträder hon som chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

  ”Jag menar att Rinkeby är som en krigszon, säger Lise Tamm, som först pratade med Studio ett.
  Hon menar att man kan ta efter goda exempel på hur man jobbat i andra länder efter krig och nämner som exempel hur man avväpnat farc-gerillan i Colombia.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rinkeby-ar-nastan-som-en-krigszon

  Gillad av 1 person

 19. oppti skriver:

  Det är inte polisen som är inkompetent. Det är buset som agerar helt irrationellt.
  Dödsstraff är väl avskaffat i Sverige och vi brukar avvakta åklagare innan straffet delas ut.
  Sen finns det väl andra industrier än Narkotikahandel som bör ge större utdelning och har mindre konkurrens.

  Gilla

 20. Nils Dacke skriver:

  Vår genusskadade hästsvanspolis klarar inte den brasilianska metoden och med alla vänsteraktivister inom media skulle allt ändå gå åt helvete. När utvecklingen gått tillräckligt långt utför återstår endast en internationell lösning, ett antal grannländer inklusive/exklusive Ryssland ingriper för att återställa ordningen i Sverige. Detta för att hindra den svenska smittan att gå vidare till dessa länder.

  Gilla

  • Herr Nilsson skriver:

   Ryssland har inga incitament att skydda Sverige eller Europa mot mussarna. I slutet av 90-talet sa dom att dom dittills stoppat mussarna tre ggr genom historien från att ta över Europa. Nu den fjärde gången kommer dom göra nada. Bara stå sidanom och iaktta mussarnas framfart. Europa är kört med de politiska ledningarna vi har. Det bästa man kan göra nu är att förbereda sig att lämna Europa.

   Gilla

 21. Hans Jensevik skriver:

  Jaha, broder Patrik! Då har du lyft debatten till nästa nivå! Bra! Kreti och pleti är rädda för de ryska trollfabrikerna men förstår inte att ”någon” här i Sverige på plats bedriver ett kulturellt inbördeskrig mot oss – utan krigsförklaring. Gröna gubbar i Ukraina utan gradbeteckning. Vänstern och Liberalerna går i taket. Vad var det Jesus sa? ”Den som hör han hör. Den som ser han ser. Den som förstår förundras”. Tänk vilket arv Svenska Kyrkan har men de varken hör eller ser.

  Gilla

 22. Grus-Olle skriver:

  Ja, detta är straffet för att vi varken har haft krig eller diktatur på över 200 år.
  Sverige kommer inte att överleva som nation så länge vi har en konflikträdd befolkning som hellre låtsas som att det regnar genom att rösta på sossarna.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Det vore ju ett ödets ironi, om en nations undergång kan orsakas av krig såväl som fred.

   Och vi som alltid har fått höra, att det värsta av allt är krig.

   Gilla

   • Lars skriver:

    Tror han är höger. Tror inte på honom som psykolog efter att ha läst en bok av honom, men onekligen har han en poäng i sin beskrivning, att PK även är kontraproduktivt för vänstern, en åsikt jag delar. Överhuvudtaget är den sk vänstern ganska död i Sverige hävdar jag, men det gäller Alliansen med. Läser just nu en bok om Latin Amerika, en introduktion, och man konstaterar att vänstern blivit mer pragmatisk och försiktig och satsar på demokratiska lösningar i flertalet länder, medan en mer aktiv vänster med populistiska, karismatiska ledare tagit plats i en del länder som Venezuela, Equador m.fl. Militären har mer backat i flertalet länder fån sin upplevda ställning att värna den interna stabiliteten, som växte sedan 60-talet fram tom 80-talet i olika smutsiga krig där, men i länder som Venezuela har den stannat kvar i en politisk roll. Nåväl, jag konstaterar bara att vänster-höger är inte så självklara begrepp och ter sig olika ut i olika länder och världsdelar med olika historiska strukturer.

    Gilla

 23. Folke Lidén skriver:

  AE har uppenbarligen kommit fram till pudelns kärna.
  Hur länge dröjer det innan Rikskonferensen Folk och Försvar börjar fokusera mera på vår systemhotande ökning av brott och våld och mindre på Putin.?
  Jag tror att konsekvensen av den empatilöshet och våldsbenägenhet som kännetecknar de ”nya kriminella” är det som politiker, journalister och debattörer har allra svårast att ta till sig.
  I den frågan verkar även omdömesgilla och kloka dissidenter tro att det finns någon slags lösning som ska ena landet och återställa den svenska hederligheten och tilliten. (PE ett lysande undantag).
  Konsekvensen (av empatilöshet, etc.) är som AE mycket riktigt påpekar att polis (och militär) skulle svara med skarpa vapen för att komma tillrätta med problemet.
  En dylik lösning är givetvis omöjlig, av många skäl, i vårt samhälle.

  Vi måste helt enkelt acceptera och välja den traditionellt enklaste vägen – Segregation.

  Gilla

  • Lars skriver:

   Det är onekligen problematiskt att ge militären inrikes uppgifter avseende informationsinhämtning och säkerhetsåtgärder. En professionell, neutral militär med inriktning på försvar mot utländsk makt och med betydande styrning strategiskt och kring budget och materialanskaffning är nog mycket väsentligt för att bevara demokratin (Latinamerika har varot exempel på motsatsen). Om man vill förstärka med mer hårdföra resurser så är den nog via en parallell karabinjärkår styrd vid sidan av de militära befälsordningarna man bör gå. Att en sådan kår vid krigsrisk relativt lätt kan omvandlas till lätt motoriserat infanteri och föras till de militära styrkorna är en annan sak, i fredstid bör det råda strikta gränser mellan polis och militär.

   Gilla

 24. Rikard skriver:

  Hej.

  Lösningen stavas snarlikt ‘estnisk resning’; kasta om bokstäverna lite bara, och växla ett av ‘s’:en mot ett ‘n’

  Intressant att se så många kommentarer som är inne på det spåret. Så såg det inte ut när bloggen var ny..

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.